View Full Version : Yönetimin Online liglere son verme kararı
nannar
17.Şubat.2010, 19:26
Çoğu kullanıcının da bildiği üzere bu sene FM 2010'la beraber 5. ve 6. sezonunu oynadığımız online lig organizasyonları kupanın alınmasının ardından yönetimin hiçbir sebep belirtmeden yaptıgı "ligler devam etmeyecektir" açıklamasıyla sona ermiştir. Özellikle son sezonun yarısından sonra içlerinde benim de bulunduğum bazı lig menajerlerinin lig kuralları hakkındaki eleştirilerinin ardından çıkan huzursuzluğun sonucunda lige devam etmeme kararı alındı sanırım. Sebebi her ne olursa olsun yönetimin bu şekilde "Biz dilediğimiz anda açar, dilediğimiz anda kapatırız" tavrıyla hareket etmesini son derece yanlış buluyorum. Sonuçta yönetim forumu idare etmeye çalışıyor fakat kullanıcılar olmazsa ortada idare edilecek bir kitle de olmaz. Bu işi hep birlikte iletişimle götürmemiz gerekirdi bence. En azından kullanıcılara sorulabilirdi bir anketle bu karar. Mevcut online lig yöneticileri bu işi yapmak istemiyorsa yeni birileri atanırdı o göreve... Yani online liglerden çogu menajer keyif alarak oynamak isterken bu türlü astığım astık ,kestiğim kestik tavırları bence yanlış oluyor....
Ahmet Göktaş
17.Şubat.2010, 19:28
Bende katılmak istiyordum bugünlerde kalkmış meğerse. Bence çok güzel uygulamaydı
Xacubona
17.Şubat.2010, 19:29
Bende katılıyorum tam turnuvaya katılacaktım baktım kapatılıyor keyifle seyrediyordum ben macları filan.. kapatılması benıde üzdü..
tombul taho
17.Şubat.2010, 19:31
zamaninda TSI ekibinde arkada$larima yardim ettigim icin soylemeyecegim a$agidaki yazdiklarimi. sadece kendi fikirlerimi belirtecegim:
ben acikcasi onlari hakli buluyorum. cunku yaptiklari kolay bir i$ degil ve her seferinde mutlaka bi sorunla kar$ila$iliyor. bu ligdeki yoneticiler degi$se bile illa bi yerde mutlaka bi sorun patlak veriyor. amac herkesi mutlu edebilmek ama sonucta herkes ayni degil ve birini memnun ederken digerini memnun edemiyorsun. sorun da burdan patlak veriyor.
acikca soylemek gerekirse ben onlarin bu kararini destekliyorum.
saygilarimla
cagri zorkol
tsi emektar yoneticisi
hako93gs
17.Şubat.2010, 19:32
Aslında iki taraf da haklı. Yöneticiler kullanıcıların peşinde koşmaktan bıktılar, yoruldular. Lige katılıp maçları sallayanlar var. Ama en son başvurulacak çözüm ligi sonlandırmak olmalıydı. İlk başta başka çözümler aranmalı hemen kolaya kaçıp lig sonlandırılmamalıydı.
nannar
17.Şubat.2010, 19:34
Ayrıca çok zevkle yayınlıyor ve paylaşım yapıyor olmama rağmen yönetimin bu türden hiç bizlerin fikirleri alınmadan aldıkları kararları protesto amacıyla forumda hiçbir türde antreman,taktik vs vs gibi paylaşımları yapmama, kariyer yayınlamama kararı aldım... Bu karar belki de yönetimin umrumda bile olmaz ama en azından fikrimiz bilinsin....
izmer96
17.Şubat.2010, 19:43
Son sezonun basladiginda cikan tartismalar icinde bende vardim ve orada konusulanlardan sonra Aydinin dedigi biz birakiyoruz ligle ilgilenmeyi bende dedimki merak etme ilgilenen birileri mutlaka cikar , fakat hic fikir sorulmadan , devam ettirmek isteyen varmidir denmeden lig kapatilmistir denip kapanmasi gercekten ayip oldu , gerci henuz hic bi adminden bi ses seda yok belki yapmak isteyen biri varsa devam edilicekdir , o yuzden su anda cok ilimli bir sekilde bir adminden DisCo yada Aydin tercihimdir , bir cevap bekliyorum
BeeTLeJuiCe
17.Şubat.2010, 19:50
Öncelikle yönetime birşey demek istediğinizde, bunu direk bizimle yapabileceğiniz bir alan mevcut, Destek Merkezi.
Sorunuzun cevabını ilgili arkadaşlar vereceklerdir...
Kendi açımdan cevaplayacak olur isem, Ligden çıkmamın nedenlerinden birisi, son sezondaki arkadaşlar yapmamış olsada benzer sorunlar olmasıdır. Bence bitirilmesi şu an için doğru. Uygun görülürse belki bir gün tekrar başlatılabilir ama şu an için bence tadında bırakılmalı.
nannar
17.Şubat.2010, 19:56
İyi de Mustafa devlet dairesi mi burası ? Ben makama gidip şikayet dilekçesi mi vereyim ? Lig kapatılmadan insanların fikri alınmalıydı. Ha belki bizler de "kapansın" yönünde oy kullanabilirdik ama mesele o değil... Mesele 4 lig ve 24 menejerden oluşan bir organizasyonu hiç fikir almadan sadece yönetimin kararıyla kapatılması. Yoksa benim derdim ligin kapanması değil.Yöneticiler sultan olmadığı gibi, buradaki kullanıcılar da koyun değil. Kimse kusura bakmasın ama "Biz yürü dersek yürüyecek,dur dersek duracaksınız"a geliyor bu "lig devam etmeyecektir" duyurusu...
