Log in

View Full Version : Dumur eden durum

Ahmet Göktaş
08.Mart.2010, 17:13
Arkadşlar , ben fm'de bazen tamamen aldatıldıgımız düşünüyorum. Sebebini söyleyeyim , sanki sezon başlamadan herşey yazılıyor ve biz onu oynuyoruz sadece.

Ömer abide bu konu hakkında maça girmeden daha maç sonucunun belli oldugunu , ancak yaptıgımız hamleler ve müdahaleler ile sonucu değiştirdiğimizi söylemişti.

Ancak ben buna çok dikkat ettim, geçtimiğiz aylarda Beşiktaş ile bir kariyer yapıyordum ve , önüme geleni deviriyordum. Manchester , Barça deplasmanlarında farklı kazanan takım , ertesi hafta Ankaragücüne 3-0 mağlup oldu. Neyse ben tekrar kaydetmeden aynı oyuna girdim, Ankaragücü ile tekrar oynadım , yine mağlup oldum 2-1. Bu kez işi inada bindirdim ve birdaha girdim kayıtlı oyuna , yine sonuç değişmedi 1-0 yenildim. Sonra o oyunu bırakmıştım.

Bugün yine Bursa ile oynadıgım oyunumda , ligi domine ediyorum , açık ara liderim , Trabzonu , Fenerbahçeyi yendim. Ancak Manisaya 2-0 yenildim. Denemek için yine aynı oyuna girdim , yine aynı skor ile yine Ergin Keleşin Ronaldolaşması ile yenildim. Bu kez hemen pes etmedim. Yine girdim , maçın sonucu yine aynı 2-1 mağlup oldum. Son kez denemeye karar verdim , bu kez farklı bir taktik ve kadro ile çıktım , yine 1-0 mağlup oldum.

Ben bunun birçok kişiye olmuş olacağını fakat dikkat etmedikleri için hatırlamadıklarını düşünüyorum. Bu sanki o maçların ne olacağı belli gibi , ne yaparsak yapalım değişmiyor bazı maçların sonuçları.

Bu konuya bir açıklık getirilmesi düşüncesindeyim. Belki başına gelen birsürü kişi olabilir. Eğer bu bir rastlandı değilse (!) , inanılmaz derecede saçma bir olaydır.

pcinho
08.Mart.2010, 17:21
aslında bnde juventusla uefa finalnde chelseayla oynuyordum mağlup oldum ve tekrar denedim çünkü ilk defa avrupa kupasına bu kadar yaklasmısıtm ve 4 defa denedm tekrar mağlup oldum daha sona tatkiği değiştirip oynadım ve kazandım yani oynadığınız takitklede alakalı olabilir

KanaKe
08.Mart.2010, 17:39
eski serilerde yapardim ben bunu cogu zamanda tutmazdi 20 kere ayni maci tekrar etmisligim vardir :D

Yakocewic
08.Mart.2010, 18:13
katılıyorum arkadaşa..
bende de aynı durum söz konusu.. önceden çok yapardım özellikle 2oo5'te. sonuç değişmezdi. daha sonra hiç böle yaparak oynamadım.
geçen gs kariyerimde marsilyayla oynarken oldu ilk maçın skoru 1-1 kendi sahamda, sonra cıkmam gerektiği için kaydettim.
ertesi gün girdim mağlup oldum. yeni sürümü yüklüceğimden oyunu silicektim. bende devam ettim oynamaya yeniden açtım maçı yine yenildim. sonra bi daha denedim 1-0 öndeyken son saniyede, 3 dk uzatma verilmişti 90+5 de gol yedim maç uzatmaya gitti , penaltı fln derken elendim yine. sonra yine oldu yine yine yine.. en az 10 defa denemişimdir.. /farklı taktiklerle de çıktığım oldu maçlara..
En sonunda tatile cıkmayı denedim, 2 gün çıktım geldim 3-1 kazanmışız (:
çok ilginç bi durum söz konusu..

eXcitinG
08.Mart.2010, 18:35
Ahmet seni çok karamsar görüyorum bu araLar. Her karamsar oLayda sen varsın :) Bu kadar karamsar oLma yahu, sıkma canını. ELbet bir çözüm vardır.

