View Full Version : "Yorumsuz"
Crocodile1963
07.Mart.2010, 16:44
http://www.bursasportv.com/index/video/vid/3108/Yorumsuz...
BursasporTV tarafından yayınlanan 9 dakika 35 saniyelik bir görüntü. Son saniyelerini içim sızlayarak izledim.
Ahmet Göktaş
07.Mart.2010, 18:27
Son saniyeleri izlemek çok kötü yapıyor insanı. Yorum yapmayalım yinede (!) Yorumsuz !
bursa_mc
07.Mart.2010, 18:34
Suç Bursaspor taraftarındaydı dimi????
BaFraLı
07.Mart.2010, 18:40
Yuh ya vallaha yuh.Diyarbakırspor düşürülsün yani harbiden küme düşürülsün.Tamam takımın suçu yok ama böle şey yapılırmı ya.İnsanın psikolojisini bozar bunlar.Taraftar zaten değillerde.Yuh yani ne diyelim.
goosfraba
07.Mart.2010, 18:45
peki ben de size bir soru sorayım. dün kapatılan maç konusu ile bu konu arasında bir fark var mı?
el.nino
07.Mart.2010, 18:50
gerçekten son saniyeleri çok kötü.tam anlayamadım ama burda cam yok kalkanı ver falan diyolardı.o korkuylada kamerayı kapadılar galiba.yazmıycam diyorum ama bunlar türk değil.bunun haricinde daha çok şey yazarım ama ceza verirler işte.
bursa_mc
07.Mart.2010, 18:53
Altaylı Bir Taraftar
''BURSASPOR TARAFTARLARI,KARDESLERİM,
ARTIK ALTAY-BURSASPOR ARASINDAKİ BU HUSUMETİDE BİTİRMEMİZ GEREK.KÜME DÜŞMÜŞÜZDÜR,BİR ŞEYLER OLMUŞTUR YADA OLMAMIŞTIR..
BUNLARINDA ÖNEMİ YOK ZATEN..
BUNDAN SONRA NELER YAPABILIRIZ ONA BAKMALIYIZ..BEN TEK BAŞIMAYIM YANİ ALTAY CAMİASINI TEMSIL EDEMEM AMA BİLİYORUM Kİ SİZİN GRUP OLARAK EL UZATIRSANIZ BÜYÜK ALTAY'DA O ELİ SIKMAYI İHMAL ETMİYECEKTİR..BUNUN İÇİN NELER YAPABİLİRİZ??BUNU DÜŞÜNMELIYIZ..
BENDE O ZAMANLAR SEVMEZDİM BURSASPOR'U.İNANIN ÇOK İÇTEN VE TÜM DOĞALLIGIMLA YAZIYORUM.SİZİ ÜZMEK FALAN DEĞİL AMACIM.NE OLUR YANLIŞ ANLAMAYIN.O ZAMANLAR İÇİN NORMALDİ.
AMA TÜRK'LÜĞE ,VATANINA SAHİP ÇIKAN BU TAKIMA KARŞI ÇOK YÜKSEK BİR ATEŞLE SEMPATİ OLDU BENDE..
DÜN MAÇI NAKLEN SEYRETTİM VE SİZİN İÇİN ÇOK ENDİŞELENDİM ÇUNKU BIZDE O SAHADA TEKME TOKAT YENILDIK ONLARA.( ALİ AYDIN HAKEMİNIN ÖNDERLİĞİNDE) ODALAR HAŞARE İLACI SIKILDI VE SOYUNMA ODASINI KULLANAMADIK.OYUNCUMUZUN BELİNE KAYA ATILDI.KAFALAR PATLADI VE ONLARA ÖDÜL OLARAK SÜPER LİG VERİLDİ..ALLAH'A ŞÜKÜR SİZ SAĞ SALİM DÖNDÜNÜZ.
BU YAPILANLAR ONLARIN YANINA KALMAMALI.İSTİKLAL MARŞIMIZI YUHALAYAN BİR ŞEHİR MUTLAKA FUTBOLDAN MEN EDILMELI.YOK DOĞU GENÇLERİ,YOK ONLARIN DA HAKKI VAR NUMARALARINA ARTIK KARNIMIZ TOK!