Aşk-ı Şehir
17.Şubat.2010, 20:13
Bildiğim kadarıyla (haddim olmayarak) cevap veriyorum. Bildiğim kadarıyla ligde sorunlar yaşanılıyor. Ayrıca ligler daha öncedende kapatılmıştı. Ancak kimse böyle bir çıkış yapmamıştı. Ligin yapılması sitenin kararı. Bende katılmak istiyordum belki. Ama düzenin bozulmaması için katılmadım. Yönetim yeni lig düzenleyecekse ince eleyip sık dokuyup ligi aksatmayacak isimlerle bir organizasyon düzenlemeli.
izmer96
17.Şubat.2010, 20:21
Bildiğim kadarıyla (haddim olmayarak) cevap veriyorum. Bildiğim kadarıyla ligde sorunlar yaşanılıyor. Ayrıca ligler daha öncedende kapatılmıştı. Ancak kimse böyle bir çıkış yapmamıştı. Ligin yapılması sitenin kararı. Bende katılmak istiyordum belki. Ama düzenin bozulmaması için katılmadım. Yönetim yeni lig düzenleyecekse ince eleyip sık dokuyup ligi aksatmayacak isimlerle bir organizasyon düzenlemeli.
ne sorunlari yasaniyor ligde? tek bir sorun yasandi o da huseyin ve serkanin maclarini gecerli sedepden yapamadiklarindan dolayi cikan bir tartisma baskada bir sorun yokdu , peki biz bu olaya itiraz etmesek yine kapatilicakmiydi lig ? tabiki hayir , burda yanlis olan lig kapatildi denilip konularin kitlenmesi , hic bir soz soyleme sansimiz bile olmadi , ha yok eger adminler diyorsaki kararlari biz veririz tartismaya acik degildir , ligi biz acariz istedigimiz de biz kapatiriz istedigimizde , durum bu ise ozaman hic tartismaya dahi gerek yok
Aşk-ı Şehir
17.Şubat.2010, 20:23
ne sorunlari yasaniyor ligde? tek bir sorun yasandi o da huseyin ve serkanin maclarini gecerli sedepden yapamadiklarindan dolayi cikan bir tartisma baskada bir sorun yokdu , peki biz bu olaya itiraz etmesek yine kapatilicakmiydi lig ? tabiki hayir , burda yanlis olan lig kapatildi denilip konularin kitlenmesi , hic bir soz soyleme sansimiz bile olmadi , ha yok eger adminler diyorsaki kararlari biz veririz tartismaya acik degildir , ligi biz acariz istedigimiz de biz kapatiriz istedigimizde , durum bu ise ozaman hic tartismaya dahi gerek yok
Sadece bu lige özgü bir durum değil. Her sezon mutlaka oluyor böyle şeyler. Maalesef belli bir süreden sonra oyundan zevk almayı bırakıp hırs karışıyor işin içine ve herşey kötüye gidiyor...
BaGa TaRKaN
17.Şubat.2010, 20:29
Birlikte Karar Alınıp Birlikte Karar Verilmesi Tartışılması Gerekli Kesinlikle. Yönetim Yorulmuş Olabilir Artık Uğraşmak Zor Gelebilir Kendilerine Bişey Diyemem Normal Şeylerdir Onlar. Kolay Değil Çünkü Bir Düzen Oluşturmak Emek Vermek Kolay İş Değil. Ama Bu Demek Oluyorki Kendi Kafalarına Göre Esip Gürlemek Hakkını da Vermiyor Kendilerine. Yorulmuş Olabilirler Uğraşmak İstemeyebilirler Ama Haklarını Bu İşin Altından Kalkacak Kişilere de Devredebilirler ve O Kişilerde Zevkle Yürütmeye Çalışırlar. Her Zaman Karşılıklı Görüşmelerin Olmasından Yanayım Bende ve Son Derece Hatalı Buluyorum Kapatılmasına
El Barto
17.Şubat.2010, 20:34
Yeni bir proje vardır beyler. :) Olaya olumlu yönünden bakın. :)
Aydin
17.Şubat.2010, 20:37
Eve gidince ben cevap yazacağım bu konu hakkında.
DenizlispoR
17.Şubat.2010, 21:02
Abi sana destek veriyorum ben de bu konuda :).
BeeTLeJuiCe
17.Şubat.2010, 21:03
İyi de Mustafa devlet dairesi mi burası ? Ben makama gidip şikayet dilekçesi mi vereyim ? Lig kapatılmadan insanların fikri alınmalıydı. Ha belki bizler de "kapansın" yönünde oy kullanabilirdik ama mesele o değil... Mesele 4 lig ve 24 menejerden oluşan bir organizasyonu hiç fikir almadan sadece yönetimin kararıyla kapatılması. Yoksa benim derdim ligin kapanması değil.Yöneticiler sultan olmadığı gibi, buradaki kullanıcılar da koyun değil. Kimse kusura bakmasın ama "Biz yürü dersek yürüyecek,dur dersek duracaksınız"a geliyor bu "lig devam etmeyecektir" duyurusu...
Pat diye de kapanabilirdi, durduk yere değil 6. sezon sona erdi ve lig bitti. Tadında bırakılmalı demiştim, tadı çoktan kaçmıştı aslında, bu sezondanda önce, ama sizlere olan saygılarından ötürü devam edildi sonrasında da 6. sezonun sona ermesi beklenildi.
Destek Merkezine yazmalıydın dememin nedeni, konuyu bilmeden gaza gelenleri engellemek. Örneğini gördük, bence görmeye devam ederiz...
Dediğim gibi arkadaşlar nedenlerini yazacaklardır ama yönetimden başka biri düzenleyemezmiydi diyecek olursanız, şahsen yaşanan sorunları gördüğüm için ben bu işin altına girmezdim. Boş yere kendimi yormazdım. Daha sonra kapatınca bu tip serzenişlerle uğraşmazdım.
