View Full Version : Diyarbakırspor - Bursaspor [24.Hafta]
GeNç KaRTaL
05.Mart.2010, 15:11
http://i50.tinypic.com/2vceqsi.jpg
KaPaLı
05.Mart.2010, 15:19
Bursaspor zor günler çok iyi organize olan bir takım. Taraftarıyla iç içe olduğu için bu maç öncesi yapılanlar onları motive edecektir. Geçen yıllarda maça '' TEXAS '' yazılı pankartla çıkmışlardı. Bu maçtada aynısını yapabilirler.
Maça gelirsekte Bursa tabikide favori. 3 puan alır diyarbakırspor'u iyice aşağıya iterler.
bursa_mc
05.Mart.2010, 21:39
Gideriz-Yeneriz-Geliriz.
Aşk-ı Şehir
05.Mart.2010, 21:46
Kendi yorumumdur;
Bu maçta bazı işler döndüğünü hissediyorum. Maçın hakemine baktığımdada hiç güvenilir bir hakem değil. Bu maçta Bursaspor'a çelme takılabilir...
Deus Dominus
06.Mart.2010, 03:57
Diyarbakır Bank Asya'ya dönüş yolunda. giderayak yolumuza taş koymazsalar sevinirim :) tabiiki gönlümde mantığımda Bursaspor diyor. İnşallah 3 puanı alıp döneriz.
Crocodile1963
06.Mart.2010, 14:10
Diyarbakır son galibiyetini 10. haftada almış. Onların için maç daha sıkıntılı olacaktır. Zira üstlerinde baskı oluşacaktır maç ile ilgili.
Bursaspor'da ise Volkan Şen, Milli takımdan sakat olarak döndü.
Ivankov - Ali - Ömer - İbrahim - Mustafa Keçeli - Turgay - Hüseyin - Ergiç - Ozan - Batalla - Sercan ; Bursaspor'un ilk 11'i.
Takım otobüsü stadyuma gelirken taşlanmış. Gece boyunca bir grup saldırgan olaylar çıkartmışlar.
http://www.bursasportv.com/index/video/vid/3077/Gece_Boyle_Gecti...
BaFraLı
06.Mart.2010, 15:00
Diyarbakır son galibiyetini 10. haftada almış. Onların için maç daha sıkıntılı olacaktır. Zira üstlerinde baskı oluşacaktır maç ile ilgili.
Bursaspor'da ise Volkan Şen, Milli takımdan sakat olarak döndü.
Ivankov - Ali - Ömer - İbrahim - Mustafa Keçeli - Turgay - Hüseyin - Ergiç - Ozan - Batalla - Sercan ; Bursaspor'un ilk 11'i.
Takım otobüsü stadyuma gelirken taşlanmış. Gece boyunca bir grup saldırgan olaylar çıkartmışlar.
http://www.bursasportv.com/index/video/vid/3077/Gece_Boyle_Gecti (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.bursasportv.co m%2Findex%2Fvideo%2Fvid%2F3077%2FGece_Boyle_Gecti) ...
Davulla zurnayla rakip takımı rahatsız etmek yerine kendi takımlarına böyle destek verseler,futbolu konuşsalar herşey daha güzel olacakta işte adamın kafası odun gibi olunca yapacak bişi yok :).
KaPaLı
06.Mart.2010, 15:08
Bursaspor kafilesi Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne ait bir otobüsle yoğun güvenlik önlemleri altında farklı bir güzergahtan Atatürk Stadyumu'na getirildi. Kafileyi bazı taraftarlar yuhaladı.
Dün geceyi Dedeman Oteli'nde geçiren Bursaspor kafilesi, emniyet müdürlüğüne ait otobüsle otelden alındı. Yoğun güvenlik önlemleri altında farklı bir güzergahtan Atatürk Stadyumu'na getirilen kafile bazı taraftarlarca yuhalandı. Kafile stadyuma giriş yaptı. Maça Diyarbakırspor taraftarları büyük ilgi gösterdi. Taraftarlar sabahın erken saatlerinden itibaren stada girmek için uzun kuyruklar oluşturdu.
Stadyumda Diyarbakırsporlu taraftarlarca hazırlanan ilginç pankartlar da yer aldı. Stadyumun dört bir tarafında yer alan pankartlardan bazıları şunlar: ''Ülkemizi sizden çok seviyoruz', 'Bize bir özür borcunuz var', ''Türk-Kürt kardeştir, ayırım yapan kardeştir', ''Tenlerimiz ve gözlerimiz farklı renkte olsa da, akan gözyaşlarımızın rengi aynı.'' Bu arada, zemini kontrol etmek için sahaya çıkan Bursasporlu oyuncular taraftarlarca yuhalanırken, Diyarbakırsporlu oyunculara ise büyük sevgi gösterisinde bulunuldu.
İstiklal marşını ondan ıslıklıyosunuz zaten.
Son 20 dk artık maç için. Eğer işim erken biterse atkımı takıp maçı izlemeye gidicem.
RaSenGan
06.Mart.2010, 15:32
Keşke şu takımın tüm maçları seyircisiz oynansa.
The.Crow
06.Mart.2010, 15:32
Bu maç zor biter..
DenizlispoR
06.Mart.2010, 15:34
Taşlamada başladı artık içimden geleni yazarsam 5-6 ay banlanacağım :(.
KaPaLı
06.Mart.2010, 15:36
Bide kardeşmişiz. Hadi ordan benim sizin gibi kardeşim yok !
The.Crow
06.Mart.2010, 15:38
Bursa maçta galip devam ederse saha karışır.Taraftar sahaya iner. Bu maç bitmez.
BaFraLı
06.Mart.2010, 15:41
Bursa maçta galip devam ederse saha karışır.Taraftar sahaya iner. Bu maç bitmez.
Aman abi :D.Kurduğun senaryo çok tehlikeli.:D.İnşl. olmaz öyle şeyler ama olacak gibide duruyor ya.
uAburak89
06.Mart.2010, 15:42
Anons ile tezahüratı da ilk defa görüyorum xD
The.Crow
06.Mart.2010, 15:50
Aygün senaryoyu ben yazmadım hafta içi yazmışlar şu anda oynanıyor o senaryo.Durum berbat böyle maç oynanmaz.
RaSenGan
06.Mart.2010, 15:52
Aygün senaryoyu ben yazmadım hafta içi yazmışlar şu anda oynanıyor o senaryo.Durum berbat böyle maç oynanmaz.
Aygün benim abi o Tolga :D
uAburak89
06.Mart.2010, 15:54
Yardımcı yere yığıldı, özellikle Ali Tandoğan'a aşırı tepki var.
Ayman bu maçı tamamlayamaz, kesin atılır. Tabii maç ertelenmezse.
