View Full Version : Salvador Cabanas'ın Durumu Kritik
RaSenGan
25.Ocak.2010, 19:06
Başından vuruldu!
Meksika Birinci Futbol Ligi'ndeki America takımında oynayan Paraguaylı futbolcu Salvador Cabanas (29), başkent Meksiko'daki bir barda kafasından vuruldu ve hastaneye kaldırıldı. Meksiko savcılığının açıklamasında, barda başına bir mermi isabet eden Cabanas'ın durumunun ağır olduğu belirtildi.
Paraguay Milli Takımı'nda da oynayan hücum oyuncusu Cabanas, Paraguay'da başladığı kariyerine Şili'de devam etmiş, 2006'da America'ya transfer olmuştu. 2003'te Şili'nin Audax Italiano takımında oynarken gol kralı olan Cabanas, 2007'de de America takımında Meksika gol kralılığını elde etti.
25.01.2010
Kaynak : AA
Suicider
25.Ocak.2010, 19:11
abi nasıl olur ya çok geçmiş olsun umarım kurtulur ama ağır yaralıymış :(
Addolorato
25.Ocak.2010, 19:23
Geçmiş olsun iyi topçuydu umarım eski sağlığına döner ama zor gibi başından vurulmuş..
BaFraLı
25.Ocak.2010, 19:23
Bu senede futbolcularda var bişey.Kazım,Bouenette,Cabanas falan :).
uAburak89
26.Ocak.2010, 00:32
Paraguayı golcü Salvador Cabanas, yaşam mücadelesini kazanamadı ve 29 yaşında hayatını kaybetti!..
Cabanas, Meksika'nın başkenti Meksiko City'deki bir barda kafasından vuruşmuş ve hastaneye kaldırılmıştı.
Paraguay Milli Takımı'nda da oynayan hücum oyuncusu Cabanas, Paraguay'da başladığı kariyerine Şili'de devam etmiş, 2006'da America'ya transfer olmuştu. 2003'te Şili'nin Audax Italiano takımında oynarken gol kralı olan Cabanas, 2007'de de America takımında Meksika gol kralılığını elde etti.
Ahmet Göktaş
26.Ocak.2010, 00:43
Fena oldum :/
KanaKe
26.Ocak.2010, 01:13
Yabanci bir kaynakta bunu buldum
Ayrıca, hastane doktorları bazı web siteleri Cabañas ölümünden iddia eden sürümlerini reddetti.
Umarim dogrudur.
scar face
26.Ocak.2010, 01:18
Sevdiğim bir oyuncuydu çok üzüldüm...
Suicider
26.Ocak.2010, 02:12
olamaz ya çok sevdiğim bir oyuncuydu :(
KaPaLı
26.Ocak.2010, 09:35
R.I.P Salvador Cabanas
Salvador Cabanas Dies From Gunshot Wound.
Salvador Cabañas was shot in the head inside the "Bar Bar" in Mexico city early January 25th, 2010 morning. There are no exact causes of the attack towards Cabañas, but it is certain that he was concious on the way to the hospital. Cabañas received medical attention during the early hours of January 25th, 2010. According to his wife, he tried to react against a robbery. It was later confirmed that Cabañas had succumbed to his injuries in hospital
A really sad moment in Football
RIP
Haberler doğru herhalde birçok yerde var...
KanaKe
26.Ocak.2010, 13:03
Resmi sitelerine baktim öyle bir haber yok. Ölüm haberi doktorlar tarafindan yalanlandi zaten.
eXcitinG
26.Ocak.2010, 13:12
Tam konuyu açmak için foruma girdim, ağır yaraLı oLduğu ve durumunun çok kritik oLduğu söyLeniyordu.
Duyunca haberi şimdi şok geçirdim. Çok sevdiğim ve beğendiğim bir futboLcuydu. İsmaiL iLe beraber gece yarıLarı kaLkar, Cabanas için CLub America maçLarını izLerdik netten.
Harbi şoktayım.
gerrrard
26.Ocak.2010, 13:45
cabanas'ı ilk olarak pes oynarken görmüştüm. bulduğunu atıyordu hiç kaçırmıyordu. e tabi iş böyle olunca direk fm'de de bi göz atıyordum cidden çok iyi oyuncuydu. yazık oldu cidden üzüldüm. mekanı cennet olsun ...
bugra 1905
26.Ocak.2010, 14:10
Allah Rahmet Eylesin Mekanı Cennet Olsun
hayda bu sezon sporcular için kötü bir sezon Allah Rahmet Eylesin
DenizlispoR
26.Ocak.2010, 14:16
Allah Rahmet Eylesin Mekanı Cennet Olsun.
