View Full Version : Teknosa Türkiye Basketbol Kupası 2010 - Şampiyon Fenerbahçe
scar face
19.Şubat.2010, 18:56
Çeyrek finaller bugün oynanıyor d spor macları veriyor.Fakat tbfnin sitesinden kesintisiz olarak maçları izleyebilirsiniz...
Mersin B.B. yarı finalde:75-63
Basketbolda, Teknosa Türkiye Kupası 8'li final karşılaşmalarının ilkinde Mersin Büyükşehir Belediyesi, Pınar Karşıyaka'yı 75-63 yendi.
Karşılaşmaya iyi başlayan Pınar Karşıyaka, hücumları iyi değerlendirerek ilk periyotu 26-13 önde tamamladı. İkinci periyotta fark azalsa da devreye 39-31 Pınar Karşıyaka üstünlüğü ile gidildi.
Üçüncü periyota iyi başlayan ve oyuna ortak olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, periyot sonunda farkı bir sayıya indirdi (53-52).
Son periyota da iyi başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, arka arkaya bulduğu sayılarla öne geçerek, farkı açtı. Pınar Karşıyaka'nın hücumlardan boş dönmesi üzerine karşılaşma 75-63 Mersin Büyükşehir Belediyesi üstünlüğü ile sona erdi.
Bu sonuçla Teknosa Türkiye Kupası'nda ilk yarı finalist Mersin Büyükşehir Belediyesi oldu. Bu arada, maçın yıldızı ise Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden Nikolic seçildi.
PINAR KARŞIYAKA: 63 - MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: 75
Salon: Yüreğir
Hakemler: Mehmet Keseratar , Kaan Büyükçil , Uğur Ozen
Pınar Karşıyaka: Serkan 5, Brewer 4, Orhun , Birkan 9, Gökhan , Toolson 17, Smith 1, Furkan 8, Pastal 6, Alper 5, Onur , Wesson 8
Mersin Büyükşehir Belediyesi: Asım 10, Nedim , Burak , Altan 4, Grier Jr 2, İnanç 10, Onur 2, Baron Jr 23, James 11, Emre , Mesut , Nikolic 13
1. Periyot: 26-13
Devre: 39-31 (Pınar Karşıyaka)
3. Periyot: 53-52
19.02.2010
Kaynak : AA
Diğer yarı finalist ise Beşiktaş Cola Turka'yı 92-80 mağlup eden Bornova Belediyesi oldu...
GodfatheR
19.Şubat.2010, 23:14
Telekom'u devirmeyi başardık. Umarım finale kadar Efes'le karşılaşmayız.
GodfatheR
19.Şubat.2010, 23:16
Telekom'u devirmeyi başardık. Umarım finale kadar Efes'le karşılaşmayız.
Derken yarı finaldeki rakibimiz Efes olmuş :D
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
19.Şubat.2010, 23:28
Bornova Belediye'sine elendik yahu :( Chatman'ın dopingli çıkması ve bunun sonucunda kadro dışı kalması hiç iyi olmadı bizim için :( En Kaliteli oyuncumuzdu.
scar face
20.Şubat.2010, 00:52
Oo yarın çok iyi bir maç olacak.Web'ten de izlenmesi güzel oluyor farklı en azından...
Bugün Telekom iyi mücadele ettim.Bizde rakibin mücadelesini çözen Emir ve Efsane Kaptan Damir'di...Yarın da rol oyuncularının iyi mücadele etmesi gerekiyor.Ayrıca bugün Ukıc de iyiydi umarım böyle devam eder....
GodfatheR
20.Şubat.2010, 21:13
Efes karşısında ilk yarıyı 38-36 önde kapattık.
tarikko
20.Şubat.2010, 22:01
Finaldeyiz..70-64 kazandik maci..Guzel mac oldu.Son periyot bir ara fark 10 oldu ama geri gelmeyi bildik.Ukic ve Kinsey superdi gercekten.Ukic icin uzun zaman sonra muthis bir guard bulduk diyebiliriz.Cok iyiydi bugun..
Tebrikler takimimiza..Insallah yarin kupayi alacagiz Mersin'i yenerek..
