PDA

View Full Version : Oyuncu Gelişimde Önemli Olan Şeyler Nelerdir ?

Marquenios
06.Şubat.2010, 00:20
Selamun Aleyküm..
Oyuncuların gelişiminde önemli olan şeyler nelerdir ?
Yorumlarınızı bekliyorum ..

serorio
06.Şubat.2010, 00:23
Kendi görüşlerimi yazmak istiyorum.
*Maç oynaması şart.
*Aynı mevkideki yıldız bir oyuncudan ders alması etkili oluyor.
*Zayıf olan özelliklerine yönelik özel antreman programları
*Ve tabi ki regeninden gelen öğrenme yeteneği :D

dogan61
06.Şubat.2010, 00:30
Bana göre bunlar önemli canım kardeşim..
-İstikrarı..
-Takımla sağladığı uyum..
-İdolünden aldığı özel ders..
-Eksik olan özelliklerine göre uygulanan antreman..
-Yerinde ve zamanında yapılan övgüler..
-Yeri geldiğinde yapılan yermeler..
-Eğer takımda oynatmıyorsanız pilot kulübe yollanmalı..
-Eğer iyi bir genç yetenekse, 1.ligden bir takım istiyecektir. Böylece 1.lig tecrübesi kazanacaktır. Kısaca Tecrübesi önemli..

Ahmet Göktaş
06.Şubat.2010, 00:36
Ben gözlemlerime göre en önemlisi olarak kesinlikle özel ders diyorum. Cumali bişi var beşiktaşta bilirsiniz, ilk sezon ankaraspora kiraya verdim , 30 maç oynadı geri geldi ancak gelişme yoktu, hamburga verdim 2. sezon kiraya 17 maç yaptı döndü bu kez sadece 3-4 önemsiz özelliği gelişmişti taç atma,söz geçirme , frikik gibi.

Birdahaki sezon gelişmezsede bende gelişmesin en azından dedim kiraya vermedim cumaliyi. Ernstten özel ders almasını söyledim.

O sezonun sonuna kadar unuttum profline bakmayı u20 ye attıgım için. Sene sonu artık gelişmediyse satayım dedim ki ne göreyim. Resmen uçuş olmuş özellklerinde , ertesi sezon için dmcye cumaliyi koydum , onu eğiten abisi ernsti satmak zorunda kaldım :)

Yani işin özeti bence en önemli faktör özel ders.

Marquenios
06.Şubat.2010, 00:42
İlk yorumlar için teşekkür ederim,sormak istediğim birşey var
Ben genellikle personel tavsiyelerinden ders aldır diyordum oluyordu yani kısa tek tuştu bu ders aldırma işi nasıl yapılıyor oyuncunun profiline tıkladığımızda etkileşim vardı oradan mı ? .. :)

Ahmet Göktaş
06.Şubat.2010, 00:46
evet......

dogan61
06.Şubat.2010, 00:52
İlk yorumlar için teşekkür ederim,sormak istediğim birşey var
Ben genellikle personel tavsiyelerinden ders aldır diyordum oluyordu yani kısa tek tuştu bu ders aldırma işi nasıl yapılıyor oyuncunun profiline tıkladığımızda etkileşim vardı oradan mı ? .. :)

Canım kardeşim, zaten personel tavsiyelerine yani Backroom Advice' e gir.. orda söylenenleri hep yaptın mı.. Öv, idman başlat, öğretim başlat gibi.. O zaman gençlerin hep iyi olmaya başlar.. Çünkü personellerin iyiyse yeteneği olan gençleri zaten kolluyorlar.. Kimi öveceğini söylüyorlar.. Kime hangi idman gerekir söylüyorlar.. Kime kimden ders verilmesi gereklidr söylüyorlar.. Sana onaylamak kalıyor..
Yalnız bazen personeller, iyi olan gençlerini beğenmiyorlar ve listeye koy diyorlar aman aman dikkat et her personel her oyuncuyu iyi bulmayabilir.. Bazen de işler sana düşüyor.. Eeee boşuna manager değilsin :) :) ;) ;)

