PDA

View Full Version : Aziz Yıldırım'dan çarpcı açıklamalar

SAİT71
08.Şubat.2010, 11:33
http://image.tumspor.com/photos/762933877.jpg

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıdırım, Fenerbahçe ve Türk futbolunun geleceği hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Beşinci yıldızı takacağız. Şu anda 2009-2010 sezonu oynanıyor. Üç yıl üst üste şampiyon olarak 2011 yılında formamızdaki yıldız sayısını 5’e çıkartacağız. Şu anda 17 şampiyonluğumuz var. 20’nci şampiyonluğumuz bizim markamıza çok büyük değer katacak!

Bu sözü söyleyince neye güveniyorlar diyorlar... Hedefsiz yaşam olmaz. İddialı olacaksın. Aykut’a, Daum’a, oyuncularıma güveniyorum. Türkiye’nin en iyi yerli de yabancı da oyuncuları bizde...

Devre arasında herkes transfer diye bağırdı. Yapmadık. Çünkü Fenerbahçe formasını giyen her futbolcumuzun değerini biliyoruz. Real Madrid, Barcelona, Milan, İnter, Chelsea transfer yaptı mı!
Biz de yapmadık...
Neden!
Büyük hedefleri olan takımlar, büyük yıldızları devre arası getiremez. İyi futbolcu alamazsın, vermezler... Ama sezon sonunda istediğini alırsın. Biz kimsenin yapamadığını yapan, çıtayı çok yukarılara çıkaran kulübüz. Onun için de sezon sonunda transfer yapacağız. Kimsenin düşünemeyeceği, tahmin edemeyeceği dünya yıldızlarını getireceğiz.
Bu kadromuz iyi motive olursa, Avrupa’da da iş yapar. Şu anda futbolcular yüzde 40 kapasite ile oynuyorlar. Bunu yüzde 60’a çıkardıkları anda önümüzde kimse duramaz.

Türkiye’de lig şampiyonluğu maddi katkı bakımından çok önemli. Avrupa’da büyük hedefler içinde Şampiyonlar Ligi. UEFA’da para yok ama işin manevi yönü var. Bizim için kulübü daha fazla büyütmek, Şampiyonlar Ligi’nde söz sahibi olmak için lig ara istasyondur.

Fenerbahçe’nin, kulübünü seven, bize güvenen çok özel bir taraftarı var. Bugün maçlara ortalama 30 bin kişi geliyorsa, 24 bin kombine sattıksa bu Fenerbahçe taraftarının kulübüne verdiği değeri gösterir.

Fenerbahçe’nin marka değerini çok yukarı çıkardık. 16 milyon dolara aldığımız bütçeyi 220 milyon dolar yaptık. Seneye de bu rakam 300 milyon dolar olacak.

FENER ŞİLE'YE TAŞINACAK
Fenerbahçe Kulübü, Türk futbolunun çok önemli bir markası. Binlerce genç spor yapıyor. İlk geldiğimizde salon maçlarında seyirci yoktu. Sadece sporcuların anneleri babaları vardı. Boş tribünlere oynuyorlardı. Bugün basketbol, voleybol, yüzme dahil bütün branşlarda her yer tıklım tıklım ve herkes Fenerbahçe forması giyerek gidiyor. Yalnız futbolda değil, bütün branşlarda şampiyonluğa oynuyoruz. Fenerbahçeliler göğüslerini gere gere dolaşıyorlar.
Fenerbahçe dev bir holding oldu...

Biz günü değil, geleceği düşünen bir yönetimiz. Şimdi önümüzdeki 10 yılın planlarını yapmaya başladık.

Şile yakınlarında 2 bin dönüm bir arazi alıyoruz. Buraya modern, çağa uygun tesisler yapacağız. Bütün amatör şubeleri, alt yapıyı bu 2 bin dönümlük arazi üzerinde toplayacağız. Her şey bir arada derli toplu olacak...