The.Crow
06.Mart.2010, 15:54
Karışıklık olmuş. Bu arada hakeme taş geldi. Oyuna ara verilir ve bence taraftar tahliye edilip devam edilmeli ve ayrıca 4-5 maç seyircisiz ceza gelmesi gerek. Rezillik bu ya.
BaFraLı
06.Mart.2010, 15:56
3.Ligte cebinde bozuk para ile stada zor giriyorsun.Ama süper ligte taş atıyorlar.Nasıl sokuyorlar arkadaş ya.O hakemede yazık top oynamaya çalışan topçuyada.Diyarbakır seyircisi zaten taraftar değil HOLİGAN . .
The.Crow
06.Mart.2010, 15:57
Daha İstiklal Marşı okunurken bu maç zor biter diye yazmıştım. Bu maç buraya kadar.
yunusgs
06.Mart.2010, 15:58
Tatil edilmiş maç.Gözlemci öyle demiş.
The.Crow
06.Mart.2010, 16:00
Hakem doğru karar verdi. Ben olsam ben de çıkmam maça bir daha. Can güvenliği falan yok. Atılan taşlar ufak tefek de değil. 4-5 maç ceza gelir. Hakem de maçı tatil etti. Bu maç bitmiştir. Sırada Trabzon maçı var.
Suicider
06.Mart.2010, 16:00
İstiklal marşını Islıklayanların Hepsi Teröristtir.Teröristlik sadece dağa çıkmakla olmaz böylede olur.Yukardaki Görüyor Hepinizin Sonu gelecek bir gün...
goosfraba
06.Mart.2010, 16:03
maç tatil edilmiş. diyarbakır'a saha kapatma ve maçı başka bir ilde oynama cezası verilmeli.
TR.CaPTaiN
06.Mart.2010, 16:05
Korner olduğunda polisler seferber oluyor, böyle bir ortamda futbol mu oynanır ? Ligin bitimine 11 hafta kaldı. Diyarbakır'ın muhtemelen evinde 5-6 maçı vardı; sağlam bir ceza gelmesini ve Diyarbakırspor taraftarının sezonu kapatmasını umut ediyorum. Hadi çakmağı anladık, bozuk parayı anladık, suyu anladık ama bu taşları nerden buluyorlar ? Fenerbahçe maçında da Özer'in bacağına gelmişti.
uAburak89
06.Mart.2010, 16:07
Şaka gibi şeyler oluyor.
The.Crow
06.Mart.2010, 16:09
Sanki şov programı var mikrofonu alan konuşuyor ne bu böyle. Maç tatil edilmeli. Diyarbakırspor hükmen mağlup sayılmalı ve sezon sonuna kadar tarafsız ve seyircisiz oynamalı. Bir dersi hak ettiler.
C h A o S
06.Mart.2010, 16:10
Galiba bu tribündekiler dağdan inmiş.Yapmadıkları şey değil.
yunusgs
06.Mart.2010, 16:10
Bursasporlu futbolcular sahadan ayrılıyor.Maç tatil.
The.Crow
06.Mart.2010, 16:11
Evet maç kesin tatil.
yunusgs
06.Mart.2010, 16:12
Klübünü kendi çökerten yegane taraftar Diyarbakırspor'unki herhalde.
The.Crow
06.Mart.2010, 16:14
Dediğim çıktı. Daha İstiklal Marşı sırasında belliydi maçın bitmeyeceği nittekim o zaman da yazmıştım. Hiç başlamamalıydı bu maç. Kör olan ancak bu maçın bitebileceğini düşünür. Belki o bile düşünmez. Çok şeyler yazmak isterim ama futbol konuşuyoruz. Neyse bu maç bu takım için fazla bile mesaj yazdım. Herkese iyi günler.
sakary Ali
06.Mart.2010, 16:16
Bu maç tatil oldu zaten abi. Bizim oyuncular çıkmak için bekliyor. Ama dışarda polisle çatısıyor taraftar. Şu oliyor ki maç 3-0 bizimdir. Tatil ediliyorsa eğer hükmen yenilgileri vermeleri lazım. Vermezlerse TFFye yazıklar olsun.
tff 2.ligte daha yeni pendikspor-sakaryaspor maçındada olaylar olmuştu.sakaryaspor tribünlerine gaz bombası atılmıştı nefes alamayan taraftarımız sahaya girmek zorunda kalmıştı can havliyle.. o maçı hükmen verdiler..sizin dediklerinize göre bu maç 10-0 falan hükmen olur herhalde buna göre.
KaPaLı
06.Mart.2010, 16:18
diyarbakırlı futbolcular hala daha anlamıyoruz niye böyle yaptılar diyo. 1 tanesi Galatasaray Fenerbahçeye karşıda aynısı oldu bugün niye böyle yaptılar anlamıyorum diyo. Utanmasa Bursa'lılar suçlu diyecekler.
Sizin neyinize futbol hadi dönün ait olduğunuz yere.
Medya bu duruma nasıl tepki verecek çok merak ediyorum.Yine Diyarbakır forması giyip açıklama yapmalarını bekliyorum.
eXcitinG
06.Mart.2010, 16:23
Daha 2. dakika da tatiL ediLmesi gerekiyordu. Ama hakem soyunma odasına gitmek için yardımcısının kafasının yarıLmasını bekLedi.
Hayatımda iLk defa poLis korumasında korner kuLLanıLdığını da gördüm ya, bir yaşıma daha girdim.
Yazık.
eXcitinG
06.Mart.2010, 16:25
Sakin oLmanınız öneriyorum. SöyLeyeceğiniz sözLeri öLçerek, ve tartarak yazın. Yoksa çok pişman oLabiLirsiniz, benden söyLemesi.
ForsakeN
06.Mart.2010, 16:28
D.Bakır ligden düşmesini en çok istediğim takım oldu an itibariyle. İnşallah uzun yıllar 1.lig maçı oynanmaz o şehirde. Hatta sadece 1.lig değil profesyonel hiçbir maçı izlemeyi haketmiyorlar.
Maçı Allah'tan seyretmedim.Yoksa İstiklal MArşı'nı yuhaladıklarını görsem,taşlamaya başdıklarını görsem, kendimi tutamazdım. İnşallah düşerler İNŞALLAH
Tabii bunların en büyük sorumlularından biri de ilk yarıdaki FB maçında çıkan olaylar sonrası ödül gibi ceza veren federasyondur
KaPaLı
06.Mart.2010, 16:28
http://www.haberciniz.biz/images/news/dundar-diyarbakir-formasiyla-80933.jpg
http://www.haberciniz.biz/haber/dundar-diyarbakir-formasiyla--703677.html
Hadi Uğur Dündar akşamda giy formanı çık haberlere. Yine savun yapılanları.
