Log in

View Full Version : Türk spor tarihinin en büyük anlaşması

Suicider
23.Şubat.2010, 17:21
Galatasaray Kulübü, piyasada olan Sportif A.Ş. hisselerini geri alabilmek için, 5 bankadan toplam 70 milyon ABD Doları tutarında, 1,5 yılı geri ödemesiz, 6,5 yıl vadeli tarihi bir kredi anlaşmasına imza attı. Galatasaray Adası'nda yapılan kredi anlaşma töreninde kulüp başkanı Adnan Polat, Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, Demir-Halk Bank Genel Müdürü Selçuk Şaldırak, Bankpozitif Genel Müdürü Okan Balköse ve Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Aydemir hazır bulundu.

Başkan Adnan Polat, önemli bir gün yaşadıklarını dile getirerek, Galatasaray'ın içinde kanser olan bir durumu ortadan kaldırmak için tarihi bir kredi anlaşmasına imza attıklarını söyledi. Sportif A.Ş.'nin durumunun sürdürülebilir olmadığını kaydeden Adnan Polat, şunları kaydetti: ''Göreve geldiğimizde Sportif A.Ş.'nin yapısının Galatasaray için bir kanser olduğunu söylemiştik. Çok uzun uğraşlardan sonra dün yaptığımız kredi sözleşmeleriyle bu yapıyı düzeltmek için gerekli finansmanı temin ettik. Bu kaynağın önemli bir bölümünü Sportif A.Ş. hisselerinin SPK müsaadesi ve çağrıyla Galatasaray tarafından satın alınmasında kullanılacak. Bugün SPK'ya müracaatımızı yaptık. Hisse başına 116 TL olarak belirledik ve bunu SPK'ya arz ettik. Bunu nihai olarak SPK tespit edecek. Bu krediye baktığımızda Türk spor tarihinin tek seferdeki en büyük kredisi. Türk finans sektörü, kulüpleri sadece spor yapan kurumlar olarak değil, ciddi bir endüstri olarak görüyorlar. Bu krediyi almak, bankacaları ikna etmek kolay olmadı. Biz herkese örnek olmak istiyoruz. Tahmin ediyorum bu yapıya sahip diğer kulüplerde aynı şekilde davranacaklardır. Galatasaray'da yeni bir başlangıcın temelini attık.''

-''600 MİLYON DOLARLIK KAYNAK ÇIKIŞINI ENGELLEYECEĞİZ''-

Galatasaray'ın Sportif A.Ş. ile ilgili anlaşmalarının 20 yıllık bir dönemi kapsadığını belirten başkan Polat, yapılacak hisse senedi geri alımlarıyla bu dönem için 600 milyon dolarlık bir kaynağın kulüpten çıkışını engelleyeceklerini anlattı. Polat, ''Bu hisse senetleri için yıllık dışarıya 28 milyon dolar kaynak çıkışımız olacaktı. 20 yıllık dönemde 600 milyon doları bulacaktık. Böyle bir operasyonla bunun önüne geçilmiş oldu'' dedi.

-''EN İYİ TRANSFERİ YAPTIK''-

Polat, ''Kaynak yetersizliği nedeniyle mi transferde geri kaldınız'' şeklindeki bir soru üzerine de şu ifadeleri kullandı: ''Aynı şekilde düşünmüyorum. Transferin en iyisini Galatasaray'ın yaptığını düşünüyorum. Bunu, transfer oluşurken medya ve taraftarın gösterdiği ilgiden görüyoruz. Şu anda Galatasaray'da, Dünya Kupası'nda oynayacak 5 milli takımın oyuncuları var, hepsi de dünya yıldızı. Büyük paralarla transfer yapmayı herkes becerebilir, önemli olan parasız transfer yapmak, biz bunu en iyi şekilde gösterdik. İlerleyen zamanlarda yapacağımız transferlerde Galatasaray'ın mali dengelerini bozmayacağız, hedefimiz, bünyeden futbolcu yetiştirmek olacak.''

