Log in

View Full Version : Villareal ßaşarıyor..

J.M SaLas
26.Nisan.2006, 15:06
Şu anda tesis, stat, ekonomi, taraftar, kadro ve vizyon olarak Türk futbolunun bir numarası olan, kendini 'cumhuriyet' olarak tanımlayan F.Bahçe, bir türlü başarılı olamadığı Avrupa kupaları için hep tecrübesizliği kalkan olarak kullanıyor. Oysa İspanya Ligi'ndeki mazisi sadece ve sadece 7 yıl olan 45 bin nüfuslu kasaba takımı Villarreal, ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi. F.Bahçe ise bugüne kadar 4 kez katıldığı Devler Ligi'nde gruptan hiç çıkamadı. Geçen sezon La Liga’da 3. olarak Şampiyonlar Ligi’ne katılan Villarreal; Everton, Manchester United, Glasgow Rangers ve İnter gibi rakipleri eleyerek yarı finale yükseldi. Herkesi kendine hayran bırakan İspanyol ekibi, 2003-04’te Trabzonspor ve G.Saray’ı eleyerek UEFA Kupası’nda da yarı final oynamıştı.

Yorum Sizin.......

BurakMania
26.Nisan.2006, 15:14
riqelme penaltıyı atsaydı belkide final oynayacaklardı villerealin bu basarısı bizim ligimizin kalitesini de ortaya koyuyor ispanya liginin sıradan takımıda bizim sampiyonumuzu elemişti zamanında yapacak fazla yorum yok aslında ...

Neron_FB
26.Nisan.2006, 15:16
Fenerbahçe ile villareal bir tutulamaz şartlar eşit değil bi kere..Mesela iyi Oyuncular..Türkiye ligi ile ispanya ligi arasında bi seçim yapsalar tabiki ispanyayı seçerler..Ayrıca liglerdeki kalite farkı da büyük..O nedenle Fener'in işi(Türk takımlarının) doğal olarak avrupada çok daha zor...

Villareal'i de tebrik etmek lazım..

By_aBuNis
26.Nisan.2006, 15:19
Arkadaslar oyle dıyorsunuzda tamam haklısınız bızım avrupada basarımız yok :( maalesef ama sız uzulecegınıze fenerbahceyı kucumsuyorsunuz ben her zaman galatasarayı desteklemısımdır avrupada ama Insallah bızde basarılı olacaz bu sene bıde herkez bılıyorkı avrupa lıglerındekı butun takımlar kalıtelı turkıye lıgı gıbı deıl !!!

barahir
26.Nisan.2006, 16:15
riqelme penaltıyı atsaydı belkide final oynayacaklardı villerealin bu basarısı bizim ligimizin kalitesini de ortaya koyuyor ispanya liginin sıradan takımıda bizim sampiyonumuzu elemişti zamanında yapacak fazla yorum yok aslında ...
o kasdettiiğin takım da bu yıl hem barçayı hemde real madridi eledi kupada ayrıca madride ilk maçta 6-1 üstünlük sağladığını ayrıca hatıratırım sana

J.M SaLas
26.Nisan.2006, 16:20
bazı arkadaslar lig kalitesini bahane ediOr ama yapılan transferlere bakarsan iki takım arasında, fenerin transfer ettiği adamlar dünyaca ünlü ve avrupa kupalarında tecrübeliler villareal e oranla.. yani hemen üstüne ötmeye çalısmayın ..

Vieri
26.Nisan.2006, 16:29
direk fenerbahçe ile karşılaştırmamalıyız. neticesinde villereal gerçekten büyük bir çıkış yakaladı. çok güzel oynuyorlar. arsenal karşısındada çok pozisyon buldular penaltı kaçtı vb. ve elendiler ama alkışı hak ettiler. Türk takımları olarak Avrupa da başarıyı hedefleyen tüm Türk takımlarımız için bu şekilde başarılar gelse keşke. Önümüzdeki sezon bizim için çok önemli bir dönemeç Türkiye nin puan durumu kritik ve artık daha az takımla Avrupa kupalarına katılmamız söz konusu. bu problemi bir an önce çözmek için tüm takımlar olarak birbirimize kenetlenmeliyiz. Avrupalının yaptığı gibi kendi ülkesinin takımı yerine başka bir ülkenin takımını desteklememeliyiz. Eskilerde olduğu gibi olmalı.

Neron_FB
26.Nisan.2006, 16:55
Katılıyorum sana vieri..

