PDA

View Full Version : Tufan Ersöz: Spor hayatım tehlikede

vego
08.Ocak.2010, 20:57
Galatasaray Cafe Crown'da forma skandalına adı karışan isimlerden Tufan Ersöz NTV Spor'a konuştu. Ersöz, spor hayatının tehlikede olduğunu söyledi.

Galatasaray Cafe Crown'da forma skandalına ismi karıştıktan sonra 4 ay ceza alan Tufan Ersöz NTV Spor'a özel açıklamalarda bulundu.
Ersöz, verilen bu kararı çok ağır bulduğunu belirtirken, bütün yaşananlardan dolayı kendisi ve kulübü adına özür diledi.
Ersöz; "Bir suç var ortada, herkese bir takım cezalar verildi. Bende ceza alanlardan birisiydim. İki sporcu mağdur durumda, benle birlikte Cemal de mağdur. Bu cezalar verildikten sonra biz tahkime itirazımızı yaptık. Gayet donanımlı ve büyük bir itirazda bulunduk ama ne yazık ki istediğimiz sonucu alamadık. Bu olayla en uzak bağlantılı benim. Bu cezanın onanması beni çok üzdü, basketbol hayatım tehlikede. Bu sonuçta öyle bir ceza ki 4 ay gibi gözüküyor ama bu ceza 4 ay değil. 3 ay üzeri hak mahrumiyetlerinde ben askerliğimi tecili etme hakkımı kaybediyorum. Bu 4 ay gibi gözükse 2 yıl gibi ceza. Sakatlıktan dönmüş tekrar basketbola başlamış, onun mutluğu içinde bu cezanın onanması bu durumda benim askere gidebilme ihtamilimin ortaya çıkması büyük üzüntü verici. Ne diyeceğimi bilmiyorum. Böyle bir ceza çıktı, böyle bir karar alındı, hala inanıyorum ve umuyorum bu karar bir şekilde lehime dönecek. Ortada bir suç var, ben sorumlu tutuldum. Benim sorumluluğumda olmamasına rağmen ben sorumlu tutuldum. Tamam ceza alabilirim ama 15 aylık askerliği sonucunda getirecek bir şey yapmadım. Ben bunları hak etmedim. Çok üzgünüm ve hala şoktayım. Bir şekilde kararın lehime döneceğini düşünüyorum" diye konuştu.
"KEŞSE SAHADA OLSAYDIM"
Tufan, "O maçta olaylar şöyle gelişti; Bir kere benim ve takımın Cemal'in cezasının tebliğinden haberimiz yoktu. Bunu bilmiyorduk ve o gün kadroda sakat olan Jasaitis de vardı. Nasıl bir şey ise Jasaitis'in de forması verilebilirdi. Ben o gün sakattım ve kadoda değildim. Formam verildiği zaman da soyunma odasında değildim. Sahada gördüm ama ne yapabilirdim? Cemal'in üzerine mi atlayacaktım. Bunun bir suç olabileceği, bunları getirebileceği hiçbir şey aklıma gelemezdi. Öyle bir durum ki benim yapabileceğim hiçbir şey yok. Benden kıdemli insanlar varda orada. Mesela antrenörler, menajerlerimiz var, yardımcı antrenörlerimiz vardı. Benim tek suçum formamın verilmesi. Bir önceki maçta sakatlanmasam o gün sahada olacaktım. O gün sakat olmam, kısmetsiz bir şekilde sahada olamamam bu sonucu getirdi. Keşke sahada olsaydım" dedi.
Cezaya itiraz ettiklerini söyleyen Tufan, "Ceza kaldırılamıyorsa indirilmesine, indirilömiyorsa bir şekilde askerlik yasasının benim hakkım olmasına devam etmesine. Çünkü bu hem maddi hem de manevi büyük zararlar getirebilecek bir durum. Cemal benden daha ağır bir ceza aldı. Cemal ile aynı suçun cezalılarıyız biz. Cemal 2 yıl ağır bir ceza aldı, benim 4 ay. Fakat Cemal'in çok cezasında çok ufak bir değişikiğie gidildi. Hak mahrumiyeti müsabakalardan mene çevrildi. Ama benim ne yazık ki böyle bir değişikliğe gidilmedi. Benim değişmedi, neden böyle bir kara verildi bilmiyorum. Askerliğimin geri kazanılmasının var olduğunu söylüyorlar avukatlarım. Bunun onandığı için de çok üzgünüm. Buradan gerekli insanlara sesleniyorum bu karar onansa da kesinleşse de bir şekilde benim lehime dönecektir. Ben bu yaşımda kalkıp askere mi gideceğim?" ifadelerini kullandı.
Sakatlığının geçtiğini ve fizik olarak toparladığını da söyleyen Tufan, "1.5 sene oynamamanın verdiği kariyer kaybı var. Avrupa kolay kolay takım bulabileceğiniz yer değil, bunun bir garantisi yok. Ben formam altında kalmak istiyorum, Galatasaray'da basketbol oynamak istiyorum, Türkiye'de kalmak istiyorum, gitme zorunluluğu hissetmek istemiyorum böyle bir olay için. Avrupa'da kendime güveniyorum, oynayabilirim, bazı şeyleri tekrar ispat edebilirim. Ama bu kolay bir şey değil. İş oralara gelmeden bunun bir şekilde çözüleceğine hem inanıyorum, hem de umuyorum" dedi.
Bugün Haldun Üstünel ile görüştüğünü söyleyen Tufan Ersöz, "Başkanımızla konuşma fırsatım olmadı, çünkü olay çok sıcak şu anda. Daha dün tebliği edildi karar. Hiçbir şekilde beni yalnız bırakmayacaklarını söyledi. Bunun bir şekilde tatlıya bağlanacağını, benim lehime bir sonuç çıkacağını söyledi. Kulüp benim hep arkamda durdu. Onlar da inanıyor bu olayda tek mağdur benim ve hiçbir sorumluluğum ve suçum yok ama verilmiş bir de ceza var ortada. Ama onların bu şekilde beni desteklemeleri, benim arkamda durmaları benim kendime olan güvenimi artırıyor" şeklinde konuştu.
"DEMİREL BANA HAK VERDİ"
Ersöz, "Federasyondan çok kısa olmakla bereber ayak üstü tesadüfi bir şekilde başkanımızla görüştüm. Olayın tamamen mağduru olduğumu, istemeden olayın dışında kaldığımı ve hiçbir şekilde müdahale edemediğini ona da söyledim. O da bana hak verdi, "Tamam doğru söylüyorsun" dedi, "fakat olayın içinde bir şekilde ismin geçtiği için bu tip şeyler başına geldi" dedi. Başkanımız da bu durumdan rahatsız, o da bir Galatasaraylı. Sadece ona mağduriyetimi ve bu konudaki görüşümü söyleme fırsatım oldu. Bu da benim için iyi oldu diye düşünüyorum.
Hala umudum var, karar verilmesine rağmen ben böyle bir şeye inanamıyorum. Benim basketbol hayatımı etkileyeceğini düşünmek bile istemiyorum, düşündüğüm zaman çok üzülüyorum. O yüzden bir şekilde gerekli kişileden rica ediyorum" diyerek sözlerine son verdi.

