Log in

View Full Version : Karar Açıklandı

bursa_mc
16.Mart.2010, 17:40
Türkiye Futbol Federasyonu, olaylı Diyarbakırspor-Bursaspor maçının kararını açıkladı...

Türkiye Futbol Federasyonu, Diyarbakırspor'un Bursaspor ile oynadığı karşılaşmayla ilgili konuk ekibin maçı 3-0 hükmen kazandığını açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı için karar da hafta sonuna kadar çıkacak.

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, yarıda kalan Diyarbakırspor-Bursaspor maçıyla ilgili kararını vermek için saat 15.00'de toplandı. Federasyon, yeşil-kırmızılı kulübü 3-0 hükmen yenik sayıp Bursaspor'a 3 puan verdi.

Bu sonuçla yeşil-beyazlı takım, puanını 55'e çıkarttı ve Galatasaray'ı geçerek Turkcell Süper Lig'in yeni lideri oldu.

tarikko
16.Mart.2010, 17:40
Türkiye Futbol Federasyonu, 24. haftada oynanması gereken ama yaşanan olaylar nedeniyle tatil edilen Diyarbakırspor-Bursaspor maçı için kararını verdi.

TFF'den yapılan açıklamada maçın 3-0 hükmen Bursaspor lehine tescil edilmesine karar verildi. Bu kararın ardından Bursaspor puanını 55'e yükselterek Süper Lig'in yeni lideri oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Lütfü Arıboğan, yarıda kalan İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Diyarbakırspor maçıyla ilgili kararı ise ligde 26. hafta maçları başlamadan önce vereceklerini açıkladı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, daha önce Diyarbakırspor'a üç maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası ve 40 bin TL para cezası vermişti.

HANGİ MAÇLAR SEYİRCİSİZ?

26. HAFTA
DİYARBAKIRSPOR - ANTALYASPOR

28. HAFTA
DİYARBAKIRSPOR - GAZİANTEPSPOR

30. HAFTA
DİYARBAKIRSPOR - KAYSERİSPOR

Sporx

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
16.Mart.2010, 17:42
Beklenen bir karardı zaten 3-0 hükmen kararı...Belediye maçıyla ilgili kararın ise 1-0 tescil edileceğini düşünüyorum...

nerazzuri
16.Mart.2010, 17:52
Yerinde bir kara ama ne yazıkki İbb maçının 1-0 tescil edileceğini düşünüyorum bende.

KaPaLı
16.Mart.2010, 17:53
Belediye maçını 1-0 tescil edebilirler. Diyarbakır'ın itiraz edeceğini sanmıyorum yok işte 3-4 dk kaldı onda belki gol atacaktık diye. 3-0 hükmen verirlerse adamlar 2. lige yollanacak.

Melekovic
16.Mart.2010, 17:53
Doğru bir karar.

Diğer maç içinse hangi yönde karar verilirse verilsin birileri mağdur oluyor.Gelecek için kuralları uygulamak mı daha iyi yoksa esnetmek mi onun kararını verecekler sadece.

Zor bir durum.

BaFraLı
16.Mart.2010, 18:06
Ceza doğru bir karar.İBB maçı bencede 1-0 tescil edilicek.Ama o değilde Diyarbakırspor başkanının yanındaki adamı İBB maçında sahaya ilk atlayanlardan.E bu adam nasıl Diyar başkanı açıklama yaparken yanında sağ kolu gibi duruyor.Olay bu aslında herşey hazır başkan veriyo talimatı dalın sahaya :D.

Fernando Gago
16.Mart.2010, 18:36
Beklenen karar verilmiş

Fearless Coward
16.Mart.2010, 19:33
Diyarbakır sayesinde bütün takımlara yazık oluyor zaten İBB maçını hükmen vermezler bence verirlerse ortalık karışır zaten 1-0 tecil ederler %90 ihtimalle..

uAburak89
16.Mart.2010, 19:36
Skorun sahada belli olması gerekiyordu bence, bu kararın adaletli olduğunu düşünmüyorum.

Fearless Coward
16.Mart.2010, 19:41
Skorun sahada belli olması gerekiyordu bence, bu kararın adaletli olduğunu düşünmüyorum.

Demek istediğimde bu zaten hem bize yazık oluyor hem BJK'ye hem FB'ye hem de diğer ekiplere..Ama Diyarbakır taraftarı olunca işte ne yaparsın...

bjk4ever
16.Mart.2010, 19:47
Burasının yanlışlıkla taraftar forumu olduğunu söylemişler galiba.

Ucuz hesaplar peşinde olanlar lütfen taraftar forumlarında paylaşsın görüşlerini.

Adalet ne zamandan beri ucuz hesap? Sen adamlara kufur et, hakaret et, teror orgutu ile bagdastir, hakemin hicbir mudahalede bulunmasin ve maci kazan, sonra rovans macinda olaylar cikinca oynamadan maci al, oh ne ala memleket. Fenerbahcenin, Galatasarayin, Diyarbakirsporu ciceklerle agirlayan Besiktasin sucu ne? Bu olaylarn oncesi olmasa anlarim, ancak bu olaylarin Bursaspor macindaki kufurler ve hakaretlerden dolayi ciktigi ortada iken ben adaletten ve haktan soz edemem bu durumda.....

