View Full Version : Maaş Sorunu
ua_anil
02.Şubat.2010, 14:11
Merhaba arkadaşlar, 10.2.0 versiyonunda Galatasaray'ı yönetiyorum. Şu anda 2014 yılındayım, bu yıla gelene kadar oyuncuların maaş isteklerinde çok problem yaşadım, sizde de böyle mi veya çözümü var mı diye sormak istedim.
Özellikle genç oyuncular, 19-20'li yaşlarına geldiklerinde inanılmaz maaşlar istiyorlar. Örneğin Deniz Naki, aldığım sezonda yıllık 1.200.000 Euro'ya tamam derken, sezon sonunda sözleşmesini uzatmak istediğimde 3.500.000 Euro ile karşılaştım :confused: Bu parayı da veremediğimden oyuncu mutsuz oldu, ben de sattım Shaktar'a ve oranın 1.500.000'lik teklifini kabul etmiş? Aynı şekilde takımda şu anda birçok oyuncu ilk geldiğinde düşük ücretleri kabul ederken, max 1 yıl sonra inanılmaz rakamlar istemeye başlıyor ve zorunlu olarak satıyorum. Eren Güngör, 1.300.000 ile geldi, az önce kontrat öner dediğimde 2.900.000 gördüm bu ve benzeri birçok oyuncu var takımda.
Bu sorun neden kaynaklanıyor, TR liginin Reputation'ı düzgün ayarlanmadığı için vs olabilir mi?
DaveJones
02.Şubat.2010, 14:28
Bendede aynı sorun var. Başarılı bir sezonun ardından inanılmaz ücretler talep ediyor oyuncular.
Skyr3x
02.Şubat.2010, 15:47
Belki primlerle çözebilirsiniz diye düşünüyorum ama maaş dan bahsediyorsun maaş ı düşük ver gol primi vs. yükseltmeyi dene bir derim..
yeni kontrat istediklerinde maaş bütçesinin bir kısmım transfer bütçesine katarın böylece daha az maaş verirsiniz:D
perpetua
02.Şubat.2010, 17:22
Merhaba arkadaşlar, 10.2.0 versiyonunda Galatasaray'ı yönetiyorum. Şu anda 2014 yılındayım, bu yıla gelene kadar oyuncuların maaş isteklerinde çok problem yaşadım, sizde de böyle mi veya çözümü var mı diye sormak istedim.
Özellikle genç oyuncular, 19-20'li yaşlarına geldiklerinde inanılmaz maaşlar istiyorlar. Örneğin Deniz Naki, aldığım sezonda yıllık 1.200.000 Euro'ya tamam derken, sezon sonunda sözleşmesini uzatmak istediğimde 3.500.000 Euro ile karşılaştım :confused: Bu parayı da veremediğimden oyuncu mutsuz oldu, ben de sattım Shaktar'a ve oranın 1.500.000'lik teklifini kabul etmiş? Aynı şekilde takımda şu anda birçok oyuncu ilk geldiğinde düşük ücretleri kabul ederken, max 1 yıl sonra inanılmaz rakamlar istemeye başlıyor ve zorunlu olarak satıyorum. Eren Güngör, 1.300.000 ile geldi, az önce kontrat öner dediğimde 2.900.000 gördüm bu ve benzeri birçok oyuncu var takımda.
Bu sorun neden kaynaklanıyor, TR liginin Reputation'ı düzgün ayarlanmadığı için vs olabilir mi?
Oyunculari alarak ve oynatarak yildizlastirmissin. Onlar da bu yeni statulerine uygun sekilde maas istemeye baslamislar.
Ukrayna ligi icin lig capinda maas degerlerinin veritabanina girilmemis olmasi nedeniyle de orada ucuz fiyata oynamayi kabul etmis Deniz Naki. Mevcut aldigi para kadarlik bir teklif oldugu icin de kabul etmis.
Sezon sonuna kadar sozlesme yenilemeyip sansini deneyebilirdin. Teklif gelmedigi takdirde oyuncunun beklentileri dusebilirdi.
