PDA

View Full Version : Galatasaray Parayı Buldu

Revolution
10.Ocak.2010, 15:42
Galatasaray parayı buldu!

Her zaman finansal sıkıntılarıyla gündeme gelen Galatasaray, bu kez parayı bol buldu, dağıtıyor!

Fanatik Gazetesi'nin 10 Ocak 2010 tarihli bugünkü sayısındaki habere göre; Sarı-Kırmızılı yönetim, Türk Telekom’la imzalanan anlaşma gereği, stadın isim hakkı için 10 yılda 50 milyon Euro, formadaki göğüs reklamı için de 5 yıldaki 25 milyon Euro geliri, Halkbank’la anlaşarak kırdırdı.

İlaç gibi geldi...

Bugünkü kura göre çevrilen para 120 milyon Dolar. Anlaşmaya göre Cim Bom 96 milyon Dolar peşin aldı, geri kalan para faiz olarak Halkbank’a kaldı. Banka, parasını 5 ve 10 yıllık vadelerle Türk Telekom’dan alacak. Galatasaray Yönetimi ise bu 96 milyon Dolar’ı elinde çok kısa süre tutabildi.

İlk etapta 12 milyon Dolar, futbol ve basketbol şubesinde paylaştırıldı. Cemal Nalga skandalından sonra kümede kalması zorlaşan takımı motive edebilmek için tüm alacaklar ödendi. Basketbol şubesinde şu an itibariyle kimsenin alacağı kalmadı.

Sıkıntılar çözülüyor

Futbolculara da geçtiğimiz günlerde alacaklar ödenmişti, bu paranın da bu kaynakla karşılandığı belirlendi. Elde kalan 84 milyon Dolar’ın 65 milyon Dolar’ı ise yıllardır kulübü büyük zarara uğratan bir açığın kapatılması için kullanılacak. Her kongrede bir şekilde gündeme gelen Sportif A.Ş. ve Futbol A.Ş. birleşmesi sonunda gerçekleşecek.

Yönetimin hedefi birleşmeyi Mart’taki kongreye kadar tamamlayıp, önemli bir koz elde etmek. 65 milyon Dolar’ın daha harcanmasından sonra elde kalacak 19 milyon Dolar. Cim Bom’un bu kaynağı da transferde kullanması bekleniyor. Acil ödemeler ve çeşitli yatırımlarda da bu paradan yararlanılacak.

10.01.2010
Kaynak : Fanatik

SAİT71
10.Ocak.2010, 15:51
Sonunda futbolun ticari bir iş olduğunu ve kurumsallaşmak zorunda olduklarını anlamaya başladılar.. Böyle böyle daha büyük miktarlar elde edilmeli. Yok tarihi ismi var yok hatırası var bunları bırakıp kulübün maddi çıkarları neyse ona uygun davranmalı. Sevindim.. Aynısını anadolu ekiplerimizde yapmalı. Tabiki miktar daha az olur ama yinede iyi olabiir.

E.Cartman
10.Ocak.2010, 17:34
ülkemizde futbol yavaş yavaş ticarete dökülüyor :D:D ama doğru bir şekilde tabi ki

vuque
10.Ocak.2010, 17:49
Günü Kurtarmak İçin Geleceğini İpotek Etmek Biraz Garip Değil Mi?
Hadi Oyunculara Borçları Ödedin,19 Milyon Dolar'da Transfer İçin Harcadın Güzel Transferler Yaptın Diyelim...
Bu Sene Geçti...
Sonraki Seneler Ne Olacak?
10 Sene Boyunca Stad İsim Hakkı Parası Alamayacaksın, 5 Sene Boyunca Forma Reklamı Parasını Alamayacaksın...
Seneye Maaşlar Ödenemezse Ne Olacak?
Veya Transfer Yapmak Gerektiğinde?
Sadece Bilet Parası-Tv Yayın Geliri Ve Garantisi Olmayan Avrupa Gelirleriyle Bu Çark Döner Mi?
Veya GStore Satışlarıyla?(Çok Fazla Bir Kazanç Yok Bildiğim Kadarıyla GStore'dan)
Ben Pek Sanmıyorum...
İnşallah Ben Yanılırım'da Ülkemizde Ekonomik Gücü Sağlam Bir Takım Daha Olur...
Bu Ülkemize Fayda Sağlar...

