Log in

View Full Version : FM Oynayan Arkadaşlar Yeni Sezonda Ne Yaparsınız?

eren968
14.Şubat.2010, 15:36
arkadaslar totenham ıle yenı sezonu kapattım uefa elemelerını ligin son maçında hakkımı kaybettım neyse yenı sezonda fixtürü ve hazırlık maçlarını yonetım mı ayarlıyor oyunda yoksa bız kendımızmı ayarlıyoruz yenı sezon baslamadan once bana ne yapamam konusunda tavsiyelerde bulunurmusunuz kadrom çok attyapıdada oyle bırkaç oyunculyu satacağım kadro yapısını azaltacağım sız nedersınız uygun mevkilere transfer yapacağım bana bıraç tavsıyelerde bulunurmusunuz

berksus
14.Şubat.2010, 15:48
Takım ayarlarından eğer hazırlık maçlarını yardımcı antrenör ayarlasın özelliğini işaretlersen,Y.A ayarlar.

Yeni sezonda ise transfer yap,koçlarından memnun değilsen onları değiştir,bazı oyuncularınla yeni kontrat imzala,kullanmadığın oyuncuları satmaya çalış,iyi bir antreman programı oluştur,almak istediğin bir oyuncuyu ve menajerini öv ki o oyuncuyu daha kolay takıma transfer edebilesin,yeni bir taktik oluştur vb.

Daha neler var da aklıma gelmesi olanaksız.İstersen hepsini yap istersen hiçbirini yapma sonuçta özgürsün...

eren968
14.Şubat.2010, 18:43
hocam aklına diğer gelenleride soyleyebılırmısınız tecrübe eksikliğim son maçta uefaya girme hakkımı kaybettım nasıl bir yol izlemeliyim

berksus
14.Şubat.2010, 19:11
Ben her sezon sonu şunları yaparım:

1-Hangi bölgede sorun yaşıyorsam o bölgeye takviye yapıyorum.
2-Kullanmadığım,maaş bütçesini zorlayan,yaşlanmış,mutsuz olan,ülkeye alışamamış oyuncuları takımdan gönderiyorum.
3-Scoutlarımı farklı farklı ülkelere genç oyuncular bulması için gönderiyorum.
4-Eğer kulübte hala transfer bütçesi kalmışssa kulübeye yedek kalmayı sorun etmeyecek orta düzey 2-3 oyuncu alıyorum.
5-Scoutlarımın raporu geldiğinde,raporlarda 3 yıldızın üzerinde not almış oyuncuları takıma kazandırıyorum.
6-Altyapıda ki bütün oyuncuları kulüplere kiralıyorum.(Pilot kulüp uygulamasını önermiyorum çünkü hem oyuncunun maaşını ödemiyorlar hem de hazırlık maçlarından kazanılan yüksek miktarda parayı onlar alıyor)
7-Hazırlık maçları dönemi başlıyor artık zaten.Maçları oynuyorum.(Y.Antrenör maçları kendi ayarlıyor...

eren968
14.Şubat.2010, 19:47
hocam benim scoutlar ı gonderıyorumarastıramya hıcbır oyuncu bulamadan geiyorar gittikleri ülkenin özelliklerini sjylüyorlar bu ısı nasıl çazebılırım cevaplar ıçın sağol

berksus
14.Şubat.2010, 20:10
Bende de bazen öyle oluyor.Ya senin istediğin kriterde oyuncu bulamıyorlar yada o ülkeyi iyi tanımıyorlar.Mesele ben türkiyede araştırma yapacağım zaman türk scout gönderiyorum.

Mesela şöyle bir örnel vereyim.Gönderdiğim adam sadece brezilyayı iyi biliyor.Ben onu brezilya'ya gönderdim 30-40 adet çok iyi geleceği olan adam buldu.Ondan sonra da ispanyaya gönderdim.5 oyuncu bulabildi.Bunların ikisi işe yarar adamlar...

eren968
15.Şubat.2010, 09:44
cevaplar için sağol işime çok yaradı

gungorbdk
15.Şubat.2010, 18:54
Arkadaşlarım unutmuş ek olarak da kulübün antreman ve genç tesisleri yükseltilir ve yeni antrenörlerle antrenman kalitesi artırılır. Regenler geldiğinde de uygun oyuncalar acilen altyapıya kazandırılır.