PDA

View Full Version : FM aşırı ram kullanımı !?



Ahmet Göktaş
18.January.2010, 19:38
Arkadaşlar oyunda 50.000 oyuncu açık. 2 lig açık (epl,tsl). Ve logoları kaldırdım. Small logoları bile kaldırdım. Formaları kaldırdım. Ama oyun 400 mb ram harcıyor :|

bunun sebebi nedir ? Sizde ne kadar ram harcıyor yazdıgım şartlarda oyun ?

Zaten pc 512 mb ram. 1 lig daha açsak pc gümlücek :|

Uchiha Itachi
18.January.2010, 20:38
Çok normal değerler onlar :)

Ahmet Göktaş
18.January.2010, 20:41
Ancak Matrakan'a sordum , onda özellkler daha düşük olmasına rağmen 3 lig açık olduğu halde, ve DB geniş olduğu halde 250-300 arası oynuyormuş :/

Bendede önceden 200 ü geçmiyordu fm son 3-4 gündür böyle herşey bol keseden ram kullanıyor. Örneğin Opera'da 3 sekme açıyorum 200 mb :\

Zaten ramim 512.

Flawless Victory
19.January.2010, 00:34
Bilgisayarını yeniden başlatıp oyuna öyle gir bundan sonra. Daha önce bilgisayara çok yüklendiysen oyuna girdiğinde sorun oluyor. Bende de eskiden o kadar ram vardı öyle çözüyordum sorunu. Bir de sanal disk miktarını artır. Bilgisayarım/sağ tuş/özellikler/donanım/performans bakım da idi galiba.

Sheriff
19.January.2010, 03:34
Başlangıçta açık olan programları başlangıçtan kaldırırsan verimin artar. FM açıkken hiçbir program çalışması FM'ye girmeden öncede işlemcinin ön belleğini dolduracak şeyler çalıştırma. Ozaman verim biraz daha yükselir sanırsam, Benim 4gb ram im olmasına rağmen bende de aynı anda fazla işlem yaptığımda kasma olabiliyor..

KaPaLı
19.January.2010, 09:41
X2 4 GB ram var FM açıkken Winamp bile kolay kolay açmıyorum. CTRL + ALT + DELETE yapıp arkada çalışan gereksiz programları kapatmayı dene.

Ahmet Göktaş
19.January.2010, 14:48
Sağol beyler , sanal ram miktarını attırdım gözle görülür , elle tutulur bir rahatlama oldu . :D

Crazycat
19.January.2010, 17:54
Bende de oyunu ilk kurduğum zaman 3 boyutta oynarken problem olmuyor.Bir süre sonra kasmaya başlıyor.Bu tür problemle karşılaşan oldu mu aramızda?