PDA

View Full Version : Fenerbahçe - Lille | Uefa Avrupa Ligi 2. Tur 2. Maçı

tarikko
23.Şubat.2010, 18:14
http://www.uefa.com/imgml/TP/teams/logos/70x70/52692.png (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.uefa.com%2Fuef aeuropaleague%2Fclubs%2Fclub%3D52692%2Findex.html)

http://www.uefa.com/imgml/TP/teams/logos/70x70/75797.png (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.uefa.com%2Fuef aeuropaleague%2Fclubs%2Fclub%3D75797%2Findex.html)

Tarih: 25.02.2010
Saat: 22.05
Stad: Şükrü Saracoğlu Stadı
Hakem: Florian Meyer
Yayın: Eurofutbol

Suicider
23.Şubat.2010, 18:20
Lille de gervinho,eden hazard,debuchy,de melo kadroda olmıcaklarmış sanırım fenerde de çok önemli sakatlar var santos da cezalı çekişmeli bir maç olacak.Rakip fener kadar tecrübeli değil fener erken bir gol atarsa buna rakibin tecrübesizliğide eklenince turu alabilir.Eğer uzun süre gol atamazsa çok adamla ileriye çıktımı arkada az adamla yakalanıp gol yiyebilir.Zaten 1 gol yerse maçı çevirmesi çok zorlaşır..

barahir
23.Şubat.2010, 18:20
maçta yerimizi alıyoruz.. hep destek tam destek fenerbahçe'm

nerazzuri
23.Şubat.2010, 18:22
Özer,Topuz sakat. Santos cezalı sanırım.

Volkan-Önder-Lugano-Bilica-Deniz(Bekir)-Cristian-Emre-G.Gönül-Alex-Vederson-Güiza
ilk 11'ini bekliyorum.

Eğer dün Güiza olayı yaşanmasaydı, Semih'i ilk 11'de çıkartabilirdi Daum.
Lugano yetişecekmiş maça.

Kanatlar çok büyük sorun olacak gibi geliyor bana.

Herşeye rağmen Lille'nin büyütülecek bir takım olmadığını düşünüyorum ve turu çok rahat bir şekilde geçeceğimize inanıyorum :)

GodfatheR
23.Şubat.2010, 18:25
Son yılların en iyi futbolunu oynuyoruz ama skora yansıtamıyoruz umarım bu kez yansıtırız. Rahat bir galibiyet bekliorum. 2-0 alırız inşallah :)

Deus Dominus
23.Şubat.2010, 18:35
sahada iyi bir Alex olursa Fenerbahçe gol-goller bulur burası kesin, ama en önemli olan gol yememeleri gerekiyor.

E.Cartman
23.Şubat.2010, 18:35
Fenerbahçe eğer ilk maçtaki gibi bireysel hatalar yapmazsa kazanır bu maçı ama rahat kazanacağını sanmıyorum çünkü Lille gereğinden hızlı bir takım ve kontralarla golü bulacaktır...

Fearless Coward
23.Şubat.2010, 20:27
Fenerbahçe ile Lille'nin çıkma şansı %50 Lille'nin 2 çok önemli ismi İstanbul'a gelmeyecek.Edin Hazard ve Gervinho..Bu avantaj olabilir.Ancak Balmont,Mavuba,Frau gibi önemli isimlerede önlem alınması gerek.Deniz oynarsa zaten asistini yapar söylim.Daum sistemini değiştirmeli bence.

uAburak89
23.Şubat.2010, 21:14
Maçta ilk golü bulan takımın turu geçeceğini düşünüyorum, her iki takımın da turu geçme şansı eşit bence.

KaF KeF
23.Şubat.2010, 22:23
Vederson da sakatlanmış ve Lille maçında yokmuş..

uAburak89
23.Şubat.2010, 22:38
Christian'ın durumu da maç saati belli olacakmış.

Rsa
23.Şubat.2010, 22:51
Kanatlarda kim oynayacak yahu?

Fearless Coward
23.Şubat.2010, 22:56
Yahu takımda kimse kalmadı Dos Santos'da yok Vederson'da...Daum kanatsız taktik kursun ne diyim..Denizi felan almasında.

MeMo
23.Şubat.2010, 22:57
Tur için umudum kalmadı resmen.Bu kadar sakat nedir yahu?

nerazzuri
23.Şubat.2010, 22:58
Sanıyorum ki, Emre zorunlu olarak bu maç sol açık oynayacak.

Aslında Daum kendinide futbolcularıda zora sokmayıp 4-3-1-2 deneyebilir.

Volkan-Gökhan-Lugano-Deniz-Bekir-Cristian-Emre-Selçuk-Alex-Semih-Güiza.

MeMo
23.Şubat.2010, 23:01
Sanıyorum ki, Emre zorunlu olarak bu maç sol açık oynayacak.

Aslında Daum kendinide futbolcularıda zora sokmayıp 4-3-1-2 deneyebilir.

Volkan-Gökhan-Lugano-Deniz-Bekir-Cristian-Emre-Selçuk-Alex-Semih-Güiza.

En uygun kadro bu gibi.Ama Deniz yerine Bilica oynasın bence Deniz'den iyidir.

nerazzuri
23.Şubat.2010, 23:02
En uygun kadro bu gibi.Ama Deniz yerine Bilica oynasın bence Deniz'den iyidir.
Pardon evet. Bilica'yı unutmuşum :)

tarikko
23.Şubat.2010, 23:05
Yok artık valla olmaz böyle birşey ya..Neler oluyor böyle.İsimiz baya zor Allah yardımcımız olsun.

Daum 1. olarak Lugano iyilesirse Deniz'i sol beke,Guiza'yi da sol açığa koyabilir.Bu mantıklı bir secim olabilir bence.Sağ bekte Bekir önünde Gökhan olur sagda da..

2. Olarak ise Emre'yi sola alır ama bu bana pek mantıklı gelmiyor çünkü ortasahada direncimiz çok düşer ve bu rakibin işine gelir diye düşünüyorum.

İlk seçeneği kullanır bence Daum..

Ama her şartta işimiz çok zor.Allah yardımcımız olsun...

nerazzuri
23.Şubat.2010, 23:09
Yok artık valla olmaz böyle birşey ya..Neler oluyor böyle.İsimiz baya zor Allah yardımcımız olsun.

Daum 1. olarak Lugano iyilesirse Deniz'i sol beke,Guiza'yi da sol açığa koyabilir.Bu mantıklı bir secim olabilir bence.Sağ bekte Bekir önünde Gökhan olur sagda da..

2. Olarak ise Emre'yi sola alır ama bu bana pek mantıklı gelmiyor çünkü ortasahada direncimiz çok düşer ve bu rakibin işine gelir diye düşünüyorum.

İlk seçeneği kullanır bence Daum..

Ama her şartta işimiz çok zor.Allah yardımcımız olsun...
Güiza'yı sol açığa koyarak bu riske asla girmez. Semih'i deneyebilir.

tarikko
23.Şubat.2010, 23:13
Güiza'yı sol açığa koyarak bu riske asla girmez. Semih'i deneyebilir.

Emre'yi de koymamasi lazım.Selçuk-Cristian basımızı fena halde ağrıtırlar bence.Guiza etkili olabilir solda..Umarım :)

nerazzuri
23.Şubat.2010, 23:15
Emre'yi de koymamasi lazım.Selçuk-Cristian basımızı fena halde ağrıtırlar bence.Guiza etkili olabilir solda..Umarım :)
Bende isterdim ama, dünki olaydan sonra Güiza 90 dakika bile oyunda kalabilir.

Keşke 4-3-1-2 denese.

Sekopej
24.Şubat.2010, 00:15
Rakibin kanatları çok etkili, bu nedenle 3 orta saha riskine girer mi bilinmez. Ama sanmıyorum, uzun süreli sakatlık değilse, Vederson yetişir maça.

TR.CaPTaiN
24.Şubat.2010, 00:40
Biraz dikkatli olabilseydik Fransa'dan bile galibiyetle ayrılabilirdik ama futbolda olsaydı, yapsaydı şeklinde kelimelerin pek manası olmadığından bu maçı ne yapıp edip gerekli skoru bularak kazanmalıyız. Takımda moral bozukluğu var ama Avrupa Ligi ayrı bir platform.

Lille'de muhtemelen Hazard ve Gervinho olmayacakmış. Ayrıca ilk maçta ortasahada sağlam bir görüntü çizen Balmont ve oyuna sonradan giren Cabaye cezalı. Bizim yaşadığımız talihsizliklere gelince; herhalde bu kadar şanssızlığın altından ancak Barcelona çıkabilirdi. Bir takımda kanat oynayabilecek tüm oyuncular sakat olur mu yahu ? Lugano yetişirse muhtemelen Deniz sol bekte oynar ama önünde kim oynayabilir hiçbir fikrim yok. 4-3-1-2 sistemini de birkaç kez denedik ama pek becerebildiğimiz söylenemez.

Asker uğurlaması nedeniyle maalesef izleyemeyeceğim maçta Fenerbahçeme sonsuz başarılar. İnşallah Liverpool maçlarını izlemek kısmet olur.

CeNTeR_TR
24.Şubat.2010, 01:00
İlk maçta Güiza yerine Semih olsaydı ordan avantajlı bir skorla dönebilirdik.Fakat olmadı ama şimdi geçmişi konuşmanın boş konuşmakdan bi farkı olmaz..

Bu maçtan galibiyetle ayrılacağımızı umuyorum.Ama turu geçebileceğimiz bir galibiyet olursa çok daha iyi olur..

Fakat şöyle bir hataya düşersek işimiz gerçekden zor.Eğer golü buluktan sonra skora yatarsak işimiz iş yine hüsranla karşılaşabiliriz.

KaPaLı
24.Şubat.2010, 09:33
http://i46.tinypic.com/16la4hh.jpg
http://i45.tinypic.com/2aaadrc.jpg

Daha kaç tane eksik olacak bakalım. Maç saatine kadar sakatlanmasa bari 2-3 kişi daha.

Lille takımında Debuchy - Cabaye - Gervinho - Balmont olmayacak oyuncular. Zaten defansları berbattı sağ bek oyuncuları sakatlandı son maçta. Balmont - Cabaye kart cezalısı durumundalar.

Neron_FB
24.Şubat.2010, 14:44
.......... Volkan Demirel............

Bekir.....Bilica....Önder(Lugano)...G.Gönül

.......Deniz...Selcuk...Emre.......

..................Alex..................

........Güiza...........Semih.......

Şeklinde olabilir kadro christian da vederson gibi oynayamazsa... Ya da Semih ortasahaya alınıp denizin yerine gökhan ünal forvete geçebilir.. Çok da iyi olur :) Madem onların en önemli2 yıldızı yok, atabileceğimiz kadar gol atmalıyız bence. Nasıl olsa 1 tane yeriz en az. 1-0 bitmez bu maç.. Tur atlarsak 2-1(penaltılar) 3-1 4-2 vs.. olur

sananes
24.Şubat.2010, 15:55
gökhan ünal'da yok ki bu maçta gerekirse alt yapıdan oyuncuları oynatsın gökay'ı mesela ama gökhan gönül emre sag ve sol açık olarak çıkarsa futbol cahili derim ben o kadroyu kurana

Rsa
24.Şubat.2010, 16:45
Deivid takımla çalışmalara başlamış.Yedek başlar herhalde.

tarikko
24.Şubat.2010, 17:10
Vederson,Cristian ve Lugano'da yarin oynayamayacaklar..Daum basin toplantisinda soyledi az once..Deivid'de yedekte olacakmis..

KanaKe
24.Şubat.2010, 17:17
Vederson,Cristian ve Lugano'da yarin oynayamayacaklar..Daum basin toplantisinda soyledi az once..Deivid'de yedekte olacakmis..

ilk 11 i acikladimi dahi daum?

ForsakeN
24.Şubat.2010, 17:24
Daum antremanlarda şu 11'i deniyormuş.