I3esiktas
26.Ocak.2010, 14:42
Allah Rahmet Eylesin Mekanı Cennet Olsun.
Sevdigim oyuncuların Başında geliyodu
garydelgadov
26.Ocak.2010, 14:46
Çok iyi bir oyuncuydu çok üzüLdüm.Avrupaya gitmeyerek özeL kıLdı kendisini,böyLe bir öLümü haketmiyor diğer tüm insanLar için de oLduğu gibi...
ALLAH RAHMET EYLESİN...
MaTRaKaN
26.Ocak.2010, 15:18
Şok oldum resmen.Çok üzücü...
Redrum
26.Ocak.2010, 15:26
Ben de şok oldum, üzüldüm cidden. Ölüm, nerden ne zaman geleceği belli değil :(
BeeTLeJuiCe
26.Ocak.2010, 15:32
http://img24.imageshack.us/img24/2707/035407382dp00.jpg
Deus Dominus
26.Ocak.2010, 16:15
Cabanas'ı fm sayesinde tanımıştım ve beğenerek izlediğim bir oyuncu olmuştu. Umarım haber doğru değildir. Ona silahlı saldırıda bulunan mahlukatlar umarım cezasını en kısa zamanda bulur. Allah rahmet eylesin.
ek olarak lütfen kaldırın o fotoğrafı...
yunusgs
26.Ocak.2010, 16:41
FM 2006'da tanımıştım onu ilk olarak.Çok kaliteli biri isimdi.Becerikliydi.Malesef yaşamı kısa sürdü :(
ForCimbom
26.Ocak.2010, 16:44
pardon görmedim uyarıyı..
Homer J.S
26.Ocak.2010, 17:55
Yazık olmuş gerçekten..
KaF KeF
26.Ocak.2010, 18:36
resmi açıklama hala yok sanırım.O yüzden ben umutluyum.
IcedEarth
26.Ocak.2010, 18:46
Kulübün resmi sitesinde vefat ettiği yönünde bir açıklama yok gibi...
Addolorato
26.Ocak.2010, 18:53
Spormax'te hala durumunun kritik oldugu söyleniyor..
29 yaşındaki milli oyuncunun Los Angeles Pedregal Hastanesi'ndeki ameliyatını gerçekleştiren Dr. Ernesto Martinez "Şu anda durumu sabit, iç kanamayı durdurduk. Kurşunu çıkaramadığımız için net bir açıklama yapmak için çok erken" dedi.
goosfraba
26.Ocak.2010, 18:58
umarım kurtarılır.
RasAnt
26.Ocak.2010, 19:01
vaybe tamda adamın profiline yorum yazmıştım inş kurtulur
BaGa TaRKaN
26.Ocak.2010, 21:38
Öldüğü Konusunda Birçok Haber Var Star Gazetesinin Haberide Öldüğü Yönünde:( Pisi Pisine Öldü.
http://www.stargazete.com/spor/basindan-vurulan-cabanas-oldu-haber-240439.htm
KaRaBükLü KraL
26.Ocak.2010, 23:33
İnşallah birşey olmaz böyle başarılı bir golcüye:(
Aşk-ı Şehir
26.Ocak.2010, 23:59
O bahsedilen törende şey diyor; "Hep birlikte Cabanas formalarımızı, t-shirt'lerimizi giyelim onun hayatta kalması için Azteca Stadı'nda dua edelim." gibi bişeyler yazıyo. Yani dua etmek için yapılacak bir tören galiba. Umarım hayatta kalmayı başarabilir. Başarılı golcü umarım hayatta kalma golünüde atar...
Bıraktık futbolculuğunu yaşasın yeter ya:(
KaF KeF
27.Ocak.2010, 00:28
yaşasında gerekirse bir daha futbol oynamasın demek istiyor kanımca..
yaşasında gerekirse bir daha futbol oynamasın demek istiyor kanımca..
Evet :D
zaten yaşasada kurşunun girdiği yer eğer yukarıdaki foto gibiyse bir daha yürümesi bile zor olabilir:uzgun:
BaFraLı
27.Ocak.2010, 13:02
Gerçekten çok kötü yaralanmış.Öldümü,kaldımı tamde kesin değil ki.İnşl. vefat etmemiştir ya .
eXcitinG
27.Ocak.2010, 14:01
İşin garibi nasıL vuruLduğu..