NTV Spor

Hugo
15.Ocak.2010, 22:42
Artık değil:

Tufan Ersöz'e Tahkim'den müjde!
Tahkim Kurulu, Galatasaray'da forma skandalına adı karışan takım kaptanı Tufan Ersöz'ün cezasını 4 ay müsabakalardan men cezasına çevirdi.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25044792/

Artık askerliğini erteletebilecek.

Sekopej
15.Ocak.2010, 22:44
Bu ne yahu her cezada indirim oluyor, yapılan sahtekarlık yanlarına kaldı, tamamen kaldırsalarmış bari.

Suicider
15.Ocak.2010, 22:58
Bu ne yahu her cezada indirim oluyor, yapılan sahtekarlık yanlarına kaldı, tamamen kaldırsalarmış bari.

diğer cezalarda haklı olabilirsin ama tufanın bu konuda çok suçu olduğunu düşünmüyorum

Sekopej
15.Ocak.2010, 23:02
Sanırım takım kaptanıymış, bu sahtekarlık yapılırken sessiz kalması en büyük suçu bence. İtiraz edersem koç beni oynatmaz diye düşündüyse zaten orayı hiç haketmiyordur, itiraz edersin sonra da gidersin yöneticilere böyle sahtekarlık yapıldı dersin ve yönetim de kandırılmamış olur, gerekeni yapar.

Basketbol federasyonu son dönemde iyice garip şeyler yapmaya başladı, Cemal'in cezası da 2 hafta sona iner bu gidişle.

Sekopej
15.Ocak.2010, 23:06
Ceza süresi değişmemiş ama cezanın türü değişmiş, askerlik hakkından dolayı. Bir talimat vardır, ihlal yapıldığında verilecek ceza da bellidir, kişiye göre değişiklik göstermez. Burada oyuncu mağdur olmasın diye değişiklik yapılmış.