Volkan
Gökhan-Bilica-Önder-Deniz
--------Selçuk-Emre-----
Deivid -----------Semih
-------Alex--------
-------Guiza------

Ligtv muhabiri söyledi

nannar
24.Şubat.2010, 17:27
Lille de gervinho,eden hazard,debuchy,de melo kadroda olmıcaklarmış sanırım fenerde de çok önemli sakatlar var santos da cezalı çekişmeli bir maç olacak.Rakip fener kadar tecrübeli değil fener erken bir gol atarsa buna rakibin tecrübesizliğide eklenince turu alabilir.Eğer uzun süre gol atamazsa çok adamla ileriye çıktımı arkada az adamla yakalanıp gol yiyebilir.Zaten 1 gol yerse maçı çevirmesi çok zorlaşır..

Bu ikili yoksa Fenerbahçe'nin eleyememesi bence gecenin sürprizi olur. Eğer o ikili olsa şans % 51 Lille'den yana derdim ancak bence şu anda en kötü ihtimalle ibre % 60-65 Fenerbahçe'ye dönmüş durumda...

MeMo
24.Şubat.2010, 17:30
Bu ikili yoksa Fenerbahçe'nin eleyememesi bence gecenin sürprizi olur. Eğer o ikili olsa şans % 51 Lille'den yana derdim ancak bence şu anda en kötü ihtimalle ibre % 60-65 Fenerbahçe'ye dönmüş durumda...

Fenerbahçe'de de çok eksik var hatta daha çok eksik var.Bence elememiz zor.

tarikko
24.Şubat.2010, 17:31
ilk 11 i acikladimi dahi daum?
Hayir aciklamadi..Ama zaten 11-12 kisi kaldi :)

tarikko
24.Şubat.2010, 17:32
Daum antremanlarda şu 11'i deniyormuş.

Volkan
Gökhan-Bilica-Önder-Deniz
--------Selçuk-Emre-----
Deivid -----------Semih
-------Alex--------
-------Guiza------

Ligtv muhabiri söyledi
iyi 11 ama Semih yerine Guiza'yi solda oynatsa daha iyi olur bence..

KaPaLı
24.Şubat.2010, 18:12
Çok fazla düşünmesine gerek yokki 17 kişi kaldı şu anda bunların 3 tanesi kaleci : )

LaigLeNoiR
24.Şubat.2010, 18:31
İlk 11 kurulmuyor! İşte sakatlar, işte ihtimaller!

Sizce ne olacak? F.Bahçe Perşembe gecesi 2-1'lik yenilginin rövanşında Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda Fransız temsilcisi Lille ile karşılaşacak.

TSİ ile 22.05'te başlayacak mücadele öncesi F.Bahçe'yi sakatları oldukça sıkıntılı bir duruma sokuyor.

Takımın Alman teknik direktörü Christoph Daum maç öncesinde düzenlenen basın toplantısında 9-10 eksikliklerinin olduğunu söylerken sarı-lacivertli kesim ilk 11 kurmakta zorlanıyor.
Fenerbahçe'de bu maç öncesi takımını yalnız bırakacak oyuncular şu şekilde; Lugano, Vederson (bir son dakika gelişmesi yaşanabilir), Mehmet Topuz, Cristian, Ali Bilgin, Uğur Boral, Özer Hurmacı, Andre Santos (cezalı), Gökhan Ünal (UEFA listesinde yok).
Sakatlığı geçen ve takımla birlikte çalışmalara başlayan Deivid ise henüz ilk 11 için hazır durumda değil

FENERBAHÇE A TAKIMI KADROSU
01. Volkan Demirel
02. Lugano (Sakat)
19. Önder Turacı
10. Alexsandro de Souza
21. Selçuk Şahin
23. Semih Şentürk
24. Deniz Barış
25. Uğur Boral (Sakat)
17. Ali Bilgin (Sakat)
99. Deivid de Souza
06. Gökçek Vederson (Sakat, bir son dakika gelişmesi yaşanabilir)
77. Gökhan Gönül
88. Volkan Babacan (Kaleci)
24. Fehmi Mert Günok (Kaleci)
9. Daniel Gonzalez Güiza
5. Emre Belözoğlu
20. Özer Hurmacı (Sakat)
66. Mehmet Topuz (Sakat)
58. Fabio Alves Da Silva (Bilica)
15. Bekir İrtegün
67. Onur Karakabak
54. Furkan Aydın
22. Mahmut Ertuğrul Taşkıran
27. Andre Clarindo Dos Santos (Cezalı)
16. Cristian Oliveira Baroni (Sakat)
39. Gökhan Ünal (UEFA'ya bildirilen kadroda yok)

A Takım kadrosunda yer almayan ama UEFA'ya bildirilen kadroda ise A2 Ligi'ne mücadele eden şu genç oyuncular bulunuyor:

Defans: Sertaç Eren (1991), Murat Özer (1991), Okan (1991)

Orta Saha: İsmail Aslan (1991), Barış Yardımcı (1991), Enis Gül (1991), Gökay Iravul (1992)

Christoph Daum'un açıklamalarına göre Lille maçında Fenerbahçe'de sağlam futbolculardan bir 11 oluşturulacak ve birçok futbolcu kendi mevkisinde yer almayacak.

Özellikle sol kanatta bekte Vederson'un sakat olması, açık oynayabilecek iki futbolcudan Özer Hurmacı'nın sakatlığı ve Andre Santos'un cezalı oluşu takımı bambaşka bir duruma çevirecek.
İşte ilk 11 için ihtimaller:

1- Bekir İrtegün sağ bekte oynayacak, Gökhan Gönül önünde görev yaparken sol bek çok sürpriz bir şekilde Önder Turacı olacak. Daum sevdiği tercih Deniz - Bilica stoper seçimini bozmayacak.

2- Semih Şentürk Luis Aragones zamanındaki gibi orta sahada sağ kanatta görev yapacak. Sağ bekte Gökhan Gönül kendi mevkiisinde oynarken Önder - Bilica ikilisi stoperde, Bekir sol bekte görev yapacak. Deniz ve Selçuk ise Emre'nin sol açığa kayışından önliberoda görev yapacak.

3- G.Antep'te daha çok stoperde oynayan Bekir İrtegün asıl mevkiisi stopere geçecek. Sağ bekte Önder Turacı, sol bekte daha önce bir maçta sol bek oynayan Gökhan Gönül yer alacak. Deniz - Selçuk ikilisi yine önliberoda görev yaparken, sol açık Emre Belözoğlu'na teslim edilecek.

4- Bekir İrtegün F.Bahçe'de zaman zaman şans bulduğu ama istediği ritme ulaşamadığı sağ bekte görev yaparken, Önder ile Bilica geri dörtlünün ortasında yer alacak. Sol bekte ise Daum'un jokeri Deniz Barış görev yapacak. Sağ açıkta Gökhan Gönül, sol kanatta ise Semih Şentürk görevlendirilirken, önliberolar Selçuk - Emre olacak. Daum'un bu 11'i tercih etme şansı oldukça fazla.

Eksik futbolcular göze alındığında ihtimallerin sayısı tahmin edilemeyecek kadar artıyor. Sözün özü Perşembe gecesi Lille karşısında F.Bahçeli futbolcuların mevkiiden öte takım halinde yardımlaşma sağlayan ve sürekli birbirleriyle mevkiilerini değiştiren görüntüsüne tanık olabiliriz.
Eğer Cristian ile Vederson'dan son dakikada mucize bir şekilde iyi haberler gelmezse Daum'u zor bir seçim bekliyor ve tabii ki akıllara devre arasında yolların ayrılmak zorunda kalındığı Roberto Carlos ile Toulouse'a kiralanan Colin Kazım Richards geliyor.
Esat DERGİ (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=hhttp%3A%2F%2Fwww.sporx.com%2Fd etail.php%3FType%3D82%26yId%3D13)

24.02.2010

Kaynak : Sporx.com

RaSenGan
24.Şubat.2010, 18:49
"Kaleci hariç 10 sağlam futbolcumuz var"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanşında yarın Lille ile yapacakları maç öncesi, sakatlıklar nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını, bazı futbolcuların, bu maçta mevkilerinin dışında görev alabileceklerini söyledi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında, maçla ilgili değerlendirmeler yapan ve soruları yanıtlayan Alman çalıştırıcı, sakatlıkları bulunan futbolculara ek olarak Lugano, Vederson ve Cristian'ın da forma giyemeyeceğini açıklayarak, ''Sıkıntılı bir durum yaşıyoruz. 9 eksiğimiz var, yarın belki 10 olur. Dolayısıyla, yarın görev alacak futbolcularımız, kendi mevkilerinde değil, belki başka mevkide oynamak zorunda kalacak, ama bizim onlara verdiğimiz görevi en iyi şekilde yapacaklarına inanıyorum. Yarınki maçta maalesef ilk defa böyle bir durumla karşılaşacağız. İlk defa 'Niye oynamadı' soruları olmayacak. Kaleci hariç 10 sağlam futbolcumuz var. Diğer bir sağlam oyuncumuz Deivid, o da yedekte oturacak. Sağlam oyuncularımızın hepsi ilk 11'de yer alacak. Sahaya çıkacak her futbolcumuza güvenimiz sonsuz. Herkese inanıyorum'' diye konuştu.

-''HEDEFİMİZ YARININ DÖNÜM NOKTASI OLMASI''-

Yarın Lille karşısında alacakları iyi bir sonucun, son dönemde aldıkları kötü sonuçların ardından pozitif sonuçlar ortaya çıkarabileceğini kaydeden Daum, ''Bir dönüm noktası olabilir. Yarın inşallah iyi bir sonuç alırız. Yarın olmazsa, pazar günü de olabilir. Hedefimiz bu. Yarın, bizim için dönüm noktası olsun'' dedi.

Daum, Lille karşısında alınabilecek olası bir kötü sonucun baskısını kaldırıp kaldıramayacağı sorusuna, ''En büyük baskıyı kendim yaratıyorum zaten. Her zaman, kendimi baskı altında tutuyorum. Onun için, dışarıdan gelen baskı bizim için tabii ki önemli, ama sonuçta eleştirilere açığız '' yanıtını verdi.

''Daha iyi oynayan, daha şanslı olan takımın kazanmasını istiyoruz'' diyen Daum, ''Yarın bu turun ikinci yarısı bizi bekliyor. Devrede Lille takımı 2-1 önde. Yarın amacımız, maçı çevirmek olacak. Evimizde oynuyoruz. Taraftarımızla birlikte apayrı bir güce sahibiz. Bu güç bizim için çok önemli olacak'' diye konuştu.

Daum, sakatların çokluğu nedeniyle nasıl bir kadro kuracağı yönündeki soruya esprili şekilde, ''Fransa'dan gelen misafirlerimiz var. Lourdes diye özel bir ilaç varmış. Belki bize ondan getirip yardımcı olabilirler'' diye yanıtladı.

-''KONTRATAK OYNAYAN BİR LİLLE BEKLİYORUM''-

Lille takımını iyi tanıdıklarını ifade eden Daum, yarın karşılarında kontratak oynayan bir ekip olacağını sandığını söyledi. Daum, ''Kontratak oynayan bir Lille takımı bekliyorum. Gerçekten süratli kanat oyuncuları var. Aynı zamanda erken baskı kuran bir takım. Bunu da zaman zaman yapabilir. Kompakt organizasyona sahipler ve bizi güçlü bir rakip bekliyor. Rakibimizde duran toplarda etkili oyuncular da var. Buna da hazır olmamız gerekiyor'' dedi.

''Ligde mağlup oldukları Bursaspor maçında Güiza'yı oyundan seyirci baskısı nedeniyle aldığı, bu nedenle de maçı kaybettikleri'' yorumlarının yapıldığı ifade edilerek yöneltilen soruya, Daum şu yanıtı verdi:

''Medyada bazı söylentiler olabilir, ama öyle bir şeye katılmıyorum. Ben de şöyle bir şey sorabilirim: 'Semih'i maça alınca mı kaybettik?' Maçı kaybetmemizin nedeni tabii ki o değişiklik değildir. Gerçekten bu söylemler mantıksız. Anlamıyorum. İkinci golde çok şanssızdık. Cristian'a çarpan top var. Kaleye girmesi büyük bir talihsizlik. Onun, daha önce yaptığımız değişiklikle ne alakası var. Bursaspor frikik golünde çok şanslıydı. Cristiano Ronaldo'yu, Rooney'i bulundurun isterseniz, yine o top Cristian'a çarpıp girecekti. Net söylüyorum, Bursaspor'a karşı aldığımız mağlubiyetin nedeninin değişikliklerle alakası yok.''