Alicanfmfan
10.Ocak.2010, 21:21
Komplo Teorilerini bir kenara atında , sanki bu anlaşmadan başka hiçbir gelirlerimiz yok yapmayın yahu.

Ahmet Göktaş
10.Ocak.2010, 21:46
10 yıl için 50 milyon euro çok değil ki :) Bende ilk başta sadece bu sene için tüm paraları aldı sanıyordum ::)

IcedEarth
10.Ocak.2010, 22:00
Bu kulüpte hiçbir zaman hiçkimsenin tek kuruşu kalmamıştır. Ödemelerde gecikme olabilir, ödemede gecikme Türkiye'nin en zengin kulübü dediğiniz kulüpte de oluyor. Ama her zaman paralr tamamen ödendi, hiçbir oyuncu çok da mağdur durumda kalmadı. Onun için abartmanın lüzumu yok, birşey söylerken birkaç kez düşünün öyle söyleyin ;)

Anlaşmaya gelince, "Ali Sami Yen" silinemez. Stad adı satılır, yanına Sami Yen eklenir, bu kadar basit ;) Bazı değerler paradan daha önemlidir... Ayrıca UEFA Kupası alındığında karşılaştığımız birçok takım maddi olarak bizi ezip geçebilecek seviyedeydi ;)

DisCo
11.Ocak.2010, 10:27
Şimdi herkes olaya başarılı olduğu yönden bakar.

Çok iyi ticaret zekanız vardır. Öyle ürünleri öyle zamanda piyasaya sürersiniz ki yok satar. Ama 5 liraya alıp 5 liraya satarsanız bunun anlamı varmıdır. Amaç nedir parayı kazanabilmektir.

Futbolda da ticaret zekanız ile iyi stad yapar seyirci çekersiniz. İyi oyuncu alırsınız ve forma satışları artar. Yine seyirciyi çekersiniz. Paranız büyüdükçe büyür. İstediğiniz oyuncuyu alır parasınıda ödersiniz. Bunları yapmanın amacı nedir. Sportif başarı...

Önemli olan ticaretle beraber sportif başarılarıda birleştirmektir. Galatasaray parasızlıkla imkansızlığın imkansızlığıyla [sürünüyoruz ya (!)] sportif başarılar elde etmişti, ediyor, edecektir. Zaten normalde zenginin malı züğürdün çenesini yorar ama Galatasaray'ın bu denli başarılı oluşundan ötürü züğürdün yokluğu herkesin çenesini yorar oldu.

Allah göstermesinde Galatasaray paralanmasın. Çünkü Galatasaray o ruhu ile parayı birleştirecek güçte olduğundan nasıl bir hale gelir tahmin edemiyorum.

aktas55
11.Ocak.2010, 12:05
10 yıl için 50 milyon Euro terbiyesizlik bu..

ShevAnil
11.Ocak.2010, 14:11
Neden terbiyesizlik? Türkiye'de böyle bir anlaşmadan para kazanan bir takım varmı?

SAİT71
11.Ocak.2010, 14:45
ARkadaşlar böyle bir sistemde ilk kez anlaşma yapmışken yüzmilyon dolarlar beklememek lazım.. Zamanla daha büyük paralar girer araya. Rekabet ortamı oluşur. İsim haklarını almak için birisi 2 veriyorsa diğer 5 vermek için çabalar böylece Galatasaray kazanır.. Şuan için en yüksek rakama anlaşıldığını sanıyorum çünkü daha fazla vermezler.

IcedEarth
12.Ocak.2010, 13:38
11.01.2010 15:36

Zorunlu Açıklama

Fanatik Gazetesi’nde 10 Ocak 2010 Pazar günü yer alan Raşit Altun imzalı "Galatasaray Parayı Buldu" manşetli yazı gerçeği yansıtmamaktadır.
Kamuoyunun bu tarz spekülatif haberlere itibar etmemelerini rica ederiz.
Galatasaray Spor Kulübü