Sekopej
17.Şubat.2010, 21:03
Yazılacak şeyler var ama Aydın'ın mesajını beklemek gerek.
nannar
17.Şubat.2010, 22:59
Benim de misafirler vardı, gitti... Aydın'ın konuya yaklaşımını görüp ondan sonra devam edelim bence de konuyu tartışmaya... Medeni insanlara yakışan dille fikrimizi beyan ettikten sonra burada ya da destek merkezinde yazılması fark etmez bence. Sonuçta oraya yazsam sadece yönetim ve ben bilecektik konuşulanları ama burada herkes fikrini olumlu ya da olumsuz olarak dile getiriyor.He, haddini aşarak üslup bozanlara da ceza verilsin zaten...
Tekrar söylüyorum, derdim online ligin kapanması değil, yönetimin kullanıcıların fikirlerini almadan birçok menajerin katıldığı organizasyonu kapatmasıdır. Çok şey istemediğimizi düşünüyorum. Sonuçta Mehmetocal'ın da dediği gibi bu işten yorulan yöneticiler haklarını diğer yöneticilere aktararak , kapansın mı diye bir anket açarak en azından bizleri hiçe saymadan bu uygulamayı sonlandırabilirlerdi...
Flawless Victory
17.Şubat.2010, 23:31
Benim de anlamadığım bir şey var. Yöneticiler neden sürekli değişiyor?
Vieri
18.Şubat.2010, 00:10
konu yöneticiler değil belki onu farklı ele almak lazım. Şu anda yapı anlamında çok ciddi değişikliklere gitmekle uğraşıyoruz. Bu kararıda olumlu olarak ele alabilirsiniz.
nannar
18.Şubat.2010, 00:19
konu yöneticiler değil belki onu farklı ele almak lazım. Şu anda yapı anlamında çok ciddi değişikliklere gitmekle uğraşıyoruz. Bu kararıda olumlu olarak ele alabilirsiniz.
Mustafa kardeşim, zaten biz bize hiçbir açıklama yapılmadan ve fikir alınmadan kapatıldı diye bozuluyoruz. Belki kullanıcıların bilmemesi gereken gelişmeler oluyor da olabilir ama en azından " Arkadaşlar forumda yapı anlamında değişikliklere vakit ayırmak zorunda oldugumuz için ligi devam ettirmeme kararı aldık" şeklinde geçerli bir mazeret yazılabilirdi. Yani ben bu forumda bir organizasyona katılacaksam bunun hiçbir sebep yazmadan ve fikir alınmadan sonlandırılması beni üzüyor açıkcası. Yoksa her zaman sizlerin işinin zor olduğunu ve karşılıksız fedakarlık yaptıgınızı dile getiriyoruz...
izmer96
18.Şubat.2010, 00:36
gizli midir bu degisiklikler ? uslup bence cok onemli ozellikle bu kadar kullanicisi olan bir forumda eger denilseydiki '' dostlar degisik yapilanmaya gidiyoruz bu yuzden kapatmak zorundayiz ligi'' kimsenin sesinin cikicagini sanmiyorum fakat yapilan bir tartisma sonucunda hic kimsenin fikri sorulmadan ligin kapatilmasi benim zoruma giden olay , ben 3-4 yildir bu forumda aktifim gunde en az 1-2 saatimi burda geciriyorum bu tip bir cikisada hakkim oldugunu saniyorum
Aydin
18.Şubat.2010, 01:04
Sondan başlayayım, net aleminde bir fikir uygulamaya geçmeden paylaştırıldığı zaman o fikrin çalınması gayet doğal oluyor. Bu olaylarla karşılaştığımızdan dolayı bu projeyi söylemeyi uygun görmüyoruz diyebiliriz ama Mustafa abi açıklamakta bir sakınca görmezse yazabilir.
Ligi bitirme kararına gelince, 3 sene önce turnuvaları başlatmıştım. Geçen sene de ligi başlattım. Siz olayı sadece sondaki tartışma olarak görseniz de olay öyle değil. Sıkıldım ben bunaldım lig kurup, ligdeki devamlılığı sağlayabileceğini düşündüğümüz adamları davet edip ardından onların peşinde koşmaktan. Bu gibi olaylar yüzünden kurduğum ligden soğudum. Üzerine saatlerce düşündüğüm ligi yönetmek artık bana çekici gelmiyor hiç. Birikti birikti ve böyle oldu.
Kesinlikle son tartışma ile bir alakası yok desem yalan olur. O da bu sıkıntımın üstüne bir katkıdır. Ama bu forumda olsun, başka yerlerde olsun bana laf eden birileri çıktığında ne gidip adamı direk attım, ne de küsüp sırtımı döndüm. İlk başta bunu bir kenara koyalım.
Şu konuyu açmanız, benim kurduğum ve yönetici arkadaşlarım Burak, Serkan, Fatih ve zamanında diğer yardımcı olan arkadaşların yürütmeye çalıştığı ligin devam etmesi için konu açıyorsunuz. Bu benim için güzel bir olay. Ama hakkaten artık baydı. En basitinden takım seçmede bile hatalar yapılınca vermemiz gereken tepkinin fazlasını verir olduk. Ben bir oyun için hayatta kendimi yormak istemem. Oyundur sonuçta, zevk için oynarsın, zevk vermiyorsa oynamazsın. Ben böyle bir düşünce içerisindeyken bir de bu foruma girip ızdırap çekemem. Bu lüks geliyor bana.
Zirvede bırakıyoruz gibi megoloman bir yorum yapmam yanlış olur. Çünkü bu işin zirvesi falan yok. İyisiyle, kötüsüyle bir lig düzenledik. Ve bu ligdeki olaylara tahammülümüz artık kalmadı.
Ben bu ligi düzenlemek istemiyorum. Yönetici arkadaşlarım düzenlemek istiyorum derse yaparlar birşeyler. Sizler de yapabilirsiniz kendi başınıza. Ligi düzenlemiyoruz demek hiçbir lige izin vermeyeceğiz demek değil yani.
