View Full Version : İstanbul BB. - Diyarbakırspor [25. Hafta]
http://i41.tinypic.com/1z2dno8.png
Nedvedmania
13.Mart.2010, 18:43
Olimpiyat stadını bursalılar dolduracakmış.
bursa_mc
13.Mart.2010, 18:45
Milletin işi gücü yok Diyarbakır için Olimpiyata mı gidecek :D:D
tarikko
13.Mart.2010, 18:46
Yok artik..
Professeur
13.Mart.2010, 19:08
Diyarbakırspor bu maçta sürpriz yapabilir.Dikkat diyorum...
KaPaLı
13.Mart.2010, 19:22
Saldır İstanbul Büyükşehir Belediye :j:
Nedvedmania
13.Mart.2010, 19:22
Ben öyle duydum valla :) Bende pek inanmadım ilk başta. Belki burdaki bursalıların bir bilgisi vardır diye yazdım :)
bursa_mc
13.Mart.2010, 19:25
Diyarbakırspor maçı alır yani aldırırlar.İçimizdeki Diyarbakır aşkı bambaşka..!!!
nannar
13.Mart.2010, 19:26
İBB fark atsa da şunlar iyice düşse aşağılara...Ligin keyfini kaçırıyor bu tür olaylar
tarikko
14.Mart.2010, 16:25
IBB 89'da Tum'un attigi golle 1-0 one gecti..
TR.CaPTaiN
14.Mart.2010, 16:25
Diyarbakır taraftarı sahaya girmiş, oyuncular soyunma odasına kaçmış.
bugra 1905
14.Mart.2010, 16:26
Hadi Bakalım Bunada Bir Kılıf Bulun İlk Maçtan Dolayı Bursasporu Suçluyordunuz Buradada Bursasporun Parmağı Var Demi?
tarikko
14.Mart.2010, 16:29
Yuh ya yeter artik !!!
LadroN
14.Mart.2010, 16:30
Diyarbakıra değil 3 maç ceza 33 maç ceza versen gene yetmez.
Knightmare
14.Mart.2010, 16:32
stadyumlarda polis yerine asker görevlendirilsin diyorum ben, birde vur emri verilsin :) böylece önüne geçeriz taşkınlıkların, olayların. Emniyet güçleri çok pasif kalıyor.
Fearless Coward
14.Mart.2010, 16:33
TFF'nin başına 3 yaşındaki çocukları getirseler onlar bile daha akıllı bir karar verir yav.. :S Al işte adamlar stadı uçakla bile basarlar..
BaFraLı
14.Mart.2010, 16:35
TFF'ye selam olsun.Bu sefer ne yapacaklar bakalım.
Bordo61Mavi
14.Mart.2010, 16:37
Bu nasil bi federasyon, adamlar futbolcu kovaliyor simdide yurekli olsana Federasyon. Diyarbakir lige boyle renk katiyorsa ben istemiyorum katmasin o rengi
Crocodile1963
14.Mart.2010, 16:39
3 maç ceza açıklandığında çok ağır demişlerdi bazıları yine aynı karardalar mı acaba ?
Bordo61Mavi
14.Mart.2010, 16:47
Diyarbakirin az akli varsa ligden cekilsinler ha cekilmiyorsalar Tff bi zahmet sunlari tekrar bank asya ya yollasinlar. Kalirsalar ligde seneye hersey dahada kotu olur
Crocodile1963
14.Mart.2010, 16:48
Öyle deme İBB taraftarları attıkları gol sonrası Diyarbakırı tahrik etmişlerdir. . .
bugra 1905
14.Mart.2010, 16:50
Bu Maç Durdu Bursaspor-İBB Maçlarını Hükmen Verirse Diyarbakır Küme Düşer Bir Sezonda 2 Hükmen Mağlubiyet Olursa Küme Düşürülüyor
Göster Adilliğini TFF
RaSenGan
14.Mart.2010, 16:50
Bu maç da ertelendi.
RaSenGan
14.Mart.2010, 16:52
3 maç cezayı 4 maç yaparlar :)
anilla
14.Mart.2010, 16:53
İstanbul BŞB - Diyarbakırspor maçı tatil edildi!
FLAŞ! Turkcell Süper Lig'de 25. hafta maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Diyarbakırspor arasında oynanan maç Diyarbakırspor taraftarlarının sahaya girmesi nedeniyle durdu.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un 88. dakikada Herve Tum'un attığı golden sonra sahaya giren 30 kadar Diyarbakırspor taraftarı maçın durmasına sebep oldu.
Sahaya giren Diyarbakırspor taraftarlarını, Diyarbakırsporlu futbolcular sahadan çıkarmak için büyük çaba verdi.
Hakem Hüseyin Göçek'in Herve Tum'un attığı golden önceki serbets vuruşta yanlış karar verdiğini düşünen taraftarlar sahada İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcuları kovalarken, futbolcular soyunma odasına kaçtı.
Yaşanan olayların ardından hakemler de soyunma odasına girdiler. Taraftarlar ise polis tarafından tekrar tribüne gönderlip, güvenlik kordonuna alındu.
14.03.2010
Kaynak : DHA
LadroN
14.Mart.2010, 16:54
Bu Maç Durdu Bursaspor-İBB Maçlarını Hükmen Verirse Diyarbakır Küme Düşer Bir Sezonda 2 Hükmen Mağlubiyet Olursa Küme Düşürülüyor
Göster Adilliğini TFF
Bu tff kesin son üç dakikayı oynatır ligimizin rengi gitmesin diye:D
Hadi Bakalım Bunada Bir Kılıf Bulun İlk Maçtan Dolayı Bursasporu Suçluyordunuz Buradada Bursasporun Parmağı Var Demi?
Hala suçlu arama derdindesiniz. Olay futbolu aştı diyoruz. Federasyon diyara 20 maç ceza verse nolur? Ülke bölünüyor. Bu bizim derdimiz.
BlackEagle19o3
14.Mart.2010, 16:56
Diyarbakır küme düşürülmelidir.Bursa maçındaki olayların nedeni olarak Bursalıların ilk maçta kendilerini tahrik ettiğini ileri süren Diyarbakırlılar bakalım bu sefer ne bahane üretecek.Belediye işçileri tahrik etmiştir belki kim bilir.
Aynen bence de artık küme düşürülmelidir bu takım.
LadroN
14.Mart.2010, 16:59
Diyarbakır küme düşerse en çok fenerbahçenin işine yarar:D Şaka bir yana takım gereğinden fazla antipati topladı.
Bordo61Mavi
14.Mart.2010, 17:00
Benden forum yoneticilerine tavsiye, olaylarin daha goruntuleri resimleri cikmadan bi konunun kapanmasi. Cunki sozler cirkinlesebilir o goruntulere baktiktan sonra , bi Diyarbakir yuzunden arkadaslar ceza almasin
RaSenGan
14.Mart.2010, 17:00
Ligimize yeterince renk (!) kattılar düşürülsünler artık bir zahmet.