STAT ZEMİNİ ISITMALI OLACAK
Fenerbahçe Stadı’nda da yenilikler yapacağız. İlk hedefimiz 15 Mayıs’tan sonra zemini düzeltmek ve ısıtmalı yapmak. Çimleri kaldırıp, sahayı stadımıza yakışır hale getireceğiz. Bu sene İstanbul’a tahmin edilen yağmurun üç katı fazlası yağdı. Araya kupa maçları girmese zemin daha da iyi olurdu. Çünkü Avrupa’da 42 statta uygulanan bir sistemi getirdik. 400 bin euroya ısıtıcılar aldık. Çimler toparlandı, kök saldı ama kötü hava şartları tam iyileşmenin önüne geçti. Ayrıca stadın dış çevresiyle birlikte içinde de önemli düzenlemeler yapacağız. Hepsinin planı hazır. Maçlar biter bitmez düğmeye basacağız.

TARTIŞILACAK TEKLİF: PROFESYONEL SİSTEME GEÇELİM
Hakemlik meslek; ikinci iş olmamalı. Onların hayat standartlarını yükseltip, kaliteli bir yaşam sağlanmalı. Futbol Federasyonu’nun geliri, kulüpler kadar. 45 milyon dolar geliri var. Bu para hakemlerin eğitimine kullanılmalı. Yurtdışına gönderilmeli. Ve hakemliğin dışında da başka bir iş yapmamalılar. Ben bu hakemlerle ligi götüreceğiz görüşüne katılmıyorum. Yanlış yapan cezasını görmeli. Önce eğiteceksin. Olmuyorsa, o vakit dışarıdan getireceksin. AB’ye gireceğiz diyoruz, o vakit dışarıdan hakem de gelecek.

Türkiye’de hakem atamaları iyi yapılmalı. Maçların değerine, riskine göre hakem verilmeli. Bugün birçok hakem spor programlarından etkileniyor. Ama hakemlik meslek olursa o vakit etki de ortadan kalkar...

SINIRSIZ YABANCI FUTBOLCU ISRARI
Devamlı Batı’yı konuşuyoruz. 20-30 sene önümüzde diyoruz. Ama işimize geleni alıyor, işimize gelmeyeni de almıyoruz. Mesela yabancı futbolcu... Neymiş, milli takıma zararı dokunurmuş... İngiltere, Fransa ve diğer ülkelerin milli takımlarına bakın. Biz Aurelio’yu Türk yaptık, milli forma giydirdik. Kötü mü oldu... AB’ye girince nasıl engelleyeceğiz. Bırakın, kaliteli yabancılar gelsin, örnek olsun, ufkumuzu açsın. Biz Türkler niye yaşadığımızı bilmiyoruz. Devamlı kavga ediyoruz. Hiç güzel işler olmuyor mu! Övmeyi, yapılan güzel işleri takdir etmeyi sevmiyoruz. Avrupalı futbolcu disiplinli, iyi profesyonel. Bizim çocuklarımız ise haklarını savundukları gibi profesyonelce yaşamıyorlar. Gelecek kaliteli yabancılar Türk futboluna da, Türk futbolcusuna da katkı yapar. Onun için serbest bırakılsın.

ANADOLU’DAN DA ŞAMPiYON ÇIKACAK
Yayın gelirleri, reklamlar, Anadolu’yu fakirlikten kurtardı. Çok iyi takımlar var. Onlardan da bir gün şampiyon çıkacak. Mutlaka şehrin konumuna, ihtiyacına göre 10-15 bin kişilik yeni statlar yapılmalı. UEFA kriterleri uygulanmalı. Federasyonun denetlemelerine uymayanlar tasfiye edilmeli. Kulüplerin gelirleri, giderleri dengeli olmalı. Borçlar ödenecek borç olmalı.. Gelen yönetimler, borç bırakıp gitmemeli. Altı ay, bir sene görevde kal, ondan sonra borcu yap git. Bu anlayışın önüne geçilmeli. Ve futbol Federasyonu yeniden yapılandırılarak Türk sporu çağdaş bir yapıya oturtulmalı. İkinci, üçüncü ligde takım adedi azaltılmalı. Bölgesel lige önem verilmeli. Oralardan iyi futbolcular gelmeli.