IcedEarth
16.Ocak.2010, 00:06
Yanlarına mı kaldı? 4 ay basketbol oynayamamak yanına kalması mı oluyor Serkan Abi??

Bu cezanın bu şekilde çevrilmesi oyuncunun basketbola tutunabilmesi, Türk basketboluna kazandırılabilmesi için güzel bir karar oldu bence...

Sekopej
16.Ocak.2010, 00:10
Verilen cezalar sürekli değişerse, bu yorumu yapmak da hakkımdır diye düşünüyorum. Aceleyle ya böyle cezalar vermeyeceklerdi ya da arkasında duracaklardı, federasyonun saçma uygulamalarına ve kurallarıne benim tepkim.

PesimiSTyLa
16.Ocak.2010, 00:15
Yanlarına mı kaldı? 4 ay basketbol oynayamamak yanına kalması mı oluyor Serkan Abi??

Bu cezanın bu şekilde çevrilmesi oyuncunun basketbola tutunabilmesi, Türk basketboluna kazandırılabilmesi için güzel bir karar oldu bence...

Boşversene :icon_biggrin:
9 maç hükmen, cemal o maçlarda oynadı diye ceza aldık. TR kupasından elendik. Cemal 2 yıl, Tufan 4 ay ceza aldı. Ceza yanımıza kalmışmış. :icon_smile:

Sekopej
16.Ocak.2010, 00:19
Cemal oynadı diye o maçlara da ceza verilmeydi bari.:p Federasyon'un 2 defa hükmen mağlup olursa küme düşer maddesini değiştirmesi, cezaların hazırlık maçında geçerli sayılması gibi saçma uygulamaları var.

Bence 9 maç hgükmene ve kümede kaldığınıza şükredin Ülker sayesinde. Sponsorluklar olmasa küme düşürülmüş bile Galatasaray. Düşüremedikleri için -5 cezasını verdiler ceza bekleyenleri rahatlatmak için, sonra da cezayı saçma bulup kaldırdılar.

Galatasaray kümede kalma mücadelesi verirken şimdi play offa kalma mücadelesi verecek, e bu da demek oluyor ceza yanınıza kaldı. Nerede bunun cezası?

Alicanfmfan
16.Ocak.2010, 00:27
Bir kaç kendini bilmezin yaptıgı işgüzarlık sonucu zaten yeterinde saçma kararlar verildi , zaten Tufan'a bu kadar ceza verecek ne yapmıstı anlamadım yavas yavas cezalar iniyor , dogru yoldalar.

PesimiSTyLa
16.Ocak.2010, 00:35
Cemal oynadı diye o maçlara da ceza verilmeydi bari.:p Federasyon'un 2 defa hükmen mağlup olursa küme düşer maddesini değiştirmesi, cezaların hazırlık maçında geçerli sayılması gibi saçma uygulamaları var.

Bence 9 maç hgükmene ve kümede kaldığınıza şükredin Ülker sayesinde. Sponsorluklar olmasa küme düşürülmüş bile Galatasaray. Düşüremedikleri için -5 cezasını verdiler ceza bekleyenleri rahatlatmak için, sonra da cezayı saçma bulup kaldırdılar.

Galatasaray kümede kalma mücadelesi verirken şimdi play offa kalma mücadelesi verecek, e bu da demek oluyor ceza yanınıza kaldı. Nerede bunun cezası?

-5 kalktı diye mi ligde kaldık ? :icon_smile: Kaldırılmasaydı da ligde kalacaktık zaten. Kepez ve Daçka maç kazanamıyor. Bizde tam tersi önümüze gelen her rakibi geçtik, Efes hariç. KSK ve BJK gibi zor deplasmanlardan da galibiyet aldık.(KSK yı deplasede 10 küsür yıldır yenemiyorduk.) Bu durumda -5 verilmese dahi düşeceğimizi ummak hayalcilik olurdu.

Ceza yanımıza kaldı da nasıl bir deyimse artık. Muhtemelen bu olay yaşanmasa ilk 5 te olacak takım 8. belki çok zorlasa en fazla 7. likten play off a girme durumuyla başbaşa.

Sekopej
16.Ocak.2010, 00:45
Sen düşmeyeceğini umabilirsin, bende önceki senelerde düşünlerin puanlarına bakıyorum ve düşmemek için savaşacak diye düşünüyorum.

