View Full Version : İşte Diyarbakır'ın cezası!
C h A o S
11.Mart.2010, 20:35
İşte Diyarbakır'ın cezası!
FLAŞ! Turkcell Süper Lig'de 24. hafta oynanan Diyarbakıspor-Bursaspor maçında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle PFDK bugünkü toplantısında aldığı kararla Diyarbakırspor'a 3 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası verdi
İşte PFDK'nın kararı:
"DİYARBAKIRSPOR Kulübünün, 06.03.2010 tarihinde oynanan DİYARBAKIRSPOR - BURSASPOR Turkcell Süper Lig futbol müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 3 RESMİ MÜSABAKAYI TARAFSIZ SAHADA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada DİYARBAKIRSPOR Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle takdiren 40.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada DİYARBAKIRSPOR Kulübü görevlisi SAMET KABA'nın rakip takım sporcularına yönelik hakareti nedeniyle takdiren 30 GÜN HAK MAHRUMİYETİ CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir."
Kaynak : Sporx.com
Hiç vermeseydiniz.!
KaPaLı
11.Mart.2010, 20:36
Rezalet. Gerçekten rezalet. Bırak git tff.
Fearless Coward
11.Mart.2010, 20:49
Harbidende hiç vermeseydiniz ceza daha iyi olurdu..Yazık valla TFF'ye.. :S
bySilver
11.Mart.2010, 20:54
Geçen seneyi hatırlayalım 1 taraftar sahaya girdi diye 5 maç seyircisiz oynama ve hükmen mağlubiyet almıştık. Helal olsun TFF (!)(::)
Fearless Coward
11.Mart.2010, 20:58
Peki maç ne olacak?? İlerleyen zamanlardamı oynanacak. :S
BaFraLı
11.Mart.2010, 21:01
TFF saçmalamış gene.Bu kadar olaya sadece 3 maç.Dalgamı geçiyorlar.Bursaspor'lu futbolcuların yaşadığı korku 3 maç değil 30 maçla bile olmazda 3 maç ne ya.
Bursaspor
11.Mart.2010, 21:01
Maç için Salı günü özel toplantı yapılacak. Bu PFDK kararları maçı bağlamıyor.
Ama 3 maç çok az olmuş sezon sonuna kadar tarafsız saha ve seyircisiz verilebilirdi. Zaten 5 maçı var sanırım iç sahada.
El Barto
11.Mart.2010, 21:04
Tahkim daha indirir bu cezayı. :)
Trabzonspor
11.Mart.2010, 21:18
Ben böyle birşey görmedim bu ülkede bir gıram adalet bir gıram ilerleme yok hep böyle saçmalıklarla millet holiganlığa sürükleniyor.
Daha 1 yıl önce 1 tane adam sahaya girdi diye 5 maç seyircisiz oynama +10 sanıye kalmıs macı hükmen Sivasa versinler ama bu kadar olaya 3 maç yazıklar olsun ne diyelim Allah B.
izmer96
11.Mart.2010, 21:22
ben 10 mac tarafsiz saha ve bursa macininda hukmen maglubiyetini bekliyordum acikcasi ama verilen ceza cidden cok komik
Su yağdırmak: 5 Maç
Taş yağdırmak: 3 Maç
Diyarbakırspor sevgisi(!): Paha biçilemez!..
Varonil
11.Mart.2010, 21:23
Sezon sonuna kadar bütün maçları tarafsız sahada ve seyircisiz oynamalılardı.
3 maç tarafsız cezanın ardından maçın da tarafsız bir sahada seyircisiz olarak oynancağını düşünüyorum.
bySilver
11.Mart.2010, 21:26
Katılıyorum on numara yorum yapmışsın.
Sırf politik kararlar bunlar sırf.
RaSenGan
11.Mart.2010, 21:36
Rezaletten başka bir şey değil.
Alicanfmfan
11.Mart.2010, 21:37
Komedi ya , Su attık 5 maç , kaya attılar 3 maç bomba atsalak 5 e cıkardı belki.
Diyarbakır-Bursa macının sonucu noldu , hükmen mi verildi Bursa'ya.
bySilver
11.Mart.2010, 21:45
Daha belli değil Alican -salı günü karar verilecekmiş.
DenizlispoR
11.Mart.2010, 21:46
+1966 :D.Bomba yorum olmuş gerçekten . Siyasete girmek isterdim ama başka zaman , başka yer :).
Crocodile1963
11.Mart.2010, 22:02
Bu kadarı PFDK'nın mı aldığını zannediyorsunuz !
DenizlispoR
11.Mart.2010, 22:04
Bu kadarı PFDK'nın mı aldığını zannediyorsunuz !
Meclisten çıkma karar olduğunu zannediyorum ben :D.
gerrrard
11.Mart.2010, 22:18
sözün bittiği yer...
eXcitinG
11.Mart.2010, 22:25
Görüceksiniz maçı da tekrar oynatıcakLar.
Alicanfmfan
11.Mart.2010, 22:57
Ki bence ne kadar haksız olursa da , yapılması en dogru olan o Hayrettin abi :)
Komedi ya , Su attık 5 maç , kaya attılar 3 maç bomba atsalak 5 e cıkardı belki.
Diyarbakır-Bursa macının sonucu noldu , hükmen mi verildi Bursa'ya.
Karar kesinlikle yanlış.Kalan tüm maçlar seyircisiz olmalıydı.Ama şu mesajı anlamadım.O su atma meselesin de ben koltuk falan gördüm yanlış mı görmüşüm?
KaPaLı
11.Mart.2010, 23:02
Bakalım maç konusundaki karar önemli. 3 maç 5 maç önemli değil. Tahkim 1 maç daha indirir 2 maç. 3 puan kime verecekler bakalım. Tekrar edermiş gibi geliyo ama hadi hayırlısı.
TR.CaPTaiN
11.Mart.2010, 23:41
Fenerbahçe-Galatasaray maçında atılan 1 çakmak ve 1 sudan dolayı 2 maç ceza almıştık; çok uzakta değil ligin ilk yarısında. Adamlar her korner atışında, taç atışında sahaya kaya yağdırdılar 3 maç. İlk devre Diyarbakır-Fenerbahçe maçında çıkan o kadar olaydan sonra da yine 2 maç almışlardı; o da ödüldü, bu da ödül. Tamam bazı hassas konulardan dolayı ufak tefek toleranslar olur ama bu kadarı da fazla.
Fearless Coward
11.Mart.2010, 23:46
Şimdi FB-GS'yi sokmayın bu işin içine tartışmadan tartışmalar çıkar..Bana kalırsa Bursa maçı tekrar oynanır görürsünüz..Sakarya'ya da saçma sapan bir ceza vermişlerdi :S
anilla
11.Mart.2010, 23:50
Komik olmuş açılımın bi ayağı olsa gerek bu karar da "tebrikler TFF "
sentugo
11.Mart.2010, 23:52
haydar!!!!!!!!!
World Hollow o1
11.Mart.2010, 23:53
burda amatörde böyle bir olay oldu hakeme yabancı madde atıldı, başında açılmalar falan vardı hükmen galib geldi diğer takım.
hayırlısı olsun Türk Futbolu adına.
izmer96
12.Mart.2010, 00:12
Bursa su anda sampiyonluga oynamiyor olsa kesin hukmen galip olur diycem ama bu verilen 3 mac gibi komik bir cezadan sonra buyuk ihtimalle bu federasyon bu macida tekrarlatir hemde kaldigi dakkadan
Alicanfmfan
12.Mart.2010, 00:19
Karar kesinlikle yanlış.Kalan tüm maçlar seyircisiz olmalıydı.Ama şu mesajı anlamadım.O su atma meselesin de ben koltuk falan gördüm yanlış mı görmüşüm?
Yok kesinlikle ses bombası felan degildi :)
Bordo61Mavi
12.Mart.2010, 03:53
Yazik Gercekten cok YAZIK
TFF bizim ligimizi katletmeye devam ediyor. Bi kac sezon once bize verilen cezaya bakıyorum birde simdi buna bakıyorum ...
:D dahada baska bisey demiyorum
jarosik_61
12.Mart.2010, 10:54
gerçekten skandal bir karar.bu xezayı verenleri kutluyorum gerçekten.3.dünya ülkesi olduğumuzu bir kez daha kanıtladık.acaba bu olay ingilterede,italyaa,ispanyada,fransada,almanyada olsaydı acaba ne olurdu ben söyliyim ne olacağını çok çok ağır cezalar gelirdi.daha öncede kendi ligimizde trabzonspor çok ağır bir ceza almıştı 1 2 seyirci sahaya girdi diye.
maçın akibetine gelirsek tekrar tarafsız sahada oynanması gerekiyo.3 sene önce betis-sevilla maçında j.de ramosun kafasına taş gelmişti hakem maçı tatil etmişti.cezalar açıklandıktan sonra oyun kaldığı dakikadan itibaren tekrar oynandı tarafsız sahada.
son olarak siyasetin futbola nekadar karıştığı içiçe olduklarını bir kere daha gördük.siyaset elini futboldan çekmediği sürece bu böle devam eder gider bizde daha çok yakınırız böle durumlarda...
bursa_mc
12.Mart.2010, 11:40
Yaşasın İçimizdeki Diyarbakır Sevgisi!!!
O maçtan sonra Bursaspor kafilesinden ölü çıksaydı bile saha dışı olaylar diye yine ceza 3 maç olurdu.Bu olaylar başka bir ülkede olsaydı heralde çok farklı olurdu ama bence alışmak lazım bunlara..TFF cezaların ayarını tutturamıyor,yada tutturmamak için çabalıyor.En Tarafsız TFF Bizim TFF :D
Birde anlamadığım Dİyarbakır'a bazı takımlar hala destek çıkıyor.
KaPaLı
12.Mart.2010, 11:45
kayserispor taraftarları hala daha diyarbakır taraftarlarının yanında :j: sarı- kırmızı - yeşil koymuşlar aynı yere utanmadan.
bursa_mc
12.Mart.2010, 11:56
kayserispor taraftarları hala daha diyarbakır taraftarlarının yanında :j: sarı- kırmızı - yeşil koymuşlar aynı yere utanmadan.
Demekki içlerinde var abi (:
anilton
12.Mart.2010, 12:12
Diyarbakırspor'un bu cezası kesinlikle ve kesinlikle çok az.Sezon sonuna kadar bir ceza verilse yeriydi...
Ancak Bursaspor'un hükmen galip sayılmasını gerektirecek bir durum yok ortada.Boşuna beklenilmesin bu.Saraçoğlu'nda hakemin kafası yarılıp bilmem kaç dikişle maça çıkarken bırakın hükmen G.Saray galibiyetini maç tatil bile edilmemişti.Yine Sami Yen'de yabancı madde rekoru kırılıp,polislerle çatışıldığında durum aynıydı.Bu yüzden bu gibi durumlarda hükmen galibiyet olmaz.Seyirci cezasını alıyor zaten.Topçunun ne suçu var orada oynamadan mağlup ediyorsun onu.Tatil etmişsin maçı.Mağdur takım olan Bursa'ya da daha iyi şartlarda maçını oynama şansı vereceksin olacak bitecek.Hakeden alır maçı...
Ama yineliyorum.Bu ceza sonuna kadar yanlış.Kesinlikle çok çok daha fazla olmalıydı...
Addolorato
12.Mart.2010, 12:25
Sezon sonuna kadar seyircisiz bekliyordum ben gerçekten çok az olmuş..
bursa_mc
12.Mart.2010, 12:25
Diyarbakırspor'un bu cezası kesinlikle ve kesinlikle çok az.Sezon sonuna kadar bir ceza verilse yeriydi...
Ancak Bursaspor'un hükmen galip sayılmasını gerektirecek bir durum yok ortada.Boşuna beklenilmesin bu.Saraçoğlu'nda hakemin kafası yarılıp bilmem kaç dikişle maça çıkarken bırakın hükmen G.Saray galibiyetini maç tatil bile edilmemişti.Yine Sami Yen'de yabancı madde rekoru kırılıp,polislerle çatışıldığında durum aynıydı.Bu yüzden bu gibi durumlarda hükmen galibiyet olmaz.Seyirci cezasını alıyor zaten.Topçunun ne suçu var orada oynamadan mağlup ediyorsun onu.Tatil etmişsin maçı.Mağdur takım olan Bursa'ya da daha iyi şartlarda maçını oynama şansı vereceksin olacak bitecek.Hakeden alır maçı...
Ama yineliyorum.Bu ceza sonuna kadar yanlış.Kesinlikle çok çok daha fazla olmalıydı...
Yabancı maddeden kastın nedir?Sahaya beton,taş atıldı ya..Maç sonu futbolcuları öldürme çabası vardı.Hükmen olmayacakta ne olacak..Yinede tekrar oynansın,oynayıp 3 puanı alalım.Birileri de beleşten 3 puan demez..
anilton
12.Mart.2010, 12:37
Yabancı maddeden kastın nedir?Sahaya beton,taş atıldı ya..Maç sonu futbolcuları öldürme çabası vardı.Hükmen olmayacakta ne olacak..Yinede tekrar oynansın,oynayıp 3 puanı alalım.Birileri de beleşten 3 puan demez..
İşte bende böyle olduğu için Diyarbakırspor'a sezon sonuna kadar ceza verilmeliydi diyorumya...
bursa_mc
12.Mart.2010, 12:42
İşte bende böyle olduğu için Diyarbakırspor'a sezon sonuna kadar ceza verilmeliydi diyorumya...
hükmen cezası yok senin dediğine göre ????
KaPaLı
12.Mart.2010, 12:48
Adamları öldürmeye teşebbüs ettiler ne yapacaklardı, Tekrar sahayamı çıkacaklardı. Bursaspor TV 'nin yayınladığı görüntüleri izleyen aklı başında birisi zaten bu cezayı veremez. Hükmen mağlup + Batı şehirlerinde seyircisiz cezası vereceklerdi. Valla ben bu kadar şeyden sonra Bursa'yı hükmen mağlup sayarlarsa şaşırmam : )
anilton
12.Mart.2010, 12:53
Futbol Müsabaka Talimatı
MADDE 22-HÜKMEN YENİK SAYILMALAR
Hükmen yenik sayılmayı gerektiren durumlar aşağıdaki gibidir;
a) Müsabakanın ilan edildiği sahaya, belirlenen saatte 9 (dokuz) kişiden az bir kadro
ile çıkmak ya da müsabaka esnasında herhangi bir sebeple sahadaki futbolcu
sayısının 6 (altı)kişiye inmesi, (bu durumda müsabakaya devam edilmez.)
b) Kulübe tescilli olmayan veya o sezon için vizesi yapılmamış futbolcu oynatılması,
c) Futbolcuların lisanslarının veya müsabaka isim listesinin hakeme ibraz edilmemesi
sebebiyle müsabakanın oynanamaması,
d) Futbolcuların, lisans kontrolünden sonra, hakemin futbolcuları tanımamasından
faydalanarak başka bir kişiyle değiştirilmesi,
e) Müsabaka isim listesinde, yabancı uyruklu futbolcuların veya yaş sınırlaması
getirilen liglerde oyuncu uygunluğu taşımayan futbolcuların TFF tarafından
belirlenmiş sayıdan fazla olması veya müsabaka esnasında bu sayıların aşılması,(En
üst profesyonel ligde müsabaka isim listesinde yer alması zorunlu olan genç
oyuncular ile ilgili ihlaller bu hüküm kapsamı dışındadır.)
f) Profesyonel lig ve kupa müsabakalarında amatör futbolcunun müsabaka isim
listesine yazılması,
10
g) Herhangi bir sebeple cezalı veya idari tedbirli olan futbolcu veya futbolcuların
müsabaka isim listesine yazılması,
h) Futbolcunun kendisine ait olmayan lisansı kullanması, kullanılan lisansın sahte
olması veya lisans üzerinde tahrifat yapılması,
i) TFF’nin, müsabakalar için çıkardığı düzenleme hükümlerinin müsabaka sonucuna
etki edecek şekilde ihlal edilmesi,
j) Ertelenen müsabakalarda oynama hakkı bulunmayan futbolcunun müsabaka isim
listesine yazılması,
k) Profesyonel futbolcular ile askeri güçlerde bulunan futbolcular hariç, silah altında
bulunan futbolcu oynatılması.
Birde böyle bir madde var;
MADDE 20 – GÜVENLİK NEDENİYLE MÜSABAKALARIN TAMAMLANAMAMASI
Müsabaka hakemi;
a) Müsabakanın, kulübün futbolcusu, yöneticisi, teknik adamları ile diğer kişilerin ayrı
ayrı veya birlikte hakeme veya rakip takım futbolcu ve mensuplarına fiili eylemde
bulunmaları, kavgaya sebebiyet vermeleri ve bu eylemleri dolayısıyla müsabakaya
devam edilmesi olanağının kalmaması,
b) Seyircilerin taşkın ve edebe aykırı hareketleri ile birlikte müsabakaya müdahaleleri
sonucunda müsabakaya devam edilmesi olanağının kalmaması, hallerinde
müsabakayı tatil ettiğini ilan eder. Bu hallerde TFF Yönetim Kurulu, ihlali
gerçekleştiren takımlardan birinin veya her ikisinin hükmen yenik sayılmasına ve
ayrıca olayın durumuna göre galibiyet halinde verilen puan kadar puan tenziline karar
verebilir. Eğer müsabaka eleme usulüne göre düzenlenmişse, takım bu
müsabakalardan ihraç edilir ve ertesi yıl aynı mahiyetteki müsabakalara katılamaz.
Play-Off sisteminde oynanan müsabakalarda ertesi yıl aynı mahiyetteki
müsabakalara katılamama kararı verilemez.
Bende diyorum ki eğer bu madde esas alınacaksa bu maddede geçen durumların örneği oldu.O yüzden bu maçta hükmen galibiyet-mağlubyet uygulanmaz...
bursa_mc
12.Mart.2010, 12:56
''Bu hallerde TFF Yönetim Kurulu, ihlali
gerçekleştiren takımlardan birinin veya her ikisinin hükmen yenik sayılmasına ve
ayrıca olayın durumuna göre galibiyet halinde verilen puan kadar puan tenziline karar
verebilir.''
anilton
12.Mart.2010, 12:59
''Bu hallerde TFF Yönetim Kurulu, ihlali
verebilir.''
Altındaki açıklamayı okumadın heralde.Daha önce diyorum bu maddede yazan durumlar gerçekleşti.O zaman böyle bir ceza olmadı,şimdi de vermezler diyorum.Ben daha önceki örneklere dayanarak konuşuyorum.Yoksa verilmesin demiyorum.Daha önce verilmedi bunada verilmez diyorum...
Melekovic
12.Mart.2010, 13:04
Anilton'un dediği mantık olarak doğru olsada bu tür idari tekrar cezası durumlarında hükmen mağlubiyet cezası verilir,bu gayet açık.
Bursa'nında kaçtığı yoktur oynarlar kazanırlar ama bu şuna benzer, o zaman herkes kurallara uymasın kaldıralım bu kuralları,bir tatil etme kalsın,sonra yine maç yapılsın.
Ama bu sefer hükmen kararı verilmezse ne olur,yarın öbür gün nasıl olsa hükmen kararı verilmiyor takımında durumu ortada diyebilecek herhangibir takımın seyirci grubu sahada yapmadığını bırakmaz ,linç girişimi bile olur.
Kaldı ki bu basit bir taş atma falan girişimi değildi; o maç 17. dakikada tatil edilmeseydi şu anda çok daha üzücü konulardan konuşuyor olurduk.O yüzden yok yahu o psikolojiyi tatmış insanlar o maçı geride bırakacaklarına bir daha oynasınlar. Bazı şeyleri önce bir düşünmek lazım.
Bir de örnek verirken objektif olabilmek adına başka takımlardan değilde kendi takımın yaptıklarından örnek vermek her zaman daha doğrudur, yoksa ben seni bilirim bir başkası bilir ama bir başkası ters anlar.
BeeTLeJuiCe
12.Mart.2010, 13:35
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/13223527.asp
Şöyle ceza verecekler, bak bakalım bir daha yapıyorlarmı, ha bir daha yaparlarsa tamamen men edeceksin.
bjk4ever
12.Mart.2010, 14:34
Keske bu yorumlari FB-GS ve Bursa-DYB macindan sonra da gorebilseydik.
Hani su yan hakemin kafasina 8 dikis atilan ve tatil edilmeyip devam eden FB-GS maci.
Hani su 90 dakika Diyarbakir'a kufur edilip hakaret yagdirilan mac, ondan bahsediyorum.
Diyarbakir'lilarin yanlislari say say bitmez, ancak FB'liler yan hakeme 8 dikis atildiginda mac tatil edilip hukmen yenilmeliyiz, ayrica 5 mac ceza almaliyiz dedi mi? Veya Bursa'lilar 90 dakika kufur ve hakaret ettik, anons yapilip mac tatil edilmeliydi dedi mi?
Bu olaylarin daha vahimi GS-FB macinda oldu, mac devam etti. Yardimci hakemin yaralanmasindan mac tatil ediliyor, ama FB-GS macinda yan hakemin kafasi patlyinca 'ne olacak ki' deniyor. Diyarbakir'i maalesef kurban olarak goruyor bazilari, kendi takimlarinda olsa kesinlikle degisik yorum yaparlardi....
Nedvedmania
12.Mart.2010, 14:37
Bu ligde ne zaman doğru karar verildiki zaten.
TR.CaPTaiN
12.Mart.2010, 14:52
Hani su yan hakemin kafasina 8 dikis atilan ve tatil edilmeyip devam eden FB-GS maci.
Hani su 90 dakika Diyarbakir'a kufur edilip hakaret yagdirilan mac, ondan bahsediyorum.
Diyarbakir'lilarin yanlislari say say bitmez, ancak FB'liler yan hakeme 8 dikis atildiginda mac tatil edilip hukmen yenilmeliyiz, ayrica 5 mac ceza almaliyiz dedi mi? Veya Bursa'lilar 90 dakika kufur ve hakaret ettik, anons yapilip mac tatil edilmeliydi dedi mi?
Bu olaylarin daha vahimi GS-FB macinda oldu, mac devam etti. Yardimci hakemin yaralanmasindan mac tatil ediliyor, ama FB-GS macinda yan hakemin kafasi patlyinca 'ne olacak ki' deniyor. Diyarbakir'i maalesef kurban olarak goruyor bazilari, kendi takimlarinda olsa kesinlikle degisik yorum yaparlardi....
Fenerbahçe-Galatasaray maçında organize bir olay yoktu. Bir çakmak ve bir su atıldı. Oysaki Diyarbakır'da tüm stat organize şekilde kaya yağdırdı. Aralarında sadece böyle küçük bir fark var.
KaPaLı
12.Mart.2010, 15:42
Kanatların çıkacak az kaldı : ) Bursa'daki maçta maç boyu hakaret dediğin şeyler sözde ülkelerinin bez parçalarını açtıklarında oldu veya İstiklal Marşımızı ıslıkladıklarında. Fenerbahçe - Galatasaray maçında münferit bir olay yaşandı. 1 Çakmak ve 1 Pet Şişe yüzünden yanlış hatırlamıyosam 3 maç ceza aldı. Bu maçta olanlarla onu kıyaslaman ilginç. Adamlar önceden yerleştirdikleri cephaneleri yağdırdı maç tatil olana kadar. Maç öncesi yapılanlar veya maçtan sonra yaptıklarına birşey demiyorum. Ankara'da oynanan Ankaragücü- Beşiktaş maçında saha dışındaki olaylardan 2 kulubede ceza ve saha kapatma gelmişti. 2 tarafın taraftarlarının kavgasından ötürü. Bunda rakip takım oyuncularının canına kast etme durumu oldu. 3 maç aldılar sadece. Hakeme gelme durumu değil bu kaç tane geldi maç boyu oyunculara ağızlarını açmadılar. Ama 17. dk olayla birlikte artık herkesin sabrı taştı.
Revolution
12.Mart.2010, 16:06
Yanlış anlama ama gönderini sırf tahrik etmek amaçlı attığını düşünüyorum. Koltuklar atıldı ama oyuncuların üstüne değil oyunculara atılan suydu. Ki koltuk bile oyuncuların üzerine atılsa taş yağdırmakla aynı şey olduğunu düşünmüyosundur umarım..
Neyse karar bence de inanılmaz hafif kalmış sezon sonuna kadar tarafsız sahada seyircisiz oynanması gerekirdi diye düşünüyodum. Ki bu kararın meclisten değil de PFDK'dan çıktığı bile aşikar.
Addolorato
12.Mart.2010, 16:06
5 maç ceza almıştık İsmail abi.. Resmen çifte standart birde bunun üstüne hala Diyarbakırspor başkanı Çetin Sümer itiraz ediyor bu ceza türk futboluna zarar verir falan diyor. Öpsünde başına koysun bu kadar az cezayı.
KaPaLı
12.Mart.2010, 16:58
Yok yok o maç için demiyorum o maçta normal cezalardı çünkü inanılmaz derecede çok yabancı madde yağmıştı ben ilk devredeki maç için diyorum.
Bu durumlar için çok güzel atasözleri var ama ağır kalacak yazarsam. Şükretmiyolarda hallerine. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış bunlarda öyle.
jarosik_61
12.Mart.2010, 17:03
trabzonspor-sivasspor maçından sonra trabzonspora 5 maç seyircisz ve hükmen mağlubiyet verilmişti.şimdiki cezaya bakıyorum gerçekten komik demek az ceza almak için sahaya taş kaya ne bulursan atacaksın....
bjk4ever
12.Mart.2010, 18:49
Fenerbahçe-Galatasaray maçında organize bir olay yoktu. Bir çakmak ve bir su atıldı. Oysaki Diyarbakır'da tüm stat organize şekilde kaya yağdırdı. Aralarında sadece böyle küçük bir fark var.
Diyarbakir maci neden yarida kaldi? Kaya zaten ilk 15 dakika atildi, neden o zaman tatil edilmedi? Hakem yaralandiginda tatil edildi degil mi? Peki FB macinda hakem yaralanmadi mi? Pet sise ve para atilinca normal de tas atilinca mi anormal? Ha, ayrica jant kapagi atilan bir Ankaraspor-BJK maci vardi, BJKlilere atilmayan kalmadi, o mac tatil edildi mi? Istediginiz kadar lafi cevirin, on yargili ve renklere gore davraniyorsnuz. Simdi 3 maca az diyen GS'liler sandalye ve su yagmuru yarattiklari mac sonrasi 5 mac cezayi cok gormuslerdi ayni sekilde....
Bursaspor
12.Mart.2010, 18:55
Maç zaten 17. dakikada yarıda kaldı. Daha üstünde oynanmadı. Hatta 17. dakikada hakeme isabet ettiğinde hala taş atılmaya devam ediyordu. Hakemler ve takımlar soyunma odasına gittiğinde de taşkınlık devam etti.
Ayrıca stadyum dışında olanların hiçbir önemi yokmuş gibi davranılması da garip, sırf sahada yaşananlardan en az 5-7 maç arası bir ceza verilmesi gerekirdi, stadyum dışı olayları da dahil edersek en az 10 maç ceza olması gerekirdi.
5-7 maç diyorum çünkü sahaya seyirci girmesi de dahil her şey oldu, tabii bunlar olurken sahada hakem yoktu, maç devam etmiyordu denebilir ama sonuçta olay oldu mu, oldu.
TR.CaPTaiN
12.Mart.2010, 18:58
Diyarbakir maci neden yarida kaldi? Kaya zaten ilk 15 dakika atildi, neden o zaman tatil edilmedi? Hakem yaralandiginda tatil edildi degil mi? Peki FB macinda hakem yaralanmadi mi? Pet sise ve para atilinca normal de tas atilinca mi anormal? Ha, ayrica jant kapagi atilan bir Ankaraspor-BJK maci vardi, BJKlilere atilmayan kalmadi, o mac tatil edildi mi? Istediginiz kadar lafi cevirin, on yargili ve renklere gore davraniyorsnuz. Simdi 3 maca az diyen GS'liler sandalye ve su yagmuru yarattiklari mac sonrasi 5 mac cezayi cok gormuslerdi ayni sekilde....
Şöyle ki; Diyarbakırspor-Bursaspor maçında korner atışlarında, taç atışlarında polisler seferber oluyordu. En az futbolcular kadar polisler de koştu o maçta. Fenerbahçe-Galatasaray maçında bu tarz birşey oldu mu ? Diyarbakırspor-Bursaspor maçı başladıktan sonra birçok kişi bu maç tamamlanamaz dedi ve maç tamamlanamadı. Peki Fenerbahçe-Galatasaray maçında bu tip bir durum var mıydı ? Yoktu. Diyarbakır-Bursa maçında hakem yaralanmasa dahi 17 değil de, 37 dakika oynanırdı ama yine de yarıda kalırdı. Çünkü Bursasporlu oyuncular korner atamıyordu, taç atamıyordu; ortada futbol yoktu. Ali Tandoğan korner atmaya gidiyor, polis korumasından adam gerilip orta açamıyor, yakınına gelen arkadaşına kısa pas atmak zorunda kalıyor. Sahanın içine bu kadar müdahale edilmiş bir maçta o taş hakeme gelmese de tatil kararı verilecekti. 2 tane birbirinden çok farklı örneği birbirinin aynısıymış gibi göstermeye gerek yok; çünkü aynı değiller,yemezler. Kimsenin laf çevirdiği yok, herşey ortada. Fenerbahçe-Galatasaray maçında topu topu 2 tane münferit olay varken, Diyarbakır-Bursa maçında tüm stadın organize bir saldırısı var.
nerazzuri
12.Mart.2010, 22:14
5 maç ceza almıştık İsmail abi.. Resmen çifte standart birde bunun üstüne hala Diyarbakırspor başkanı Çetin Sümer itiraz ediyor bu ceza türk futboluna zarar verir falan diyor. Öpsünde başına koysun bu kadar az cezayı.
Herkes kendine göre haklıdır. Onlarda kendilerine göre haklılar. İlk maçta yapılanların üzerine az bile yaptık diyorlar.
bugra 1905
12.Mart.2010, 22:19
trabzonspor-sivasspor maçından sonra trabzonspora 5 maç seyircisz ve hükmen mağlubiyet verilmişti.şimdiki cezaya bakıyorum gerçekten komik demek az ceza almak için sahaya taş kaya ne bulursan atacaksın....
Yanlız O Maçta Mehmet Yıldız Öyle Bir Darbe Aldıki Orada Kulağını Dahil Kaybedebilirdi
Revolution
12.Mart.2010, 22:57
Buradaki taşlardan 1 tanesi oyuncunun kafasına gelse bırak kulağı burnu bacağı hayatını kaybederdi.
Memedov
12.Mart.2010, 23:02
Vallahi çıkmam çıkmam, billahi çıkmam çıkmam.
ForsakeN
13.Mart.2010, 02:49
Bu ne ya... Ceza bize verilmiş gibi oldu resmen. Adamlar bayram etmişlerdir. 1-2 maç daha sahaya bişiler atıp pkk propagandası yapabileceğiz diye. Skandal bir karar
Bordo61Mavi
13.Mart.2010, 04:32
Yanlız O Maçta Mehmet Yıldız Öyle Bir Darbe Aldıki Orada Kulağını Dahil Kaybedebilirdi
Bugra etme gitme tosunum :D Mehmet Yildiza vuran adamin kilosu kac, kocaman sporcu bi adama vurdu hemde fizigi en iyi olanlardan birine.
Ona bakarsan bide o vuran, vurdugunada pisman oldu sizin oyuncular daha cok vurdu.
Knightmare
13.Mart.2010, 10:34
hay ben böyle federasyonada...hükümete de...hatta şehire de... daha da giderdim de ırkçılığa girecek...
bugra 1905
13.Mart.2010, 21:54
Bugra etme gitme tosunum :D Mehmet Yildiza vuran adamin kilosu kac, kocaman sporcu bi adama vurdu hemde fizigi en iyi olanlardan birine.
Ona bakarsan bide o vuran, vurdugunada pisman oldu sizin oyuncular daha cok vurdu.
Orasıda Var Doğru Tabi:D Ama Yinede Çok Dengesizce Bir Vuruştu Ama Dediğiniz Gibi Diyarbakıra Verilen Ceza Cidden ÇoK Komik Kendi Forumlarında 3 Maç Saha Kapamaya ÇoK Diyenlerde Var Birde:icon_eek:
remzi1242
14.Mart.2010, 00:47
adamlara 40.000 lria ceza vermişler zahmet etiniz en az 1milyon tl verceksinki adam olsunlar
başkanları diyor ya polis bilmem en diye gittiler görüştüler hainlerle böyle böyle yapın die bu tffdende hiç ama hiç bişiiiiiiiiiiiiiiiiiiii olmaz
KaPaLı
14.Mart.2010, 01:17
Hakemin cinsel tercihleriyle ilgili sözler söylersen bile 40.000 TL alıyosun. bkz: Ankaragücü'nün her maçı. bkz: Denizlispor'un her maçı. 2. cezada 80.000 sonra 150.000 yanlış hatırlamıyosam. Adamlar ne cinsel terich bıraktı ne soy sop aldıkları ceza 40.000. Vermseydiniz onuda.