PDA

View Full Version : F.Bahçe Barcelona ve Milan'ı solladı!

Universal
27.Nisan.2006, 19:01
Turkcell Süper Lig'de şampiyonu 2005/2006 sezonunda son üç haftaya girilirken, lider Fenerbahçe, Avrupa'nın üst düzey liglerinde şu ana kadar oynadığı maçlarda en fazla gol atan ikinci takım görünümünde.
Avrupa'nın bir çok liginde son haftalara yaklaşılırken Turkcell Süper Lig'de de şampiyonun belli olması için üç maç daha kaldı. Süper Lig'in zirvesinde yer alan Fenerbahçe ve Galatasaray arasında yaşanan şampiyonluk mücadelesi, bir çok üst düzey Avrupa ligini geride bırakırken, Fenerbahçe'ye de bir başka başarı getirmek üzere.
Süper Lig lideri Fenerbahçe, aralarından İspanya, İngiltere, İspanya, Almanya gibi birçok Avrupa ligi liderini geride bırakarak sezonun en fazla gol atan takımının birisi oldu. Ligde oynadığı 31 maç sonunda attığı 82 golle, İskoçya Ligi'nde 35 maçta 89 gole imza atan Celtic'in ardından ikinci sırada yer alıyor. Ancak Fenerbahçe'nin ligde 3 maçının daha bulunduğu göz önüne alınırsa bu rakamı geçme ihtimali de var. Sarı-lacivertli takım, attığı 82 golle, şu ana kadar, İngiltere Premier Lig'de 35 maçta 69 gol atan Chelsea, La Liga'da 33 maçta 73 gole imza atan Şampiyonlar Ligi finalisti Barcelona ve İtalya Ligi seri A'da ikinci durumda bulunan ve 78 gole imza atan Milan gibi devleri de geride bırakmış oldu.
Fenerbahçe, şampiyon olduğu 2004/2005 sezonunu 77 golle tamamlarken, yine şampiyon olduğu bir önceki sezonda da 82 gole imza atmıştı. Fenerbahçe son 5 sezonda en az golü ligi 6. sırada tamamladığı 2002/2003 sezonunda 55 gol atarak tamamlamıştı. Sarı-lacivertliler yine şampiyon oldukları 2000/2001 sezonunda da 82 gol atma başarısı göstermişlerdi.
İşte Avrupa'nın 10 liginde en fazla gol kaydeden takımlar ve kendi liglerindeki durumları:
Turkcell Süper Lig - 2005/2006
Sıra Takım O G B M A Y P
1 Fenerbahçe 31 23 5 3 82 29 74
İskoçya Premier Ligi - 2005/2006
Sıra Takım O G B M A Y P
1 Celtic 35 27 6 2 89 32 87
İspanya La Liga - 2005/2006
Sıra Takım O G B M A Y P
1 Barcelona 33 22 7 4 73 29 73
İngiltere Premier Lig - 2005/2006
Sıra Takım O G B M A Y P
1 Chelsea 35 28 4 3 69 20 88
İtalya Seri A - 2005/2006
Sıra Takım O G B M A Y P
2 Milan 35 25 4 6 78 28 79
Belçika Brinci Futbol Ligi 2005/2006
Sıra Takım O G B M A Y P
1 Anderlecht 32 19 9 4 69 27 66
Fransa Ligue 1 - 2005/2006
Sıra Takım O G B M A Y P
1 Lyon 35 23 9 3 61 26 78
Almanya Bundesliga 2005/2006
Sıra Takım O G B M A Y P
3 Werder Bremen 31 18 7 6 66 33 61
Yunanistan 1. Futbol Ligi - 2005/2006
Sıra Takım O G B M A Y P
1 Olimpiyakos 28 23 0 5 61 20 69
Hollanda Birinci Ligi - 2005/2006
Sıra Takım O G B M A Y P
3 Feyenoord 34 21 8 5 79 34 71
Romanya Birinci Ligi - 2005/2006
Sıra Takım O G B M A Y P
2 Dinamo Bükreş 24 14 4 6 45 23 46

BAŞKA SİTEDEN ALINTIDIR

Lucas Neill
27.Nisan.2006, 19:55
türkiye süper liginin kalitesiyle la liga ve seri a nın kalitesi bir mi.görüyoz avrupada fenerin neyaptığını