KaPaLı
16.Mart.2010, 19:56
Adalet ne zamandan beri ucuz hesap? Sen adamlara kufur et, hakaret et, teror orgutu ile bagdastir, hakemin hicbir mudahalede bulunmasin ve maci kazan, sonra rovans macinda olaylar cikinca oynamadan maci al, oh ne ala memleket. Fenerbahcenin, Galatasarayin, Diyarbakirsporu ciceklerle agirlayan Besiktasin sucu ne? Bu olaylarn oncesi olmasa anlarim, ancak bu olaylarin Bursaspor macindaki kufurler ve hakaretlerden dolayi ciktigi ortada iken ben adaletten ve haktan soz edemem bu durumda.....

Sana ççok güzel atasözümüz var onu hatırlatayım.

'' ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN ÇIKMAZ '' (::)

nerazzuri
16.Mart.2010, 20:04
Dostum sakin ol. Burada futboldan öte şeyler var. Beşiktaş,Galatasaray,Fenerbahçe meselesi, yok burada. İstiklal Marşımızda halay çekenler,küfür edenler var.

bjk4ever
16.Mart.2010, 20:18
Hey maşallah =).Adamlar İstiklal Marşı'nda halay çeksin o adını ağzıma almak istemediğim(alırsam ana avrat gidicem ) örgütün marşlarını söylesin .Sende Ne Mutlu Türküm Diyene de hakaret et,küfür et ;;).Bursaspor taraftarının yaptığını sonuna kadar destekliyorum.Cinayet davası olsaydı ağır tahrik ve nefs-i müdafa sayılırdı :n:.

Diyarbakirspor su ana kadar kac tane ic saha maci yapti, kacinda olay cikti? Daha 3 hafta evvel evlerinde sezonun en kritik macinda Denizli'ye yenilip onlari alkislarla gondermediler mi???

Crocodile1963
16.Mart.2010, 20:59
Aynı olay arkadaşların tuttuğu takımların başına gelseydi yine aynı şeyleri yazarlar mıydı?

Diyarbakır’da, Diyarbakırspor ile oynamak üzere gittiğimiz maçtan bu yana hiçbir açıklamada bulunmamıştık.

Bizim dışımızda herkes bu maçla ilgili konuştu. Biz ise Türkiye Futbol Federasyonunun kararına etki etmemek ve futbolumuzun yükselen marka değerine zarar vermemek üzere susmayı tercih etmiştik.

Türkiye Futbol Federasyonu, bugünkü kararı ile futbolumuzu her şekilde şiddetten uzak tutacağını gösteren bir karar almıştır. Ayrıca adaletini, her türlü baskıdan arındırarak uygulamıştır.

Bu maçı Diyarbakır’a gidip oynamak için neler yaptığımız ve nelerle karşılaştığımız ortadadır. Bursa’daki maçtan bu yana tüm Bursasporluları haksız yargılayanlar “Yorumsuz” olarak sunduğumuz görüntüler sonrasında neler yaşadığımızın ve nasıl bir ortamla karşı karşıya olduğumuzun farkına varmışlardır. Unutulmamalıdır ki, bizim Diyarbakır şehri ve Diyarbakırspor ile ilgili hiçbir olumsuz düşüncemiz ve yargımız yoktur.

Bu maçı tekrar oynatmak üzere üzerine düşmediği halde konuşanların şimdi konuşmasını bekliyoruz. Çünkü Diyarbakırspor küme düşürülmemeli. Diyarbakır ile ilgili sosyal mesajlar veren futbol dünyasındaki kişilerin Diyarbakırspor’un bundan sonraki durumu ile ilgili de aynı mesajları vermesini Türk Futbolu adına beklediğimizi bildiririz. Bize göre Diyarbakırspor küme düşürülmemeli ve Diyarbakırspor’da oynayan futbolcuların emekleri düşünülerek onların da bu futbol oyununun bir parçası olduğu unutulmamalıdır.

Son olarak Türkiye Futbol Federasyonunun bugünkü karar toplantısına Sayın Levent Kızıl’ın katılmadığını öğrendik ve bu yüzden kendisine bir teşekkür borçluyuz. Türk futbolunun gelişimi için ve çeşitli polemiklere sebebiyet vermemek için yaptığı bu etik davranışın Türk Futbol dünyasındaki kişilere ve tüm taraflara örnek olmasını dileriz.

Türk futbolunun marka değerini hep birlikte yükseltmek için bize düşen görevlere hazır olduğumuzu bildiririz.

Saygılarımızla

Bursaspor Kulübü

yaman76hakanFB
16.Mart.2010, 21:11
İlk adımda olması gereken oldu.. Ama niye bu kadar beklediler? Geciken adalet "adalet" değildir.. Yapılması gereken bellidir.. Bir an önce, sıcağı sıcağına Büyükşehir maçında yapılanların hesabı da kesilmelidir.. Bu ülkede "ayırımcılık" olmadığı ispatlanacaksa suç işleyeni kayırarak değil; kim,hangi cezayı hakediyorsa büyük bir kararlılıkla uygulayarak bunu yapacaksınız..

uAburak89
16.Mart.2010, 21:28
Galatasaray'ın başına gelseydi aynı olay, ben yine aynı şeyi düşünür, aynı şeyi söylerdim. Havadan 3 puan istemem şahsen, içime sinmez. Bana mantıklı gelmiyor. 3 puan nasıl alınır, gol atarsın maçı kazanırsın. Zor şartlarda maç oynamak, yabancı maddeye maruz kalmak, risk almak falan bunlar maçı kazanmaya yetmez.

