View Full Version : Fenerbahçe - Diyarbakırspor [20. Hafta]
DisCo
04.Şubat.2010, 20:18
http://i45.tinypic.com/v4pbvq.png
Ricardinho
04.Şubat.2010, 23:49
Fenerbahce cok formda ama diyarbakir her sene fenere kadıkoyde celme cakıyor ve hocalarını kovduruyor bunuda düsünmek lasım ama kazımın gıdışınden sonra fenerın cok güsel günler yasadığını görüyoruz uğur borala geçmis olsun fb bu macı vermez
Son maçlardaki oyunumuzu sergilersek rahat kazanırız diye düşünüyorum.
Varonil
05.Şubat.2010, 08:49
Özellikle bu dönemi kayıpsız atlatacağımızı düşünüyorum.Bu maç da buna dahil.Bursaspor maçındaki gibi oynarsak zorlanmadan kazanırız.Skor tahminim;3-1.
KaPaLı
05.Şubat.2010, 09:10
Fenerbahçe çok formda. Diyarbakır sertte oynasa tahrikte etse. Eğer açılırlarsa darmadağın olurlar.
Sekopej
05.Şubat.2010, 12:03
Bursa, Sivas ve Antalya gibi açılan takımlardan değil Diyarbakırspor. Ziya Doğan'ı da biliyoruz, sert oynatacaktır takımını, katı savunma yapacaktır. Erken öne geçebilirsek rahat maç olur, erken gol gelmezse 2. devre yine düğüm çözülür ve maçı kazanırız. Temennim erken gol ve sonrasında rahat bir maç izlemek.
DisCo
05.Şubat.2010, 13:33
Diyarbakırspor ligde tutunmak istiyorsa işler zora girmeden birşeyleri başarması gerekiyor. Çünkü geçmişte hep zora girince 6-7 maçlık galibiyet serileri başlıyordu.
Diyarbakırspor gibi takımlara deplasman içeriden daha fazla yarar sağlıyor. O nedenle Kadıköyde oynamanın Diyarbakırspor üzerinde etkisi olmayacaktır. Fenerbahçe'nin performansı maçı kazanacağına dair çok büyük bir etken ama kolay maç olmayacağı kanaatindeyim.
SAİT71
05.Şubat.2010, 14:02
Maçı alırız skor tahminim 3-0...Ligin en formda takımıyız.. 5 eksikle 5 tane atan takım tam kadro ile D.Bakır'ı siler süpürür diye tahmin ediyorum..
Stejan67
05.Şubat.2010, 14:09
Son maçlarda yakaladığımız formla bu mactada mutlak favoriyiz.Rahat alacağımızı düşünüyorum.inş. umduğumuz gibi olur.takımımıza güveniyoruz
World Hollow o1
05.Şubat.2010, 14:21
acaba maç saatinide yazma şansınız yokmu O resime ?
bazen lazım oluyorda o yüzden.
Fenerbahçe bu hafta sonu puan kaybı yapabilir belki 3 maç arka arkaya galibiyet rahatlığı olursa eğer oyuncularda iyi olmaz.
umarım kazanırız.
TR.CaPTaiN
05.Şubat.2010, 14:33
Geçenlerde bir yorumcu, ''Fenerbahçe devre arasında ruh veya ciddiyet transfer etmiş'' demişti. Artık Kazım'a kesilen faturadan mıdır, Aykut Kocaman'ın özel konuşmalarından mıdır bilemiyoruz ama oyuncular ciddi manada giydikleri formanın hakkını vermeye çalışıyorlar. Üst düzey yardımlaşma olunca, ileride de yetenekli ayaklar öyle ya da böyle golü buluyor.
Diyarbakırspor ters bir takım ama puan kaybetmeden atlatmamız gereken bir maç. Zemin bu ay sonuna kadar güzel bir hale gelecekmiş. Zemin de düzeldiğinde oyunumuz daha da iyi olacaktır.
Rüyamda Fenerbahçe'nin bir maçı 1-1 bitiyordu ama umarım o maç bu maç değildir. :}
Geçenlerde bir yorumcu, ''Fenerbahçe devre arasında ruh veya ciddiyet transfer etmiş'' demişti. Artık Kazım'a kesilen faturadan mıdır, Aykut Kocaman'ın özel konuşmalarından mıdır bilemiyoruz ama oyuncular ciddi manada giydikleri formanın hakkını vermeye çalışıyorlar. Üst düzey yardımlaşma olunca, ileride de yetenekli ayaklar öyle ya da böyle golü buluyor.
Diyarbakırspor ters bir takım ama puan kaybetmeden atlatmamız gereken bir maç. Zemin bu ay sonuna kadar güzel bir hale gelecekmiş. Zemin de düzeldiğinde oyunumuz daha da iyi olacaktır.
Rüyamda Fenerbahçe'nin bir maçı 1-1 bitiyordu ama umarım o maç bu maç değildir. :}
Lille'le deplasmanda oynayacağımız maçtır :D
Takım formda artık işin ciddiyetinin farkındalar umarım bir kaza yaşanmaz rahat alırız bu maçı.
DisCo
05.Şubat.2010, 15:26
acaba maç saatinide yazma şansınız yokmu O resime ?
bazen lazım oluyorda o yüzden.
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=84284
Bu hafta bu şekilde idare edelim. Gelecek haftalarda düzeltilecektir.
scar face
05.Şubat.2010, 15:54
Oyunu kanatlara yıkıp ilk yarı da gol ya da goller buluruz diye düşünüyorum...
Bu arada Uğurun sakatlanması hepimizi çok üzdü sol kanatta Santos un önünde Mehmet Topuz denenebilir....
Şampiyonluk yarışı açısından önemli bir maç kazanmamız gerekiyor..
GodfatheR
05.Şubat.2010, 19:28
4-6 gol oynanır bu maça. 4-0 5-0 ya da 4-1 5-1 gibi bir skorla kazanacağımızı düşünüyorum.
SAİT71
05.Şubat.2010, 19:33
Bence sol açığa bir çare bulunmalı.. Vederson'u beğenmiyorum şahsen.. Sol açık oynayacak bir isim değil.. Sol bek olarakta vasat buluyorum.. Fenerbahçe için yeterli bulmuyorum.. Taa Chelsea maçında yediğimiz golde (2-1) yaptığı abuk sabuk faulle gözümde bitmişti.. Yukarıda yazıldığı gibi M.Topuz orada denenebilir. Bakarsın yeni bir sol açık keşfederiz :D Semih formda.. Özer formda, Alex formda.. Maşşallah'ı var takımın..
Duran, top, ara paslar veya kanatlar...
C h A o S
05.Şubat.2010, 20:14
Formda Fenerbahçe'nin formsuz D.Bakır'ı ezeceğini düşünüyorum.
Suicider
05.Şubat.2010, 20:20
Fener aynı formunda devam ederse fark atar
Xsnoopkarl
06.Şubat.2010, 01:04
handikap1 olur iddaa'da 2-0 3-0 kazanırız
gfbcagatay
06.Şubat.2010, 01:09
3-0 veya 4-0 alırız diye düşünüyorum.
scar face
06.Şubat.2010, 04:29
Takım konsantre olsun Semih in topları tutup takımı atağa kaldırması,kanatlardan Santos ve Gökhan ın etkili bindirmeleri Alex ve Özer in ara toplarını düşününce Diyara pek de şans vermiyoruz ama yine de futbol bu 3 puan alıp 46ya ulaşmamız gerek...
CeNTeR_TR
06.Şubat.2010, 13:19
Uğur'un yerine Özer Özer'in yerine Mehmet Topuz oynayacakMış.
Bursa maçında takım oyunu sahaya yansırsa Diyarbakırıda bol golle geçebilirz.Semih'in performansı umarım böyle devam eder.Gökhan'ın bu maçta biraz daha erken oyuna girmesi lazım Gol yollarında etkili olacakdır Alex gibi bir partnerle birlikte.
Umarım güzel bir maç olur.Rahat bir galibiyette alabiliriz hiç beklemediğimiz bir sonuçta çıkabilir karşımıza.
Stejan67
06.Şubat.2010, 14:29
Özer Yine Sol Açığa geçeçek bildiğim kadarıyla sağa da m.topuz geçecekmiş.takım rotasyonlu bir takım olduğundan sorun yok :) Rahat alacaz bu maçı
scar face
06.Şubat.2010, 14:53
Keşke solda Mehmet oynasa...
barahir
06.Şubat.2010, 16:05
Özer bence solda daha iyi oynuyodu zaten.. içe katederek savunmanın dengesini çok rahat bozabiliyor..
tarikko
06.Şubat.2010, 20:47
Bursa macindaki gibi oynarsak 3-0,4-0 gibi skorlar bekliyorum.Diyarbakirspor iyi kapanan bir ekip ama bizimde hucum gucumuzu son macta gorduk.Ligin en formda ekibiyiz.Diyarbakirspor'un buna direnecegini sanmiyorum.
Rahat bir mac olacaktir tahminimce.Insallah iyi bir sonucla 3 puani aliriz...
Sekopej
06.Şubat.2010, 22:02
Mehmet 1 maçta solda oynamıştı, o maçta da 90 dakika orada oynamadı sanırım, kötü oynamıştı sol kanatta. Özer en azından orada daha fazla oynadı, oraya alışık. Sağ kanatta olduğu kadar etkili olamasa da, Mehmet'ten daha iyi işler yapacaktır.
Rakip puan kaybı yaşamışken, güzel oyun ve farklı bir galibiyet alarak psikolojik olarak da rakibi geride bırakmamız gerekir. Bu nedenle bu maçta oynanacak oyun ve alınacak galibiyet sezonun kalanı için çok önemli bir hale geldi, tabi psikolojik açıdan yoksa galip gelsek de 3 puan olacak fark ve çok da önemli bir puan farkı değil.
sananes
06.Şubat.2010, 22:30
gs kazanamamışken çıkıp son maçlarda oynadığımız gibi oynar kazanırız hiç bi endişem yok bu maç konusunda
scar face
07.Şubat.2010, 01:28
Mehmet 1 maçta solda oynamıştı, o maçta da 90 dakika orada oynamadı sanırım, kötü oynamıştı sol kanatta. Özer en azından orada daha fazla oynadı, oraya alışık. Sağ kanatta olduğu kadar etkili olamasa da, Mehmet'ten daha iyi işler yapacaktır.
Rakip puan kaybı yaşamışken, güzel oyun ve farklı bir galibiyet alarak psikolojik olarak da rakibi geride bırakmamız gerekir. Bu nedenle bu maçta oynanacak oyun ve alınacak galibiyet sezonun kalanı için çok önemli bir hale geldi, tabi psikolojik açıdan yoksa galip gelsek de 3 puan olacak fark ve çok da önemli bir puan farkı değil.
Yalnız Serkan Mehmet Topuz un solda oynadığı maç Kasımpaşa maçıydı orda da sol iç gibi oynamıştı.Özer in harika oyununu görünce sağda kalması çok daha iyi olur...
Flawless Victory
07.Şubat.2010, 05:21
Tahminime 4-0'dan aşağı bitmez.