YERLi HOCAYA iNGiLiZ EĞiTMEN
Türkiye’de çok yetenekli çok oyuncular var. Ama hiçbirisi iyi eğitim almıyor. 18 yaşına kadar geliyor, temeli olmadığı için de tıkanıyor. Genç takımları çalıştıran hocalar ya eski futbolcu veya spor akademisi mezunu. Bugün topa nasıl vurulacağını, nerede duracağını bilen gençler yok. Fenerbahçe’nin alt yapısına İngiltere’den eğitmen getirdik. Gençlere nasıl çalışacaklarını, hocalarına da nasıl idman yaptıracağını gösteriyor. Bizdeki görevi bittikten sonra bütün kulüplere mektup yazarak, isteyen geç takım hocalarını göndermesini, eğitim almalarını önereceğim. Amacımız gençlere doğruyu göstermek. Yalnız Fenerbahçe’nin değil, Türk futbolunun da bunu ihtiyacı var. Kapımız isteyen her kulübe açık.

Fenercell projemizde 160 bini geçtik. Taraftar kartında istediğimiz hedefi yakalamak üzereyiz. Derneklerimiz, taraftarlarımız ile uyumlu çalışarak Fenerbahçe ailesini daha büyük ve güçlü yapıya kavuşturmak istiyoruz.

10 YENİ MAĞAZA AÇIYORUZ
Krizden herkes etkilendi. Ama en az etkilenen biz olduk. Bunu da taraftarımızın verdiği destekle sağladık. Bugün Fenerium mağazalarının cirosu 40-45 milyon dolar. 12 bin 500 çeşit ürünümüz var. Sayın Abdullah Kiğılı ve Genel Müdür Aydın Kirman kontrolünde dev bir fabrika gibi çalışıyor. Önümüzdeki günlerde on yeni mağaza açarak, Fenerium sayımızı 76’ya çıkaracağız.

Akşam

di canio
08.Şubat.2010, 11:41
Beşinci yıldızı takacağız. Şu anda 2009-2010 sezonu oynanıyor. Üç yıl üst üste şampiyon olarak 2011 yılında formamızdaki yıldız sayısını 5’e çıkartacağız. Şu anda 17 şampiyonluğumuz var. 20’nci şampiyonluğumuz bizim markamıza çok büyük değer katacak!

Ben mi yanlış biliyorum acaba? 5 şampiyonluk 1 yıldız değil mi? 20 şampiyonluk 4 yıldız yapar. Başkan'ın hesabı yanlış olmuş. Ayrıca yıldızı 2011'de değil 2012'de takabilir ancak.

KanaKe
08.Şubat.2010, 11:43
Baskan'in hesabi degil haberi yapanlarin hesabi yanlis :)

SAİT71
08.Şubat.2010, 11:43
evet 4 yıl şampiyon olursak olur...

di canio
08.Şubat.2010, 11:56
evet 4 yıl şampiyon olursak olur...

4 yıl da yetmez beşinci yıldız için. 8 şampiyonluk daha gerekir.

DisCo
08.Şubat.2010, 11:56
Doğru noktalara değinmiş...

Galatasaray ihtiyacı doğrultusunda oyuncu almak zorundaydı. Fenerbahçe'nin ihtiyacı yoksa sırf buna misilleme yapmak için oyuncu alacak değil.

Zamanında Galatasaray bir oyuncu alıyordu Fenerbahçe kardeşini getiriyordu. Bu dönemleri aştık artık.

