PDA

View Full Version : Altyapı Yetersizliği Sorunu

Ahmet Göktaş
06.Şubat.2010, 02:32
Arkadşlar Beşiktaş kariyerimde yönetime altyapıyı ve antrenman tesislerini genişlettim. Staff kadrom mükemmel. Youth koçlarım sadece gençlerle çalışması değil , motive olma, adaptasyon, adam yönetme kararlılık gibi birçok mental özelliğide 16 ve üzeri.

Ancak gelgelelim altyapıdan birtürlü o muhteşem potansiyelli gençleri çıkaramıyorum. 3 sezon oldu 1 tane bile 130 pa üstü adam çıkmadı. Bunun sebebi ne olabilir ? Nerede eksik birşey var acaba ? :0:

dogan61
06.Şubat.2010, 02:37
Ahmet kardeşim...
Bir kere iyi ve gençlere önem veren personeller bulmalısın... Ayrıca koçları antremanlara verirken genç takımında ayrıca antremanlarını da koçlara dağıtmalısın... Yoksa birşeylerde eksikler olur.. ;)

sentugo
06.Şubat.2010, 11:43
bana kalırsa bu tamamen şans...

Geçen gün gençlere bakıyordum... Çorumspor'dan 190 pa lı oyuncu çıktı 15 yaşında.. Pa sıda iyiydi.. Aldım 8.5 milyon euro.. Oynattım :D

Çorumspor'da var mı senin saydığın o özellikler ??

gungorbdk
06.Şubat.2010, 16:00
bana kalırsa bu tamamen şans...

Geçen gün gençlere bakıyordum... Çorumspor'dan 190 pa lı oyuncu çıktı 15 yaşında.. Pa sıda iyiydi.. Aldım 8.5 milyon euro.. Oynattım :D

Çorumspor'da var mı senin saydığın o özellikler ??

Şans değil, eskiden youth setup özelliği vardı takımlarda. Genç oyuncular bu değere göre iyi yada kötü çıkıyorlardı. Şimdi ise bunu göremedim. Bunda en büyük etken antrenörlerindir. Bunu test ettim, baktım ki 2 sene üst üste iyi bir oyuncu çıkaran bir alt yapıdaki bir antrenör bu iki oyuncununda favori personeli. Bunun yanında ilerlemiş bir oyunda Deniz Barış'ı youth coach oalrak göreve almıştım, aynı şey onda da oldu. Oyuncular çıkar çıkmaz favori personeli olarak onu seçti. İlerledikçe benim ünüm arttıktan sonra -artık hangi özellik bunu belirliyor bilmiyorum- bende de aynı sonuç oldu.

Bunun antreman tesisi kalitesine de ilişkilendirmek pek yanlış olmaz ancak bana göre büyük etken antrenörlerdir FM2010'da.

Ahmet Göktaş
06.Şubat.2010, 17:43
Antrenörlerim oyundaki belkide en iyi antrenörler ama...

gungorbdk
06.Şubat.2010, 17:54
Antrenörlerim oyundaki belkide en iyi antrenörler ama...

Gizli bir özellik olmalı bahsettiğim, taktiksel özelliklerle ile alakalı değil. Şimdi genie ile bir bakacağım.

sentugo
06.Şubat.2010, 19:10
Ya iyide yine de Çorumspor'daki antrenörler kimdir ki ? =?

Ahmet Göktaş
06.Şubat.2010, 19:20
Ya 1-2 tane çıkarıyor tsldeki takımlar şansa ankaragücü,eskişehir felan antrenör ve tesisleri iyi olmasada.

LadroN
06.Şubat.2010, 19:44
Kesinlikle şans.Bende 196 pa lık bir oyuncu çıkmıştı bir keresinde.Turgay Zekeriya diye bir oyuncu MC az ekmeğini yememiştim.Altyapıdaki oyuncu sayısını azalt belki işe yarar.

ua_anil
07.Şubat.2010, 01:15
Aynı durum bende de var, GS'deyim, antrenörler olsun, tesisler olsun her şey mükemmel ama gelin görün ki 130-140 PA üstü adam çıkmıyor 3 senedir.