24.02.2010
Kaynak : AA

Sekopej
24.Şubat.2010, 19:49
Daum'a sakatlar var, yarın kimler nasıl oynayacak diye sordular, O da, zaten sağlam 10 oyuncum var, hepsi oynayacak dedi.:p

Benim beklediğim, kalede Volkan, Deniz-Bilica-Önder-Bekir, Deivid(oynama ihtimali var)-Emre-Selçuk-Gökhan, Alex, Güiza. 4-3-1-2 denerse eğer, sola Önder geçebilir, Bekir stopere, Gökhan sağ kanada, Deniz de orta sahaya.

Tam kadro olsak en azından kanatlarda oynayabilen 7 oyuncudan en azından 2 tanesi oynayabilecek olsa turu geçeceğimizden şüphe duymazdım ama bu şartlarda çok zor olacak. Oynayacak 10 oyuncu belli, ve sonradan girecek 1 oyuncu da belli Deivid.

Diziliş nasıl olacak, onu herkes gibi ben de merak ediyorum.

Bir de FM'de neden bu kadar sakatlık oluyor, oyun saçma diyenler görsün, Galatasaray'ın 2 senedir yaşadıkları, Fenerbahçe'nin şimdiki durumu, demek ki olabiliyormuş.:p

Sekopej
24.Şubat.2010, 19:52
Tabi bir de en önemli oyuncumuz seyirciyi unutmamak gerek. İstediğinde takımı nasıl motive edebildiklerini gördük. Pazartesi günü onlar da kötüydü, formsuzdu, bunu telafisini mutlaka yapmalılar. Takımı asla yalnız bırakmamalılar.

uAburak89
24.Şubat.2010, 21:42
Hazard'ın durumu maç saati belli olacakmış.

LaigLeNoiR
24.Şubat.2010, 21:55
Daum'a sakatlar var, yarın kimler nasıl oynayacak diye sordular, O da, zaten sağlam 10 oyuncum var, hepsi oynayacak dedi.:p

Benim beklediğim, kalede Volkan, Deniz-Bilica-Önder-Bekir, Deivid(oynama ihtimali var)-Emre-Selçuk-Gökhan, Alex, Güiza. 4-3-1-2 denerse eğer, sola Önder geçebilir, Bekir stopere, Gökhan sağ kanada, Deniz de orta sahaya.

Yahu Serkan bu kadar yoksullukta bile Semih'i yedek bırakmışsın helal olsun sana :D

Bu adam ne zaman oynayacak:D

Sekopej
24.Şubat.2010, 21:58
İyi de, takımın bir sistemi var, 4-1-3-2 denedi Daum 2-3 defa ve olmadığını gördük. Eğer Deivid yetişirse Semih yedek beklemeli.

RaSenGan
24.Şubat.2010, 22:01
İyi de, takımın bir sistemi var, 4-1-3-2 denedi Daum 2-3 defa ve olmadığını gördük. Eğer Deivid yetişirse Semih yedek beklemeli.

Adam 10 sağlam oyuncu varken de oynamazsa artık bırakır futbolu :D

Sekopej
24.Şubat.2010, 22:07
Muhtemelen oynayacak zaten. Ben Divid'in de sağlam olduğunu varsayarak bir kadro yaptım. Kanatta kanat oynamayı bilmeyen bir oyuncu oynayacağına Deivid oynasın.(Deivid'i beğenmediğimi bilenler bilir) Gerçi kanatta oynamayı bilmeyen Gökhan yarın oynayacak ve sol kanatta kim oynayacak onu da bilmiyorum.

Ali Bilgin belki de Fenerbahçe'de en çok forma giyebileceği dönemde sakatlanarak bu şansını da kaybetti. Sakatlanmasa belki bu dönemde takımda kalıcı olmak adına bir şeyler ispatlayabilirdi. Şans yok adamda.

el.nino
24.Şubat.2010, 22:38
bana bu sakatlıklar gs'nin ne kadar geniiş kadrosu olduğunu birkez daha açıkladı.en az bu kadar sakatla şampiyon olmuştuk.inşallah fenerde kazanır.artık türklerin kazanma vakti geldi.guiza oynarsa gol atacak haberiniz olsun.

MeMo
24.Şubat.2010, 22:46
bana bu sakatlıklar gs'nin ne kadar geniiş kadrosu olduğunu birkez daha açıkladı.en az bu kadar sakatla şampiyon olmuştuk.inşallah fenerde kazanır.artık türklerin kazanma vakti geldi.guiza oynarsa gol atacak haberiniz olsun.

Nasıl geniş kadro?9 sakatla falan mı şampiyon oldunuz anlamadım şimdi?

Sekopej
24.Şubat.2010, 22:53
7 tane kanatta oynayabilecek oyuncu yarın forma giyemeyecek. Sıkıntı da burada zaten. Defansa devre arası yabancı alınmaması hata, orada Lugano'nun yerini doldurmak zor. 7 tane kanat oyuncusu say bakalım Galatasaray'da ve oynamadıklarını düşün?

nannar
24.Şubat.2010, 23:21

GK : Leo ,Aykut,Ufuk
DR: Sabri,Uğur,Serdar
DL: Hakan,Caner
DC: Neill,Servet, Emre
DMC/MC: Mehmet,Barış, Ayhan,Mustafa,Elano
MR: Keita ,Santos
ML: Arda, Emre Ç. ,Kewel
SC: Baros,Jo

Bence bu alternatifler birbirine yakın oyuncular hep :) yani her mevkide hemen hemen 2 hatta 3 oyuncumuz var... Sabri aynı zamanda sağ kanat ilerde de oynayabilir, Aynı şekilde Arda 2 kanatta hatta amc'de oynuyor, Neil sağa çekilebilir vs vs bir sürü kombinasyonla her mevkide 3 alternatif çıkıyor kaliteli isimlerle... "Geniş kadro"dan kasıt bu sanırım :) (bunlar bu sezon için yani)

Neron_FB
24.Şubat.2010, 23:30
Fenerbahçenin kadrosu en az GS kadar geniş kimse merak etmesin :) Bu sene şanssızlık tuttu diye dar demek haksızlık olur kadroya. Bu kadar sakat her sezon olmaz, 4-5 sezonda bir olan olağanüstü bir durum. Zaten geniş bi kadromuz olmasaydı Kazım eğlenmeye las vegasa da gitse gönderilmezdi ya da transfer yapılırdı yerine :)

Sekopej
25.Şubat.2010, 00:30
Sırayla yazdığımızda Fenerbahçe'nin de alternatifli kadrosu olduğu görülür. Tekrarlıyorum ama yarın oynayamayacakların 7 tanesi kanatlarda oynayan isimler. Devre arası gönderilen Kazım ve Carlos, işte bu nedenle gönderildi yoksa orada oynayabilecek 9 isim olacaktı.

goosfraba
25.Şubat.2010, 08:44
FENERBAHÇE'NİN MUHTEMEL 11'İ
Sakat futbolcuların çokluğu ve sarı kart cezalısı Andre Santos'un yokluğunda Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum'un, Lille karşısında sahaya sürmesi beklenen muhtemel 11 şöyle:

Volkan Demirel, Bekir, Önder, Bilica, Deniz, Gökhan Gönül, Selçuk, Emre, Güiza, Alex, Semih.

HaberTürk

KanaKe
25.Şubat.2010, 10:01
Güzel bir 11 cikarmis dahi Daum

Estranged
25.Şubat.2010, 10:13
Defansif Hattaki hata yapması muhtemel oyuncuların çokluğu bizi zor duruma sokacaktır.Önder'in milli maçlarda yaptığı hatalar,Bekir'in avrupa deneyimsizliği,Bilica'nın vurma-kırması,Deniz'in saçmalaması ve Selçuk'un topu sadece geriye doğru atabilmesi bizi zor duruma sokacak bence.Ne atağa çıkabilecek,ne de doğru düzgün defans yapabileceğiz.

Bunun yanında çift forvet oynamamız bence takımdaki herkesin yararına oldu.Güiza'nın bu maçla moralsizliğini üzerinden atmayı başaracağını düşünüyorum,özellikle Semih ve Alex'in kaptan ve 2. kaptan olmaları Güiza'ya bir özgüven getirecektir.inşallah yani :n:

Hugo
25.Şubat.2010, 10:29
Hazard'ın durumu maç saati belli olacakmış.

Hazard geldi mi Türkiye'ye?

Maç ilk yarı 2 ikinci yarı 1 olur bu arada.

Neron_FB
25.Şubat.2010, 15:47
Hazard geldi diye biliyorum. Büyük ihtimalle de oynicak. Kadroya alınıp oynama ihtimali %50 denilen ve "durumu maç saati belli olacak" diye konuşulan futbolcuların %99u oynar o maçta :)

el.nino
25.Şubat.2010, 15:51

7 tane kanatta oynayabilecek oyuncu yarın forma giyemeyecek. Sıkıntı da burada zaten. Defansa devre arası yabancı alınmaması hata, orada Lugano'nun yerini doldurmak zor. 7 tane kanat oyuncusu say bakalım Galatasaray'da ve oynamadıklarını düşün?

Fenerbahçenin kadrosu en az GS kadar geniş kimse merak etmesin :) Bu sene şanssızlık tuttu diye dar demek haksızlık olur kadroya. Bu kadar sakat her sezon olmaz, 4-5 sezonda bir olan olağanüstü bir durum. Zaten geniş bi kadromuz olmasaydı Kazım eğlenmeye las vegasa da gitse gönderilmezdi ya da transfer yapılırdı yerine :)

Sırayla yazdığımızda Fenerbahçe'nin de alternatifli kadrosu olduğu görülür. Tekrarlıyorum ama yarın oynayamayacakların 7 tanesi kanatlarda oynayan isimler. Devre arası gönderilen Kazım ve Carlos, işte bu nedenle gönderildi yoksa orada oynayabilecek 9 isim olacaktı.

ben zaten feldkamp'lı ilk dönemden bahsetmiştim hatırlarsınız eminim.kaç tane sakatla şampiyon olmuştuk.en az bu kadar sakat oyuncumuz vardı takımda.semih kaya falan kadroya alınmıştı daha 16-17 yaşlarındayken.şimdi de geniş kadromuz var.bir tek forvetimiz az var.

TR.CaPTaiN
25.Şubat.2010, 16:07
Fenerbahçe'ye sol kanattan bir müjde!

Perşembe gecesi Fransız temsilcisi Lille ile 22.05'te başlayacak maçta karşı karşıya gelecek Fenerbahçe'ye Gökçek Vederson'dan sevindirici haber geldi.

NTVSpor muhabiri Loran Vayloyan'ın verdiği bilgiye göre daha önce oynayamayacağı açıklanan ve teknik direktör Christoph Daum dahil bütün Fenerbahçelileri büyük sıkıntıya sokan sol kanat oyuncusu Gökçek Vederson maç kadrosuna dahil edildi.

F.Bahçe'deki kritik maç öncesi eksiklerde son durum ise şu şekilde:

Lugano, Mehmet Topuz, Cristian, Ali Bilgin, Uğur Boral, Özer Hurmacı, Andre Santos (cezalı), Gökhan Ünal (UEFA listesinde yok).

Sakatlığı geçen ve takımla birlikte çalışmalara başlayan Deivid ise henüz ilk 11 için hazır durumda değil.

Ntvspor/Sporx

bursa_mc
25.Şubat.2010, 16:17
Yardır Guiza (:

Guiza'dan goller bekliyorum.Umarım Fenerbahçe turu geçer.

KaPaLı
25.Şubat.2010, 16:23
Yardır Gûiza : )

Hafta içinden beri Gûiza'ya destek sürüyo. Bakalım bu maçta nasıl performans gösterecek. Ben Galatasaray maçındaki gibi bir hırs bekliyorum ondan.

World Hollow o1
25.Şubat.2010, 16:29
Eğer yine guiza gol kaçırma rekoru kırarsa bence bu sefer sınır dışı ederler.. :D

Fenerbahçeme başarılar, inşALLAH bulduğumuzu atarız sıkıntısız tur atlamak nasib olur..