Birisi iLe tartıştı da siLah çekip mi vurduLar.
Yoksa orada ki başka bir tartışmada, arada mı kaynamış..
Cidden çok üzüLüyorum yahu. Hayranı oLduğum bir futboLcunun bu haLde oLması beni çok üzüyor. Çoğu kişi FM ya da PES ten tanıyor. Ben TV den en az 25-30 maçını izLedim, ciddi anLamda süper bir goLcüydü.
Addolorato
27.Ocak.2010, 14:08
İşin garibi nasıL vuruLduğu..
Birisi iLe tartıştı da siLah çekip mi vurduLar.
Yoksa orada ki başka bir tartışmada, arada mı kaynamış..
Cidden çok üzüLüyorum yahu. Hayranı oLduğum bir futboLcunun bu haLde oLması beni çok üzüyor. Çoğu kişi FM ya da PES ten tanıyor. Ben TV den en az 25-30 maçını izLedim, ciddi anLamda süper bir goLcüydü.
İnternette okudugum kadarıyla barda tartıştıgı adam vurmuş onu..
eXcitinG
27.Ocak.2010, 14:19
Zaten aLkoL ve esrar içtiği biLiniyordu. Avrupaya geLmemesinde ki en büyük sebepLerde bu kötü aLışkanLıkLarıydı zaten.
ThersoN
28.Ocak.2010, 20:45
yazık olur
eXcitinG
29.Ocak.2010, 01:20
Resmi sitede doktorunun son yaptığı açıkLamada durumun haLa çok kritik oLduğunu, ameLiyat sonrasında da öncesinde ki gibi haLa hiç tepkisiz oLduğunu beLirtmiş. Ümit kesiLmez ama bundan sonra hayata dönse biLe sevdikLeri iLe bundan sonra anca işaretLer iLe yattığı yerden anLaşır diyor.. :(:(
Nocna Mora
29.Ocak.2010, 02:25
Gözünden mi vurmuşlar :S
goosfraba
31.Ocak.2010, 17:20
Son durumu ne oldu Cabanas'ın ?
KaF KeF
31.Ocak.2010, 17:21
Durumu iyiye gidiyormuş,Bilinci açılmış..
goosfraba
31.Ocak.2010, 17:23
güzel... futbola dönebilecek mi acaba
RaSenGan
31.Ocak.2010, 17:26
Resmi sitede doktorunun son yaptığı açıkLamada durumun haLa çok kritik oLduğunu, ameLiyat sonrasında da öncesinde ki gibi haLa hiç tepkisiz oLduğunu beLirtmiş. Ümit kesiLmez ama bundan sonra hayata dönse biLe sevdikLeri iLe bundan sonra anca işaretLer iLe yattığı yerden anLaşır diyor.. :(:(
Doktor böyle diyorsa futbol oynaması hayal.
goosfraba
31.Ocak.2010, 17:27
herşey Allah'ın takdirinde mayg
RaSenGan
31.Ocak.2010, 17:28
Öyle abi de biz şimdilik iyi olduğuna şükredelim.İyice bir düzelsin de sonra futboluyla ilgileniriz.
GeorgeWeah
02.Şubat.2010, 15:49
Cabanas'ın bilinci açıldı
Meksika'da geçen hafta bir barda kafasından vurulan Paraguaylı milli futbolcu Salvador Cabanas'ın bilincinin yerine geldiği bildirildi.
Doktorları, Cabanas'ın bugün aile üyeleriyle konuşabildiğini ve televizyondan takımı America'nın maçını izlediğini söylediler. Doktor Ernesto Martinez, Cabanas'ın polise ifade verebilecek durumda olduğunu, ancak olan biteni hatırlamayabileceğini belirtti. Martinez'e göre Cabanas, eşini, çocuklarını ve anne-babasını tanıdı, ancak neden hastanede olduğunu hatırlayamadı.
Meksika Birinci Futbol Ligi'ndeki America takımında oynayan Cabanas, Meksika'nın başkenti Meksiko'daki bir barda kafasından vurulmuş ve hastaneye kaldırılmıştı. 29 yaşındaki futbolcu geçen hafta ameliyata alınmış, ancak kafasındaki mermi çıkarılamamıştı. Cabanas'ın bardaki bir kavgaya karıştığı ve daha sonra kafasından vurulduğu sanılıyor.
Cabanas'ı vurduğundan şüphelenilen Jose Jorge Balderas Garza, gözaltına alınmıştı. Salvador Cabanas, Paraguay'da başladığı kariyerine Şili'de devam etmiş, 2006'da America'ya transfer olmuştu. 2003'te Şili'nin Audax Italiano takımında oynarken gol kralı olan Cabanas, 2007'de de America takımında Meksika gol kralılığını elde etti.
Kaynak:Ligtv
Addolorato
02.Şubat.2010, 15:51
Bizde öldü diye allah rahmet eylesin diyorduk neyseki epey düzelmiş..
Nocna Mora
02.Şubat.2010, 16:54
Kısa süreli hafıza kaybı var sanırım..
izmer96
03.Şubat.2010, 11:59
Cabanas: "Ben iyiyim"
Geçen hafta başından vurularak hastaneye yatırılan Paraguaylı oyuncunun durumu iyiye gidiyor.
Goal.com Türkiye
01 Şub 2010 17:57:00
http://u.goal.com/87800/87839_news.jpg
Bir hafta önce başından vurularak ölümle burun buruna gelen Salvador Cabanas'ın durumu her geçen gün daha iyiye gidiyor. Meksika'da bir gece kulübü çıkışında yaralanan Paraguaylı oyuncunun ağız yoluyla beslenmeye başladığı bildirildi.
Konuşmaya başladıktan sonra ilk olarak "Ben iyiyim" dediği kaydedilen talihsiz futbolcunun doktoru Adolfo Diaz, "Bilinci açık. İnsanları tanıyor ancak basınla konuşabilmesi için biraz daha süreye ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.
Saldırı anıyla ilgili hiçbir şey hatırlamayan 29 yaşındaki futbolcunun bu durumunu geçirdiği travmaya bağlanıyor.
Club America'nın Indios'u 1-0 yendiği maçın sonunda, takım arkadaşları galibiyeti Cabanas'a hediye etti. Maça 10 kişi başlayarak yıldız oyuncunun 10 numaralı formasının bulunduğu bir sandalye ile sahada yer alan Club America takımı, daha sonra eksik oyuncunun girmesiyle mücadeleye 11 kişi devam etti.
Paraguaylı ünlü golcü Salvador Cabanas, başından vurulduktan sonra mucizevi şekilde hayata tutunmakla kalmadı, 2010 Dünya Kupası’nda oynamaktan bahsetmeye başladı.
http://media.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/Spor%C3%96zel/cabanas_sevinc_.widec.jpg
NTV Spor
Güncelleme: 11:26 TSİ 03 Şubat. 2010 Çarşamba
Meksika'da bir barda, tartıştığı bir mafya üyesi tarafından başından vurulan Salvador Cabanas, kimsenin beklemediği bir hızla iyileşiyor. Saatlerce süren bir ameliyat geçirmesine karşın beynine saplanan kurşun çıkarılamayan Cabanas, adını şimdiden tıp tarihinin mucizeleri arasına yazdırdı. Üstelik Paraguaylı golcü, formasını giydiği Club America takımının başkanına, 2010 Dünya Kupası'nda oynamaktan bahsediyor.
Club America Başkanı Michel Bauer, “Cabanas ciddi olarak dünya kupasında forma giyip giyemeyeceğini düşünüyor. Bu konuyu doktorlarına da açtı. Onlara antrenmanlara ne zaman başlayabileceğini sordu” diye konuştu.
Bauer'e göre, konuşmaya ve düzenli olarak yemek yemeye başlayan Cabanas, televizyonda takımının şampiyonluk maçını da izledi. Doktorları ise Paraguaylı yıldız hızla iyileşmeye başlasa da, tehlikenin henüz geçmediğini vurguluyor.
Bu arada Cabanas'ın takım arkadaşı Juan Carlos Silva da bir soygun girişimi sırasında vuruldu. Kalçasından vurulan 21 yaşındaki futbolcunun hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı.
BaGa TaRKaN
10.Şubat.2010, 11:58
Bu olay hakkında ortaya birçok iddia ortaya atılırken, Cabanas'ın Mexico City'de bulunan 'Big Bar' isimli bir gece kulübünün tuvaletinde vurulduğu biliniyor.
Cabanas'ın o gece kardeşi ve karısıyla eğlendiği belirtilirken, olay gerçekleştikten hemen sonra, talihsiz futbolcunun eşi, Cabanas'ı tuvalette kanlar içinde yatarken buldu.