İsterlerse Diyarbakırspor'un sahasına 1500 maç kapatsınlar, isterlerse amatör kümeye düşürsünler ben alkışlarım çünkü sürekli küfür ediyorum terör örgütü lehine davranışlarda bulunanlara. İstiklal Marşını ıslıklayan insan bozuntularını elime geçirsem kırmadık yerini bırakmam, isteyen ırkçı dersin isteyen başka şey umrumda olmaz. Ama... Futbol ile bunların birbirine karışmaması lazım. Futbolun sonucunun sahada belli olması lazım. Bence bu maç kaldığı yerden tarafsız bir sahada oynatılmalıydı. Yapılan yanlıştır.

BaGa TaRKaN
16.Mart.2010, 21:38
Galatasaray'ın başına gelseydi aynı olay, ben yine aynı şeyi düşünür, aynı şeyi söylerdim. Havadan 3 puan istemem şahsen, içime sinmez. Bana mantıklı gelmiyor. 3 puan nasıl alınır, gol atarsın maçı kazanırsın. Zor şartlarda maç oynamak, yabancı maddeye maruz kalmak, risk almak falan bunlar maçı kazanmaya yetmez.

İsterlerse Diyarbakırspor'un sahasına 1500 maç kapatsınlar, isterlerse amatör kümeye düşürsünler ben alkışlarım çünkü sürekli küfür ediyorum terör örgütü lehine davranışlarda bulunanlara. İstiklal Marşını ıslıklayan insan bozuntularını elime geçirsem kırmadık yerini bırakmam, isteyen ırkçı dersin isteyen başka şey umrumda olmaz. Ama... Futbol ile bunların birbirine karışmaması lazım. Futbolun sonucunun sahada belli olması lazım. Bence bu maç kaldığı yerden tarafsız bir sahada oynatılmalıydı. Yapılan yanlıştır.

Futbol Oynamasını Bilmeyenlerle veya Futbol Oynatılması İstenmeyen Futbolu Araç Olarak Kullanan Ben Bir Takımla Bana Sert Davransınlar ve Federasyon Bana Bu Maçı Zorla Oynayacaksın Derse Ben O Federasyonun İçine Eder Küme Düşeceğimi Bilsem Yine Oynamam Futbol Futbolu Bilen Takımlarla Oynanır. Diyarbakırlı Futbolcuların Hiçbir Suçu Yok Diyelim O Zaman Onlarda Çıkıp Restini Çeksin Taraftarlarına Böyle Destekleyecekseniz Bizi Hiç Desteklemeyin ve Biz Maçlarımızı Başka Bir Yerde Oynayalım Desin ki Onlara Benim Güvenim Olsun. Ama Zannetmiyorumki Böyle Diyeceklerini Çünkü Başındaki Başkan ve Yöneticileri ve Belediye Başkanı PKKlıların 1 Numaralı İşbirliçisi Ben Futboldan Anlamayan Geri Kafalarla Ne Oynarım Nede O Ligde Yer Alırım. Futbol Bilmeyen ve Futbolu Araç Olarak Kullanan İsmi Lazım Değillere Ceza Her Yerde Tokat Gibi Vurulması Gerekli. Önce Oynamasını Bil Spora Odaklan Ülkene Zarar Verme Ülkenin Değerlerine Sahip Çık.

Lütfen Bu Kadar Fanatik Olmayalım. Verilen Yapılması Gereken Neyse Yapılsın Cezalar Verilsin Tokatlar Çarpsınki Bu Ülke Bölücülerin Oyuncağı Olmasın. Bu Yorumu Küpe Olarak Bulundur Aklında.

Çıkıpda Bana Gsda Böyle Olsaydı Fenerde Böyle Olsaydı Deyip Ucuz ve Düşük Yorum Yapmayın. Spor Her Zaman Spor Olarak Kalmalıdır Ama Spor Milletinin Değerlerinden Hiçbir Zaman Üstün Değildir. Bu Ülke Türk Kanı ve Değerleriyle Bu Güne Geldi Spor Seni Savaşta Kurtarmaz Sen Milletinin Değerlerini Savunmazsan Yok Olup Gitmeye Mahkumsun. Böyle Takım Sevdalısı Olmayın Amaç Türkiyemize ve Milli Duygularımıza Hizmet Gerisi Teferruattır.

Knightmare
16.Mart.2010, 21:42
D.Bakır için iyi olmuş, bu karşılaşma tekrar edilse daha ağır bir yenilgiyle ayrılırdılar sahadan ;)
çekemeyenler olacak elbet, çünkü artık Bursaspor' da ciddi bir rakip görülüyor. Hatta şu an için en ciddi...