GodfatheR
25.Şubat.2010, 16:33
Bu maçta ki tek güvencem Güiza : ) Yardır Güiza :D

Hugo
25.Şubat.2010, 16:39
Bir güzel haber : Vederson Kadroda!

NTVSpor'un haberine göre, bu akşam 22:05'te Lille ile UEFA Avrupa Ligi 2. turu rövanş maçında karşılaşacak olan Fenerbahçe'de, Vederson maç kadrosuna dahil edildi.

Sarı lacivertlilerin teknik direktörü Christoph Daum, Fransa'da 2-1 mağlup oldukları maçın rövanşı öncesinde, sakat oyuncuların çokluğu sebebiyle büyük sıkıntı yaşıyordu.

GodfatheR
25.Şubat.2010, 16:40
Vederson'un oynama ihtimaline bu kadar sevineceğim hiç aklıma gelmezdi :D

TR.CaPTaiN
25.Şubat.2010, 16:41
Loran'ın verdiği kadro:

--------------Volkan

Önder---Bekir---Bilica---Vederson

Gökhan--Selçuk--Emre---Semih

-----------------Alex

----------------Güiza

GodfatheR
25.Şubat.2010, 16:44
Semih yerine solda Güiza oynasa daha iyi olur sanki.

TR.CaPTaiN
25.Şubat.2010, 16:47
Lille maçı için son biletler

Fenerbahçemizin UEFA Avrupa Ligi 2. Tur rövanş maçında Lille ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynayacağı karşılaşma için Migros Tribünü'nde rakip takım taraftarları için ayrılan bölümün boş olan alt kısmına bilet talebinde bulunan taraftarlarımız için yer planlaması yapılmıştır.

Saat 22.05'te başlayacak karşılaşmada bu tribünler için bilet satışı biletix'te devam etmek etmektedir.

Fenerbahce.org

Oyuncumuz Emre Belözoğlu, takımdaki eksikliklere rağmen Lille maçında avantajlı tarafın Fenerbahçemiz olduğunu söyledi. Takımın çok kırılgan bir yapısı olmadığını, iyi ve kaliteli bir kadroya sahip olduklarının belirten Emre, taraftarın desteğiyle bu zor durumdan çıkacaklarını ifade etti.

Teknik Direktörümüz Christoph Daum'un Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlediği basın toplantısına katılan Emre Belözoğlu, Lille maçıyla ilgili açıklamalarda bulundu, medya mensuplarının sorularına cevap verdi. Emre, "Bizim için çok önemli bir maç. Hocamızın söylediği gibi buradaki maç çok önemli. Buraya avantajlı skorla döndüğümüze inanıyorum. Kadıköy'de her zaman favoriyiz. Taraftarımız, takımımıza destek verecektir. Buna göre bizim avantajlı olduğumuzu düşünüyorum. Gönül isterdi ki tam kadro oynayalım. Ancak klasik bir söylem olsa da sahada 11 kişiyle mücadele edeceğiz. Gerekli mücadeleyi ortaya koyarsak, farkı yaratacak kalitemiz var. Kim oynarsa oynasın, turu getirmek için herkes elinden geleni yapacaktır. Mutlaka toplantılar yapacağız. Hocamız toplantılar yapıyor, eksiklerimizi söylüyor. Ben genel defansif anlayışımızda sorun olduğunu söylemiştim. Son dönemlerde defansif anlamda sıkıntılarımız var. Çalışmalar yapacağız. Her maçta gol yapıyoruz. Bu düşünceyle gol yemediğiniz zaman maçı kazanırsınız. Defansta daha net gelişmeler göstermek zorundayız" diye konuştu.

Takımın durumunun çok kötü olmadığını da ifade eden Emre Belözoğlu, "Biz dışarıdan nasıl görünüyoruz bilmiyorum ama içeride çok kırılgan bir yapıya sahip değiliz. Bu düşünceden hareketle takımımızın içinde bulunduğu durum çok kötü bir durum değil. Çünkü iyi ve kaliteli bir kadroya sahibiz. Nasıl bu hale getirdiysek, bu durumdan da biz çıkartacağız. Taraftarımızın da desteğiyle bu durumdan çıkacağız. Son maçta istenmeyen olaylar yaşandı. Mevcut kadromuzda Güiza'ya çok ihtiyacımız var. Ona destek olmalıyız. Ancak futbolcular olarak biz ne kadar destek verirsek verelim, taraftarın vereceği desteğinin yarısını veremeyiz. Zaman, hesaplaşma zamanı değil. Önümüzde, her kulvarda olayı lehimize çevirecek bir süre var. Her kulvarda olayı lehimize döndürmek için yeterli süremiz var. O nedenle bu zaman hesaplaşma zamanı değil, olayı lehimize döndürme zamanı" diye konuştu.

Fenerbahce.org

World Hollow o1
25.Şubat.2010, 16:51
Semih sol oynarsa bizim sol taraf otobana döner semih zaten öyle çok hızlı çok koşan bir topçu değil atağa gittiğinde geriye nasıl dönecek..

çok kötü olur semih oynarsa açık.

Hugo
25.Şubat.2010, 17:33
Loran'ın verdiği kadro:

--------------Volkan

Gökhan--Selçuk--Emre---Semih

-----------------Alex

----------------Güiza

Emre sola Alex onun yerine geçse, Semih de forvetin arkasında oynasa daha iyi olacak benim için. Alex sol kanatta da oynayabilir kanımca.

nerazzuri
25.Şubat.2010, 17:37
Emre sola Alex onun yerine geçse, Semih de forvetin arkasında oynasa daha iyi olacak benim için. Alex sol kanatta da oynayabilir kanımca.
Neyi zorluyoruz yahu. Joker Deniz sol beke geçip Vederson'u hucüm oynatması gerekiyor.

Böyle risklere hiç gerek yok.

Fearless Coward
25.Şubat.2010, 17:38
Guiza solda oynarsa Semih forvette oynarsa FB için daha iyi olur.

Professeur
25.Şubat.2010, 17:42
Arkadaşlar Lille'de Eden Hazard oynuyor mu?

Varonil
25.Şubat.2010, 18:07
Çok zor bir maç bizi bekliyor.Eksiklerimiz çok fazla ama onlarda sahaya 11 kişi çıkacak,biz de.Turu geçememek için hiç bir sebep yok,yeter ki bu akşam birlik olup inanalım.Salı gününden beri Güiza için olumlu ve iyi dileklerim var.Umarım bu akşam gerçekleşir.Allah yardımcımız olsun diyorum.Umarım son 16'ya kalırız.

Suicider
25.Şubat.2010, 18:13
Lille in sitesinde durumunun belli olmadığı yazıyor..

TR.CaPTaiN
25.Şubat.2010, 18:52
Cristian da kadroya dahil edilecekmiş ancak ilk 11'de olup, olmayacağı belli değilmiş. Ntvspor

Neron_FB
25.Şubat.2010, 19:35
O zaman şöle bi kadro oluşabilir,

Volkan

Gökhan-----christian-----Emre

--------Alex------semih

---------------Güiza

selçuğun ve denizin oynamasını istemiyorum :/

KanaKe
25.Şubat.2010, 19:39
Selcuk son 3 sezondur hatasiz oynuyor... 1 kere hata yapip bizi yakan macini hatirlamiyorum :)

Neron_FB
25.Şubat.2010, 19:43
Ben de bu maç geriye dönmemizi istemiyorum :D Hani olur da 3 farkla öne geçersek girebilir tabiki :p

RaSenGan
25.Şubat.2010, 21:36
Zor bir maç olacak.Çok merak ediyorum nasıl dizilişle sahaya çıkacak Fenerbahçe.

Selcuk son 3 sezondur hatasiz oynuyor... 1 kere hata yapip bizi yakan macini hatirlamiyorum :)

Oynamadığından mı acaba :p

yaman76hakanFB
25.Şubat.2010, 21:57
Yanılır şaşar da turu geçeceğimiz tutarsa Liverpool'la eşleşeceğimiz için en çok Beşiktaşlı arkadaşlar sevinir herhalde.. Hele son haftaların savunma hattını gördükten sonra..

Kazanacak takım bir şekilde kazanır.. Yok,şu mecburen şurada oynamış,bu aslında oranın adamı değilmiş.. Evet;hepsinin bir hakikati var..Ama herkesin tam olduğu ve yerinde görev yaptığı maçları da biliyoruz.

Neyse.. En azından Daum rahattır.. Bu akşam gerçekten bir mazereti olacak çünkü..

Neron_FB
25.Şubat.2010, 22:02
İlk 11'ler

http://img.fotoambar.com/img/00000/dbf63a3150b3d2a64e0e0b9d63193102.jpg

Semih hala yedek

sananes
25.Şubat.2010, 22:05
maçı seyredemeyecek miyiz yahu yok mu veren kanal vs

The.Crow
25.Şubat.2010, 22:21
Sol bek Deniz sağ bek Önder ortada Bekir-Bilica.. Sağ açık gönül sol açık wederson orta saha emre-Selçuk gibi duruyor.

LaigLeNoiR
25.Şubat.2010, 22:38
Aynen öyle Umut abi.

Hazard ilk 11 de sahada.

Fearless Coward
25.Şubat.2010, 22:40
biz elendik bari FB elesin şunları da bi takımımıza üst turda görelim..İnşAllah hakem hatalarına rastlamayız..

Neron_FB
25.Şubat.2010, 22:59
yine şanssızlık yine şanssızlık lanet olsun direklere de....

KaF KeF
25.Şubat.2010, 23:02
2 gol attık 2'side sayılmadı..:D

Neron_FB
25.Şubat.2010, 23:04
yok beyler bu maçın hakemnden de hayır yok..

tosunpasa
25.Şubat.2010, 23:08
Hotbird'den v.s izleyebileceğimiz bir kanal yok mu?

el.nino
25.Şubat.2010, 23:09
inşallah fener yener gerçekten avrupalı hiçbir takımı hakemi sevmiyorum artık.

KaF KeF
Hakemler bu akşam birleşip bizi elemeye ağız birliği etmişler sanırım..

goosfraba
deniz öyle kolay bırakırsan adamı, bank asyada bile oynayamazsın.

Neron_FB
25.Şubat.2010, 23:14
aaa 1-0 :D

el.nino
25.Şubat.2010, 23:14
golbe işte bu nefret ediyorum avrupadan hadi fener bastır çak 2yi 3ü

KaF KeF
25.Şubat.2010, 23:15
geldi gol geldi..Emre..1-0

Fearless Coward
25.Şubat.2010, 23:18
Helal be Fener hakemlere rağmen golü buldu.İnşAllah turu geçerler..Hakemler el birliği vermiş anlaşılan elemek için Türkler'i..

Neron_FB
25.Şubat.2010, 23:24
2 kaçtı alexle inanılmaz güzel asist yapıcaktı guiza golu atsaydı alex..

KaF KeF
25.Şubat.2010, 23:24
Alex nasıl kaçırırsın onu ya..

Bekq
25.Şubat.2010, 23:27
Alexa hayatı boyunca belkide atacağı en kolay golü kaçırdı.

KanaKe
25.Şubat.2010, 23:28
Alex'in bir kabahati yok Landreau'nun zamanlamasi mükemmeldi. Bu arada Lille'nin sutunu Volkan müthis cikardi.

KanaKe
25.Şubat.2010, 23:30
2 gol attık 2'side sayılmadı..:D
maci actigimda 10. dakikaydi ilk golü kim atti ? :D Güiza'nin verilmeyen golü dogru karardi.

Bekq
25.Şubat.2010, 23:33
maci actigimda 10. dakikaydi ilk golü kim atti ? :D Güiza'nin verilmeyen golü dogru karardi.
2 golde Güiza'nındı. :D

KaF KeF
25.Şubat.2010, 23:34
o da Güizaydı yanlış anımsamıyorsam..Kalecinin beline bastı..

Neron_FB
25.Şubat.2010, 23:34
2si de doğruydu ya.. kendimizi heyecanlandırıyoruz işte :D
Umarım defans hatasız devam eder.. başka hiç bi isteğim yok bu maça dair

yaman76hakanFB
25.Şubat.2010, 23:38
Umarım Daum bu maçtan sonra Bekir'in gerçek yerinin stoper olduğunu anlar.. Eğer mental olarak ta güçlenirse yıllardır aradığımız kıvrak,çabuk stoper o olabilir.. Bilica orada hala mayın tarlası gibi..