LadroN
14.Mart.2010, 17:03
Artık EURO 2016 elden gitti gibi.Hemde bu olaylar turnuvayı almamız halinde final müsabakasının oynanacağı stadda oluyor.
bugra 1905
14.Mart.2010, 17:04
Artık EURO 2016 elden gitti gibi.Hemde bu olaylar turnuvayı almamız halinde final müsabakasının oynanacağı stadda oluyor.
Zaten İtalya Varken Biz Alamazdıkki:s7:
LadroN
14.Mart.2010, 17:07
Zaten İtalya Varken Biz Alamazdıkki:s7:
Olan ihtimali de öldürüyoruz.
Benden forum yoneticilerine tavsiye, olaylarin daha goruntuleri resimleri cikmadan bi konunun kapanmasi. Cunki sozler cirkinlesebilir o goruntulere baktiktan sonra , bi Diyarbakir yuzunden arkadaslar ceza almasin
Arkadaş doğru birşey söylemiş. Bölücülerin çıkarttıkları olay sayesinde kimsenin ceza almasını istemem. Bu yüzden yazdıklarımızda nefreti hepimiz taşıyacağız ama biraz daha üsturuplu yazalım.
Sekopej
14.Mart.2010, 17:11
Diyarbakır'ı da TFF düşürürse, tüm dünya güler bize, ligin rezilliğine. 2 takımı federasyonun düşürdüğü bir ligin, marka değeri artsın diye boşuna çabalamasına gerek yok.
Ha bu Diyarbakır olayı futbolu, federasyonu aşan bir durum, bu kadar cüretkar olmalarını sağlayanlar utansın, onların hatasıdır ve temizleme işine gelince sesleri çıkmaz.
Maçları hükmen vermek de çok zor olacaktır federasyon ama unutulmasın, bu provakasyonu yapanlar da başarılı oldu, çünkü orada askerimize kurşun sıksalar, dağda, hepimiz birlik olacaktık, şimdi ne yapıyoruz, ülkeyi bölmek isteyenlerin ekmeğine sağ sürdük, Diyarbakır'ı artık bizden değilmiş gibi görmeye başladık. Eminim ki, bu provakasyonu yapanlar şimdi keyifle, Diyarbakır'ın dışlanmasını, federasyon tarafından küme düşürülmesinin beklenmesini izliyorlar ki, bakın bizi saha dışı olaylarla düşürdüler diyerek, oradaki cahil halkı kandırmaya devam etsinler
Şu anda Diyarbakır'a duyulan nefret, edilen küfür ve hakaretlerin ne kadar fazla olduğunu herkes biliyor, ve bu tepkiler terör örgütüne yapılmıyor çünkü hedefi saptırdılar. Şimdi Diyarbakır'ın düşürülmesini ve mağdur, ezilen edebiyatı yapmayı bekliyorlar ki bunu kullansınlar.
Peki düşürülmeyi haketmiyor mu, evet hakediyor, federasyon da artık buna direnemez. federasyon siyasi iradenin sorumluluğunu üzerine almak istemediği için, kendini dışarda tutmaya çalışsa da, artık zor. Siyasi idare bu olaya el atmazsa daha doğrusu, düzgün şekilde el atmazsa, daha beter günleri de görmemiz yakındır çünkü ligden düşse de seneye Bank Asya'da Diyarbakır maç yaparken, pkk dışarı diye bağıranlar ya da bir kesim tarafından bağırtılanlar ortaya çıkacak.
Geçmişte bölünmüş ülkelerde yaşananları incelediğimizde, bölmenin dağa çıkıp, silahla olmadığını gördüğümüzde, psikolojik olarak neler yapıldığını gördüğümüzde ve ülkemizde yaşananlara baktığımızda, silahla yapılamayanı başka yollardan yapma çabasında olduklarını anlıyoruz.
Bu vatanın bizim olduğumuzu ve kimsenin bölmeye gücü yetmeyeceğini tekrardan herkese gösterme zamanıdır.
Bordo61Mavi
14.Mart.2010, 17:12
http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/GaleriDetay.aspx?cid=33675&p=23&rid=155
Bu adamlar napiyor nereye kosuyor !!!
Sekopej
14.Mart.2010, 17:15
Bu da futbol üstü bir durum. Ülkede istikrar sağlanamazsa, içeride huzur ortamı, birlik sağlanamazsa, böyle bölücülerin sesi çok çıkar.
Böyle büyük bir turnuvanın da bu ülkeye katacağı çok şeyler var ama bu ülkeyi sevmeyenler, gelişmesini stemeyenler, yıllardır çarka çomak sokup duruyorlar.
Bu nedenle olay federasyon üstüdür diyorum, bu nedenle çözüm federasyonda, federasyonun vereceği 5 maçta ya da 10 maçta değildir diyorum. Diyarbakır'ı bugün amatöre de düşersen, başka yerde bu pravakatörler yine karşımıza çıkacak.
KaPaLı
14.Mart.2010, 17:29
Eğerki Bursa maçında ve İBB maçında hükmen mağlup olurlarsa Bank Asya 1. lig'e düşürülecekler. TFF bu sefer doğru kararı al düşür şunları.
O rezil maçta 3 maç verip gösterdin zaten tarafsız ( ! ) olduğunu. Bari bu sefer yapma.
Knightmare
14.Mart.2010, 17:31
yemin ediyorum o hayvanlardan birini elime verseler öldürene kadar döverim...
KaPaLı
14.Mart.2010, 17:33
Artık bunların suyu ısındı. Federasyon böyle bir karar alması gerekiyo artık. Güleceklerse gülsünler. İngiltere'de böyle bir olay yaşansa ne olurdu acaba ?
Sekopej
14.Mart.2010, 17:33
Çok güzel yazmışsın serkan ama onların şahlanmasına başka güçler izin veriyor diye TFF de mi buna izin verecek. Kimse geçmiyecekte önüne ufak ufak cezalar verip olayları yatıştırmaya mı çalışiacaklar. Benim kızgınlıgım bunadır. Devledin başka kanadı buna izin veriyorsa diğer kanadı bunun önüne geçsin.
İşte federasyonu aşar bu durum, federasyonun görevi futbolu yönetmektir, bu işle ilgilenmesi gereken kişiler şimdi elbette sessiz kalacaklar. Siyasilerden Bursa maçından sonra gelen bir açıklama oldu mu, bir önlem almaya yönelik çalışma içerisinde olduklarından bahsettiler mi?
Federasyon düşürecek, ülkenin üzerindeki bu huzursuz ortam bitecek mi? Eğer bitecekse, Diyarbakır'ı amatöre kadar düşürsünler ama bitmeyecek.