SAİT71
07.Şubat.2010, 12:27
Umarım bitmez üst verdim maça.. Çıkıp 2-0 almasalar bari :D
Sekopej
07.Şubat.2010, 12:37
Sol kanatta kimin oynayacağına Özer'in ayağındaki platin son noktayı koydu. Ağrıları nedeniyle son antremanı tamamlayamamış ve bugün oynamama ihtimali var.
Şu sakatlıktan çok çekti, sezon sonu platinler çıkarılır herhalde. Umarım başka sıkıntılar, sakatlıklar yaşamaz.
Galatasaray puan kaybetti.Fenerbahçe kaybetmese olmaz şimdi.Diyarbakırspor dirençli takım maçın sonucunu merakla bekliyorum.
tarikko
07.Şubat.2010, 15:33
Özer insallah oynar..Zaten Ugur kapatti sezonu..Solda Vederson'a kalmayalim..
el.nino
07.Şubat.2010, 15:37
belki diyorum fenerbahçe puan kaybedebilir.içime doğdu.puan kaybetmezse 3-1 yada 4-1 bitebilir.
tarikko
07.Şubat.2010, 15:49
Skor tahmini yapmam normalde ama bugun icime dogdu..
3-0..Semih 2,Alex 1..
Neron_FB
07.Şubat.2010, 18:03
Benim en büyük korkum çimlerin azizliğine uğrayıp başka sakatlar vermemeiz. Normal şartlarda zaten alırız bu maçı ama umarım sakatsız alırız
BeeTLeJuiCe
07.Şubat.2010, 18:12
Frikikten gol atıcaz diye doğdu benim içimede, skor tahminim ise 3 farklı alırız. 4-1 yada 3-0.
Güiza'nın ameliyat olmaması kararlaştırılmış umarım bu maçta kadroda falan olmaz iyi bir form yakaladı takım sakat sakat Güiza'nın oynaması bizi frenleyebilir.
KaF KeF
07.Şubat.2010, 18:53
ilk 11;
Volkan Demirel,
Gökhan Gönül,
Bilica,
Lugano,
Andre,
Mehmet Topuz,
Cristian,
Emre,
Özer,
Alex,
Semih.
Sekopej
07.Şubat.2010, 18:57
Özer var, iyi oldu bu, Vederson'u izlemeyeceğiz.:p
yaman76hakanFB
07.Şubat.2010, 19:21
Eğer (Allah korusun) rakibimizle birbirimize jest yapma huyumuz depreşmezse kazanırız, kazanmak zorundayız.. Hatırlarsanız, son birkaç sezondur ne zaman Galatasaray ile Fenerbahçe ikilisinden birisi puan kaybetse, hemen ertesi gün diğeri ona ikramda bulundu ve o da puan kaybetti...Yolun yarısını geçtik.. Puan kaybına asla tahammülümüz yok.. Sanıldığı kadar kolay olmayabilir.. Ama Kadıköyde inşallah bir şekilde kazanacağız ve puan farkını üçe çıkaracağız..
Varonil
07.Şubat.2010, 20:34
8 kişiyle kendi yarısahasında savunma yapan ve çok sert oynayan bir D.Bakırspor var..
3 puan çok zor gelecek ..
Neron_FB
07.Şubat.2010, 20:34
Savunmada çakılı kalan diyarbakırın kilidini açmak pek kolay olmicak gibi.. İnş 60ta gelicek ilk gol
TR.CaPTaiN
07.Şubat.2010, 20:37
Diyarbakır ilerde Bebbe ve Tazameta'yı bırakmış diğer tüm oyuncular defansta. Öyle ki çekilen şutlar bile kaleye gitmiyor, birisine çarpıyor. :} D.bakır yarı alanına kurulup, biraz pas yapıp, kanatları kullandık mı önemli pozisyonlar yakalıyoruz.
yaman76hakanFB
07.Şubat.2010, 20:41
Maç başlamadan önce yukarıya "sanıldığı kadar kolay olmayabilir" diye yazmıştım.. Oyunun senaryosu tahmin ettiğim gibi gelişiyor.. Ama bu maçta puan kaybetmeyi aklıma getirmek bile istemiyorum..İnşallah kazanacağız.. Özer'in çalım,topuk pası ve kendi etrafında bir tur dönme merakı tempoyu frenliyor.. Alex'in de artık biraz kıpırdanması, silkelenmesi lazım..
sakary Ali
07.Şubat.2010, 21:25
Bu hafta Trabzon ve Beşiktaş'ın haftası olacak gibi.
uAburak89
07.Şubat.2010, 21:26
Ayman öyle bir gol attı ki, ama adam 100 şut çekse anca biri böyle gol olurdu.
Suicider
07.Şubat.2010, 21:26
diyarbakı attı 0-1
uAburak89
07.Şubat.2010, 21:31
1-1 oldu dk 90 Santos
KaF KeF
07.Şubat.2010, 21:32
Andre Santos 1-1
Suicider
1-1 oldu maçta +5 verildi
uAburak89
5 dk iyi süre, Fenerbahçe maçı alabilir.
Suicider
07.Şubat.2010, 21:35
topuz atıldı
uAburak89
07.Şubat.2010, 21:37
Hakem maça damgasını vurdu resmen, en az 2 dakika önce bitirdi.
Suicider
07.Şubat.2010, 21:37
özer sakatlandı topuz kırmızı gördü guiza sarı sınırındaymış oda yok manisa maçında uğur yoktu zaten belki halimizden anlamaya başalr fenerli arkadaşlar bu arada diyarbakıra tebrikler...
Eray Dengiz
07.Şubat.2010, 21:38
5 dakikalık neyin uzatması vardı anlamadım?
LaigLeNoiR
07.Şubat.2010, 21:38
Son dakikada attı Fenerbahçe ve 1 puanı kurtardı.
uAburak89
07.Şubat.2010, 21:39
Uzatma bölümünde 1.5 dakika kadar durdu oyun, kırmızı kart falan. Normalde kural olarak oynatması gerekiyor diye biliyorum ben şahsen.
Suicider
07.Şubat.2010, 21:43
hakem bütün kartlarda haklıydı tebrikler güzel bir maç yönetti..
yunusgs
Galatasaray'da,Fenerbahçe'de bu futbollarla zor şampiyon olurlar.Arkadan gelen takımların -Beşiktaş,Trabzonspor,Bursaspor ve Kayserispor- şampiyonluk şansının arttığını düşünüyorum.Şampiyonluk yarışı kızışacaktır.
Deus Dominus
rakibinin boğazına sarılmak oyun kuralları içerisinde bir hareket mi? :)
LeqenDary
07.Şubat.2010, 21:44
Maçın hakkı beraberlikti diyarbakıra tebrikler çok iyi mücadele ettiler 1puanı hakkettiklerini düşünüyorum...
yaman76hakanFB
07.Şubat.2010, 21:45
Verilmeyen bir penaltı..(Guiza'nın..) Her türlü futbol dışı sertliğe çanak tutan, maçın altından kalkamayan, en iyimser ifadeyle yetersiz, yeteneksiz, maçı çığırından çıkaran, tuhaf bir hakem.. Ve kaybedilen iki puan.. Şu anda çok sinirliyim.. Lafı biraz daha uzatırsam hakemin maçı çığırından çıkardığı gibi benim kelimelerimde çığırından çıkacak..
BU ARADA YEDİĞİMİZ GOLDE TOPTAN KORKUP KAFASINI KAÇIRAN DENİZ BARIŞ'a SEVGİLER..SEN ve SENİN GİBİ KABİLİYET FAKİRLERİNDEN NE GÜN KURTULURUZ BİLMEM Kİ..
LeqenDary
07.Şubat.2010, 21:48
Erdinç sütten çıkmış ak kaşık...
O pozisyonda erdinçin bi tahriki görmeden bi tahrik olsada tekme mi atması gerekiyo ?
DisCo
07.Şubat.2010, 21:49
Hakemin kötü bir yönetim gösterdiği ortada...O kadar kötü yönetti ki verdiği kararlar aynı pozisyonlarda farklı anlamlar kazandı.
Tabi hakemin bu kötülüğüne karşı sahada iyi olan tek şey Diyarbakırspor'un müthiş oyunuydu. Net pozisyonları evsahibi takımla aynıydı. Ligde kalma sorunu çeken bir takım formda lideri bu hale düşürdü.
Ben Fenerbahçe'nin giden 2 puanı olduğuna katılmıyorum. 1 puanı kurtarmıştır.
GodfatheR
07.Şubat.2010, 21:50
en az 5 dakika uzattı ama 1 dakka oynanmayan uzatmaları 94.55 de bitirdi. İşte bunlar bu kadar hakem bravo ne diyim zirvede puan farkının açılmasını istemiyor demek hakem.
DisCo
07.Şubat.2010, 21:54
Professional18 ve İbob
hal ve tutumlarınıza devam etmemenizi rica ediyorum.
GeNç KaRTaL
07.Şubat.2010, 21:57
Arkadaşlar sakin olalım lütfen.Amacı birilerini tahrik etmek,sinirini birilerinden çıkarmak olanlar yazmasınlar lütfen.Tartışacaksınız saygı çerçevesinde düzgünce tartışın.
LaigLeNoiR
07.Şubat.2010, 22:01
Lugano'nun arka adalesinde yırtık varmış en az 2 hafta yok.
BeeTLeJuiCe
07.Şubat.2010, 22:01
BU ARADA YEDİĞİMİZ GOLDE TOPTAN KORKUP KAFASINI KAÇIRAN DENİZ BARIŞ'a SEVGİLER..SEN ve SENİN GİBİ KABİLİYET FAKİRLERİNDEN NE GÜN KURTULURUZ BİLMEM Kİ..
O top kafasına gelse ciddi bir sakatlık yaşayabilirdi bence.
O top kafasına gelse ciddi bir sakatlık yaşayabilirdi bence.
Cech örneğini vermek istiyorum. Sıradan bir lig maçında tekmeye kafa uzatmıştı. İşte fedakarlık budur.