BIRAKIN MEDENİYETİ,FUTBOL BİLE GÜNAH BUNLARA...ARTIK BİRİ YETER DEMELİ BU SABIKALI TAKIMA...
ALTAY OLARAK DA HER ZAMAN YANINIDA OLACAĞIZ!!!''
anilla
07.Mart.2010, 18:54
Bursa ve Bursasporla hiç alakam yok ancak bunu yapanlar insan olamaz ancak dağdan diyarbakıra turistik gezi yapmaya gelmiş bikaç varlık olabilir içimde bu yaratıklara soylenecek çok fazla şey var ama tutayım kendimi diyarbakır ligden düşürülsün hatta bikaç kademe falan düşürülsün süoer amatörde falan oynasınlar bırakın Allah aşkına bunlara futbol lazım değil..
nerazzuri
07.Mart.2010, 20:44
peki ben de size bir soru sorayım. dün kapatılan maç konusu ile bu konu arasında bir fark var mı?
bu kadar kuralcı olmayın. burası bir futbol forumu,şu an Türkiye'nin 1 numaralı gündemini burada tartışmamakda nedir?
Sadece izlemeyi deneyin,ceza alacaklara cezalarını verin.
Ayrıca sadece yazık diyorum,gerçekten yorumsuz bir video. Şu ligi haketmiyorlar.
El Barto
07.Mart.2010, 21:01
Federasyon ligin kalanında iç saha maçlarını tarafsız sahada oynaması için D. Bakır'a ceza verme basiretini gösterebilecek mi bakalım?
Bazı futbolcular istemiyor gerçekten.Adamları resmen öğütlüyorlar.Diyarbakır'lı futbolcuların ne suçu var.Diyarbakır taraftarı kendi takımına da zarar veriyor.Maçlarını başka yerde oynasın düşürülmeye ihtiyaç yok.
Neron_FB
07.Mart.2010, 21:39
Bazı futbolcular istemiyor gerçekten.Adamları resmen öğütlüyorlar.Diyarbakır'lı futbolcuların ne suçu var.Diyarbakır taraftarı kendi takımına da zarar veriyor.Maçlarını başka yerde oynasın düşürülmeye ihtiyaç yok.
katılıyorum.. Diyarbakırspor kötü oynayan bir takım da değil düşürülmemeli kesinlikle.. Ama diyarbakırda da oynamamalı maçları ders alana kadar birileri..
Knightmare
07.Mart.2010, 22:11
en çok koyanda şu... bu ''şeyleri'' yapanlara da insan deniyor, bize de...utanıyorum.
TR.CaPTaiN
07.Mart.2010, 23:52
Şükür kimseye birşey olmamış ama olabilirdi de. Diyarbakır emniyetinde zırhlı bir midibüs yok mu yani ? Gerçi sonuçta o insanlar da güvenlik için kafa patlatmışlardır ama yine de bu konuyu merak ediyorum. Ucuz atlatıldı.
Nedvedmania
08.Mart.2010, 00:06
Off çok kötü görüntüler.
Videonun özü "Her geçen metre kârımız" Kim söylüyor bilmiyorum ama çok doğru söylemiş.
REsist JuvE11
08.Mart.2010, 02:29
diyarbakırlı vatandaşlardan FUTBOL AÇILIMI.taş attıkları araç da polis aracı yanılmıyosam.diyecek bişey yok.Bursaspor'a karşı hiç sempatim yoktu.artık sempatim tam.
Suç Bursaspor taraftarındaydı dimi????
Sayılır. Bursasporlu futbolcuların günahı neydi bana onu söyler misin? Tribündeki Bursaspor taraftarının aşırı milleyetçilik yapıp, futbola siyaset karıştırmamalıydı çünkü Diyarbakırsporlu taraftarlar bunu zaten milli marşımızı yuhalayarak yapıyorlardı. Ama bunun cevabı futbolda verilmemeliydi. Böyle yapmadılar. Ve bu yüzden Bursasporlu futbolcular ölümden döndü orada. Bunun başka bir açıklaması var mı?