Stad konusunda ise Fenerbahçe'nin neden üstü kapatmadığını anlamıyorum. Zaten üstü açık stad yapan hiçbir takımı anlamıyorum. İstediğin zaman aç kapa acaba zor bir tarafı mı var ben mi bilmiyorum. Saha üstü açık kaldıkça bu havalarda zemin berbat olur.

Hakemler konusunda ise meslek haline getirmenin anlamı yok. Burda meslek olarak bahsedilen nokta hani eğitiminin iyi verilmesidir. Bizim meslek alanlarımızda da eğitim iyi verilmiyor. Eğitim iyi verilirse yan iş olarak kalmasında bir problem yok.

di canio
08.Şubat.2010, 12:36
Stadın üstü kapatılmalı bence de. Ancak zeminin asıl sorunu yeterli güneş alamaması. Bunun için kızaklı sistemler yapılıp, stad dışına çıkarılan sistemler varmış. Ancak bizim stadın bunun için yeterli alanı yok çevresinde. O yüzden devre arası bir sistem kurdular zemin için. Üstüne bu kar-yağmur da eklenince zemin iyice harap oldu. DisCo'nun bahsettiği gibi üstü kapalı olsaydı bu kadar etkilenmezdi kardan, yağmurdan.

barahir
08.Şubat.2010, 14:10
Stad konusunda ise Fenerbahçe'nin neden üstü kapatmadığını anlamıyorum. Zaten üstü açık stad yapan hiçbir takımı anlamıyorum. İstediğin zaman aç kapa acaba zor bir tarafı mı var ben mi bilmiyorum. Saha üstü açık kaldıkça bu havalarda zemin berbat olur.

Stad üstü kapatma projesi var çizildi.. Hatta duyurulmuştu fenerbahce.org giriş sayfasında.. Ancak geçen yıl UEFA izin vermemişti UEFA Finalinden dolayı ve ertelenmişti proje 1-2 yıl içinde başlanır..

BeeTLeJuiCe
08.Şubat.2010, 15:35
Stad üstü kapatma projesi var çizildi.. Hatta duyurulmuştu fenerbahce.org giriş sayfasında.. Ancak geçen yıl UEFA izin vermemişti UEFA Finalinden dolayı ve ertelenmişti proje 1-2 yıl içinde başlanır..

Üstünün kapanması çimleri şimdikinden daha kötü bir hale getireceği için başka nedenlerden dolayı, sene başında bu projeden vazgeçildiği açıklanmıştı. Akustik için bazı çalışmalar var stad için. Kale arkalarını Fenerium tribünü seviyesine getirilmesi düşüncesi var şu anda.

barahir
08.Şubat.2010, 15:37
evet o genişletme olayını da duymuştum.. 60 bin civarına çıkaracaklarını iddaa etmişleri..

SAİT71
08.Şubat.2010, 15:48
Aslında çatı sistemi güneş ışınlarını engellemeyecek şekilde dizayn edilebilir..

tarikko
08.Şubat.2010, 20:39
Transfer'de yazin sov var Baskan'in aciklamalarina gore :D Hadi bakalim hayirlisi..

barahir
08.Şubat.2010, 20:41
O transfer olayı yalanlanır 2 güne bence :)

Fernando Gago
08.Şubat.2010, 21:56
Genel resime baktığımızda Bu sene şampiyon olamazsak bu sözlerin hiçbir değeri kalmayacak Umarım uzun vadeli bu planlar yarım kalmaz ..

DisCo
09.Şubat.2010, 19:38
Ara transferde yıldız futbolcu transfer edilemeyeceğini söyleyerek Galatasaray'ın transfer politikasını eleştiren Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a cevap Haldun Üstünel'den geldi. Üstünel, "Kendisini dünya kulübü olarak görüp, transfer yapmadıklarını söyleyenler, ara transferde 4 milyon euro harcadıklarını nasıl açıklayabilirler?" dedi.

