PDA

View Full Version : Alex Türk Oluyor

SAİT71
03.Ocak.2010, 02:12
Brezilyalı yıldızın, "Seni Türk yapalım" önerisini kabul ettiği ve işlemlere başlandığı öğrenildi.

Takvim'in haberine göre, Brezilyalı yıldızın, sarı-lacivertli yönetimden gelen, "Seni Türk yapalım. Yerli statüsünde oyna. Futbolu bıraktıktan sonra da seninle çalışmak istiyoruz" teklifine olumlu yanıt verdiği öğrenildi.

ONUN GİBİSİ GELMEDİ
Alex'in vatandaşlık işlemleri idari menajer Hasan Çetinkaya tarafından yürütülecek. Sambacının daha önce de Türk vatandaşlığına geçmesi gündeme gelmiş ancak gerçekleşmemişti. Kanarya'da 238 maçta 116 gol atan Alex, Türkiye'ye gelmiş en iyi yabancı olarak gösteriliyor.

http://spor.ekolay.net/haber.asp?PID=2659&HaberID=674851

KaPaLı
03.Ocak.2010, 09:49
Olacak Alex gibi adamın. Koyacaksın arkasına Emre - Mehmet Topal - Hamit sonra ilerisi kim olursa olsun :D

DenizlispoR
03.Ocak.2010, 10:17
Olacak Alex gibi adamın. Koyacaksın arkasına Emre - Mehmet Topal - Hamit sonra ilerisi kim olursa olsun :D

İsmail abi daha önce milli olduğundan Milli Takımda oynayamayacak :icon_lol:.

KaPaLı
03.Ocak.2010, 10:28
Alex gibi diyorum Oğuzcan :D Onun ayarında. ayık olll

BeeTLeJuiCe
03.Ocak.2010, 12:36
Başvursunlar 5 sene sonra Türk Statüsüne geçer artık :)

LaigLeNoiR
03.Ocak.2010, 14:38
Alex'in bunu kabul edeceğini sanmıyorum.

IcedEarth
03.Ocak.2010, 14:43
Alex, Türkiye'ye gelmiş en iyi yabancı olarak gösteriliyor.

Bu kısma katılmıyorum.

Türk yapılabileceğini sanmıyorum, ki Alex bence maksimum 1 sene daha Fener'de. Sonra Brezilya yollarını tutar gibime geliyor.

Sekopej
03.Ocak.2010, 14:45
Niye kabul etmesin ki? Ayrıca Türk pasaportu taşıması ne zararına olacak?

Tabi başvuru yaptıktan sonra 5 sene daha Türkiye'de oynaması gerekiyor, 6-7 sene daha futbol oynayacaksa Fenerbahçe'de hemen başvuru yapılsın.

IcedEarth
03.Ocak.2010, 14:50
Niye kabul etmesin ki? Ayrıca Türk pasaportu taşıması ne zararına olacak?

Tabi başvuru yaptıktan sonra 5 sene daha Türkiye'de oynaması gerekiyor, 6-7 sene daha futbol oynayacaksa Fenerbahçe'de hemen başvuru yapılsın.

6-7 sene mi :icon_eek: 40 yaşına kadar futbol oynayacağını sanmıyorum Alex'in. Dediğim gibi 1 veya 2 sene sonra ülkesine döner bana göre, 1 veya 2 yıl da ülkesinde oynayıp bırakır futbolu...

KanaKe
03.Ocak.2010, 14:58
Alex seneye yolcu büyük ihtimalle :) bu haber yalandir son 2 senedir cikiyor böyle haberler...

Sekopej
03.Ocak.2010, 15:08
Ben orada haberi yapana bir göndermede bulunmuştum, Alex 6-7 sene oynayacaksa, 5 sene sonra Türk statüsünde oynamaya başlar, en azından 1-2 sene daha oynamalı ki, Türk statüsüne geçtiğine değsin. Bu nedenle 6-7 sene yazdım.:)

Yoksa Alex'in seneye söleşmesi sona erecek ve artık ülkesine döner ya da futbolu Türkiye'de bırakmaya karar verirse, sözleşmesini 1-2 sene daha uzatır.