uAburak89
16.Mart.2010, 22:06
Futbol Oynamasını Bilmeyenlerle veya Futbol Oynatılması İstenmeyen Futbolu Araç Olarak Kullanan Ben Bir Takımla Bana Sert Davransınlar ve Federasyon Bana Bu Maçı Zorla Oynayacaksın Derse Ben O Federasyonun İçine Eder Küme Düşeceğimi Bilsem Yine Oynamam Futbol Futbolu Bilen Takımlarla Oynanır. Diyarbakırlı Futbolcuların Hiçbir Suçu Yok Diyelim O Zaman Onlarda Çıkıp Restini Çeksin Taraftarlarına Böyle Destekleyecekseniz Bizi Hiç Desteklemeyin ve Biz Maçlarımızı Başka Bir Yerde Oynayalım Desin ki Onlara Benim Güvenim Olsun. Ama Zannetmiyorumki Böyle Diyeceklerini Çünkü Başındaki Başkan ve Yöneticileri ve Belediye Başkanı PKKlıların 1 Numaralı İşbirliçisi Ben Futboldan Anlamayan Geri Kafalarla Ne Oynarım Nede O Ligde Yer Alırım. Futbol Bilmeyen ve Futbolu Araç Olarak Kullanan İsmi Lazım Değillere Ceza Her Yerde Tokat Gibi Vurulması Gerekli. Önce Oynamasını Bil Spora Odaklan Ülkene Zarar Verme Ülkenin Değerlerine Sahip Çık.

Lütfen Bu Kadar Fanatik Olmayalım. Verilen Yapılması Gereken Neyse Yapılsın Cezalar Verilsin Tokatlar Çarpsınki Bu Ülke Bölücülerin Oyuncağı Olmasın. Bu Yorumu Küpe Olarak Bulundur Aklında.

Çıkıpda Bana Gsda Böyle Olsaydı Fenerde Böyle Olsaydı Deyip Ucuz ve Düşük Yorum Yapmayın. Spor Her Zaman Spor Olarak Kalmalıdır Ama Spor Milletinin Değerlerinden Hiçbir Zaman Üstün Değildir. Bu Ülke Türk Kanı ve Değerleriyle Bu Güne Geldi Spor Seni Savaşta Kurtarmaz Sen Milletinin Değerlerini Savunmazsan Yok Olup Gitmeye Mahkumsun. Böyle Takım Sevdalısı Olmayın Amaç Türkiyemize ve Milli Duygularımıza Hizmet Gerisi Teferruattır.

Öncelikle okurken gözlerim yoruldu her kelimeye büyük harf ile başlamandan dolayı. Doğru söylediğin şeyler var ama genel olarak edebiyat parçalıyorsun. Yazdıklarımdan kişiliğimi anlayamazsın, ben normal şartlarda sürekli bu konularda çok sert tutum içinde bulunduğum için en yakınlarım beni eleştiriyor.

Sen ve bazıları öyle bir konuşuyorsunuz ki, Bursaspor tepkiyi verdi ülkede terör bitti sanki, hepsinin kökü kazındı ? Neye yaradı o yapılan ne değişti ülkemizde ?

Ya ben anlatamıyorum derdimi, ya da siz anlamak istemiyorsunuz. Spor alanında verilen tepkiler hiçbir şeyi değiştirmez nafile çabalar bunlar.

El Barto
16.Mart.2010, 22:09
İBB maçı da hükmen sayılırsa D.Bakır küme mi düşürülecek?

RaSenGan
16.Mart.2010, 22:14
İBB maçı da hükmen sayılırsa D.Bakır küme mi düşürülecek?

Evet öyle olacak.

LaigLeNoiR
16.Mart.2010, 22:16
Evet Emre abi. Kurallara göre bir takım bir sezonda 2 kez hükmen mağlup sayıldığı anda bir alt kademeye düşürülür.

El Barto
16.Mart.2010, 22:17
O zaman İBB maçını tekrar oynatırlar. :)

LaigLeNoiR
16.Mart.2010, 22:22
Tekrar oynatacaklarını sanmıyorum. O maçın 1-0 olarak tescil edeceklerini düşünüyorum ben de. Sonuçta İBB'nin ne günahı var 87 dakika oynamışlar ve önde götürüyorlar maçı 3 dakika için haksızlık yapılmaz.Yapılamaz.

Ayrıca 1-0 tescil edilirse sorun olmuyor yani hükmen olmuş olmuyor maç.

El Barto
16.Mart.2010, 22:24
Öyle olması daha muhtemel o zaman. :)

Universal
16.Mart.2010, 22:44
Doğru bir karar. IBB maçının kararı umarım böyle olmaz.

Diyarbakırspor umarım ligden düşürülmez o zaman herkese 6şar puan verecekler. Bu sefer herşey karışacak. Bazıları kaybettiği puanları alacaklar.

LaigLeNoiR
16.Mart.2010, 23:01
Öyle bir kesinlik var mı bilmiyorum Batuhan ama sanmıyorum öyle birşey olacağını. Bundan sonraki maçları 3-0 hükmen sayılabilir.

RaSenGan
16.Mart.2010, 23:04
Doğru bir karar. IBB maçının kararı umarım böyle olmaz.

Diyarbakırspor umarım ligden düşürülmez o zaman herkese 6şar puan verecekler. Bu sefer herşey karışacak. Bazıları kaybettiği puanları alacaklar.

Bundan sonraki maçları etkileyecek sadece yazıyor sanırım kuralda.