Federasyon tıkandı, onları rahatlatmak gerek, dışarıya açıklanmıyor ama bu 2 maçla ilgili alacakları kararda siyasi etkiler de olacak, baskılar da. Bu nedenle federasyon gerekeni yapamayınca, suçlu federasyon olacak, hedef saptırılmış olacak, gerçek sorumlular hiç kendilerine bulaştırmadan yollarına devam edecekler.
Oynanan oyunları görmek gerekiyor, bu nedenle diyorum geçmişte bölünmüş ülkelerde yaşananlara bakalım diye.
Ha bu ülke bölünür mü, ASLA. İsteyen istediği provakasyonu yapsa da bölünmez. Ama ülkede huzur da olmaz, istikrar da, yaşam standartımız normale yaklaşacak diye beklerken ömrümüz geçer, gider...
Bu konunun tek bir basamağı yok. İç içe geçmiş konuların hangi tarafından bakarsan birisi haklı konuma geliyor.
Bugün siyasi anlamda yapılan yanlışların sonucu olarak Federasyon zor durumda kalmıştır. Hala baskı yediğinden gerekenide yapamamaktadır.
Federasyonun hatalı olduğu tek yer olayların olacağını bildiği halde Bursaspor maçını başka ilde seyircisiz oynatmamaktır.
Crocodile1963
14.Mart.2010, 18:03
Şöyle bir sorunda var. Eğer TFF Diyarbakırı lig düşürürse, Rakiplerimizin onlarla oynuyacağı maçlar var. Gerçi ne değişir bilemem ama o açıdan bizim için kötü olmuş olacak. Sanırım tüm takımlara 3 puan verilecek.
Kalan maçlardaki takımlara üç puan verilecek. (Eğer düşürürlerse)
Bursaspor
14.Mart.2010, 18:07
Eğer ki,
Diyarbakırspor, 17. dakikada tatil edilen Bursaspor maçından ve 87. dakikadan sonra duran ve daha sonra tatil edilen İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçından da hükmen mağlup sayılırsa; TFF'nin şurada (http://www.tff.org/Resources/TFF/Documents/2009DK/TFF/talimatlar/Futbol-Musabaka-Talimati-Son11.pdf) bulunan talimatın 20. maddesine göre, bundan sonraki maçlarının tamamında hükmen 3-0 mağlup sayılacak ve rakiplerine 3 puan eklenecektir. Diyarbakırspor ile daha önce oynanmış maçları kapsamayacaktır.
Ayrıca bu takım aynı sezon içerisinde iki kez hükmen mağlup sayılacağı içinde Bank Asya 1. Lig'e düşürülecektir.
Bakalım TFF bu maç hakkında ne zaman toplantı yapacak acaba, daha bizim maç ile ilgili bir türlü toplantı yapamadı.
Memedov
14.Mart.2010, 18:19
Vallahi çıkmam çıkmam, billahi çıkmam çıkmam..
LaigLeNoiR
14.Mart.2010, 18:35
Bank Asya'ya düşmesi de çözüm değil. Bu takım zaten bu sebepten dolayı oradaki siyası olaylardan dolayı Süper Lige çıkartılmadı mı ?
Hem Bank Asya'da kiler insan değil mi , takım değil mi ?
Delikanlı ise eğer bence Diyarbakırspor başkanı çıkar ve der ki biz Diyarbakırspor olarak istememize rağmen Türkiye'ye zarar veriyoruz ve bu sebepten dolayı da profesyonel liglerden çekiliyoruz.
Ancak böyle birşey olursa her şey son bulur. Yoksa bu olaylar bitmez Bank Asya'ya düşünce. Emin olun orada ki çoğu takımın taraftarı Süper Ligdeki takımların taraftarlarından hem daha çok hem de daha ateşli.
bjk4ever
14.Mart.2010, 18:51
Hmm, demek ki kume dusmesi bundan evvelki maclari kapsamayacak. Oyle olsa BJK acisindan muthis bir avantaj olacakti, ama nasip degilmis.
Knightmare
14.Mart.2010, 18:53
hiçbirşey son bulmayacak, bu ülkeyi karıştırmak için ellerinden geleni yapıyor bazı kesimler, amaçlarına da ulaşmadan bırakmayacaklar. Bak futbola da bulaştırdılar işi...
Bu olayların getirisi şudur.
Diyarbakırspor, Diyarbakır şehrinin takımıdır. Ancak kürtlerin takımı haline getirilmeye çalışılıyor. Barcelona olayınıda kendilerine örnek etmişler...
İkinci olarakta Diyarbakır'ı ötekileştirme yoluna gidiyorlar. Takım ligden düşecek ve yalnız kalacak. Bunların sonucunda da cahil kafaları daha rahat kendi saflarına çekecekler.
Tabi yapılan bunca saygısızlığa rağmen herkesin ılımlı yaklaşımı bizler tarafından yanlış algılanmamalı. Çünkü yorum yapanlar olayın farkında. Diyarbakır'ın olaya alet edilmiş bir yer olduğunun farkındalar. Bugün Galatasaray üzerinden bu oyunlar oynansa hepimiz Galatasaray'a lanet edecektik. Diyarbakır bu anlamda bir kurbandır.
Tabi olayın bu boyutu ile yapılanların kabul edilemeyeceği gerçeği farklı konulardır.
Knightmare
14.Mart.2010, 19:08
kürtlerin takımı da değil, direkt pkk'nın takımı gibi görmeye başlamışlar artık. Kürtlerle alıp veremediğimiz yokki, tanıdığım sevdiğim saydığım birçok kişi var öyle.
bjk4ever
14.Mart.2010, 19:16
Anlamadigim sey neden Ankarasporda evvelki maclar 0-3 tescil edildi de Diyarbakir'da edilmez?
Bursaspor
14.Mart.2010, 19:23
Ankaraspor olayı tamamen farklı bir olay, orada yönetim kademeleri aynı olan ya da aralarında bağlantı bulunan takımların aynı ligde yer alması yasak olduğu için ligden düşürüldü. (OFTAŞ örneğini vermeyelim, bu konu çok fazla tartışıldı. Yeri burası değil.) Ayrıca biri disiplinsel bir olay, diğeri ise hukuki bir olay.
Diyarbakırspor olayında ise durum şu, taraftarlarının çıkarmış olduğu olaylardan ötürü maç oynanamaması ve bundan ötürü maçların tatil edilmesi. TFF'nin talimatı gayet açık ve net, bu tür olay birden fazla kere olduğunda yapan takıma bir alt lige düşürülme cezası veriliyor. Ve son olaydan sonraki tüm maçlarında hükmen mağlup sayılıyor. Bu bundan önceki maçlarını ilgilendiren bir durum değil.
Nasıl ki İngiltere'de ya da başka liglerde finansal krize giren takımlardan puan düşmeleri oluyorsa ve yine buna benzer olaylarda ligden düşürülme cezası veriliyorsa bu olayda yukarıdaki gibidir.