TR.CaPTaiN
07.Şubat.2010, 22:03
Enteresan bir maç oldu. Diyarbakır doğal olarak Kadıköy'e 1 puan için geldi. Bunun gereği olarak, tamamen kapandı ve hızlı oyuncularıyla gol aradı. İlk yarı bu şekilde birkaç pozisyon bularak, 3-4 tane de pozisyon vererek istediği şekilde bitirdi Diyarbakır. Özellikle ilk yarının sonlarına doğru D.bakır yarısahasına yerleşip, kanatları kullandığımızda önemli pozisyonlar bulmaya başladık ve böyle devam ettiği takdirde bulabileceğimizin de sinyallerini aldık. Şanssızlık o ki; ikinci yarının başında kanat oyuncularımızdan Özer sakatlandı ve ben Vederson girecek derken Daum daha cesur davrandı ve Güiza'yı aldı oyuna. Ortasahada Emre çıkan Özer'in yerine kayınca göbekte Cristian tek kaldı ve bunun sonucu olarak birkaç ciddi pozisyonu kalemizde gördük ve Volkan'ın kurtardığı çok önemli bir pozisyon vardı. Maç riskli gidiyordu, yani gol atabilirdik ama yiyebilirdik de. İkinci şanssızlığımız Lugano'nun da sakatlanıp çıkmasıydı. Dikkat edersek Ayman'ın çektiği şutta önünde Deniz var ve Deniz yerine belki Lugano olsa Deniz gibi kafasını eğmezdi. Bu bir bahane değildir ama şanssızlık olarak görüyorum. Geçen hafta 1 yıldır top oynamayan Mehmet Yıldız'dan jeneriklik bir gol yedik, bu hafta da ligde ilk golünü yine bize jeneriklik bir şekilde Ayman'dan yedik. Tekrar yüklenmeye başladık ve golü bulduk. Golü bulduktan sonra tabelaya bakıyoruz 5 dakika. Oo güzel 5 dakikada belki bir gol daha bulabiliriz diyoruz ama o da ne ? Her faul pozisyonu uzadıkça uzuyor. Uzatmalar anons edilirken ''en az X dakika'' oynanacak denilir. Bunun nedeni; uzatma içinde de oyun durursa hakem uzatmayı da uzatabilir. Ama bir bakıyoruz ki hakem saatin 95 olmasını 4 gözle bekler şekilde 95 olur olmaz maç bitiyor. Maç içindeki penaltı pozisyonu, kart pozisyonları vs. hepsi ayrı bir kefededir ama verilen 5 dakikayı doğru düzgün uzatmadan maçı bitirmek ayrı bir kefededir. Ortasahada Deniz topu kapıyor, hakem görüntüde hiçbir tepki vermiyor, aradan 5 saniye geçiyor Santos topu alıp giderken düdük çalıyor; şurda faul var. İşte bu tip hakemler futbolcuların daha agresif olmasına neden oluyor. İlk başta verse faulü Santos o kadar sinirlenmeyecek.
Uzun lafın kısası ben takımın diri oyunundan son derece memnunum. Belki Bursaspor maçındaki gibi atak organizasyonları yapamadı oyuncularımız ama sonuna kadar mücadele etti. Biraz şanslı olabilsek gerekli sonuçla ayrılabilirdik.
İki takıma da tebrikler.
DisCo
07.Şubat.2010, 22:09
Maçın berabere bitmesinin sorumlusu Ziya Doğan'dır. Maçı kazanmayı istediğinden hem kendisi hem oyuncular bahsetti.
Tazameta artık ilerde zorlanmaya başladı. Atılan tüm toplar geri döndü. Çünkü topu tutamadı ve takımı ileri çıkaramadı. Erhan'ı oyuna almalıydı. Ama değişiklikleri farklı kullanarak takımı daha da kendi sahasına kapattı.
Ziya Doğan maç sonunda Anadolu takımlarında geriye yaslanma hastalığından bahsetti. Bende ona Türk Teknik adamlarının böyle maçlarda hücumcu çıkarıp savunma alma hastalığını hatırlatmak isterdim. Fenerbahçe gibi takımlara yaslanırsan yersin.
yunusgs
07.Şubat.2010, 22:10
Maçın berabere bitmesinin sorumlusu Ziya Doğan'dır. Maçı kazanmayı istediğinden hem kendisi hem oyuncular bahsetti.
Tazameta artık ilerde zorlanmaya başladı. Atılan tüm toplar geri döndü. Çünkü topu tutamadı ve takımı ileri çıkaramadı. Erhan'ı oyuna almalıydı. Ama değişiklikleri farklı kullanarak takımı daha da kendi sahasına kapattı.
Ziya Doğan maç sonunda Anadolu takımlarında geriye yaslanma hastalığından bahsetti. Bende ona Türk Teknik adamlarının böyle maçlarda hücumcu çıkarıp savunma alma hastalığını hatırlatmak isterdim. Fenerbahçe gibi takımlara yaslanırsan yersin.
Doğru.Ama Türk teknik adamları bunu anlamıyor;Top kalenden ne kadar uzak olursa gol yeme şansın o kadar azdır,bununla paralel gol atma şansın da o kadar fazladır.
LaigLeNoiR
07.Şubat.2010, 22:13
Bebbe'nin ilk yarıda topla birlikte Fenerbahçe ceza sahasına girmeden Bilica tarafından düşürülmüştü ve bariz gol fırsatı olmasına rağmen bana göre Bilica sarı kart gördü kırmızı kart görmesi gerekirken.
nannar
07.Şubat.2010, 22:14
45. dk'dan sonra başlıga girip oyumu beraberlik yönünde kullanmıştım :D keşke gidip netten iddaa oynasaymışızm yaww :) Ben maça bakmadım ama dinlerken hakem diyarbakır'ın iyi savunma yaparak direndiğini falan söylüyordu. Artık içerde dışarda hiçbir maçın kek olmadığını anlamanın vakti geldi bence. :) Yani sadece takımlarımızın kötü futbolu ya da mücadele sorunu değil bu. Diğer anadolu ekipleri de dişli artık. Eskiden olsa 10 maç yapsak 10'unu da kazanıyorduk neredeyse. Daha dogrusu acaba kaç atarız diye gidiyorduk böyle maçlara ama şimdi 10 maç yapınca 2-3 tanesinden puan koparıyor bu tip takımlar ;) Şampiyonluk yarışında güzel bir skor oldu biz Galatasaray'lılar için bu maç... Fenerbahçelilere de geçmiş olsun...Hakem hakkında bir yorum getiremeyeceğim çünkü dediğim gibi maça bakmadım...
TR.CaPTaiN
07.Şubat.2010, 22:14
Şükür, Özer'in önemli birşeyi yokmuş.
Edit: Ayman, ''golü attıktan sonra ne yapacağımı şaşırdım, ben de beklemiyordum'' diyor. :}
el.nino
07.Şubat.2010, 22:44
tahminim doğru çıktı.diyarbakırspor haketti 1 puanı.inşallah ligte kalırlar.
Crocodile1963
07.Şubat.2010, 22:46
Diyarbakırspor'un bize bu kadar iyilik yapacağı aklımın ucundan geçmezdi. Kadıköyden alınan 1 puan çok değerlidir. Tebrikler Diyarbakırspor. . .
KaRaBükLü KraL
07.Şubat.2010, 22:53
Diyarbakır'dan böyle bir iyilk beklemezdim:DMaçın hakkı beraberlikti yalnız:)
World Hollow o1
07.Şubat.2010, 23:13
Fenerbahçe bu hafta sonu puan kaybı yapabilir belki 3 maç arka arkaya galibiyet rahatlığı olursa eğer oyuncularda iyi olmaz.
umarım kazanırız.
Ölceğimi bilsem mezarımı kazarım diye boşa demiyorlar..
Hakem o uzatmaları nasıl bitirdin benide bitirdin yazıklar olsun, seni o maça atayana yazıktır günahtır..
REsist JuvE11
08.Şubat.2010, 00:13
Doğru.Ama Türk teknik adamları bunu anlamıyor;Top kalenden ne kadar uzak olursa gol yeme şansın o kadar azdır,bununla paralel gol atma şansın da o kadar fazladır.
çok doğru söylemişsin ama bu söylediklerin kaliteli oyuncuları olan takımlar için geçerlidir.diyarbakır bugün eline geçen fırsatları değerlendiremedi.bana göre bu maçta diyarbakırın gol atma ihtimali 1milyonda 1 di.ne şanslılar ki o ihtimal da tuttu.
Lucas Neill
08.Şubat.2010, 00:30
Güzel oldu bu beraberlik sevindim Mehmet'in kırmızı kartı kesinlikle doğruydu tebrikler diyarbakır.Ayman'ın golü de mükemmeldi gerçekten.
TR.CaPTaiN
08.Şubat.2010, 00:38
Mehmet'in kırmızı kartı son dakikada değil de maçın ortalarında olsa durum böyle olmazdı. Hakem maçın kontrolünü öyle bir kaybetmiş ki elinde sarı kartla geliyor, sözde D.bakırlı oyuncuya gösterecek ama arada olaylar çıkıyor, Mehmet'e kırmızı çıkarıyor, D.bakırlı oyuncuya kart bile vermiyor. Kaldı ki D.bakırlı oyuncu sadece topun önünde durmakla kalmıyor, Mehmet'in ona yaptığı hareketlerin aynısını o da Mehmet'e yapıyor. Bu tip anlık diklenmeler oyun içinde olur, dünyanın her yerinde oluyor. Demek ki bu hakem dün Kayseri-Gs maçını yönetse Makukula'yla Neill'i atması gerekecekti.
Aydin
08.Şubat.2010, 00:41
Mehmet'in ona yaptığı hareketlerin aynısını o da Mehmet'e yapıyor.
Boğazına sarıldığını görmedim adamın.
TR.CaPTaiN
08.Şubat.2010, 00:42
Boğazına sarılma işini abartmamak lazım. Adam Mehmet'i göğsünden itiyor(Mehmet'in yaptığı şekilde boğazını da tutuyor), Mehmet de onu boğazından itiyor, sıkmıyor.
http://img23.imageshack.us/img23/9659/adszbho.jpg (http://img23.imageshack.us/i/adszbho.jpg/)
http://img12.imageshack.us/img12/8012/adsz2zr.jpg (http://img12.imageshack.us/i/adsz2zr.jpg/)
http://www.youtube.com/watch?v=iKWysnLst4I
3.46
Sekopej
08.Şubat.2010, 01:24
Hakem felaketti, verdiği, vermediği kartlar, bu maçı izleyen yetkili kişiler görmeli ki hakemlik yapacak yeteneği yok, daha yolun başındayken bıraksın.
Mehmet'in kırmızı kartı çok ağır ve adaletsizdi. Yukarıda da görüldüğü gibi karşılıklı itişmeler yaşandı orada, boğazını sıkma durumu da yok, boğazından birisi itiyor, sonra öbürü onu itiyor, eğer kart uygulaması yapılacaksa ikisine de yapılsın ki burada Barış'ın sarı kartı da güme gidiyor, hakem sarı göstermek için gelirken sarıyı da göstermiyor. Bilica'nın olayı, penaltı pozisyonları, uzatmalar vs vs, çok hata var, tek tek konuşmak gereksiz, hakem kötü bir maç yönetti.
Mehmet'in cezası 1 maça inecektir diye düşünüyorum, onu da Bursa maçında çeker. Manisa maçında sahada olur. Güiza cezalı duruma düştü, Özer'in de sakatlığı ciddi olsa zor günler yaşayabilirdik.
Semih haricinde diğer oyuncuların gösterdikleri mücadeleden çok memnunum. Şansımız yoktu bugün, top kaleye girebilse, Diyarbakır açılacaktı ve maç daha farklı olacaktı ama olmadı, bir türlü atılan şutlar ağlarla buluşmadı. Diyarbakır'ın direkte patlayan bir şutu, Emre'nin pasıyla girdikleri bir pozisyon ve attıkları gol var.
İlk devrenin ortasından maç sonuna kadar yapılan tempo ve gösterilen mücadelede, istek ve arzu bize şampiyonluğu getirecektir. Mutlaka topun kaleye girdiği maçlar olacaktır.:D Sahanın kötü hali de topla oynamayı, teknik oyuncuların ön plana çıkmasını engelliyor. Bursa maçı çok önemli değil, turu geçtik sayılır, Lille maçlarını da düşünüp, ona göre bu maçta oyuncu tercihleri yapmalı Daum, yüksek tempoda üst üste maçlar oynuyoruz, aksamalar ve sakatlıkların çoğalması zor günleri getirecektir.
ozaniel
08.Şubat.2010, 01:56
İlk sayfada herkes 3-0 4-0 alırız, 5'ten aşağısı kesmez diye laflar etmişti, bence 2 maçlık forma bakıp rakip bu kadar küçümsenmemeli. Maçı izlemedim ama bence Fener bu yüzden alamadı.