Melekovic
16.Mart.2010, 23:19
Sonraki maçları etkiler,bir ara kural yazılmıştı bir yerde açıklamasını yapmıştım,unuttum needeydi,yaşlandık artık :D

Bu arada elmalar ve armutlar birbiriyle karıştırılmış Bursa sanki direkt bir tepki yapmış da karşılığını görmüş bir de ödüllendirilmiş konumuna düşmüş.Halbuki ben yaşlıyım ama benim hafızamdan silinmedi henüz, Diyarbakır-Fener maçı ve sonrasında forumda bile çıkan atışmalar cezalar vs vs... Bursa taraftarı o maçta İstiklal Marşına yapılan hakareti ,sonraki sloganları protesto maiyetinde tezarühat yaptı özellikle ne idüğü sonradan anlaşılan Diyarbakır başkanına karşı.
Kendi kendilerine ya bu Diyarbakır'ı bir yuhalayalım demediler ,direkt de taraftarın zaten Diyarbakır'a bir kastı olmaz,orasıda biizm bir ilimiz çünkü. Ha doğruları yanlışları olur,yönetime yapılan protestolardan aşırıya kaçanlar olabilir o ayrı konu,tartışılır bu,tartışıldı da,ama burda konuşulanlar başka.

Hala puan muhabbeti ,hala bizim taraftar da ıslıklasaydı 3 puandan oldu yazık olmuyor mu muhabbeti.Ne diyeyim artık böyle devam edin.Nasıl bilirseniz. Hepiniz bir seyleri düşünecek yaşa geldiniz ,size bu saatten sonra şöyle yapın böyle yapın diyemem.

Bu arada İsmailcim yorumunu okudum canım abisi çok güzel bir yorum olmuş alıntı yapamadım hızlı cevaba yazıyorum çünkü.

Mehmet kardeşimde iyi kötü bir şeyler anlatmaya çalışmış ama puan muhabbetinin gölgesinde kalmış,Kasımcım konuya kısa ama etkili bir bakış açısıyla yaklaşmış.

Geri kalanlara ise ki arada iyi yorum yapanlar vardı onları unuttuysam kusura bakmasınlar, paylaşın puanları paylaşabildiğiniz kadar eğer takımlarınız bu şekilde şampiyon olmayı hakkedecekse,ya da Bursa oynamalı diyerekten Bursanın takılacağını ümit edip de kendi takımlarının şampiyon olmasını beklemek gibi bir hesabın peşlerine düşenler böyle devam edin diyorum,ya da elinizi vicdanınıza koyup bir düşünün.

Universal
16.Mart.2010, 23:25
Öyle bir kesinlik var mı bilmiyorum Batuhan ama sanmıyorum öyle birşey olacağını. Bundan sonraki maçları 3-0 hükmen sayılabilir.

Ankaraspor örneği var, onlarda bir kaç maç oynadı ve o maçlar tescil edilmişti. Sonradan ise bütün maçları 3-0 ile hükmen rakiplere verildi. Diyarbakır'da da aynı uygulama olur ama ben düşürülmemesinden yanayım.

Melekovic
16.Mart.2010, 23:27
Ankaraspor ile ilgili ilk maçtan beri yapılan uygulama hatası var o yüzden ,yani geçmiş maçlarada etki ettiğinden dolayı bu karar verildi,Diyarbakırspor'un ise yaptıkları geçmiş maçlara etki etmiyor.Konu bu kadar basit.

LaigLeNoiR
16.Mart.2010, 23:55
Prof. Üye konuşmuş noktayı koymuş ;)

Melekovic
16.Mart.2010, 23:57
Teşekkürler ben doktoradan terkim,yoksa bir doktoru mu terketmiştim tam olarak hatırlamıyorum :D

Galiba eski federasyon başkanlarından biride bizim apartmanda oturuyor,benden beklersiniz ya direkt sormak yerine kapısını dinleyip terbiyesizlik yapmışımdır ne yaparsınız işte :D

Flawless Victory
17.Mart.2010, 00:20
Diyarbakırspor bana göre düşürülecek ki doğru olan da budur. Aksi halde futbolu bıraksın bu ülke. Kurallar siyasi sebeplerle esnetilecekse hiç oynanmasın bu oyun.

yaman76hakanFB
17.Mart.2010, 00:31
Diyarbakırspor bana göre düşürülecek ki doğru olan da budur. Aksi halde futbolu bıraksın bu ülke. Kurallar siyasi sebeplerle esnetilecekse hiç oynanmasın bu oyun.

Kelimesi kelimesine katılıyorum.. Aynı konuda maç sonu yorumu olarak şunları yazdım:

"Eğer bütün bu stad rezaletlerine rağmen şu veya bu gerekçeyle "ayrıcalıklı" muamelesine tabi tutulup ligden düşürülmeyecekse, bana bu ülkede o saatten itibaren kimse hukukun üstünlüğü, fırsat eşitliği, adalet edebiyatı yapmasın.. Bütün bunlar yanlarına kâr kalacaksa sadece futbol değil, Türkiye bitmiş demektir.. Hepimize geçmiş olsun..

Bütün bunlara rağmen Diyarbakır'a özel muamele yapılıp düşürülmezse.. Bize düşen de şu olur: ALIN LİGİNİZİ, FUTBOLUNUZU BAŞINIZA ÇALIN.. TÜRKCELL SÜPER LİGİNİZDE SİZİN OLSUN, DİYARBAKIRSPORUNUZDA.. BOZDURUP BOZDURUP HARCAYIN..

Ben şahsen kamuoyu vicdanında infial uyandıracak böyle şaibeli bir karar çıkarsa o saatten itibaren bir daha asla ve asla Türkcell ligi izlemem ve aynı gün LigTv.yi iptal ettiririm.. Böyle bir karar diğer 16 kulübe küfür etmenin bir başka çeşididir ve eğer diğer 16 kulüp böyle bir toleransa sessiz kalır ve ligden çekilme tehdidi savurmazsa onlar da bu şaibenin suç ortağı olur..

