PDA

View Full Version : Fener'e şike suçlaması !



KaPaLı
11.Aralık.2009, 15:17
Tahkim Kurulu’nda Oğuz Dağlaroğlu ile Gaziantepspor arasında gerçekleşen duruşma, taşları yerinden oynattı.
Antep Başkanı, Fenerbahçe’yi 'iki eski kalecisini ayartmakla’ itham etti.

“Oğuz’un bizde olduğu dönemde her F.Bahçe mücadelesi öncesi Hasagiç kırmızı kart görür ve kaleye Oğuz geçerdi. O da oynadığı her maçta Fener’den 5 gol yedi”

20 Ocak 2008’de Oğuz, altyapısından yetiştiği Fenerbahçe’ye karşı Gaziantepspor’un kalesini korumuş, Kamil Ocak Stadı’ndaki mücadele Sarı-Lacivertli ekibin 5-0’lık galibiyetiyle sonuçlanmıştı. Bu maç, G.Antep Başkanı Kızıl’ın suçlamalarının çıkış noktası oldu.

Gaziantepspor ile eski kalecisi Oğuz Dağlaroğlu arasındaki ‘alacak davasıyla’ ilgili Tahkim Kurulu duruşmasında, Antep Başkanı İbrahim Kızıl, “Fenerbahçe kalecilerimiz Oğuz ve Hasagiç’i ayartıyordu” iddiasında bulundu.

Eskişehirspor-Fenerbahçe maçı sonrası Aziz Yıldırım’ın birbirinden sert açıklamaları içinde ‘parantez arasında
kalan bir ifade’ dikkat çekmişti. F.Bahçe Başkanı’nın, “TFF ile ilgili konuşmam gereken başka konular da var” sözleri ‘bilmece’ gibiydi... Yıldırım’la TFF arasında ipleri kopartan olayın şifrelerini HABERTÜRK çözdü.

Olay geçtiğimiz hafta perşembe günü gerçekleşen haftalık olağan Tahkim Kurulu toplantısında patlak verdi. Kurulun gündemi, Gaziantepspor Kulübü ile eski futbolcusu kaleci Oğuz Dağlaroğlu arasındaki ihtilaftı. 670 BİN TL’LİK DAVA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (ÇK) G.Antepspor’un Oğuz’a 670 bin TLödemesine karar vermiş, konu Tahkim Kurulu’na taşınmıştı...

Ve duruşma başladı… Toplantıda, G.Antepspor Başkanı İbrahim Kızıl, Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Kızıl, kulübün muhasebe müdürü, kulübün avukatı Ramazan Çakmak, kaleci Oğuz Dağlaroğlu ve avukatı Sezgin
Güraslan, Tahkim Kurulu Koordinatörü Serap Amasya ve sekreter Güliz Demir hazır bulundu. Tahkim Kurulu’nun
6 üyesinin katıldığı duruşma, başkan Adnan Türkkan’ın oturumu açan konuşmasıyla başladı, ilk söz G.Antepspor avukatı Ramazan Çakmak’a verildi. Çakmak’ın 3-5 dakika süren konuşması, başkan İbrahim Kızıl’ın söz istemesiyle kesildi.

‘YARGIYA MÜDAHALE ETTİ’
Kızıl, “Sayın başkanım müsaade ederseniz ben de bazı açıklamalar yapmak istiyorum. Öncelikle şunu söylemek
istiyorum. Bu Oğuz’un bizde olduğu dönemde her Fenerbahçe maçı öncesinde kalecimiz Hasagiç kırmızı kart görür ve her Fenerbahçe karşılaşmasında da kaleye Oğuz geçerdi. Ve Oğuz da oynadığı her mücadelede Fener’den 5 gol yedi. Bizim o maçlarda F.Bahçe’ye yenilişimiz hep bu şekilde olmuştur. Hatta bir defasında, Fenerbahçe karşılaşması sonrası bazı taraftarlar, tinerciler filan kulübü basarakbenden Oğuz’u istediler. Ben ise
Oğuz’u onlardan korudum. Şimdi şunu anlatmak istiyorum. Biz aslında kaleci Oğuz’la ilgili bu davayı kazanmıştık.
Ama F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, asbaşkanı Şekip Mosturoğlu vasıtasıyla Oğuz’la ilgili bu davamıza müdahale
etti ve biz bu davayı kaybettik. Aslında bu dava G.Antepspor’la F.Bahçe arasındadır. Yani İbrahim Kızıl’la Aziz
Yıldırım arasında bir davadır” dedi.

