Log in

View Full Version : Daum'un Eseri

TR.CaPTaiN
12.Ocak.2010, 14:32
http://img508.imageshack.us/img508/5854/fft1mm841452.jpg (http://img508.imageshack.us/i/fft1mm841452.jpg/)

Köln forması giyen Alman U20 Milli Takımı'nın Türk yıldızı Taner Yalçın, ulaştığı noktaya gelmesindeki en büyük etkenin eski hocası olduğunu belirtip, “Herşeyi Daum'a borçluyum” dedi.

Taner Yalçın... Alman futbolunun son dönemde yetiştirdiği en önemli yeteneklerden. Henüz 19 yaşında ama iki sezondur Bundesliga’da Köln forması giyiyor. Kırmızı-Beyazlı ekibin en gözde isimleri arasında yer alıyor... Sezonun ilk yarısında 12 maça çıktı. Ancak Türk olmasına karşın ve U18 Milli Takımımız’da görev almasına karşın şimdilerde Alman Ümit Milli Takımı’nı tercih etmiş durumda. Kendisini 17 yaşındayken A Takım’a alan Christoph Daum’a minnet borçlu olduğunu söylüyor. İşte Taner Yalçın’ın ağzından kendi hikayesi:

‘Bende emeği büyük’

“Christoph Daum çok büyük bir hoca ve gençlere önem veren bir isim. Beni genç takımdan alıp, A takım kadrosuna dahil etti. Ona çok şey borçluyum, bugünlere gelmemde onun emeği büyüktür. Köln’den ayrıldıktan sonra eksikliği tabiki hissedildi. Sonuçta Alman futbolunun en önemli teknik adamlarından biri. Fenerbahçe ikinci kez onu alarak, büyük bir iş başardı. Ancak şu anki hocamız Zvonomir Soldo da bize büyük katkı sağlıyor.”

‘Şimdilik Alman’ım’

“Ben Türk kanı taşıyorum. Türkiye forması giymekten onur duyarım. Ancak Alman yetkililer benimle daha yakından ilgilendikleri için Almanya’yı tercih ettim. Kendi ülkemden aynı derecede ilgi görmedim. Şimdilik Alman’ım. Ama yine de henüz kesin kararımı vermiş değilim. Kimbilir belki de Ay-Yıldızlı forma ile bir Avrupa Şampiyonası ya da Dünya Kupası oynarım.”

‘Bizde sistem önemli’

“Türkiye Süper Ligi’ni çok yakından takip ediyorum. Boş zamanlarımda özellikle üç büyüklerin maçlarını izlemeye çalışıyorum. Türkiye’de futbol çok daha mücadeleye ve sertliğe dönük. Ayrıca bireysel yetenekler ön plana çıkıyor. Ama Almanya’da böyle birşey sözkonusu değil. Herşey sistem ve taktik üzerine kurulu. Hocanın dediğini sahada harfiyen uygulamak zorundasınız. Kendimi Süper Lig’de oynayabilecek kapasitede görüyorum.”

‘İdolüm Zidane’

“Takımdaki Petit, Maniche gibi orta saha oyuncularından çok şey öğreniyorum. Bunlar Portekiz Milli Takımı forması giyen önemli isimler. Futboldaki idolüm Zinedine Zidane... Kendime hep onu örnek alabiliyorum. Uzun boyuma rağmen ayaklarıma hakim bir oyuncuyum ve birçok pozisyonda görev alabilirim. Süper Lig’deki tartışmasız en iyi futbolcu Alex’tir. Yerliler arasındaki en iyi isim ise Arda Turan. O rahatlıkla Bundesliga’da forma giyebilir.”

‘Yeni Ballack’ deniyor

Taner Yalçın’ın kaderi de Almanya’yı tercih eden Mesut Özil, İsviçre forması giyen Eren Derdiyok ile Gökhan İnler ve Avusturya adına oynayan Veli Kavlak ile aynı... O da doğup, büyüdüğü ülkeyi tercih edenlerden... Almanlar onun stilini, A Milli Takım’ın kaptanlığını yapan Michael Ballack’a benzetiyor. Menaceri Ersin Akan, performansıyla birçok takımın dikkatini çeken Taner’e İtalya Ligi ekiplerinden Udinese’nin ciddi bir teklifte bulunduğunu belirtip, Türkiye’den de ilgilenen kulüplerin olduğunu açıkladı.

TANER YALÇIN KİMDİR?

Doğum Yeri: Köln
Yaşı: 19
Boyu: 1.87
Kilosu: 80
Mevkii: Orta saha
Kulübü: Köln
Milli Takım: Türkiye U18 4 maç, 1 gol - Almanya U19 3 maç, gol yok
Sözleşme bitiş tarihi: 30 Haziran 2011

Fanatik

BeeTLeJuiCe
12.Ocak.2010, 14:50
Fenerbahçedeki şampiyonluk baskısı olmasa burada da belki gençlere şans verir. Fakat Aziz Yıldırım'ın sözünden dolayı Türkiyede hep garanticiyi oynuyor.

Sene başında Taneri almak için ilgilenmiştik yanılmıyorsam neden alamadık acaba, Emre'nin alternatifsizliğinden çok çekiyoruz, iyi olabilirdi o mevkiye.