KURALLAR AÇIK.. NEYİN TARTIŞMASINI YAPIYORUZ?. BU ÜLKEDE HUKUKA ve VİCDANA ZERRE KADAR SAYGI KALDIYSA ŞU GÜN ŞU SAATTEN İTİBAREN DİYARBAKIR'IN KÜME DÜŞTÜĞÜ KABULLENİLMELİDİR. AKSİNİ DÜŞÜNMEK BİLE İSTEMİYORUM.."

Homer J.S
17.Mart.2010, 17:58
Bence Diyarbakırspor küme düşürülmemelidir çünkü hiç bir takım taraftarı yüzünden küme düşürülmemelidir. O başkanın yanında duran adamda Can Dündar'ın "Canlı Gaste" programına çıktı ve o saldıranların arasında çocuklarının olduğunu ve onları kurtarmak için daldığını söyledi.

Umarım düşürülmezler..

Trabzonspor
17.Mart.2010, 20:59
Şimdi belediye maçını hükmen Vermezlerse bakın komediye 10 saniye kala bir kendini bilmezin sahaya dalmasıyla maçımızı alıp Siva'a verdiler bütün tiribün sahaya indi hükmen olmaasa gelde bu tff'ye güven ki zaten güvenmiyorum da

Memedov
17.Mart.2010, 21:31
Diyarbakirspor su ana kadar kac tane ic saha maci yapti, kacinda olay cikti? Daha 3 hafta evvel evlerinde sezonun en kritik macinda Denizli'ye yenilip onlari alkislarla gondermediler mi???

Bursaspor her maçında olay çıkarıyor zaten. Zamanında Türkiye kupasından Fenerbahçeye yenilip elendiğimizde Fenerbahçe takımını Bursa'dan alkışlayarak yollamıştık. Sen hala kalkmış neyden bahsediyorsun.

Burada söz konusu yenilip kazanmak değil, Diyarbakır maçında ağır tahriklerin olduğunu bütün Türkiye gördü sizde gördünüz. Bursayı lekelemek ve karalamak için elinizden geleni ardınıza koymuyorsunuz. Irkçı bile yaptınız bu taraftarı.

Benim İstiklal Marşımı Islıklayıp, şuan leşi bile beş para etmeyecek kişinin posterlerini sallayanlara bizim yaptıklarımız ırkçılıksa evet biz ırkçıyız.

Bir de herkes tutturmuş Diyarbakırspor maçına özel kareografiler hazırlamış Bursaspor seyircisi diye. Aşşağıda gördüğünüz resimde açılan Türkiye bayrağını hangi maçta açıldığını biliyormusunuz? Sakaryaspor maçı ;

http://img121.imageshack.us/img121/8189/bursa86sakaryamaxg8.png (http://img121.imageshack.us/i/bursa86sakaryamaxg8.png/)

http://img191.imageshack.us/img191/8408/bursa87sakaryama200506k.png (http://img191.imageshack.us/i/bursa87sakaryama200506k.png/)

Ama Sakaryasporlu seyirciler, biz Türkiye bayrağı açtığımızda bölücü örgütü bayrağı açmıyor tam tersine ayağı kalkıp alkışlıyorlardı. Geçen hafta Manisaspor maçında açılan dev Türk bayrağınıda görmüşsünüzdür umarım.

Konunun özüne gelecek olursak;

Diyarbakırspor takımının küme düşürülceğini ben sanmıyorum İbb maçını kaldığı skorla tescil ederler.

Bursaspor maçı içinde Hükmen 3-0 galibiyet kararı bekleniyordu zaten nitekimde öyle oldu, Yeni lider Bursaspor.

Herkese inat O sene Bu sene !

Geçen sene olmadı ama, Bu sene Şampiyon Anadoludan..

Universal
17.Mart.2010, 21:40
Ankaraspor ile ilgili ilk maçtan beri yapılan uygulama hatası var o yüzden ,yani geçmiş maçlarada etki ettiğinden dolayı bu karar verildi,Diyarbakırspor'un ise yaptıkları geçmiş maçlara etki etmiyor.Konu bu kadar basit.

Yılmaz Özdil'den alıntıdır.

Ankaraspor'un küme düşme şekli yanlıştı. Antalya'yı yendi. Gençlerbirliği ve Gaziantep ile berabere kaldı. Galatasaray'a yenildi. Bu sonuçlar geçersiz sayıldı. Oynanmış maçlar oynanmamış sayıldı. Hepsine birden 3-0 yazıldı. Şimdi Diyarbakır küme düşürülürse aynısını yapmak zorundasın. Yani bugüne kadar oynadığı maçları yok saymak zorundasın.

Çıkan sonuç bu, çifte ayrımcılık olmaması gerek. Kaldı ki Diyarbakırspor taraftarının iki maçta yaptıklarından dolayı küme düşecek. Bu yüzden bundan sonra oynayacağı maçlarda haksız yere kaybetmiş olacak veya rakipleri haksız bir şekilde kazancak. Çünkü; düşme nedeni sadece bu iki maçda taraftarın yaptıkları ile ilgili. Kaldı ki eğer bundan sonra ki maçları rakiplerine hükmen verilirse bundan önce oynadıklarının günahı ne? Böyle bir adalet olmaz.