Ben teşekkür ediyorum ligin buralara kadar gelmesini sağlayan sizlere. Ama benim benzinim bitti .)
izmer96
18.Şubat.2010, 01:11
Sondan başlayayım, net aleminde bir fikir uygulamaya geçmeden paylaştırıldığı zaman o fikrin çalınması gayet doğal oluyor. Bu olaylarla karşılaştığımızdan dolayı bu projeyi söylemeyi uygun görmüyoruz diyebiliriz ama Mustafa abi açıklamakta bir sakınca görmezse yazabilir.
Ligi bitirme kararına gelince, 3 sene önce turnuvaları başlatmıştım. Geçen sene de ligi başlattım. Siz olayı sadece sondaki tartışma olarak görseniz de olay öyle değil. Sıkıldım ben bunaldım lig kurup, ligdeki devamlılığı sağlayabileceğini düşündüğümüz adamları davet edip ardından onların peşinde koşmaktan. Bu gibi olaylar yüzünden kurduğum ligden soğudum. Üzerine saatlerce düşündüğüm ligi yönetmek artık bana çekici gelmiyor hiç. Birikti birikti ve böyle oldu.
Kesinlikle son tartışma ile bir alakası yok desem yalan olur. O da bu sıkıntımın üstüne bir katkıdır. Ama bu forumda olsun, başka yerlerde olsun bana laf eden birileri çıktığında ne gidip adamı direk attım, ne de küsüp sırtımı döndüm. İlk başta bunu bir kenara koyalım.
Şu konuyu açmanız, benim kurduğum ve yönetici arkadaşlarım Burak, Serkan, Fatih ve zamanında diğer yardımcı olan arkadaşların yürütmeye çalıştığı ligin devam etmesi için konu açıyorsunuz. Bu benim için güzel bir olay. Ama hakkaten artık baydı. En basitinden takım seçmede bile hatalar yapılınca vermemiz gereken tepkinin fazlasını verir olduk. Ben bir oyun için hayatta kendimi yormak istemem. Oyundur sonuçta, zevk için oynarsın, zevk vermiyorsa oynamazsın. Ben böyle bir düşünce içerisindeyken bir de bu foruma girip ızdırap çekemem. Bu lüks geliyor bana.
Zirvede bırakıyoruz gibi megoloman bir yorum yapmam yanlış olur. Çünkü bu işin zirvesi falan yok. İyisiyle, kötüsüyle bir lig düzenledik. Ve bu ligdeki olaylara tahammülümüz artık kalmadı.
Ben bu ligi düzenlemek istemiyorum. Yönetici arkadaşlarım düzenlemek istiyorum derse yaparlar birşeyler. Sizler de yapabilirsiniz kendi başınıza. Ligi düzenlemiyoruz demek hiçbir lige izin vermeyeceğiz demek değil yani.
Ben teşekkür ediyorum ligin buralara kadar gelmesini sağlayan sizlere. Ama benim benzinim bitti .)
cok guzel aciklamissin aydin , lig devam eder etmez cokda sorun degil , benim sadece anlamak istedigim bir durum var , bunuda direk sorucam ve net bir cevap istiyorum , bu forumda hiyerarsi ne durumdadir ? bir admin bu kadar kisinin katildigi bir turnuvayi kimseye bir aciklama yapma geregi duymadan , yada fikir sormadan kapatabilirmi ? bunun net bir cevabini istiyorum , benim tek derdim buradaki isleyisin artik acikca belirtilmesi bende ona gore konumumu biliyim bu forumda , bir yorum yaparken yada bir organizasyon gerceklesirken olaylarin nasil gelisicegini az cok kestirebiliyim
Aydin
18.Şubat.2010, 02:04
Açıklama yapmadık mı? Sohbet alanında şu üstteki mesajımın türevi bir değil, iki mesaj bulunmakta. Açıklama yapmadan demek, kapattık bitti demek olur. Ve keşke böyle olsaydık diyorum. Robot gibi, "yaptınız mı maçı yaptınız, yapamadınız mı yenildiniz" gibi takılacaktık. Başımız bu kadar ağrımazdı o zaman.
Ligi yönetenler belliydi. Biz artık yönetmiyoruz. Bu kadar basit. Bitirdik ligi. Yeni yapmak isteyen yöneticiler varsa öncelik onlarda. Mesela yine tekrar etmeye başladım yazdıklarımı. Bu beni kızdırmıyor, hoş, kızsa zaten ne yapabilirim. Sadece yoruyor beni bu olay. Artık lig dendiğinde kusasım geliyor. Daha açık ve net nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Ve bundan sonra cevaplamadığım sruları cevaplayacağım kusura bakmayıp, arsitlik olarak görmezseniz.
KaPaLı
18.Şubat.2010, 09:20
Bende 1 sezon katılmıştım bu lige çok zevkliydi o zamanlar. Transfer görüşmelerinde bile geyik yapıyoduk. Ama artık o alana bakmak bile gelmiyo içimden. Çünkü her baktığımda ayrı bir tartışma görüyorum. 2. - 3. sezona kadar çok zevkli gidiyodu ama herşeyin bir sonu var demekki o son gelmiş ve ligler bitirilmiş. Sadece 1 defa lig datası ayarlarsanız yönetimin hissettiği şeyleri anlayabilirsiniz. Hadi lig yapıyoruz demekle lig olmuyo.
eXcitinG
18.Şubat.2010, 09:32
Bence aşırı veriLmiş bir tepki var. Her iki tarafında hakLı, ya da haksız oLduğu noktaLar oLabiLir. Ama böyLe ortaLığı ayağa kaLdıracak bir durum oLduğunu da sanmıyorum. Zamanın da LigLer de buLunmuş birisi oLarak şunu diyebiLirim ki en iLgi gördüğü, en güzeLiydi deniLen zamanLarda biLe probLemLer oLabiLiyordu. AnLayış göstermek gerek bence. Ve diyoruz ki biz LigLeri tamamen kapatmadık, sadece biz düzenLemiyoruz artık dedik. Varın siz de Süper menager Lig diye yeni bir Lig başLatın, yeni data oLuşturun, yeni kuLLanıcıLar buLun devam ettirin. Kimse size yapamazsınız, edemezsiniz diye birşey demiyor.