Chivalry
08.Mart.2010, 21:20
Taktik değiştirmişsiniz, ama sorunun yine de taktikle ilgili olduğunu düşünüyorum.

Sizin taktiğinize KARŞI TAKTİK geliştirmişse rakip takıp, 3 kere de oynasanız 5 kere de oynasanız yenebilir sizi.

Örneğin yavaş bek oyuncularınız vardır, yendiğiniz A takımın kanat oyuncuları da yavaş olduğundan bekleriniz onları durdurmuştur ve maçı kazanmışsınızdır, daha sonraki B takımının kanat oyuncuları ise çok hızlıdır, sürekli (maçı kaç kere yaparsanız yapın) beklerinizi geçiyorlardır ve yeniliyorsunuzdur.

1 kere taktik değiştirerek pes etmeyip 2-3 farklı taktikle deneyerek sonucu paylaşmanızı öneriyorum.

ToRoSKaPLaNı
08.Mart.2010, 21:32
2006 da bende bu olaydan dolayı konu açmıştım.Eski günler geldi birden aklıma :D http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=13798 :D:D

gungorbdk
08.Mart.2010, 21:36
Tabii ki önce kaydediliyor ama bu kazanan kaybeden şeklinde değil. Saygınlık, oyuncular, o zaman ki moral motivasyon durumu, sakatlık, taraftar gibi birçok faktör birleşiyor ve bunu belirliyor. Yapman gereken maçı izlemek ve hataları taktik üzerinde değişiklik yaparak kaydetmek. Böylece hem çok iyi bir taktik kuracaksın hemde maçları kazanacaksın.

ozaniel
08.Mart.2010, 21:43
Eğer bir seri yakadıysan oyuncuların rehavete giriyor ve çok güçsüz takımlara bile kaybedebiliyorsun. Bir Fener kariyerimde ligin ilk 12 maçını üst üste kazandıktan sonra ligin sonuna demir atmış Konyaspor'a yenildim, oyuncuların rehavetini engellemek çok zor.

hulleci
08.Mart.2010, 23:18
gerçek hayatta sadece önemli pozisyon olduğunda kafasını kaldırıp maça bakan, onun dışında açıp kitabını okuyan bir t.direktörün, önemli taktik müdahaler gerektiren bir maç olduğunda başarılı olma şansı nedir? o tekrar tekrar deneyip kaybedilen maçlarda da aynı durum söz konusu işte.

maçın sonucunun değiştirilemez olması söz konusu değil. tabii yeri gelir karşı takım çok daha güçlüdür, ne yapsan kar etmez. ama benim cm1 zamanında kullandığım bir program vardı, oyunu olduğu gibi istediğin anda (ram'de ne var ne yoksa) hd'ye kaydeder, istediğin zaman da yüklerdi. o programla bayağı deneme yapmıştım. devre başlarında her kick-off tuşuna basışta maç farklı hesaplanıyordu. değişiklik yapınca, değişikliğin türüne-büyüklüğüne göre yeniden hesaplanıyordu. mesela tek bir oyuncuya fwd run oku verince çoğunlukla bir şey değişmiyordu ama pas sistemini vs. değiştirince gidişat her daim değişiyordu. ama mesela 3.dk'da save edince, her load'dan sonra -eğer bi değişiklik yapmazsan- devre bitimine kadar aynı şekilde gidiyordu maç.

KaRaBükLü KraL
08.Mart.2010, 23:39
Böyle şeylere bende acayip sinir olurum.En basit takımlara kaybedince bazen sinirlerime hakim olamayıp çıkabiliyorum.Bu oyunun en sevmediğim taraflarındandır her zaman:)

sentugo
08.Mart.2010, 23:51
abicim eğer öyle olsaydı bak Bursaspor arkadaşımız kariyerine, Bursasporla ilk yarıda 17 de 17 yaptı.. Ben de Bursasporla ligi lider bitirdim.. Ama Alican kardeşimizin kariyerine bak.. Orada lider değil, hemde 17 de 17 de yapmadı..

Eğer önceden belirlenmiş olsaydı Bursaspor'a lider vermezdi bilgisayar, onu geç, medya tahminleri hep doğru çıkardı..

