PDA

View Full Version : Dünyanın en büyüğü Barcelona

Universal
20.Aralık.2009, 00:21
6. FIFA Kulüplerarası Dünya Kupası Final maçında İspanyol devi Barcelona, normal süresi 1-1 biten karşılaşmada, Arjantin ekibi Estudiantes'i uzatma dakikalarında gelen golle 2-1 mağlup etti.

http://www.hurriyet.com.tr/_np/5824/9485824.jpg

Arjantinli Mauro Boselli ile 37. dakikada öne geçen Estudiantes'in 1-0'lık skor üstünlüğü 89. dakikada Pedro Rodriguez Ledesma'nın kafayla attığı golle sona erdi. Normal süresi 1-1 sona eren karşılaşmada 110. dakikada Lionel Messi sonucu belirleyen golü kaydetti.

TARİH YAZDILAR

Katalan ekibi bu şampiyonlukla birlikte Kulüpler bazında dünyanın en büyüğü olurken, bir sezonda 6 kupa alan tek takım unvanını alarak tarih yazdı. La Liga, Şampiyonlar Ligi, Kral Kupası, İspanya Süper Kupası, Avrupa Süper Kupası'dan sonra Kulüplerarası Dünya Kupası'nı da kazanan Barcelona bu sezonki kupa sayısını 6'ya çıkardı ve bir sezon bütün kupaları müzesine götüren ilk takım oldu.

Fernando Gago
20.Aralık.2009, 00:31
Hem Pedro Hem Barcelona tarih yazmaya devam ediyor .. Bu rekor uzun süre kırılamaz Tam bir çılgınlık :D

yunusgs
20.Aralık.2009, 00:37
Takımında bir Pedro'n bir Messi'n varsa sorun yok.Alamazsa sürpriz olacaktı Barça için.İbra çok gol kaçırdı ama Pedro ve Messi telafi etti.

garydelgadov
20.Aralık.2009, 00:53
Yok artık yahu...

Ahmet Göktaş
20.Aralık.2009, 00:55
Dünyanın en büyüğü Barcelona

Hayır madrid :)

Ama kupa için tebrikler barselona'ya.

SAİT71
20.Aralık.2009, 00:55
Her ne kadar Cl de şampiyon olduktan sonra Dünyanın en büyüğü olsada bana göre formalite için oynadı ve kazandı bir şekilde.. Zaten dünyanın en büyüğüde onlar değil miydi? Bu kupa sadece diğer kıtaların şampiyonlarının yenilmesi için yapılıyor Avrupa takımlarını istisnalar hariç yenemiyorlar yenmeleride zor. Hele Barça gibi bir takımı :D

Bana görede yeryüzündeki en büyük kulüp madrid dir. özellikle Avrupa kupalarındaki bir daha belki hiç kırılamayacak üst üste 5 defa Şuanki CL şampiyonluğu gibi bir başarı var..

Barça günümüzün en büyüğüdür bir kaçyıldır. Ama genele yayarsak Madrid e yetişemez..

scar face
20.Aralık.2009, 01:42
Pedro ilk cıkınca burun kıvırmıstık :D

Ama şimdi tarihe geçti.Helal sana Messi helal sana Barça helal THY :D

GeNç KaRTaL
20.Aralık.2009, 01:59
Maçı gördüğümde ikinci yarıydı ve Barca gerideydi.Maçın sonlarına yaklaşılmıştı ve hala gerideyken Barca atar dedim.(Geçen sezon Chelsea maçındada demiştim bunu) Neyse son 5-10 dakika kala yemeğe gittik.Geldim,uzatmalara gitmişti maç.Şaşırmadım tabii.:icon_smile:

Barcelona'ya tebrikler.Her ne kadar bende de Real Madrid sempatisi olsada adamların başardıkları şey gerçekten çok büyük bir başarı.Helal olsun..

Pedro ilk cıkınca burun kıvırmıstık :D

Ama şimdi tarihe geçti.Helal sana Messi helal sana Barça helal THY :D

Güzel yakadın Burak abi.:icon_smile:

KaPaLı
20.Aralık.2009, 09:24
Yazık oldu Estudiantes'e. Ben ondan sağ bek oyuncuları üzüldüm :D adam maç boyu nasıl mücadele etti hayran kaldım mücadelesine.

89'da golu ye uzatmalarda 1 gol daha gelsin kupayı kaybet. Zaten uzatmaya kaldığında Estudiantes teknik direktörünün yüzü değişti :n:

anil luque
20.Aralık.2009, 12:05
Yakında başka ülkelerin federasyonlarına müracaat edecekmiş Barca ordaki kupaları da almak için :D Gerçekten sadece ve sadece tebriği hakediyorlar ..

eXcitinG
20.Aralık.2009, 12:13
Pedro iLginç bir rekor kırdı sanırım.

Barça nın topLadığı 6 kupa da da goL atan tek futboLcu oLdu.

GodfatheR
20.Aralık.2009, 12:15
Yeryüzünde kupa bırakmadılar : ) Tebikler gerçekten :)

El Barto
20.Aralık.2009, 12:26
"2009'un bitiyor olmasına seviniyorum, çünkü bu sene kupa kaldırmaktan çok yoruldum."

Josep (Pep) Guardiola

RaSenGan
20.Aralık.2009, 13:08
Ne denilebilir ki helal olsun :)

"2009'un bitiyor olmasına seviniyorum, çünkü bu sene kupa kaldırmaktan çok yoruldum."

Josep (Pep) Guardiola

:icon_biggrin:

Ahmet Göktaş
20.Aralık.2009, 14:05
İyide bu kupayı almak başarı değilki :D

tarikko
20.Aralık.2009, 15:20
Tebrikler Barca..Helal olsun..

pedro 6 kulvarda 6 gol attıda messi atmadımı:D
bu arda guardiola güzel laf söylemiş

Lionel Andres Messi
21.Aralık.2009, 12:24
İyide bu kupayı almak başarı değilki :D
peki bir sezonda katıldığı her kupayı kazanmak başarı mı?

pedro 6 kulvarda 6 gol attıda messi atmadımı:D
bu arda guardiola güzel laf söylemiş
hayır, çünkü avrupa süper kupa finalindeki tek golü pedro atmıştı.

TR.CaPTaiN
21.Aralık.2009, 15:27
http://img706.imageshack.us/img706/5444/6789.jpg (http://img706.imageshack.us/i/6789.jpg/)

Sırf bu sezon aldıkları kupalarla ufak bir müze oluşturabilirler. :}

Since-1907
21.Aralık.2009, 16:05
Guardiola bir röportajında da artık ne yapmalıyız gibisinden bir açıklama yapmış ( Tam böyle değil sanırım ama buna benzer bişeydi hatırlayamadım ) . Doğru söylüyor tüm kupaları kaldırdılar helal olsun Barça'ya (:

ThersoN
21.Aralık.2009, 16:38
bundan sonra düşüş başlar :D