Bu araLar yeni projeLer iLe uğraşıyoruz. Hem bizim açımızdan da daha güzeL oLur. İnanın şu anda bütün yöneticiLeri uğraşacak çok önemLi işLeri var. GönüL isterdi ki Ligi de devam ettirseydik. Ama oLmadıysa, varın siz taşın aLtına eLini sokun. Yapın organizasyonunuzu, beLki bende katıLırım..
Ama biz sizi nasıL bu zamana kadar hep anLamaya çaLıştıysak, sizde bizi anLayın Lütfen.
Ilhan
18.Şubat.2010, 10:08
Aydıncığım haklısın, ama insanlar bunu sorduğunda istediğimizde açar istediğimizde kaparız gibi bir cevap verilmesi yanlış sadece. Doğru bilgilendirme yapıldığı takdirde herşey daha güzel olur :)
Alicanfmfan
18.Şubat.2010, 12:53
Ben yalan olmasın 4 sezon 5 sezon mu ne ligdeydim , ama su 2010 la beraber ilk 3 sezondur aldıgım zevki alamadım maclarını zamanında yapamadım , çünkü eskiden aşırı derecede maç yapma hevesim oluyordu geyik muhabbeti felan transferlerde süper oluyordu artık iş hakikaten ciddileşmiş gibi duruyor mesela transfer örnegi vereyim birine gidip işte 15 lira degerinde ama 10 liraya bırak 5 lira yok diyince sanki gerçek transfer işiymiş gibi önce azarlayıp sonra satmıyor , sadece örnekti bu...Rekabet tabi olacak ama bu kadar da ciddi degil...
'
Ayrıca 10.3.0'ün cıkmasıyla yeni bir sorunsuz lig yapabiliriz , 2 ligden kalan sorumluluk borcum var bir şekillde herşeye yardım ederek ödemek isterim :)
nannar
18.Şubat.2010, 12:55
Ligde sorunlar ya da tartışmalar yaşanmış olabilir, yöneticiler yeni projeler için uğraştıkları için zaman ayıramıyor olabilir, ligle uğraşmaktan sıkılmış,bıkmış yada tükenmiş de olabilir. Aydın açıklama yapmadık mı demiş... :) "Eğer bu şekilde sürekli devam edecekse bitirelim bu işi" gibisinden bir cümlesini okumuştum.Eğer buysa açıklama, ben bu cümleden "6. sezon sonunda lig kapanacaktır" anlamı çıkaramadım. Mesele sadece online lig meselesi de değil! Mesele yönetimin ,kullanıcıların da içinde bulunduğu bir organizasyonu kullanıcıların hiç fikrini almadan kapatma kararı alması,ya da en azından bu kararı neye göre aldığını belirtmeden "lig devam etmeyecektir" şeklinde kısa bir ibareyle bizlere duyurmasıdır. Benim anlamadığım olay ise 24 tane menajerden ( hadi 3-5 tanesi yöneticidir 15-17 diyelim) kimsenin çıkıpta " kardeşim tamam devam etmeyecektir demişsiniz de , neden bizlerin hiç fikri alınmadı? Ya da neden kapandığı hakkında bir bilgi verilseydiya" gibisinden bir serzenişte bulunmamasıdır.Hem konuşan toplum diyoruz, hem de "sebepler kabak gibi ortada, anlayın işte ,bizim birşey dememize gerek yok" mantığıyla çıkarım yapmamız bekleniyor :) Neyseki ben o çıkarımı yapmış olmama rağmen insanların fikirlerini rahatça yazmalarını istediğim bu başlığı açıp sinerji oluşturmaya çalışmışım... Ben sebeplerden bazılarını anlamış olmama rağmen bu başlık sayesinde yönetimin şu aralar yogun olduğunu ve bu yüzden bu tür organizasyonlara fazla vakit ayıramamasının da kapnmada bir sebep olduğunu anladım. Sonuçta belki bu tür bir çıkış yaparak yöneticilerin hoşlanmadığı bir kullanıcı imajı oluşmuştur benim için ama bence yönetim de her ne kadar fedakarlık yaparak çalışıyor olsa bile bazen bizlerin fikirlerini,eleştirilerini,isteklerini,kaygılarını veya kırgınlıklarını göz önünde bulundurmalıdır... Sürçü lisan ettiysem affola.
Vieri
18.Şubat.2010, 12:59
Ligler tabiki tekrar açılacak. Açıklama yapılmadan habersiz kapatılması yöneticinin veya tek bir kişinin karar alarak kapatması gibi bir durum yok. Ortak bir karardır, sizlere bu konuda hakkında detaylı, ön planda olan bir duyuru vermemiz gerekirdi. O konuda hatalıyız. Sizlerin burada eğlenmeniz bizler için en önemlisi, bu nedenle daha az problem oluşturan ve daha sistemli güzel bir yapıya dönene kadar ara verdik diyelim.
nannar
18.Şubat.2010, 13:11
Ligler tabiki tekrar açılacak. Açıklama yapılmadan habersiz kapatılması yöneticinin veya tek bir kişinin karar alarak kapatması gibi bir durum yok. Ortak bir karardır, sizlere bu konuda hakkında detaylı, ön planda olan bir duyuru vermemiz gerekirdi. O konuda hatalıyız. Sizlerin burada eğlenmeniz bizler için en önemlisi, bu nedenle daha az problem oluşturan ve daha sistemli güzel bir yapıya dönene kadar ara verdik diyelim.