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2010-02-07_diyar1.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2010-02-07_diyar2.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2010-02-07_diyar13.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2010-02-07_diyar14.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2010-02-07_diyar3.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2010-02-07_diyar4.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2010-02-07_diyar5.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2010-02-07_diyar6.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2010-02-07_diyar7.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2010-02-07_diyar8.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2010-02-07_diyar9.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2010-02-07_diyar10.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2010-02-07_diyar11.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2010-02-07_diyar12.jpg
TR.CaPTaiN
08.Şubat.2010, 01:59
Burak(Scar_face) hatırlattı şimdi, bizim rüya maalesef tuttu. :}
BaGa TaRKaN
08.Şubat.2010, 02:02
Bu Hafta Bizim İçin Çok Kar'lı Oldu. İlerleyen Haftalarda da Gs ve Fb'den Bu Tür Kayıplarını Bekliyoruz:D:D Acaba Tarih Yine Tekerrür Edecek mi:zuhaha
Sekopej
08.Şubat.2010, 02:03
İlk sayfada herkes 3-0 4-0 alırız, 5'ten aşağısı kesmez diye laflar etmişti, bence 2 maçlık forma bakıp rakip bu kadar küçümsenmemeli. Maçı izlemedim ama bence Fener bu yüzden alamadı.
Rakip küçümsenmiş olsa bu derece üst düzey mücadele göstermezdi Fenerbahçe. Stoperler bir ara yarı sahayı da geçmişte pres yaparken. Rakibi küçümsemek olayı hiç yoktu bence, maçı izleyenler de bunu görmüştür.
İlk yarı bitmek üzereyken 3 müsait pozisyon yakaldı Fenerbahçe, 2'si Semih ve Alex ile. Bunlardan biri dahi girmiş olsa, 2. devre daha rahat maç olurdu. İyi mücadele, istek vardı ama doğru oyun yoktu, kilidi açamadı yani Fenerbahçe. Bu da elbette eksiklik ve giderilmesi gereken bir durum hatta Emre bu nedenle sol kanatta kullanılabilir mi diye de düşünmedim değil maç esnasında. Özer sakatlandığında sol kanada daha yakın oynadı Emre ve hem Özer'den hem de Topuz'dan daha iyiydi orada bence. Aragones bir dönem oynatmıştı, Daum da kanatları daha etkin kullanmak için dener mi acaba?:p
DisCo
08.Şubat.2010, 02:08
Mehmet'in kartı bencede ağırdı ama hakem boyun tutuyorlar diye vermedi sanırım. Çünkü ikisinide atması gerekirdi. Mehmet olayı biraz darp noktasına getirdi. Hakemde boğaz sıkma işareti yaptı. Belkide ben öyle anladım.
Diyarbakırspor'un bu kadar küçümsenmesini bende anlamadım. Özellikle Deniz'in Kayseri güçlü takım Galatasaray Kayseri'de kaybetti. Bizim Diyarbakır'a kaybetmemiz olmadı tarzı yaklaşımı hoş değildi. Belki de kaybetmenin nedeni güçlü olarak görülmemesiydi.
KaPaLı
08.Şubat.2010, 09:53
Hakem yine maçın önüne geçti. Herhalde penaltı vermek için 2-3 kişinin kolu - bacağı kopacak veya adamlar eline topu alıp sahada gezinecek anca o zaman verecekler. Gûiza'ya yapılanı geçtim artık. Son dakikada elle kontrol ediyo düzeltiyo önüne alıyo falan ohh rahat hakem devam diyo. Kırmızı kart için birşey bile denmez. Mehmet Topuz serbest vuruş kullanacak adam ayağını koyuyo sarı kart yemesi lazım Mehmet'e laf ediyo bide. İtişme oluyo kırmızıyı gören Mehmet Topuz :) İlginç kararlara devam ediyo hakemler.
Maç öncesi tahmin ettiğim gibi çirkefliğe başvurdu ziya doğan'ın takımı bol bol. Mücadelesine en ufak lafım yok. Ama maç boyu yaptıkları hiçte öyle küçümsenecek şeyler değil. Maç boyu 18-19 faul yaptılar sanırım. Yaka paça indiriyolar adamları. Aynı şeyi Trabzon maçındada yaptılar.
Kötü oynamadı asla takım çok iyi oynadı. Ama galip gelmesini istemeyenlere karşı puan kaybetti.
eXcitinG
08.Şubat.2010, 10:02
Dün bazı TV kanaLLarında Diyarbakırspor un futboLunu takdir edenLer oLdu. Yahu şaşıyorum tam Türk futboLunun değişmeye başLadığı bir dönemde böyLe Vatan MiLLet Sakarya sistemi iLe oynayan bir takımın nesini takdir ediyorLar. Bu gün Türkiye Liginde 17 takımdan 15 tanesi oynamak için oynayan takımLardan kuruLu, o eski düzen değişmeye başLamışken Diyarbakır gibi öLümüne savun manteLitesine giren bir takımı nasıL takdir ediyorLar anLamadım. Tekme atmak, 8 kişi iLe savunma yapmak, top şişirmek takdir ediLecek bir durumsa vay haLimize. BöyLe futboL oLmaz.BöyLe sistem oLmaz. Umarım diğer futboLu güzeLLeştiren takımLarımız Diyarbakır böyLe oynadı puan aLdı bizde böyLe yapaLım puan aLaLım düşüncesine girmezLer ve futboLu çirkinLeştirmezLer.
Diyarbakırspor mücadeLe etmedi, Resmen katLetti maçı. MücadeLe savunmayı iyi yaparken aynı zamanda iyi pas yapmak, rakibine baskı yaptıracak pozisyonLarı dahi vermemektir.
Ya bu Türkiye de ki futboL yorumcuLarına hayretLer içerisinde bakıyorum yahu.
SAİT71
08.Şubat.2010, 10:07
Anadolu takımlarında, Thomas Doll tipi teknik adamların oynattığı futbol ile Dünkü D.Bakır'a oynatılan futbol arasında farklar var.. Çok net fırsatlarıda harcadık.. Onuda geçtim Topuz'u atan hakem Güiza'nın penaltı pozisyonunu neden çalmadı. Elle kontrol ediyor adam ona kart yok penaltı yok.. Bu kadar olur... Ama öncesinde Diyarbakır'a 5 tane atamayıp eli boş gönderemediğimize üzülüyorum...
Birde çıkıp demezmi 1 puana üzüldüm diye.. Rastgele bir gol atıp sonrada yeyince 3 puanı hakettik yok 1 puana üzüldüm.. Komik durumdaydı resmen hoca :D
DisCo
08.Şubat.2010, 10:24
Fenerbahçe'den daha iyi mücadele eden daha net pozisyon yakalayan Diyarbakır kötü, Fenerbahçe ise bu mücadeleyle şampiyonluğa gider.
Fenerbahçe belki şampiyonluğa gider ama Diyarbakır öyle anlatıldığı kadar kötü top oynamadı. Akın akın gelmedi. Bu konuda sanırım hem fikiriz. Çünkü gücü belli çünkü deplasmanda oynuyor. Ama Fenerbahçe'de top kornere gitmese Alex'in adını duymayacaktık. Bir ara Semih'in çıktığını bile düşündüm. Bir ara Guiza girmedi mi diye şüphedeydim. Bunlarıda sırf yorum için değil maçta içimden geçenler olarak yazıyorum.
Yeteneği çerçevesinde pas yapan, son noktalarda iyi hamlelerle akınları durduran net pozisyon bulan takım Diyarbakırspor...Bu oyununa birde akın akın saldırsaydı zaten uzayda top oynuyor olurdu.
Hakemde hatalıydı. Kritik hataysa iki takımada yaptı. Ama öyle havadan her gelen topu yavaş oynatıp penaltı varmış izlenimi oluşturanda kaliteyi artırmaya çalışan Lig TV'nin hatasıdır. Hakemin değil.
eXcitinG
08.Şubat.2010, 10:29
Fenerbahçe'den daha iyi mücadele eden daha net pozisyon yakalayan Diyarbakır kötü, Fenerbahçe ise bu mücadeleyle şampiyonluğa gider.
Fenerbahçe belki şampiyonluğa gider ama Diyarbakır öyle anlatıldığı kadar kötü top oynamadı. Akın akın gelmedi. Bu konuda sanırım hem fikiriz. Çünkü gücü belli çünkü deplasmanda oynuyor. Ama Fenerbahçe'de top kornere gitmese Alex'in adını duymayacaktık. Bir ara Semih'in çıktığını bile düşündüm. Bir ara Guiza girmedi mi diye şüphedeydim. Bunlarıda sırf yorum için değil maçta içimden geçenler olarak yazıyorum.
Yeteneği çerçevesinde pas yapan, son noktalarda iyi hamlelerle akınları durduran net pozisyon bulan takım Diyarbakırspor...Bu oyununa birde akın akın saldırsaydı zaten uzayda top oynuyor olurdu.
Hakemde hatalıydı. Kritik hataysa iki takımada yaptı. Ama öyle havadan her gelen topu yavaş oynatıp penaltı varmış izlenimi oluşturanda kaliteyi artırmaya çalışan Lig TV'nin hatasıdır. Hakemin değil.
Senin dediğin oyun tarzı bundan 10 yıL önce oynanıyordu. SöyLedikLerin çok mantıksız bir kere. Bir takımın beLLi bir oyun sistemi ve pLanı vardır. Diyarbakırspor bu oyun tarzını sadece böyLE maçLarda yapıyorsa ben çıkar yerden yere vururum, güzeLLeşen Türk futboLunu kimsenin çirkinLeştirmeye hakkı yok. O zaman bütün sezon boyunca böyLe oynasaydı Diyarbakırspor bizde şimdi çıkıp takdir etseydik. Tek maçta Vatan MiLLet Sakarya oLmaz, oLmamaLıdır.
eXcitinG
08.Şubat.2010, 10:35
+ Demek istedikLerimi tam netLeştirecek oLursak, 2 YıL önce sezon başLarında Sivasspor da çok eLeştiriLiyordu, yok kapaLı oynuyorLar, böyLe oyun mu oLur feLan ama sonra bakıLdı ki adamLarın gerçek anLamda stiLi bu, oyun pLanLarı bu ve sonra herkes tarafından takdir ediLir oLduLar. Oyun pLanLarı ne kadar beğeniLmesede ama adamLarın özü bu oLduğu için her takıma karşı böyLe oynadıkLarından takdir ediLdiLer, başarıLar geLdi feLan.