Bursaspor'un Beşiktaş'a olan düşmanlığını anlarım. Rize'ye Bjk yenildiği için Bursa ilk defa küme düşmüştü. Bu yüzden Bursa Beşiktaş'a kin tutmuştur. Beşiktaş'la neredeyse FB-GS taraftarlarının çıkardıkları aptal çatışmalar gibi çatışmalar çıkartırlar. Bu bana aptalca gelse de mantıklı gelir. Ama Diyarbakırspor olayı başka. Şu an futbolu aşan bir düşmanlığın tohumunu ekmiştir bana kalırsa Bursasporlu bir kısım taraftarlar.
Ben hata diyorum buna. Suç ağır bir kavram. Hatanın telafisi yapılır. Ama bu olayların fitilini ateşleyen bana göre bazı Bursaspor taraftarlarıdır. Yaptıkları sayesinde, zaten bölünelim diye can atan kişilerin fink attığı bir şehire malzeme çıkarttılar ve futbolcularının hayatını tehlikeye attılar.
Ben hala devletin bu olaya ne zaman el atacağını merak ediyorum. Federasyon hükmen sayar Bursa'yı falan filan o önemli değil. Bu olayları bir futbol maçı olayı olarak düşünmemek lazım.
Videoyu izlerken o taşı atanlara da bildiğim ne kadar küfür varsa ettim. Sahaya pet şişe yağdırdılar diye Sami Yen 5 maç kapanmıştı. Diyarbakır'a ben sezonluk ceza bekliyorum. 10 maç gibilerinden komik bir ceza vermezler umarım.
Maç konusu kapatıldı. Bu konuyu da kapattıracak şeyler yazmamaya özen gösterelim.
Bordo61Mavi
08.Mart.2010, 04:10
Gercekten cok kotu goruntuler ama bu derece olaylara gelene kadar bi cok seyler oldu. Hersey Bursada basladi
Herneyse, Diyarbakirin super ligde oynicak kalitede oldugunu dusunmuyorum. Lige bi renk kattiklarini hic dusunmuyorum. Bu olaylardan sonra orda mac oynanmamasi isler sadece dahada kotuye gider.
Bursali futbolcularin ne sucu vardi? Bu olabilcekleri dusunmesi lazim taraftarlarin, kendi futbolcularina bunlari yasatmaya haklari yoktu texasin
KaPaLı
08.Mart.2010, 10:03
Hala daha Bursaspor hatalı diyosunuz ya pes doğrusu. Adam senin sahana gelip şeref yoksunun insan ( ! ) ın reesmini açıyo İstiklal Marşında ıslıklıyolar davul zurna çalıyo ve taraftar olarak bunu izliyosan sorun ordadır zaten.Bursa'nın yaptığında abes durum yoktu. Zamanında Doğudan birsürü takım vardı niye onlara bağırılmıyoduda diyarbakır'a bağırılıyo. Demekki yapıyolar bişey. Umarım bir an önce defolup giderlerde bir daha çıkamazlar !
El Barto
08.Mart.2010, 10:21
Şimdi olaya iki taraftan bakacak olursak herkes hem haklı hem haksız. En masum olanlar sahadaki futbolcular ama başlarına bir şey gelenler de onlar.
Bursa'daki maçta ırkçı söylemler olmuş. Evet olmuş. Ancak orası Bursa olduğu için ya da Bursa taraftarı yüzünden mi olmuş yoksa tahrik mi edilmiş olmuş buraya iyi bakmak lazım. Bursa'da D.Bakır taraftarlarınca yapılan hadiselere Türkiye'nin neresinde olsa taraftar aynı tepkiyi verirdi. Bu yüzden Bursa taraftarı yanlış yaptı, daha sakin olmalıydı, cevabı sahada vermeliydi lafları en iyisini istemek ama biraz hayal kurmak gibi. Bursa'da Bursaspor taraftarı tahrik edilmiştir, kutsal saydığı değerler ayaklar altına alınmaya çalışılınca tepkisini koymuştur.