Marquenios
06.Şubat.2010, 01:29
Canım kardeşim, zaten personel tavsiyelerine yani Backroom Advice' e gir.. orda söylenenleri hep yaptın mı.. Öv, idman başlat, öğretim başlat gibi.. O zaman gençlerin hep iyi olmaya başlar.. Çünkü personellerin iyiyse yeteneği olan gençleri zaten kolluyorlar.. Kimi öveceğini söylüyorlar.. Kime hangi idman gerekir söylüyorlar.. Kime kimden ders verilmesi gereklidr söylüyorlar.. Sana onaylamak kalıyor..
Yalnız bazen personeller, iyi olan gençlerini beğenmiyorlar ve listeye koy diyorlar aman aman dikkat et her personel her oyuncuyu iyi bulmayabilir.. Bazen de işler sana düşüyor.. Eeee boşuna manager değilsin :) :) ;) ;)

Eyvallah .. :)

Stejan67
06.Şubat.2010, 01:49
dogan61 arkadaşımız gerçekten çok güzel ve önemli bir açıklama yaptı.Backroom Advicede herşey personellerin kontolünde.ama bazı personeller geleceğin yıldızlarını da harcayabiliyorlar :)

dogan61
06.Şubat.2010, 01:54
dogan61 arkadaşımız gerçekten çok güzel ve önemli bir açıklama yaptı.Backroom Advicede herşey personellerin kontolünde.ama bazı personeller geleceğin yıldızlarını da harcayabiliyorlar :)

Çok saol kardeşim benim.. Yeterki yardımım olsun..
Bu personel olaylarından dolayı, personel seçimlerinde de dikkatli olmalıyız.. ;)

Deus Dominus
06.Şubat.2010, 02:25
katılıyorum :D Batuhan'ı Holosko'yla çalıştırtmam için, Rıdvan'ı Nihat'a öğrenci yapmam için baskı yaptılar, ama yemedim :p

bende Tutoring'ten yana kullanıyorum ilk seçimi :) Ernst / Necip birlikteliğinden güzel sonuçlar aldım, İ.Üzülmez / Bülent Uzun ikilisi de gelişme kaydediyor...
antreman sahaları da önemli olmalı, oyun içinde geliştirme talep edebiliyoruz bu tesisler için mevcut yönetimden, antreman programları ve antrenörlerde önemli tabiiki. Ama en önemlisi bu verdiklerimizi alabilecek kapasitede genç yenetekleri bulmak olmalı :)

serorio
06.Şubat.2010, 02:27
katılıyorum :D Batuhan'ı Holosko'yla çalıştırtmam için, Rıdvan'ı Nihat'a öğrenci yapmam için baskı yaptılar, ama yemedim :p

bende Tutoring'ten yana kullanıyorum ilk seçimi :) Ernst / Necip birlikteliğinden güzel sonuçlar aldım, İ.Üzülmez / Bülent Uzun ikilisi de gelişme kaydediyor...
antreman sahaları da önemli olmalı, oyun içinde geliştirme talep edebiliyoruz bu tesisler için mevcut yönetimden, antreman programları ve antrenörlerde önemli tabiiki. Ama en önemlisi bu verdiklerimizi alabilecek kapasitede genç yenetekleri bulmak olmalı :)
Tamamen katılıyorum sana en önemlilerinden biri öğrettiklerini ve emeklerini boşa çıkarmayacak yetenekler.

dogan61
06.Şubat.2010, 02:44

Tamamen katılıyorum sana en önemlilerinden biri öğrettiklerini ve emeklerini boşa çıkarmayacak yetenekler.

Aynen size ben de katılıyorum arkadaşlar... Eğer FM'mizde de yeni Barış Memişler, Aydın Yılmazlar, Gürhan Gürsoylar ve Aydın Karabulutlar çıkarsa ne yaparsan yap, kime idol yapacaksa yap, hangi antrenörü tutarsan tut akılları bişey basmaz.. İşte bu yüzden çalışma azmi ve takım çalışması önemlii... ;)

sentugo
06.Şubat.2010, 12:35
Bir de şu önemli...

Yükse potansiyeli olan oyuncunuz varsa yukardakileri yapsanız dahi her ahvalde gelişmeyebilir..

Takımınızdaki oyuncuların ca larının yüksek olması potansiyelli oyuncularınızıun daha rahat gelişmesine yol açıyor..