-''RİVA'DAN 700 MİLYON DOLAR HASILAT''-

Başkan Polat, ruhsatı çıkan Riva arazisinden 700 milyon doların üstünde hasılat elde etmeyi düşündüklerini ifade etti. Buradan gelecek parayı futbol için kullanmayacaklarını anlatan Adnan Polat, elde edilecek gelirin Galatasaray'ın gelecekte oluşturacağı gayrimenkul yatırım ortaklığı oluşumunun sermayesini oluşturacağını kaydetti. Galatasaray yönetimi olarak üzerlerine düşeni fazlasıyla yapmak için gayret gösterdiklerini vurgulayan Polat, ''Haftada 7 gün, 24 saat çalışıyoruz. GS Bonus'ta 2 yılda 30 bine ulaşan Fenerbahçe'yi, 2-3 ayda 60 bine ulaşarak geçtik. GS Bonus'un satışının daha hızlı artmasını bekliyoruz. 60 bin sayısı bize yetmiyor. Bu sayıyı 500 binlere çıkarmasını istiyoruz'' dedi.

-''TÜNELİN UCUNDAKİ GÜNEŞ IŞIĞINI GÖRÜYORUZ''-

Başkan Polat, daha önce söylediği ''Tünelin ucundaki ışığı görüyoruz'' sözünü geliştirerek, ''Bu kez tünelin ucundaki güneş ışığını görüyoruz'' ifadesini kullandı.

Taraftarlardan yeni stadın VIP koltuklarını satın almalarını isteyen Polat, ''Tünelin ucunda ışığı görüyoruz. Bu ışık trenin ışığı mıydı, belli değildi. Ama şu anda tünelin ucundaki güneş ışığını görüyoruz. Biz taraftarın desteğiyle bu tünelden çıkacağız'' şeklinde konuştu.

Polat, ''Bu yeni başlangıçla daha güzel günleri Galatasaray ve Türk futboluna yaşatacağız'' diye konuştu. Kredi operasyonu organizasyonunu sağlayan Deniz Bank'ın Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş ise kredinin 1,5 yılı ödemesiz olmak kaydıyla 6,5 yıl vadeli verildiğini belirterek, ''Spor tarihinin en büyük çaplı ve en uzun vadeli kredisini sağladık. Finans camiası olarak spora buzlu camların ardından bakmıyoruz'' dedi.

-POLAT VE HELVACI'NIN DOĞUM GÜNÜ KUTLANDI-

Toplantı sonrasında başkan Polat ve ikinci başkan Mehmet Helvacı'nın doğum günleri kutlandı. Polat ve Helvacı, kürsüye getirilen Galatasaray amblemli pastayı kestiler. Polat 57, Helvacı ise 50. yaşlarına bastılar. Başkan Polat, tören öncesi krediyi veren bankaların çalışanlarıyla yaptığı sohbette, Fenerbahçe'nin, Bursaspor'a yenilmesinin hatırlatılması üzerine, ''Benim için iki doğum günü oldu'' dedi.

Başkan Adnan Polat, gazetecilerle yaptığı sohbette ise Fenerbahçe-Bursaspor karşılaşmasıyla ilgili olarak ''Ne maçtı'' derken, ''Bursaspor, Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile yapılan iki maçta da hakkının yendiğini iddia ediyor. Galiba bu iddia onlara ekstra motivasyon sağladı'' şeklinde konuştu.

"G.SARAY'IN GELECEĞİNİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ"

Törende Polat'ın ardından söz alan DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, yaptığı konuşmada, “UEFA şampiyonu Galatasaray'ımızla son üç ayda bir çok değerli kurumun da katılımıyla iki büyük ortaklığa imza attık. Şimdi de işbirliğimizde bir adım daha atıyoruz. Türkiye'yi tüm dünyada temsil eden böylesine köklü ve önemli bir spor kulübüne destek olmak bizim için büyük bir onur. Umuyorum Galatasaray'ın geleceğini hep beraber inşa edeceğiz” ifadesini kullandı. Konuşmasında diğer katılımcı bankalara da şükranlarını ileten Ateş, “Bu başarının ardında bir ekip ruhu yatıyor. Bu başarı, Türk finans sektörünün spor kulüplerimize olan ortak güvenini yansıtıyor. “Kredi Vekili” ve “Aracı Banka” olarak koordinatörlüğünü üstlendiğimiz bu işlemde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve meslektaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum. Bankamız adına, kredi anlaşmasının tüm Galatasaray camiasına hayırlı olmasını diliyorum.” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin basın toplantısında yaptığı konuşmada 57 yıldır Türkiye ile birlikte büyüyen bir banka olarak, Türkiye'nin en önemli markalarından biri olan Galatasaray'a verilen destek platformunda yer almaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Uluşahin sözlerine şöyle devam etti: “Futbolun, ülkemizin tanıtımındaki, kültürel ve ekonomik hayatındaki yerinin bilinciyle hareket ediyor ve kulüplerimizin dünya ölçeğinde rekabetçi hale gelebilmeleri için desteğimize ihtiyaçları olduğunu biliyoruz. Bu doğrultuda Şekerbank, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin önemli kurumlarının, markalarının yanında olmaya, üretimi, üreteni desteklemeye devam edecektir.”