Olayların buraya gelmesindeki en önemli sebep ise Bursa şu bu değil. Ülkenin içinde bulunduğu siyasi durum ve siyasilerin tavırlarıdır. Bu olaya spor olayı gözüyle bakmak yanlış. Bursaspor bu oyun içerisinde tamamen figüranı oynamıştır. Bursaspor bildiğin kullanılmıştır.
Bursa'da istiklal marşı ıslıklanması sonucu taraftarın yaptığı ırkçı söylemlere D.Bakırlılar çok iyi hatırlıyorum Beşiktaş İnönü stadında da maruz kalmışlardı. Onun sonrasında bu kadar büyük çapta bir olay çıkmamıştı. Çünkü geçtiğimiz haftasonu olan olayların spor ile D.Bakır ile hiç alakası yok. Provaksyon amaçlı ülkeyi karıştırmak ve bu karışıklıktan faydalanmak isteyen güçler ellerine geçen bu fırsatı şu ortamda değerlendirmek istediler ama Emniyet ve hakemin başarılı yönetimi sonucu amaçlarına ulaşamadılar.
bursa_mc
08.Mart.2010, 11:51
Rapor korkunç
Diyarbakır'da yaşananların korkunçluğu gözlemci raporuna, 'Bursaspor gizlice stattan kaçırılmasa katliam yaşanırdı' sözleriyle yansıdı.
Fatih Tanfer, Turgay Polat ve İsmail Hakkı Köklükaya`nın hazırladığı raporda, ‘taşların tribünlere önceden yerleştirildiği ve çoğunun öldürücü büyüklükte olduğu` ifade edildi. Hakemin üç kez oyunu durdurmasına karşın taş yağmurunun dinmediği ifade edilen raporda, “Maç tatil edilmemiş olsa ve Bursaspor gizlice stattan kaçırılmasa büyük bir katliam olurdu” ifadesi de yer aldı.
Diyarbakırspor-Bursaspor maçının temsilcileri Turgay Polat, İsmail Hakkı Köklükaya ve ekstra temsilci olarak görevlendirilen Temsilciler Kurulu Başkan Vekili Fatih Tanfer olayları geniş bir biçimde yazarak hazırladıkları raporu dün saat 14.00’de Futbol Federasyonuna gönderdi.
Temsilcilerden aynı zamanda Kurul Başkanvekili olan Fatih Tanfer ile İsmail Hakki Köklükaya maç sonrası TK 0947 Anadolu Jet uçağı ile Ankara’ya döndü. Uçakta devamlı sohbet eden Tanfer ve Köklükaya olayları detaylı biçimde konuştukları öğrenildi. Temsilcilerin Futbol Federasyonuna gönderdikleri ve olaylar çok korkunçtu denilen Futbol Federasyonuna gönderdikleri raporda şunlara yer verdiler:
KATLİAM OLURDU
Stada saat 10.00 da geldiğimizde gerek cadde ve sokaklardaki gerekse stat çevresinde ve içerideki görüntüler maçın zor geçeceğini gösteriyordu. Maçta güvenlik amiri görevli ile yaptığımız görüşmede gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını, 2500 polisin görev yaptığını söyledi. Maç saati yaklaştıkça tribünlerden olayların kıvılcımı yavaş yavaş fitilleniyordu. Maç tatil edilmemiş olsa ve Bursaspor gizlice stattan kaçırılmamış olsa idi büyük bir katliam olurdu.
ÖNCEDEN YERLEŞTİRİLMİŞ
Tribünlere taşlar ve diğer yabancı cisimlerin önceden yerleştirilmiş. Bazıları ise tribündeki betonlardan söktüklerini sahaya attılar. Taşların çoğu öldürücü nitelikte büyüklükteydi.
SÜREKLİ TAŞ ATILDI
Maçın başlamasıyla birlikte tribünlerden devamlı taş ve yabancı cisimler atıldı. Hakem üç kez maçı durdurdu. Hakem iyi niyetli olarak maçı oynatmaya çalıştı ancak yardımcı hakem Kemal Yılmaz’a gelen taş maçı bitirmesine neden oldu.