Bu arada vatandaşlığa başvurup, Türk vatandaşlığı alabilir, bunda bir sakınca yok ama Türk statüsünde oynayabilmesi için, başvurunun üzerinden 5 sene geçmesi gerekiyor.

50 defa Brezilya A Milli Takımı'nda oynadığı için, kıyak vatandaşlık da uygulanamıyor, haberi yapan arkadaşa iletmek lazım bunları.

GodfatheR
03.Ocak.2010, 16:30
Alex futbolu Coritiba'da bırakacağını açıklamıştı ama Coritiba hem ligden düştü hemde tam 1 buçuk sezon evindeki maçları seyircisiz oyanayacak, lige dönmesi bir hayli zor Coritiba'nın. İnşallah futbolu bizde bırakır krAlex.

GeNç KaRTaL
03.Ocak.2010, 17:36
Alex futbolu Coritiba'da bırakacağını açıklamıştı ama Coritiba hem ligden düştü hemde tam 1 buçuk sezon evindeki maçları seyircisiz oyanayacak, lige dönmesi bir hayli zor Coritiba'nın. İnşallah futbolu bizde bırakır krAlex.

Sevdiği kulüp Coritiba'ya bırakmadan önce son iyiliğini yapmak için gidebilir belki.

GodfatheR
03.Ocak.2010, 17:54
Sevdiği kulüp Coritiba'ya bırakmadan önce son iyiliğini yapmak için gidebilir belki.

Kulübü çok sevdiğinden değil de Kayınpederi Coritiba kulübünün başkanı olduğu için gidebilir :)

GeNç KaRTaL
03.Ocak.2010, 17:58
Kulübü çok sevdiğinden değil de Kayınpederi Coritiba kulübünün başkanı olduğu için gidebilir :)

Coritiba'da neden futbolu bırakmak istediğini bilmiyordum.Orada bırakmak istediğine göre herhalde sevdiğindendir diye düşünmüştüm.Akraba ilişkisi felan aklıma gelmemişti doğrusu.:icon_smile:

Cengo
03.Ocak.2010, 17:59
6-7 sene mi :icon_eek: 40 yaşına kadar futbol oynayacağını sanmıyorum Alex'in. Dediğim gibi 1 veya 2 sene sonra ülkesine döner bana göre, 1 veya 2 yıl da ülkesinde oynayıp bırakır futbolu...

Alex 40 yaşına kadar oynayabilir, Alex fizik-kondüsyonu ile oynayan bir oyuncu değil.

Addolorato
03.Ocak.2010, 18:02
Alex 40 yaşına kadar oynayabilir, Alex fizik-kondüsyonu ile oynayan bir oyuncu değil.

Bu konuda haklı olabilirsin aslında ama sanmıyorum Alex'in 40'a kadar oynayacagını..

GodfatheR
03.Ocak.2010, 18:02

Katılıyorum. O kadife ayaklarla 40'ına kadar oynar Alex.

SAİT71
03.Ocak.2010, 22:57
Arkadaşlar Alex çok kez demeç verdi Türk olmasının sorun olmayacağını, Fenerbahçede sözleşmesinin bitene kadar duracağını...

Hatta bence biz bırakmazsak kolay kolay dönmez ülkesine.. 1-2 sene 1-2 senedir.. Bence olmalı..

Coritiba yanılmıyosam Alex'in ilk futbol oynadığı kulübüdür. Eşinin babasının başkanlık yaptığı hatta eşiyle orada tanışığ aşık olduğu kulüp. Alex için önemi büyük..

Universal
03.Ocak.2010, 23:07
Türk pasaportu taşıyarak, Avrupa vatandaşı olabilir. Hatta eşi ve çocuğunuda Türk vatandaşı yapar. Böylece ömür boyu Türkiye'de yaşayabilir. Çocuğuna daha iyi eğitim aldırtabilir.

KanaKe
04.Ocak.2010, 03:07
Türk pasaportu taşıyarak, Avrupa vatandaşı olabilir. Hatta eşi ve çocuğunuda Türk vatandaşı yapar. Böylece ömür boyu Türkiye'de yaşayabilir. Çocuğuna daha iyi eğitim aldırtabilir.
Her Türk pasaportu tasiyon sanildigi gibi Avrupa vatandasi olamiyor ne yazikki. Belirli kriterler var.