J.M Salas: La Liga ile TSP arasında çok fark var.. Onlar gibi her hafta güçlü takımlarla mı oynuyoruz biz de ligde?(biz derken sadece fener değil tabiki) Neticede kupada barça'yı, reali elemişler ve şamp. ligindeki takımlarda en fazla barça real kadar güçlü..Ancak FB kupada Denizliyi eledi mesela..Denizli ile Barça bir mi?? Bu kesinlikle öylesine bi bahane değil...O nedenle türk takımları aniden kalıcı başarılar yakalayamaz böyle devam ederse... Ayrıca Fenere gelen 3-4 tecrubeli oyuncu var evet..Ancak Villa'da oynayan tüm oyuncular tecrubeli sayılır..Neticede liglerindeki en güçsüz takım bile TSL'de ligi en az 4. bitirir....

Jesus_FB
26.Nisan.2006, 17:41
ispanyya kupasında real'e 6 atan real zaragoza takımı değilmiydi? bence orda bir yanlışlık var ya da ben yanlış hatırlıyorum
Villareal zaten bu sene bir şeyler yapacağını önceki senelerde belli etmişti uefa kupasındaki başarısıyla finali hakedicek kadara da iyi oynadılar işallah bizim takımlarımıza örnek olur daha çok çalışırlar ama bizim yenemediğimiz garip komplekslerimiz olduğu sürece çok zor...

kavara
26.Nisan.2006, 17:47
valla artık tsl de her takım kendi derdine düsmüs bu takımlara gerekli destek verilse : Trabzonspor sampiyonlar ligi ön elemesinde dinamo kiev i yenerdi
fenerbahce de schalke yi yenerdi(anlatmak istedigim daha geniş kapsamlı)

barahir
26.Nisan.2006, 18:06
evet bu konunun özelliklede fenerbahce adına açılmasından dolayıda ayrıca rahatsız oldum. neden bjk değil trabzon değilde fb

Berkaiser
26.Nisan.2006, 18:23
evet bu konunun özelliklede fenerbahce adına açılmasından dolayıda ayrıca rahatsız oldum. neden bjk değil trabzon değilde fb

Çünkü kadro yapısı yönünden Avrupa'da başarıya en yakın Türk takımı Fenerbahçe.;)

barahir
26.Nisan.2006, 18:26
ama sezon başına bakarsanız bjk nin kadorsu da çok güzeldi. ailtonlar klebersonlar kötü futbolcular mı onlar. gs için dicek bişi yok tmm ama bjk nin kadrosu bence türkiyede fb ile yarışabilecek bi nitelikdeydi.

Berkaiser
26.Nisan.2006, 18:29
ama sezon başına bakarsanız bjk nin kadorsu da çok güzeldi. ailtonlar klebersonlar kötü futbolcular mı onlar. gs için dicek bişi yok tmm ama bjk nin kadrosu bence türkiyede fb ile yarışabilecek bi nitelikdeydi.

Beşiktaş kadronun hakkını veremedi.:D

paco
26.Nisan.2006, 18:44
bence herşey fb yönetiminin zihniyetinden kaynaklanıyor galatasaray maçına hazırlandıkları gibi avrupa maçlarına hazırlansalar elindeki kadro ile en azından bir üst tura çıkarlar .... örnek veriyorum milan la hafta içi maçı olsa ve hafta sonu galatasarayla oynasa kesin milana yedek ağırlıklı kadroyla çıkar varsa yoksa galatasaray .....

Gravity
26.Nisan.2006, 18:45

Bence olmamalısın. İstenen buydu, amaçlanan buydu. Yönetici kadronuzun söylemleriyle bu noktaya geldiniz, üstelik buna yukarıda ettiğiniz itirazları etmeniz gerekirken. Yalnış anlamayın ama dolduruşa gelip desteklediniz bir de, yine tekrar ediyorum itiraz etmeniz gerekirken. Adım adım gidip önce deneyim kazanmalı, sonra Avrupa Şampiyonluğu düşünmeliyiz." demedi hiçbir Fenerbahçe taraftarı. Yöneticileriniz "Bu sene kupada en az final oynamak istiyoruz." dedi siz de "Elbette." dediniz. Yöneticileriniz "En büyük takım biziz, rakibimiz yok ve olmamalı." dedi siz de "Tabi ki." dediniz. Yöneticileriniz diğer takımlar güçlenmezse kendilerinin istedikleri kadar transfer yapsınlar başarılı olamayacaklarını anlayamadı siz de bu duruma sevindiniz (Örneğin Katar'da kurulan bir havuz sistemi var ve devlet dahil tüm lig takımları buraya para koyuyor. Böylece yaşlı dahi olsa yıldız veya yıldız olmasa dahi çok kaliteli futbolcular alabiliyorlar. Ligin ve futbollarının güçlenmesi için ortak hareket ediyorlar.). Sonuç olarak bu söylemler ve davranışlar bu noktaya getirdi, şimdi diğer takımlar ne kadar başarılı ya da başarısız olsalar dahi başkalarıyla kıyaslanmazken siz kıyaslanıyorsunuz doğal olarak. Açıklaması budur.