O zaman Diyarbakır da çıksın hep böyLe oynasın. Şapkamız eğeLim öne.
bjk4ever
08.Şubat.2010, 10:36
Dün bazı TV kanaLLarında Diyarbakırspor un futboLunu takdir edenLer oLdu. Yahu şaşıyorum tam Türk futboLunun değişmeye başLadığı bir dönemde böyLe Vatan MiLLet Sakarya sistemi iLe oynayan bir takımın nesini takdir ediyorLar. Bu gün Türkiye Liginde 17 takımdan 15 tanesi oynamak için oynayan takımLardan kuruLu, o eski düzen değişmeye başLamışken Diyarbakır gibi öLümüne savun manteLitesine giren bir takımı nasıL takdir ediyorLar anLamadım. Tekme atmak, 8 kişi iLe savunma yapmak, top şişirmek takdir ediLecek bir durumsa vay haLimize. BöyLe futboL oLmaz.BöyLe sistem oLmaz. Umarım diğer futboLu güzeLLeştiren takımLarımız Diyarbakır böyLe oynadı puan aLdı bizde böyLe yapaLım puan aLaLım düşüncesine girmezLer ve futboLu çirkinLeştirmezLer.
Diyarbakırspor mücadeLe etmedi, Resmen katLetti maçı. MücadeLe savunmayı iyi yaparken aynı zamanda iyi pas yapmak, rakibine baskı yaptıracak pozisyonLarı dahi vermemektir.
Ya bu Türkiye de ki futboL yorumcuLarına hayretLer içerisinde bakıyorum yahu.
Maci izlemeden mi acaba? Diyarbakir tas gibi savunma yapti, orta alanda gecit vermedi ve ozellikle ikinci yarida kontra ataklarla etkili oldu. Evet, FB mac boyunca 2-3 net firsat yakaladi ve ozellikle son 10 dakika cok baskili oynadi, ama bu baskili oyunu 90 dakikaya yayamadi ve o 10 dakikalik baski zaten Diyarbakir'in geri cekilme psikolojisinden kaynaklandi. Sizin santrforunuzun bonservis bedeli Diyarbakir takiminin maliyetinin en azindan 2 kati zaten, nasil adamlarin super futbol oynamasini beklersin, siz bile bu futbolu oynayamiyorken?
Bir de Genclerbirligi ornegi verilmesi komik olmus. Genclerbirligi'nin BJK macinda Hursut'un zaten gol olan 20 metreden sutu ve Mustafa'nin kafasi disinda pozisyonu yok, ustelik ben saydim, 70-76 dakikalari arasinda tam 5 farkli futbolcu 'sakatlanip' yere yatti, gercekten cok cagdas ve guzel futbol oynuyorlarmis. Bence Diyarbakir'i takdir edin, sizin takiminiin maliyetinin 10'da 1'i olmayan bir takimla sizin sahanizda catir catir top oynadilar ve ileride Celaleddin ve Bebbe yerine biraz duzgun ayagi olan bir oyuncu olsa mac rahatlikla 0-2 0-3'e dogru giderdi.....
DisCo
08.Şubat.2010, 10:36
Büyük takımların belirli bir şablonu vardır. Galatasaray a takım için b takım için plan yapmaz. Çıkar topunu oynar.
Daha küçük çaplı takımlarda maçlara göre sahaya dizilirler. Diyarbakırspor'dan anladığım kadarıyla Avrupa futbolu bekleniyordu. Beşiktaş'ın oynayamadığı, Fenerbahçe'nin oynayamadığı, Galatasaray'ın oynayamadığı bir futbol... Sizi hayal kırıklığına uğratmışlar çünkü çok şey beklemişsiniz.
İlk yarı Fenerbahçe'yi sahadan silen daha etkili pas yapan daha aktif bir takım vardı. İkinci yarı gole kadarda durum böyleydi. İster mantık ara ister arama. Mantık 90 dakika maçtır.
bjk4ever
08.Şubat.2010, 10:41
Ustelik adamlar mac boyunca cift forvetle oynadi, sadece son 5 dakika tek forvete donduler. FB ise kendi sahasinda tek forvet basliyor, birazcik tutarli yorum yapmak lazim. Adamlarin sol acigi Celaleddin yeteneği belirli nasil adam gibi top oynasinlar?
eXcitinG
08.Şubat.2010, 10:44
Büyük takımların belirli bir şablonu vardır. Galatasaray a takım için b takım için plan yapmaz. Çıkar topunu oynar.
Daha küçük çaplı takımlarda maçlara göre sahaya dizilirler. Diyarbakırspor'dan anladığım kadarıyla Avrupa futbolu bekleniyordu. Beşiktaş'ın oynayamadığı, Fenerbahçe'nin oynayamadığı, Galatasaray'ın oynayamadığı bir futbol... Sizi hayal kırıklığına uğratmışlar çünkü çok şey beklemişsiniz.
İlk yarı Fenerbahçe'yi sahadan silen daha etkili pas yapan daha aktif bir takım vardı. İkinci yarı gole kadarda durum böyleydi. İster mantık ara ister arama. Mantık 90 dakika maçtır.
Kimse onLara Avrupa futboLu oynasın demiyor. Madem potansiyeLLeri var böyLe mücadeLe edecek, o zaman çıksın hep böyLe oynasın. Neden sürekLi böyLe oynamıyorLar. Hep oynayamıyorLarsa 5 maçın 3 de böyLe oynasınLar..
Ya bırakın M.Ö den kaLma futboLu savunmayın bana Lütfen.
bjk4ever
08.Şubat.2010, 10:47
Adamlarin 34 macini canli izliyormusun ki hep boyle oynamadiklarina karar veriyorsun? Ayrica adamlarin FB deplasmaninda ve ic sahada Sivas macinda ayni futbolu oynamasini mi bekliyorsun? Besiktas Manchester deplasmaninda ve iceride Gencler macinda ayni futbolu ve sablonu mu gosteriyor?
DisCo
08.Şubat.2010, 10:47
O zaman şunu diyeyim. Bu kadar açık birşey inkar ediliyorsa ve milattan önceki futbol deniyorsa Allah bizleri korusunda Diyarbakır yeni teknoloji futboluna geçmesin. Bütün takımlar birleşirse yenemez.
bjk4ever
08.Şubat.2010, 10:49
+ Demek istedikLerimi tam netLeştirecek oLursak, 2 YıL önce sezon başLarında Sivasspor da çok eLeştiriLiyordu, yok kapaLı oynuyorLar, böyLe oyun mu oLur feLan ama sonra bakıLdı ki adamLarın gerçek anLamda stiLi bu, oyun pLanLarı bu ve sonra herkes tarafından takdir ediLir oLduLar. Oyun pLanLarı ne kadar beğeniLmesede ama adamLarın özü bu oLduğu için her takıma karşı böyLe oynadıkLarından takdir ediLdiLer, başarıLar geLdi feLan.
O zaman Diyarbakır da çıksın hep böyLe oynasın. Şapkamız eğeLim öne.
Iste kendi agzinla itiraf ettin. Adamlarin tum maclarini seyredince sistemin bu oldugunu anladim. Diyarbakirin tum maclarini seyrediyor musun? Hayir, o zaman nasil bu kaniya vardin? Hepimiz Ziya Dogan'i taniyoruz, adam onlibero hastasi. Gittigi her takima goturdugu adamlar Erdinc, Ayman ve Celaleddin, yeterince acik degil mi adamin kafasindaki sablon? Ayrica Sivas ile Diyarbakirin dunku futbolu kesinlikle karsilastirilamaz. Sivas topu M.Yildiz/Tum'a sisirip orta alani 4 onliberodan kurmaktan baska birsey yapmiyordu, Diyarbakir dun catir catir oynadi kontra ataklari ve savunmasiyla....
eXcitinG
08.Şubat.2010, 10:50
Yaşasın Diyarbakır, Yaşasın Süper FutboLLarı.
eXcitinG
08.Şubat.2010, 10:51
Iste kendi agzinla itiraf ettin. Adamlarin tum maclarini seyredince sistemin bu oldugunu anladim. Diyarbakirin tum maclarini seyrediyor musun? Hayir, o zaman nasil bu kaniya vardin? Hepimiz Ziya Dogan'i taniyoruz, adam onlibero hastasi. Gittigi her takima goturdugu adamlar Erdinc, Ayman ve Celaleddin, yeterince acik degil mi adamin kafasindaki sablon? Ayrica Sivas ile Diyarbakirin dunku futbolu kesinlikle karsilastirilamaz. Sivas topu M.Yildiz/Tum'a sisirip orta alani 4 onliberodan kurmaktan baska birsey yapmiyordu, Diyarbakir dun catir catir oynadi kontra ataklari ve savunmasiyla....
MaçLarını izLemeye gerek yok zaten. Eğer hep böyLe oynuyor oLsaLardı şu anda Ligin en aLt kısımLarında değiLde AntaLya ve Kasımpaşa gibi yukarıLarda biryerLerde oLurLardı.
1.si adamLarın oyununu beğenmiyor oLabiLirim ama ısrarLa diyorum ki eğer bunu sürekLi yapsaLar takdir ederim. BöyLe 1 maçLık performansLar oLmamaLdır. ÜLke FutboLunun değişmesini istiyorsak nasıL bu gün, GençLerbirLiği,Kasımpaşa,AntaLya,Antep gibi takımLarın kendiLerine has bir oyun pLanları ve şabLonLarı oturduysa diğer takımLarın da oLmaLdır. 1 maçLık performansLar kimseye birşey kaybettirmez ve kazandırmaz. HaLa Diyarbakır ın oynadığı günLük performansı övmenin bir gereği yok.
bjk4ever
08.Şubat.2010, 10:59
Abicim hic mi pskijolojiden vs. anlamiyorsun? BJK Manchester United'i yenmedi mi? Veya Liverpool'u? Simdi sana gore o zaman bizim su an CL'de kesin 2. turda olmamiz gerekirdi, ama oyle olmuyor iste. Tabii ki adamlar buyuk takima karsi motive olacak, bunlari her takim yasiyor. Adamlarin kapasitesi belli zaten, bu kapasiteyi kullanarak elinden geleni yapiyor, dun de catir catir top oynadilar. Hayir, adamlar 3 forvet cikip defansi orta sahada kurup 7-2 yenilince herkes alkislayacak miydi? Anlamadim gitti.....
SAİT71
08.Şubat.2010, 10:59
Bir de Genclerbirligi ornegi verilmesi komik olmus. Genclerbirligi'nin BJK macinda Hursut'un zaten gol olan 20 metreden sutu ve Mustafa'nin kafasi disinda pozisyonu yok, ustelik ben saydim, 70-76 dakikalari arasinda tam 5 farkli futbolcu 'sakatlanip' yere yatti, gercekten cok cagdas ve guzel futbol oynuyorlarmis.
Sana göre komik olabilir... Thomas Doll'un anlayışı ile Ziya Doğan'ın anlayışı farklı.. Gençlerbirliği pozisyon buldu çağdaş oynadı dediğimide hatırlamıyorum. Teknik adamların düşünce yapılarını örnek vermek istedim..
eXcitinG
08.Şubat.2010, 11:01
Abicim hic mi pskijolojiden vs. anlamiyorsun? BJK Manchester United'i yenmedi mi? Veya Liverpool'u? Simdi sana gore o zaman bizim su an CL'de kesin 2. turda olmamiz gerekirdi, ama oyle olmuyor iste. Tabii ki adamlar buyuk takima karsi motive olacak, bunlari her takim yasiyor. Adamlarin kapasitesi belli zaten, bu kapasiteyi kullanarak elinden geleni yapiyor, dun de catir catir top oynadilar. Hayir, adamlar 3 forvet cikip defansi orta sahada kurup 7-2 yenilince herkes alkislayacak miydi? Anlamadim gitti.....