"G.SARAY'A GÜVENİMİZ TAM"

Demir-Halk Bank (Nederland) N.V.'nin Genel Müdürü Selçuk Şaldırak, “Ülkemizi Avrupa'da basarıyla temsil eden Galatasaray kulübüne desteğimiz ve güvenimiz tam olup bu kredinin tüm camia için hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Bankpozitif Genel Müdürü Okan Balköse ise “GS Kulübü yetkilileri ve katılımcı bankalar ile verimli bir çalışmayla sağlanan bu finansman paketi; bankacılık sektörümüzün ihtiyaçları karşılayabilme ve uzun vadeli kaynak temin edebilme yeteneğini de ortaya koymuştur. Biz geçtiğimiz iki yılda yurt dışı piyasalardan temin ettiğimiz yarım milyar dolar fonlamayı uzun vadeli krediler olarak müşterilerimize kullandırmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle katılımcı bankalara ve işlemin gerçekleşmesini sağlayan kendi çalışanlarımıza teşekkür ederim. Hayırlı olması dileğimizle.” şeklinde konuştu.

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Aydemir Galatasaray Spor Kulübü için çok önemli olduğunu düşündükleri projenin finansmanına katkıda bulunmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirtti. Aydemir: “Mazisi başarılarla dolu ve birçok spor branşında ülkemizi yurtdışında başarı ile temsil eden kulübümüze bu projesi kapsamında finansman sağlanmasının, finansmana katılan bankalar olarak Galatasaray markasına duyulan güvenin bir yansıması olduğunu düşünüyoruz. Kredinin tüm Galatasaray camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz" diyerek konuşmasını tamamladı.

Kaynak : Sporx.com ve AA

DenizlispoR
23.Şubat.2010, 17:23
Anlaşma mı ,borçlanma mı ?

Bekq
23.Şubat.2010, 17:27
Bende tam anlamadım bu anlaşmayı. Galatasaray hem tapuyu alıyor hemde 700 M Dolar kaynak. Biri özetleyebilirmi şu olayı. :D

Suicider
23.Şubat.2010, 17:28

Borçlanma ve bizi büyük bir yükten kurtaracak bir anlaşma..

el.nino
23.Şubat.2010, 17:29
şu yönetim kadar akıllı bir yönetim gelmedi gelmezde.

Suicider
23.Şubat.2010, 17:30
Bu hisse senetleri için yıllık dışarıya 28 milyon dolar kaynak çıkışımız olacaktı. 20 yıllık dönemde 600 milyon doları bulacaktık. Böyle bir operasyonla bunun önüne geçilmiş oldu

olay bu her sene böyle bir borç çıkıyordu. Sportif aş hisselerini almak için borç alındı ve vadeli şekilde de ödenecek. büyük bir yükten kurtulmuş oalcak takım

DenizlispoR
23.Şubat.2010, 17:30
Anladımda bunu duyan fiyatı uçurursa ne yapacak GS ? Adam elindeki hisseden zengin oldu :D.

Suicider
23.Şubat.2010, 17:43
Hepsinin max sınırı vardır canım zannetmiyorum istediği kadar uçurs$un :D Onu düşünmüşlerdir zaten...

KaPaLı
23.Şubat.2010, 17:53
şu yönetim kadar akıllı bir yönetim gelmedi gelmezde.

Yazın yediğin hurmalar kışın tırmalar diye söz vardır. Sonradan çıkacak bu harcamaların sonucu. Henüz yaz mevsiminde Galatasaray yönetimi. Ama bekledikleri gelir olmazsa kulup çok büyük borç yükünün altına girecek.

el.nino
23.Şubat.2010, 17:57
Yazın yediğin hurmalar kışın tırmalar diye söz vardır. Sonradan çıkacak bu harcamaların sonucu. Henüz yaz mevsiminde Galatasaray yönetimi. Ama bekledikleri gelir olmazsa kulup çok büyük borç yükünün altına girecek.

özhan canaydın olsaydı gs batmıştı zaten.ama polat için aynı şeyleri düşünmüyorum.