GodfatheR
20.Şubat.2010, 22:05
Son periyot skoru 23-8 ;;) Seri başladı mı ne :D
scar face
20.Şubat.2010, 22:07
Efes'i bir hafta içinde 2 kez yenmek harika gerçekten de:)
Ukic ve Kinsey çok iyiydi..Yarın kupa için sahaya çıkacak takımımız onlara güvenimiz tam :)
bu arada Efes i iki maçta da 65 barajında tutmak gerçekten müthiş hele Ömer Aşık da olsaydı ne olurdu bilemiyorum...Yarın için tek dezavantaj macın 15.30da oynanması...Çünkü iki gündür takımımız 19..45 ve 20.45 gibi saatlerde maça başladı...Umarım yorgunluk ve motivasyon eksikliği olmadan kupayı kaldırırız.
yaman76hakanFB
20.Şubat.2010, 22:58
Her Efes maçında olduğu gibi öldüm öldüm dirildim.. İnanın; maç bitti, yorgunluktan yere yığıldım..Üzerimden bir ton yük kalktı..Artık bu maçları kalbim kaldırmıyor.. Şu anda midem ağrıyor..
Geçen yıl başlayan kabustan sonra Efes'e karşı kazanmak o kadar güzel ki.. Her iki takım oyuncuları da inanılmaz savaştı,mücadele etti.. Bu azmi,bu hırsı euroligde gösterseler karşılarında Zalgiris gibi takımların durması mümkün olur muydu? Ben bu eurolig standartlarının bile üzerinde maçı bize yaşattıkları için her iki takıma teşekkür ediyor; kendi takımımı ayrıca kazandığı için kutluyorum..
Kaya Peker her Fenerbahçe maçında olduğu gibi bize karşı hayatının maçını oynadı.. (Dün Hüseyin Beşok'ta Telekom kariyerinin en iyi maçlarından birini yine bize karşı oynamıştı..) Bir ara Efes'in toplam sayısı 32 iken, bunlardan 17'si Kaya Peker imzalıydı..Tanjeviç'in milli takıma almadığı herkes hıncını bizden çıkarıyor..
Hakemler düdükler konusunda standart yakalayamadı..Özellikle Gordon Griçek'e çaldıkları kasti faul olacak şey değildi ve çemberimizde beş sayı görmemize neden oldu..Bu karar maçın kırılma anı olabilirdi.. Ama maçın bitimine 8 dakika kala Rakoçaviç'in farkı Efes lehine 10 sayıya çıkaran üçlüğü soktuktan sonra dönüp kendisini savunan Ömer Onan'a sportmenlik dışı birşey söylemesi ve hareket yapması akabinde gelen teknik faul bizim yeniden maça dönmemizi sağladı..
Tanjeviç beni şaşırttı.. Tek bir şablona saplanıp kalmadı..Ergin'in her hamlesine karşı bir hamleyle yanıt verdi..Elimizden kayıp giden birçok maçta olduğu gibi boş gözlerle bakıp durmadı.. Bugüne kadar canımızı o kadar acıttı ki,bu defa da hakettiği halde ben onu tebrik etmiyorum..
Bu kadar sert bir maçın kavgasız bitmesi iki takımın da oyuncularının iyi niyetinden.. Sanırım Ergin artık geçen yıl olduğu gibi provakatif demeçler vermeyi bıraktığı için oyuncular da sadece sahadaki basketbola odaklanıyor..
Çok harika bir maçtı..İzlemeyenler basketbol adına çok şey kaçırdı.. Bir kere salonun atmosferi harikaydı..Efesli ve Fenerbahçeli taraftarlar iç içe oturmuş,tıklım tıklım bir salon,basketboldan keyif alan bir topluluk,küfürsüz, kavgasız bir coşku..Ama ne coşku.. İşte basketbolun ihtiyacı olan seyirci profili bu..Salonlarda futbol holiganlarına yer yok,olmamalı..Onları da tebrik ediyorum..
KaPaLı
21.Şubat.2010, 10:01
1 hafta içinde 2. kez Efes galibiyeti süper oldu. Ukic'in Kerem'i sahanın dışına gönderdiği pozisyonu izledim hakkaten bu adam süper. Sağ sol derken rakibin kafasını karıştırdı yere yıktı onu. Bugünde kupa için oynayacak takım bunu alırlarsa Euroleague biraz olsun unutulur.
KaF KeF
21.Şubat.2010, 17:59
Mersin'i 72-68 yenerek Teknosa Türkiye Kupasını kazandık..
KaPaLı
21.Şubat.2010, 18:02
Türkiye Kupası Fenerbahçe Ülker’in 21 Şubat 2010 Pazar http://fenerbahce.org/pic_lib/2009-03-08_bas446.jpg
Adana'da oynanan Basketbol Teknosa Türkiye Kupası final maçında, Mersin Büyükşehir Belediyespor'u 72-68 mağlup eden Fenerbahçe Ülker, 43 yıl aradan sonra Kupada şampiyonu oldu.
scar face
21.Şubat.2010, 18:14
Şampiyonluk geldi galiba 2010'daki kulüp adına gelen ilk kupa dahası da gelecek eminim :)
Mersin çok iyi oynadı canla başla mücadele etti.Tabi ki kupa vardı işin ucunda aa Fenerbahçe var karşımızda buyrun kupa sizin diyemeyeceklerine göre fazlasıyla efor sarf ettiler...