J.M SaLas
27.Nisan.2006, 20:40
saCma ßır Istatıstık :S

Berkaiser
27.Nisan.2006, 20:53
Çok saçma bir istatistik.

zargı
27.Nisan.2006, 20:56
gercekten cok sacma yaa sanki aynı kalitede liglerde şampionlar liginde gördük feneri ve görecegizde

Nedvedmania
27.Nisan.2006, 21:00
varya feneri dünyanın en iyi takımı yapmak için yapmadığınız kalmadı
ne alaka şimdi bencede aşırı saçma bi istatistlik

SeZeRinHo
27.Nisan.2006, 21:00
Arkadaşlar lütfen o adamlar antreman niteliğinde liglerinde 30 maç oynuyor..bizim Fenerbahçe Galatasaray onlara çeres gibi gelir..Şeva bize 4 atması değil o..Barcelonaya atsaydın bir tane

Neron_FB
27.Nisan.2006, 21:39
böyle konular açılmasn en iyisi bi daha...Fener artık her yerde her şekilde kötüleniyo bu forumda... :(

dinaMYt
27.Nisan.2006, 22:39
feneri nasıl öveceğini bilemiyor bizim medya.serie a ile türkiye ligini aynı kefeye koymak anca bizim spor medyasına yaraşır.

KaracaOglan
27.Nisan.2006, 23:04
istasistiğin saçmalığına ben de katılıyorum. aynı barcelona bizim ligde olsa kaç gol atardı acaba.. 200, abartmıyorum.. atardı gerçekten.

Ancak neden Fenarbahçe kötüleniyor şimdi anlamış değilim. Avrupa'da gördük deniliyor. En azından biz Avrupa'ya gidebiliyoruz. "Gidemeyenlerde var"

Universal
27.Nisan.2006, 23:08
iyi ki bir istatistik koyduk övünüceğinize neler yazıyorsunuz

zargı
27.Nisan.2006, 23:42
istasistiğin saçmalığına ben de katılıyorum. aynı barcelona bizim ligde olsa kaç gol atardı acaba.. 200, abartmıyorum.. atardı gerçekten.

Ancak neden Fenarbahçe kötüleniyor şimdi anlamış değilim. Avrupa'da gördük deniliyor. En azından biz Avrupa'ya gidebiliyoruz. "Gidemeyenlerde var"
ne tesadüf bizde kupayı aldık ama alamayanlarda var

koray_capello
27.Nisan.2006, 23:46
yani burdan çıkacak sonuç fenerbahçe; chelsea,barcelona ve milan dan daha iyi bir takım.

Burak Duran
27.Nisan.2006, 23:48

istatistiği koydun iyi güzel. ama burda geçenlerde bas bas bağaran arkadaşlar. TÜrkiye ligiyle avrupa bir değil avrupa çok kaliteli bizden çok iyi diyen arkadaşlar şimdi bununla övünürse hata olur kendileriyle çelişirler

Nedvedmania
27.Nisan.2006, 23:49
iyide bu övünülcek bişey değilki
elmayla armutu toplasan aynı şeymi olur ;;) (://)

Neron_FB
27.Nisan.2006, 23:57
Ya arkadaş haberi koymuş, bilgilendirme yapmış...Bari yazacaklarınızı terslemeden küçümsemeden yazın...Ya Panathinaikos'u bile daha çok seviosnzdur allah bilr siz ya bu kdr düşman olunmaz ki....

Celtic 1. ona bakılrsa ispanya ile iskoçya da bir değil...araştırma böyle yapılmış biz napalım ki...Liglerimzn aynı kalitede olmadığını biz de biliyorz.Aksini idda eden de yok....Ama şu da unutulmasın ki FB ile barça arasındaki fark, Sociedad ile Sivas arasında da var...

koray_capello
27.Nisan.2006, 23:59
Ama şu da unutulmasın ki FB ile barça arasındaki fark, Sociedad ile Sivas arasında da var...

zaten var..

emirduman
28.Nisan.2006, 00:35
eh, hoş bir istatistik ne diyim...