Renklendirdiğim 2-3 cümleden oluşan bir açıklama bile bize yeterliydi...En azından ben şahsım adıma yeterli bulurdum. Yoğun çalışma temposunun arasında belki de dalgınlıkla unutulmuş bir durumdur diye sağduyulu davranarak yağtığınız açıklama için teşekkür ederim.
izmer96
18.Şubat.2010, 13:13
tek duymak istedigim buydu benim , en bastan boyle bir aciklama yapilsa hic bir sorun olmiycak , neyse gecte gelmis de olsa tesekkur ediyorum
KaPaLı
18.Şubat.2010, 13:13
Benim anlamadığım olay ise 24 tane menajerden ( hadi 3-5 tanesi yöneticidir 15-17 diyelim) kimsenin çıkıpta " kardeşim tamam devam etmeyecektir demişsiniz de , neden bizlerin hiç fikri alınmadı? Ya da neden kapandığı hakkında bir bilgi verilseydiya" gibisinden bir serzenişte bulunmamasıdır.
Hocam demekki kimse artık bu işten zevk almıyo. Bitmiş olması kimseyi rahatsız etmiyo.
The.Crow
18.Şubat.2010, 13:38
Arkadaşlar konu kompleks. Aydın'ın dediği gibi ligin başlatığı zamandan bu zamana kadar her durumda elbetteki kullanıcılar tarafından memnuniyetsizlik yaşandı. Bazıları zevk için oynuyorum dedi memnuniyetsiliğini dile getirmedi bazıları ise dile getirdi. İki hareket te normal davranıştır. Ancak amacımız zevk almak ve sürekli küçük-büyük çıkan memnuniyetsizlik için çıkar yol bulmaya çalışılırsa süreç yürümez. Bu ligde amaç zevk almak ancak her gün çatışılan konulara çözüm bulmaya çalışılınca ortada zevk alacak vakit kalmıyor.Sonuçta kimse PC başında 24 saat duramaz. Bilgisayar başına geçilen kısıtlı sürede çıkar yollar için konuşulsa zevk almaya vakit nerde?? Bence karar doğru veya yanlış her zaman tartışılır. Ancak şunu düşünelim ki herkez bu işten zevk almıyorsa yürümeyecektir ki amaç zevk almak..
Aydin
18.Şubat.2010, 16:07
http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=1642574&postcount=81
http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=1644171&postcount=87
http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=1644187&postcount=89
Lig sohbette şuradaki mesajlarımdan neden kapatmak istediğimizi anlatamadıysam benim cidden derdimi anlatma sorunum vardır. çünkü izmer96 ve nannar buraya gelip hala "bir anlam çıkartamadım" diyorsa sorun bendedir.
Ben yine son kez basit bir dille anlatmaya çalışacağım. Lig yöneticileri olarak (Tek başıma değil), bir karar aldık. Biz artık lig düzenlemeyeceğiz. Siz düzenleyebilirsiniz.
Benim de anlayamadığım şey neden bir başkası şu zamana kadar çıkıp da biz ligi düzenleriz demiyor. Sadece ligi komple yasaklamışız gibi veryansın ediyoruz. Öyle birşey yok ki. Bu sitede bir kişiye ceza verecekken bile ortak karar alıyoruz biz. Ama nickim kırmızı ve altında edmin yazısı olunca yazdığım herşey kibirli, atar yapan, artislik olarak algılanıyor. bunu düşünmeniz nomal çünkü dışarıdaki çoğu sitede durum böyle (hep yaptığım karşılaştırmayı yapıyorum).
Mustafa abinin yaptığı yorumda kırmızı ile altını çizdiğin yerdeki şeylerin aksini yaptığımı da zannetmiyorum. Ligleri kimse açmayacak demedik. Biz artık düzenlemiyoruz dedik. Yeni projeyi de Mustafa abi'den izinsiz dillendiremezdim.
Mesajımı en üstüne koyduğum linkleri gördükten sonra 2 şey düşünmeye başladım. Birincisi, yazdığım gibi, benim derdimi anlatma sorunum var. İkincisi ise sizin yazdıklarıma önyargıyla yaklaşıp (örn: izmer96'nın posta koyduğumu söylemesi gibi), bu önyargı sayesinde mesajlarımı doğru düzgün anlayamamanız. Örn: ben ligden sıkıldığımızı 2-3 mesajda dile getirirken bile siz yöneticimi koruduğumu sanıyordunuz. Örn: Ben hep "biz bırakıyoruz" derken, buraya gelip "hiyerarşi nasıl, kafasına göre bir admin ligi yapmıyorum dediğinde kesebilir mi ortadan" diye sorular soruyorsunuz.
Herneyse, istediğiniz cevabı Mustafa abi vermişse, artık bu konu hakkında yukarıda yazdıklarımdan başka bana yazacak birşey kalmamıştır herhalde.
Aydin
18.Şubat.2010, 16:26
Mesele yönetimin ,kullanıcıların da içinde bulunduğu bir organizasyonu kullanıcıların hiç fikrini almadan kapatma kararı alması,ya da en azından bu kararı neye göre aldığını belirtmeden "lig devam etmeyecektir" şeklinde kısa bir ibareyle bizlere duyurmasıdır.
Bir üstteki mesajımda, lig sohbetteki mesajlarımı gösterdim ve o mesajların size nasıl "kısa bir ibare" olarak geldiğini anlamakta zorluk çekiyorum Hasan hocam.
Benim anlamadığım olay ise 24 tane menajerden ( hadi 3-5 tanesi yöneticidir 15-17 diyelim) kimsenin çıkıpta " kardeşim tamam devam etmeyecektir demişsiniz de , neden bizlerin hiç fikri alınmadı? Ya da neden kapandığı hakkında bir bilgi verilseydiya" gibisinden bir serzenişte bulunmamasıdır.