‘SÖYLEMEZSEM ÖLÜRÜM’
Kızıl’ın bu sözleri, odada herkesi şok etti. Bu anda söze Tahkim Kurulu avukatlarından üye Mehmet Doğan
girdi. Doğan, Tahkim Kurulu Başkanı Adnan Türkkan’ı “Böyle konuşulmasına müsaade etmemiz yanlış, bunların
konuyla alakası yok. Burada taraf olmayan bir kulüp töhmet altında bırakılıyor, lütfen müdahale edin” diye
uyardı. Ancak “Benim şekerim var, tansiyonum var. Bunları söylemezsem ölürüm” diye cevap veren G.Antepspor
Başkanı Kızıl, konuşmasına devam etmek istedi. Ancak üye Doğan’ın ikinci kez ve öncekinden daha sert bir şekilde başkan Türkkan’a “Bu açıklamaların yeri burası değil, bunun davayla ilgisi yok. Böyle bir oturumda buna nasıl müsaade ediliyor?” diye çıkışmasıyla, İbrahim Kızıl da fren yapmak durumunda kaldı.

OĞUZ KURULDA SUSTU
Tahkim Kurulu Başkanı Türkkan, Kızıl’ın sözleri sonrası bu kez kaleci Oğuz Dağlaroğlu ve avukatı Sezgin Güraslan’a döndü ve “Siz neler söyleyeceksiniz?” dedi. G.Antepspor’dan alacaklarını tahsil edemediklerinin altını çizen Oğuz’un avukatı Güraslan “670 bin TL’lik alacağımızı talep ediyoruz” derken, kaleci Oğuz avukatının uyarısı üzerine kendisine yöneltilen ‘şike’ suçlamasına cevap vermeyeceğini bildirdi. Tahkim Kurulu, bu gergin dakikalar sonrası toplantıya nokta koydu. Ancak olay, Fenerbahçe açısından ‘nokta’lanmamış, aksine yeni başlamıştı.

OĞUZ SAVCILIĞA ŞİKAYET EDECEK
Gaziantepspor’dan sonra Kartalspor’da futbol hayatına devam eden Oğuz’un avukatı Sezgin Güraslan, müvekkilinin savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Güraslan, “İbrahim Kızıl müvekkilimi şike
yapmakla suçluyor. Buna duyarsız kalınmaz. Zaten kendilerinin daha öncesinden de bizi üstü kapalı tehditleri olmuştu. Sayın Kızıl’ın yaklaşık 15 kişinin duyduğu bir şeyi yarın inkar edeceğini sanmıyorum” dedi. Güraslan, “Bu suçlamaya Oğuz neden cevap vermedi?” sorumuza ise “Ben bir tahrik olacağını bekliyordum. Bu nedenle duruşma öncesi Oğuz’u uyarmıştım. ‘Tahrik edebilirler sakın cevap verme’ dedim. Bu yüzden sessiz kaldı” cevabını verdi.



Fenerbahçe Spor Kulubu'nun açıklaması.


11 Aralık Cuma günü Habertürk gazetesinde "Fener bizi hep böyle yendi" ve "buna nasıl işlem yapılmaz" başlıklı haberler üzerine kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulmuştur.

Gaziantepspor Kulübü başkanı İbrahim Kızıl'ın habere konu olan, Tahkim Kurulu'nda Fenerbahçe Spor Kulübü'nü itham eden konuşmaları tarafımızca öğrenilmiş ve derhal TFF'ye yazılı bir dilekçe gönderilmiştir.

Başvuruda Kızıl'ın asılsız iddia ve ithamlarıyla ilgili gerekli soruşturmanın yapılmasını kulübümüz , TFF'den ivedilikle talep etmiştir.

Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım'ın konuyla ilgili TFF başkanı Sayın Mahmut Özgener'i geceyarısı telefonla aradığı bilgisi gerçeği yansıtmamaktadır.

Kulübümüzün Gaziantepspor Başkanı Kızıl'ın iddia ve ithamlarının soruşturulmasıyla ilgili yaptığı yazılı başvuru dışında herhangi bir talebi olmamıştır.

Kamuoyuna duyurulur

Fenerbahçe Spor Kulübü

Universal
11.Aralık.2009, 15:22
Bu gün gazetede bu haberi okudum. Eğer şike yaptığımıza inananlar varsa buyursunlar yargı yoluna gitsinler. Ortaya laf atıp izi bırakmak olmaz.