İSTİKLAL MARŞI ISLIKLANDI
Her iki seremonide İstiklal Marşı’nı söylerken taraftarların ıslıkladığı ve yerlerinde oturdukları görüldü. Çirkin tezahürat devamlı sürdü.
UYARILAR GEÇ KALMIŞTI
Maçtan önce anons yapılmasına karşın daha sonra yapılan uyarıları taraftarlar dikkate almadı.
POLİSE TAŞ ATILDIĞINA GÖRE
Polis statta güvenlik önlemi almıştı. Taşkın taraftarların önlerine kalkanla gelip saf tutunca tribünlerden gelen taşlarla onlarda nasibini aldı. Ancak taraftarlara karşı hiçbir sertlikle karşılık vermediler. Polise bile taş atılıyorsa gerisini siz düşünün.
HASILAT İYİ
Sahaya ne kadar para atıldığını top toplayıcıların sözlerinden anlaşılıyor. Toptan çok sahaya atılan taş, madeni para ve pet şişelerini toplayan çocuklar, “Bugün hasılat çok iyi. Çünkü çok sayıda bozuk para atılmıştı” sözleriyle sahaya atılan yabancı cisimleri gözler önüne seriyordu.
HAVLU İLE KAÇIRDIK
Bursaspor’u soyunma odasından gizlice kaçırmak için soyunma odasındaki 3 pencereyi de havlu ile kapattık. Çünkü Diyarbakırlılar’dan biri gördüğü takdirde herkese haber verir, daha kötü olaylar meydana gelirdi.
BİBER GAZİ KULLANILDI
Maçın tatil edilmesi duyulmasından sonra tribündekiler sahanın içine girip, Bursaspor’un bayrağını yakarken sağa-sola da saldırmaya başladı. Stat dışında ise kalabalık bir grup olay çıkarınca polis dağıtmak için mecburen biber gazı kullanmak zorunda kaldı.
KARAR PERŞEMBEYE ÇIKAR
Hukuk Kurulu bugün raporları inceledikten sonra dosyayı Profesyonel Disiplin Kurulu’na sevk edecek. Disiplin Kurulu Diyarbakırspor’un savunmasını aldıktan sonra perşembe günü yapacağı toplantıda hakem ve temsilci raporları dışında maçın olay görüntülerini izledikten sonra kararını verecek. Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu da yapacağı toplantıda Diyarbakırspor-Bursaspor maçını görüşecek. Diyarbakırspor’un olaylar nedeniyle hükmen 3-0 yenik sayılmasına karar verecek.
KaPaLı
08.Mart.2010, 12:20
Korkunç ihtimal: Gözünü kaybedebilir!
Diyarbakırspor-Bursaspor maçında gözüne taş isabet eden ve ameliyata alınan Habertürk Diyarbakır Muhabiri Mehmet Kayahan, tedavi gördüğü İstanbul Cerrahi Hastanesi‘nden taburcu oldu. Ancak talihsiz meslektaşımızın görme kaybı yaşaması riski halen sürüyor! Ekmeğini gözüyle kazanan meslektaşımızın, görme yetisini kaybetmemesi en büyük dileğimiz. Kendisine buradan bir kez daha acil şifalar diliyoruz.
BÜYÜK BİR AMELİYAT OLABİLİR
Diyarbakırspor-Bursaspor maçında tribünden atılan taş gözüne isabet eden Ajans HaberTürk (AHT) muhabiri Mehmet Kayahan kaldırıldığı İstanbul Cerrahi Hastanesi’nde başarılı bir ameliyatan sonra taburcu edildi. Kayahan’ın taş darbesiyle gözünün beyazındaki 3 santimetre kesiği diken Operatör Doktor Berrin Toksü, görme kaybı riskinin bulunduğu ifade ederek, “Korneadaki epidel defekte mevcut. Pazartesi retina uzmanı baktıktan sonra büyük bir operasyon yapılabilir” dedi.