HooijDonk07
14.Mart.2010, 20:44
Yeter artık ya Diyarbakır ligden düşürülsün.
Addolorato
14.Mart.2010, 20:47
Anlamadigim sey neden Ankarasporda evvelki maclar 0-3 tescil edildi de Diyarbakir'da edilmez?
O zaman ligin başıydı eğer Diyarbakırspor'u küme düşürürlerse dedigin gibi bütün ligin dengeleri değişir atıyorum Fenerbahçe sanırım içeride dışarıda berabere kalmıştı Diyarbakır'la şimdi eklenecek 4 puan çok şey değiştirir ve çok fazla tepki alır..
scar face
14.Mart.2010, 20:47
Bu takım tamamen bir terör örgütünün kurbanı vaziyetindedir...Yazıklar olsun ne diyim ki Diyarbakırlı günahsız insanlara acıyorum...
Büyük ihtimalle ligden düşürürler...Kahrolsun PKK...
scar face
14.Mart.2010, 20:48
O zaman ligin başıydı eğer Diyarbakırspor'u küme düşürürlerse dedigin gibi bütün ligin dengeleri değişir atıyorum Fenerbahçe sanırım içeride dışarıda berabere kalmıştı Diyarbakır'la şimdi eklenecek 4 puan çok şey değiştirir ve çok fazla tepki alır..
İçerde 1-1 berabere kalmıştık,dışarda 3-1 yenmiştik...
sentugo
14.Mart.2010, 20:59
Diyarbakırın başkanı diyor ki "Bunlar bizim tarafatarımız olamazlar, tamamen provakatörlük"
katılyıorum..
Büyük bir ihtimal ile ligten düşürüleceklerdir.. Ankaraspor olayıyla alakası olmadığı için bundan önceki maçlarda normal sayılıp, bundan sonraki maçlarda 3-0 malubiyet alacaklar.. Bursaspor maçı içinde 3-0 malubiyet alıcaklar. Ve böyle biticek bu iş..
Yaptıkları ayıp. Akılsızlık...
scar face
14.Mart.2010, 21:20
Eğer Diyarbakır ligde kalsaydı şehir göz önünde kalacaktı,Kentin ekonomisi daha iyi durumda olacak,gençler,yaşlılar,çocuklar geleceğe daha iyi bakacaktı...
Tabi bunların olmasını istemeyen örgüt sayısal üstünlük ve eroin ticaretinin akmaması için Diyarbakırspor'u kurban olarak seçmiştir...
Kahrolsun PKK.Ama ülkemizi asla böldürmeyeceğiz...
Crocodile1963
14.Mart.2010, 22:05
Büyük olasılıkla Diyarbakır'ı düşürmemek için İBB maçı 1-0 tescil edilecek, Bursaspor maçı ise hükmen verilecek gibi duruyor. Her iki türlü de Diyarbakır iki maçtan da mağlup ayrılmış olacak ve bir şans daha verilecek. . .
bjk4ever
14.Mart.2010, 22:24
Benim mantigim bunu kabul etmiyor. O zaman |FB ve BJK'ye inanilmaz haksizlik olacak. Veya Diyarbakir ile 2x oynamis takimlara daha da buyuk haksizlik olacak. Benim bildigim bir takim bir alt lige dusurulurse puanla duser ve o ana kadarki maclar hukmen maglup olarak tescil edilir....
DenizlispoR
14.Mart.2010, 22:30
Diyarbakırspor maçlarını yakın bir şehirde oynarsa çok daha iyi olacak :).
bjk4ever
14.Mart.2010, 22:35
Bu maddede belirtilen sebeplerle aynı sezonda ikinci kez müsabakanın tamamlanamamasına sebebiyet veren takımlar, bulunduğu sezonda müsabakalardan çıkarılarak, bir alt lige düşürülür ve bu takımla müsabakası olan takımlar müsabakayapmaksızın hükmen galip sayılırlar.
Bulundugu sezon derken tum sezonu kapsamiyor mu? Ben de sirket hukuku derslerine girdim ve hukukta yazilanlari dogru algilamanin ve edebiyatin onemini biliyorum, o yuzden soruyorum. Daha onceki orneklerde neler oldu mesela?
LadroN
14.Mart.2010, 22:38
Benim mantigim bunu kabul etmiyor. O zaman |FB ve BJK'ye inanilmaz haksizlik olacak. Veya Diyarbakir ile 2x oynamis takimlara daha da buyuk haksizlik olacak. Benim bildigim bir takim bir alt lige dusurulurse puanla duser ve o ana kadarki maclar hukmen maglup olarak tescil edilir....
Ne söylersen söyle bir şey değişmeyecek.Kural böyle diyor.
Bursaspor
14.Mart.2010, 22:50
Büyük ihtimalle İBB maçını 1-0 tescil edeceklerdir. Gerekçe olarak da maçın bitimine az süre kaldığı söylenebilir ama niyet bellidir.
Bursaspor maçı ise 3-0 hükmen Bursaspor lehine sonuçlanacaktır, Diyarbakırspor'a da bu maçtan sonrada yine 40.000 TL civarı gerçi ikinci tekrar oldu, 80.000 olur büyük ihtimalle bir para cezası gelir.
Ve lig böyle devam eder. Ama eğer talimatlar uygulanacak denirse yukarıda da anlattığım gibi Diyarbakırspor, Bank Asya'ya düşen ikinci takım olur.
BeeTLeJuiCe
14.Mart.2010, 23:05
Diyarbakırsporu küme düşürmek yerine, taraftarı küme düşürsünler. Diyar'ın tüm maçlarına içeride yada dışarıda taraftar yasağı getirilsin. Coritibada olduğu gibi efsanevi bir ceza verilsin. İçeride 50 maç tarafsız ve seyircisiz, Dışarıda 50 maç taraftar götürmesin gibisinden.
RaSenGan
14.Mart.2010, 23:10
Diyarbakırsporu küme düşürmek yerine, taraftarı küme düşürsünler. Diyar'ın tüm maçlarına içeride yada dışarıda taraftar yasağı getirilsin. Coritibada olduğu gibi efsanevi bir ceza verilsin. İçeride 50 maç tarafsız ve seyircisiz, Dışarıda 50 maç taraftar götürmesin gibisinden.