Neron_FB
26.Şubat.2010, 00:00
lille'in golu sayılmadı offside diye

goosfraba
26.Şubat.2010, 00:01
Güiza çok çabalıyor. Bir de gol atabilse daha iyi olacak.

Neron_FB
26.Şubat.2010, 00:11
guiza çıktı christian girdi.. forvette alex var.. sanırım :S

nekop
26.Şubat.2010, 00:11
1 gol daha atması lazım Fenerbahçe'nin.1-0 hem skor olarak tehlikeli hemde iddaada 2-3 gol verdik. :D

Hugo
26.Şubat.2010, 00:14
Semih neden oynamıyor? O da mı sakat?

RaSenGan
26.Şubat.2010, 00:17
Semih girdi Deniz çıktı dakika 80.

nerazzuri
26.Şubat.2010, 00:18
Semih neden oynamıyor? O da mı sakat?
Bahtsız o.

Neron_FB
26.Şubat.2010, 00:21
yine volkan bitirdi feneri yazık bitti

Fearless Coward
26.Şubat.2010, 00:24
Anlamadım ya şu Türk düşmanlığını valla..FB'nin de tur kapısı gitti işte..

goosfraba
26.Şubat.2010, 00:26
hakem makem değil de, ülke olarak kırk fırın ekmek yememiz lazım futbol konusunda. zihniyet...

Fearless Coward
26.Şubat.2010, 00:28
Zaten bir daha Avrupa'da kupa göremeyiz bu ülkede sanmıyorum..

nerazzuri
26.Şubat.2010, 00:32
1-0 öndeyiz. Semih giriyor Deniz çıkıyor.

Bu nasıl bir mantık,açıklasın biri bana yahu. Yok bunun açıklaması arkadaş.

KanaKe
26.Şubat.2010, 00:32
Volkan 70 dakika harika bir mac cikariyorsun gidiyorsun o frikikte kaleden cikip mal gibi adamin kafa vurmasini izliyorsun yani olacak is degil konsantrasyon diyecem ama alakasi yok öyle kurtarislar yaptiki bu aksam. Daum'u da anlamak zor 1-0 öndesin defans sürekli topu sisiriyor adam gibi ayaga pas yapmak yerine, topu sürekli Lille'ye sisirdiler.. Sonra macin en iyilerinden birisi olan Deniz'i aliyorsun.. Güiza'yi aliryorsun Cristian'i sokuyorsun hic gerek yokken hemde.. Cristian'i sokacagina Gökhan'i cikar Semih'i sok cift forvet oyna, insanda biraz cesaret olur yahu koskoca Fenerbahce'sin evinde oynuyorsun bu korkak futbolla zaten Liverpool'a karsi oynasak farka bogulurduk elendigimiz iyi oldu gecmis olsun..

Bekq
26.Şubat.2010, 00:33
Güiza'yı kazanacağız diye maç gitti. Artık Güiza'yı sabaha kadar alkışlarsınız.

Elendiğimiz takıma bakın; Lille.

Bırakın Allah aşkına. Daumla olacak iş değil. 1 gol at, sonrada yat. Oh ne ala.

BeeTLeJuiCe
26.Şubat.2010, 00:35
yine volkan bitirdi feneri yazık bitti

Volkan'ın suçu nedir?
Yoksa suç, Pozisyon almasını bilmeyen oyuncular ve kafa bi milyon gezen, gereksiz fauller yapan Bilica da mı?
Ama yok Volkan'ın orada 1 metre sıçrayıp topa uçması gerekiyor.

Ahmet Göktaş
26.Şubat.2010, 00:36
Şutlar

FB 7 - LİLLE 16

İşte Daumun en büyük zaafı bu. Türkiyede istatislikelr böyle olsa bile kazanıyorsun , ama avrupada olmuyor işte.

ForsakeN
26.Şubat.2010, 00:37
Geçmiş olsun. Bir kere de önemli maç öncesi sakatlık,ceza yaşamayalım da tam kadroyla çıkalım yav.Bu milli takımda da böyle.

1-0 öndeyiz. Semih giriyor Deniz çıkıyor.

Bu nasıl bir mantık,açıklasın biri bana yahu. Yok bunun açıklaması arkadaş.

O sırada Guiza da çıkmıştı.Takım forvetsiz oynuyordu.İleride topun kalmasını sağlayacak adam lazımdı - Semih'i aldı. Gayet normal bu.

BeeTLeJuiCe
26.Şubat.2010, 00:38
Şutlar

FB 7 - LİLLE 16

İşte Daumun en büyük zaafı bu. Türkiyede istatislikelr böyle olsa bile kazanıyorsun , ama avrupada olmuyor işte.

Unutmamak lazım 4 stoper 2 bek 2 önlibero ile oynadık. Bu kadar defansif oyuncuya rağmen gene iyi oynadık. Maçta da görüldiki genel oyun planı topa sahip olma üzerineydi bunu başardık, son dakikalardaki gereksiz fauller yüzünden ve oynayan 4 stoperinde pozisyon almayı bilmemesindne kaybettik.

KanaKe
26.Şubat.2010, 00:40
Volkan'ın suçu nedir?
Yoksa suç, Pozisyon almasını bilmeyen oyuncular ve kafa bi milyon gezen, gereksiz fauller yapan Bilica da mı?
Ama yok Volkan'ın orada 1 metre sıçrayıp topa uçması gerekiyor.
Yedigimiz golü tekrar izlersen görürsün.. Kalesini terkediyor sonrada rakip oyuncuyu mal gibi izliyor yani madem kaleyi terk ediyorsun ozaman ziplayip o topu alacaksin.

World Hollow o1
26.Şubat.2010, 00:41
İyi gün geçmedi ilk GS sonra FB nin elenmesi kötü oldu 1 takım dahi olsa ileriye gitmeliydi..

hayırlısı olsun maç hakkında söylenecek bir şey yok pozisyon hatası ve volkan'ın kararsız kalması gol yememize tuz biber oldu hayırlısı olsun..

Hedefimiz ilk önce Lig ondan sonrada ZTK olarak belirleyip hiç birşey olmamış gibi yolumuza devam etmemiz gerekir..

iki Türk takımlarınada helal olsun hiç değilse güçlerini sonuna kadar kullanıp rezil etmediler bizleri..

Yedigimiz golü tekrar izlersen görürsün.. Kalesini terkediyor sonrada rakip oyuncuyu mal gibi izliyor yani madem kaleyi terk ediyorsun ozaman ziplayip o topu alacaksin.

Fenerbahçe'li hiç bir oyuncuya mal deme hakkın yok adam gibi laflar konuş lütfen.

Estranged
26.Şubat.2010, 00:42
Deniz'in çıkması takımın kimyasını tamamen bozmuştu.onun yerine yorulmuş olan Alex'i çıkarması daha ideal olurdu.Sonuçta hakem ve teknik hatalar yüzünden kaybedilen bi tur oldu.

yaman76hakanFB
26.Şubat.2010, 00:44
Bu takım bizim halı saha ekibiyle maç yapsa yine gol yiyecek,yine gol yiyecek.. Hastalık mı desem, bağımlılık mı desem..

Maçın kırılma noktası Alex'in ilk yarıda kaçırdığı o inanılmaz goldü.. Turu kaybetmek için ilk maçtan bu yana elimizden geleni yaptık.. Deniz Barış rakibe harika bir asist yaptı..Bilica saçmalık üstüne saçmalıklara imza attı.. Volkan'ın yediği goller akıl alacak gibi değildi. Guiza karşı karşıya, Alex adeta boş kaleye gol kaçırdı.. 180 dakikalık bir maçta saysan 18 tane kritik hata yaptık..

Kimse masal anlatmasın.. Bu takımda öyle saçmalamaya müsait oyuncular ve öyle iki ucu keskin bıçak bir kaleci var ki.. Bir arpa boyu yol almak mümkün değil.. Olan taraftara oluyor..

KanaKe
26.Şubat.2010, 00:44
Fenerbahçe'li hiç bir oyuncuya mal deme hakkın yok adam gibi laflar konuş lütfen.

hakaret etmek degildi amacim fakat cidden öyle oldu :) kalesini terk etti bende topu alacak sandim fakat bir anda ne olduysa ziplamadi kafa vuran oyuncuyu izledi.

BeeTLeJuiCe
26.Şubat.2010, 00:45

Volkan, çizgi üzerinde bekleyemezdi o pozisyonda, serbest vuruştan önce zaten pozisyonunu kale sahası dışında almıştı. Aslında bu tip pozisyonlarda hep başarılı olurdu Volkan fakat defanstaki adam paylaşımındaki hata golü yememizdeki büyük etken.

Ayrıca önceleri bu tip pozisyonlarda Carlos arka direkte beklerdi, çok büyük katkısı oluyordu çizgiden top çıkarma falan. Ayrıca ciddi anlamda Carlos'un çabukluğunun eksikliğini yaşıyor Fenerbahçe savunması.

Hugo
26.Şubat.2010, 00:45
Güiza'yı kazanacağız diye maç gitti. Artık Güiza'yı sabaha kadar alkışlarsınız..

ben de buna kızıyorum işte aynen. adam yüzlerce gol kaçırdı bir maçta çıkarken ıslıklandı diye olana bak.. bu ülkede Hakan Şükür ve Alex bile ıslıklandı da bu kadar kazanalım edelim olmadı. Ben kahroluyorum bu Güizayı izlerken. Ağlamışmış.. Bırakın ağlasın efendim. ağlayacak tabi. Bu ülkeye Jardel gibi İlhan Mansız gibi Hakan Şükür gibi van Hooijdonk gibi golcüler geldi, ne goller atıldı. Güiza ağladı diye avrupa kupasından eleniyor takım. Sonuçta bir Türk takımının böyle elenmesi beni üzdü. Zaten Galatasaray'ın acısıyla izlediğimiz maç sonucunda resmen kanser olduk. Uyuyabilirsem iyi bu gece!..

Hepimize geçmiş olsun..

World Hollow o1
26.Şubat.2010, 00:46
hakaret etmek degildi amacim fakat cidden öyle oldu :) kalesini terk etti bende topu alacak sandim fakat bir anda ne olduysa ziplamadi kafa vuran oyuncuyu izledi.

Olabilir insanlık hali o anki gol yeme stresiyle kendine göre doğru olanı seçti mal vs. gibi laflar söylemene gerek yok bir ton pozisyon çıkarttı. ;)

tarikko
26.Şubat.2010, 00:49
Çok yazık oldu hemde çok.85 dakika iyiydik gercekten.Ama o gelen gol herseyi altüst etti.Son 5 dk kalmıştı yahu.Az daha dayanmalıydık.Ah Lugano Ah keske yetişebilseydi maca keşke.Eksikler olmasa bence kesinlikle geçerdik bu turu.Olmadı ne diyelim hayırlısı olsun demekten başka yapacağımız birşey yok.

Bundan sonra hedefimiz 2 kupa.Bunları alacağız inşallah..

KanaKe
26.Şubat.2010, 00:53
Olabilir insanlık hali o anki gol yeme stresiyle kendine göre doğru olanı seçti mal vs. gibi laflar söylemene gerek yok bir ton pozisyon çıkarttı. ;)
zaten ona laf eden yok macta süper oynadigini belirttim bana göre macin en iyilerindendi fakat bu golü yemeyecekti goldeki hatasi büyüktü.. benim sahsi görüsüm bu yönde.. size görede defans hatali.. yapacak birsey yok gecmis olsun hepimize.