2. AMELİYATA RETİNA UZMANI KARAR VERECEK
AHT muhabiri Mehmet Kayahan, Diyarbakırspor ile Bursaspor arasında oynanacak maçtan önce pet şişe, taş ve maytap yağmuru altında fotoğraf çekmeye çalışırken bir anda yere yığıldı.
Maçın 3. dakikasında gözüne taş isabet eden Kayahan Diyarbakır’daki ilk tedavisinin ardından İstanbul’a kaldırıldı. Sağ gözünün beyazında yırtılma ve korneada epidel defekte tespit edilen Kayahan, İstanbul Cerrahi Hastanesi’nde 02.00'de ameliyata alındı. Operatör Dr. Berrin Toksü, 1 saat süren başarılı ameliyatın ardından göz beyazındaki 3 santimetre kesiği dikti. Kayahan 10 saat müşahade altında kaldıktan sonra taburcu edilirken, Op.Dr. Toksü, korneanın arkasında bir kesik olabileceği şüphesiyle pazartesi günü retina uzmanı tarafından kontrol edileceğini söyledi. Kayahan’ın görme yetisini kaybetme riskinin bulunduğu ifade eden Dr. Toksü, darbeye bağlı tetenos aşısı ile enfeksiyon kapma riskine karşı ilaç tedavisi başlattığınıda söyledi.
KAYAHAN: "DİYARBAKIR'A YAKIŞMADI"
Taburcu olduktan sonra Larespark Hotel’de dinlenmeye çekilen Kayahan, maçta taş yerine gol atılmasını istediğini, Diyarbakırspor’un Doğu ve Güneydoğu’daki en büyük sosyal etkinlik olduğunu söyledi. Maçta sporun ruhuna ve Diyarbakır’a yakışmayan durumun yaşandığını ifade eden Kayahan olay anını şöyle anlattı: ”Gergin bir atmosferde futbolcular maç öncesi ısındılar. Bursa’daki gerginlik Diyarbakır’a taşındı. Yetkililer Diyarbakır misafirperverliğini ön plana çıkaramadılar. Maçın 3. dakikasında sahaya atılan cisimler nedeniyle maça hakem ara verdi. O sırada sahaya düşen bir cismi Bursaspor kalecisi Ivankov, seyircilere atmak istedi ancak gazetecileri görünce vazgeçti. Bu davranış gerginlik yaratırken, gazeteciler kale arkasındaki reklam panolarının arkasına saklandı, ben de trübünlerden cisim atanları bir kaç kare çektim. Ancak trübünlerde Bursaspor kalecisine atılan bir cisim gözümde patladı. Önce hissetmedim sonra gözümden kanların aktığını görünce kör oldum sandım. İlk tedavim ambulansta yapıldı, ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırıldım. Hızlı bir şekilde tetkiklerim yapıldı ve durumum ciddi olduğu için görme yetisini kaybetme riskim olduğu söylendi. Göz kliniğinde enfeksiyon olduğu için Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındım. Cihazların yetersizliği nedeniyle de başka bir merkeze sevkedildim. Tedavi için İstanbul’a getirildim ve başarılı bir ameliyat oldum. Ama doktorumun görme yetimin kaybetme riskimin olduğunu söylemesi beni tedirgin etti" diye konuştu.
KaPaLı
08.Mart.2010, 12:30
Müthiş yazmış maça giden birisi.
Rezaleti Diyarbakır'lı bir futbolcu kardeşimizin daveti ile Antep'ten gelen abimle kapalı tribünden izlemeye çalıştık. Bende Siirt'ten gittim maça. Futbolcu arkadaşımız bize bu maça ısrarla gelmeyin demesine rağmen içimizdeki Bursa sevdası götürdü bizleri oraya.