Sace yapıp load yapıcağına geç bir dahaki maça, dünü değil yarını kurtar :D

oguzhanozbek
09.Mart.2010, 00:13
Benim de her zaman aklımı kurcalayan şu durum var. Maçların sonucunun ne olacağı maç oynanmadan belli diye düşünüyorum çünkü maçı full maç oynamıyorum. Önemli anları göster de oynuyorum. Maçın gidişatını önden bilmeyen oyun, önemli anın geldiğini nereden anlayıp pozisyona bağlanıyor. Bilmem anlatabildim mi?

gungorbdk
09.Mart.2010, 00:26
Benim de her zaman aklımı kurcalayan şu durum var. Maçların sonucunun ne olacağı maç oynanmadan belli diye düşünüyorum çünkü maçı full maç oynamıyorum. Önemli anları göster de oynuyorum. Maçın gidişatını önden bilmeyen oyun, önemli anın geldiğini nereden anlayıp pozisyona bağlanıyor. Bilmem anlatabildim mi?

Hocam yıllardır düşündüğüm şeye parmak bastın.

FM 2006'yı ilk oynadığımda hız ayarını ve bahsettiğin ayarı yapmamıştım. Tabii her maç uzuuun uzun sürüyordu. Açıkçası keyifliydi. Sonra oyunu tavsiye eden arkadaşım geldi, benle dalga geçti. Öyle oynanmaz, hızı artır ve sadece önemli anları göstermesi için ayar yap dedi. O günden bugüne de hep öyle oynarım ama bana sorarsan bu da oldukça saçma gelir.

Bu oyunu daha çok oynamış, tecrübeli, bilgli arkadaşlara bunu sormak üzere bir konu açmayı düşünüyordum ama buradan söylemek nasipmiş.

serkan1520
09.Mart.2010, 02:50
böyle düşünerek oyundan ne zevk alabilirsin ki demekki rakip takımın taktiği sana ters geliyor başka taktikle oyna bakıyım aynısı olacak mı sana katılmıyorum

vedat1987
09.Mart.2010, 03:10
Bu konuyu düşünmek Davıd Copperfıeld nasıl uçuyor diye düşünmekle aynı bence :D Her maç maçın başında çeşitli etmenler göz önünde bulundurularak yazılr.Daha sonra oyuncu taktik değişikliğinde takım konuşmalarında vs vs maç tekrar yapay zeka tarafından o dakikadan itibaren yazılır olay budur.Yani sezonluk bir senaryodan bahsetmek bence saçmadır.

mkkadi
09.Mart.2010, 03:19
Ben açıklık getirmeye çalışayım. Maçtan önce save yaptınız diyelim ve maçı oynadınız. Yenilmiş olabilirsiniz ama sonra oynayıp kazanma ihtimaliniz yok değil. Bu yöntem güzel bir yöntem değil doğal olarak tabii ancak taktiği daha iyi kavramak adına bunu deneyebilirsiniz.

Örneklersek eğer,diyelim Galatasaray oldunuz. İlk yıl içerde güçlü bir ekiple oynayacaksınız, Juventus, Liverpool gibi bir ekip diyelim. Rakip güçlü ama kendi sahanızda kazanmak zorundasınız. Save yaptınız normal taktiğinizle çıktınız, atak oynadınız yenildiniz. Sonra tekrar girdiniz çok aşırı defans yaptınız, hiç hücumu düşünmediniz berabere kaldınız. Bir daha denediniz kontra-atak oynadınız, hızlı oyuncular koydunuz ve bulduğunuz golün üstüne yattınız veya açılan rakibe karşı başka gol attınız. Neyse bu denenmiştir. Bir takıma yenildiniz diye illa yenileceksiniz değil. Bu takımların güçleri ve taktiklerinin kapışmasıdır. Farklı oyuncu ve taktikler farklı sonuçlar doğurabiliyor. Hatta aynı taktik ve oyuncular ile bile sonuç değişebilir.

Flawless Victory
09.Mart.2010, 03:46
Bu durumlar genelde taktik değil de oyuncu seçimleriyle alakalı. Zor kazandığınız takımlara karşı kadro seçimini antrenörlere yaptırın sorun düzelir.