Aşk-ı Şehir
06.Mart.2010, 16:41
Öyle bir ortam oluştuki sanki Bursa'da yapılanlar doğruymuş gibi bir hal oldu. Bursa'da yapılanlar yanlıştı. Ancak Diyarbakır'da yapılanlar dahada yanlış. Diyarbakırspor artık seyircisiyle maç oynamamalı ve mümkünse artık futbol maçı felan yapmasınlar. Ne yaptırım uygulanıyorsa uygulansın. Yazıktır günahtır. Bursaspor'lu futbolcuların psikolojik durumlarını tahmin edebiliyorum. Bakalım o psikolojik bunalımı nasıl atlatacaklar...
Fernando Gago
06.Mart.2010, 16:58
Futbolda şiddet ile futbolda ırkçılık veya ayrımcılık çok farklı şeyler . Bursa'da çıkan olaylara büyük tepkiler verilmesinin nedeni ırkçılık ve ayrımcılık yapılmasıydı . Anca Diyarbakır'da görülen şiddet Ki en ağır şekilde cezalandırılması gerekiyor . Diyeceksiniz ki İstiklal Marşı'nı ıslıklıyorlar . Ancak bu bambaşka sosyal ve siyasi sorun . Ve Türkiye'nin en büyük sorunu olduğunu Bu uğurda kan aktığını unutmayın..
KaRaBükLü KraL
06.Mart.2010, 17:00
2016da hayel bunların sayesinde...
Kesinlikle katılıyorum çok zor böyleleriyle
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
06.Mart.2010, 17:04
Söylemek istediğim o kadar çok şey var ki...Ama söylemesem daha iyi gibi...(Maçtan geldim şuan)
belki duygusal konuşuyorum belki kurallarda böyle bişey yok ama bence ya takımı kapatsınlar yasa sonsuza dek taraftarsız oynasınlar böyle rezillik olmaz herkes haketiği yere dönsün diyor ama bu takım bank asya tff 3.lig amatör küme hiçbir yere ait değildir bu kadarda kesin hüküm veriyorum işte o kadar
Del Piero_10
06.Mart.2010, 17:20
Savunulacak tarafı kalmadı artık maalesef. Uzun bir süre Diyarbakır'da Süper Lig maçı oynanmayacak.
RaSenGan
06.Mart.2010, 18:06
Diyarbakır'ın küme düşmesine olan isteğim bugün kat kat arttı.Umarım en büyük ceza verilir.
RaSenGan
06.Mart.2010, 18:10
Komedi...
"Karar yanlı bir karardır"
Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Çetin Sümer, Bursaspor'u konuk ettikleri karşılaşmanın tatil edilmesi kararının yanlı olduğunu savunarak, ''Diyarbakırspor'un hakkını kimse yemeye kalkışmasın'' dedi.
Sümer, yaptığı açıklamada, maçın tatil edildiğini, maça verilen aradan 25 dakika sonra öğrendiğini belirterek, Bursaspor'un apar topar stattan çıkarılmasına da anlam veremediğini söyledi.
Diyarbakır'da Fenerbahçe ve Galatasaray maçında yaşanan olayların aynısının yaşandığını ifade eden Sümer, ''Diyarbakırspor'un hakkını kimse yemeye kalkışmasın. Karar yanlı bir karardır'' diye konuştu.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Spor Kulübü Başkanı Metin Kılavuz da hakemin ''tatil'' kararını yanlış bulduğunu, Bursa'da oynanan maçta Diyarbakırspor takımının karşılaştığı ve yaşadığı olayların daha büyük olduğunu savundu.
Bursa'da çıkan olaylarda maçın tatil edilmediğini kaydeden Kılavuz, ''Bu tatil kararı kente olumsuz yansıyacaktır. Karar tatil olmamalıydı. Federasyonun bu kararla ilgili toplanıp yeni bir karar almasını umuyoruz. Maçın tatil edilmemesi gerekiyordu'' diye konuştu.
Diyarbakır Baro Başkanı Emin Aktar ise Bursa'da oynanan Bursaspor-Diyarbakırspor maçında Diyarbakırspor'a yönelik yabancı madde atılması olayına rağmen maçın tatil edilmediğini belirtti.
Diyarbakır'da hiçbir anons yapılmadan hakemlerin soyunma odasına gittiğini aktaran Aktar, şöyle konuştu: ''Hakemin amacı maçı 90 dakika oynatmak değildi. Hakemler, maçın oynanması için gereğini yapmadı. Aylardır bu maçla ilgili gerginlik vardı. Federasyon ne yazık ki bu maçın tansiyonunu düşürmek için gerekli duyarlılığı göstermedi. En adil karar, maçın tekrar edilmesidir. Diyarbakırspor'un hükmen yenik sayılması yanlış olur. Hakem yanlı bir karar verdi. Maçın tatil edilmesini gerektirecek kadar büyük olaylar yaşanmadı.''
Öte yandan Diyarbakırspor yönetiminin, saat 19.00'da basın toplantısı düzenleyeceği öğrenildi.
06.03.2010
Kaynak : AA
Suicider
06.Mart.2010, 18:12
Oha bu olayları bile savunuyolar mı yok artık diyecek hiç birşey kalmadı özür dileyeceklerine attıkları taşları savunuyorlar sanırım
Burada Uğur Dündar'a laf söyleyenler acaba Bursaspor taraftarının ilk maçta yaptığı şeyi tasvip edenler mi oluyor acaba?
Diyarbakırspor taraftarının bir kısmı zaten bölücü. Orası belli. Ama bunlara tepkiyi futbol sahasında vermemek gerekirken Bursaspor bunu yaptı. Çoğumuzun içinden geçenlerdi bu tepkiler ama olay ırkçılığa kadar gitti.
Uğur Dündar elbette Diyarbakırspor forması giyecek. Çünkü Diyarbakır Türkiye'nin takımıdır. Diyarbakırspor taraftarlarının bir kısmı ise bölücüdür. Provakatördür. Bir diğer ihtimal ise Diyarbakırsporla hiç alakası olmayanların sırf olay çıkartmak için yaptığı olaylar denilebilirdi ama her maçta İstiklal Marşı'nın ıslıklanmasının bir açıklaması olamaz.
Bir olmamız gerekirken siz hala inadına Uğur Dündar'ı suçluyorsunuz. Diyarbakırspor Türkiye'nin takımıdır beyler. Bursaspor'un ilk maçta yaptığı ayıp, bütün Türkiye'ye yapılmıştır. Şimdi ise Diyarbakırlıların yaptığı terbiyesizlik yine bütün Türkiye'ye yapılmıştır.
Diyarbakır'ı Türkiye'nin takımı olarak görmeyenler ve bugünkü olayları çıkaranların istediği şey de bu zaten. Buna alet olmayın.