Mesela Sercan Bursaspor'da çok gelişemzken, Galatasaray'da uçuyor...

dogan61
07.Şubat.2010, 05:11
Orası öle bir Bursa ile G.saray bir değil :)

Flawless Victory
07.Şubat.2010, 05:40
Oynatmazsan her şey yalan.. Nasıl ki yemek yemezsen karnın doymaz, oyuncu da oynamazsa pişmez. Ham kalır. :p

DaveJones
07.Şubat.2010, 13:31
Arkadaşların söyledikleri dışında oyuncularda gizli özellik olarak bulunan "Professionalism" özelliği var. Bu özellik kendine bakma vb. olarak ifade edilebilir. Bu özellik ne kadar yüksek olursa oyuncu o kadar kısa sürede potansiyeline ulaşır. Bununla birlikte oyun içerisinde görülebilen "Determination" özelliği var. Buda gelişimi etkileyen bir diğer faktör. Bunların yüksek seviyede olduğu bir oyuncuyu düzenli olarak oynatırsan ne kadar hızlı geliştiğini sende göreceksin.

ForCimbom
07.Şubat.2010, 13:35
Arkadaşların söyledikleri dışında oyuncularda gizli özellik olarak bulunan "Professionalism" özelliği var. Bu özellik kendine bakma vb. olarak ifade edilebilir. Bu özellik ne kadar yüksek olursa oyuncu o kadar kısa sürede potansiyeline ulaşır. Bununla birlikte oyun içerisinde görülebilen "Determination" özelliği var. Buda gelişimi etkileyen bir diğer faktör. Bunların yüksek seviyede olduğu bir oyuncuyu düzenli olarak oynatırsan ne kadar hızlı geliştiğini sende göreceksin.

kardeş tam bu yorumu yazmak için girmiştim sağol sen yazmışsın.

bir oyuncu ne kadar potansiyelli oursa olsun ve ne kadar oynatılırsa oynatılsın professionalism i çok düşük ise asla ulaşamaz potansiyeline. bu yüzden profesyonel bir futbolcuyla tutoring yapılması gerekir.

oynatılması şart, antrenman prgoramının düzgün olması şart(örneğin bir stopere set pieces çalıştırmak o oyuncuya hiçbirşey katmaz sadece workload ı şişirir), iyi koçlarla çalışması ve klübün iyi antrenman tesisleri olması şart. bunları yaparsanız dört dörtlük bir oyuncunuz olur.

Deus Dominus
07.Şubat.2010, 17:11
sadece professionalism de yeterli değil :) bunun yanında Determination ve Ambition ta çok önemli gelişimde.

dogan61
07.Şubat.2010, 22:19
kardeş tam bu yorumu yazmak için girmiştim sağol sen yazmışsın.

bir oyuncu ne kadar potansiyelli oursa olsun ve ne kadar oynatılırsa oynatılsın professionalism i çok düşük ise asla ulaşamaz potansiyeline. bu yüzden profesyonel bir futbolcuyla tutoring yapılması gerekir.

oynatılması şart, antrenman prgoramının düzgün olması şart(örneğin bir stopere set pieces çalıştırmak o oyuncuya hiçbirşey katmaz sadece workload ı şişirir), iyi koçlarla çalışması ve klübün iyi antrenman tesisleri olması şart. bunları yaparsanız dört dörtlük bir oyuncunuz olur.

Yalnız kardeş dediklerdin doğru da, "set pieces" olayı sadece serbest vuruş kullanmak değildir... Bir stopere de "set pieces" çalıştırılmalı.. O duran top organizasyonudur.. Bu yüzden bir stoperin duran toplar da olması artı bir özellik getirir.. ;)

Fakat dediğin gibi professionalizm çok önemli... Kısacası profil özelliği olarak gençlerin yetişmesinde önemli olan özellikler şunlar... Determination (Kararlılık), Work Rate (Çalışma Azmi), Concentration (Konsantrasyon)... Artık diğer fiziksel ve tekniksel özelliklerin izlenimi size kalmış :)

ForCimbom
12.Şubat.2010, 19:56
Yalnız kardeş dediklerdin doğru da, "set pieces" olayı sadece serbest vuruş kullanmak değildir... Bir stopere de "set pieces" çalıştırılmalı.. O duran top organizasyonudur.. Bu yüzden bir stoperin duran toplar da olması artı bir özellik getirir.. ;)

set pieces antrenmanının etki ettiği özellikler;

corners(korner kullanma özelliği)
crossing(orta yapma özelliği)
free kick taking(frikik kullanma özelliği)
long throws(uzun taç atabilme özelliği)
penalty taking(penaltı kullanma özelliği)

gördüğün gibi bir stoperin bunlara hiç ihtiyacı yok. senin dediğin şey mental özelliklere ve takım içi komutlara bakıyor. yani marking, positioning, concentration, anticipation, bravery gibi özellikler savunmadaki duran toplar için önemli kardeş..

baristayfur
13.Şubat.2010, 01:06
Set pieces antremanı kanatta oynayan oyuncular (beklerde dahil) ve amc mevkisinde oynayanlar için idealdir. Yani atak yapan oyunculara mevkisine göre dağıtılmalıdır. Defans oyuncularına çok azda olsa çalıştırılabilir.

