Log in

View Full Version : Takımın Finansını sürekli yükseltme

Ahmet Göktaş
23.Şubat.2010, 16:15
Arkadaşlar ben yeni kariyer açtım Beşikta ile. Ancak oyundan sıkılmamak için yeni birşeye karar verdim. Önceki oyunlarımda henüz ilk sezondan taksitle bir sürü yıldızı kadroya katardım. Ancak finans haliyle çökerdi. Bu kez biraz amaç olsun ve heyecan olsun diye, takımın bilgilerinde yazan değeri arttırmak istiyorum.

Sürekli bir artış göstermesi için ne gibi şeyler yapabilirim. Biraz beyin fırtınası yapalım istiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum. Saygılar.

KaPaLı
23.Şubat.2010, 17:12
Alacağın adamların sözleşmelerine dikkat et öncelikle. Veya kadroda olanların. Yüksek ücretli adamları kadrona katma, kadroda olanları elden çıkar. Her sezon en az 10-15 milyon € transfer geliri yap. Gider çok fazla olmasın.

eXcitinG
23.Şubat.2010, 18:11
Çok ucuza oyuncu aLıp, çok yüksek fiyatLara satmak en iyi yöntemdir. Oyunda bir çok potansiyeLLi oyuncu var bunLarı sezon başında aLıp, bir kaç sezon sonra çok iyi fiyatLara satabiLirsin. Ve Finansına iyi katkısı oLur.

KupaLar kazanmak Finansa büyük katkı yapar.

ÖnpLanda takım oLmak TV geLirLerinden sana büyük katkı yapar.

Ve en önemLisi oyuncuLara, koçLarına yeni kontrat attıracağın zaman onun istediği rakamı değiLde, senin önereceğin rakamı oyuncuna kabuL ettir. Adam yıLLık atıyorum 1,800 istiyordur, sen adam 1,800 istiyor diye 1,800 verme, 1,100 gibi rakamLarda kabuL ettirmeye çaLış. BöyLe yaparsan adama atıyorum 4 yıLLık kontrat attıracaksan otomatik oLarak 1 yıLLık maaşından kar eLde etmiş oLursun.

RasAnt
23.Şubat.2010, 19:15
kardeş takım isterken commercial seçeneğini seç öyle arattır çin den japonyadan amerikadan sana kulüpler önerecektir en yüksek para isteyeni kabul et azda olsa bir gelir sağlar bu sistem

Deus Dominus
23.Şubat.2010, 19:32
orada yazan rakam kulübün değeri mi, kadronun değeri mi?
kulübün değeriyse gelirleri olabildiğince arttıracaksın giderleri düşürmek mümkün olmuyor pek ama sabit tutmaya çalışmak en mantıklısı :)
kadronun değeriyse bunun için potansiyeli olan oyuncular lazım. Bir oyuncunun değeri world reputation'u ile doğrudan orantılı. E popüler bir oyuncu olabilmesi içinde yetenekli olmalı, yıldız olmalı :) bu yüzden en üst sıralarda Barça, ManU, R.Madrid vb. takımlar var. benim düşüncemde böyle.

bearyn
23.Şubat.2010, 19:44
Teknik, taktik işlerinden falan çok çok iyi anlıyorsan sürekli 1milyon euro altı potansiyeli yüksek adamlar al, hatta 500-250 bin euro altı. Aldığın adamlar ucuz olcağı için genelde current abilityleri düşük olcaktır, bu yüzden dedim teknik taktik işlerinden çok çok iyi anlamalısın diye. Daha sonra bu adamları bi güzel oynat, değerleri artsın sonra da aldığın fiyatının 4-5 katına sat en az. Scoutinge büyük önem vermen gerekiyor ayrıca.

Ahmet Göktaş
23.Şubat.2010, 20:15
İşte yabancı sınırlaması çok büyük engel.

berksus
23.Şubat.2010, 20:34
Takıma istediğin kadar yabancı alabilirsin 8'ini kaydettirebilirsin.Mesela ben FB'yi yönetiyorum.Takımda 14 yabancı var.6'sı kirada.

perpetua
23.Şubat.2010, 21:26
Tesisleri yenilemek, yonetime yeni stat yaptirtmak en oncelikli iki hedefin olmali. :)

Ahmet Göktaş
23.Şubat.2010, 22:03
Birşey soracağım. Ben malum pcnin özellkleri düşük olduğu için tek lig , tsl ile oynuyorum. Çok oyuncu çıksın diye Geniş DB yapıtıgım halde 9000 i geçmiyor oyuncu sayısı.

Özel DB ayarlamadan Top division clubs'ü europe olarak seçiom , ozaman 35.000 ila 41.000 arası oyuncu çıkıyor. Ama Genie ile bir bakıyorum bir tane adam gibi gelişen oyuncu yok genç olarak. Ve onu seçince güney amerikalı oyuncular genellikle çıkmıyor.

Merak ettiğim şey ; avrupayı seçmeden o özel db ayarlamada ; bir şekilde tüm dünyadan olmak üzere 25.000 veya daha fazla oyuncu açamaz mıyım ?

perpetua
23.Şubat.2010, 23:58
Birşey soracağım. Ben malum pcnin özellkleri düşük olduğu için tek lig , tsl ile oynuyorum. Çok oyuncu çıksın diye Geniş DB yapıtıgım halde 9000 i geçmiyor oyuncu sayısı.

Özel DB ayarlamadan Top division clubs'ü europe olarak seçiom , ozaman 35.000 ila 41.000 arası oyuncu çıkıyor. Ama Genie ile bir bakıyorum bir tane adam gibi gelişen oyuncu yok genç olarak. Ve onu seçince güney amerikalı oyuncular genellikle çıkmıyor.

Merak ettiğim şey ; avrupayı seçmeden o özel db ayarlamada ; bir şekilde tüm dünyadan olmak üzere 25.000 veya daha fazla oyuncu açamaz mıyım ?

Butun kitalardaki milli oyunculari (international players) secebilirsin.
Ek olarak istedigin kitalar/liglerden top division clubs'u secebilirsin.

KaPaLı
24.Şubat.2010, 09:43
İşte yabancı sınırlaması çok büyük engel.

Ben yabancı sınırlamasını kaldırıyorum Ahmet öyle daha iyi oluyo. Türk olarak hiç oyuncu çıkmıyo 5-6 sene sonra iyice kısır döngü olmaya başlıyo fiyatları 10 milyon €'ya kadar çıkıyo sıradan adamların bile.

Birşey soracağım. Ben malum pcnin özellkleri düşük olduğu için tek lig , tsl ile oynuyorum.

Tek ligle oynaman daha iyi aslında. Oyuncuyu istediğin fiyata önerebiliyosun ve mutlaka teklif geliyo. Gaziantepspor'la denemiştim ben bu olayı. Senede 20 milyon € gibi gelir elde ediyodum. Sadece ilk sezonda 15 milyon € kazandım. Takımda Linz duruyodu daha. Onu sonradan 6 milyon € 'ya sattım.

Çok oyuncu için ben Brezilya oyuncularını açıyorum. Hem potansiyel olarak yüksek adamlar çıkıyo hemde birsürü seçenek oluyo önümde.

Ahmet Göktaş
24.Şubat.2010, 14:35
Teşekkürler bir deneyim önerileri bugün :D