IsrarLa anLamadığın, benim anLatmak istedikLerim. Ben sürekLiLikten bahsediyorum. Zaten Beşiktaş ta Manchester maçında ki oyununu ŞL de ki geneL performansına yayabiLseydi başarıLı oLurdu ve gruptan çıkardı. Demek ki günLük başarıLar takımLara kazanç sağLamıyormuş demi ?. sen haLa bana neyi söyLüyorsun, neyse daha da uzatmıyorum kendi adıma.
bjk4ever
08.Şubat.2010, 11:12
Sana göre komik olabilir... Thomas Doll'un anlayışı ile Ziya Doğan'ın anlayışı farklı.. Gençlerbirliği pozisyon buldu çağdaş oynadı dediğimide hatırlamıyorum. Teknik adamların düşünce yapılarını örnek vermek istedim..
Doll'un muhtesem futbol anlayisini sahada goremedkten sonra ne isime yarar. Teoriler pratige dokulmedikce teori olarak kalir, Genclerbirligi'nin oynadigi futbol Diyarbakir'dan daha cagdisi. 3 dakika icerisinde 5 oyuncunun sakatlanmasindan bahsetmedim bile....
bjk4ever
08.Şubat.2010, 11:15
IsrarLa anLamadığın, benim anLatmak istedikLerim. Ben sürekLiLikten bahsediyorum. Zaten Beşiktaş ta Manchester maçında ki oyununu ŞL de ki geneL performansına yayabiLseydi başarıLı oLurdu ve gruptan çıkardı. Demek ki günLük başarıLar takımLara kazanç sağLamıyormuş demi ?. sen haLa bana neyi söyLüyorsun, neyse daha da uzatmıyorum kendi adıma.
Nasil iyi takimin arada sirada kendinden kotu takima yenilme hakki varsa, kotu takimin da ara sira kendinden iyi oynayan takimi yenme hakki var. Gunluk basarilardir zaten futbolu guzel yapan. Alcarcon'un R.Madrid'i 4-0 yenme ihtimalinden seviyorum futbolu zaten. Bu ufak butceli takimlarin gayet guzel oyununu ve mucadelesini alkislayacagimiza diger maclarda niye boyle degil demek bence saygisizlik oluyor. Bende kapatiyorum konuyu, cunku bos yere uzuyor bu sekilde....
DisCo
08.Şubat.2010, 11:21
Diyarbakırspor'un neden sürekli aynı kalitede oynamadığıda tartışılır. Konu sırf bunu sebep gösterip oynanan iyi oyunun kötülenmesidir.
Diyarbakırspor ve benzeri takımlar neden aynı tempoda oynamazlar. Sebebi basittir. Taraftarın beklentisi ligde kalmasıdır. Yönetimin beklentisi budur. Beklenti kadar top oynanır. Büyük maçlarda da vizyon derdine iyi top oynanır. Olay budur.
eXcitinG
08.Şubat.2010, 11:23
Bende istikrardan yanayımdır futboLda ve istikrarLı oLan takımLarı zevkLe izLerim ve keyif aLırım onLarı izLerken. ALcarcon R.Madrid`i , 4-0 yeniyorsa bunun devamLıLığını getirip, kademe kademe Lig atLayarak bir gün Primera da yer aLdığında ben onLarı takdir ederim. Bunu yapamazsa o 4-0 ın anLamıda kaLmaz. Tekrar söyLüyorum tek günLük başarıLar takımLara hiç bir şey katmayacağı gibi daha çok zarar verir.
Diyarbakırda bu futboLu devam ettirir ve Ligi de iyi bir konumda kapatırsa ben o zaman çıkar takdir ederim, heLaL oLsun derim.
Ama bu gün Ligimizde Bursaspor gibi, Kayserispor gibi sezon başından bu yana istikrarLı bir biçimde performans sergiLeyen takımLar konuşuLmaz iken Diyarbakırspor un kaLkıpta aLdığı bu başarı yere göğe sığıdırıLamıyorsa bir garipLik vardır.
Bende kapattım kendi adıma.
DisCo
08.Şubat.2010, 11:27
Bu takım istikrar gösterirkende toplama takım bir yerde patlar denildi.
Evet toplama takımdır ve Fenerbahçe ile oynanan ilk maça kadar dayandı o maçla patladı. Doğrudur. Belki bir takım olaylar yaşanmasa bugün daha farklı bir konumdaydı takım.
Ama o zamanda takdir görmedi. Bugün ligde kaldı demiyoruz. Bu maçta iyi oynadı ve bu kadar kötü takım liderden puan aldı.
Bu maçlık hakkının verilmesi lazım. Kötülenmesi değil.
SAİT71
08.Şubat.2010, 11:32
İşin garibi taş gibi savunma yaptı deniyor, ama adamlar zaten oyun planını tüm takımla kapanmaya ayarlamış normaldir taş gibi savunma yapması.. Aldıkları 1 puan hayırlı olsun.. Ama 1 puan aldıktan sonrada üzüldüm az geldi gibi komik söylemlerde bulunmaları garip oluyor.. Bana göre ligin düşecek son takımı D.Bakırspor olacak..
Kazandıkları bi Gençler maçı vardı.. Berbat oynamışlardı. G.Birliği acayip gol kaçırmıştı.. Ama işte şans.. Pozisyon bulan değil kötü oynayan kazanıyor niyeyse :D
KanaKe
08.Şubat.2010, 11:34
Diyarbakir futbol oynamadiki nesini takdir ediyorlar arkadaslar :D Sürekli Alex'e Mehmet'e foul yapildi. Abbas Semih'i sürekli cekti düsürdü, Güiza'yi da cekti düsürdü üstelik hakemin gözü önünde fakat penalti verilmedi. Mehmet adamin bogazina sarildigi icin atildi fakat ayni oyuncu Mehmet'in bogazina sarildi ve sari kart bile görmedi dahasi hakem uzatmalarda maci sürekli durdurdu futbol oynanmasina izin vermedi ve en az 3 dakikasini yedi uzatmalarin sonrada 95. dakikada maci bitirdi bu mu hakemlik ? hakemlik buysa Türk hakemleri hicbir büyük organizasyonda niye yok diye aglayip sizlamasinlar.
KaPaLı
08.Şubat.2010, 12:06
Diyarbakırspor'un deplasmanda, Fenerbahçe'den aldığı 1 puanda önemli pay sahiplerinden bir tanesi olan yeşil-kırmızılı takımın defans oyuncusu Erdinç Yavuz çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdinç'in sözleri şöyleydi: "Öne geçince psikolojik olarak, skoru koruma iç güdüsüyle geriye çekildik ama bugün takım olarak çok iyi mücadele ettik. Özellikle ikinci yarı kıran kırana bir maç oldu. Fenerbahçeli futbolcular çok çirkef oynadı, biz biraz sert oynadık, bunun da biraz etkisi olabilir. Yediğimiz golde kalecimiz Gökhan'a faul yapıldı. Maç bittikten sonra Bilica üzerimize top attı. Bununla Federasyon'daki görevli kişiilerin ilgilenmesini istiyorum. Önümüzde iki zor maç var, bu maçı unutup bu önemli maçlara hazırlanmak istiyoruz."
Erdinç'in açıklamaları. Formaları karıştırdı galiba.
SAİT71
08.Şubat.2010, 12:09
yedikleri golde gökhan adamın üstüne zıplayıp yitmişti bu kadar olur yoruma bak :D
LaigLeNoiR
08.Şubat.2010, 12:58
Diyarbakır'ın ben attıkları gole kadar vatan millet sakarya anlayışıyla kapandığını düşünmüyorum.
Zaten attıkları golde de dakika 83 ve rakip ceza sahası içi ve çevresinde 6 tane Diyarbakırspor'lu oyuncu bulunuyor ve bunları savunan Volkan dahil 8 yada 9 Fenerbahçe'li vardı.. Vatan millet sakarya diyip savunma yapan bir takımda 83. dakika da en fazla 2-3 oyuncuyla hücuma çıkar.
di canio
08.Şubat.2010, 13:31
Diyarbakırspor son 5 dakikaya kadar çift forvet oynadı, Fenerbahçe tek forvet demiş bir arkadaş. Bebbe forvet olarak oynamadı bu maçta. Diyarbakırspor'da tek forvet başladı maça diyebiliriz. Fenerbahçe tek forvet deniliyor, Rıdvan Dilmen'in bir tespiti vardı: 'Bir yabancıya Fenerbahçe'de bir forvet var, sezonda 20 gol 20 asist yapıyor yaklaşık olarak. Ayrıca duran topları çok iyi kullanıyor, orta sahaya gelip oyun kuruyor desen ne düşünür? Alex orta saha oyuncusu olabilir ama forvet desek de yanlış olmaz. O yüzden Fenerbahçe tek değil çift forvet çıkıyor maçlara diyebiliriz.' demişti Alex için. Yanlış mı? Bence değil. Her hava topunu ağır çekim oynatıp, penaltı diye gösteremezsiniz. Mümkün değildir. Tabi dün Güiza'nın pozisyonundaki gibi formanız sünmüyorsa. Mehmet Topuz'un atılması hakemin işaretine göre boğazını sıktığı içinmiş, Barışgözünün önünde boğazına sarıldı Mehmet'in. O kırmızı kartsa o da kırmızı kart olmalıydı. Bunun dışında Bilica'nın ilk yarıda atılması gerekirdi. Emre'nin de sarı kart görmesi, muhtemelen itirazları nedeniyle o da ikinci sarı kartı görecekti. Sonuç itibariyle, zemin berbat, hakem de iğrençti.
barahir
08.Şubat.2010, 14:06
Erdinç'in Gözlerinden öpüyorum, belki geçer..
Diallo'yu tebrik ediyorum gerçekten müthişti savunmada hiç hata yapmadı.. Her maç böyle oynasın Madrid alır valla..
Hakemi tebrik ediyorum.. Hatalarını çok dengeli yaptı maçta.. Hem bizi katletti hem Diyarbakır'ı..
Seyircimizi tebrik ediyorum, Hakeme o kadar baskı yapıldı ki, 5 dakkalık uzatmada 2 dakka top oynandı ama ne hikmetse 94.59 da maç bitti!!
Ancak bu beraberlik bizim için hayırlı oldu.. Bu son dakka golü bizi şampiyon yapar demedi demeyin..
Trabzonspor
08.Şubat.2010, 14:53
Ayman bida göremez öle bişe herhalde:D
Aydin
08.Şubat.2010, 15:23
Hakemi, şunu bunu bir kenara bırakalım. Yunanistan euro 2004 şampiyonu olduğunda kimsenin içine sinmemişti. İğrenç bir futbol anlayışları vardı defansa odaklı. Ama şöyle birşey vardı ki akıllı oynuyorlardı. Çünkü onlar Yunanistan'dı. Potansiyellerini bilerek oynuyorlardı. Biz euro 2008'de alayına kafa tuttuk. İte kaka yarı finale geldik. Evet çok zevkliydi, harikaydı ama bir yere kadar gidebilecektik. Şans da bizi yarı finalde bıraktı zaten.