LaigLeNoiR
26.Şubat.2010, 00:57
Yazık oldu gerçekten.

bjk4ever
26.Şubat.2010, 00:59
Devre arasinda yabanci stoper almamanin cezasini odedi Fenerbahce. Bilica'nin ne mal oldugu biliniyordu, zaten Onder'in sorunlari var, Bekir ve Deniz de yetersiz, kontenjan da acilmisken iyi bir stoper alinabilirdi. Bugun Bilica'nin yaninda veya yerinde saglam bir stoper olsa bu kadar pozisyon verilmez ve o gol yenmezdi......

yaman76hakanFB
26.Şubat.2010, 01:04
Gerçekten bu takımın kalan iki kupayı alacağına, bu hocanın bir "dahi" olduğuna, bu yönetimin taraftarı masallarla avutmaktan vazgeçip "yerinde" ve "mantıklı" işler yapacağına, bu "kalecinin" güven veren ve istikrarlı performanslarla bütün bir sezonun yükünü omuzlamaya muktedir, Fenerbahçe'ye layık bir kaleci olduğuna, Bilica'nın savunmada olumlu katkılar vereceğine İNANAN var mı? "Sahibinin sesi" birkaç spor yazarından başka? Yeter artık,yeter.. Bıktık mazeret dinlemekten ve boş umutlarla kandırılmaktan..

Sekopej
26.Şubat.2010, 01:06
Vederson'un oynadığını gördüğümde bu kadar sevindiğimi hiç mi hiç hatırlamıyorum ama düm yazmıştım Vederson oynar muhtemelen, inanmıyorum sakatlık haberine diye.

Galatasaray forvet almayarak, Fenerbahçe defans almayarak veda etmiştir avrupaya. Bunların suçlusu da teknik adamlardır bence. İstediler de alınmadıysa, yine sözlerini dinletemedikleri için suçlular.

Bugün devamlı oynamayan, Bekir, Önder, Deniz, Selçuk, Vederson sahadaydı. Sahaya çıkan takımı eleştiremeyiz çünkü elde kalanlar bu, maça hızlı başlayıp, gol bulup sonra skoru koruma planı da doğruydu.

Tabi burada ortaya mantelite sorunu çıkıyor. Yediğimiz golün öncesine gidelim, serbest vuruş kazanıyoruz, Vederson topun başına geçiyor, maçın bitmesine 5 dakika kalmış, sana 1-0 yetiyor, zaman geçirmek için oynuyorsun ama bu pozisyonda ne yapıyorsun takım olarak? Göndermişsin oyuncuların çoğunu ceza sahasına ve Vederson içeriye dolduruyor. Yahu çok mu zor orada Vederson topu kısa kullanıp korner direği tarafına topu sıkıştırmak, nedendir bu kadar adamla ileri gidip, gol aramak?

Vederson isabetsiz kullanıyor, Lille oyuncusu topu kapmış, kendi sahasında, orada sarı kart görme pahasına oyuncuya faul yapması gerekirken yapmıyorlar ve topu bizim sahaya taşıyorlar. Orada Bilica geç kalınmış faulü yapıyor. Sonra yenilen gole ise hiç şaşırmadım.

Değişiklikler de bir yere kadar doğruydu, Semih top tutmak için ileride daha erken alınabilirdi. Uzama ihtimalini düşünüldüğü için Alex'i çıkaramadı yoksa Deniz yerine Alex çıkıp Cristian girebilirdi ama seçimler başkaydı ne konuşsak boş.

Bu takım mücadele ettiğinin karşılığını ne zaman almaya başlayacak merak ediyorum? Müsait pozisyonda gol atamadığı için maçı kaybetmemize neden oldu diye eleştirilen Güiza, bugün Alex'e al da at dedi ama Alex atamadı. Demek ki, futbolda olabilecek şeyler bunlar, şimdi Alex'e mi yüklenelim?

Türk futboluna defans yapmayı öğretecek bir lazım yoksa alınacak oyuncu kim olursa olsun, takımlarımızda, milli takımımızda bu sorun değişmeyecek.

2 takımımızın veda etmesi ise, yöneticileri ve teknik adamları bence rahatlattı, biri yoluna devam etse, diğeri daha çok eleştirilecekti, şimdi lige dönüyoruz diyecekler, hafta sonu alınabilecek galibiyetlerle bu maçlar unutulacak.

Şu turda üzüldüğüm şey, elenilmeyecek bir takım olmayan Lille'e elenmek oldu. Bunun da en önemli nedeni olarak devre arası takıma defanstakviyesi yapılmaması olarak görüyorum. Geçmiş olsun...

Memedov
26.Şubat.2010, 01:33
Daum'un sözleşmeyi imzaladığı ilk gün söylemiştim.

Daum ile avrupada bir cacık olmaz diye. Cacığı geçtim ayran bile olsaydı razıydık. ama o bile olmadı.

Transfer yapılmadan geçiştirilen taraftar, bu kadro yeterli transfere gerek yok diyen yönetim. Gördük ne kadar yeterli bir kadro var. Lig'de gitsin de ben o zaman görürüm Aziz Yıldırım'ı. sen bırak 3 sene lig de şampiyonluk sözü vermeyide avrupada başarı getir. Sen Zico ile avrupada yakaladığın başarının devamını getirseydin senden lig de kimse şampiyonluk falan istemezdi.

Lille gibi bir takıma eleniyorsun, Türk Futbolunu ve bu takımı bu hale getirenler utansın..

TR.CaPTaiN
26.Şubat.2010, 01:47
85'te yenilen golle elenmek daha da üzücü. Maçın özetini izleyebileceğim bir link var mı ?

Aşk-ı Şehir
26.Şubat.2010, 01:52
Maçın karesi:

http://fotogaleri.ntvmsnbc.com/fbahce-1---lille-1.html?position=17

Fazla söze gerek yok. Daum'un 5 dakika daha Fenerbahçe'den para alması bir Türk olarak benim içimi acıtıyor. Sırf yabancı diye bu kadar tölerans gösterilmez bir adama. (Daum için) Sırf Türk diye bu kadar hor görülmez insan. (Semih için) Acaba Semih'in adı Cristoph Şentürk olsa bugün yedek otururmuydu?

Geçmiş olsun. Fenerbahçe'nin eleyeceğini düşünüyordum ama Türk futbolunun genel sorunu duran toplar. Yetenekli (!), üst düzey (!) yabancılarda getirseniz çözemiyorsunuz işte.

Memedov
26.Şubat.2010, 01:55
Fazla söze gerek yok. Daum'un 5 dakika daha Fenerbahçe'den para alması bir Türk olarak benim içimi acıtıyor. Sırf yabancı diye bu kadar tölerans gösterilmez bir adama. (Daum için)

Daum giderse Aziz Yıldırım'da ardından gider. ondan olmasın bu tölerans.

TR.CaPTaiN
26.Şubat.2010, 02:22
Maçın özetini izledim. Kaçırdığı gol Alex kalitesinde bir oyuncuya yakışmamış. Maçın kırılma anlarından biri olmuş. En kötü karar bile kararsızlıktan daha iyidir; Volkan çıkıp çıkmama konusunda kararsız kalmış ve etkisiz eleman durumuna düşmüş.

Bu kadar fazla sakatlıkla 3 kulvarı aynı anda götürmemiz zordu, şimdi elde kaldı 2 kulvar. İşin hayırlı yanı daha doğrusu kendimizi biraz olsun avutabileceğimiz yanı; elde kalan 2 kupaya daha sağlam yürümemiz olacaktır.

LaigLeNoiR
26.Şubat.2010, 03:16
Her iki türk takımı da deplasmanlarda avantajlı skorlarla döndüler ama bunu evlerinde kullanıp turu geçemediler.

Galatasaray zor bir kura çekmişti ama karşılarında o kadar kötü bir A.Madrid vardı ki belki de böyle bir fırsat daha ele geçmezdi ama olmadı.

Fenerbahçe gidip Lille gibi bir takım ile eşleşti. Herhalde Lille'de ki çoğu oyuncuyu herkes Fenerbahçe sayesinde tanımıştır ama bana göre Fenerbahçe'nin kalitesinden oldukça düşük bir ayarda olan Lille gelip İstanbul'da turu geçiyor.

Gerçekten ben anlamıyorum Türk takımlarını. Beşiktaşlı olduğum için değil eminim ki aynı durumda Beşiktaş olsa biz de geçemezdik turu.

3 büyüklerin acilen toparlanıp şapkalarını önüne koyup düşünmeleri gerekli.

hailsatan
26.Şubat.2010, 05:43
Daum bu konjektürde en son suçludur. Çıkarabileceği en verimli kadroyu çıkarttı. Skor yorumculuğu yapmamak gerek. Takımın özelliği defansif, skoru koruma içgüdüsünü anlayışla karşılamak lazım. İki maçta da turu getirecek kırılma noktaları lehimize olmadı. Volkan'ın bir anlık kararsızlığının kurbanı olduk.

Sen kalecisin, orda o topa sıçrasan ya vurursun, ya da yere yuvarlanırsın faul alırsın. Bunu düşünmek gerek. Korner'deki gereksizliğe ben de katılıyorum.

Aşk-ı Şehir
26.Şubat.2010, 10:26
Daum bu konjektürde en son suçludur. Çıkarabileceği en verimli kadroyu çıkarttı. Skor yorumculuğu yapmamak gerek. Takımın özelliği defansif, skoru koruma içgüdüsünü anlayışla karşılamak lazım. İki maçta da turu getirecek kırılma noktaları lehimize olmadı. Volkan'ın bir anlık kararsızlığının kurbanı olduk.

Sen kalecisin, orda o topa sıçrasan ya vurursun, ya da yere yuvarlanırsın faul alırsın. Bunu düşünmek gerek. Korner'deki gereksizliğe ben de katılıyorum.

Ben onu bunu anlamam Fenerbahçe'nin bu seneki hedefleri arasında Avrupa'da başarı var mıydı yok muydu? Vardı. Başarı yok ee suçlu kim oluyor o zaman? Fenerbahçe eksiktide Lille değilmiydi. Skor yorumculuğu felan yapmıyorum. Semih bu maçta oynamayacakta hangi maçta oynayacak. Sonra Semih'ten verim bekleyin. Adamda artık aşağılık kompleksi oluşmaya başlamıştır. Rıdvan Dilmen'in dediği gibi Semih bu takımdan gitmeli. Hem kendisi hemde Fenerbahçe için...

Deus Dominus
26.Şubat.2010, 10:43
Deniz'e son maçta herkesin küfürler ettiğini, yerden yere vurulduğunu hatırlıyorum :) bu maçta niye çıkarıldı diye yorumları yapılıyor...
geçen hafta çoğu kişi Guiza'ya fazla yüklenildiğini düşünüyordu, bu maçta oynadı diye yine asılıp kesiliyor...

taraftarlık garip bişey, aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık...ne yapsa yaranamaz takımlar, t.d.'ler :)

KaPaLı
26.Şubat.2010, 10:45
Yazık oldu gerçekten. Daum'a belli döneme kadar bişey demedim. Sonuçta elinde olan kadro bu o yüzden bunu çıkarmak zorundaydı. Ama anlamadığım yaa 1-0 öndesin. Rakip üstüne üstüne geliyo. Sen Gûiza gibi atılan toplara hareketlenen adamı çıkarıp defansın önüne adam alıyosun. 4-5-1-0 oynamaya dönüyosun. Madem böyle oynayacaksın Semih'i al. İleride kim top tutacak. 2 metreye yakın savunmalarla Alex'mi. Grup maçlarındada aslında aynısını yapmıştı ama o zaman şans tuttu galibiyetler aldık. Ama her zaman kedi pilav yemez.

Gûiza Gûiza diye diye adamı gördük dün akşam. Tamam çabalıyo koşuyo ama atamıyosa bu adamın durmasına gerek yok. Emre'de koşuyo niye kimse onun için gitmiyo antrenmana. Yazık bu adama. Geçen Bursa maçında - Dün akşam takımın en çok koşan oyuncusuydu Emre. Sürekli pres yapıp rakibi yıldırdı. Biz seviyoruz böyle acındırma olaylarını. 2 gözyaşı döktü hoop hepimiz Gûiza fanı olduk. Tek sorumlu var oda Daum. Futbolcularda suç aramıyorum dün akşam için.

Bekir'i beğenmeyenlerede helal olsun. Adam dün akşam savunmada duvar gibiydi.