Doğan Haber Ajansı'na konuşan Üstünel, Aziz Yıldırım'ı doğrudan hedef alan açıklamasında şu sözleri söyledi: "G.Saray aleyhinde açıklama yapan başkanlar kervanına Antalya ve Kayseri'den sonra F.Bahçe Kulübü Başkanı'nın da katılması ve O'na eşlik eden medyadaki yandaşları, hezeyanla yüklü yazı ve konuşmaları aslında G.Saray'ın ne kadar doğru yolda olduğunun göstergesidir. G.Saray olarak rakiplerimizin icraatlarına hep saygılı olduk... Açıkcası biz bu duruşu sergilerken, rakiplerimizden de aynı saygıyı bekliyoruz. Transferde kimin yanlış yapıp yapmadığı sezon sonunda belli olacak. Biz şampiyonluk kupasını 18. kez havaya kaldıracağımıza inanıyoruz. Kendisini Dünya kulübü olarak görüp, transfer yapmadıklarını söyleyenler, ara transferde 4 milyon euro harcadıklarını nasıl açıklayabilirler? Gerçek bir dünya markası olan G.Saray'ın ezeli rakibinin başkanı, marka değerini yükseltmek isteyen Kulüpler Birliğini temsil ederken, bizim icraatlarımızla ilgili yorum yapması hiç de şık durmamaktadır. Kulüpler Birliği Başkanı Sayın Aziz Yıldırım'dan bizim transferlerimizle ilgili yorum yapmasını değil, sahada iki sezondur kasti tekmelerle sakatlanan oyuncularımız için çözüm bulmasını bekliyoruz."

Ligtv.com.tr

Nedvedmania
09.Şubat.2010, 19:54
Bravo Haldun Babaa :)

Sekopej
09.Şubat.2010, 19:58
İyi de Fenerbahçe yıldız oyuncu almadı ki zaten, harcadığı para yedek forvet için. Devre arası büyük yıldız alınamaz demekle, 4 milyon harcadı arasında bir bağlantı kuramadım ben.

Devre arası büyük yıldız almak gerçekten kolay değil, alıyorsan da mutlaka bir kusuru vardır mesela Anelka, Fenerbahçe'de sorun çıkarmadı belki ama devre arası alınırken, geçmişte sorunlu olduğundan takımı O'nu kolayca bırakabildi. Devre arası niye yıldız almadınız sorusuna karşı, Aziz Yıldırım, bunun zor olduğunu, sezon başında transfer yapacaklarını söylemiş, Haldun Üstünel niye böyle bir açıklama yapma gereği duymuş ki?

Gerçi sanmıyorum böyle durduk yere açıklama yaptığını, basın mutlaka bunu provake edip iletmiştir ve bir soru sormuştur, o soru üzerine demiştir bunları yoksa durduk yere dediyse garip olmuş.

uAburak89
09.Şubat.2010, 20:09
Aziz Yıldırımın açıklamalarının devamı yayınlandı bugün. Orada bizim yaptığımız transflerin yanlış olmasından bahsediliyor. Yani Haldun Üstünel açıklamasının bu konunun ilk mesajı ile alakası yok.

Sekopej
09.Şubat.2010, 20:12
İyi de bende yanlış transfer yaptığını düşünüyorum Galatasaray'ın. Açıklamarın devamı nedir bilmiyorum ama Haldun Üstünel'e sorulduğu üzere bu açıklamayı yaptığını söylediğim gibi Aziz Yıldırım'a da mutlaka sorulmuştur ve öyle söylemiştir. Neler soruldu, neler söylendi hala bilmeden yazıyorum ha.

uAburak89
09.Şubat.2010, 20:19
Röportaj'ın devamı bu, bir çok konuda yorumu var Aziz Yıldırım'ın.