Güçsüz olan takım, rakibine göre oynar. Diyarbakır'ın Kadıköy'de 10 kişi savunma yapmasına kızacağınıza bence tek forvet oynayan Fenerbahçe'ye kızmanız daha mantıklı. Kimse Kadıköy'de böyle oynadıkları için onları suçlamayamaz. Sami Yen'de, İnönü'de, Bursa'da, Trabzon'da dahil farketmez. Böyle oynarsan puan alabilme ihtimalin var.
Bir de hakem maçı katlederse tabii.
TR.CaPTaiN
08.Şubat.2010, 15:45
Fenerbahçe ikinci yarı çift forvet + Alex'e döndü. Geçenlerde Liverpool-Everton maçını izlerken Spormax yorumcusu dedi ki; ''Dünya futbolunda daha fazla pozisyon bulmak için bazı teknik direktörler ortasahayı sağlam tutarlar, bazıları da forvete daha fazla adam sokarlar, böyle etkili olmaya çalışırlar. Her teknik direktörün kendine göre bir anlayışı vardır ve buna göre hamle yaparlar.'' Ardından David Moyes forveti çiftledi fakat Everton'da oyun anlamında hiçbir değişiklik olmadı ve yine doğru düzgün pozisyon bulamadılar. Fenerbahçe'de dün Özer şanssız bir sakatlık yaşamasaydı ben maçı tek forvetle de kazanabileceğimizi düşünüyordum. Daha önce de söylediğim gibi ilk yarının sonlarına doğru D.bakır sahasında biraz pas yapıp, kanatlardan içeriyi zorladığımızda önemli pozisyonlar bulmuştuk. İkinci yarıda da aynı şekilde oynadığımız takdirde aradığımız golü bulabileceğimizi ve golden sonra açılan D.bakırspor'a karşı farkı arttırabileceğimizi düşünüyordum. Özer'in sakatlığından sonra Güiza'nın girmesiyle ortasaha direnci bir anda düştü; Emre sola kaydı, Mehmet zaten sağdaydı, göbekte Cristian yalnız kaldı. Arkadan organize şekilde gelme ihtimalimiz azalmıştı. Diyarbakırspor'un en önemli pozisyonu olan; Volkan'ın güzel kurtarışında da Emre'nin hatasıyla birlikte, ortasahanın boş kalmasının da büyük etkisi vardı.
Sekopej
08.Şubat.2010, 17:14
Diyarbakırspor pozisyonlar bulan, iyi oynayan taraf mıydı? Yapmayın yahu, ilk yarıda direkten dönen topları var, Emre'nin hatasıyla girdikleri pozisyon var bir de attıkları gol. Ben başka görmedim Fenerbahçe ceza sahasında Diyarbakır'ı.
İlk yarının ortalarından itibaren toparlandı Fenerbahçe ve Semih ile 2, Alex ile de 1 mutlak gol şansını değerlendiremedi. Pozisyonları görmek için maçı izlemenize gerek yok, en kısa özete bile baksanız, bu 3 pozisyon arka arkaya gösteriliyor hem de uzaktan çekilmiş karambol şutlar da değil, ceza sahası içinde yakalanmış fırsatlar, şanssızlık top girmedi bir türlü, olmayınca olmuyor.
Fenerbahçe tek forvetle oynar mı, 46. dakikada Özer çıktı ve çift forvet oldu, çift oynasın diyenler bunu görebilirler. Peki ileriye çok adam koymakla zaten kalabalık olan savunma geçilebilir mi? Yani manyık bu mudur, tek oynuyorsan kötüsün, çift oynuyorsan atak anlaşıytasın, hep hücumu düşünüyorsun. Bu kadar basit mi, forvetin tek veya çift olması mı bunu belirleyen sadece?
Dün Özer sakatlandığında hiç beğenmediğimiz Vederson oyuna girse belki daha faydalı olacaktı. Çizgiye inecekti Fenerbahçe ve defans açılmak zorunda kalacaktı ve böyle golü bulacaktı. Ama Özer sakatlandığında Vederson'u oyuna soksa, maç berabereyken neden risk alıp çift forvete dönmedin diye eleştiren de biz olurduk Daum'u.
Mücadeleyse kıstas, dün Fenerbahçe daha çok mücadele etti Diyarbakır'dan. Daha çok koştu ve baskı yaptı. Golü yemeden önce de Bilica ve Lugano yarı sahayı geçik oynuyordu neredeyse. Mücadele ettiler ama doğru şekilde hücum yapamadılar. Emre 1-2 defa çizgiye inip orta girişiminde bulundu, o kadar.
Sırf mücadele ile maç kazanılmıyor, girilen 5-6 pozisyon olsa da. Burada takım eksikliği ve yetersizliği var, bunun üzerine çalışmaları gerekiyor. Takımın mücadele eksikliği, fiziksel yetersizliği gibi durumlar söz konusu değil, sahada farklı organizasyon eksikliği görülüyor.
DisCo
08.Şubat.2010, 17:24
Fenerbahçe'nin geçmişteki iyi oyununa karşı fark atması bekleniyordu. Sonuç böyle olmadı.
Emre hata yapmış öbürü böyle olmuş. Diyarbakır'lı Ayman topa kafa vurmasa top Santos'a gelmeecek oda golü atamayacaktı. Fenerbahçe 10 kişi kalsaydı düzeni dağılacak belkide oyuncu yerleri daha erken değişecekti. Hani Özer çıktıda Fenerbahçe maçı kaybetti ya...
Fark beklenerek küçümsenen takım güzel bir ders verdi. Deplasmanda en az Fenerbahçe kadar oynayarak. Fenerbahçe bu futbolla şampiyonsa Diyarbakır'da iyi oynadı demektir. Fenerbahçe'nin mücadelesi umut verdiyse Diyarbakır'da umut dağıttı. Hakem maçı Fener'den alıp Diyarbakır'a verdiyse bir o kadar da Diyarbakır'dan alıp Fener'e verdi.
Bunların hiçbiri maç skorunun bahanesi değil. Diyarbakır iyi Fener kötü değildi. Diyarbakır Feneri kötü olmaya zorladı.
SAİT71
08.Şubat.2010, 17:49
Bana göre bizim oyuncuların kupa yorgunluğuda vardı vede küçümsediler ve beklenen etkiyi yapamadılar.. 3 gün sonra bir daha oynasak böyle oynamayız bence.
Sekopej
08.Şubat.2010, 18:00
Fenerbahçe zaten iyi oynamadı, iyi oynasa maçı kazanırdı ama Diyarbakır da Fenerbahçe'den iyi mücadele etmedi. Yarı sahada savunma yapan 8 kişiyi nasıl yeneceğini bu 90 dakikada bulamadı Fenerbahçe, bir şeyler denedi, çabaladı ama doğruyu bulamadı.
Diyarbakır iyi oynadı çünkü böyle oynamayı zaten hedeflemişler. Daha fazlasını beklemek hayalcilik olur onlardan ama Fenerbahçe daha fazlasını yapar, yapacak gücü var. Diyarbakır kapasitesini zorladı, belki 40 puan bile toplayamayacak lig bittiğinde. O nedenle bir forvetin değeri kadar değeri var takımın, deplasmanda 1 puan aldı, iyi oynadı, Fenerbahçe'yi mahvetti gibi yorumlar da garip oluyor. Diyarbakır'ın takımının değeri elbette Fenerbahçe'nin 1 oyuncsunun maliyeti kadar olacak yoksa Diyarbakır zirveye, Fenerbahçe de kümede kalmaya oynardı.
Önümüzde Manisa deplasmanı, sonra Bursa maçı var, 2 maçta da rakipler Diyarbakır gibi disiplinli savunma yapmayacaktır. Fenerbahçe'nin dün gece oynanan maçtan ders çıkarıp çıkarmadığını, karşısına böyle oynayan bir ekip çıktığında görebileceğiz ancak. Bu şekilde gelişecek bir maçta aynı şekilde puan kaybı yeniden yaşanırsa, o zaman eleştiririm bu sonucu alanları ama dün gece bazı şeyler denendi, olmadı, biraz şanslı olabilsek zaten o denenenler de golü getirebilirdi. Mesela maçın sonlarında tempo yapmak yerine, ilk 20-25 dakika tempo yaparak 1 gol bulmak bu gibi maçlarda çok önemli, böyle oynaması beklenen bir rakip karşısında bu denenebilir gelecekte.
bjk4ever
08.Şubat.2010, 19:44
I.Kas'in rakibe dirsegine goruntulere gore 3 mac ceza veren PFDK bakalim Bilica'nin rakibin kasiklarina attigi tekmeye ceza verebilecek mi, hele ki Lugano simdi sakatlandigina gore? Vermiyorsa neden vermeyecegini hepimzi biliyoruz zaten....
http://i47.tinypic.com/2v29m5k.jpg
barahir
08.Şubat.2010, 19:51
Videosu varsa koyabilirmisin? Resme göre ben cinayet bile işlerim..
Sekopej
08.Şubat.2010, 19:53
Neden vermiyormuş, PFDK Fenerbahçeli olduğundan mı?
Senden haksız atılan Mehmet Topuz konusunda da aynı mesajda yorum beklerdim, verilen kırmızı kart haksız bu nedenle görüntülere bakılarak cezası kaldırılabilir diye. İşteo zaman bende gerçekten objektif bakıyor derim, yoksa Tello'nun attığı yumruğa kadar sana mı yaptılar bana mı yaptılar diye uzar gider konu...
Bilica burada suçsuzdur demiyorum ama Erdinç'in pozisyonun başında, Bilica yere düştükten sonra sağ ayağıyla yaptıklarını da resime bakarak göremeyiz, Erdinç müdahele yapıyor, Bilica da yerde sallıyor ayağını, durup dururken atılmış bir tekme değil yani.
Ayrıca eksiklikler bizi yıldıracak olsa 5 eksikle Sivas'a gitmezdik. Lugano ve Bilica olmasa da orada oynayacak 3 oyuncu var hala. Fenerbahçe zor durumda kalacak, bu nedenle ceza vermeyelim mantığı olmaz yani kimsede.
bjk4ever
08.Şubat.2010, 19:53
Videosu sanirim yok, ancak ozetlerde olmasi lazim bu pozisyonun. Lugano da en az 2 hafta sakat olduguna gore bir ceza Fenerbahce'yi oldukca sikintiya sokar, ama PFDK standardi tutturabilecek mi cok merak ediyorum....
barahir
08.Şubat.2010, 19:55
Videosu sanirim yok, ancak ozetlerde olmasi lazim bu pozisyonun. Lugano da en az 2 hafta sakat olduguna gore bir ceza Fenerbahce'yi oldukca sikintiya sokar, ama PFDK standardi tutturabilecek mi cok merak ediyorum....
Korkun olmasın Eğer varsa öyle bişi Emin ol en az 3 maç verir PFDK.. Yapmadığı şey değil çünkü
Sekopej
Ben görüntüleri izlediğimde Erdinç'in yaptıklarını da görebiliyorum ama sen Beşiktaşlı özlüğüyle bakıp, vurun Fenere diye arayışlarda olduğunda bunu görememen normaldir.
bjk4ever
Neden vermiyormuş, PFDK Fenerbahçeli olduğundan mı?