Açıklamasını yaptık ama inatla görmek ya da anlamak istemediğinizden kaynaklanabilir bu. Açıklaması yapılan birşeyin tekrar açıklamasını yapmayı ben yapıyorum şu an mesela ve hiç de hoş hiç de neşeli değil. Onlar da böyle düşünmüştür.
Hem konuşan toplum diyoruz, hem de "sebepler kabak gibi ortada, anlayın işte ,bizim birşey dememize gerek yok" mantığıyla çıkarım yapmamız bekleniyor :) Neyseki ben o çıkarımı yapmış olmama rağmen insanların fikirlerini rahatça yazmalarını istediğim bu başlığı açıp sinerji oluşturmaya çalışmışım... Ben sebeplerden bazılarını anlamış olmama rağmen bu başlık sayesinde yönetimin şu aralar yogun olduğunu ve bu yüzden bu tür organizasyonlara fazla vakit ayıramamasının da kapnmada bir sebep olduğunu anladım.
Lig sohbette yazdığım 3 mesajda bunu anlamayıp, açtığın bu konuya aslan payını verip bunu anlaman yine de sevindiricidir benim için Hasan hocam.
Sonuçta belki bu tür bir çıkış yaparak yöneticilerin hoşlanmadığı bir kullanıcı imajı oluşmuştur benim için ama bence yönetim de her ne kadar fedakarlık yaparak çalışıyor olsa bile bazen bizlerin fikirlerini,eleştirilerini,isteklerini,kaygılarını veya kırgınlıklarını göz önünde bulundurmalıdır... Sürçü lisan ettiysem affola.
Bu forumda kişiye küfür edenler bile hakkını arayabiliyor. Ben bir önceki mesajımda belirttim hatta böyle bir konunun açılması beni mutlu etti. Çünkü düzenlediğimiz bir ligin devamı isteniyor demiştim. Ama onu da mesela atlamışsın galiba Hasan hocam.
Buradan site ismini vermeyeceğm, başka bir sitede ps3'te pes10 ligi düzenleniyor. Senin dediğin, eleştiriler, fikirler, istekler falan hikaye orada. Fikstür asıldıktan sonra, 24 saat içinde maçını yaptın, yaptın. Yapamadıysan hükmen mağlup sayılıyorsun. Biz de böyle olmalıydık. İnteraktifliğimiz sayesinde bu kadar başımız ağrıdı ve yıprandık, sıkıldık. Sizlerin isteklerinizi, kaygılarınıız, fikirlerinizi, eleştirilerinizi hep dinledik ve zamanla bunların suistimal edildiğini görmeye başladık. ps3 sitesindeki gibi olacaktık, mis gibi devam ederdi lig.
izmer96
18.Şubat.2010, 16:48
http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=1642574&postcount=81
http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=1644171&postcount=87
http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=1644187&postcount=89
Lig sohbette şuradaki mesajlarımdan neden kapatmak istediğimizi anlatamadıysam benim cidden derdimi anlatma sorunum vardır. çünkü izmer96 ve nannar buraya gelip hala "bir anlam çıkartamadım" diyorsa sorun bendedir.
Ben yine son kez basit bir dille anlatmaya çalışacağım. Lig yöneticileri olarak (Tek başıma değil), bir karar aldık. Biz artık lig düzenlemeyeceğiz. Siz düzenleyebilirsiniz.
Benim de anlayamadığım şey neden bir başkası şu zamana kadar çıkıp da biz ligi düzenleriz demiyor. Sadece ligi komple yasaklamışız gibi veryansın ediyoruz. Öyle birşey yok ki. Bu sitede bir kişiye ceza verecekken bile ortak karar alıyoruz biz. Ama nickim kırmızı ve altında edmin yazısı olunca yazdığım herşey kibirli, atar yapan, artislik olarak algılanıyor. bunu düşünmeniz nomal çünkü dışarıdaki çoğu sitede durum böyle (hep yaptığım karşılaştırmayı yapıyorum).
Mustafa abinin yaptığı yorumda kırmızı ile altını çizdiğin yerdeki şeylerin aksini yaptığımı da zannetmiyorum. Ligleri kimse açmayacak demedik. Biz artık düzenlemiyoruz dedik. Yeni projeyi de Mustafa abi'den izinsiz dillendiremezdim.
Mesajımı en üstüne koyduğum linkleri gördükten sonra 2 şey düşünmeye başladım. Birincisi, yazdığım gibi, benim derdimi anlatma sorunum var. İkincisi ise sizin yazdıklarıma önyargıyla yaklaşıp (örn: izmer96'nın posta koyduğumu söylemesi gibi), bu önyargı sayesinde mesajlarımı doğru düzgün anlayamamanız. Örn: ben ligden sıkıldığımızı 2-3 mesajda dile getirirken bile siz yöneticimi koruduğumu sanıyordunuz. Örn: Ben hep "biz bırakıyoruz" derken, buraya gelip "hiyerarşi nasıl, kafasına göre bir admin ligi yapmıyorum dediğinde kesebilir mi ortadan" diye sorular soruyorsunuz.