Haldun Üstünel'in bu cevabına da haksız diyemeyiz, herkes kendi işine baksın demiş. Zaten kimse düşüncesini söyleyemez demiyor, herkes düşünüyor kendine göre yorumluyor. Ama sıradan bir futbol seyircisi ile bir kulübün başkanı aynı olamaz bence. Aziz Yıldırım'a soru geldiğinde, rakibimizin kendi tasarrufu da diyebilirdi rahatlıkla.

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya'nın, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda gerçekleştirdiği röportaj, bugün de yayınlanmaya devam etti.

Aziz Yıldırım, Galatasaray'ın devre arasındaki transferlerini yanlış bulduğunu belirtirken, 28 yıllık kupa hasretinin de bu sezon sona ereceğine inandığını söyledi.

İşte İsmail Küçükkaya'nın köşesinde yayınlanan Aziz Yıldırım röportajı!..

'Şampiyonluk yolu golcüden geçer'

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'la sohbetimizde çok renkli notlar, eğlenceli izlenimler ortaya çıktı. Şükrü Saracoğlu'nda, 'Fenerbahçe'nin kalbi'nde, 'Aziz Başkan'la röportajımızda Yıldırım'ın ilginç özellikleriyle de karşılaştım.
Öncelikle...
Taraftar sayısını merak ediyordum.
'30 milyon deniliyor, doğru kabul ediyoruz' dedi.
En çok vakti Fenerium mağazasında geçirdik. Gün geçtikçe büyüyen bir iş koluna dönüşüyor. Ciro, '40-45 milyon bandına' ulaşmış. Tanıştık, ekip profesyonel. Ürün çeşitlemesine gidiyorlar, binlerle ifade ediliyor.
'Fenerbahçeli'nin ev hali' gibi sıcak temalar tasarlanmış. Derken, bir sürprizle karşılaştık.

SEVGİLİLER GÜNÜ TİŞÖRTÜNE NEDEN İTİRAZ ETTİ?
Yaz kreasyonlarına baktık, rengarenk, cıvıl cıvıl. Sevgililer Günü'ne özel bayanlarda sarı, erkeklerde lacivert iki yarım kalpli tişört satılıyor. Yan yana gelince bir bütün oluyor.

Yıldırım, tişörtlerin üzerinde, 'yaşam biter, aşkın asla' sloganını okuyunca 'Olur mu canım, yaşam bitince aşk kalır mı?' diye itiraz etti. Ama kızlar, 'Başkanım Fener aşkı öldükten sonra da devam eder' diyerek, Başkan'ı güldürdüler.

MODACILARI NASIL NAKAVT ETTİ?
Başkan, Fenerium'un moda tasarımcılarıyla konuşurken birden, 'bu yılın moda rengi hangisi?' diye sordu.
Aldığı yanıtları tam beğenmedi.
'Kot mavisinin bütün tonları' diye kendisi devam etti.
Ayrılırken, 'Siz nereden biliyorsunuz?' dedim, 'Sabah Alişan'la Çağla Şıkel'in programında duymuştum' sözleriyle kahkahaya boğuldu.
Fenerium'un sorumluluğunu Abdullah Kiğılı'ya bırakmış, 'Kendi mağazasında ne yapıyorsa burada da aynısını uyguluyor' sözleriyle 'emin ellerdeyiz' güvencesi verdi.

HER YERDE CİMBOM'LA REKABET HALİ...
Aziz Yıldırım, zayıflamıştı. Rejim yapıyormuş. 3 hafta önce başlamış, dört kilo vermiş. Taylan Kümeli'ye gidiyor, ne yediği konusunda liste kontrolü yaptırıyormuş. Ya spor? Hiç vakit bulamıyormuş.