Bir defans oyuncusna Set pieces antremanı yaptrmaya gerek yoktur. Arkadaşın dediği gibi antremanda fazla yükleme yapar. gereksiz yorgunluk oluşturur.

Oyuncuların gelişimi ise :

Professionalizm (profesyonellik): Antrmanlarda düzgün çalışmak,kendine bakmak anlamına gelir. Olmazsa olmazdır. bkz Aydın Yılmaz

Determination (kararlılık): Saha içindeki kararlılığı,verdiği kararın arkasında durması,kararsız kalmaması

Ambition (hırs,yükseğe çıkma arzusu): Hızlı şekilde daha iyi olma ve iyi yerlere gelebilme isteği

Work rate (çalışma azmi)( maç içinde nekadr iş yaptığı anlamına gelir ki buda CA artımını sağlar)

Birazda concentration(konsantrasyon): Kendisini maça nekadar verdiği anlamına verir. Örneğin bu özelliği 10 olan bi oyuncu 90dk sahada kalsa bile sadece 45 dakikasında maçla ilgilenir.Önemli bi özelliktir.

Bu özellikleri 12+(konsantrasyon hariç) olan potansiyelli bi genç potansiyelinin %90'ına ulaşır.

Tabiki düzenli oynatılması,iyi antrenman yapması,Abilerinden gerekli dersleri alması şartıyla...

ForCimbom
13.Şubat.2010, 16:41
Set pieces antremanı kanatta oynayan oyuncular (beklerde dahil) ve amc mevkisinde oynayanlar için idealdir. Yani atak yapan oyunculara mevkisine göre dağıtılmalıdır. Defans oyuncularına çok azda olsa çalıştırılabilir.

Bir defans oyuncusna Set pieces antremanı yaptrmaya gerek yoktur. Arkadaşın dediği gibi antremanda fazla yükleme yapar. gereksiz yorgunluk oluşturur.

Oyuncuların gelişimi ise :

Professionalizm (profesyonellik): Antrmanlarda düzgün çalışmak,kendine bakmak anlamına gelir. Olmazsa olmazdır. bkz Aydın Yılmaz

Determination (kararlılık): Saha içindeki kararlılığı,verdiği kararın arkasında durması,kararsız kalmaması

Ambition (hırs,yükseğe çıkma arzusu): Hızlı şekilde daha iyi olma ve iyi yerlere gelebilme isteği

Work rate (çalışma azmi)( maç içinde nekadr iş yaptığı anlamına gelir ki buda CA artımını sağlar)

Birazda concentration(konsantrasyon): Kendisini maça nekadar verdiği anlamına verir. Örneğin bu özelliği 10 olan bi oyuncu 90dk sahada kalsa bile sadece 45 dakikasında maçla ilgilenir.Önemli bi özelliktir.

Bu özellikleri 12+(konsantrasyon hariç) olan potansiyelli bi genç potansiyelinin %90'ına ulaşır.

Tabiki düzenli oynatılması,iyi antrenman yapması,Abilerinden gerekli dersleri alması şartıyla...

süper bir mini açıklama olmuş abi eline sağlık... ama bence bir stoperin set pieces a hiç ihtiyacı yoktur ben "none" yaparım stoperler için.. servet in uzun taç atması veya iyi korner kullanması neye yarar ki yani?....

baristayfur
13.Şubat.2010, 17:06
süper bir mini açıklama olmuş abi eline sağlık... ama bence bir stoperin set pieces a hiç ihtiyacı yoktur ben "none" yaparım stoperler için.. servet in uzun taç atması veya iyi korner kullanması neye yarar ki yani?....

Bende none yaparım ama yinede çok azda olsa çalışsalar fena olmaz hani :icon_biggrin: