Fernando Gago
27.Şubat.2010, 12:16
Galatasaray'ın efsane oyuncusu Tugay kerimoğlu yeniden sarı-kırmızılı kulübe geliyor.
Hürriyet.com.tr'nin haberine göre; Trabzonspor'un alt yapısında yetişen sonrasında Galatasaray'a gelen ve sarı-kırmızılı takım ile UEFA Kupası'nı kaldıran daha sonra Glosgow Rangers ve Blackburn Rovers'a giden Tugay Kerimoğlu yeniden Galatasaray'a geliyor.
Şu dakikalarda yapılan Galatasaray Mali Kongresi'nda Başkan Adnan Polat müjdeyi verdi. Polat, Tugay'ın Galatasaray alt yapısının başına getirildiğini ve çarşamba günü çok büyük bir tören yapacaklarını söyledi.
Şu anda alt yapının başındaki Evert Jan Derks sezon sonuna kadar Kerimoğlu'nun yardımcılığını yapacak.
Adnan Polat'ın, Tugay Kerimoğlu'nu açıklamasından sonra salondaki herkes ayağa kalkarak başkan Adnan Polat'ı ayakta alkışladı.
Kaynak : Hürriyet
BaGa TaRKaN
27.Şubat.2010, 12:19
Adam Gibi Adam Hayırlı Olsun Tüm Galatasaray Camiasına.
El Barto
27.Şubat.2010, 12:20
Sevdiğim futbolculardan biriydi. Türk futboluna faydalı olması dileğiyle. Galatasaray için de hayırlı olsun. Ben iyi işler yapacağını düşünüyorum. İnşallah bir gün Blackburn'ün başında görürüz. :)
Fearless Coward
27.Şubat.2010, 13:10
Hayırlısı olsun çok sevdiğim futbolculardandır kendisi.Çok güzel oldu çok..
uAburak89
04.Mart.2010, 15:46
Galatasaray Kulübü'nde futbol altyapısının başına, sarı-kırmızılı eski futbolcu Tugay Kerimoğlu getirildi.
Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda, Tugay Kerimoğlu'nun altyapının başında görev yapacağı duyurulurken, törende Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ile kulübün eski teknik direktörlerinden Fatih Terim de hazır bulundu.
Törenin yapıldığı salondaki barkovizyona, Tugay Kerimoğlu'nun resminin de bulunduğu, ''Aslan yuvasına hoş geldin'' yazısı yer alırken, Galatasaray Futbol Akademisi yazısıyla birlikte Uğur Uçar, Sabri Sarıoğlu, Tugay Kerimoğlu, Arda Turan ve Emre Çolak'ın resimlerinin bulunması dikkati çekti.
Ayrıca, Tugay Kerimoğlu'nun Galatasaray, Glasgow Rangers ve Blackburn Rovers takımlarında forma giydiği dönemler ile Fatih Terim'le UEFA Kupası'nın kazanıldığı maçtan görüntülerin yer aldığı bir video da izletildi.
Adnan Polat, Tugay Kerimoğlu'na Galatasaray Bonus kredi kartı ile GS Mobile telefon hattı hediye edip, ''Burası aslan yuvası. Yuvana hoş geldin'' dedi.
Başkan Adnan Polat ve Fatih Terim’in de katıldığı imza töreninden derlediklerimiz şöyle:
ADNAN POLAT: “TUGAY UMARIM G.SARAY’IN ESKİ FUTBOLCULARINI DA BURADA GÖREV ALMAYA İKNA EDER”
“Bugün güzel ve önemli bir gün. Fatih Hoca’ma bizi kırmayıp buraya geldiği için teşekkür ederim. G.Saray’ın futbolunda total futbol adına bazı çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz. Bu altyapının oluşmasında futbolculuğundan başlayarak G.Saray takım kaptanlığını yapan, teknik direktörlüğünü yapan ve G.Saray’dan kopmayan Fatih Hoca’mızın çok büyük emeği var. Sadece G.Saray’ın alt yapısıyla ilgili değil, Tugay’ın da kariyerinde çok büyük payı vardır Fatih Hoca’nın. Ben G.Saray’da başkan yardımcılığı yaptığım dönemde Tugay 16 yaşındaydı.
Tugay bundan sonraki döneminde G.Saray’ın alt yapısının başında bizlerle beraber olacak. Tabi altyapının başında buranın müfredatını hazırlayan Jan Derks var. Kendisinin kariyerini biliyorsunuz. Önce Ajax’ta, sonra Hollanda Milli Takımı, daha sonra da Glasgow Rangers’ta -ki Tugay’la beraberdiler orada-, daha sonra da değişik ülkelerin futbol akademilerinin oluşmasında katkıları olan çok tecrübeli bir insan. Müredatın yapılanmasında yine kendisi birebir uğraşacak. Tugay’la birlikte çalışmalarını sürdürecekler. Temel amacımız G.Saray altyapısındaki sporcular için bu tesislerin yeniden yapılandırılmasının, şartların fiziki olarak uygun hale getirilmesinin ve bu futbolcuların oyun anlayışında profesyonel takımla paralellik arz edip altyapıdan gelen bir futbolcunun profesyonel takımda sıkıntı yaşamaması bir bütün olarak yönetim esasını düşündük.
Tugay’ın Galatasaray’a vereceği çok şeyler var. Hepimiz kendisine yardımcı olacağız. Dileğim odur ki; Tugay bu görevini ifa ederken, G.Saray’ın eski futbolcularının da burda görev almaya ikna eder.”
FATİH TERİM: “BİR İMZANIN ÇOK ÖTESİNDE...”
“Zaman hakikaten çok çabuk geçiyor. Buraya geldiğimde bir kez daha anladım ki bu büyük camiaya gireli aşağı yukarı 40 yıl olmuş. Bu süreçte G.Saray’ın nereden nereye geldiğini en iyi bilenlerden biriyim. Talebem olan ve futbolu ile yalnız Türkiye’yi değil, İngiltere’yi bile kendisine inandıran bir kardeşimin bana göre imzanın çok ötesinde olan bir adımına şahitlik etmek benim için çok anlamlı.
İngiltere yıllarında gösterdiği azim ve aşama herkesi kendisine hayran bırakmıştır. Tugay ait olduğu camiada altyapıdan başlayarak hizmet verecek ve yeni Tugaylar, Metin Oktaylar, Ardalar ve Hakan Şükürler yetiştirecek. Benim bir G.Saraylı olarak yaşadığım sevinçlerin ileriki yıllarda ona da nasip olmasını diliyorum. Buraya bir çok kişi hizmet etti. Rahmetli Salih Hoca’dan tutun da en son Ali Yavaş’a kadar... Kendisine başarılar diliyorum.”
TUGAY KERİMOĞLU: “G.SARAY’A FAYDALI OLACAK OYUNCULAR YETİŞTİRMEK İÇİN BURADAYIM“
İnşallah bundan sonra Galatasaray’a faydalı ve saygılı oyuncular yetiştirmek için görev alacağım.
Kimseyi ezmeye değil aksine ne kadar faydalı olabilirim düşüncesiyle geldim. Yuvama geri döndüğüm için onurlu ve gururluyum. Şu anda A takım antrenörlüğü için bir düşüncem yok. Yeni Hakanlar, Ardalar, Okanlar yetiştirmek için burada bulunuyoruz.
Altyapıdaki hocalarımızla fikir alışverişinde bulunacağız. Ne katkılar yapabiliriz, onlarla ilgili bir plan program çalışması yapacağız. Yönetimin de uygun görmesi halinde eski arkadaşlarımızla çalışabiliriz, neden olmasın.
Hocamızı ben Glasgow’dan da tanıyorum. Ben tabiki kendi tecrübesinden faydalanmak istiyorum. Sadece burada değil, Avrupa’daki bağlantılarımla da konuştum. Benim hayatımda hiçbir zaman keşke lafı olmadı.
Acele etmeden altyapıdan başlayarak, bu iş için tecrübe kazanarak bu kulübe hizmet etme adına oyuncularımızı bilgili bir şekilde hizmet etmelerini sağlamak için burada bulunuyoruz.
Ben hiçbir zaman G.Saray’da sözleşme konuşmadım. Her zaman boş mukaveleye imza attım.
Bence yetenekler yetişiyor ve o yeteneklerin üstüne daha çok düşmek gerektiğini düşünüyorum. Altyapıdan oyuncu çıkmıyor diye bir düşünceye katılmıyorum. Zaman tanımak lazım, sabretmek lazım. O yüzden korkmayın, geliyorlar yavaş yavaş.”
Flawless Victory
04.Mart.2010, 15:50
Emre ve Fatih Akyel dışında 2000 yılındaki kadromuzdan herkesi getirebilirler göreve. Tugay çok çok iyi.