Melekovic
17.Mart.2010, 22:07
Yılmaz Özdil'den alıntıdır.

Ankaraspor'un küme düşme şekli yanlıştı. Antalya'yı yendi. Gençlerbirliği ve Gaziantep ile berabere kaldı. Galatasaray'a yenildi. Bu sonuçlar geçersiz sayıldı. Oynanmış maçlar oynanmamış sayıldı. Hepsine birden 3-0 yazıldı. Şimdi Diyarbakır küme düşürülürse aynısını yapmak zorundasın. Yani bugüne kadar oynadığı maçları yok saymak zorundasın.

Çıkan sonuç bu, çifte ayrımcılık olmaması gerek. Kaldı ki Diyarbakırspor taraftarının iki maçta yaptıklarından dolayı küme düşecek. Bu yüzden bundan sonra oynayacağı maçlarda haksız yere kaybetmiş olacak veya rakipleri haksız bir şekilde kazancak. Çünkü; düşme nedeni sadece bu iki maçda taraftarın yaptıkları ile ilgili. Kaldı ki eğer bundan sonra ki maçları rakiplerine hükmen verilirse bundan önce oynadıklarının günahı ne? Böyle bir adalet olmaz.

Ne dediysem özetini yapmış kural hakkında :) Bende sordum öğrendim zaten :)

Ankaraspor'un olayı zaten geçmiş maçlara da etki ediyor diye öyle verildi.Yani her maç kural hatası oldu.Galatasaray basket takımı örneği gibi.

Adaletli mi adaletsiz mi konusu ayrı bir konu.Bu kural yıllardır var. Ceza kesildikten sonraki maçlar hükmen oluyor Diyarbakır örneğinde.

Çıkış noktasını düşünecek olursak geçmiş puanların silinmesi olmaz bu sefer hem kurala hem mantığa aykırı olacak çünkü o maçlarda bir hata yapılmadı. Ama bu seferde oynamadan 3 puan alanlar olacak.

Şöyle bir şey yapılsa belki olabilir. Karar lig sonunda verilecektir tarzı.

Ama sanırsam bu çıkmazdan çıkabilmek için IBB maçını 1-0 tescil ederler gibime geliyor.

ozaniel
18.Mart.2010, 00:57
Diyarbakır'dan puan düşürülüp ligden düşmesi sağlanabilir.

yaman76hakanFB
18.Mart.2010, 13:44
Sahaya o kadar taş atacaksın... Sonra şu veya bu sebeple bu yaptıkların yanına kâr kalacak.. Yok yaa.. Nerde bu yoğurdun bolluğu... Bize ne şampiyonun kim olacağından? Önce yasalar uygulansın, hakedenlere cezaları verilsin... Mevcut konjonktöre göre, şampiyonluk yarışına bakarak, ülkedeki siyasal dengeleri gözeterek yasaları eğip bükmeye kalkarsanız bunun sonu gelmez... Bu kararın kimin işine yaradığı önemli değil.. Önemli olan uygulanabilmesi... Evrensel hukukun gereği bu..

Universal
18.Mart.2010, 15:34
Ne dediysem özetini yapmış kural hakkında :) Bende sordum öğrendim zaten :)

Ankaraspor'un olayı zaten geçmiş maçlara da etki ediyor diye öyle verildi.Yani her maç kural hatası oldu.Galatasaray basket takımı örneği gibi.

Adaletli mi adaletsiz mi konusu ayrı bir konu.Bu kural yıllardır var. Ceza kesildikten sonraki maçlar hükmen oluyor Diyarbakır örneğinde.

Çıkış noktasını düşünecek olursak geçmiş puanların silinmesi olmaz bu sefer hem kurala hem mantığa aykırı olacak çünkü o maçlarda bir hata yapılmadı. Ama bu seferde oynamadan 3 puan alanlar olacak.

Şöyle bir şey yapılsa belki olabilir. Karar lig sonunda verilecektir tarzı.

Ama sanırsam bu çıkmazdan çıkabilmek için IBB maçını 1-0 tescil ederler gibime geliyor.

Son yazdığın cümle uygulanacaktır. Golün son dakika gelmesi ve normal sürenin iki dakika sonra bitecek olması maçı bu skor ile tayin edilmesi ihtimalini artırıyorlar. TFF sıkıntıya girmemek ve Diyarbakırspor taraftarının daha fazla germemek için bu maçı 1-0 ile tescil ederler.

Fernando Gago
18.Mart.2010, 22:42
Diyarbakır'a ek olaraktan 3 maç seyircisiz oynama cezası verildi

Crocodile1963
19.Mart.2010, 18:10
İBB 1 - 0 Diyarbakırspor maç sonucu olarak tescillendi. Diyarbakır ligde kaldı. . .

Homer J.S
19.Mart.2010, 18:13
İBB 1 - 0 Diyarbakırspor maç sonucu olarak tescillendi. Diyarbakır ligde kaldı. . .

Güzel oldu, beklenen karardı zaten.

En başından beri dediğim gibi hiçbir takım taraftarı yüzünden küme düşürülmemeli.