Flawless Victory
07.Şubat.2010, 04:27
Arkadaşlar Çorumspor'da iyi oyuncu çıkmaz diye bir şey yok. Antrenörlerle de alakası yok. Her klübün alt yapısı 20 puan üzerinden değerlendirilir, mesela G.Saray 17'dir. İşte bu 17, Galatasaray'da iyi oyuncu çıkma olasılığının yüksek olduğunu gösterir. Yani bir kesinlik değil, olasılık ifade eder. Bunun için 3 sene arka arkaya iyi oyuncu çıkmayabilir de. Bu, içinde 17 kırmızı, 3 mavi toplam 20 top bulunan bir torbadan ilk 3 top çekişinizde mavi çekmeniz demektir. Küçük ihtimal ama olmaz diye bir şey yok.

dogan61
07.Şubat.2010, 05:07
Arkadaşlar Çorumspor'da iyi oyuncu çıkmaz diye bir şey yok. Antrenörlerle de alakası yok. Her klübün alt yapısı 20 puan üzerinden değerlendirilir, mesela G.Saray 17'dir. İşte bu 17, Galatasaray'da iyi oyuncu çıkma olasılığının yüksek olduğunu gösterir. Yani bir kesinlik değil, olasılık ifade eder. Bunun için 3 sene arka arkaya iyi oyuncu çıkmayabilir de. Bu, içinde 17 kırmızı, 3 mavi toplam 20 top bulunan bir torbadan ilk 3 top çekişinizde mavi çekmeniz demektir. Küçük ihtimal ama olmaz diye bir şey yok.

evet arkadaş haklı sanırım.. Altyapı Ünü...

sentugo
07.Şubat.2010, 11:25
tamam işte şans :D

RasAnt
07.Şubat.2010, 13:49
şanşın yanında youth coaclarınızı hangi ulke takımını yonetiyorsanız o ulkenin youth coachlarını bulun örneğin arkadaş bjk ile kariyer açmış türk youth coachlara sahıp olursan daha çok ve daha yetenekli oyuncular çıkar bende öyle oldu superdı altyapı tesisleri fln staff da world class hep ama altyapıdan cıkmıyordu,Türk coachlara yöneldim özellikleri fln ilk başta bulunmuyor ama oyunun ilerleyen zamanlarında çıkıyor böylece çok yetenekli oyunculara sahip oldum bennim tavsiyem budur.

vego
07.Şubat.2010, 14:01
altyapl genç çıkması değilde onların pa larına ulaşmalarını hızlandırıyor hele bir de akademi varsa uçuyorlar:)

cenk1905
07.Şubat.2010, 22:18
tamamen sans ve benı delı eden bı durum mesela gsdesın bjk veya fbden cıkan gencler hemen gelmek ıstemıyor ben kendımce alt yapı secmesı ayarladım kendıme kota koydum 19temmuzde save yapıyorum 20 temmuza 5 kayıtlı oyun yapıyorum bunların ıcınden en begendıgımle oyuna devam edıyorum yanlız kota koymak sart yoksa sonsuza kadar gıder ınsan ac gozlu:)) hile denilebilir ama ben boyle zevk alıyorum

dogan61
07.Şubat.2010, 22:31
altyapl genç çıkması değilde onların pa larına ulaşmalarını hızlandırıyor hele bir de akademi varsa uçuyorlar:)

Aynen kardeşim katılıyorum.. Özellikle Türkiye Ligi'nde 4 büyük takımın içinde, Gençlerbirliği ve Bursaspor'un akademisi çok iyi :)

şanşın yanında youth coaclarınızı hangi ulke takımını yonetiyorsanız o ulkenin youth coachlarını bulun örneğin arkadaş bjk ile kariyer açmış türk youth coachlara sahıp olursan daha çok ve daha yetenekli oyuncular çıkar bende öyle oldu superdı altyapı tesisleri fln staff da world class hep ama altyapıdan cıkmıyordu,Türk coachlara yöneldim özellikleri fln ilk başta bulunmuyor ama oyunun ilerleyen zamanlarında çıkıyor böylece çok yetenekli oyunculara sahip oldum bennim tavsiyem budur.

Evet gerçekten buna katılıyorum.. Bir coach veya youth coach alırken profilinden hangi ülkelerle hangi oranda temas halinde bu orana özen gösterilmeli.. Aksi takdirde konsantre, dil ve uyum sorunu olabiliyor... Eğer iyi de bir Türk coach varsa ona yönelmeli.. Hangi ligdeysek o ülkenin vatandaşı olan bir coach...

martymcfly
07.Şubat.2010, 23:08
benim koçlarımın çoğu ingiliz, en azından britanyalı ama altyapıdan manchester kalitesinde adam çıkmadı daha. 3-4 tane iyi adam çıktı ama çok üst düzey değiller.işin garibi süper ingiliz de çıkmadı oyunda yoksa kapacağım. rooney dışında adam yollayamıyorum milli takıma zaten kalmadı da başka.

http://img502.imageshack.us/img502/9186/manchesterunitedj.png

dogan61
08.Şubat.2010, 01:44
Olmayınca olmuyor demekki herşeyiyle yüklen onlara artık başka bişey yok yapacak.. Alt yapı geliştir.. Tesis geliştir... Özel ders ver sürekli.. Yalnız takımda kötü olsalar bile sürekli oynat ;);)

RasAnt
08.Şubat.2010, 13:08
benim koçlarımın çoğu ingiliz, en azından britanyalı ama altyapıdan manchester kalitesinde adam çıkmadı daha. 3-4 tane iyi adam çıktı ama çok üst düzey değiller.işin garibi süper ingiliz de çıkmadı oyunda yoksa kapacağım. rooney dışında adam yollayamıyorum milli takıma zaten kalmadı da başka.

http://img502.imageshack.us/img502/9186/manchesterunitedj.png

2 tane youth coaccun var :) onlardan biri scotish biri ilatian en az 3 tane daha ingiliz bulda youth coacha ozman iyi oyuncular cıkmaya baslar

nikootinn
08.Şubat.2010, 15:57
Bu tamamen şans arkadaşlar,böyle bişeye de bu kadar kafa yoruyorsanız,emrek harcıyorsanız gülüyorum size valla.

martymcfly
08.Şubat.2010, 16:49
2 tane youth coaccun var :) onlardan biri scotish biri ilatian en az 3 tane daha ingiliz bulda youth coacha ozman iyi oyuncular cıkmaya baslar
önceden daha çoktu 5-6 olduğu zamanlarda vasat adamlar çıktı hep.
3 tane 3 yıldız potansiyelli u18 adamım var ama gelişmeye niyetleri yok onlarında kiraya gönderip göreceğiz artık.

dogan61
08.Şubat.2010, 20:08
önceden daha çoktu 5-6 olduğu zamanlarda vasat adamlar çıktı hep.
3 tane 3 yıldız potansiyelli u18 adamım var ama gelişmeye niyetleri yok onlarında kiraya gönderip göreceğiz artık.

Sen gereğini yap devamlı as takımda oynasınlar, başka takımda olsa kira gerekiyorsa yap.. Görevini yap da olmassa olmaz :):)

RasAnt
08.Şubat.2010, 20:50
Bu tamamen şans arkadaşlar,böyle bişeye de bu kadar kafa yoruyorsanız,emrek harcıyorsanız gülüyorum size valla.

tamamen şanş diyorsan ben sana gülüyorum :)

feneraydin
09.Şubat.2010, 18:40
benim fm2010 da belli teknik kadrom var.ben hangi takıma gidersem alıorum ve istifa ettiğimde onlarda benimle beraber istifa ediyor.fatih ari ve güvenç tosun antrenörlerin isimleri.süreklide altyapıdan a takıma adam alıorum.zaten oynatmadığın sürece gelişme olmuyor.