Skyr3x
02.Şubat.2010, 18:02
yeni kontrat istediklerinde maaş bütçesinin bir kısmım transfer bütçesine katarın böylece daha az maaş verirsiniz:D
Öyle bir şey olmaz yine aynı maaşı verir bu kez klüp borca girer..
perpetua senin dediğine ek olarak oyuncunun transfer durumundan istek fiyatı normalden üst düzeylere çıkarıp teklif getirmese de aynı şey olabilirdi. Oyuncu en fazla 1 ay mutsuz olur sonra oynadıkca düzelirdi diye düşünüyorum..
ozaniel
02.Şubat.2010, 22:44
Öyle bir şey olmaz yine aynı maaşı verir bu kez klüp borca girer..
Oluyor, oyuncu biraz daha az maaşı kabul eder duruma geliyor.:icon_biggrin:
bearyn
03.Şubat.2010, 15:59
bende de var aynı sorun yedek bekleyen barış özbek bile 3 milyon euro istiyo yıllık, şampiyonlar ligini kazandım diye. Vukcevic de 2 milyon euro olan ücretini 8 milyona çıkarmak istiyo.
Skyr3x
03.Şubat.2010, 16:40
Oluyor, oyuncu biraz daha az maaşı kabul eder duruma geliyor.:icon_biggrin:
Bilmiyordum çünkü bende öyle bir şey olmadı hiç olmuyor diye biliyordum :schaf:
serorio
03.Şubat.2010, 17:16
Ya bende barış özbek 2 milyon alıyordu ve ligde 10 maç oynattım sene sonunda yeni sözleşme önerdim 8 milyon istedi :D ben de sattım
ua_anil
04.Şubat.2010, 02:42
Oyunculari alarak ve oynatarak yildizlastirmissin. Onlar da bu yeni statulerine uygun sekilde maas istemeye baslamislar.
Ukrayna ligi icin lig capinda maas degerlerinin veritabanina girilmemis olmasi nedeniyle de orada ucuz fiyata oynamayi kabul etmis Deniz Naki. Mevcut aldigi para kadarlik bir teklif oldugu icin de kabul etmis.
Sezon sonuna kadar sozlesme yenilemeyip sansini deneyebilirdin. Teklif gelmedigi takdirde oyuncunun beklentileri dusebilirdi.
Elde ettiğim önemli bir başarı olsa anlıycam ama sadece lig şampiyonluğu ve Türkiye kupası kazandıktan sonra bu kadar yüksek maaş istemeleri hiç normal değil.
fkayadelen
13.Şubat.2010, 11:54
oyuncu maaşları konusunda sıkıntı olduğubu düşünüyorum...oyuncular uçuk rakamlar istiyorlar...yıllardır alışılagelmiş rakamların dışına çıkmakta zor oluyor tabiki.genelde tr ligi oynadığımdan bu sıkıntıyı tr liginde gördüm..diğer liglerde de öylemi bilmiyorum ama tr liginde kilit isim olarak haftalık 180.000 isteyen bir futbolcu daha az maaşa kesinlikle kontrat yenilemiyor.satışa çıkardığımda daha kalitesiz bir takıma kadro oyuncusu olarak 90.000 usd ye imza atabiliyor...ayrıca kulüple ilgili hiçbir mutsuzluğuda yok tek sorun maaş...bu durum tr deki hayata pahalılığı ve yüksek enflasyondanmı kaynaklanıyor acaba:icon_smile:güzelim meleketimde aldığı parayı beğenmiyo:icon_lol::icon_lol::tur:
Skyr3x
13.Şubat.2010, 12:45
Bu sadece sizdemi oluyor bilmiyorum 3. sezon Anderlecht i yönetiyorum. 310.000 € Maaş ödüyorum ve 400.000 € Maaş bütçem var.. Hiç maaş sıkıntısına girmedim yani..