TR.CaPTaiN
19.Mart.2010, 18:21
Hükümetten, muhalefete, Genelkurmay başkanına kadar önemli mevkilerdeki insanların Diyarbakırspor'un ligde kalması yönünde görüş bildirdiği bir ortamda özerk bir kurum olmasına rağmen federasyonun Diyarbakırspor'u düşüremeyeceği belliydi. Ligin bitmesine az kaldı, aynı zamanda Diyarbakırspor'un da sahası kapatıldı; artık olay yönünden pek sorun çıkmayacak fakat yarın İBB-Diyarbakırspor maçında yaşanan tarzda olaylar yaşanırsa, sahaya 50-100 kişi atlayıp, sağa-sola koşarsa o takıma nasıl bir ceza verilecek ? Bugün verilen karar örnek olarak federasyonun önüne sürülecek ve zor durumda kalacaklar. Daha önce de dediğim gibi federasyon çok zor bir karar verecekti ve çıkan karar ne olursa olsun eleştirilecek bir tarafı olacaktı ve bu eleştiriler pek haksız da sayılmaz.

yaman76hakanFB
19.Mart.2010, 18:26
"Eğer bütün bu stad rezaletlerine rağmen şu veya bu gerekçeyle "ayrıcalıklı" muamelesine tabi tutulup ligden düşürülmeyecekse, bana bu ülkede o saatten itibaren kimse hukukun üstünlüğü, fırsat eşitliği, adalet edebiyatı yapmasın.. Bütün bunlar yanlarına kâr kalacaksa sadece futbol değil, Türkiye bitmiş demektir.. Hepimize geçmiş olsun..

KURALLAR AÇIK.. NEYİN TARTIŞMASINI YAPIYORUZ?. BU ÜLKEDE HUKUKA ve VİCDANA ZERRE KADAR SAYGI KALDIYSA ŞU GÜN ŞU SAATTEN İTİBAREN DİYARBAKIR'IN KÜME DÜŞTÜĞÜ KABULLENİLMELİDİR. AKSİNİ DÜŞÜNMEK BİLE İSTEMİYORUM.."

O maçın ertesi günü yazdıklarımdan bir bölüm... Türkiyede futbol bitmiştir.. Hepimizin başı sağolsun... Bu saatten sonra kimse hukuk,yasa, adalet edebiyatı yapmasın... Bu memlekette mevcut konjonktörel statü yasaların önüne geçmiştir.. Şimdi ekran başlarına kelli felli adamlar sıralanıp bu cinayeti kılıfına uydurmak için kendilerini paralayacak.. Romayı yakan Neron'un bile bir mazereti vardır.. Yazzıklar olsun.. Yazzıklar olsun.. yazzıklar olsun.. Vah zavallı ülkem.. ey vicdan; neredesin!

KaPaLı
19.Mart.2010, 20:01
Yazıklar olsun. Böyle karar olmaz olsun. El birliğiyle adamları ligde tuttular. Yazık. Bundan sonraki ilk olayda verilecek kararı bekliyorum bakalım. Bu ülkede doğru düzgün karar verilmesi için illa renklerin içinde kırmızı - yeşil - sarımı olması lazım ? Yazık çok yazık.

Alicanfmfan
20.Mart.2010, 01:24
O zaman büyük bir çifte standart var , neden tescil kararı verildi veya neden Bursa'ya hükmen verildi diye sorarlar adama 3 dakika kalmıs macı tescil etmişler peki yaklasık 2-3 yıl önce aynı haassasiyeti olaylı Trabzonspor-Sivasspor macında neden göstermediler aynı olaylar oldu ve üstelik 30 saniyesi kalmıstı macın bitimine ?

DenizlispoR
20.Mart.2010, 07:28
Diyarbakırspor'u direkt meclise veya genelkurmay'a bağlayalım bence =).

BaFraLı
20.Mart.2010, 09:37
O zaman büyük bir çifte standart var , neden tescil kararı verildi veya neden Bursa'ya hükmen verildi diye sorarlar adama 3 dakika kalmıs macı tescil etmişler peki yaklasık 2-3 yıl önce aynı haassasiyeti olaylı Trabzonspor-Sivasspor macında neden göstermediler aynı olaylar oldu ve üstelik 30 saniyesi kalmıstı macın bitimine ?

Aynen ya Alican'a katılmamak elde değil.Sahaya girip 1 kişi yumruk attı diye direk hükmen verdiler.Diyarbakırspor'un yaptığı ise 2 maç üst üste maçı oynatmamak,sahaya taş(kaya) atmak ve 2.maçta sahayı basmak.TFF bırak sen bu işi ya.Futbolumuzu bitiriyorsun.Verdiğin cezalar çok basit kalıyo.Dünyanın herhangi bir yerinde bu olay olsa 2 maç üst üste,acaba ne olurdu.İsmail abininde dediği gibi bu hafta çıkartacakları bir olayda bakalım ne olacak veya gelecek haftalarda.

Bordo61Mavi
20.Mart.2010, 17:46
yaziklar olsun

futbol federasyonu ceza kuralari mi degistide biz bilmiyoruz
seneye neler olacani cok merak ediyorum. Ligimizin rengi gitmicekya yine cok renkli olcak.

Ha artik tff istedigi gibide ceza veremez herkese esit davranmalilar, sahaya hucum edelim bizde ara sira yeniliorsak :)

Aydin
20.Mart.2010, 17:55
Şu olaylardan sonra bu takımı küme düşürmüyorlarsa ne diyelim, herşey boş.