Sonra Fenercell'e geçtik. Sistemin başında Hakan Demir. Aziz Bey, abone sayısını sordu. '160 bini geçtik' yanıtını alınca, GS'nin bir gün önce 120 bin rakamı açıkladığını hatırlattı. Cimbom'la rekabet her alanda sürüyor. Ben de 'abone başına ne kadar görüştürüyorsunuz?' diyerek detay öğrendim. Abone sayısından ziyade onun ticari anlamı vardır. Abone başına 12 TL'miş. Yanılmıyorsam Türkiye ortalamasına yakın.

Sonra Fenebahçe TV'yi gezdik, pek çoğu tanıdığımız isimler ya da ekrandan aşinayız. Profesyonel ekip, tam donanımlı, yüksek teknoloji... Başında usta isim İhsan Topaloğlu var. Halit Kıvanç yeni programa başlıyormuş.

CİMBOM'UN TRANSFERLERİ İÇİN NE YORUM YAPTI?
Bir yandan sohbet ediyoruz, bir yandan da Fenerbahçe'nin kalbinde dolaşıyoruz, bilgiler alıyoruz. Tam o arada Galatasaray'ın flaş transferi Jo'nun sakatlandığı haberi geldi. Aziz Bey 'üzüldüm' dedi. 'Ciddi mi, rakibinizin eli zayıfladı' diye şaşırdığımı dile getirdim. 'Yoo; yorum yapmak bana düşmez ama Galatasaray'ın transferleri yanlış' karşılığını verdi.

Ardından şu değerlendirme geldi:

'Lükse kaçtılar, ihtiyaçları olan yere adam transfer etmediler. Şimdi golcüleri yok.'

Galatasaray'ın yıldızları Milan Baros ve Harry Kewel sakat. Jo geldi o da sakatlandı, takım forvetsiz kaldı. Nitekim, röportajımızdan bir gün sonra Kayseri maçında GS sahaya golcüsüz çıktı, Arda çaresiz kaldı ve maç alınamadı.

'GOLCÜSÜ OLAN ŞAMPİYONLUĞA UZANIR'
Ve Yıldırım'dan çok önemli bir analiz:

'Golcü olmadan şampiyonluk gelmez. Biz Beşiktaş'ın elinden 8 puan geriden gelerek ipi göğüslediğimizde onların golcüsü yoktu.'

Başkan, 2003-2004 sezonundan bahsediyor. Beşiktaş 8 puan öndeydi. FB, ara transferde Nobre'yi aldı. Beşiktaş ise İlhan Mansız'ı sattı, Ahmet Dursun tek forvet kaldı. O yıl Fenerbahçe ipi göğüsledi.

FENER'İN KUPA ŞANSI
Görüştüğümüz gün Kanarya'nın Bursaspor kupa maçı vardı. Fener kupaya hasret. Başkan bu yıl umutlu. 'Şansımız genelde Beşiktaş'a tutmuyor. Ama büyük olasılıkla Trabzon-Galatasaray galibiyle final oynarız. Onlara şansımız tutar, kupaya uzanırız' inancında.

Yıldırım hakemler konusunda dertli. Çarpıcı önerilerini okumuşsunuzdur. Özellikle genç hakemlerin TV'deki yorumlardan çok etkilendiklerine inanıyor.

KIRMIZI ŞEMSİYE İLE FOTOĞRAF ÇEKTİRMEDİ
Stadyumu gezerken yağmur başladı, Aziz Başkan kırmızı bir şemsiye açtı, beraber kullanıyorduk. Arkadaşlara, 'fotoğraf çekin' dedim, Aziz Yıldırım birden şemsiyeyi bıraktı, başka renk şemsiye geldi.

'Siz nasıl Fenerbahçeli oldunuz?' diye sordum. 'Hiç hatırlamıyorum, kendimi bildem bileli taraftarım. Küçükken radyodan maç dinlerdik. Çok fanatik değildim. Akıllı taraftardım' dedi. Akıllı taraftar ne demek?

Başkan'ın tanımı şöyle:

'Takımını her şartta destekleyen, tenkit eden ama kırıcı olmayan. Hiç küsmeyen.'