Oghuse
11.Aralık.2009, 15:23
Çok saçma bir suçlama olmuş.

TuNdRaLoWeR
11.Aralık.2009, 15:23
Tabii rakibimiz Barça, yenememe ihtimalimiz kuvvetli muhtemel o yüzden şike yaptık.

KaPaLı
11.Aralık.2009, 15:32
18.08.2007 - 21:45 Fenerbahçe 2 - 1 Gaziantepspor Kaleci Ömer Çatkıç

20.01.2008 - 15:00 Gaziantepspor 0 - 5 Fenerbahçe Kaleci Oğuz Dağlaroğlu

01.02.2009 - 17:00 Gaziantepspor 1 - 1 Fenerbahçe Kaleci Murat Şahin

23.08.2008 - 21:45 Gaziantepspor 1 - 0 Fenerbahçe Kaleci Murat Şahin


Mademki sen böyle diyosun İbrahim Kızıl Fenerbahçe'nin 5-0 kazandığı maçtan önce Oğuz Dağlaroğlu'nun oynadığı maçlar. Kasımpaşa 0 - 1 Gaziantepspor , Alanyaspor 0 - 3 Gaziantepspor.

Mademki 2006 yılındaki olay

26.10.2006 - 19:00 Fenerbahçe 2 - 0 Gaziantepspor Kaleci Oğuz Dağlaroğlu

Bu maçta şike var diyosa SAYIN Kızıl, bu maçtan önceki Antalya maçında Hasagiç kaleciymiş. Ama ondan önceki Sakaryaspor maçında kaleci Oğuz Dağlaroğlu.

İbrahim Kızıl herkesi zan altında bırakarak böyle açıklama yaptın ama umarım cezasını çekersinde üstündeki formayı çıkararak başkanlığını yaptığın kulubun adına konuşmaya başlarsın.


Bütün maçlara tek tek TFF'den baktım isteyen inanmayan varsa buyursun baksın (::)

TuNdRaLoWeR
11.Aralık.2009, 15:42
Bu da demek oluyor ki gündeme gelme ya da gündem de kalma çalışmaları..Yalnız bu kadar işkembeden sallama gücünü nereden ve kimden alıyor Kızıl merak ediyorum?

Ayrıca şu da var Oğuz bir Buffon değil rakipleri de Çerkezköy Belediyesi değil;;)

Hugo
11.Aralık.2009, 15:42
Aman Oğuz'a bir ceza gelmesin. Kartalspor'da zaten kadro sorunu var. HErkes federasyona gidiyor. Bari Oğuz sağlam kalsın.

TR.CaPTaiN
12.Aralık.2009, 12:47
Gaziantep'ten yalanlama

Habertürk Gazetesinin "Fenere şike suçlaması" haberinin ardından Gaziantepspor'dan kınama ve yalanlama geldi.

Gaziantepspor tarafından yapılan açıklamaya göre, kulüp başkanı İbrahim Kızıl, yayınlanan haberin tamamen gerçek dışı olduğunu ve bu tür haberlerin iki dost kulübü karşı karşıya getirilmeye çalışıldığı ifade edildi. Kızıl, bu haberi kınadığını ve yargı yoluna gideceklerini belirterek, haberin asılsız olduğu belirtildi.

Gaziantepspor'un resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle;

"11 Aralık 2009 tarihinde bir basın organında şahsım adına “FENER’E ŞİKE SUÇLAMASI” başlığı ile çıkan haberde yazılanlar tamamen asılsız olup, bu tür haberler ile iki dost kulübü karşı karşıya getirmek isteyenleri, şahsım ve camiam adına esefle kınadığımın ve ilgililer hakkında yargı yoluna gidileceğinin kamuoyu tarafından bilinmesini isterim."

Saygılarımla
İbrahim KIZIL
Gaziantep Spor Kulübü Başkanı

Ligtv.com.tr

scar face
12.Aralık.2009, 15:55
O maçtaki golleri tekrar izleyin Buffon bile zor çıkartırdı onları.

Sekopej
12.Aralık.2009, 16:03
İbrahim Kızıl Fenerbahçe'ye oyuncu mu satacak yoksa Fenerbahçe'den böyle bir tepki beklemiyordu da, bu tepkiyi görünce mi kınamada bulundular? Oğuz zaten iyi bir kaleci olsa hala Fenerbahçe'de olurdu.:D

SAİT71
12.Aralık.2009, 16:04
O maçtaki golleri çıkaracak kaleci belki 1 belki 2 tanedir yeryüzünde oda belki..