Melekovic
26.Şubat.2010, 10:47
Lille'li oyuncu süper bir orta yaptı ama pozisyonu izleyin nerdeyse Lille'li oyuncular birbirlerine çarpacaklar.Bizim takımlarımızın zaten duran top savunması kötüdür ama Fenerbahçe'nin son 6-7 maçtır öyle bir özelliği yok.Özellikle bazı oyuncular var değil adam tutmak,zıplamayı bile lüks görüyolar.Bir güzel izliyolar öyle,verelim çekirdek serbest vuruşlarda çitlesinler vakit geçer.

Lille'in yardımcı antrenörü teknik direktöre sormuştur 20 dakika kala ,eleniyoruz ne yapmalıyız diye,o da demiştir bir şey yapmamıza gerek yok nasılsa Daum müdahalede bulunur bizim yerimize diye.

Semih'i çoktan bitirdi Daum.Semih artık bir hayalet.Girdiği bile anlaşılmıyor.Semih oyuna girince Bursa maçının aynısı oldu,adamlar daha fazla kişiyle,defansın aklı karışmadan hücum edebildi.O dönen top pozisyonu gol olmasaydı da başka pozisyonlar gol olabilirdi, Volkan'ı alkışlamak lazım yermek değil.

Bursa maçı; Guiza çıkmasa maç 3-1 ya da 4-1 Fenerbahçe lehine biter Semih girer sonuç ortada. Lille maçı Lille defansı Guiza'yı takip edeyim diye önünü göremedi,Guiza çıktı rahatladı. Kopya maçlar.

Bir kaleci için çok önemlidir önündeki savunma. Volkan tedirgin çünkü Volkan ortaya çıkarken kimin ne yapacağını kestiremiyor.Christian yine izleyecek mi kafaya mı çıkacak, Bilica beni mi dağıtacak oyuncusunu mu tutacak ,tam bir saatli bomba, ( zaten 2. yarıydı galiba bir pozisyonda Volkan hakim olurken Bilca dağıttı onu,topu bıraksa belkide gol olacak,o kadar dengesiz bir oyuncu). Diğerleri için hiç bir şey demiyorum kendi hallerinde ya da tecrübesiz olan var aralarında.Böyle bir ortamda uzaktan konuşmak kolay,siz Volkan olun tereddüt etmeden çıkın bakalım topa, Volkan tereddüt etmeden çıkıp da çıktığı sırada kendi ağlarına topu yollayabilecek en az 2 oyuncu sayarım Fener'de.Bazı şeyler göründüğü kadar kolay değil.

Galatasaray Caner'in sinirlerine hakim olamaması yüzünden ve Nonda'yı göndermelerinden kaybetti,tamam adam o pozisyonda kuşlara bakmış penaltıyı görmemiş,ama sen daha iyi durumdasın o anlarda,sinirini rakip oyuncudan çıkarmak niye? Aynı Galatasaray bu sene santrafor hatasından kaybetti,geçen sene finale bile gidebileceği bir seride aynı hatayı savunma oyuncusu Meira'yı göndererek yapmıştı,bekte Kewell ile çıkmıştık,sonuç ortada.

Fener'de Serkan'ın dediği gibi defans oyuncusu getirmemesi yüzünden kaybetti,bir de Daum'un bünyesindeki oyuncuları bitirmesiyle. Bizim takımlara akıllı idareciler şart.Her şeyde teknik direktörün oyuncu istemesiyle bitmiyor.

Ayrı bir konu daha var,yabancı teknik direktörler UEFA kupasını önemsemiyor,ne kadar değişiklik yapılırsa yapılsın statüde,genel izleyici sayısı o kadar artamadı.Bırakın 2-3 seneyi geçen sene bu kupayı kim almış çoğu kişi zor hatırlıyor ama bir Şampiyonlar ligi deyince hemen akla geliyor.Yabancı teknik direktörler bu kupayı bir angarya olarak görüyorlar.O yüzden akıllarındaki ilk şey önce şampiyonluk. Burda şampiyon teknik direktör bile hatırlanmıyor ama Şampiyonlar Liginde vay be bu takımla çeyrek finale yükseldi ya da 2. tura çıktı olayı kat kat daha çok prim yapıyor futbol arenasında.

bjk4ever
26.Şubat.2010, 11:06
Kadro buydu demek de biraz sacma. Eksik olanlar Santos, Lugano, Ozer, U.Boral Topuz, Deivid ve Baroni.
Deivid zaten sezon basindan beri yok, Baroni 1 devre oynayabildi, Topuz ve Ozer zaten birlikte oynamiyor, U.Boral da rotasyon oyuncusu sonucta. Yani cok eksiklik diyebilecegimiz 4, maksimum 5 oyuncu var, ki bunlar cok cok onemli oyuncular da degil.
Rakipte ise en onemli isim Gervinho, en onemli orta alan oyuncusu Cabaye ve adini unuttugum gol atan kel orta alan oyuncusu yok, yani 5 eksiklige karsi 3. Eksiklikler hicbir mazeret olamaz, sonucta FB 27-28 kisilik kadro kuruyor, o zaman ona gore kuracaksin kadronu. Devre arasinda 3. golcu alacagina FB stoper alsaymis o zaman.....

SAİT71
26.Şubat.2010, 11:08
Tebrik ederim Daum'u ve futbolcuları yine göğsümüzü kabarttılar ve Lille gibi bir takıma elenerek dünya kulübü olma yolunda önemli bir adım daha attık..

Bugün baktığımızda Olympiakos gibi bir takım bile 2 sezondur istikrarlı birşekilde Şamp. Ligi'nde gruplardan çıkabiliyor ama biz Avrupa'nın 2. sınıf kupasında Lille gibi bir takıma eleniyoruz.. Hiç kimse lig vs. bahanelerine sığınamaz.. Liverpool gibi bir takım bu kupayı önemsiyorsa bizde ciddiye almalıydık.. Onlar ligde iyi olmayabilirler ama bu takım bu kadar para harcadıktan sonra TSL'yi kazansa büyük bir başarı olmayacak.. Bana GÖRE Bugün geldiğimiz noktadaki durum, TSL şampiyonluğuna bir kaç yıldır hasret kaldığımız için diğer kupalarda (UEFA) isteksiz olmamızdı.. Bence bizim camia elenmeyide istiyordu.. Lig açısından.. Çünkü başkanımız UEFA'da başarısız olsa kimse çok kızmayacak ama lig kaçarsa o zaman Aziz Yıldırım'ı Alllah korusun.. Başkanda bu düşüncede ve TSL & FTK yı kazanma öncelikli.. Neyse 2 kupayı getirirlerse o zaman yerel anlamda kendilerini affettirirler ama şunu unutmasınlar Türk taraftarları artık dışarıda başarı bekliyor.. Heleki büyük takım taraftarları..

KaPaLı
26.Şubat.2010, 11:15
Daha kim eksik olsun : )

Ferrari - İbraihm Üzülmez - Holosko - Bobo - Ersnt olmasa Beşiktaş ne hale gelir ? Saydığın adamlar takımın en iyi adamları. Baroni yarım devre oynadı ama adam sakattı koşamıyodu bile. Vederson yine aynı şekilde. Mehmet Topuz- Özer aynı anda oynamıyomu. Sen izlemiyosun galiba maçları. Sağda Topuz Solda Özer oynuyo hep. Uğur Boral - Deivid rotasyon adamları evet ama as takımda oynayanlardan pek farkları yok.

TR.CaPTaiN
26.Şubat.2010, 11:21
http://img196.imageshack.us/img196/2779/634027466909939748.jpg (http://img196.imageshack.us/i/634027466909939748.jpg/)

Flawless Victory
26.Şubat.2010, 11:31
Volkan Fenerbahçe'nin kalesinde ne yapıyor acaba? Kaç maç kazandırdı? Oynadığı maçların yüzde kaçında iyi oynadı? Tamam savunma kötü olunca kaleciden çok şey beklememek gerekir ama Volkan bana kalırsa 3. sınıf bir kaleci. Refleks 0. Bir kaleci gol yese bile çırpınır, elini, kolunu uzatır, uçar ne bileyim gayretini görürsün. Bunu alıp bi de milli takımda oynatıyorlar, dolayısıyla milli takımın da hali ortada.

SAİT71
26.Şubat.2010, 11:37
Bu defans ile kalecinin yapabileceği çok şey olmadığını düşünüyorum..

Bence Volkan ın en büyük dezavantajı Konsantrasyon problemi..

ForsakeN
26.Şubat.2010, 11:38
Volkan Fenerbahçe'nin kalesinde ne yapıyor acaba? Kaç maç kazandırdı? Oynadığı maçların yüzde kaçında iyi oynadı? Tamam savunma kötü olunca kaleciden çok şey beklememek gerekir ama Volkan bana kalırsa 3. sınıf bir kaleci. Refleks 0. Bir kaleci gol yese bile çırpınır, elini, kolunu uzatır, uçar ne bileyim gayretini görürsün. Bunu alıp bi de milli takımda oynatıyorlar, dolayısıyla milli takımın da hali ortada.

Aynen katılıyorum.Yeter artık bu adam yüzünden kaybettiğimiz maçlar.

bjk4ever
26.Şubat.2010, 11:38
Daha kim eksik olsun : )

Ferrari - İbraihm Üzülmez - Holosko - Bobo - Ersnt olmasa Beşiktaş ne hale gelir ? Saydığın adamlar takımın en iyi adamları. Baroni yarım devre oynadı ama adam sakattı koşamıyodu bile. Vederson yine aynı şekilde. Mehmet Topuz- Özer aynı anda oynamıyomu. Sen izlemiyosun galiba maçları. Sağda Topuz Solda Özer oynuyo hep. Uğur Boral - Deivid rotasyon adamları evet ama as takımda oynayanlardan pek farkları yok.

Ferrari ve Holosko 2 ay oynamadi zaten. Ernst oynamasa Tabata oynar, Uzulmez yoksa Ismail oynar. Sakatliklar onemli, ama ayni sekilde rakipte de 3 cok onemli eksik vardi. Takimlarimiz sezon basinda o kadar para harciyor, sonra 3-5 oyuncu sakatlaninca ahlar vahlar basliyor. O zaman ona gore kadro kuracaktin, gerekirse altyapidan gencler hazirlayacaktin (bu BJK icin de gecerlidir)....

SAİT71
26.Şubat.2010, 11:39
Bence Stoperde Lugano-Bekir oynamalıdır bundan sonra..

MeMo
26.Şubat.2010, 13:31
Daum'a suç atanları anlamıyorum.Herkes Semih Semih diyor maçtan önce Semih girdi suç oldu.Zaten Deniz ile Guiza'da sakatlanmış.Kulübede de doğru düzgün adam yok.Bence en az suçlu Daum'du dünkü maçta...

hailsatan
26.Şubat.2010, 13:59
Ben onu bunu anlamam Fenerbahçe'nin bu seneki hedefleri arasında Avrupa'da başarı var mıydı yok muydu? Vardı. Başarı yok ee suçlu kim oluyor o zaman? Fenerbahçe eksiktide Lille değilmiydi. Skor yorumculuğu felan yapmıyorum. Semih bu maçta oynamayacakta hangi maçta oynayacak. Sonra Semih'ten verim bekleyin. Adamda artık aşağılık kompleksi oluşmaya başlamıştır. Rıdvan Dilmen'in dediği gibi Semih bu takımdan gitmeli. Hem kendisi hemde Fenerbahçe için...

Semih ne oynuyor bana söyler misin? Güiza varken rakip savunma en azından cesaret edemiyor ileri çıkmaya, Semih girince hücumlarımız tamamen bitiyor.

Ayrıca bu sezon Avrupa Ligi'ni 2. planda tuttuğunu defalarca söyledi Daum. Şu aşamada gerçekten de lig şampiyonluğu önemli. Çok fazla para girecek cebimize şampiyon olabilirsek.