Federasyon zaten gerekli cezaları verecektir.
Uğur Dündar sanki bölücüleri savunmuş gibi ona suç bulmayın.Taraftar Diyarbakırspor'u ele geçirmiş.Diyarbakır bu ülkenin şehridir,takımıdır.Reddettiğimiz anda onların tuzağına düşeriz.
Crocodile1963
06.Mart.2010, 18:23
Söylenecek çok şeyler var ancak tek kaybeden Diyarbakırspor'u ve Diyarbakır'ı gerçekten seven halkı kaybetti tek kazanan ise bu ülkeyi birbirine kırdırmayı hedefleyen bölücüler kazandı.
IcedEarth
06.Mart.2010, 18:24
Zirve yarışında en büyük rakibimiz şu anda Bursa, ama umarım bu maçta hükmen galip sayılırlar. Diyarbakır bir an önce küme düşsün diyeceğim de, orada da bu olaylara devam edecekler...
DenizlispoR
06.Mart.2010, 18:25
Diyarbakırspor küme düşürülsün , oyunculara 15 gün içerisinde istediği takıma imza atma şansı tanınsın bence .
bursa_mc
06.Mart.2010, 18:46
Hakeme taş gelmeseydi bu maçı oynatırdı heralde.Kenardan bir sürü madde atıyorlar yardımcı hakem yok birşey deyip geçiştiriyordu.Ona da taş gelmesi adalettir heralde (:..
Bence polislerde de suç var.Döşe bakalın oraya 1000 tane çevik kuvvet bakalım o taşlat atılıyormu.Bursaspor'lu futbolcular korner bile kullanamadılar.
15 gün önce Denizlispor'u alkışlayan Diyarbakırspor taraftarı bu olayları çıkartarak kendine zarar verdi.Bu ligi haketmiyorlar ama ligten düşmelerini istemiyorum.
Nedvedmania
06.Mart.2010, 19:02
Anlaşılan bu sene 2 tane hükmen küme düşürülen takım olacak.
O kadar taş gökten bi geldi acaba. Gerçekten yazılacak çok şey var ama neyse.
Nedvedmania
06.Mart.2010, 19:04
15 gün önce Denizlispor'u alkışlayan Diyarbakırspor taraftarı bu olayları çıkartarak kendine zarar verdi.Bu ligi haketmiyorlar ama ligten düşmelerini istemiyorum.
Bu taraftar o taraftar değil. O taraftar Diyarbakırspor un TARAFtarı bu taraftar pkk nın TARAFtarı.
BaFraLı
06.Mart.2010, 19:05
Hakeme taş gelmeseydi bu maçı oynatırdı heralde.Kenardan bir sürü madde atıyorlar yardımcı hakem yok birşey deyip geçiştiriyordu.Ona da taş gelmesi adalettir heralde (:..
Bence polislerde de suç var.Döşe bakalın oraya 1000 tane çevik kuvvet bakalım o taşlat atılıyormu.Bursaspor'lu futbolcular korner bile kullanamadılar.
Abi onu bırak o taşları nasıl stadyuma sokabiliyorlar bunun bi açıklaması varmı ya.3.lig ya amatöre en yakın lig ama stada girerken paketinize kadar arıyorlar.Bozuk para ile zor giriyorsunuz ama o stada girerken arama yapılmıyor heralde.
Açıklama yapıyordı Diyarbakırspor basın sözcüsüde diyolar İvankov ve Hüseyin Cimşir tribüne doğru su şişesi falan atmışlar ondan sonra dahada alevlendi tribünler diyolar.Ama Diyarbakırspor başkanı hala yanlı diyor :D.Bunun neyi yanlı olabilirki.Sonuçta onlarda insan hakeme acıdım ben bu gün gerçekten.Top oynayan futbolcuyada yazık orda yani atılan taşlar o kadar büyük ve sertki olmaz öyle şey ya valla.En çokta yazık olan bence oraya maç izlemeye giden Diyarbakır'lıya,oraya futbol izlemeye giden Diyarbakır'lıya,oraya insan gibi maç izlemeye giden taraftara yazık oluyor gerçekten.Ondan sonrada böyle bütün herkes Diyarbakırspor küme düşsün der.E tabi der yani böle bişi olmazki.
World Hollow o1
06.Mart.2010, 19:09
Bilet ücretleri ne olucak.
Kuru yanında yaşda yanar muhabbeti mi?
Nedvedmania
06.Mart.2010, 19:11
Diyarbakırın tek suçu doğu takımı olmak. Olay Diyarbakırsporla ilgili bir durum değil. pkklılarla ilgili bir durum. Ya kendileri açıklama yapacaklar bütün maçlarımız tarafsız oynanacak diye yada bi süre sonra ligden düşürülecekler.
Nedvedmania
06.Mart.2010, 19:22
2. fotoğraf herşeyi anlatıyor sanırım.
http://g.mynet.com/i/123/138915-diyarbakirspor---bursaspor-gerginlik--3.jpg
http://g.mynet.com/i/60/138897-21.jpg
http://g.mynet.com/i/54/138891-15.jpg
http://g.mynet.com/i/53/138890-14.jpg
http://g.mynet.com/i/41/138881-5.jpg
http://g.mynet.com/i/122/138914-diyarbakirspor---bursaspor-gerginlik--2.jpg
http://g.mynet.com/i/62/138899-23.jpg
Crocodile1963
06.Mart.2010, 19:23
Takım saat 19.00 Bursa'ya iniyor. Yenişehir hava alanı taraftar akınına uğramış. Karşılamayı izlemek isteyenler OLAY TV'den takip edebilirler. . .
Crocodile1963
06.Mart.2010, 19:27
Maçın başında İstiklal Marşı yuhalanıp/ıslıklanıp ardından sözde pkk marşı okunması hazmedemem. Hazmeden varsa buyursun.
Sümer şov yapmış by arada izlemek isteyenler için
http://video.fanatik.com.tr/Default.aspx?VideoID=30372
18. saniyeye dikkat Sümer: "Bursasporlu oyuncuları yangın hızıyla kaçırmanın, ya burda ne olay oldu ben onu anlamıyorum. Bütün kamuoyu gördü."
Bursaspor bazı takımlarla düşman olmayı görev biliyor. Herhangi bir konuda haklıda haksızda olsan bu kadar kin tutulmaz. Ankaragücü ile olan dostluğunda bir anlamı övünülecek bir yanı kalmıyor.
Bursaspor bugün haksızlığa uğramış olabilir, ligde şampiyonluğa oynayabilir tüm bunlar olayın bir tarafı iken sanki sütten çıkmış ak kaşık olmalarını sağlamıyor.