Biz ise zaman zaman geri düşmemize rağmen savunmada konsantrasyonu ve sertliği arttırdık ve skorer oyuncularımızla kupaya uzandık.Yalnız Greer çok fazla kendisine oynuyor.Ukic den biraz ders alması gerek galiba..
43 yıl sonra kupayı almak ayrı bir sevinç.Darısı futboldakine...:)
yaman76hakanFB
21.Şubat.2010, 18:19
Öldüm öldüm dirildim..Olur şey değil.. Telekom ve Efes'ten sonra az kalsın Mersin'e takılıyorduk..Okyanusu geç, derede boğul.. (Eğer Mersin bu oyununu lige taşırsa hızla üst sıralara tırmanır..)
Neredeyse Tanjeviç'in Lynn Greer ve Mirsad ısrarı bizi yine kupadan edecekti.. Ama dün olduğu gibi bugünde Kinsey sahneye çıktı.. Tek kelimeyle kupanın yıldızı.. Ve Ömer Onan'ın ilk yarı savunmada yaptıkları.. Keza Ukiç.. Onu anlatmaya gerek yok..
Üzerimizdeki laneti kırdık..Darısı futbol takımının başına..
Bayan basketbol takımımız kupayı iki sezon önce Adana'da kaldırmıştı..Bu sene erkekler..Adanalı Fenerbahçeliler çok şanslı..
Şeytanın bacağını kırmak buna denir herhalde..
scar face
21.Şubat.2010, 18:24
Tanjeviç çıldırttı gerçekten bizi bugün...Kendisine oynayan Greer ve aldığı topu potaya fırlatan Mirsad...Ayrıca Ömer Onan a kafayı takmış yine.Ömer i daha fazla oynatması gerektiğini bir türlü öğrenemedi...
Yalnız Ukic in gelmesi takımın organizasyon problemini ortadan kaldırdı hem delici bir skorer yaptığı penetrelerle rakip takımı zorluyor.Hem iyi bir sutör hem iyi bir oyun kurucu.Zaten iyi bir savunmacı :)
Ömer Aşık formda dönerse ve Abdi İpekçi de 12 bin kişiye final serisinde oynarsak ligi de alırız diye düşünüyorum...
yaman76hakanFB
21.Şubat.2010, 18:38
1 hafta içinde 2. kez Efes galibiyeti süper oldu. Ukic'in Kerem'i sahanın dışına gönderdiği pozisyonu izledim hakkaten bu adam süper. Sağ sol derken rakibin kafasını karıştırdı yere yıktı onu. Bugünde kupa için oynayacak takım bunu alırlarsa Euroleague biraz olsun unutulur.
Ancak eski NBA efsanelerinden Tim Hardaway yahut kariyerinin son baharını yaşayan Alen Iverson'ın yapabileceği türden harika bir crosover'dı.. Eğer böyle bir hareket NBA'de olsaydı NBA tv.nin jeneriklerinden biri olurdu..
Dün Ukiç'in Kerem Tunçeri'ye yaptığı crosover'ları ben sayamadım..Sanırım en az dört.. En son birde Lynn Greer güzel bir crosover'la geçti onu..
Muhtemelen şu gün,şu dakikalarda Kerem Tunçeri belinden tedavi oluyordur.. O ne crosover'dı.. Harika.. Tek kelimeyle jeneriklik..
scar face
21.Şubat.2010, 18:41
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2010-02-21_bb446.jpg
Ukic Kerem in başını döndürdü gerçekten.Hele bir pozisyonda sola yönelip Kerem in belini kırdı inanılmaz bir crossoverda gerçekten...
tarikko
21.Şubat.2010, 22:25
Tebrikler kupa icin emegi gecen herkese..Helal olsun takima..Kolay degil once Telekom'u sonra Efes'i devirip kupayi almak.
Simdi sira asil kupada..
GodfatheR
22.Şubat.2010, 00:12
Ahh yönetim ahh şu Ukiç'i biraz erken getirseniz şimdi Euroleague'de yolumuza devam ediyor olurduk.
KaPaLı
22.Şubat.2010, 09:50
O değilde takıma bakıyorum kaç tane NBA patentli adam var kadroda. Eksikliklerde olmasa kolay kolay takımlar önümüzde duramaz.