View Full Version : En etkili kanat kullanılabilecek taktik
ilhanmania
24.Şubat.2010, 17:24
arkadaşlar madrid'le oynuyorum,büyük bir takımda bu kadar zorlancağımı düşünmezdim daha önce hiç seçmediğim için,ama bir türlü takıma taktik oturtamadım.ribery'ide transfer ettim yani kaka-ronaldo-ribery gibi çılgın bir 3'lüm var.kanatlı ( amr aml) tarzı olan taktik daha önce pek kullanmadığım için oturtamadım sizce nasıl bir taktik kullanmalıyım?
Deus Dominus
24.Şubat.2010, 18:17
..............x...............
x............x.............x
........x...........x........
böyle bir diziliş etkili olabilir. sol Ronaldo, Sağ Ribery, orta Kaka. touchline instructionsta play wider ve exploit flanks dersen sıkça topla buluşabilir kanat oyuncuların. hattta amr-aml'yi inside forward yap derim. Kaka'da advanced playmaker olabilir.
ilhanmania
24.Şubat.2010, 18:22
peki 2 mc nasıl oynamalı sence,ikiside defansifmi? lassana diarra xabi alonso oynicak orda diye düşünürsek..
KaPaLı
24.Şubat.2010, 18:25
TOp kapan ortasaha yaparsan daha iyi olacaktır. İlerisi hiç pres yapmadığı için o 2 oyuncu bol bol gelen atakları karşılar.
Deus Dominus
24.Şubat.2010, 18:26
ben birini ball winning-support yapıyorum diğerinide deeplying playmaker- support
Beşiktaş'ta kullandığımda olumlu sonuçlar aldım.
ball winning Fink, deeplying playmaker Ernst, önlerinde sol Nihat, sağ Holosko, orta Tabata. forvete istediğini koy :)
ilhanmania
24.Şubat.2010, 18:30
evet bende aynı şekilde beşiktaşta başarılı olmuştum.burdada alonsoyu deeplying playmaker lassanayıda ball winning yapmayı dusunuyorum.onlerındeki üçlü amrlc yani attack mı supportmu olmalı sence?
Deus Dominus
24.Şubat.2010, 18:33
attack iyidir :) skor avantajının olduğu durumlarda ya da önemli maçlarda belki support tercih edilebilir - ki zaten R.Madrid söz konusu takım :) overload!!!
ilhanmania
24.Şubat.2010, 18:46
:) tamamdır yeni taktikle ilk maçımı yaptım valencia 0-4 real madrid :D yardımlar için teşekkürler :)
gungorbdk
24.Şubat.2010, 20:48
Ben;
FC
AML AMR
MC MC
DMC
ile çok sağlam kanat organizasyonu yapıyorum. Tavsiye ederim.
omrcanjc
27.Şubat.2010, 18:41
ortadaki oyuncular box to box veya deep oynaması avantajlı olacaktır
ozaniel
27.Şubat.2010, 20:57
Bence Madrid'in orta sahadaki defansif oyuncuları ön libero oynadığı için
Aml---Amc---Amr
-------------------
---DMC----DMC-
şeklinde oynat, biri deep-lying playmaker diğeri çapa veya normal ön libero olsun.