Beşiktaş'ta mı İstiklal marşı ıslıkladı. Bursaspor - Fenerbahçe maçındaki kameramanda mı İstiklal marşı ıslıklamıştı.
Diyarbakırspor'a olan düşmanlık geçmişe dayanıyor. Bugünkü olaylarla ilgili değil.
Diyarbakırspor tarafına gelince...
Bir mesaj trafiği vardı. Banada geldi. Bursaspor geliyor günlerini gösterelim diye. Milletin hoşuna gider böyle şeyler...Ben niye gitmiyorum. Ben derken akıllı bir insandan bahsediyorum.
Cahil adama "hadi aslanlarlar, delikanlılığı bulanlar Diyarbakır'a sahip çıkalım" dersen olaylar buraya gelir. Farklı amaç güdenlerin ekmeğinede yağ sürersin.
Zaten farklı amaç güdenlere söyleyecek lafımız çok fazla ama söyleyemiyoruz. Ben şayet Diyarbakırspor'dan vazgeçmişim. Ligden düşmesi en hayırlısıdır. Bu lige yakışan bir profil çizemediğindn değil. Bu profile darbe vurmaya çalışanları engelleyemedikleri için yakışmıyorlar. Tamamen haklı yada haksız intikam almak için bir şehrin adını kirletmek bu kadar kolaymıdır.
Şiddete başvuranlara, milletimizin değerlerine saygısızlık edenlere ve buna izin verenlere
Yazıklar olsun.
Mantıklı yapılacak iş ise şuydu. Bursaspor'la bir derdin varsa yapılacak en büyük darbe ne olur. Yenip evine gönderirsin. Şampiyonluğa giden bir takıma çelme takmaktan daha önemli ne olabilir. Takım taraftar bunun için birleşmeliydi. Bunuda yapamadılar.
sentugo
06.Mart.2010, 19:59
bir şeyler derdim de..
Maç 3-0 bitmiş oluyor bu durumda..
KaPaLı
06.Mart.2010, 20:07
sümer'in açıklamalarını dinliyorum hala daha sıvamaya çalışıyolar. Sanki diyarbakır birşey yapmadıda Bursa yaptı o kadar taşı Bursa attı. Daha maç başlamadan sokakları savaş alanı yaptılar.
Düşmalık eskiye dayanmaz hep vardı. Ankaragücü tribünlerinden biliyorum her maçta İstiklal Marşı son ses okunur. Ve İstiklal Marşından sonra şehitler ölmez vatan bölünmez diye bağırılır. Bursa taraftarıda böyle yapıyo. Sen adamlar böyle dağırırken ıslıklarsan küfür edersen ne bekliyosun. Heh aferin sanamı diyeceklerdi. pkklılara müsade etmez Bursa'lı :j:
DenizlispoR
06.Mart.2010, 20:08
Bursaspor bazı takımlarla düşman olmayı görev biliyor. Herhangi bir konuda haklıda haksızda olsan bu kadar kin tutulmaz. Ankaragücü ile olan dostluğunda bir anlamı övünülecek bir yanı kalmıyor.
Bursaspor bugün haksızlığa uğramış olabilir, ligde şampiyonluğa oynayabilir tüm bunlar olayın bir tarafı iken sanki sütten çıkmış ak kaşık olmalarını sağlamıyor.
Beşiktaş'ta mı İstiklal marşı ıslıkladı. Bursaspor - Fenerbahçe maçındaki kameramanda mı İstiklal marşı ıslıklamıştı.
Diyarbakırspor'a olan düşmanlık geçmişe dayanıyor. Bugünkü olaylarla ilgili değil.
Diyarbakırspor tarafına gelince...
Bir mesaj trafiği vardı. Banada geldi. Bursaspor geliyor günlerini gösterelim diye. Milletin hoşuna gider böyle şeyler...Ben niye gitmiyorum. Ben derken akıllı bir insandan bahsediyorum.
Cahil adama "hadi aslanlarlar, delikanlılığı bulanlar Diyarbakır'a sahip çıkalım" dersen olaylar buraya gelir. Farklı amaç güdenlerin ekmeğinede yağ sürersin.
Zaten farklı amaç güdenlere söyleyecek lafımız çok fazla ama söyleyemiyoruz. Ben şayet Diyarbakırspor'dan vazgeçmişim. Ligden düşmesi en hayırlısıdır. Bu lige yakışan bir profil çizemediğindn değil. Bu profile darbe vurmaya çalışanları engelleyemedikleri için yakışmıyorlar. Tamamen haklı yada haksız intikam almak için bir şehrin adını kirletmek bu kadar kolaymıdır.
Şiddete başvuranlara, milletimizin değerlerine saygısızlık edenlere ve buna izin verenlere
Yazıklar olsun.
Mantıklı yapılacak iş ise şuydu. Bursaspor'la bir derdin varsa yapılacak en büyük darbe ne olur. Yenip evine gönderirsin. Şampiyonluğa giden bir takıma çelme takmaktan daha önemli ne olabilir. Takım taraftar bunun için birleşmeliydi. Bunuda yapamadılar.
Bende diyorum bir tiyatro oyunu yazdım da D.Bakır taraftarı bakış açısından düşünebilen insan bulamam diye kağıtlarımın arasına koymuştum bulsam iyi olacak .Tarafsızlığına zaten hayrandım şimdi iyice hayran oldum Burak abi =).
Crocodile1963
06.Mart.2010, 20:09
Bursaspor, Yenişehir Havaalanına inmiş durumda. OLAY TV'de röportajlar yapılıyor şuan.
Kalan deplasman maçlarımızın en zoru olan Diyarbakır'ı kayıpsız geçtik sevindirici nokta budur. . .
I3esiktas
06.Mart.2010, 20:14
sümer'in açıklamalarını dinliyorum hala daha sıvamaya çalışıyolar. Sanki diyarbakır birşey yapmadıda Bursa yaptı o kadar taşı Bursa attı. Daha maç başlamadan sokakları savaş alanı yaptılar.
Düşmalık eskiye dayanmaz hep vardı. Ankaragücü tribünlerinden biliyorum her maçta İstiklal Marşı son ses okunur. Ve İstiklal Marşından sonra şehitler ölmez vatan bölünmez diye bağırılır. Bursa taraftarıda böyle yapıyo. Sen adamlar böyle dağırırken ıslıklarsan küfür edersen ne bekliyosun. Heh aferin sanamı diyeceklerdi. pkklılara müsade etmez Bursa'lı :j:
Her istiklal marşını gür okuyan, Şehitler ölmez vatan bölünmez diye bagıran insan evladı olmuyor malesef ismail abi. Ben Ankara'da yaşıyorum ve Ankaragüçlü Taraftarların, Ankaradaki Beşiktaşlılara Düşman gözüyle bakmasıda bana göre pkk'lılık anlamı taşıyor.
