Log in

View Full Version : İşte 4-0’lık derbinin “şiiri”

mertcan1304
26.Nisan.2006, 14:33
http://www.spor3.com/haberimaj/Derbi_2405.jpgEmekli Öğretmen Adil Nergiz Fenerbahçe – Galatasaray derbisinin şiirini yazdı.

(javascript:openPOP('tavsiye.php?id=132433','tavsi ye','500','400'))

(http://forum.turksportal.net/vb/)

(http://ads2.haber3.com/adclick.php?bannerid=296&zoneid=99&source=&ismap=) http://ads2.haber3.com/adlog.php?bannerid=296&clientid=184&zoneid=99&source=&block=0&capping=0&cb=3aa414df955dcc953f3787c31ffe7cd0
http://ads2.haber3.com/adview.php?what=zone:99&n=ad0cc0a1 (http://ads2.haber3.com/adclick.php?n=ad0cc0a1)
Galatasaraylı olan ve geçen haftaki derbi maçı farklı kazanan Fenerbahçe'yi tebrik eden emekli öğretmen Adil Nergiz, "Sporu öğrenemeyeceğiz. Yenince sevinmeyi, yenilince tebrik etmeyi öğrenemeyeceğiz. Kazanırız, ortalığı kurşun yağmuruna çeviririz, yeniliriz statta sökülmedik sandalye bırakmayız. Yenilmek mi avantajlı, yenmek mi? Düğünlerde eğlencelerde Türk parasını yerlere atarak çiğnemek, gasp, cinayet hepsi bizde. Biz nasıl toplumuz maçlara izlemek için değil adeta kavga için gidiyoruz. Bu amaçla duygularımı şiire döktüm. İnsanlarımızı eğitmenin değişik yollarını bulabilir miyim onu arıyorum. Ben Galatasaraylıyım ve bir Galatasaraylı olarak aldığı galibiyetten dolayı Fenerbahçe'yi tebrik ediyor, kutluyorum" dedi.

Nergiz'in yazdığı şiir ise şöyle

"Yıl 2006 Nisan'ın 22'si/
Çıktı sahaya futbolun en iyi ikisi/
Arşa ulaştı 55 bin kişinin sesi/
Kadıköy'de oynandı yüzyılın derbisi/
Başlamadan önce dev maç/
Yerliler dua etti, yabancılar çıkardı haç/
Allah'tan yardım istemekti amaç/
Fener kazandı, Cimbom yedi kırbaç/
Fenerbahçe-Galatasaray derbinin adı, Yer Şükrü Saraçoğlu Stadı/
Galatasaray seyretti, Fenerbahçe oynadı/
Damağımızda kaldı bu maçın tadı/
Gol perdesini Appiah araladı/
Fenerbahçe golleri arka arkaya sıraladı/
Şampiyonluk için yolu araladı/
Cimbom'u derinden yaraladı/
Fenerbahçe sahada adeta şov yaptı/
Hiç yemeden 4 gol attı/
Bileğinin hakkıyla 3 puanı kaptı/
Cimbom'u sanki şeytan çarptı/
Bu Fener var ya, bu Fener/
Bizi her zaman yener/Fenerliler'i tebrik edelim/
Bükemediğimiz bileği öpelim/
Dertliyim tasalıyım/
Ağır hasarlıyım/
Üzülmekte haklıyım/
Ben Galatasaraylıyım

ronaldinho34
26.Nisan.2006, 15:19
Arkdaşım kimden almışsan çok matrak omuş süper:D:D:D(galatasaraylıyım)

By_aBuNis
26.Nisan.2006, 15:29
Gerçekten muhteşemm ( fenerliyim ):D:D:D:D:D:D

Selman Ozturk
26.Nisan.2006, 15:32
Bunu yazan bir şahsın Galatasaray'lı olduğuna inanmıyorum.Bu kişisel görüşümdür. Takımının yenildiği maçı "Damağımızda kaldı tadı" diye anlatan bir taraftar olacağına ihtimal vermiyorum. Tamam her zaman centilmenlikten yanayız ama bu kadarı da aşırı. Ayrıca konuda en ufak bir tartışma çıkarsa konuyu kaldırmak zorunda kalacağım.

By_aBuNis
26.Nisan.2006, 15:35
selman abı neden bu kadar kızıyorsun adam ne gusel centılmenlık yapmıs ıste :D:D:D:D:D ama bunu yazan galatasaraylımı :|:D

barahir
26.Nisan.2006, 15:38
bende merak ettim bence fb li

Burak Duran
26.Nisan.2006, 16:14
bu adam galatasaraylı değildir eğer öyleyse bence bıraksın

barahir
26.Nisan.2006, 16:16
walla bence çok güzel bi şiir olmuş

10_Osmanozc
26.Nisan.2006, 16:52
Şiir güzel değil bence.

Maymuncuk
26.Nisan.2006, 17:01
Şiir güzel değil bence ama kafiyeler uyumlu ;)

Bunu kim yazarsa yazsın bir bayan yazmasın ;) Futboldan anlayan biri ayzarsa daha iyi olmazmıydı :rolleyes:

Bu arada yazan erkek mi bayan mı :)

Burak Duran
26.Nisan.2006, 17:03
ismi ADİL herhalde erkek dimi :D

Maymuncuk
26.Nisan.2006, 17:04
Ben Adile görmüşüm yahu :)

Berkaiser
26.Nisan.2006, 18:14
Güzel bir şiir değil.

paco
26.Nisan.2006, 18:33
artık fb bu derbinin kasetinide çıkarır yakında adamlara helal olsun bir derbiden şiiir yazıyorlar hindili tişörtler çıkarılıyor tezaruhatlar yazılıyor .... işi biliyorlar ....
biz super kupayı uefa kupasını aldık bunların yarısını bile yapamadık :)
bence herkez böyle büyük başarılarını değerlendirmeli ...

barahir
26.Nisan.2006, 18:36
yok artık fenerin şarkılarını öğretmenler yapmıyo. araştırırsan öğrenirsin. ayrıca işte fener bu yüzden zengin taraftara hitap etmeyi biliyolar.

paco
26.Nisan.2006, 18:36
ayrıca galatasarayın unutulmaz maçlar cd sini almıştım izledim orda fb niye böyle bir cd çıkartmıyor diye düşündüm ... bütün cd galatasaray maçlarıyla dolardı pardon arada man.utd maçını koyarlardı boliçin gol attığı ...

mertcan1304
26.Nisan.2006, 19:30
Arkadaşlar şiiri yazan fenerlimi galatasaraylımı bilmiyorum benim aldığım yerde galatasaraylı diye yazıyor.

barman
26.Nisan.2006, 19:33
yaf bu gsli felan değil resmen feneri övüyo sonunda galatasarylıyım dio bence hakaret edio gsye feneri övmekle bitiremio!

EreN
26.Nisan.2006, 21:35
Bence hoş ve gayet esprili buldum! :)
En azından pankartgibi değil :D

Maymuncuk
26.Nisan.2006, 21:38
yaf bu gsli felan değil resmen feneri övüyo sonunda galatasarylıyım dio bence hakaret edio gsye feneri övmekle bitiremio!

Bende Galatasaraylıyım ama Fener'i son maçındaki performansından dolayı övüyorum..Eee şimdi Galatasaraylı olmuyormuyum ?? ;;)

Selman Ozturk
26.Nisan.2006, 22:00
Bende Galatasaraylıyım ama Fener'i son maçındaki performansından dolayı övüyorum..Eee şimdi Galatasaraylı olmuyormuyum ?? ;;)

Kerem eğer şiirdeki ifadelere katılıyorsan biraz aşırı şeffaf bir Galatasaray'lı olmuş oluyorsun. Tamam ben de Fenerbahçe'yi tebrik ederim , överim ama bunu yaparken de kendi takımıma hakaret etmem.Herşeyin bir sınırı, bir adabı vardır.Tekrar söylüyorum bu şiiri yazanın yürekten bir Galatasaray'lı olduğuna asla ve kat'a inanmıyorum.Kişisel görüşüm bu yöndedir.

Maymuncuk
26.Nisan.2006, 22:05
Ben Galatasaraylıyım ve takımımıı her yerde korurum, korumaya çalışırım..

Ben bu şiir hakkındaki ilk yorumumda adamla dalga geçer gibi: Kafiyeli olmamaış falan dedim, yani şiirin içeriği hakkında birşey sölemedim..Hatta futboldan anlaya biri yazsa daha iyi olmazmıydı falan dedim..

LaKe
26.Nisan.2006, 22:10
yok ben inanmıyorum ya. bu adam GALATASARAY lı olamazzz!!!

Burak Duran
26.Nisan.2006, 22:15
bu adam galatasaraylıysa ben holigan ötesi bir galatasaraylıyım hatta stadın önünde falan yatıyo olmam lazım

Laz_Asker_61
26.Nisan.2006, 22:54
finish güzel olmuş (galatasaraylıyım diye)

ozzy
26.Nisan.2006, 23:13
çok güzel bir şiir yazanın eline sağlık

SeZeRinHo
27.Nisan.2006, 00:48
ben daha iisini yazabilirdim ama yazmıcam...Gs ayıp etmiş olurum..yeter bu kadar acı gerçek