FENERBAHÇE'NİN BAŞKANI NELER HİSSEDER?
Peki Fenerbahçe gibi bir kulübün 1 numaralı koltuğunda oturmak insana neler hissettirir?

İşte Aziz Yıldırım'ın sözleri:

'Onur verici. Kendinizi önemli hissediyorsunuz. Daima sevgi görüyorsunuz, nereye gitseniz ilginin odağı oluyorsunuz. Hepimiz insanız, egolarımız var, egomuz okşanıyor.'

Ayrılırken yönetimden konuştuk, çok eskiden tanıdığım dostlarımdan... 1992'lerden Nihat Özdemir ve Nihat Özbağı'dan... Ali Koç'u anlattı Başkan. 'Önde ben görünüyorum ama bütün yönetim, çalışan 800 arkadaşımın hepsinin başarıda emeği var' diyerek takım ruhunu hatırlattı.

Sekopej
09.Şubat.2010, 20:28
İyi de kötü niyetle söylenmiş bir şey yok ki, sakatlık haberi geldiğinde başlamış muhabbet ve fikrini belirtmiş. Galatasaray'ın golcüsü olmadığından ve golcünün öneminden bahsetmiş ki buna da geçmişten örnek vermiş.

Ha yorum yapmıyorum deseydi daha mı iyi olurdu, evet ama ortada olan bir durumu için de kıvırmaya gerek yok, Galatasaray'ın golcüsü yok şu anda.

Dediğim gibi Aziz Yıldırım'a sorulmuş cevap vermiş, Haldun Üstünel'e de sorulmuştur cevap vermiş yoksa pekala bizim işimize başkan karışamaz demekle yetinebilirdi, Fenerbahçe'Nin harcadığı 4 milyondan bahsetmesi gerekmezdi, eğer dorğu olan asla yorum yapmamaksa karşılıklı olarak.

Sonra da günlerdir günahı alınan Yalçın sebebiyle çıkan tartışmayla bitirmiş, Aziz Yıldırım ona da el atsın, onu da düzeltecektir, bu nedenle rahat olsun Üstünel.:)

uAburak89
09.Şubat.2010, 21:28
Kötü niyet olduğunu düşünmüyorum zaten, sadece cevap vermemeyi tercih etseydi daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Haldun Üstünel gelişen olay üzerine cevaplarını belirliyor. Aziz Yıldırım biz kendi takımıza bakıyoruz deseydi, kimse Haldun Üstünel'e soru dahi yöneltemezdi haliyle de cevaplar olmazdı.

Sekopej
09.Şubat.2010, 23:03
O duruma yöneticilerimizin gelmesi de pek yakın zamanda mümkün değil bence. Yayın ihalesinden sonra marka değeri çıktı ortaya, marka değeri artacaksa kulüpleri hatta federasyonu hatta sporu yönetenlerin şimdiki tutumları, davranışları, icraatları büyük ölçüde değişmeli.

SAİT71
10.Şubat.2010, 09:34
Haldun Üstünel sanırım aldığımız adamın Gökhan Ünal olduğunu unutmuş.. Bedava verecek hali yok.. Türk forvetler arasında önemli bir isme sahip birisi ve Trabzon'a maliyetli gelen bir oyuncu.. Üstelik devre arası.. Ne bekliyorduki 100 bin euro'ya mı alalım.. İşte Aziz Yıldırım bunu diyor kimse iyi adamını kolay kolay vermez.. O nedenle yabancı transferini sezon sonunda her takım transferi düşünmeye başladığında yapacak.. Sonuna kadar destekliyorum...

KaPaLı
10.Şubat.2010, 09:46
Aziz Yıldırım'ın açıklamalarında art niyetli birşey yokki. Adam içinden geleni söylemiş. Ki hepsini okursanız ne kadar içten cevaplar verdiği ortada.