Yukarıda yazdığımı dikkatli okursanız neredeyse hiç yorum katmadım, Fenerbahçe yönetimiyle ilgili yazdıklarımın tamamı çeşitli demeçlerle desteklenebilir durumda. Bu nedenle saldırdığım gibi bir düşünceye kapılınmamasını rica ediyorum.

J.M SaLas
26.Nisan.2006, 18:52

konuyu en basından okursan rahatlıkla anlayabilirsin neden fener ile ilgili açıldığı konusunda.. diğer takımlarda basarsız ama fenerbahce tecrübesizliği kalkan olarak kullanıor. burda bizim de anlatmaya çalıstığmz ne ? eğer tecrübesizlikse sorun , şampiyonlar ligine ilk kez katılan villareal nasıl yarı final oynadı.. bizim yakındığımız konu ; fenerbahce madem basarısız oluor sampiyonlar liginde, bunun üstünü tecrübe eksikliği ile örtmesin.. örn villareal işte.. çok mu tecrübeliler avrupa da.. daha sampiyonlar ligine bismillah bu sezon katıldılar..anlatmaya calıstığımız bu. konu farklı yorumlanmasın lütfen.

Maymuncuk
26.Nisan.2006, 18:54
bence herşey fb yönetiminin zihniyetinden kaynaklanıyor galatasaray maçına hazırlandıkları gibi avrupa maçlarına hazırlansalar elindeki kadro ile en azından bir üst tura çıkarlar .... örnek veriyorum milan la hafta içi maçı olsa ve hafta sonu galatasarayla oynasa kesin milana yedek ağırlıklı kadroyla çıkar varsa yoksa galatasaray .....

Bence çok yanlış düşünüyorsun..

En azından bu sene öyle birşey olmadı ;)

emirduman
26.Nisan.2006, 18:59
Artık olan oldu da önümüzdeki sezon iyi puan toplasak ya, çok tehlikeli bir durumdayız...

Maymuncuk
26.Nisan.2006, 19:03
Ben Fener'den umutluyum açıkçası özellikle son Galatasaray maçındaki performansları ile..

Gravity
26.Nisan.2006, 19:11
Eğer bakış açılarını değiştirmezlerse ben yine umutlu değilim hatta aynı bakış açısıyla yine başarısız olacaklarına eminim bile diyebilirim.

Cancanokan
26.Nisan.2006, 19:19
Fenerbahçe ile villareal bir tutulamaz şartlar eşit değil bi kere..Mesela iyi Oyuncular..Türkiye ligi ile ispanya ligi arasında bi seçim yapsalar tabiki ispanyayı seçerler..Ayrıca liglerdeki kalite farkı da büyük..O nedenle Fener'in işi(Türk takımlarının) doğal olarak avrupada çok daha zor...

Villareal'i de tebrik etmek lazım..
Peki galatasaray niye uefa kupasını aldı

J.M SaLas
26.Nisan.2006, 19:25
ßen ßir Galatasaraylı olarak, Fenerbahce'nin ßi göbeğe bi de defansın soluna adam gibi futbolcu alınması gerektiğini, bir de adam gibi bi teknik direktör alınması gerektiğini düsünüorm. en azından basarısızlığını futbolculara mal etmeye çalısmayan , avrupadaki basarısızlığı tecrübesizliğe bağlamayan ( villareal ilk kez katıldı yarı final oynadı, nerdeyse finale çıkıolardı.. daum hala tecrübeye bağlıo yapamıorm demio da ) bir teknik direktör. o zaman avrupada basarı gelir die düsünüorm.

Neron_FB
26.Nisan.2006, 20:55
Peki galatasaray niye uefa kupasını aldı
Galatasaray'ın tarihindeki en başarılı senelerdi onlar ve ne yazıkki 2-3 bilemedin 4 sene sürdü bu..İşte orda yazdığım nedenden ötürü devamlı başarılar gelmiyor..Ama umarım bir gün gelir... Zaten Büyüklerden 1i devamlı başarı yakalasın diğerleri de yakalar bence...
-------------------------------------------------------------
Bence fenerbahçe'nin kadro olarak hala eksiği var..Bu sene de güzel transfer yapılırsa seneye ben çok umutluyum..Zaten herşey kademe kademe olur birden olmaz..Hızlı koşan çabuk yorulur ;)

hezzo
26.Nisan.2006, 21:11
peki villerealdeki oyuncular kaç yıldır böyle büyük liglerde ve kupalarda oynuyorlar fbyle kıyaslarsak fenere ayıp olur