Bu federasyon mu bunları yapacak ? :)
izmer96
14.Mart.2010, 23:49
Diyarbakiri herseyden once kesinlikle kume dusurmezler , cunku diyarbakirin kume dusmesi bu isleri yapan provakatorlerin istediginin olmasi demektir , federsoyunun yapmasi gereken bence sudur , bursa maci 3-0 hukmen maglup , ibb maci 1-0 tecil edilmesi , 20 macda icerde disarda seyircisiz oynama cezasi , icerdeki maclarin batida tarafsiz bir sahada oynanmasi , en mantiklisi budur
ToRoSKaPLaNı
14.Mart.2010, 23:53
Çok az kaldı ligin bitmesine.Diyarı ligden düşürmeyi düşünmezler bu saatten sonra.Zaten takım kümede büyük ihtimallede bu olaylardan sonra kendini toparlayamayacak.Yani öyle bir radikal karara gerek kalmayacak
BeeTLeJuiCe
14.Mart.2010, 23:57
Diyarbakiri herseyden once kesinlikle kume dusurmezler , cunku diyarbakirin kume dusmesi bu isleri yapan provakatorlerin istediginin olmasi demektir , federsoyunun yapmasi gereken bence sudur , bursa maci 3-0 hukmen maglup , ibb maci 1-0 tecil edilmesi , 20 macda icerde disarda seyircisiz oynama cezasi , icerdeki maclarin batida tarafsiz bir sahada oynanmasi , en mantiklisi budur
Batı'ya gerek yok, ceza takıma değil seyirciye verilmeli bence. Komşu illerin birinde oynanabilir, Urfa'nın güzel bir stadı var, gerçi taraftar olmayacak ama o kullanılsın :)
izmer96
14.Mart.2010, 23:58
http://img15.imageshack.us/img15/926/58959232.jpg (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fimg15.imageshack.u s%2Fi%2F58959232.jpg%2F)
http://img202.imageshack.us/img202/1549/100uk.jpg (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fimg202.imageshack. us%2Fi%2F100uk.jpg%2F)
ilk koydugum resimde kirmizi kareye aldigim adam sahaya ilk giren ve insanlari galeyana getiren adamdir , 2. resimdede ayni kisinin mac sonunda diyarbakirspor un baskanin hemen arkasinda oldugunu goruyorsunuz , bu eleman diyarbakir baskaninin staddan ayrildigi grubun icindedir , bu provakasyon islerinin ne denli derinlerde oldugunu gosteren bir resim !
KaPaLı
15.Mart.2010, 00:00
Geçen haftada aynısıydı işte. Ben koydum resmi kimse göz önünde bulundurmamıştı o görüntüyü ama bu haftadan sonra görmüştür herkes. Eee hani bunları yapan diyarbakırlı değildi. Baksanıza başkanın has adamı.
Crocodile1963
15.Mart.2010, 00:03
Bu olayları zaten Diyarbakırın ligde kalmasını istemeyenler çıkartıyor ancak bu kişiler bilinmesine rağmen neden Diyarbakırspor yönetimi bunlara bir önlem almıyor veya yetkililerden önlem almasını istemiyor anlayamıyorum ?
izmer96
15.Mart.2010, 00:16
Bu olayları zaten Diyarbakırın ligde kalmasını istemeyenler çıkartıyor ancak bu kişiler bilinmesine rağmen neden Diyarbakırspor yönetimi bunlara bir önlem almıyor veya yetkililerden önlem almasını istemiyor anlayamıyorum ?
Olay sudur , ''bir takim'' ekstrem gruplar diyarbakir takiminin icine kadar girmistir ve takimi kullaniyorlar , amaclari cok basit bu tip olaylar cikartip takimin antipati toplamasini saglamak dir ve gerekirse kume dusmesini saglamakdir , boyle bir durum yarattiklari anda bakin iste bizi disliyorlar , ayrimcilik yapiyorlar bizim bizden baska dostumuz yoktur tarzi bir ortam yaratip gencleri yanlarina cekmekdir , olay bukadar basittir , ama bu oyuna dusmemek birazda bizim elimizde , bu takimin Diyarbakir sehrinin takimi oldugu asla unutulmamali sadece su anda yanlis kisiler takimin icine kadar sizmistir bunu anlamak cok onemli , bu sekilde dusunup buna gore yorumlarinizi yaparsaniz daha saglikli sonuclar cikar diye dusunuyorum
Olay sudur , ''bir takim'' ekstrem gruplar diyarbakir takiminin icine kadar girmistir ve takimi kullaniyorlar , amaclari cok basit bu tip olaylar cikartip takimin antipati toplamasini saglamak dir ve gerekirse kume dusmesini saglamakdir , boyle bir durum yarattiklari anda bakin iste bizi disliyorlar , ayrimcilik yapiyorlar bizim bizden baska dostumuz yoktur tarzi bir ortam yaratip gencleri yanlarina cekmekdir , olay bukadar basittir , ama bu oyuna dusmemek birazda bizim elimizde , bu takimin Diyarbakir sehrinin takimi oldugu asla unutulmamali sadece su anda yanlis kisiler takimin icine kadar sizmistir bunu anlamak cok onemli , bu sekilde dusunup buna gore yorumlarinizi yaparsaniz daha saglikli sonuclar cikar diye dusunuyorum
Aynen olayın özeti budur. Olay futbolu aştı derken zaten bunu kastediyorum. Bursaspor taraftarının hatalı olduğunu söylerken de bunu kastediyordum zaten. Bunlara alet oldular maalesef.
Diyarbakırspor ligden düşürülmeli diyorum. Çünkü ligden düşürüldüğünde maç oynamayacak. Olaylar çıkacak ama bu olaylar kısa vadede olur. Şu an diyarbakırspor, diyarbakırsporu kullanarak ülkeyi bölmeye çalışanlar için bir maşadır. Belediye'nin taraftarı yoktu. Haftaya bir gün, olmadı öbür hafta, olmadı diğer hafta mutlaka büyük tepki alacakları yerlere gidecekler. Diyarbakır-Bursaspor maçında yaşananlardan daha ağırları olacak muhtemelen. Bunun çözümü Diyarbakırspor maç yaptırtmamaktır. Lig karışsın, Euro 2016 falan gitsin, prestijimiz yok olsun falan önemli değil. Bütün ülke bu adamlar yüzünden diyarbakıra karşı cephe alacak. Provakatörlerin istediği olacak vs.
Tabii bu yazdıklarım en ağır senaryolardan biri. Umarım bunların hiçbiri yaşanmaz.
M.O.S.H
15.Mart.2010, 03:36
ne olursa olsun dusurmek cok agır olur futbolcuların , guvenc kurtarın vs. ne sucu var bence en mantıklısı sene sonuna kadar ic sahadaki macların tarafsız ve seyircisiz oynanması deplasman maclarınada diyarbakır taraftarlarının alınmaması olur
REsist JuvE11
15.Mart.2010, 07:48
diyarbakır düşürülmez.zaten kendi çabalarıyla düşecekler.uzunca bir süre süper lige çıkamayacaklarını düşünüyorum.bazı arkadaşlar diyarbakırın bank asyaya düştüğünde buradaki takım taraftarları tarafından da dışlanacaklarını söylemişler ki bence de çok doğru bir tespit.bundan sonraki 1-2 sezon içinde ara sıra ana haberlerde buna benzer olayları görebiliriz.federasyon önümüzdeki 5yılı kapsayacak sekilde diyarbakırspor için gerekli planlar yapmalıdır
Xipe Totec
15.Mart.2010, 09:37
http://img15.imageshack.us/img15/926/58959232.jpg (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fimg15.imageshack.u s%2Fi%2F58959232.jpg%2F)
http://img202.imageshack.us/img202/1549/100uk.jpg (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fimg202.imageshack. us%2Fi%2F100uk.jpg%2F)
ilk koydugum resimde kirmizi kareye aldigim adam sahaya ilk giren ve insanlari galeyana getiren adamdir , 2. resimdede ayni kisinin mac sonunda diyarbakirspor un baskanin hemen arkasinda oldugunu goruyorsunuz , bu eleman diyarbakir baskaninin staddan ayrildigi grubun icindedir , bu provakasyon islerinin ne denli derinlerde oldugunu gosteren bir resim !
Diyarbakırspor-Bursaspor maçında çıkan olayları değerlendirirken, hakeme atılan taşı değilde neresine geldiğini tartışan bir yönetimden bahsediyoruz.. Başkanı dahil hiç bir yöneticisinin orda "spor" için bulunduğunu düşünmüyorum..
Halk beni sıcak; kendine yakın gördüğü ve kentte sevildiğim için o an insanları yatıştırabileceğimi düşündüm. Elimden geleni yaptım fakat olmadı. Tıpkı bir Diyarbakırlı gibiydim. Sanırım olayları çıkaranlar değildi, çünkü durmadılar. Sakin olmalarını söyleyip sadece bizi desteklemelerini istedim, malesef olmadı..
goosfraba
15.Mart.2010, 10:52
kurallar acik. diyarbakirspor kume dusurulecek. dusurulmesi gerekiyor.
Melekovic
15.Mart.2010, 10:52
Bu maddede belirtilen sebeplerle aynı sezonda ikinci kez müsabakanın tamamlanamamasına sebebiyet veren takımlar, bulunduğu sezonda müsabakalardan çıkarılarak, bir alt lige düşürülür ve bu takımla müsabakası olan takımlar müsabakayapmaksızın hükmen galip sayılırlar.
Bulundugu sezon derken tum sezonu kapsamiyor mu? Ben de sirket hukuku derslerine girdim ve hukukta yazilanlari dogru algilamanin ve edebiyatin onemini biliyorum, o yuzden soruyorum. Daha onceki orneklerde neler oldu mesela?
kısaca özetleyeyim.bulunduğu sezonda demek 7. haftada bu olay yaşanmışsa 7. haftada. 25. haftada bu olay yaşanmışsa 25. haftada o takımı çıkarmak demek ve bundan sonraki oynayacağı maçlarda hükmen mağlup sayılması demektir.Bulunduğu sezonda diye not düşmelerinin sebebi ise eğer not düşmezlerse ligin bitimi beklenir karar verilir sonra düşürülür ibaresi eklememek için. Durum budur. Çünkü olayın cezası o anda uygulanması gereken bitimi beklememesi gereken ve ileri dönük bir cezadır.
Ankaraspor olayına geleyim,Ankaraspor farklı maddelerden dolayı ceza aldı ve aldığı cezada oynadığı tüm maçlarda haksızlık olduğu ortaya konarak bu şekilde bir karar verildi. Diyarbakır'da ise böyle bir durum yok.Eğer ceza uygulanırsa 2 maçtan bu cezayı alacak ve bu ceza geçmişi kapsamaz.
Senin yorumlarını hep görüyorum bu arada. Burda çok ciddi konular olurken abuk sabuk yazıların ve gereksiz puan avcılığına soyunman hiç yakışmıyor doğrusu.
Diğer konuya gelince; şahsen alavere dalavere mi yaparlar bilmiyorum; Belediye zaten maçı kazanmış, hakem biraz fevri davrandı denir,çünkü saha temizlendikten sonra geri gelip başlanabilirdi, ikinci ceza tahkimden döndürülür Bursaspor'a 3 puan verilir ve tek ceza almış gibi olup lige devam eder. Çünkü şahsen lige devam etmesini istiyorum.Ama şu takım 2 maç yapmış bu takım 1 maç yapmış açısından değil. Ortada bir provokasyon var ve amaç ne olursa olsun Diyarbakırspor'a ligi tamamlatmak olmalı ki bu oyunlara gelmeyeceğimizi gösterelim. Bu senelik artık sahalarında maç yapmayarak komşu illerde seyircisiz oynayarak tamamlasınlar ligi, ve dileğim bu süre boyunca alabilecekleri puanlarla kendi başarıları ile ligde kalmaları.
Seneye eğer kalırlarsa ligde ya da Bank Asya'ya düşerlerse, takım hakkında radikal kararlar alınmalı, mesela idari kadrosuna şu görüntülerden sonra sportif faaliyetlerin içinde bulunmaları yasaklanmalı, takımın başına eski örneklercede bilinen çok sağlam bir idari kadro getirilmeli, ve Diyarbakır'a devlet elini daha çok uzatmalı insanları kazanıp bölünmeyi engellemek adına,ayrıca sportif alanda da değişik uygulamaya gidilmeli.Aklıma gelen en basit örnek; hepimiz hemfikiriz ne içsahada duranların ne deplasmana gidenlerin Diyarbakır taraftarı olmadığından. O zaman mesela sponsorlar duruma el atmalı bir süre Milli Takımımızda da yapılan bu tür kampanyalarla destek vereceklerin maçlara gitmeleri,gerçek seyircinin stadyumda olması güzel bir bakış açısı olur.Bu aklıma gelen en basit örnek. Eğer gerçekten bir şeyler yapmak bir adım atmak isteniyorsa iyice düşünülür ve daha bir sürü projeler üretilebilir.
Zaman kaybetme zamanı değil,zaman kazanma zamanı. İnsanlar kaybetmek kolaydır ama kazanmak zordur derler.Sadece biraz çaba o kadar,yoksa ordaki vatandaşlarımızı yalnız bırakmış oluruz ve terör örgütü der ki işte görüyorsunuz sizi umursamıyolar bile.
Demek istediğim bu.
Yoksa konunun içinde hala puan kavgası mı yapmaya çalışıyosunuz alın tüm puanlar sizin olsun.
Flawless Victory
15.Mart.2010, 11:06
Söylediklerin herkesin malumu ama şu da var, bir Malatyalı olarak defalarca gittim Diyarbakır'a. Malatyaspor Diyarbakırspor maçlarında Diyarbakır'da protokol tribününde yöneticiler de dahil silah çekmişlerdi. Şimdi suçu sadece 3-5 çapulcu diyerek ört pas etmek çok yanlıştır. Dediğin doğru olabileceği gibi, şu da olabilir, sonuçta ikisi de bir varsayım : Diyarbakırspor'da bazı taraftar grupları, bizim senin yazdığın gibi düşünmemizi sağlayarak holiganizm yapıyor olabilirler. Şimdi zaten 3-5 kişi değil ki bu adamlar, sahaya girenler belki 100 kişi. Bu durumda bunun farklı açıklamaları olabilir. Eğer senin dediğin gibi düşünüp Diyarbakırspor'a gereken ceza verilmezse, o zaman diğer takımların da taraftarları atlasın sahaya, sadece o maçı kaybedip kurtulsunlar durumdan, olur mu öyle şey? Bu olay İngiltere'de olsa acaba böyle düşünürler miydi? Her kulübün taraftarının arasına karışan kişilerden o kulüp sorumludur. Diyarbakırspor başkanı dün açıklama yapıyor
Spiker : Olaylar hakkında ne diyeceksiniz?
Başkan : Biz bunları değil maçta hakemin yönetimini konuşalım. Bunlar 3-5 (!) kişidir Diyarbakırspor'a mal edilemez.
Peki başkan bu adamlar parayı bastırıp maçınızı izlemeye geldiğinde "bunlar bizim taraftarımız değildir" diyor musun acaba? O zaman da söyleyeceksin ki değeri olsun. Kulüpler bunların olmasını istemezse olmaz merak etmeyin. Ne zaman bir başkan dik, sert yorumlar yapsa bir sonraki maçta kıyamet kopuyor. Şimdi Denizlispor başkanı çıksın desin ki "bizim şu şu maçta şike yapılmıştır", eminim Denizlispor maçında da olay çıkar.
Son söze gelirsek : Bence Diyarbakırspor'a verilmesi gereken ceza tek ve ligden ihraçtır. Bunun dışındaki her karar federasyonun iflasıdır. Hiç bir takıma ayrıcalık tanınamaz. Yok bizi yanlış anlarlar, yok dışladığımızı düşünürler, bunları geçelim. Duygularla hareket edilmez, kanunlar, kurallar var. O kadar.
Del Piero_10
15.Mart.2010, 11:40
Olayın sorumluluğu hakeme havale edildi.
bursa_mc
15.Mart.2010, 12:06
Dün akşam Telegol'de yanılmıyorsam aramıza sızan provakatörler deyip,o zaman ben Bursalıların arasına 50 adam sokayım maçı provake edeyim falan demişti.Ezilmeyi hak ediyor bu şahıs
TR.CaPTaiN
15.Mart.2010, 12:25
Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık durumu var. Diyarbakır-Bursa ve İBB-Diyarbakır maçında çıkan olaylar ne sadece birkaç provakatörün işi denilip, üstü kapatılacak kadar küçük boyutta ne de tüm Diyarbakırspor taraftarını zan altında bıraktırabilecek durumda.
Federasyon'un işi çok zor. Hangi kararı verirse versinler; eleştiri alacaklar. Eğer Diyarbakır düşürülürse, bölücülerin tuzağına düştünüz, Diyarbakır'ı düşürdünüz diye eleştirilecekler. Eğer düşürmezlerse, ''bu ülkede hukuk nerde, takımına göre muamele mi yapılıyor?'' şeklinde eleştirilecekler.
Flawless Victory
15.Mart.2010, 15:36
Dostum istediklerini desinler. İnsanların hayatına kasteden 100 kişilik bir grup var. İlla insanların ölüp yaralanması mı lazım?
BeeTLeJuiCe
15.Mart.2010, 17:47
http://www.sporx.com/futbol/superlig/187391/?ref=AKM1 :)
Fotoğrafı, twitter yolu ile Esat Dergi ile paylaşmıştım, kaynağını sormuştu, haberde kullanmışlar...
izmer96
15.Mart.2010, 18:09
http://www.sporx.com/futbol/superlig/187391/?ref=AKM1 (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.sporx.com%2Ffu tbol%2Fsuperlig%2F187391%2F%3Fref%3DAKM1) :)
Fotoğrafı, twitter yolu ile Esat Dergi ile paylaşmıştım, kaynağını sormuştu, haberde kullanmışlar...
Sporx a kadar ulasmis buraya koydugum resim , cok hosuma gitti dogrusu simdi cok daha fazla insan gormustur olayin gercek yonunu
bursa_mc
15.Mart.2010, 18:15
Bu adam çok güzel yalan söylüyor ve çok güzel mağdur edebiyatı yapıyor alkışlamak gerekiyor..Kahrolsun pkk.bunu dedim diye ırkçı demeyin,bazı insanlar alıştı çünkü
Melekovic
15.Mart.2010, 18:18
Kahrolsun pkk demek ırkçılık değil ki canım abisi,bunu da kim çıkardı? :)
bursa_mc
15.Mart.2010, 18:30
Kahrolsun pkk demek ırkçılık değil ki canım abisi,bunu da kim çıkardı? :)
Belli olmaz.İstiklal marşını ıslıklayanlara tepki koyuyoruz diye ırkçılık suçlaması yapıyorlar bu söze de ırkçe bir tabir diyebilirler belli olmaz (:
RaSenGan
15.Mart.2010, 19:23
Her yerde bu adam konuşuluyor :)
Belli olmaz.İstiklal marşını ıslıklayanlara tepki koyuyoruz diye ırkçılık suçlaması yapıyorlar bu söze de ırkçe bir tabir diyebilirler belli olmaz (:
Konuyu ısrarla oraya getirmek istiyorsun nedense. Bursa'daki olayları "İstiklal Marşını ıslıklayanlara tepki koymak" diye daraltıp, demagoji yapmak ne güzel. O zamanlar da Uğur Dündar ve birçok kişi Bursaspor taraftarını kınarken ben de dahil hepimiz vatan haini oluyoruz. Tepki koydunuz tabii marş ıslıklanınca. Olaylar bu kadar basitti ve herşey bundan ibaretti. Biz de aptalız bilmiyoruz, görmedik hiçbirşeyi.
Ayrıca bu forumda istediğiniz kadar rahat rahat kahrolsun pkk diyebilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti'nde bunu engelleyecek kişi vatan hainidir. Şu an elimde olsa ben de nice küfürler yazmak isterim burya. Ama yine söylüyorum ki Bursa-Diyar konusunda 1000 kere yazmıştım. Futbolun içine siyaseti, terörü karıştıranlara alet oluyorsunuz diye. Maşa gibi kullanılmaya devam edin o zaman. Ne diyeyim. Olaylar çıkıyor, ne güzel oluyor değil mi? Memlekette polis yok, hükümet yok. Hak veriyorum sizlere bir yerde müdahele etmenize. Onlar işlerini doğru düzgün yapsalardı şu durumda olmazdık.
Crocodile1963
15.Mart.2010, 22:10
Konu ile ilgili düşüncelerim sayfanın en başındaki mesajda belirlidir. Diyarbakır'a en azından bir şans daha verilecektir. Bu olayları Diyarbakırspor'un ligde kalmasını istemeyen, Diyarbakır'ın ötelenmesini isteyen kesimler çıkarmaktadır. Fotoğraftaki provakatör ile Diyarbakırspor başkanın yan yana stadyumdan ayrılması TFF'nin veya ilgili kurumların araştırması gereken konudur.
Tekrar tekrar Bursa maçına dönmenin bir manası yok. Diyarbakır'ın hassas noktaları var biliyoruz ancak Bursalı taraftarlarında belirli hassas noktaları var Bayrak, Marş gibi.
Ben inanıyorum ki maçlarda pkk dışarı tezahüratına Diyarbakırlı seyircilerinde kahrolsun pkk tarzında söylemlerde bulunnmaları ile bu tür tezahüratlar/yakıştırmalar ülkenin hiçbir yerine olmayacaktır. . .
Ziya38
16.Mart.2010, 00:22
http://www.sporx.com/futbol/superlig/187391/?ref=AKM8 ;;)
Arkadaşlar sebep sonuç ilişkilerini bile yazarken olayı siyasete ve terör örgütlerine getirmemeye özen gösterelim. İşin içinde ne kadar siyaset de olsa, biz sporu konuşmaya çalışalım.
eXcitinG
16.Mart.2010, 09:06
Bunca yaşanandan sonra İBB-Diyarbakır maçına tekrar kararı verirLerse hatta maçı hükmen Diyarbakarı`a verirLerse biLe şaşırmam.
jarosik_61
16.Mart.2010, 11:09
spora siyasetin bulaşması ne kadar kötü bişey ya.2 haftadır uğraştığımız şeylere bak.bursasporun başarısını konuışacağımız yere provakatörlerin yaptığı futbol terorünü konuşuyoruz.diyarbakıspor üzerinden bir oyunlar dönüyor.genelkurmay başkanı bile düşmesini istemiyoruz diyor diyarbakırsporun.
federasyonda kurallara uymayıp küme düşüremiyecek bence eğer ola ki düşürürse ozaman kıyamet kopar türkiyede.spor üzerinden nasıl siyaset yapılıyo ne kadar iğrenç bi hal aldığını bütün türkiye görüyo.
son olarakda diyarbakırspor başkanını ben sütten çıkmış ak kaşık rolunu bırakmasını istiyorum bu işlerde onunda parmağı olduğunu düşünüyorum cidden
KaPaLı
16.Mart.2010, 11:22
Diyarbakırspor - Bursaspor
http://2.bp.blogspot.com/_771z9Baqi8o/S5OZqL7svBI/AAAAAAAAAFw/rGoqxgra22s/s1600/1.JPG
http://1.bp.blogspot.com/_771z9Baqi8o/S5OZ_EBLPNI/AAAAAAAAAF4/PpCMPoeiJIg/s1600/2.JPG
http://2.bp.blogspot.com/_771z9Baqi8o/S5OagpqK1ZI/AAAAAAAAAGA/ZciVF-r6BkI/s1600/3.JPG
İstanbul Büyükşehir Belediye Spor - Diyarbakırspor
http://img15.imageshack.us/img15/926/58959232.jpg (http://forum.turksportal.net/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fimg15.imageshack.u s%2Fi%2F58959232.jpg%2F)
http://img202.imageshack.us/img202/1549/100uk.jpg (http://forum.turksportal.net/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fimg202.imageshack. us%2Fi%2F100uk.jpg%2F)
Tesadüfmü bunlar ?
yaman76hakanFB
16.Mart.2010, 12:35
Eğer bütün bu stad rezaletlerine rağmen şu veya bu gerekçeyle "ayrıcalıklı" muamelesine tabi tutulup ligden düşürülmeyecekse, bana bu ülkede o saatten itibaren kimse hukukun üstünlüğü, fırsat eşitliği, adalet edebiyatı yapmasın.. Bütün bunlar yanlarına kâr kalacaksa sadece futbol değil, Türkiye bitmiş demektir.. Hepimize geçmiş olsun..
Bütün bunlara rağmen Diyarbakır'a özel muamele yapılıp düşürülmezse.. Bize düşen de şu olur: ALIN LİGİNİZİ, FUTBOLUNUZU BAŞINIZA ÇALIN.. TÜRKCELL SÜPER LİGİNİZDE SİZİN OLSUN, DİYARBAKIRSPORUNUZDA.. BOZDURUP BOZDURUP HARCAYIN..
Ben şahsen kamuoyu vicdanında infial uyandıracak böyle şaibeli bir karar çıkarsa o saatten itibaren bir daha asla ve asla Türkcell ligi izlemem ve aynı gün LigTv.yi iptal ettiririm.. Böyle bir karar diğer 16 kulübe küfür etmenin bir başka çeşididir ve eğer diğer 16 kulüp böyle bir toleransa sessiz kalır ve ligden çekilme tehdidi savurmazsa onlar da bu şaibenin suç ortağı olur..
KURALLAR AÇIK.. NEYİN TARTIŞMASINI YAPIYORUZ?. BU ÜLKEDE HUKUKA ve VİCDANA ZERRE KADAR SAYGI KALDIYSA ŞU GÜN ŞU SAATTEN İTİBAREN DİYARBAKIR'IN KÜME DÜŞTÜĞÜ KABULLENİLMELİDİR. AKSİNİ DÜŞÜNMEK BİLE İSTEMİYORUM..
Sekopej
16.Mart.2010, 12:35
Bursa maçının sonucu bugün açıklanacak, İBB maçının raporu da henüz tamamlanmadığı için bugün o konuya girilmeyecek ama önümüzdeki hafta maçları başlamadan federasyon olağanüstü toplanıp o maçın da kararını verecek.
Yani cumaya kadar her şey belli olmuş olacak. Ligden düşme kaldırılmayacak, lig seneye de 18 takımla olacak. Dün Hiddink'in imza töreninde Özgener, bunu kesin ifadelerle belirtti..
Federasyon sadece futbolun içinde kalmak isterse, düşürmeleri gerekir ama üzerlerinde büyük baskı var ker kesimden. Herkes bir şekilde telkinlerde bulunuyor.
Yeni spor yasası oluşturulmuştu, orada aslında bununla ilgili maddeler var mı bilmiyorum ama, Diyarbakırspor'u yönetenler arasında, bu olayları yapanlar vardır demiyorum çünkü bu büyük bir iddia ve kanıtlamak kolay değil ama bunlara göz yumanlar vardır mutlaka. Bu kişilerin futbol yönetiminden uzaklaştırılabilmesini sağlayacak yetki verilebilseydi federasyona (öyle 3 ay 1 sene hak mahrumiyeti değil, mahkame kararı gibi ömür boyu spor yöneticiliğinden men), o zaman daha etkin çözümlre kavuşulurdu.