Küme düşürülmesi gerekirken play offa kalacak. Bu durumda hala yanımıza kalmadı diyorsan, senin anlayışınla alakalı, saygı duyarım.

Bir kendini bilmez işgüzar şike yapsa, hakemi bağlasa o takım o işgüzar yüzünden küme düşürülmeyecek mi? Yani hoca tek başına yapmış, kulübü bağlamaz denilebilir mi?

Burada da evrakta sahtecilik olayı var, başka forma giymeyi geçtim, federasyona gönderilen resmi belgede sahtecilik var. Çıkın evrakta sahtecilik yapın mesela ödediğiniz vergi üzerinde, görün ne cezalar alacaksınız, evrakta sahteciliğin cezası bu kadar hafif olmamalı.

Siz hala anlayamamışsınız, bana ne Galatasaray'dan, federasyonun saçma uygulamalarına tepkim. Önce hazırlık maçlarında ceza çekme olayı, fenerbahçe 5 maç oynamama cezası almıştı, hazırlık maçı koysa üst üste orada cezasını çekecek miydi? Futbolda olduğu gibi bir düzenin kurulamamış olması, sonra da sezon başında kaldırılmış, belli sayıda hükmen mağlup olunca küme düşme olayı, bunu niye kaldırmışlar onu da bilmiyorum. Kaldırılmamış olsa küme düşmüştü direk Galatasaray ve bu sayede yırtmış oldu. Tabi ki böyle bir olay olacağını bilip kaldırmadılar ama ya kaldırmamış olsalardı? Alın bir defa daha küme düşmeden yırtmış oldu Galatasaray ve yanına kaldı bu değişim sayesinde.

Bu utanç verici olaya gereken tepkiyi vermek yerine hala savunma yapıyorsunuz, cezalar çok diyorsunuz. Bende ortada bir ceza göremediğimi söylüyorum, sonuçta play offa kalacak, değişen ne olacak? Eğer 5. olacak performansı ligde sergiledyse, 7. olarak da gelecek rakibi yenebilme ihtimali yok mu? Böyle ihtimaller varken verilen cezanın caydırıcılığı nerede kaldı?

Aynı olayı başka takım yapsa ve ortaya çıktığında o oyuncu resmi maç oynamamış olsa ne ceza verecekler, sizin savunduğunuz oynadığı maçlarda hükmen cezası verilemeyecek o zaman, nasıl bir ceza olacak, cevap verebilir misiniz?

KaPaLı
16.Ocak.2010, 09:27
Cemal Nalga'nın cezasıda indirilir yakında şaşılacak birşey değil : )

IcedEarth
16.Ocak.2010, 10:57
Hazırlık maçında yapılmış hata için ligde ceza veren bir federasyon varken insanların hala düşürülmemizi istemesi ne kadar ilginç. Hayat ne güzel şey, vapurlar filan ;)

KaPaLı
16.Ocak.2010, 11:05
Hazırlık maçlarına başka Federasyonmu bakıyo ?

tarikko
16.Ocak.2010, 12:00
Tebrikler federasyon devam...

eXcitinG
16.Ocak.2010, 12:14
Bizim memLeketimizde işLer böyLe yürür. Önce tepki geLmesin diye verebiLdikLeri kadar ceza verirLer, daha sonra ortaLık sakinLeşince ceza feLan kaLmaz oLayı ört bas ederLer.

Madem ceza vermeyecektin, en başından bu kararı aLsaydın..

Yok yok..bizden adam oLmaz.

IcedEarth
16.Ocak.2010, 12:36
Ya anlamıyorum ceza vermemek ne demek ki? İlk 5 maçta hiç puan almamış sayıldık, ki hepsinde yenilseydik bile 5 puanımız olacaktı. Cemal Nalga 2 yıl oynamayacak, Tufan Ersöz 4 ay oynamayacak. Bu işte parmağı olan herkes takımdan şutlandı, federasyondan hak mahrumiyeti cezası aldı. Daha nasıl bir ceza bekliyorsunuz? Cemal Nalga 5 maç cezayı hazırlık maçında almadı mı? Hazırlık maçında yapılmış hatanın cezasının ligden düşürme filan olmasını mı bekliyordunuz? -5 puan kaldırılmasaydı bu ligde kalamayacak mıydık? Bu olay olmasa bu takım şu anda şampiyonluk potasında değil miydi? Ceza değil de ödül mü bu?