Maçın başlamasına 20 dk kala stada geldik, içeri girdik, numaralı koltuğumuzu oturmak istedik ama ne mümkün! Polis memuruna yerimiz şurası ve orda başkası oturuyor kaldırırmısınız dedik, Bize verdiği cevap, "Hocam başka maç olsa olurdu ama bu maçta bunu bende yapamam". Arkasından maçı ayakta izlemek üzeri bir yere geçtik, tam o sırada takımımız sahaya çıktı ve inanılmaz derecede taş ve pet şişe yağmuru başladı, gözlerimize inanamadık, hatta Batalla'nın beline gelen bir şişe vardı, ama Batalla koşusuna devam etti orta sahaya doğru. Arkasından İstiklal Marşımız' a geçtik. İnanın yerin dibine girdik, o insan müsvetteleri ile aynı havayı paylaştığıma utandım, bu kadar osuruklu çocuğunun içinde durmamaya kararı verdik bir an, ama dışarı çıkmakta o an pek mümkün ve güvenli değildi. Staddaki yaklaşık 15 bin kişinin 10 bine yakını Marşımızı ıslıkladı ve değişik gruplar PKK ve Apo diye haykırdı aynı zamanda hemen hemen tribünlerin yarısının elleri havada ve zafer işaretleri yapıyordu. Artık Maç başlamak üzere o da ne! İvankov'a kale arkasından taş atma uzmanı kişiler tarafından o kadar çok cisim yağıyor ki, İvankov tepki gösteriyor haliyle, Erdinç ve Ayman İvankov'a tepki gösteriyor, taraftarı daha da cesaretlendiriyor. Şükürler olsunki maç başlıyor diyoruz ama her taç atışında, her kornerde taşlamalar devam ediyor, inanın Ertuğrul hoca kafasını çıkartamadı bile, inanılmaz küfürler edildi kendisine. Ergiç'in beline taş gelmiş ve saha kenarına gelemiyor sprey istiyor kulübeden atıyorlar ve ancak bu şekilde müdahale ediliyor. Ve en sonunda hakem futbolcuların canını patlıcan olarak gördüğünü açık açık ortaya koyuyor ve kendi arkadaşına taş gelir gelmez sahayı terkediyor. Bizde hakem sahayı terkeder terketmez olayların büyüyeceğini tahmin ederek bir an önce stadyum çevresinden uzaklaşıyoruz.Dışarı çıkıyoruz ama o da ne maça giremeyen binlerce Diyarbakır'lı dışarda takımımızı bekliyor, bu olay bile ne kadar organize hareket edildiğinin göstergesi zaten.
YukarIda anlattıklarım gün içersinde diyarbakırda yaşadıklarımız ve maçın özetiydi.
Bir eğitimci olarak bu olaylara şöyle bir analiz getirmek istiyorum;
Bizler geçtiğimiz gün emniyet müdürüne çok kızdık öyle değil mi, hepimiz belki buraya küfürler yağdırmak istedik ama bizi tutan bir şey vardı. Birincisi hukuktan korkuyoruz ikinciside forumdaki mod lardan ceza yemek istemiyoruz ve saygısızlık yapmak istemiyoruz.
Diyarbakır'da insanlar polisten korkumuyor, hukuktan zaten korkmuyor. İnanılmaz bir rahatlık var polisin suratına yarım metreden yumurta atabiliyorlar, polis o kadar şevkatli ki, dünde gördük tesislere gelen taraftarlara 3 lü çektiriyor emniyet müdürü. Lütfennnnnnn!!!! Bu ülkeyi bu hale getirdiniz yanlışlarınızdan dönünüz, İnsanlar saygı görmek için Asker öldürmesin, Polis taşlamasın, Herkeze eşit muamele yapılsın.
Şimdi niye böyle bir başlık attığımı anlatayım, maç başladı dk 10. civarı, Ozan bir poziyonda çift daldı top aldı, Ali Tandoğan hakeme isyan ediyor artık yeter diye ve arkasından Ozan İpek kendisine atılan bir taşa ve tribünlere o kadar sert bakıyor ki. Diyarbakırlılar' dan duyduğum sözler şunlar; BUNLAR KORKMUYOR LAN... :D :D :D Bu futbolcularla ne kadar gurur duysak az, Delikanlı gibi geldiler, Delikanlıca kendilerine hiç yere atmadan oynadılar ve Delikanlıca ayrıldılar.
Taraftar gelseydi???