EreN
26.Nisan.2006, 21:31
Villareal in kadrosunu ve uyruklarını yazar mı birisi ?

gookhan
26.Nisan.2006, 21:51
bence yannis transferlerden we teknik direktorden kaynaklanio

perpetua
26.Nisan.2006, 22:01
Avrupa'da basari icin tabii ki tecrube gerekli. Ancak bu asamada tecrube'den daha cok sans gerekli. Su anda Turkiye'de sampiyonluga oynayan takimlar, Ingiltere, Ispanya, Italya, Almanya veya Fransa'da ilk siralara oynayabilecek takimlar degiller. Ilk olarak futbolcu kalitesi yeterli degil. Turkiye'de star oyuncu olan Mondragon, Song, Alex, Appiah, Tuncay ve Anelka bile Avrupa standardinda ancak orta siralara oynayan takimlarin yildiz oyunculari olabilecek kalitede oyuncular.

Turk takimlari Avrupa'da basarili olmak istiyorsa, ilk olarak genc Turk futbolculari yetistirmeye daha onem vermesi gerekli. Parali-parasiz, her Turkiye super liginde oynayan takimin elinde bir Tuncay kalitesinde futbolcu, futbolcular olmali. Boylece hem lig kalitesi yuksek olacak, hem de Avrupa'ya giden takimlarimiz ilk turdan elenmeyip ulke puanina yardimci olacaklar ve boylece Turk takimlari hep guclu rakiplere karsi oynamayacak.

Ikinci olarak kisitli kaynaklarla basarili olabilen, kalitesi daha dusuk olan futbolcularin futbol seviyelerini yukseltebilecek teknik direktorler kullanilmali. Burada Daum'a laf etmeden gecemeyecegim cunku futbolcularda buyuk gelisme saglayabilen bir teknik direktor degil ancak elindeki bazi kaliteli oyuncularin hunerlerini ortaya koymasini saglayan bir teknik direktor. Yani kalitesi 10 uzerinden 5 olan bir oyuncuyu 7 yapabilen bir hoca degil, kalitesi 10 uzerinden 5 olan bir oyuncuyu 5 kalitesinde oynatabilen bir teknik direktor (o yuncu baska teknik direktor altinda 3/10 da oynayabilir). Yani kadrosu ne kadar iyi ise, Daum da o kadar iyi. Avrupa'da basarili olmak icin de kapasitesi 5/10 olan oyunculari 7/10'a cikartmasi gerekecektir.

Cancanokan
27.Nisan.2006, 16:14
Galatasaray'ın tarihindeki en başarılı senelerdi onlar ve ne yazıkki 2-3 bilemedin 4 sene sürdü bu..İşte orda yazdığım nedenden ötürü devamlı başarılar gelmiyor..Ama umarım bir gün gelir... Zaten Büyüklerden 1i devamlı başarı yakalasın diğerleri de yakalar bence...
-------------------------------------------------------------
Bence fenerbahçe'nin kadro olarak hala eksiği var..Bu sene de güzel transfer yapılırsa seneye ben çok umutluyum..Zaten herşey kademe kademe olur birden olmaz..Hızlı koşan çabuk yorulur ;)
Katılıyorum;)

barahir
27.Nisan.2006, 16:24
bende katılıyorum walla

meddah
27.Nisan.2006, 17:00
Villareal in kadrosunu ve uyruklarını yazar mı birisi ?

J.L. Vallejo (Esp)
S. Viera (Uru)
M. Barbosa (Arg)
G. Rodriguez (Arg)
R. Arrubarrena (Arg)
Q. Alvarez (Esp)
J. Venta (Esp)
J. M. Pena (Bol)
Edu (Esp)
J. Arjo (Esp)
Josico (Esp)
J. R. Riquelme (Arg)
R. Garcia (Esp)
J. Calleja (Esp)
J. P. Sorin (Arg)
H. Font (Esp)
A. Tacchinardi (Ita)
M. Senna (Esp)
S. Cazorla (Esp)
J. V. Gomez (Esp)
D. Forlan (Uru)
A. Guayre (Esp)
J. Maria (Esp)
X. Nadal (Esp)
G. Franco (Mex)

barahir
27.Nisan.2006, 17:09
bir de ilk 11 ini yazın bi zahmet :D yanlış saymadıysam 10 dene yabancı war

meddah
27.Nisan.2006, 17:24
Viera* (Barbosa*)