KaPaLı
16.Ocak.2010, 12:54
Evet ödül. Kurullları kandırmanın cezası bumu ? Belgede sahtecilik yapılıyo. Ve cezası normalde bu. Türk Hukukuna göre.

(1) bir resmî belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir resmî belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren veya sahte resmî belgeyi kullanan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) görevi gereği düzenlemeye yetkili olduğu resmî bir belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren, gerçeğe aykırı olarak belge düzenleyen veya sahte resmî belgeyi kullanan kamu görevlisi üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) resmî belgenin, kanun hükmü gereği sahteliği sabit oluncaya kadar geçerli olan belge niteliğinde olması hâlinde, verilecek ceza yarısı oranında artırılır.

Kaynak: http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/

Hadi diyelimki bu spor kurulları vs. O zaman atıyorum Darüşşafaka aynı şeyi yapsa bu cezayı böylemi verecekti Basketbol Federasyonu. Hala daha suçu savunmaya devam ediyosunuz ya ilginçsiniz.

KaPaLı
16.Ocak.2010, 12:55
Keşke biraz NBA yönetimi kadar kararlı olabilseydik. Soyunma odasına silah sokan Gilbert Arenas men edildi NBA'den.

IcedEarth
16.Ocak.2010, 13:06
Aynı mantıkla devam edin, kendi yaptıklarınızı yok görün. Ben yokum bundan sonra bu konuda...

KaPaLı
16.Ocak.2010, 13:08
Sen zoru görünce kaçmaya devam et asıl. Ne oldu verecek cevabın kalmadımı.

Kim ne yapmışta aynı mantıkla devam edip kendi yaptıklarımızı görmüyoruz onuda söyleseydin iyi olurdu be. Böyle kıvırıp kaçmak değil olay. Varsa kanıtın söylersin.

eXcitinG
16.Ocak.2010, 13:15
FutboL kavgaLarınız yetmedi, BasketboLa da mı eL attınız. ?

IcedEarth
16.Ocak.2010, 13:18
sen benim söylediklerime çok müthiş cevaplar verdin ya ben de tabi cevap veremeyecek duruma düştüm...

Kusura bakmayın sana bişeyler açıklamaktan çok daha önemli işlerim var... Açıkladığımı da kabul etmiyoırsunuz nasılsa... Hala ceza değil ödül bilmemne... Oh hem federayonu kazıkladık hem de ödül aldık mis gibi ;)

C h A o S
17.Ocak.2010, 11:57
Tahkimi tebrik ediyorum doğru bir karar vermiş.

el.nino
17.Ocak.2010, 15:09
Hazırlık maçında yapılmış hata için ligde ceza veren bir federasyon varken insanların hala düşürülmemizi istemesi ne kadar ilginç. Hayat ne güzel şey, vapurlar filan ;)

bende bir galatasaraylıyım ama sen kuralı bilmiyorsun.basketbolda hazırlık maçlarıda resmi maç sayılıyor.yani ligde alınan cezalar hazırlık maçlarında düşüyor onun için bu oyuncuyu oynatamıyorsun.umarım doğru açıklamışımdır.

el.nino
17.Ocak.2010, 15:13
Edit:cezaları iyikide düşürüyolar hiç umrumda değil düşürsünlerde zaten.ligde herkese eşit davranacaklar bu cezaları istemiyorlarsa arkadaşlar.

MeMo
17.Ocak.2010, 15:58
Ya anlamıyorum ceza vermemek ne demek ki? İlk 5 maçta hiç puan almamış sayıldık, ki hepsinde yenilseydik bile 5 puanımız olacaktı. Cemal Nalga 2 yıl oynamayacak, Tufan Ersöz 4 ay oynamayacak. Bu işte parmağı olan herkes takımdan şutlandı, federasyondan hak mahrumiyeti cezası aldı. Daha nasıl bir ceza bekliyorsunuz? Cemal Nalga 5 maç cezayı hazırlık maçında almadı mı? Hazırlık maçında yapılmış hatanın cezasının ligden düşürme filan olmasını mı bekliyordunuz? -5 puan kaldırılmasaydı bu ligde kalamayacak mıydık? Bu olay olmasa bu takım şu anda şampiyonluk potasında değil miydi? Ceza değil de ödül mü bu?

Benim anlamadığım sen hakikaten sadece hazırlık maçlarında mı hükmen mağlup sayılsın takımım diyorsun yoksa ben mi yanlış anlıyorum?

Kurallar açık hile yapılırsa küme düşürülür.Ama federasyonumuz tabi ki böyle cesur hamleler yapamaz.