Olayı araştıran avukatlardan Miguel Angel Mencera, yaptığı açıklamada, zanlının Joseph J. Balderas Garza adında, gece kulübünün müdavimlerinden olan bir iş adamı olduğunu söyledi.
Gece kulübünün güvenlik kameralarından yapılan incelemede, Cabanas'ın vurulmasından hemen önce Garza ve korumasının tuvalete doğru yürüdüğü görüldü.
Meksika polisi ise, olayın Garza'nın yanında bulunan Kübalı bir kadın yüzünden ortaya çıkmış olma ihtimali üzerinde duruyor. Mancera, Kübalı kadının, polis tarafından yapılan sorgusunda, Cabanas ile değil, futbolcunun erkek kardeşiyle bir diyaloğa girdiğini ifade ettiğini söyledi.
Olayın ardından acil olarak hastaneye kaldırılan Cabanas, Los Angeles Pedregal'de, tam 7 saat süren bir operasyon geçirdi. Ancak doktorlar, Cabanas'ın kafatasına sıkışan kurşunu alamadılar.
Goal.com
Meksika'da geçen hafta bir barda kafasından vurulan Paraguaylı milli futbolcu Salvador Cabanas'ın bilincinin yerine geldiği bildirildi.
Doktorları, Cabanas'ın aile üyeleriyle konuşabildiğini ve televizyondan takımı America'nın maçını izlediğini söylediler.
Doktor Ernesto Martinez, Cabanas'ın polise ifade verebilecek durumda olduğunu, ancak olan biteni hatırlamayabileceğini belirtti.
Martinez'e göre Cabanas, eşini, çocuklarını ve anne-babasını tanıdı, ancak neden hastanede olduğunu hatırlayamadı.
Hürriyet
Verilecek Sadakası Varmış. Ucuz Kurtuldu:icon_redface:
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
18.Şubat.2010, 14:45
Cabanas yoğun bakımdan çıktı
Meksika'da geçen ay bir barda kafasından vurulan Paraguaylı milli futbolcu Salvador Cabanas'ın yoğun bakımdan çıktığı bildirildi.
Cabanas'ın doktoru Ernesto Martinez, Meksika Birinci Futbol Ligi takımlarından America'da forma giyen Cabanas'ın yoğun bakım ünitesinden çıkarıldığını ve Angeles del Pedregal Hastanesi'nde özel bir odaya taşınacağını söyledi. Futbolcunun hareketlerinin çeviklik kazandığını, bir problem yaşamadığını ve ilaçlarının hepsini ağızdan alabildiğini belirten Martinez, ''Normal yollardan yemek yiyor, eskiye göre çok daha güçlü. İstediği zaman istediği kişiyle konuşabiliyor. Memnuniyet verici bir ilerleme kaydediyor'' dedi.
Kafasından çıkarılmayan kurşunun, uzun vadede Cabanas'ı nasıl etkileyeceğini tahmin etmenin mümkün olmadığını ifade eden Martinez, cerrahların, ameliyat sırasında futbolcunun kafasındaki kurşunu çıkartmama konusunda hemfikir olduğunu hatırlattı.
Doktor Martinez, Cabanas'ın hala yürümesine izin verilmediğini, bu tür hareketlerin, beynine baskı yapabileceğini kaydetti.
Cabanas, Meksika'nın başkenti Meksiko'daki bir barda kafasından vurulmuş ve hastaneye kaldırılmıştı. 29 yaşındaki futbolcu, olayın ardından ameliyata alınmış, ancak kafasındaki mermi çıkarılamamıştı. Cabanas'ı vurduğundan şüphelenilen Jose Jorge Balderas Garza, gözaltına alınmıştı.
Salvador Cabanas, Paraguay'da başladığı kariyerine Şili'de devam etmiş, 2006'da America'ya transfer olmuştu. 2003'te Şili'nin Audax Italiano takımında oynarken gol kralı olan Cabanas, 2007'de de America takımında Meksika gol kralılığını elde etti.
LigTv
Oghuse
03.Mart.2010, 15:53
Sevindirici bir haber Cabanas'ın taburcu olması umarız sıkıntısı olmadan iyileşir.
eXcitinG
05.Mart.2010, 09:26
Taburcu oLup özeL bir kLiniğe nakeLediLmiş ve tedavisine orada devam ediLecekmiş. Şu anda kurşun haLa kafatasından çıkartıLamadığı için futboL a dönme gibi bir durum söz konusuda değiLmiş.
RaSenGan
05.Mart.2010, 16:49
Artık başlığı değiştirsek :p