KaPaLı
06.Mart.2010, 20:33
Osman o sadece geçmiş olaylardan kalan bir kin. diyarbakıra duyulan nefretten ötesi.
2-3 yorum okudum gerçekten şaştım kaldım.
Yunus Özer (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2 Fprofile.php%3Fid%3D100000760616134) istemiyoruz hazır ola gir istiklal marşını oku.. iii oldu .. böyle barbarlık mı olur git dünya devleri menchester ile chelsia a oynasa dünya izliyor o ligi yinede bir kere şahit olunmuşmu ingiltere marşı okunduguna dair
Turgay Özateş (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2 Fprofile.php%3Fid%3D1264535478) Ya arkdşlar bırakın istiklal marsını yan hakem ...... yaptı kasten kendini yere atı ama ivankovun ayağına nasıl taş vurdum
Engin Ferhat Bağca (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2 FEnqin.FERHaT.BAGCA) iŞte BudUrrrrrrrr Tbr AmeD :D
maç konusunda adam ( ! )ın yazdığına dikkat.
Cüneyt Seyfeli (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2 Fcseyfeli) Yaw daha anlamadılar bu fasistler , KÜRTLERİN kim oldugunu bugün belçikada bile baskaldırıyo ancak kendi çöplügünde öterler biz her yerde ötüyoz merak etmeyin her bıjı AMED her bıjı welatime Her bijı brati kurdi .....
Bunlar sadece 1 gönderide gördüklerim. Daha neler neler yazıyo. Küfürlü olanları eklemedim.
Crocodile1963
06.Mart.2010, 20:34
Ömer Erdoğan ile az önce Kanaltürk'te canlı bağlantı yaptılar. Dönüş yolunda otobüsün camlarının patladığını, kamyon ile otobüsün önünün kesildiğini, iki kere kaza atlattıklarını ve polis kaskları ile otobüste durduklarını söyledi.
Diyarbakırspor'un başkanı "hakemin sırtına gelmiş taş, kafasını tutuyor" gibilerinden hakemlere sahtekarlık suçlaması yapıyor. özrü kabahatinden de beter.
yalnız söylediği doğru birşey var. Bu olayı başlatan Bursaspor tarafıdır.
sağolsun iki taraf da ülke gündemini değiştirdiler. ne diyeyim, utansınlar.
el.nino
06.Mart.2010, 21:20
ben olsam direk küme düşürürüm diyarbakır'ı yapılabiliyor mu öyle birşey ?
I3esiktas
06.Mart.2010, 21:25
ben olsam direk küme düşürürüm diyarbakır'ı yapılabiliyor mu öyle birşey ?
Diyarbakırspor'un ne suçu var? Haddini bilmez bir kaç grup yüzünden düşürülürse vay halimize o zaman.
el.nino
06.Mart.2010, 21:29
Diyarbakırspor'un ne suçu var? Haddini bilmez bir kaç grup yüzünden düşürülürse vay halimize o zaman.
orası ayrı.birde şunu düşünmek lazım nedense diyarbakır başka takımlara böyle şeyler yapmıyo dimi.ne olursa bursaya.demekki bursada birşey yapmış.
BaFraLı
06.Mart.2010, 21:32
orası ayrı.birde şunu düşünmek lazım nedense diyarbakır başka takımlara böyle şeyler yapmıyo dimi.ne olursa bursaya.demekki bursada birşey yapmış.
Bursa'daki maçta PKK dışarı vs. gibi sloganlar atılmış sanırım.O yüzden bu kadar zaten olay çıktı.Ama ne olursa olsun bir insana taş atmak ne demektir ya.Adamlar top oynamaya çalışıyo tribünden taş geliyor ama hala anlamadığım tek nokta o taşlar stada nasıl giriyor :).
Fernando Gago
06.Mart.2010, 21:35
Geçen maçta Denizli'ye yenilmelerine rağmen rakip takımı alkışlarla uğurlamışlardı :)
bugra 1905
06.Mart.2010, 21:35
Bursa'daki maçta PKK dışarı vs. gibi sloganlar atılmış sanırım.O yüzden bu kadar zaten olay çıktı.Ama ne olursa olsun bir insana taş atmak ne demektir ya.Adamlar top oynamaya çalışıyo tribünden taş geliyor ama hala anlamadığım tek nokta o taşlar stada nasıl giriyor :).
Ama O Maçta İstiklal Marşında Yine Saygısızlık Yapmış Diyarbakırlılar Tolga:)
uAburak89
06.Mart.2010, 21:39
Bursaspor taraftarı en başında yanlış yaptı, olayı başlattı. Zaten Diyarbakır'daki bazı kendini bilmezler bu duruma hazır. Birileri bir şey söylese yada yapsada ortalığı iyice karıştırsak derdindeler.
Diyarbakırspor'un düşürülmesi bence çok ağır bir karar olur. İstiklal Marşına saygıları sadece bu maçta değilde genelde yok zaten, bunun için söylenecek sözde yok. Yani ben bu durum için küfürsüz cümle kuramıyorum. Ama onun dışında her maçları da böyle taşlı falan değildir herhalde.
Bu hükmen galibiyet olayı da şahsen benim garibime gitti biraz, Diyarbakır'da bugün olanlar tamamen yanlış, insanlık dışı, saçma sapan, mantıksız ama bu olayı başlatan, fitili ateşleyen spora siyasi mevzuları karıştıran bir Bursaspor taraftarı var. Bunun adı tahriktir. Biliyorum kural ve talimatlar gereği hükmen mağlup oluyor Diyarbakırspor ama yine de maçın sonucu sahada belirlenmeliydi.
Homer J.S
06.Mart.2010, 21:45
Aynı şeyi X takımı yapsaydı bu kadar tepki çekmezdi belki de..
Ayrıca olaya siyasi mevzuyu karıştıran Bursa taraftarıdır ve bir de bu küme düşürülme olayına bir şey söyleyeyim.. Bir takımın taraftarları yüzünden küme düşürülmesi kadar saçma bir şey olamaz bence..