RasAnt
26.Şubat.2010, 14:02
Bence Stoperde Lugano-Bekir oynamalıdır bundan sonra..

bende boyle düşünüyorum sezon sonuna kadar ama Aziz Yıldırım varsa endişelenmeyin brezilyelı getirir gene halimiz duman.O gitmeden artık fenerbahcenin başarılı olacağına inanmıyorum Aziz Yıldırım sen git fenerbahcenin inşaat ihalelerine katıl güzel güzel yerler yap bize ama transfere karışma takım akarışma 10 yılda Bolic,Okocha,Moldovan gibi Brezilyalı olmayan adam getirdin kaarlarıyla sattın ama döndün o yoldan Brezilyalı olarak o kadar sene Alex ve Zico dan başka tutan bir trasnferin yok senin yazıklar olsun

Neron_FB
26.Şubat.2010, 14:54
Guizayı kötülemekten Semih'i ilah yaptık da cidden semih bu yaz satılmalı..Kendisine daha yararlı olabileceği bir takım bulabilir(bulmicaksa da yedek kalmayı göze almalı fenerde kaldığı senelerde), bizim de artık avrupa maçlarını kaldıracak forvete ihtiyacımz var. Evet guiza çok daha mücadeleci ama onda da son vuruş yok.
Bekir konusuna gelince, bence de Lugano'nun yanında bekir denenmeli lig maçlarında.

bjk4ever
26.Şubat.2010, 15:12
Bildigim kadariyla Semih'in sozlesmesi bitecek, yani satilma zaten soz konusu olamaz. Zaten bu opsiyon olayi ciktiktan sonra Semih'in performansi baya dustu. Sanirim o da Tuncay-Aurelio-Appiah kervanina katilacak....

eXcitinG
26.Şubat.2010, 15:29
Herşey bir yana. Herkes söyLedikLerinde beLki biraz hakLıdır.

Ama takımLarımız LiLLe gibi A.Madrid gibi takımLara eLeniyorsa ortada bir probLem vardır arkadaş. Yani LiLLe`i eLeyemeyeceksen, A.Madrid`i eLeyemeyeceksen kimi eLeyeceğiz ki biz ?

Yunan Pana İtaLyan devi Roma`ya dışarıda, içeride 3 tane atıyorsa, bizim sözde kendiLerine göre DEV üç takımımız Avrupa da reziL gibi doLanıyorsa, cidden çok büyük probLemLer vardır ve çözüm yoLLarı aranmaLıdır.

Fearless Coward
26.Şubat.2010, 15:40
Ne desek boş bence..Biz şu gitmeli bu gitmeli diyoruz ama bir türlü gitmiyorlar...Zaten Daum ile Avrupa'da başarı kimse beklemiyordu çoğu kişi..Fenerbahçe en büyük hatasını Zico'yu yollayarak yaptı..Zico Olympiakos'u bile ŞL'de gruptan çıkarttı CSKA'yı da çıkarırdı..Çıktılarda zaten..

KanaKe
26.Şubat.2010, 15:57
Zico'nun ben gözünün yagini yiyim. 1-0 önde oldugumuz maclarda bile skorun üstüne yatmiyordu Daum gibi.. Sürekli atak futbol oynatiyordu, korkak futbol oynatmiyordu, Daum'un futbol mentalitesi bizim takima uymuyor Köln gibi 3. sinif avrupa takimlarinda skora yatabilir Fenerbahce taraftari korkak futboldan nefret eder.

KaPaLı
26.Şubat.2010, 16:16
Yazmıştım geçenlerde Zico takımını. Sahada sadece 2 stoper + Selçuk defansif oynardı. Yediğinden çok atardı takım. Bide Daum takımına bak.

TR.CaPTaiN
26.Şubat.2010, 17:19
http://www.yukleresim.com/images/5t0a2lz6k6dk2buc9yn.jpg

Adam paylaşımını resimdeki gibi yapan takım doğal olarak gol yer.

Melekovic
26.Şubat.2010, 17:42
Pozisyonun yorumunu çekirdek çitleyenler diye yapmıştım,ama tam yerine rastgelince manzarayı iyi koymuşsun abisi.

Sonra suçlu refleksiz Volkan. Diğer şutları kurtaran sanki Volkan'ın karpuzcu ikizi.Adam neler çıkarıyor yinede yaranamıyor.

Volkan'ın ismi Buffon olsa şimdi göklerdeydi.Yanlış yerde doğmuş garibim.

tarikko
26.Şubat.2010, 18:12
Valla ya herkes Volkan'a yukleniyor olmaz boyle birsey..Adi cikmis birkere adamin..Her golde Volkan suclu..Turkiye'nin en iyi kalecisi yahu bu adam..Bu mactada neleri kurtardi haksizlik ediliyor..

bjk4ever
26.Şubat.2010, 18:19

Ama takımLarımız LiLLe gibi A.Madrid gibi takımLara eLeniyorsa ortada bir probLem vardır arkadaş. Yani LiLLe`i eLeyemeyeceksen, A.Madrid`i eLeyemeyeceksen kimi eLeyeceğiz ki biz ?

Yunan Pana İtaLyan devi Roma`ya dışarıda, içeride 3 tane atıyorsa, bizim sözde kendiLerine göre DEV üç takımımız Avrupa da reziL gibi doLanıyorsa, cidden çok büyük probLemLer vardır ve çözüm yoLLarı aranmaLıdır.

Yabanci sinirlamasi kalkmadigi surece isimiz cok zor. Turk takimlarina Avrupa'da ayak bagi olanlarin hepsi yerli oyuncular. Volkan Demirel, Gokhan Gonul ve Arda Turan gibi ornekler de mevcut, fakat en buyuk sorun mecburiyetten Ekrem, S.Ozkan, Nobre, M.Sarp, Ayhan, Deniz, Selcuk gibi oyuncularin oynamasidir. Yabanci kontenjani kalkarsa ve takimlarimiz parayi biraz daha iyi kullanirsa cok daha basarili olabiliriz.....

Sekopej
26.Şubat.2010, 18:20
Volkan olmasa dün sahadan yenik de ayrılabilirdik, ayrıca sezona çok iyi başlamıştı, 8 maçlık galibiyet serisini hatırlayalım, takım güzel oynamıyordu ve üst üste maçlarda Volkan sayesinde 3 puanları toplamıştık, aynı o dönemde avrupa maçlarında da hatasız oynuyordu. Bunlar daha bu sezon olan şeyler, o dönemde takım galibiyetler alamasa çoktan yarştan kopmuş olurduk.

Volkan'ın başından geçen bir olay var, parası çoktur, hepsi aynı hesapta olmaz tabi ki ama yine de çalınmış parası var. Sonuçta bu işi para kazanmak için yapıyorlar. Ha kaybettiği parayı bile bizler belki 7 sülalemiz ömür boyu çalışsa göremeyebiliriz ama yine de yaşadığı bir durum var ortada ve sonraki maçlarda, geçmişte jöleli protesto döneminde yaşadığı konsantrasyon problemini şimdi yaşadığı da görülüyor. Ama dünkü maçta iyiydi. Golde çıkıp topu alabilirdi ama çıkmadı, bu değiştirmeyecek ki şu anda Türkiye'nin en iyi kalecisi olmasını.

yaman76hakanFB
26.Şubat.2010, 20:41
Volkan olmasa dün sahadan yenik de ayrılabilirdik, ayrıca sezona çok iyi başlamıştı, 8 maçlık galibiyet serisini hatırlayalım, takım güzel oynamıyordu ve üst üste maçlarda Volkan sayesinde 3 puanları toplamıştık, aynı o dönemde avrupa maçlarında da hatasız oynuyordu. Bunlar daha bu sezon olan şeyler, o dönemde takım galibiyetler alamasa çoktan yarştan kopmuş olurduk.

Volkan'ın başından geçen bir olay var, parası çoktur, hepsi aynı hesapta olmaz tabi ki ama yine de çalınmış parası var. Sonuçta bu işi para kazanmak için yapıyorlar. Ha kaybettiği parayı bile bizler belki 7 sülalemiz ömür boyu çalışsa göremeyebiliriz ama yine de yaşadığı bir durum var ortada ve sonraki maçlarda, geçmişte jöleli protesto döneminde yaşadığı konsantrasyon problemini şimdi yaşadığı da görülüyor. Ama dünkü maçta iyiydi. Golde çıkıp topu alabilirdi ama çıkmadı, bu değiştirmeyecek ki şu anda Türkiye'nin en iyi kalecisi olmasını.

Ama işte asıl problem de bu zaten!..Söyledikleriniz çok doğru.. Volkan birçok maçı adeta tek başına kurtardı.. Lakin öyle zamanda ve öyle hayati bir noktada hata yapıyor ki,bir çuval inciri mahvediyor..Çok sevdiğim bir söz vardır:

-"Bazen bir ayıp olur ki,bin hüneri örter.. Halbuki bir hüner lazım ki,bin ayıbı örtsün.."

Volkan'ın öyle anlarda hataları var ki,bin tane kurtarışını unutturacak cinsten.. Biz Volkan'dan bir maçı çıkıp tek başına çevirmesini, inanılmaz kurtarışlar yapmasını istemiyoruz. Biz Volkan'dan kurtarılmayacak bir şutu mucizevi şekilde kurtarmasını da beklemiyoruz. Biz Volkan'dan sadece yenilmeyecek golleri yemesin,yenilecekleri yesin.. Maçın kahramanı olmasın,ama mağlubiyetin başsorumlusu da olmasın..

Böyle iki ucu keskin bir bıçakla büyük hedeflere yürümek nasıl mümkün olur? Büyük takım oyuncusu olmanın bence en önemli kriteri istikrardır.. Üç aşağı beş yukarı hangi maçta ne katkı vereceğiniz belli olmalı.. Volkan bir gol yer; Samiyen'de Galatasaray maçıdır ve şampiyonluktan olursun..(Ben o gece hem Edu'yu,hem Volkan'ı yolcu ederdim..) Ertesi sezon aynı golü yine Edu ile başrolü paylaşarak,yine kritik bir maçta yer.. Volkan kurtarır,kurtarır, öyle bir yerde gol yer; çıkarmak mümkün olmaz.. Ama bu bir defa olan birşey değildir, kariyeri boyunca en kritik yerlerde geri dönüşü mümkün olmayan o kadar çok gol yemiştir ki..

Sözün özü: Ben Volkan Demirel'e inanmıyorum.. Güvenmiyorum.. Böyle iki ucu keskin bir bıçakla büyük hedeflere yürümenin mümkün olmadığını düşünüyorum.. Belki Pazar günü çıkar ve maçı tek başına kurtarır.. Ama bu bir sonraki maç Fenerbahçe'nin canına okumayacağının garantisi değildir.

uAburak89
26.Şubat.2010, 20:44
Futbol hatalar oyunu, ama nedense biz Türkler Avrupalılara göre daha fazla hata yapıyoruz.

E.Cartman
26.Şubat.2010, 21:08
Fenere gerçekten yazık oldu maçı izlemedim ama Fener güzel oynamış diye duydum Daum'un yaptığı değişiklikleri duydum şok oldum...

MeMo
26.Şubat.2010, 21:29
Fenere gerçekten yazık oldu maçı izlemedim ama Fener güzel oynamış diye duydum Daum'un yaptığı değişiklikleri duydum şok oldum...

2 değişikliğin zorunlu olduğunu da duydun mu?

SAİT71
27.Şubat.2010, 10:28

Haa abi işin ilginç yanı o Pana'yı Gs rezil ederek yenmişti üstelik 2 maçtada :D

Volkan Demirel kumaşı kaliteli bir kaleci... Bu yediği gollerde önündeki adamların bir istikrar yakalayamamalarıda önemli etken.. SAvunma yapmayı bilen sağlam adamlar olan bir takımda olsa böyle hatalar ile goller yemez.. Savunmayı önünü sağlam tut bak nasıl kral olur.. Bir kaç maçtır adam ne toplar çıkarmıştı..

Memo Daum'u eleştirmeyelim tamam bu maçta seçenekleri yoktu ama bu takımla bile eleyebilirdik.. Bir takım art arda aynı cins frikiği ceza alanı dışından yapmaz.. Bu oyuncuları uyarmıyormu? Bursa maçındada ordan golü attılar bu maçtada.. Değişmeyen şeyler var bu takımda.. Bekir varken Lille maçında Deniz'i aldı orada asist yaptı Deniz sonra gol haricinde iyi oynadı dedi. Golü yedirdikten sonra istediği kadar iyi oynasın..
Bekir varken stoperde Deniz'i oynatmak ahmahlık. Bu adamları niye aldık o halde..

Furkan'ıda oynatmaya başlamalıyız.. Tuncay nasılsa bu Sakaryadan aldıklarımızda öyle potansiyelli oyuncular..