Senden haksız atılan Mehmet Topuz konusunda da aynı mesajda yorum beklerdim, verilen kırmızı kart haksız bu nedenle görüntülere bakılarak cezası kaldırılabilir diye. İşteo zaman bende gerçekten objektif bakıyor derim, yoksa Tello'nun attığı yumruğa kadar sana mı yaptılar bana mı yaptılar diye uzar gider konu...
Bilica burada suçsuzdur demiyorum ama Erdinç'in pozisyonun başında, Bilica yere düştükten sonra sağ ayağıyla yaptıklarını da resime bakarak göremeyiz, Erdinç müdahele yapıyor, Bilica da yerde sallıyor ayağını, durup dururken atılmış bir tekme değil yani.
Ayrıca eksiklikler bizi yıldıracak olsa 5 eksikle Sivas'a gitmezdik. Lugano ve Bilica olmasa da orada oynayacak 3 oyuncu var hala. Fenerbahçe zor durumda kalacak, bu nedenle ceza vermeyelim mantığı olmaz yani kimsede.
M.Topuz basbaya rakibin girtladigini sikti ve hakli yere atildi. Tello konusunda haklisin, ancak gecen sene hic videoya bakilarak ceza verildigini hatirlamiyorum. Verildiyse de orada da standart tutturulamamis. Benim zaten derdim FB veya BJK degil, derdim standartin olmamasi ve nabiza gore serbet verilmesi. Daha birkac hafta evvelki ornek taptaze dururken goz gore gore kendi standartini bozmak resmen haysiyetsizliktir bana gore....
Sekopej
08.Şubat.2010, 19:56
Bir ekleme daha yapayım çünkü bir anda aklına gelmiyor insanın, çok değil daha 1 ay önce, Güiza sakatken Semih'e 2 maç cezayı vermediler mi? Orada cezayı verenler kimlerdi? Peki o ceza neden verildi biliyor musun?
bjk4ever
08.Şubat.2010, 19:56
Ben görüntüleri izlediğimde Erdinç'in yaptıklarını da görebiliyorum ama sen Beşiktaşlı özlüğüyle bakıp, vurun Fenere diye arayışlarda olduğunda bunu görememen normaldir.
Erdinc'e de verilsin o zaman, onemli olan tutarli olmak.....
Sekopej
08.Şubat.2010, 20:01
M.Topuz basbaya rakibin girtladigini sikti ve hakli yere atildi. Tello konusunda haklisin, ancak gecen sene hic videoya bakilarak ceza verildigini hatirlamiyorum. Verildiyse de orada da standart tutturulamamis. Benim zaten derdim FB veya BJK degil, derdim standartin olmamasi ve nabiza gore serbest verilmesi. Daha birkac hafta evvelki ornek taptaze dururken goz gore gore kendi standartini bozmak resmen haysiyetsizliktir bana gore....
Demek ki izliyoruz ama farklı şeyleri görüyoruz, aslında bu durumda tartışmak bile gereksiz. Mehmet Topuz gırtlağını sıktı diyorsan daha ben ne diyeyim, karşılılklı itişmeler var, boğazından itiyor, o da onu itiyor. Sonra Mehmet'e kırmızı diğerine bir şey yok. Kırmızı doğrudur diyen senin gibi fanatiklerden başka kimse yok.
Yumruk atanların 3 maç ceza aldığı ülkemizde Kazım İngilicede argo olarak geçen kelimeyi kullandığı için 4 maç ceza aldı. Ha pardon, yedek kulübesini de tekmelemişti, sonra Semih'in cezasını yukarıda da yazdım.
Yani Fenerbahçe'ye ceza verilmeze getirme durumu çünkü öyle bir olay yok.
Sekopej
08.Şubat.2010, 20:13
Ceza verilmeyecek tabi ki, o nedenle boşuna bekleme. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp, boğzından itmek işte öyle oluyor, öğrenmiş oldun.
Aynı hareketi yapan Barış'ın da görüntülerle ceza almasını bekle, onun için isyan et. Yok amacım fanatiklik, Fenerbahçe'ye sallamak diyorsan da, ona göre bilelim, ciddiye alıp cevap vermeyelim sana.
Yazdığın kelimeye girmiyorum bile, sen neden Semih'in cezasına girmiyorsun onu da anlamadım? Türkçe'ye kahretsin diye çevrilen bir kelime, herhangi bir yabancı filmde bile en az 1 defa duyabileceğin bir kelime.
Deus Dominus
08.Şubat.2010, 20:19
o pozisyonda kasti bişey yok ama fotoğraf güzel olmuş :) hakikaten vuruyor gibi görünüyor :)
uAburak89
08.Şubat.2010, 20:25
Nasıl kasti bir şey yok, resmen vuruyordu. Hatta devamında da sürekli birbirlerini ittiler, artist hareketleri devam etti. O pozisyonda iki oyuncuda hatalı. Ceza olacaksa eğer, ikisini de gelmeli.
DisCo
08.Şubat.2010, 20:27
Keita, Carlos'a vurunca biz o kadar adamın üstünde asılı kalırsan sinirlenir vurur dedik. Yaptığı doğru değildi ama orda faulu çalmayan hakemde, Carlos'ta Keita'nın davranışında pay sahibidirler dedik. Keita'nın yumruğuda sebepsiz değildi.
Carlos profesyonelce attırdı. Keita'nın yumruğunun haklı tarafı olamaz dendi. Tamam doğruda bugün Bilica'nın tekmesinin haklı sebepleri var. Biz nasıl Fenerbahçe gözlüğünü takmadan yorum yaptığına inanacağız.
Sekopej
08.Şubat.2010, 20:33
Son cümleyi değil ilk cümleyi kalınlaştırsaydın görürdün. Bilica suçsuz demedim, yaptığı dorğu demedim, sadece Bilica vurmuş gibi gösterilmesin dedim. Erdinç Bilica'yı düşürüp ayağıyla vuruyor, sonra Bilica tekmeyi sallıyor, fotoğraf üzerinden o nedenle konuşmayalım dedim.
Ceza gelmemesi olayı da ceza verilmeyeceğini düşündüğümden, olayın Fenerbahçe ile alakası yok, verilirse de 2 oyuncu da ceza almalı. Eğer bu resim buraya o sebeple koyulsa bende itiraz etmezdim ama tek suçlu Bilica ve sadece o ceza almalı, ceza almamasının sebebi PFDK'nın Fenerbahçe'ye ceza veremeyecek olması denirse, ben buna karşı çıkarım.
Bilica'nın haklı sebebi var, Bilica suçsuz, Erdinç ceza alsın Bilica ceza almasın, bunları yazdığımı ya da ima ettiğimi gösterin, bende Fenerbahçe gözlüğü ile bakıyorum diyeyim o zaman.
tarikko
08.Şubat.2010, 20:34
Fazla birsey soylemek istemiyorum hakem maci cok kotu yonetti ve maci katletti bana gore..Bizde ilk yarinin sonlarinda o pozisyonlari gole cevirebilseydik maci kazanabilirdik ama olmadi..Ayman'da belki hayatinda atmadigi golu bize atti :)
Sonucta kotu bir puan kaybi yasadik.GS'nin puan kaybettigi haftada kazanmak gerekiyordu ama maalesef olmadi..
Keita, Carlos'a vurunca biz o kadar adamın üstünde asılı kalırsan sinirlenir vurur dedik. Yaptığı doğru değildi ama orda faulu çalmayan hakemde, Carlos'ta Keita'nın davranışında pay sahibidirler dedik. Keita'nın yumruğuda sebepsiz değildi.
Carlos profesyonelce attırdı. Keita'nın yumruğunun haklı tarafı olamaz dendi. Tamam doğruda bugün Bilica'nın tekmesinin haklı sebepleri var. Biz nasıl Fenerbahçe gözlüğünü takmadan yorum yaptığına inanacağız.
İşin ilginci orda foul çalındı.Keita'yı daha niye bu kadar savunuyorsunuz anlamıyorum.
LaigLeNoiR
08.Şubat.2010, 21:51
Bilica'yı hiç sevmeme ve artniyetli olduğunu düşünmeme rağmen bu posizyonda tekme atmak istemediğini sadece rakibinin ayağına kendi ayağını takarak yere düşürmeye çalıştığını düşünüyorum.
eXcitinG
08.Şubat.2010, 21:55
Fotoğrafa gerek yok. TRT program sonunda bunun Videosunu gösterdi zaten. Hem onun devamı da var, devamında itiş kakış oLuyor, ardından DiyarbakırLı futboLcu da hareket yapıyor. İkisine de 3`er maç ceza veriLmeLi.
DenizlispoR
08.Şubat.2010, 23:04
Galatasaray gözlüğünü çıkardığın an (:.
Fotoğrafa gerek yok. TRT program sonunda bunun Videosunu gösterdi zaten. Hem onun devamı da var, devamında itiş kakış oLuyor, ardından DiyarbakırLı futboLcu da hareket yapıyor. İkisine de 3`er maç ceza veriLmeLi.
Hayrettin abi,şöyle anlatayım.Sen benim kasıklarıma vur.Hem acı çekiyim,hem ceza alayım,hem ilerideki bazı hayallerim tehlikede:).Kasıklara vurulduktan sonraki acıyı çekmeyen bilmez...
el.nino
08.Şubat.2010, 23:40
Galatasaray gözlüğünü çıkardığın an (:.
bu renkler çok uzadı ozzy.sende şu rengarenk yeşil-siyah-sarı-lacivert gözlüğü çıkar:)
Ne kadar rahat ve farkla alacağımız maç 1-1 bitti ve büyük tartışmalara yol açtı. :D Sanki derbi havasında gibi. Diyarbakırspor'u tebrik ediyorum. Kaç gün oldu hala millet onları konuşuyor. Ama hakemle, ama hakemsiz Kadıköy'de 2 puan almak kolay değildir.
KaPaLı
09.Şubat.2010, 10:03
Federasyon Sarı - Lacivert çalışıyo zaten merak etmeyin. En ufak bişey olsa yapıştırıyolar 3 maç - 4 maç :)
Sezonun ilk yarısında oynana Kayserispor - Fenerbahçe maçında bu hafta sonu oynanan Kayserispor - Galatasaray maçının hakemi Tolga Özkalfa görev yaptı. O zaman Roberto Carlos Cangele'ye dokununca penaltı kararı veren Özkalfa bu hafta önce kırmızıyı uydurdu sonrada Cangele'nin penaltısını çalmadı. Ben beklerdimki o zaman penaltı diyenler dün penaltıydı vermedi diyebilsin. Ama herkes Cangele varsa o işte kesin bişey vardır dedi.
Resimle analiz yapılsaydı eğer Fenerbahçe - Galatasaray maçında Keita'nın oscarlık su hareketinde suyun geldiği yer Galatasaray tribünleri olarak gözüküyodu resimde. Ne değiştide o zaman Videodan yorum yapma gereği duyan arkadaşlar şimdi resimle karar vermeye başladı.
Berkay 2 puan alınmaz ayık ol 1 puan alınır :)