Fernando Gago
06.Mart.2010, 21:51
Küme düşürülmeyi savunan arkadaşlar Bunun gerçekten çözüm olduğu için mi söylüyorlar Yoksa güç bizde istediğimizi yaparız Herkese had bildiririz mantığı mı ? Aynı durum siyasi anlamda parti kapatmalarında geçerli . Bir görüşte olan siyasi parti sürekli kapatılıyor ve yenileri açılıyor . Ve her yeni açılan parti daha marjinalleşiyor daha radikalleşiyor . Demem odur ki tüzel yapılara ceza vermek hiçbir şey değiştirmez . Suçu işleyeren özel kişilerdir Ve onlara ceza verilmelidir .Şimdi Diyarbakır'ı en alt kümeye at . 6 7 sene sonra mesela tekrar lige geldi Ne olacak ? Veya bu olaylar 3.lig maçına çıksa gündeme gelmeyecek mi sanıyorsunuz ? Çözüm için yapılması gereken en son şeyi söylüyorsunuz Bence bir kez daha gözden geçirin
Alicanfmfan
06.Mart.2010, 22:15
Yazıklar olsun , böyle şeyler yaşandı ya Diyarbakır taraftarı cok igrenç hareketlerde bulundu yalnız , bu maç tatil edilip hükmen bursa'ya verilecekse çifte standart olur çünkü aynı şlekilde Kadıköyde olanları biliyoruz hakemin kafası yarılmıstı cıkıp paşa paşa oynanmıstı mac , bu olaylar tabi ki farklı umarım Diyarbakır en agır cezayı alır ama su olayıda tek taraflı bakmak yanlıs olur.
Memedov
06.Mart.2010, 22:15
Olayı Bursaspor taraftarı başlattı diyenlere sadece gülüyorum. Adamlar ülkenizin İstiklal Marşında davul zurna çalıp oynuyor ve ıslıklıyorsa, Bursaspor taraftarı Türk bayrağı açtığında onlar bölücü bayrağı açıp terörist örgütü başı şahsiyetsizin posterlerini açıp onun lehine tezahuratlar yapıyorsa. evet Bursaspor taraftarı bunlara müdahale ettiği için size göre suçlu. onlar bunları yaparken Bursaspor taraftarı onlara gül atmalıydı.
İstiklal Marşını Islıklayıp Terör örgütü lideri olarak nitelendirilen adamın posterlerini açan her insan bizim için pkklıdır. pkklılarında sonu her zaman bellidir. her gün birini bir gün hepsini.
RaSenGan
06.Mart.2010, 22:27
Bursaspor taraftarını can-ı gönülden kutluyorum.Böyle bir tepkiyi haketmişlerdi Bursaspor taraftarı da bence gerekli tepkiyi verdi ilk maçta.Bugün olan rezaletleri söylemeye gerek yok zaten.Gerekli cezanın verileceğini umuyorum.
barahir
06.Mart.2010, 22:29
Maç hakkında hiçbişi yazmıcam.. Bazı anlarda her stadda görünen olaylar yaşandı..
Ancak; sadece Şu Milli Marşımızı ıslıklayan kişiler ne yazık ki iffetsiz insanlardır.. Başka söyleyecek söz bulamıyorum.. Yazıklar olsun.. DisCo Burağın da dediği gibi..
Yazıklar olsun.
DenizlispoR
06.Mart.2010, 22:31
Olayı Bursaspor taraftarı başlattı diyenlere sadece gülüyorum. Adamlar ülkenizin İstiklal Marşında davul zurna çalıp oynuyor ve ıslıklıyorsa, Bursaspor taraftarı Türk bayrağı açtığında onlar bölücü bayrağı açıp terörist örgütü başı şahsiyetsizin posterlerini açıp onun lehine tezahuratlar yapıyorsa. evet Bursaspor taraftarı bunlara müdahale ettiği için size göre suçlu. onlar bunları yaparken Bursaspor taraftarı onlara gül atmalıydı.
İstiklal Marşını Islıklayıp Terör örgütü lideri olarak nitelendirilen adamın posterlerini açan her insan bizim için pkklıdır. pkklılarında sonu her zaman bellidir. her gün birini bir gün hepsini.
Bunları yapan eğer ırkçıysa , ben de ırkçı olmaya razıyım =).
Fernando Gago
06.Mart.2010, 22:32
O kareografiyi neden Fenerbahçe veya Denizli maçında yapılmadı da Diyarbakırspor maçında yapıldı ? Her şey spontane gelişti havası yaratmayın o maça özel uygulamar yapıldı Bunu herkes biliyor Saf yerine koymayın bizi :)
Fernando Gago
06.Mart.2010, 22:35
Ayrıca Bursa'daki maça dair söylüyorum . Diyarbakır taraftarı olacak bütün kötülükleri yaptı diyelim . Bursa taraftarı bir dur bakalım Senden büyük devlet var . Kendini devlet yerine koyup olaya müdahale etmeye kalkarsan böyle olayların fitilini ateşlersin işte . Bursaspor olayı başlatmıştır Bu bu kadar açıkken kimse kimseyi kandırmasın . OLayın Diyarbakır yönünü düşünürsek Diyarbakır bunu uzatma yerine taş değil gül atsaydı Bursa taraftarı epey bir utanırdı diye düşünüyorum . Ama terör örgütle özdeşleşmek kimsenin kolay kolay kaldırabileceği bir şey değil . Provakasyonları da göz önüne alırsak hele hiç kolay değil . Suç herkeste aranmalı
Memedov
06.Mart.2010, 22:40
Vay be benim ülkemde bölücü bayrağı açılacak, Milli marşım ıslıklanacak, binlerce insanı katleden haysiyetsizin posterleri gösterilecek ve bende buna kayıtsız kalıp bön bön bakıp alkış tutacağım.
Sizi zaten koyan koymuş saf yerine, bizim koymamıza gerek yok.
Türkiye'de takımının ligdeki 17 deplasmanından ikisine gidemeyen Bursaspor taraftarının ne kadar melek insanlar olduğunu öğrendim burada ki yorumlara bakınca
Fernando Gago
06.Mart.2010, 22:43
Vay be benim ülkemde bölücü bayrağı açılacak, Milli marşım ıslıklanacak, binlerce insanı katleden haysiyetsizin posterleri gösterilecek ve bende buna kayıtsız kalıp bön bön bakıp alkış tutacağım.
Sizi zaten koyan koymuş saf yerine, bizim koymamıza gerek yok.
İstiklal Marşı dışında bu söylediğin şeylerin belgesi var mıdır ?
Bu ülkede kendini devlet yerine koyup ne katliamlar zulümler yapıldı haberin var mı ? Polis de Asker de en az taraftar kadar seviyordur bu vatanı değil mi ? O zaman kalksın tel örgüler taraftarlar birbirine girsin Bunu isterdin eminim . Hatta orta noktada anlaşalım . Kayseride tribünleri ikiye bölelim yarı Bursa yarı Diyarbakır girişsinler birbirlerine biz de alkış tutarız Al sana özlediğimiz tablo .
Memedov
06.Mart.2010, 22:56
Gago ;
Tamam sen git karşında Milli Marşını ıslıklayıp terör örgütü liderinin posterlerini kaldıranlara alkış tut, biz engellediğimiz için suçlu olalım.
Bu sadece Diyarbakıra öz değildir. Hangi takımın taraftarı Bursa'ya o şekilde gelip o şekilde davranırsa aynı tepkiyi alır.