Suicider
23.Şubat.2010, 17:58

yıllık 28 milyon nakit çıkışı var deniyor.Bizim aldığımız kredi 70milyon..Basit bir matematik hesabıyla bu birleşme sayesinde yıllık 28 milyon nakit çıkışı duracak..70 milyon da uzun vadeye bölündüğü için bir problem olacağını sanmıyorum çok akıllıca bir iş bence ilerde ne gibi bir borç altına girecek anlayamadım ben

ThersoN
23.Şubat.2010, 18:34
bu alınan para batarsa o kadar sorun olmaz ne borçlarımız var daha bu ufak bişiy yönetimin çabalamasını saygıyla karşılıyorum önceki yönetimlerden en büyük farkı bu bence

Fernando Gago
23.Şubat.2010, 21:05
Bu övünelecek veya başarı sayılabilecek bir şey değil ki :)

E.Cartman
23.Şubat.2010, 22:24
ilk 1,5 yıl ödenmeyecek zaten 5 yılda ödenecek yani yıllık 14M$ zaten normalde yılda 28M$ gidiyormuş o gelince 20 yıl boyunca bu gideceğine 5 yıl boyunca yarısı gidecek sonra yıllık 14M$ gitmeyecek zaten villalardan minimum 400M$ gelir bekleniyor bi de bunun üstüne staddan yıllık 70M$ bekleniyor bence gayet akıllıca bir anlaşma...

tarikko
23.Şubat.2010, 23:10

Aynen..Basınımız iste :)

E.Cartman
23.Şubat.2010, 23:18

Aynen..Basınımız iste :)

Bu arada ikinizede katılıyorum medya abartıcak yine sonra FB-GS arasında bi şekilde tartışma yaratcaklar :D

Alicanfmfan
23.Şubat.2010, 23:21
Başladı , komplo teorileri , herşeyin ilkini yapıyoruz , devam da edecegiz...

Fearless Coward
23.Şubat.2010, 23:37
Siz Dalgamı geçiyorsunuz Yahu. Şu yapılan anlaşma varya. Galatasaray yönetiminin yaptıgı en iyi anlaşmadır. EN BÜYÜK BAŞARIŞI EN BÜYÜK DÜŞÜNCESİDİR.. Geçmişte ki yönetimin ise en büyük hatası olan bu anlaşma ile kulubun %30luk hissesini halka arz ederek o kadar büyük gelirden olmuştur ki galatasaray, onu halka arz eden yönetim tarihinin en büyük yanlışını yapmıştır. Bu birşey değil,abartacak bişey yok,basının abartması gibi şeyler boş laflar. Galatasaraylılar şuan 5 dakika durmasın burada gidip öpsünler bu yönetimin elini,bunu düşünen bir kulubunuz var.

Konuya ilk girdiğimde böyle bir şey yazmayı düşünüyordum ancak sen önce davranmışsın.Çokda iyi özetlemişsin bence.

Suicider
23.Şubat.2010, 23:39
Siz Dalgamı geçiyorsunuz Yahu. Şu yapılan anlaşma varya. Galatasaray yönetiminin yaptıgı en iyi anlaşmadır. EN BÜYÜK BAŞARIŞI EN BÜYÜK DÜŞÜNCESİDİR.. Geçmişte ki yönetimin ise en büyük hatası olan bu anlaşma ile kulubun %30luk hissesini halka arz ederek o kadar büyük gelirden olmuştur ki galatasaray, onu halka arz eden yönetim tarihinin en büyük yanlışını yapmıştır. Bu birşey değil,abartacak bişey yok,basının abartması gibi şeyler boş laflar. Galatasaraylılar şuan 5 dakika durmasın burada gidip öpsünler bu yönetimin elini,bunu düşünen bir kulubunuz var.

İstediğin kadar söyle rakip takım taraftarı oldumu gören gözler görmez duyan kulaklar duymaz oluyor.Herkes 3 maymunu oynamaya başlıyor..bilerek cevap vermedim alıştık zaten..

Suicider
24.Şubat.2010, 00:59
Ne alakası var ki bu konuştugumuz konuda abartılacak birşey yok. Söylediklerim ve yönetimin söyledikleri tamamen doğrudur. Benım bunları söyleyerek ne çıkarım olsun ki. Rakip taraftarı olduk diye doğruları da mı söylüyemicez. Açın spor kanalları dinleyin. Bu işin erbabı sayılan gerçekleri,doğruları söleyen insanları. Onlarda farksız birşey demişceklerdir.

Asıl boş laflar diyen basının abartması diyenlere böyle olmadıgını göstermek ve anlatmak doğru olanıdır.

sanırım aynı düşüncedeyiz ben sana bişi demedim çünkü :)