eng1n
13.Şubat.2010, 12:54
oyunculara ne zaman yeni kontrat teklifi yaptığında önemli mesala sezon sonunda bitiyor diyelim sezon başı yaparsan yüksek isteyebilir ama 6 ay kalırken yaparsan kontratı daha az ister tabi klüpde kalmak istiyorsa
hulleci
15.Şubat.2010, 17:14
avrupa'da biraz başarı gelince kendilerini real madrid oyuncusu sanmaya başlıyorlar (galatasaray için bu). mesela lyon'a bakıyorum (bir tsl kulübünün reputasyonu lyon'u geçmez tahminen), en pahalı, en iyi oyuncuları max. 3,8-3,6 milyon € alıyor yıllık (pjanic falan orda hala). emre çolak paşa 5,5m istiyordu en son. m.topal 3,8m istiyordu, şimdi 1 milyona trabzon'da oynuyor. statülerine uygun talepte buluduklarını söylemek de mümkün değil. kadroda gourcouff, dzeko, zezinho, sakho, arda, paloschi gibi kendilerinden iyi en az 10-12 adam var, bunlar rotasyonda. hayır elinde teklifle gelen olur, o zaman istedikleri kadar açgözlülük yapsınlar. o paraları veren türkiye'de veya dünyada başka kulüp de yok bunlara. maaş talepleri mevzusu şirazesinden çıkmış durumda, tsl'de yüksek reputasyonlu kulüpler için en azından. bu dediklerim 2013/14 civarı için geçerli, yani database ile değil, kodla alakalı bir durum.
bir başka örnek, serdar eylik; yılda 5-10 resmi maça çıkan u20 oyucusu iken 3m küsür istiyordu. ankaragücü'ne kiralık yolladım, kiradayken 750k'ya kontrat yeniledik. şu anki seviyesi de o zaten.
fkayadelen
15.Şubat.2010, 17:36
avrupa'da biraz başarı gelince kendilerini real madrid oyuncusu sanmaya başlıyorlar (galatasaray için bu). mesela lyon'a bakıyorum (bir tsl kulübünün reputasyonu lyon'u geçmez tahminen), en pahalı, en iyi oyuncuları max. 3,8-3,6 milyon € alıyor yıllık (pjanic falan orda hala). emre çolak paşa 5,5m istiyordu en son. m.topal 3,8m istiyordu, şimdi 1 milyona trabzon'da oynuyor. statülerine uygun talepte buluduklarını söylemek de mümkün değil. kadroda gourcouff, dzeko, zezinho, sakho, arda, paloschi gibi kendilerinden iyi en az 10-12 adam var, bunlar rotasyonda. hayır elinde teklifle gelen olur, o zaman istedikleri kadar açgözlülük yapsınlar. o paraları veren türkiye'de veya dünyada başka kulüp de yok bunlara. maaş talepleri mevzusu şirazesinden çıkmış durumda, tsl'de yüksek reputasyonlu kulüpler için en azından. bu dediklerim 2013/14 civarı için geçerli, yani database ile değil, kodla alakalı bir durum.
bir başka örnek, serdar eylik; yılda 5-10 resmi maça çıkan u20 oyucusu iken 3m küsür istiyordu. ankaragücü'ne kiralık yolladım, kiradayken 750k'ya kontrat yeniledik. şu anki seviyesi de o zaten.
Bencede bu durum oyundaki hatadan kaynaklanıyor...3,5 milyon euroya kilit oyuncu olarak imza atmayan bir futbolcu anlaşamamamız yüzünden satılıyor ve reputationu daha düşük bir kulübe 1 - 1,5 milyon euroya yedek olarak imza atabiliyor...
aktas55
15.Şubat.2010, 19:31
10.2 dandikliği 10.1 de adam haftalık en fazla 1 lira fazla maaş istiyor iyi bir oyuncu ise değişir.
ua_anil
16.Şubat.2010, 00:43
Kesinlikle öyle, benim Avrupa'da Şamp. Ligi çeyrek finali dışında başarım bile olmamasına rağmen oyuncular uçmuş durumdalar. Arda şu an 5.5, Cem Sultan 3.5, Ufuk 3 Milyon Euro alıyor, diğer türlü elimde tutmam mümkün değil...
eng1n
16.Şubat.2010, 22:25
bende bıktım bu çok maaş isteme olayından ömer toprakı getirdim haftalık 16.000 euro alıyor adam şimdi yeni sözleşme istiyorum 84.000 euro istiyor çıldırcam volkanda aynısı soldado 40 civarı alıyordu şimdi 100 istiyor