Fernando Gago
06.Mart.2010, 22:57
BJK taraftarı ile çatışıırken,kavga ederken bende kızdım,hata dedim. taraftarlık bilinci böyle olmamalı dedim. taraftar kavga etmemeli dedim.Küfür etmemeli dedim. Hala da böyle. Ama sadece bu tek bir takıma hariç. O takımın taraftarlarının %90inın kim oldugunu biliyoruz. Bunu böyle hafif bir tepki göstermek;Şehitlerimize vatanımaza,bayrağımıza haksızlıktır. Tepkiden tepkiye fark vardır. Ve her tepkiyi aynı keseye koyamazsınız.
Benim bildiğim kadarıyla Diyarbakırspor o bölgede "devletin takımı" diye adlandırılır Ve ne belediyeden ne de halktan yoğun bir destek alırlar :)
Ya söylediklerin bana o kadar anlaşılmaz geliyor ki . Şimdi tüm bu olaylardan dolayı Vatana hizmet ettiğini mi düşünüyorsun ciddi ciddi ? Koltuğu söküp yandaki tribüne atıp insanın kafasının gözünün kırılması mı hizmet ?
Çok ciddi bir siyasi sorun var o bölgede . Provakasyonlara son derece açık bir bölge . Tüm bunları düşünürsek olayları sakinleştirmek Sağduyuyu artırmak gerekir . Oysa olayı daha da çıkmaza sokuyoruz . Bir klüp bir terör örgütüyle nasıl eşdeğer tutulur ?
Fernando Gago
06.Mart.2010, 22:58
Gago ;
Tamam sen git karşında Milli Marşını ıslıklayıp terör örgütü liderinin posterlerini kaldıranlara alkış tut, biz engellediğimiz için suçlu olalım.
Bu sadece Diyarbakıra öz değildir. Hangi takımın taraftarı Bursa'ya o şekilde gelip o şekilde davranırsa aynı tepkiyi alır.
Benim alkış tuttuğumu hangi mesajdan çıkardın merak ediyorum :)
Sen engellendiğini mi düşünüyorsun olayları :D Eğer o gün "engellenseydi" bugün bu konuyu konuşmuyor olurduk .
Allah Bursaspor taraftarına zeval vermesin. Onlar olmasa bu ülkeyi kim koruyacak?
barahir
06.Mart.2010, 23:05
Arkadaşlar mesajlarınızda sağduyuyu elden bırakmamaya özen gösterelim, lütfen..
goosfraba
06.Mart.2010, 23:18
konu siyasete kayıyor. maç ile ilgili sadece ''onlar taş attı, ıslıkladı'' gibi şeyler konuşuldu, konuşulacak. bunları konuşmanın yanında siyaseti konuşmayı da ihmal etmiyorsunuz.
konu kapalı. olağanüstü bir durum olmadıkça da açılmayacak.
İlk önce olayların ne olduğunun farkına bir varın. İki tane Türkiye'nin takımı karşı karşıya geliyor. ve siyasi olaylar yüzünden (diyarbakır belediye başkanından tutun, kapatılan ve hala devam etmekte olan siyasi partileri yüzünden) bir futbol maçı ülke gündemine oturdu.
Burası football manager forumu. Football manager'ı açtığınızda çıkan yazıyı hatırlatayım: Let's Kick Racism Out of Football
Bursaspor taraftarı bana göre yok yere olay çıkarttı ilk maçta. Evet, Diyarbakırsporlu bazı taraftarların amacı belli. Ama ülkeyi savunmak bir futbol maçında Bursasporlulara mı düştü? Bu yaptıklarını sokakta bir eyleme dönüştürselerdi boğazım parçalalana kadar ben de bağırırdım, tepki koyardım.
Bursasporluların yaptığı hata, diyarbakırsporlu futbolcuların işe karıştırılmasıydı. İçlerinde olayla hiç alakası olmayan İngiltere'den yetişme Baki Mercimek bile var yani. Onların günahı ne? Türkiye'nin futbol kulübünde forma giymek mi?
Bu konuda pkk=diyarkabırspor gibi saçmalığın daniskası olan birşeyden tutun, Uğur Dündar'a bile çamur atıldı. mis gibi de atladınız provakatörlerin oltasına. peki siz ne istiyorsunuz? İspanya gibi mi olalım? Ayrılıkçı Bask bölgesi gibi bir bölge mi oluşsun uğruna nice şehitler verdiğimiz topraklarda. Bunu mu istiyorsunuz? Bugün Türkiye'nin takımı olan Bursaspor oyuncularına adeta terör estirenlerin istediği bu. Siz de bunu mu istiyorsunuz?
Yapmamız gereken şey birlik olmak iken saçma sapan laflarla iyice bölündüğümüzün farkına varmıyorsunuz. İstiklal Marşımızın yuhalandığı, ıslıklandığı bir yerde tepki gösterecek kişiler Bursasporlular, Karşıyakalılar, Ankaragücüler, 4 büyükler, 10 büyükler olmalıydı. Ve bu tepkinin yeri de futbol sahası olmamalıydı.
Sahadaki iki kişinin kavgasıyla 25 milyon taraftarı olan külüplerin, o taraftarlarının ne aptal olaylar çıkarttığını biliyoruz. Ama bu olay farklı. Bu olayda ırkçılık var. Bu olayda bölücülük var. Bu olayda provakasyon var. Bu yüzden yazdıklarınıza dikkat edin. Saldırı Bursaspor'a değil. Bütün Türkiye'ye yapılmıştır. Ve şimdi top, "açılım" diye ülkeyi iyice geren, bir nevi şu duruma ortam hazırlayan hükümetin elinde.
Bu iş bir futbol maçı kavgasını geçti. Ülke sorunu haline geldi. Bunu anlamayıp hala saçma sapan şeyler yazan olduğundan dolayı konu kitli kalacaktır. Kusura bakmayın.
Durum öyle bir durum ki, bir tarafta çok sevdiğim arkadaşım Aşkın (Sylar), diğer tarafta da kardeşim bildiğim bir sürü Bursalı arkadaşım var.
Haklı/haksıza sonra geleceğim.
İnsan neyi savunursa savunsun insandır. Kelimelerle tartışılabilir. Herkesin savunma hakkı vardır.
Ama vatan bütünlüğü ve siyaset buralarda tartışılmayacak şeyler.
Diyarbakırsporlu taraftarların, başkanların yaptığı "kısasa kısas" açıklamaları yanlıştır, çirkindir. Biri bir hata yaptı diye bunun 10 katını ona yedirmek ve mazeret olarak da, "Onlar da bize yapmıştı." demek çok yanlıştır. Bu, yapılan yanlışı daha da yanlış kılar.