View Full Version : Adres Bulunamadı hatası
KaPaLı
30.Aralık.2009, 13:50
Son 3-4 gündür siteye bir türlü giriş yapamıyorum. Bu üyelik girişi falan değil. Adres Bulunamadı diye sürekli hata veriyo. Mozilla kullanıyorum normalde şu anda IE açtım bunda açtı ama az önce denediğimde açmıyodu. DNS adreslerimde değişiklik yapmadım. Zaten cafe bilgisayarındayım eğer yaparsam kimse nete giremez. Hosts dosyası atmadım normal ayarlarıyla kullanıyorum. Bendemi sorun var yoksa sitenin bir sorunumu bu olan.
Oghuse
30.Aralık.2009, 14:24
Şunu bir denesin;
Sunucuya erişmekte problem yaşayan arkadaşlarınız/kullanıcılar için;
Başlat -> Çalıştır -> cmd
sonra enter.. çıkan komut penceresinde (siyah ekran)
Örneğin:
Alıntı:
Microsoft Windows XP [Sürüm 5.1.2600]
(C) Telif Hakkı 1985-2001 Microsoft Corp.
C:\Documents and Settings\Mustafa Budak>ipconfig /flushdns
Enter..
daha sonra
Alıntı:
C:\Documents and Settings\Mustafa Budak>ipconfig /registerdns
Enter...
Bir kaç dakika sonra erişim olmazsa modemide kapatıp açın. Eğer halen erişmekte sorun yaşıyorsanız Geçici olarak hosts dosyası ayarlarını yapabilirsiniz.
93.187.200.130 turksportal.net
hosts dosyası nedir?
belirttiğiniz adresin hangi IP'li sunucuya erişeceğini belirtirsiniz.
hosts dosyasını bulabileceğiniz yol:
c:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts
Notpad veya wordpad ile düzenleyebilirsiniz.
Konuyu açmıştım İsmail daha sonra soylemeyi unuttum. :D
Vieri
30.Aralık.2009, 20:16
özel bir dns çözücü kullanıyor musun? OpenDns vb.
wolfson
30.Aralık.2009, 20:49
Bu sorun bende 1-2 haftadır oluyor ve en çok turksportalda oluyor diğer bazı sitelerde tek tük...
KaPaLı
31.Aralık.2009, 10:36
Yok hayır DNS adreslerinde bir değişiklik yok. Diyorum ya zaten Cafe bilgisayarı. Değiştirdiğim anda hiç kimse nete giremiyo. Dün olmadı bugün yaparsa dediğiniz yöntemleri uygularım.
Bekq
31.Aralık.2009, 13:57
Google DNS'lerini kullanabilirsiniz. Hem netiniz çok hızlanır hemde birçok yasaklı siteye(Youtube vs.) girebilirsiniz.
tombul taho
31.Aralık.2009, 14:42
Google DNS'lerini kullanabilirsiniz. Hem netiniz çok hızlanır hemde birçok yasaklı siteye(Youtube vs.) girebilirsiniz.
$uanda en iyi DNS'lerdir zaten kendileri. hem daha hizli baglanti sagliyorsunuz hem de ulkemizde eri$imi engelli olan sitelere girebiliyorsunuz.
8.8.8.8
8.8.4.4
adreslerini girdikten sonra yukarida belirtilen komutlari girip yeni dns'lerinizi kullanmaya ba$layabilirsiniz.
Başlat -> Çalıştır -> cmd
sonra enter.. çıkan komut penceresinde (siyah ekran)
Örneğin:
Alıntı:
Microsoft Windows XP [Sürüm 5.1.2600]
(C) Telif Hakkı 1985-2001 Microsoft Corp.
C:\Documents and Settings\Mustafa Budak>ipconfig /flushdns
Enter..
daha sonra
Alıntı:
C:\Documents and Settings\Mustafa Budak>ipconfig /registerdns
Enter...
resssam14
01.Ocak.2010, 20:24
208 67 222 222
208 67 222 220
en iyi dns'dir.
208 67 222 222
208 67 222 220
en iyi dns'dir.
Google DNS'den iyi olabilirmi sence. :D
tombul taho
02.Ocak.2010, 14:00
Google DNS'den iyi olabilirmi sence. :D
ben vereyim cevabi:
tabii ki hayir! :D :D
Tim Duncan21
08.Ocak.2010, 01:16
208 67 222 222
208 67 222 220
en iyi dns'dir.
Uzun Süredir Kullandığım DNS Bu.Şu Ana Kadar Hızından Hiç Şikayetçi Olmadım.Şimdilerde Google DNS'ye Döndüm.Biraz Deneyip Sonucu Buraya Yazarım... :)
Trabzonspor
08.Ocak.2010, 02:36
Şuan bende gıoogle dns yazdım uguladım baya etkıledı sankı tıkladımda acılıyor siteler.
resssam14
28.Ocak.2010, 13:47
Biraz hortlatmış gibi olucak ama Google DNS'in'de OpenDNS ile bir alakası var sanırım. O yüzden ne farkeder? Marka OpenDNS'dir.
Biraz hortlatmış gibi olucak ama Google DNS'in'de OpenDNS ile bir alakası var sanırım. O yüzden ne farkeder? Marka OpenDNS'dir.
İkiside farklı. Hatta birçok forumda hızları karşılaştırıldı.
Hiç DNS ayarı girmezseniz direk OpenDNS devreye girer. Ayrıca OpenDNS site açılmayınca direk kendi sitesine atıyor ve böylece ziyaretçi sağlıyor.
Fernando Gago
03.Şubat.2010, 12:34
Ben de DNS ayarı kullanıyorum ve bu sorun sürekli karşıma çıkıyor mesela dün siteye hiç giremedim ..
http://img42.imageshack.us/img42/4163/pingnx.jpg
Ping sonuçları.
wolfson
05.Şubat.2010, 19:28
Ya ben bu google'ın ip adresine geçtim. Şİmdi bilgisayar afallamaya başladı :@ google'da arama yaptığımda '' Maalesef'' diye bi satfa açılıyo ve ordaki kodu girmem gerekiyor :@ ne yapmam lazım lütfen yardımcı olun. İp adresinden kaynaklanabilir mi?
Ayrıca bilgisayarımda bu gün Microsoft Internet Explorer başlıklı bi kutucuk açılıp düzgün bir üslubla aynı yasalmış gibi Bilgisayarınıza hackerlar çöktü. Kredi kartı numaralarınızı alabilirler lütfen sayvcılığa başvurun gibi şeylerin yazılı kutucuklar çıkmaya başladı ve 3-4 dakika kapatmama ramen durmadan çıktı. Şimdi resmi midir sizce :D Resmi olsa niye hacker yazsın :D ve resmi olsa sadece bir kutucukla mı bilgilendirilir?