Allah'tan gelmemiş, Türkiye'de kapanması çok zor olabilecek yaralar açılırdı bu maçta, anormal bir taş cephanesi vardı ve bu taşlama olayı toplu halde oturacak Bursaspor taraftarlarına yapılsaydı kafası yarılmayan taraftarımız kalmazdı ve böyle bir durumda taraftarımız daha maç başlamadan dışarı çıkartılırdı, dışarı çıkartılan taraftarımızıda stadyumun çevresininde müsaitliğinden kimse tutamazdı ve dışardaki Diyarbakırlılar'la taraftarımız arasında inanılmaz çatışmalar çıkardı, her iki taraftanda can kaybı büyük ihtimalde olurdu.
Şimdi çoğunuz hükmen puan gelecek diye mutlusunuz, tabiki de bende çok mutluyum. Ama içimde o kadar büyük bir titreklik ve burukluk var ki. İstiklal Marşına yapılan saygısızlığa şahit olmak ve müdahele edememek. Ve futbolcularıma uygulanan şiddet. Ben futbolcularımızın ruh hallerinin hiç de sağlıklı olabileceğini düşünmüyorum şu anda, bence anormal derecede hala gerginlerdir. Ben kulübün yerinde olsam Kasımpaşa maçının ileri bir tarihe ertelenmesini isterim. Psikolojik bir tramva vardır büyük bir ihtimalle. Özellikle yabancı futbolcularımız çok etilenmişlerdir bu durumdan.
Aşağıdaki resimlere bakınca provakatorlerle nasıl bir iş bilirliği içinde olduğu zaten apacık belli.
Sokakta olay yapan provakatörler ve lideri.
http://2.bp.blogspot.com/_771z9Baqi8o/S5OZqL7svBI/AAAAAAAAAFw/rGoqxgra22s/s400/1.JPG (http://2.bp.blogspot.com/_771z9Baqi8o/S5OZqL7svBI/AAAAAAAAAFw/rGoqxgra22s/s1600-h/1.JPG)
Provakatörler olayları bitirmiş ve rapor veriyolar başkana.
http://1.bp.blogspot.com/_771z9Baqi8o/S5OZ_EBLPNI/AAAAAAAAAF4/PpCMPoeiJIg/s400/2.JPG (http://1.bp.blogspot.com/_771z9Baqi8o/S5OZ_EBLPNI/AAAAAAAAAF4/PpCMPoeiJIg/s1600-h/2.JPG)
Başkanda tebrik edip bilet ve paralarını veriyor bunlara. Başkandan aldıkları bu bilet ve paralarlada girip olay cıkarıyolar içerde
http://2.bp.blogspot.com/_771z9Baqi8o/S5OagpqK1ZI/AAAAAAAAAGA/ZciVF-r6BkI/s400/3.JPG (http://2.bp.blogspot.com/_771z9Baqi8o/S5OagpqK1ZI/AAAAAAAAAGA/ZciVF-r6BkI/s1600-h/3.JPG)
Sadixx
08.Mart.2010, 12:54
Bana bu video eskiden izlediğim ıraktaki amerikan conilerinin videolarını hatırlattı .
Yazık savaştan farkı yok cani gözü dönmüş insanlık ?!?!?!
eXcitinG
08.Mart.2010, 13:44
Burda spor`u ve bizi aşan konuLar var. Bunu kimse çözemez. Çözerse DevLet çözecektir. Gerçi hoş onLarda YıLLardır çözemediLeri ya..
jarosik_61
09.Mart.2010, 12:24
politikayı spora nasıl alet ediyorlar gördüm haftasonu.provake etmeler slogan atmalar vs vs hiç yakışmadı ama belliydi böle olacağı ligin ilk yarısındaki maçta.birileri diyarbakırsporu kullanarak gündeme oturmak istiyo benim düşüncem bu bide diyarbakırspor başkanın bu olaylarla ilgili ben suçsuz olduğuna inanmıyorum açıkcası...
KaPaLı
09.Mart.2010, 12:33
http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs494.ash1/27007_350515889589_346130309589_3450096_886304_n.j pg
Herhalde buda size yeterli cevap olmuş diyarbakırda OLAY ÇIKARAN vatansızlar :j: