PDA

View Full Version : "Dünyanın en iyi 10 kalecisiden biriyim"

tarikko
13.Mart.2010, 13:22
Fenerbahçe Futbol Takımı'nın kalecisi Volkan Demirel, sezon sonunda şampiyonluğa ulaşacak bir kadroya sahip olduklarını belirterek, ''Başkanımızın verdiği bir söz var. Başkanımızın verdiği söz, bizim sözümüzdür'' dedi.

Fenerbahçe Televizyonu'nda yayınlanan Feneronline programına katılan Volkan'ın sorulara verdiği yanıtlar, kulübün internet sitesinde de yayımlandı.
Sarı-lacivertli formayı giyen her futbolcunun sezon başındaki hedefinin şampiyonluk olduğunu, bu doğrultuda elinden geleni yapmaya çalıştıklarını anlatan Volkan, ''Ne durumda olduğumuzu ve her takım arkadaşımızın hangi kapasiteye sahip olduğunu biliyoruz ve bu işi başarabileceğimizden eminiz. Çok yetenekli bir kadromuz var. Hedefimiz, her sene olduğu gibi şampiyonluk. Son 10 haftamız var. Biz kenetlendik. Başkanımızın verdiği bir söz var. Başkanımızın verdiği söz, bizim sözümüzdür. Onun için de verdiğimiz sözü yerine getirmek için var gücümüzle çalışıp, inşallah sene sonunda şampiyon olmaya çalışacağız'' ifadelerini kullandı.

-''VOLKAN DEMİREL'İN 11'İ''-
Sarı-lacivertli kaleci, Turkcell Süper Lig'in en iyi 11'ini, 4'er Fenerbahçe ve Beşiktaş, 2 Galatasaray, 1 de Kayserisporlu futbolcudan oluşturdu.
Volkan'ın 11'i şöyle:
Rüştü, Gökhan Gönül, Lugano, Ferrari, Caner, Ernst, Emre, Holosko, Alex, Arda, Makukula

-''JENERİKLİK GOLLER YİYORUZ''-
Fenerbahçe'nin son dönemde kalesinde neden çok gol gördüğü sorusuna üzerine, savunmada görev alan futbolcuların sıkça değişmesinin bunda etken olduğunu ifade eden Fenerbahçeli futbolcu, şunları kaydetti:
''Evet, biraz fazla gol gördüğümüz düşünülebilir, ancak şunu unutmamak lazım, hep jeneriklik goller yiyoruz. Bizim yediğimiz goller, hep haftanın golü seçilen goller. Yani kaleci açısından yapılabilecek fazla bir şeyin kalmadığı tarzda goller. Ayrıca, önümdeki arkadaşların çok fazla değişikliği de gol sayısının artmasına sebep olarak gösterilebilir. Sakatlıklardan dolayı kadroda çok değişiklik oluyor. Bence takımda istikrar çok önemli. Futbolcunun sürekli oynaması başarıyı getirir, ama bizim takımımızda 2010 yılı biraz kısmetsiz başladı. Antalyaspor maçıyla ben bu şansızlığımızı attığımızı düşünüyorum. Gol yemedik. Artık güzel günler bizi bekliyor.''

-''FAZLA MAÇ OYNADIĞIMI UNUTMAMAK LAZIM''-
Her maçtan sonra, başını yastığa koyduğunda kendi analizini yaptığını ifade eden Volkan, şöyle devam etti:
''Ama ben konsantrasyon sorunu yaşadığımı düşünmüyorum. Sahaya çıktığım zaman benim için maç dışındaki hayat durur, sadece maçı ve topu düşünürüm. Fazla maç oynadığımı da unutmamak lazım. Bütün maçlarda oynamaya çalıştım, hatta hasta olduğumda bile... Hiç maç seçmedim. Yaptığım bazı hatalar var. Bu hatalar, gelecek zamanda da tekrarlanacaktır. Hataları ne kadar asgariye indirirsek, o kadar takımımıza faydalı oluruz. Bu kadar maç oynamak beni konsantrasyonsuz gibi gösterebilir ve hata yapmama neden olabilir.''
Lille maçında 85. dakikada yenilen golün kendi hatası olduğunu kaydeden Fenerbahçeli kaleci, ''O golü yememem gerekiyordu ve yedim. Sonrasında ne oldu? 'Volkan Demirel turu verdi' oldu. Bunlar kalecinin kendi kendine kaldığı zamanlardır. Zaten bu zamanları aştığın zaman, bence büyük kaleci olursun'' ifadelerini kullandı.
Çocukluğunda, Fenerbahçe tribününde çok maç izlediğini anlatan Volkan, gol yediği zaman seyircinin düşüncelerini tahmin edebildiğini belirterek, ''İlk başta aklıma onların üzüntüsü geliyor. Aşırı Fenerbahçe aşkı olduğu için çok üzülüyorum. Gerçi bir yerlerde benim için Galatasaraylı diye yazanlar da olmuş, ama onlara cevap bile vermek istemiyorum. Ben Fenerbahçe kalecisi değilim, taraftarıyım. Kendimi böyle gördüğüm için, yediğim goller sonrası taraftarları düşünüp üzülüyorum'' şeklinde konuştu.
Kariyerinde en çok pişmanlık duyduğu anın, Avrupa Şampiyonası'nda gördüğü kırmızı kart olduğunu kaydeden Volkan, ''Adımı Avrupa'ya ezberlettim, iyi maçlar çıkarttım. Şimdi olsa aynı tepkiyi vermem'' dedi.

-''DÜNYANIN EN İYİ 10 KALECİSİ İÇİNDEYİM''-
Volkan Demirel, dünyanın en iyi 10 kalecisi içinde olduğu iddia ederken, hedefinin en iyi 3-5 kaleci arasına girmek olduğunu ifade etti.
Kariyerinde ulaşmak istediği en üst nokta sorulan Fenerbahçeli futbolcu, şunları söyledi:
''Hedefler bitmez. İnsanın çıtası yüksek. Yapacak çok şeyim var. 28 yaşımdayım, kaleciliğin çıkış noktasındayım. Verimli olmam lazım. Ortalama olarak iyi sezon geçirdim. Fenerbahçe kalesini koruyorum. Adımdan söz ettireceğim. Bana göre zaten dünyanın en iyi 10 kalecisi içindeyim, ama hedefim en iyi 3-5 arasına girmek.''

-''HİDDİNK KENDİSİNİ DÜNYAYA KANITLAMIŞ''-
Volkan Demirel, (A) Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik kadrosuyla ilgili düşüncelerini de şöyle dile getirdi: ''Elbette Hiddink gibi bir hocayla çalışmak önemli. Kaleci antrenörü Engin Hoca ile 20-21 yaşlarında Ümit Milli Takım'da çalışmıştım. Küçüklüğümden beri örnek aldığım biriydi. Kaleci antrenörü ve kaleci arasındaki iletişim çok önemlidir. Yani hoca gözüyle bakmayıp, bir ağabey, bir arkadaş olarak gördüğün zaman daha çok şeyler katabiliyorsunuz kendinize. Bundan önce Eser Hoca ile de çok güzel anılarımız vardı. İnşallah Engin Hoca ile de aynı diyalogları, aynı şeyleri yaşayacağız. Hiddink ise kendisini yeterince dünyaya kanıtlamış, belki şu an paylaşılamayan bir hoca konumunda. Onun gelmesi Türk Milli Takımı adına çok güzel, onur verici. Milli takımın hedefleri her zaman yükseklerde. Dünya Kupası'na gidemeyişimiz ise çok üzücü.''

Sporx

yaman76hakanFB
13.Mart.2010, 14:15
Biz senden dünyanın en iyi kalecisi olmanı, en inanılmaz kurtarışlara imza atmanı istemiyoruz Volkan'cığım.. Bırak; çıkması imkansız bir şutsa varsın gol olsun.. SEN YETER ki, EN KRİTİK DAKİKALARDA YEMEMEN GEREKEN SAÇMA SAPAN GOLLERİ YEME.. Mesela şampiyonluk düğümünü çözecek Sami Yen'deki maçta Nonda'dan o golü yeme.. Sevilla'dan o golleri yeme.. Schalke'den o golü yeme..

Bize senin tarzında dünyanın en iyi 10 kalecisinden biri lazım değil.. O kadar iyi olmasa da olur.. Yeter ki ne zaman ne yapacağını bilelim.. Saç baş yolduran goller yemesin yeter..

Volkan.. Başkasını bilmem.. Sana hiç mi hiç güvenmiyorum.. Bu maç beni kurtarman bir sonraki maç yakmayacağının garantisi değil.. Ne kaleci sayesinde kazanmak, ne de kaleci hatasından kaybetmek hoşuma gidiyor..

RaSenGan
13.Mart.2010, 14:20
Daha yaptığı ilk 11'e kendisini yazmamış :D

tarikko
13.Mart.2010, 14:22
Santos'a ayip etmis Volkan :D

nannar
13.Mart.2010, 14:24
En iyi 10 değil, ilk 3 :p

El Barto
13.Mart.2010, 14:26
O da olacak inşallah.

ForsakeN
13.Mart.2010, 15:47
İlk 20'de var da ilk10 fazla iyimser olmuş.

Nedvedmania
13.Mart.2010, 17:31
:n: Çok mütevazi :D

yaman76hakanFB
13.Mart.2010, 17:35
Ziya paşa ne güzel söylemiş;

"Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz
Her kişinin rütbe-i aklı bellidir eserinde"

Sekopej
13.Mart.2010, 17:39
Kaleye Rüştü'yü koymuş, Rüştü 2002 Dünya Kupası döneminde en iyi 3-5 kaleci arasına girmişti bile. Ve o zaman 29-30 yaşlarındaydı, çok maç oynayamasa da, ki bunda farklı etkenler de vardı, Barcelona kalesini korudu.

Volkan için de geç değil, eğer çalışırsa, önüne koyduğu hedef doğrultusunda ilerlerse olabilir. Artık olgunlaşmaya başlıyor, kalecilik yeteneklerinden daha çok zihinsel olarak kendini geliştirebilirse (burada seçilen antrenörlerin de çok etkisi var hatta Hiddink bile yarar sağlar) 30'lu yaşlarda altın dönemini yaşayabilir.

KaRaBükLü KraL
13.Mart.2010, 18:05
Yok artık onlarca süper kaleci varken ilk 10'a Volkan mı girecekmiş:D

TR.CaPTaiN
14.Mart.2010, 16:39
Volkan söylediklerinin çok uzağında değil. Volkan'ın tek şanssızlığı yaptığı önemli hataların hafızalardan silinmeyecek maçlarda olmasıdır. Schalke ile ŞL maçında, Galatasaray ile çekiştiğimiz sene Edu'yla anlaşamayıp, yaptığı hata vs.

Volkan çalışmalarına devam edip, hedefine ulaşacak kalitede bir kalecidir. Umarım başarır.

tarikko
14.Mart.2010, 16:42
Yok artık onlarca süper kaleci varken ilk 10'a Volkan mı girecekmiş:D
Niye girmesin ? ..

vuque
14.Mart.2010, 16:43
Türkiye'nin En İyi Kalecisi Şu Anda O Doğru Ama Kesinlikle Dünya'nın İlk 10 Kalecisi İçerisinde Değil...
Belki İlk 20 Oda Belki...

ozaniel
15.Mart.2010, 00:21
Volkan'ın zihinsel yönden kendisini çok geliştirmesi gerekiyor. Bu yaşına kadar geliştiremeyen birinin bu yaştan sonra yapabilecekleri sınırlıdır.

RasAnt
18.Mayıs.2010, 12:09
Ben en iyi 10 kalecisinden biri olduğunu düşünüyorum.Buffon - Casillas - Cech - Van der Sar - Mandanda - Lloris - Julio Cesar .Sıralamayı rastgele yaptım aklıma geldikçe yazdım.Bunlardan daha iyisi yok sanırım yazmayı unuttuğum varmı bilmiyorum ama bunların arasına volkanda girer bence.(Victor Valdezin iyi bir kaleci olduğunu düşünmüyorum.)

Börk
18.Mayıs.2010, 13:44
Niye girmesin ? ..

Niye girsin ?

Zekirdek
18.Mayıs.2010, 13:45
Kasımpaşa'dan da jenerıklık ol yemeıştı dımı topu sektırerek ökan üleç'e adeta asıst yapmıştı.

Arbitre
18.Mayıs.2010, 15:09
barcelonadaki valdesden iyi olduğu kesin

The.Crow
18.Mayıs.2010, 16:47
Yahu Cech dediğiniz adam basit bir ortayı elinden kaçırdı Türkiye maçında. O giriyor da hatalı gol yiyen Volkan girmezmiş. Cech gol yiyince Türkiye muhteşem oynuyo ki yediği gol basit bir ortaydı. Volkan hatalı yiyince hatalı gol :) alemsiniz. Ayrıca bence ilk 10 kaleci falan saçma. Kalecilerin performansı sürekli değişir. Neye göre defansın durumuna orta sahanın durumuna veya takımın durumuna göre bence sıralama bile yapılmaz.

Lucas Neill
18.Mayıs.2010, 17:18
barcelonadaki valdesden iyi olduğu kesin

Kesinlikle iyidir.Valdes o eski Valdes degil bence su anda iyi performans gösteriyo eskisine göre.

Flawless Victory
18.Mayıs.2010, 18:02
Başlığı görünce kesin Volkan söylemiştir dedim içimden, doğruymuş. :D

Volkan'ı ilk 50'ye almam.

BaGa TaRKaN
18.Mayıs.2010, 18:28
Volkan'a Ne Kadar Kızsalarda Ne Kadar Hatalarını Yapsada. Ne Kadar Beğenmişlik Yapsada Fenerbahçede En Çok Sevdiğim Oyunculardandır. Volkan'ın Kalitesi ve Kumaşı Bence İlk 10'a Fazlasıyla Müsait Çünkü Çok Yetenekli. Herkes Hata Yapar Ne Zaman Hata Yapacağını Kimse Bilemez Bu Yüzden Bence Fenerbahçeli Taraftarlarda En Az Diğerleri Kadar Haksızlık Ediyor. İnsan Sonuçta Ne Zaman Nerede Hata Yapacağı Hiç Belli Olmaz Ama Hata Yapıpda Kurtardığı Maçlarıda Sineye Çekmek Biraz Haksızlık Olur. Türkiyenin Bence Rüştüden Bile Daha İyi Yetiştirmiş Bir Kalecisi Var Volkan Türkiyenin Gururudur. Forumda Kimse Bana Hadi Ordan Dersiniz Biliyorum Ama Ben Volkan'ın O İlk 10'a Rahatlıkla Gireceğini Söylerim O İlk 10daki Kaleciler Çok mu Daha İyi Güldürmeyin Beni. Keşke Fener Şutlasada Volkanı Biz Alsak 15 Yıl Kale Sıkıntısı Çekmeyiz. Türkiyenin Tartışmasız Gelmiş, Geçmiş En İyi Kalecisidir Kimse Aksini İnkar Etmesin Galatasaraylı Arkadaşlar Bana Turgay Şeren Veya Trabzonlu Arkadaşlar Bana Şenol Güneş Diye Laf Ebeliği Yapmasın Bırakın Fanatikliğide Milletimizi Yücelten Herkese Sahip Çıkın Burada Fanatikliğin Borusu Ötmez... Eski Çamlar Devrileli Asırlar Oldu...

KanaKe
18.Mayıs.2010, 18:44
niye 2 aylik konu hortlatildi onu anlamadim? fener sampiyon olamayinca kötü kaleci mi oldu ?

nekop
18.Mayıs.2010, 19:19
İlk 5'te olsun ama benim tuttuğum takımın kalesinde olmasın yeter..

Flawless Victory
18.Mayıs.2010, 20:14
Yediği gollerde kolunun, bacağının veya herhangi bir kasının oynamışlığı var mıdır?

Revolution
18.Mayıs.2010, 20:18
İlk 20 veya 30'da olduğu doğrudur ama "bu seneki çıkışıyla" Onur'un ondan kötü olduğu söylenemez..

Cengo
18.Mayıs.2010, 23:37
Yediği gollerde kolunun, bacağının veya herhangi bir kasının oynamışlığı var mıdır?

Bu sezon takip ettin ise bunun söylememen gerekir, çıkardığı toplar ile fazlası ile kendisini kanıtladı zaten.

Avrupa'nın sayılı kalecilerinden biri şu an.

Ahmet Göktaş
18.Mayıs.2010, 23:55
Hobi olarak yine yap...

nekop
19.Mayıs.2010, 00:06

Durum böyleyken ve avrupada birçok önemli kulüp kaleci arayışındayken Volkan'ın adının hiçbiriyle geçmemesi çok ilginç.. Tabi sayılı derken ilk 100'de sayılıdır ilk 1000'de bu kastediliyorsa katılıyorum.

Flawless Victory
19.Mayıs.2010, 00:11
Bu sezon takip ettin ise bunun söylememen gerekir, çıkardığı toplar ile fazlası ile kendisini kanıtladı zaten.

Milli maç olsaydı görürdün Volkan efendiyi. :) Dünya Kupası'na gidememekte büyük emekleri var.

RasAnt
19.Mayıs.2010, 12:30
Defans süper ya bizim hiç pozisyon vermiyor uzaktan bi şut volkan hata yapıyor eleniyoruz değil mi ?

eGowiCh
19.Mayıs.2010, 13:17
Volkan Türkiye'nin tartışmasız en iyi kalecisi, Avrupa'da da yeri çok iyi. Fenerbahçe şampiyon olamadı diye Volkan kötü kaleci demek yanlış. Fenerbahçe şampiyon olsa, Volkan göklere çıkarılıyordu şu an. Bu sezonki performansı süperdi Volkan'ın, fazlasıyla iyiydi.

titates1
19.Mayıs.2010, 13:19
Bu açıklamayı yapmadan önce de yaptıktan sonra da formu sürekli yükseldi Volkan'ın başka takımdan biri yapsaydı büyük ihtimalle "çoğu" arkadaş özgüveni yüksek , ne olduğunu biliyor veya neden Türk oyuncusu olmasın kendi değerlerimizi böyle düşük görüyoruz ?!! gibi yorumlar yapılırdı

MeMo
19.Mayıs.2010, 13:25
Volkan gol mü yedi?Saldırın...

Cengo
19.Mayıs.2010, 14:04
Durum böyleyken ve avrupada birçok önemli kulüp kaleci arayışındayken Volkan'ın adının hiçbiriyle geçmemesi çok ilginç.. Tabi sayılı derken ilk 100'de sayılıdır ilk 1000'de bu kastediliyorsa katılıyorum.

Basındaki dedikoduları gerçek mi sanıyorsun Serhat, yapma gözünü seveyim.

Aydin
19.Mayıs.2010, 15:22
göreceli kavramları tartışıyorsunuz. ben volkanın kişiliğini hiç sevmem ama Türkiye'nin en iyi kalecisidir şimdilik bana göre. ama bu Volkan'ın maç içerisinde saçma bir hareket yapıp, bütün bir sezonu yaktığı gerçeğini de değiştirmez.

8 maç gol yemedi, Trabzon maçında iyi yer tutamadı vs. vs. golü yedi şampiyonluğu kaybetti. 2 sene önce hava topunda gereksiz yere açıldı, edu ile çarpıştı ve nonda golü attı. Fener yine şampiyonluğu kaybetti.

bundan önceki maçlarda ne kadar harika oynarsa oynasın, hep bunlar hatırlanır maalesef.

yaman76hakanFB
19.Mayıs.2010, 15:27
Biz senden dünyanın en iyi kalecisi olmanı, en inanılmaz kurtarışlara imza atmanı istemiyoruz Volkan'cığım.. Bırak; çıkması imkansız bir şutsa varsın gol olsun.. SEN YETER ki, EN KRİTİK DAKİKALARDA YEMEMEN GEREKEN SAÇMA SAPAN GOLLERİ YEME.. Mesela şampiyonluk düğümünü çözecek Sami Yen'deki maçta Nonda'dan o golü yeme.. Sevilla'dan o golleri yeme.. Schalke'den o golü yeme..

Bize senin tarzında dünyanın en iyi 10 kalecisinden biri lazım değil.. O kadar iyi olmasa da olur.. Yeter ki ne zaman ne yapacağını bilelim.. Saç baş yolduran goller yemesin yeter..

Volkan.. Başkasını bilmem.. Sana hiç mi hiç güvenmiyorum.. Bu maç beni kurtarman bir sonraki maç yakmayacağının garantisi değil.. Ne kaleci sayesinde kazanmak, ne de kaleci hatasından kaybetmek hoşuma gidiyor..

Malesef Aydın... Yine eski bir mesajıma dönmek zorunda kaldım... 13.03.2010 tarihinde yazmışım yukarıdaki satırları... Trabzon maçından tam iki ay önce... Sen ol da, şimdi altını çizme...

Sekopej
19.Mayıs.2010, 17:10
Galatasaray maçında Keita'nın topunu çıkarmasa buralarda bile olmayacaktık, belki Galatasaray ligden kopmayacaktı, son haftaya kadar onlar gelecekti ve Fenerbahçe ilk 2 dışında kalacaktı.

O zaman gerçi sorun olmazdı, şimdi ilk 2 dışında kalanlar takımlarını başarısız görmüyor, başkan, hoca istifa etsin demiyor, biz de 3. olsak belki biz de demeyecektik. Volkan neden kurtardın o gün o topu?

Fernando Gago
19.Mayıs.2010, 17:19
Volkan iyi bir kaleci ama en iyi 10 için çok daha geliştirmesi lazım kendini . Bu gömlek ona büyük gelir

eGowiCh
19.Mayıs.2010, 18:06
göreceli kavramları tartışıyorsunuz. ben volkanın kişiliğini hiç sevmem ama Türkiye'nin en iyi kalecisidir şimdilik bana göre. ama bu Volkan'ın maç içerisinde saçma bir hareket yapıp, bütün bir sezonu yaktığı gerçeğini de değiştirmez.

8 maç gol yemedi, Trabzon maçında iyi yer tutamadı vs. vs. golü yedi şampiyonluğu kaybetti. 2 sene önce hava topunda gereksiz yere açıldı, edu ile çarpıştı ve nonda golü attı. Fener yine şampiyonluğu kaybetti.

bundan önceki maçlarda ne kadar harika oynarsa oynasın, hep bunlar hatırlanır maalesef.

Öyle şey mi olur, o zaman Cech'in Çek Cumhuriyeti-Türkiye maçında yaptığı hatayı hatırlayalım hep ve onu kötü kaleci ilan edelim, dünyanın en iyisi demeyelim.

Şampiyonluğun kaybedilmesinde Volkan'ın payı %1 bile değildir. Senin verdiğin iki örnek, Trabzonspor ve Galatasaray maçları, bunlar şampiyonluğun koptuğu maçlardır ama Volkan'ı suçlu ilan etmek acımasızlıktır.

Ha eğer şöyle olsaydı, dediğin doğru olurdu: Trabzonspor maçında maçı 1-0 önde götürüyoruz, maçın artık uzatmaları oynanırken, yan top geliyor, Volkan boşa çıkıyor ve Trabzonspor golü atıyor. Skor 1-1 oluyor ve şampiyonluk gidiyor. O zaman Volkan kaçan şampiyonluğun baş mimarı olabilirdi. Ancak 23. dakikada yenilen bir gol ve hem de öyle çok bariz hatanın olmadığı bir gol yüzünden Volkan'ın tüm sezon yaptıklarını hiçe saymak anlamsız. Haftalardır gol yememe, üstelik bunlar sadece defansın başarısı değil, bireysel başarıdır da. Keita'nın son dakikadaki şutu ve Bobo'nun penaltısı, en kritik iki maçta alınan iki galibiyetin mimarı bana göre Volkan'dır.

Deus Dominus
19.Mayıs.2010, 18:34
Volkan hangi seviyededir bilemem ancak Onur Kıvrak'ın çok yakın zamanda sadece Türkiye'de değil Dünya'da en iyi kaleciler arasına gireceğini düşünüyorum. Volkan'da eksik olan şey Onur'da fazlasıyla var, Konsantrasyon.

Aydin
19.Mayıs.2010, 19:03
Öyle şey mi olur, o zaman Cech'in Çek Cumhuriyeti-Türkiye maçında yaptığı hatayı hatırlayalım hep ve onu kötü kaleci ilan edelim, dünyanın en iyisi demeyelim.

Şampiyonluğun kaybedilmesinde Volkan'ın payı %1 bile değildir. Senin verdiğin iki örnek, Trabzonspor ve Galatasaray maçları, bunlar şampiyonluğun koptuğu maçlardır ama Volkan'ı suçlu ilan etmek acımasızlıktır.

Ha eğer şöyle olsaydı, dediğin doğru olurdu: Trabzonspor maçında maçı 1-0 önde götürüyoruz, maçın artık uzatmaları oynanırken, yan top geliyor, Volkan boşa çıkıyor ve Trabzonspor golü atıyor. Skor 1-1 oluyor ve şampiyonluk gidiyor. O zaman Volkan kaçan şampiyonluğun baş mimarı olabilirdi. Ancak 23. dakikada yenilen bir gol ve hem de öyle çok bariz hatanın olmadığı bir gol yüzünden Volkan'ın tüm sezon yaptıklarını hiçe saymak anlamsız. Haftalardır gol yememe, üstelik bunlar sadece defansın başarısı değil, bireysel başarıdır da. Keita'nın son dakikadaki şutu ve Bobo'nun penaltısı, en kritik iki maçta alınan iki galibiyetin mimarı bana göre Volkan'dır.

Bana Cech'in bir hatasını gösterebilirsin. Kaldı ki bunları yazarken bu bahsettiğin şey aklıma geldi.

Sen büyük kaleci olmak istiyorsan zaten gol yemeyeceksin ve hata yapmayacaksın. Yapması gereken şeyler için niye bu kadar övüyorsunuz ki? Tamam iyi kaleci zaten ona birşey diyen yok. Ben kötü kaleci demedim. Ama Guiza neden eleştiriliyor? Gol atamadığı için. Leo Franco niye eleştiriliyor? Yetersiz olduğu için. Volkan niye eleştiriliyor? Saçma sapan hareketlerinin çoğunluğundan dolayı.

Bu yaptığı hareketlere bahsettiğin çek cumhuriyeti maçındaki kırmızı kartını da ekleyebiliriz. schalke maçı ve aklıma gelmeyen daha bir sürü maçları vardır. Evet fenerbahçe'nin buraya gelmesinde payı büyüktür. Ama son cümlemi tekrar yazayım, bunlar hatırlanmaz. Fenerbahçeli olmadığımdan bilemiyorum ama milli takım maçlarında Volkan bir saçmalık yapacak diye güven duymuyorum ona karşı. Siz duyuyorsanız ne âlâ. kendini de dünyanın en iyi 10 kaleci arasında görüyorsa ne âlâ. ama saatli bomba olup da dünyanın en iyi 10 kaleci arasına girilmez. onu da belirtmek lazım.

DisCo
19.Mayıs.2010, 19:09
Volkan bir maçta müthiş işler çıkarırken bir sonraki maçta anormal işlere imza atan bir isimdir.

Bir işte ciddi anlamda iyi isen %90 iş yaparsın. Arada %75'e inersin. Bir %90 bir %60 bir %30 olursan çok iyi kaleciyim demek bana anlamsız geliyor. Çünkü en iyi 10 kaleciden biri demek çok iyi kaleci olmak anlamına gelir.

Volkan Türkiye'de en iyi kalecidir. Avrupa'da ise iyi sayılacak bir kalecidir.

uAburak89
19.Mayıs.2010, 19:11
Güzel uçmuş Volkan, plonjonları meşhurdur zaten açıklamasına da yansımış bu. Kişilerin kendine güvenmesi takdir edilecek bir olaydır, ama bu kadar da abartıyor olması bence oldukça komik. Milli takımımızın ondan daha iyi bir kaleciye ihtiyacı var bana göre hem de uzun zamandır, şükür ki Onur Kıvrak diye bir kaleci var artık, çok kısa da Türk Milli takımının 1 numarası olacağını düşünüyorum.

Sekopej
19.Mayıs.2010, 19:19
Volkan'ın bu sene kariyerinin en iyi dönemini geçirdiğini düünüyorum, sezon başında 8'de 8 yapıldığı dönemde de çok başarılı kurtarışları vardı, takıma galibiyet getiren.

Tepki aldığı bir dönemde, toplara çıkmaktan bile korktuğu maçlar oyanamıştı, o dönemde gerçekten istikrarsızdı, zaten jöleli tepkiler falan olmuştu. O hataları zaten şu anda gündeme geliyor, kurtardıkları görülmüyor.

Bu sene yaptığı çıkışı devam ettirirse, daha iyi yerlere gelebilir.

Cengo
20.Mayıs.2010, 01:13
Güzel uçmuş Volkan, plonjonları meşhurdur zaten açıklamasına da yansımış bu. Kişilerin kendine güvenmesi takdir edilecek bir olaydır, ama bu kadar da abartıyor olması bence oldukça komik. Milli takımımızın ondan daha iyi bir kaleciye ihtiyacı var bana göre hem de uzun zamandır, şükür ki Onur Kıvrak diye bir kaleci var artık, çok kısa da Türk Milli takımının 1 numarası olacağını düşünüyorum.

Onur iyi bir kaleci ama Volkan'ın sezon boyu performansı çok iyi, fizik olarak da Volkan çok daha iyi durumda.Onur için daha herşeyin başlangıcı, Volkan top seviyesine geldi.Üst düzey bir takımda oynayabilecek seviyede performans gösteriyor ve yetenekleri de o ölçüde.

Uçmak nedir?
Volkan'ı özetlerden izleyen, arada kontrasyon kaybından yapılan tek tük hataları görüp 'Aa kötü kaleci laf sokalım' duygusunu yaşanlara çok kızıyorum, yaptığınız da bunun bir örneği.

Tüm sezon boyunca müthiş bir performans gösterdi, parmakla sayılacak kadar az hata yaptı. Aklınıza takılan bir kaç hareket yüzünden o performansı kötüleyemezsiniz. Bunun görecesi falan yok..

@DisCo
Premier League izliyor musun?
Cehc ve Reina'nın milyon tane hatası var, Digiturk yayınladığı için kimse izleyemiyor diye çok rahat konuşuyorsunuz.Hatta performansı yukarı aşağıda oynadığı için sürekli eleştiriliyorlar. Cech artık dünyanın en iyi kalecisi kabul edilmiyor.

Asla ve asla kalitelerini tartışan yok.

Sivri dilli olduğu için antipati kazanmış olabilirsiniz ama bunu yorumlarken objektifliğinize süzgecinden geçirmeden yapamazsınız. Ya iyisindir ya değilsindir. Kalburüstü demek iyi demektir zaten.Üstdüzeysindir, iyisindir, sıradansındır ya da kötüsündür.

Altıpasta karşıkarşıya kalan bir kalecinin şansı yok zaten.Bilica'nın performansı, takım savunmasındaki düşüş Volkan ile rakip hücumcuları çok fazla karşı karşıya bıraktı bir periyotta.Kaleci çok fazla pozisyona giriyorsa hata yapar, kaleciliğin kuralıdır bu. Altıpas önünden vurulan hiçbir şutta kalecinin suçu yoktur, oraya kadar getiren defansın suçu vardır. Volkan'ın yer tutuşu ile ilgili çok fazla sıkıntısı olmadı, uzaktan şutları da iyi çıkardı sezon boyu.İri fiziği, uzun boyu nednei ile çok hareketli değil, defansın olmadığı anlarda çıkış sorunu yaşabilecek bir kaleci ama zaman zaman konsantrasyon kaybı yaşabiliyor tüm Türk futbolcuları gibi duygusallığından ötürü.

Konsantrason kaybı yaşadğı bir dönem var ama onu da çabuk atlattı, takım psikolojisi çok kötüydü o dönem içinde.Sezon boyu performansı çok etkileyici.

Volkan kendisine çok inandığı için, yeteneklerini bildiği için 10 kaleciden biriyim diyor ama siz de sıradan dediğinizde hiç gerçekçi olmuyor.

@Aydın

Volkan artık saçmasapan davranışlarda bulunmuyor, zaten topu topu 3-4 pozisyonu kariyeri boyunca, oturulup pişirilip pişirilip bunlar servis ediliyor. Volkan yerinde olsam hiç umursamazdım ama o belki umursayabilir, patlayabilir, çok üzerine gidiyor herkes.

BleedingMoon
20.Mayıs.2010, 01:19
valdes bile ilk 10'da değil.

Cengo
20.Mayıs.2010, 01:26
valdes bile ilk 10'da değil.

Valdes'in yetenekleri sorgulanabilecek bir kaleci, Barcelona kalesinde olması gerektiği bile şüpheli.

eGowiCh
20.Mayıs.2010, 01:30
Cengiz abi durumu güzel özetlemiş.

Reina'nın yaptığı hatalar akıl alacak cinsten değil ama kimse onun kalitesini tartışmıyor, tartışmaz da.

Volkan eğer akıl almaz hatalar yaptıysa, Rüştü de pek çoğunu yaptı. Ama bu Rüştü'nün gelmiş geçmiş en iyi Türk kalecilerinden biri olduğunu değiştirir mi? Aydın abi demiş ki "hatalar hatırlanır", o halde Rüştü'yü de en az Volkan kadar eleştirmemiz, hatalarını hatırlamamız lazım, öyle değil mi?

Biraz objektif bakın Allah aşkına.

Volkan, Galatasaray maçında top kontrolünü farklı şekilde yaptığı için böylesine sübjektif yorumlar yapabiliyorsunuz.

Geçen yılki Arsenal, eveli yılki Chelsea maçlarındaki performans olağanüstüydü, ama nedense Schalke vurgusu yapılıyor hala.

Onur Kıvrak'ı yarım sezonluk performanstan dolayı Volkan seviyesine çıkarmak da yersiz bir tespit. Volkan yıllardır Fenerbahçe ve milli takımın kalesini koruyor, iyi bir tecrübeye sahip, Onur yolun başında, gelecekte çok iyi bir kaleci olacağını düşünüyorum. Ancak Onur'dan önce milli takım için Sinan Bolat var, Onur'dan çok daha iyi bir kaleci.

BleedingMoon
20.Mayıs.2010, 01:30
Valdes'in yetenekleri sorgulanabilecek bir kaleci, Barcelona kalesinde olması gerektiği bile şüpheli.

katalan olduğu için biraz torpilli olabilir. ancak dünyanın belki de en büyük takımının kalecisi volkan'dan daha iyidir bence. kaldı ki fenerbahçeliyim ve volkan'ın da türkiye'nin en iyi kalecisi olduğunu düşünüyorum. dünyanın en iyi takımının kalecisi bile bence ilk 10'da değilken volkan'ın bu söylemini abartı bulduğumu anlatmaya çalıştım.

Oghuse
20.Mayıs.2010, 01:32
Kim ne derse Türkiye'nin en iyi kalecisidir Volkan dünyada ilk 10 demek biraz abartı olmuş ama yine de Türkiyedeki en iyi Türk kaleci.
Onur ile karşılaştırma yapılmış evet Onur'da iyi kaleci ancak Fenerbahçe maçında kurtarışları olduğu gibi hataları oldu yan toplarda boşa düştüğü oldu, gol yememiş olması hatalarını biraz kapattı sadece.

Aydin
20.Mayıs.2010, 01:37
Cengiz, "artık saçma sapan davranışlarda bulunmuyor" derken "artık" kavramın sadece bu sezonu kapsıyorsa katılıyorum görüşüne. 2008'de çek cumhuriyeti maçında kırmızı kartı, lincoln'e kafa atması, 2009'da sami yen'de yaptığı hareket dolayı neredeyse tribünleri çökertecekti. 2010'da bu son maçta yediği golü siz hatalı bulmuyorsunuz ama hatalı bulanlar da var. en son hatırladığım kadarıyla yaptıkları bunlar.

Serkan'a da katılıyorum. Bu sene çok iyi performans gösterdi.

Bu konuda Volkan'a kötü kaleci diyen varmış gibi niye yanlış anlıyorsun ki lafı Egemen. İlk 10 içinde görmüyoruz sadece. bu da göreceli bir kavramdır. sence dünyanın en iyi kalecisidir. Senin yaptığın yorum objektif de bizimkisi mi değil?

ozaniel
20.Mayıs.2010, 01:39
Açıkçası Volkan'ın en büyük sorunu istikrarsızlık. Bir kaleci için istikrar çok önemli. Kurtardığı maçlar olabilir ama saçma hatalarıyla çok maçı da kaybettirdi. En iyi Türk kalecilerden biri ama Avrupa'da Volkan'ı almak isteyen bir takım düşünemiyorum(kalburüstü ve orta seviye takımları kastediyorum).

Trabzonspor
20.Mayıs.2010, 01:41
Kim ne derse Türkiye'nin en iyi kalecisidir Volkan dünyada ilk 10 demek biraz abartı olmuş ama yine de Türkiyedeki en iyi Türk kaleci.
Onur ile karşılaştırma yapılmış evet Onur'da iyi kaleci ancak Fenerbahçe maçında kurtarışları olduğu gibi hataları oldu yan toplarda boşa düştüğü oldu, gol yememiş olması hatalarını biraz kapattı sadece.

Onur şuan kimse ile kıyaslanmamalı bence henüz yeni kaleyi devralmış bir isim.Ama birde onun hatası olduda Volkanın olmadı mı?Kupa maçınıda göz önüne al bakalım.2 maçta hangisi daha hatalıydı.Bunu karşılaştırmak için yazmadım yanlış anlaşılmasın.

Oghuse
20.Mayıs.2010, 01:44
Onur şuan kimse ile kıyaslanmamalı bence henüz yeni kaleyi devralmış bir isim.Ama birde onun hatası olduda Volkanın olmadı mı?Kupa maçınıda göz önüne al bakalım.2 maçta hangisi daha hatalıydı.Bunu karşılaştırmak için yazmadım yanlış anlaşılmasın.

Aynı şeyden bahsediyorum Mustafa. :D

Aydin
20.Mayıs.2010, 01:46
Onur daha işin başında sayılır. Volkan ile kariyer olarak kıyaslanamaz ama önümüzdeki sezon performansları bakımından kıyaslanabilecek seviyeye gelir. Ve umarım milli takımın kalesini de devralır bu performansını sürdürüp.

Trabzonspor
20.Mayıs.2010, 01:54
Aynı şeyden bahsediyorum Mustafa. :D

Tamam ne kızıyon.

Bencede seneye göstereceği performans önemli bu seviyeyi daha da yukarı çekerse kuşkusuz üst düzey bir kaleci olur.

Şenol hoca Onur için müthiş bir fırsat herhalde Şenol hoca gibi başka bir kaleci bulamazdı ders almak için.

eGowiCh
20.Mayıs.2010, 02:05
Onur Fenerbahçe'nin kapısından dönmüştü. Karşıyaka'da oynarken, Rıdvan Dilmen yanlış hatırlamıyorsam ya Karşıyaka'nın sportif direktörüydü ya da görevlisi değildi, ancak Onur'un transferi için Fenerbahçe ile Rıdvan Dilmen aracılık edip anlaşmıştı diye hatırlıyorum. R.Dilmen, Onur'u yakından tanır, Karşıyaka'da görev aldığından dolayı. Onur galiba Fenerbahçe'de forma şansı bulamayacağını düşünerek Trabzonspor'u tercih etmişti ve tercihinin meyvalarını topluyor bugün.

Sekopej
20.Mayıs.2010, 11:12
Onur Fenerbahçe'nin kapısından dönmüştü. Karşıyaka'da oynarken, Rıdvan Dilmen yanlış hatırlamıyorsam ya Karşıyaka'nın sportif direktörüydü ya da görevlisi değildi, ancak Onur'un transferi için Fenerbahçe ile Rıdvan Dilmen aracılık edip anlaşmıştı diye hatırlıyorum. R.Dilmen, Onur'u yakından tanır, Karşıyaka'da görev aldığından dolayı. Onur galiba Fenerbahçe'de forma şansı bulamayacağını düşünerek Trabzonspor'u tercih etmişti ve tercihinin meyvalarını topluyor bugün.

Engin Trabzon'un başına geçince Rıdvan'ı da danışman gibi bir şey yaptılar, hem Rıdvan'ın Karşıyaka sevgisi hem Engin'in isteği vs. Rıdvan bu tür transfer işlerinde yardımcı olacaktı Engin'e. Fenerbahçe'yle Trabzon'un verdiğinin 3 katı fiyata anlaşıyor ama Onur'un Trabzon'a satıldığını öğreniyor. Beni danışman yapıyorsunuz ama danışmıyorsunuz diyerek de, bu olaydan sonra Karşıyaka'da ki görevini bırakıyor.

Trabzonspor
20.Mayıs.2010, 11:19
Onu Fenerbahçe'ye gelse sanki Volkan'dan şans mı bulacaktı ki böylesi bence Onur için daha hayırlı olmuş.

Fenerbahçe ne adamları yuttu p pnlardan biri olurdu.

Sekopej
20.Mayıs.2010, 11:29
Nice adamları Trabzon da yutmuştur, Beşiktaş da Galatasaray da Mustafa. Bir Türk kalecinin rahatlıkla forma giyebileceği bir kulüp Fenerbahçe, Şenol Güneş gelmese hala Sylva ya da Tolga oynardı kalede.

Hem olay keşke Fenerbahçe'ye gelseydi değil ki, bir anda çıkış yapmışsın.:) Sadece Karşıyaka yönetiminin böyle bir kaleciyi, geleceği parlak olduğu o dönemden belli olan bir kaleciyi, çok ucuza elinden bırakmasına benim tepkim, bunu ilk transfer gerçekleştiğinde de yazmıştım.