Alvarez (Rodriguez*)
Venta
Pena* (Arjo)
Arrubarrena*

Sorin*
Riquelme*
Tacchinardi* (Josico)
Senna

J. Maria (Franco*)
Forlan*

Hadi kolaylık olsun, isminin yanında kırmızı yıldız olanlar yabancı uyruklu..

barahir
27.Nisan.2006, 17:25
yine saydım 10 dene yani 11 futbolcunun 10 u yabancı

Maymuncuk
27.Nisan.2006, 17:30
7 Yabancı 4 Yerli var 11'de ( ama orada yazan yedekleri ile birlikte 10 tane ;) )

Burak Duran
27.Nisan.2006, 17:45
ilk 11 in 7 si yabancı bizde 6 yabancı serbest

perpetua
27.Nisan.2006, 21:24
O yabancilarin 3 tanesinin (Forlan, Arrubarrena ve Gonzalo Rodriguez) Ispanyol vatandasi oldugunu unutmamak lazim.

Ayrica yukarida gorulmeyen bir ozellik de Villarreal'in UEFA'ya verdigi 30 kisilik kadroda 8 oyuncunun alt yapidan cikmis oldugu.

SeZeRinHo
27.Nisan.2006, 21:40
villerrealdede fenerden daha çok para vardır kardeşim

Berkaiser
27.Nisan.2006, 21:44
villerrealdede fenerden daha çok para vardır kardeşim

Villarreal'in bütçesinin Fenerbahçe'den fazla olduğunu zannetmiyorum.

Universal
27.Nisan.2006, 23:10
bu sene çok iyi bir performans gösterdiler

emirduman
28.Nisan.2006, 00:38
Arkadaşlar Avrupa'daki rakiplerimizle baş edemememizi bence yabancı sayısına falan bağlamaktan artık vazgeçmek lazım, kabul ediyorum bu bir etkendir ama yine de bu kadar fark olmasında bundan çok daha büyük etkenler vardır...

Selman Ozturk
28.Nisan.2006, 00:53
Başarısızlığı yabancı sınırlamasına bağlamak çok mantıksız geliyor bana. Birkaç gün içinde bir teknik direktörle yaptığım röportajı yayınlayacağım ama yayınlamadan önce yeri gelmişken bu teknik direktörün yabancı sınırlaması hakkında ne dediğini aktarayım size:

-Süper Lig’deki yabancı sınırlamasına bakış açınız nedir?

Bana göre 6 yabancı bile Türk Standartlarına göre fazla. Sınırlamanın kalkması Türk futboluna zarar verir. Ama şöyle yapılabilir yabancı sınırlaması kalkabilir fakat ilk 11 içerisinde en fazla 3’ünün veya 4’ünün oynamasına izin verilebilir.Çünkü yerli oyuncunun piyasası biraz daha pahalı olduğu için özellikle Anadolu kulüpleri yerli oyuncuyu oynatmak yerine daha kalitesiz olan ama ucuza oynayan yabancı oyuncuları tercih ediyor.Bu da Türk futbolunun kalitesini düşürür.

Yukarıdaki sözler Türkiye'de görev yapan bir teknik direktöre aittir. Sanırım burada hiçbirimiz bir teknik direktör kadar bilemeyiz bu işleri.

VoLkaN BaROs
28.Nisan.2006, 01:54
Tabiki kıyaslama yapacağız, kıyaslama yapacağız ki aramızdaki farkı görüp bu farkı kapamak için çalışacağız. Ama bu kıyaslama "siz yapamıyorsunuz, onlar yapıyor" mantığında olmamalı. Kıyaslamayı bu şekilde yaparsak yerimizde sayarız.

En basit örneği ise 45 bin nüfuslu Villareal kasabasının bu nacizane takımının Arjantininin köklü kulplerinden Boca Juniors takımı ile bedavaya oyuncu alma anlaşması. Bu anlaşmanın detaylarını bilemiyorum sanırım genç oyuncuları bedavaya alıp satışından pay veriyorlar. Bu anlaşmayı bizim kulüplerimiz yapabiliyor mu? yada yapabilir mi? Bence yapabilirler ama öncelikle Türkiyedeki futbol mantığının değişmesi lazım

Herşeyden spor akademileri genişletilmeli, sporcu yetiştiren liseler açılmalı. Sanıyorum bir kaç sene önce butür bir yasa çıktı, eğer o yasa uygulamaya iyi dökülebilirse geleceğimiz iyi yolda olur ama dediğim gibi; kendimizi küçümseyerek kıyaslamayalım, gelişmek için kıyaslayalım ;)