Herneyse, istediğiniz cevabı Mustafa abi vermişse, artık bu konu hakkında yukarıda yazdıklarımdan başka bana yazacak birşey kalmamıştır herhalde.
aydin ben seni cok iyi anladim ama sen beni anlamak istemiyorsun lafi eveleyip gevelemeden soyliyim tekrar benim tek sorunum su idi seninle bu ekledigin mesajlarin sirasindaki konusmalarimizda dedinki biz yapmiycaz ligi yapan biri cikarsa devam eder , lig bi sekilde devam eder denildi , ama maclar bittigi gibi konular kitlendi ve hic kimseye ne bir aciklama yapildi nede devam ettirmek isteyen varmi diye soruldu ben bu kismini algilayamadim , sonra dedinki yoruldum , yapamiyorum , zaman yok , yeni projeler var bende diyorumki bu sekilde bir not dusulseydi genel sohbete bu nedenle lig bitmistir kimsenin sesi cikmazdi , derdim buydu benim dahada uzatmiycam ben cevabimi aldim ,
ayrica sunuda eklemeden gecemiycem yuzyuze konussak 5 dakkada birbirimizi anliycagimiz bir olaydir aslinda bu tum olanlar sizden ricam ediyorum biraz aciklayici olmaniz sadece ekliyceginiz bir not genel mesajlar bolumune butun bu polimigin olusmasini engellerdi bence ama onemli degil sonucda birbirimizi anladik yani en azindan ben anladim sizi , umarim bu surec icindede birbirimizi kirmadik gucendirmedik , nede olsa daha uzun zamanlar boyle anlasamayacagimiz konular olucak ilerde :)
El Barto
18.Şubat.2010, 16:52
aydin ben seni cok iyi anladim ama sen beni anlamak istemiyorsun lafi eveleyip gevelemeden soyliyim tekrar benim tek sorunum su idi seninle bu ekledigin mesajlarin sirasindaki konusmalarimizda dedinki biz yapmiycaz ligi yapan biri cikarsa devam eder , lig bi sekilde devam eder denildi , ama maclar bittigi gibi konular kitlendi ve hic kimseye ne bir aciklama yapildi nede devam ettirmek isteyen varmi diye soruldu ben bu kismini algilayamadim , sonra dedinki yoruldum , yapamiyorum , zaman yok , yeni projeler var bende diyorumki bu sekilde bir not dusulseydi genel sohbete bu nedenle lig bitmistir kimsenin sesi cikmazdi , derdim buydu benim dahada uzatmiycam ben cevabimi aldim ,
ayrica sunuda eklemeden gecemiycem yuzyuze konussak 5 dakkada birbirimizi anliycagimiz bir olaydir aslinda bu tum olanlar sizden ricam ediyorum biraz aciklayici olmaniz sadece ekliyceginiz bir not genel mesajlar bolumune butun bu polimigin olusmasini engellerdi bence ama onemli degil sonucda birbirimizi anladik yani en azindan ben anladim sizi , umarim bu surec icindede birbirimizi kirmadik gucendirmedik , nede olsa daha uzun zamanlar boyle anlasamayacagimiz konular olucak ilerde :)
Ben yokum diye ellerine yüzlerine bulaştırdılar. :) Tekrar geri mi dönsem ne?
Konudan çok uzak olmama rağmen orta yolun bulunduğunu düşünüyorum Mustafa Abi'nin mesajından sonra.
Daha bunun üzerine de deşmemek lazım.
Aydin
18.Şubat.2010, 16:59
ayrica sunuda eklemeden gecemiycem yuzyuze konussak 5 dakkada birbirimizi anliycagimiz bir olaydir aslinda bu tum olanlar sizden ricam ediyorum biraz aciklayici olmaniz sadece ekliyceginiz bir not genel mesajlar bolumune butun bu polimigin olusmasini engellerdi bence ama onemli degil sonucda birbirimizi anladik yani en azindan ben anladim sizi , umarim bu surec icindede birbirimizi kirmadik gucendirmedik , nede olsa daha uzun zamanlar boyle anlasamayacagimiz konular olucak ilerde :)[/B]
Aynen katılıyorum. Ben o mesajları yazdıktan sonra birisi ligler tamamen kapatıldı, hiçbir şekilde düzenlenmeyecek dediyse şu yazdıklarınızda haklısınız sonuna kadar diyeceğim ama öyle birşey yok. Haksız da değilsiniz çünkü bizim de yaptığımız hatalar var. Ben böyle şeyler için ne kırılırım ne gücenirim. Bir oyun için kimseye kin tutmam. Dediğim gibi benim başlattığım ligi benden daha çok savunmanız çok güzel birşey. Size atar yapmam yemek yediğim kaba tükürmem gibi birşey olur.
Lig kapatıldığı anda açıklama yapılmamış ama dediğim gibi sohbet içerisinde bu konu ile ilgili kararımızı verdiğimiz ve yazdığımzdan dolayıdır o.
Emre, sen geri dönersen ben giderim. İkimize fazla bu lig .) (sımayl koyayım da şaka dediğim anlaşılsın)
nannar
18.Şubat.2010, 18:45
Şimdi ben ne diyeyim ki? Ne desem diyeyim mutlaka cevap yazma gereksinimi doğacak bazı yöneticilerin.Bu yüzden ben de Mustafa'nın (Vieri) ve Aydın'ın yaptığı açıklamanın ardından şahsım adına konunun yönetim tarafından da anlaşıldığını düşünüyorum. Fazla uzatıp birbirimizi kırmanın da anlamı yok. Belki daha uzun yıllar birlikte olacağımız düşünülürse birbirimizi anlamak zorundayız diye düşündüğüm için yazdım. Yazdıklarımın bazı kısımları yanlış algılanmış. Sohbet alanında yazılanlar tabiki de bizlere online liglerin kapatılmasının sebeplerini anlamak adına fikirler vermiştir. Fakat kupayı alan Murat'ın mesajının ardıdan 1-2 saat sonra "ligler devam etmeyecektir" şeklinde tek cümlelik duyuru alanına yazıldıktan sonra ligin sohbet alanı dahil tüm başlıkların kilitlenmesinden benim tek çıkarımım oldu,kullanıcılar kararı eleştirebilir ve yeni bir tartışma çıkar tereddütüyle yapıldı diye düşündüm. O yüzden de bu başlığı açtım. Çünkü bizlerin de kapanmayla ilgili fikirlerimiz vardı ve bizler bunu sizlere ve forum kullanıcılarına duyurmalıydık. Laflarımdan alınan, kırılan yönetici varsa kusura bakmasın. Olabildiğince seviyeli bir üslup kullanmaya çalışıyorum her zaman... herkese iyi akşamlar...