EreN
28.Nisan.2006, 01:23
Arkadaşlar ben bu Forumda şunu açık bir şekilde farkettim ki Fenerbahçe adının geçtiği heryerde fenerbahçe kötüleniyor yada aşağılanıyor!..Güzel cümlelerle süslenmiş Bir Fenerbahçe düşmalığı var...Bu konuda Fenerli arkadaşlarım bana katılacaklardır

Burak Duran
28.Nisan.2006, 01:24
feneri aşağalayan yok ki biz istatisliği aşağlıyoz

nart_susruko
28.Nisan.2006, 01:38
yani burdan çıkacak sonuç fenerbahçe; chelsea,barcelona ve milan dan daha iyi bir takım.
evet bu araştırmadan herhalde bu sonuçtan başka bişey çıkmaz galiba...

VoLkaN BaROs
28.Nisan.2006, 01:40
Lütfen hiçbir şeyi aşağılamayın, arkadaşımız böyle bir haber görmüş bizimle paylaşmak istemiş. Buna saygı çerçevesinde yorum yazarsak daha ılımlı bir sohbet ortamı oluşturabiliriz ;)

Ayrıca bu forumda Fenerbahçe kötülenmiyor. Forumda Galatasaraylıların sesi daha çok çıkıyor o kadar. Kötüleme adına atılan her mesaja müdehale ediyoruz. Bu ister Fenerbahçe adına olsun, ister Galatasaray, ister Beşiktaş, ister diğer takımlar...

ozzy
28.Nisan.2006, 12:31
feneri aşağalayan yok ki biz istatisliği aşağlıyoz

bak arkadaşım sen fener ile ilgili ne yazılsa burda muhalefetsin herşeye bir kulp buluyosun.her şeyle dalga geçiyosun ve anladığım kadarıyla bundan zevk alıyosun sen git kendi takımınla ilgili açılan yazılara yaz.bak bakalım orda benim bir yazımı görecekmisin?aynı istatistik galatasaray için açılmış olsaydı ne yazacaktın merak ediyorum.dur dur söyleme inanmam ne yazacaktın ben tahmin edeyim süper istatistik galatasaray bir numara dünyada vah vah vah..

EreN
28.Nisan.2006, 13:05
Burda amaç kimseyi kötülemek değil.Ama şu bir gerçek "Süslü Sözlerle" devamlı bir laf sokuşturma."Güzel yorumlarla" devamlı bir "Mış , Miş" var yani gerçek olmadığı halde ele gelir bir delil olmadığı halde devamlı yazılan yazılar!
Sizde çoğu şeye inanmıyorsunuz ama Kabullenme" ve "Hazmetme" kapasitesi var..Bunun sonucu "Biz" Fenerbahçeliler açık bir şekilde rahatsız oluyoruz.Bi pankart konusu oluyor çok kötü bir olay diyoruz konu Pankarttan Hakemlere ordan buraya şurdan başka bi yere gidiyor.GS ile ilgili sorulan sorulara Sorularla karşılık verip konuyu hep saptırma olayı var ve ben bundan artık aşırı derecede Rahatsızlık duyuyorum...

ozzy
28.Nisan.2006, 13:07
Burda amaç kimseyi kötülemek değil.Ama şu bir gerçek "Süslü Sözlerle" devamlı bir laf sokuşturma."Güzel yorumlarla" devamlı bir "Mış , Miş" var yani gerçek olmadığı halde ele gelir bir delil olmadığı halde devamlı yazılan yazılar!
Sizde çoğu şeye inanmıyorsunuz ama Kabullenme" ve "Hazmetme" kapasitesi var..Bunun sonucu "Biz" Fenerbahçeliler açık bir şekilde rahatsız oluyoruz.Bi pankart konusu oluyor çok kötü bir olay diyoruz konu Pankarttan Hakemlere ordan buraya şurdan başka bi yere gidiyor.GS ile ilgili sorulan sorulara Sorularla karşılık verip konuyu hep saptırma olayı var ve ben bundan artık aşırı derecede Rahatsızlık duyuyorum...

kesinlikle katılıyorum sana arkadaşım ve bundan sonra bu foruma futbol ile ilgili yazı yazmama kararı alıyorum umarım dayanabilirim..:mad:

Burak Duran
28.Nisan.2006, 13:14
bak arkadaşım sen fener ile ilgili ne yazılsa burda muhalefetsin herşeye bir kulp buluyosun.her şeyle dalga geçiyosun ve anladığım kadarıyla bundan zevk alıyosun sen git kendi takımınla ilgili açılan yazılara yaz.bak bakalım orda benim bir yazımı görecekmisin?aynı istatistik galatasaray için açılmış olsaydı ne yazacaktın merak ediyorum.dur dur söyleme inanmam ne yazacaktın ben tahmin edeyim süper istatistik galatasaray bir numara dünyada vah vah vah..

ben istediğim yere yazı yazarım gel sende Galatasaray konularına yazı yaz. sana yazma diyen seni engelliyen oluyor mu??? ben burda dalga falan geçmedim biraz düzgün okursan anlarsın. ben saçma buldum istatistiği ve bununla ilgili yorum yaptım. Ben yazdıklarımda fenerle dalga geçen bir üslup göremiyorum. Bu istatik Galatasaraya olsaydı aynı yorumu yapardım. Çünkü tarafsız bakıldığında anlamsız ve saçma bir karşılaştırma. Tarafsız bakarsan sende ne demek istediğimi anlarsın. Beni tanımadan etmeden konuşma. Ayrıca burda Fb-Gs maçından sonra feneri ilk tebrik edenlerdenim. Ben hak edildiği yere hak eden takımı savunurum öyle ayrımcılık yapmam. Bu yazdıklarını git başka zihniyetlere anlat. Son olarakta üslubuna dikkat et. Burda adamın sinirlerini germe.

meddah
28.Nisan.2006, 13:16
Aynı istatistiği G.saray'a da uyarlamak mümkün zaten. Sorun da burada..

Galatasaray (73) (TSL, 2. sırada)
Juventus (64) (Serie A, 1. sırada)
Barcelona (73) Prim. D., 1. sırada)
Valencia (52) (Prim. D., 2. sırada)
Real Madrid (60) (Prim. D., 3. sırada)
Bayern (60) (Bundesliga ,1. sırada)
Hamburg (49) (Bundesliga, 2. sırada)
Chelsea (69) (Premiership 1.sırada)
Man. Utd. (68) (Premiership 2.sırada)
Arsenal (58) (Şamp. Ligi Finalisti)

Vs..

Burak Duran
28.Nisan.2006, 13:16

bana gel istediğin soruyu sor sana cvp veririm arkadaşım ama taraf tutmadan takıma olan tutkunu bir yana bırakıp oturup konuşalım senle ben bunu kabul ederim. Bu sitede rahatsız duyduğun konuların çoğuna katılıyorum hatta bende bazı yerlerde fenerle ilgili yazılanlara şaşıyor ve arkadaşları uyarıyorum

ibo
28.Nisan.2006, 13:39
saçma bir istatistik...

Burak Duran
28.Nisan.2006, 14:05
Aynı istatistiği G.saray'a da uyarlamak mümkün zaten. Sorun da burada..

Galatasaray (73) (TSL, 2. sırada)
Juventus (64) (Serie A, 1. sırada)
Barcelona (73) Prim. D., 1. sırada)
Valencia (52) (Prim. D., 2. sırada)
Real Madrid (60) (Prim. D., 3. sırada)
Bayern (60) (Bundesliga ,1. sırada)
Hamburg (49) (Bundesliga, 2. sırada)
Chelsea (69) (Premiership 1.sırada)
Man. Utd. (68) (Premiership 2.sırada)
Arsenal (58) (Şamp. Ligi Finalisti)

Vs..

dünyanın en iyisi biziz denirmi şimdi bu araştırma için

Universal
28.Nisan.2006, 14:09
Lütfen hiçbir şeyi aşağılamayın, arkadaşımız böyle bir haber görmüş bizimle paylaşmak istemiş. Buna saygı çerçevesinde yorum yazarsak daha ılımlı bir sohbet ortamı oluşturabiliriz ;)

Ayrıca bu forumda Fenerbahçe kötülenmiyor. Forumda Galatasaraylıların sesi daha çok çıkıyor o kadar. Kötüleme adına atılan her mesaja müdehale ediyoruz. Bu ister Fenerbahçe adına olsun, ister Galatasaray, ister Beşiktaş, ister diğer takımlar...

haklısın çok saol

Neron_FB
28.Nisan.2006, 15:37
dünyanın en iyisi biziz denirmi şimdi bu araştırma için
YA hurmetcm ztn dünyanın en iyisiyiz diyen yok ki..Sadece hoş bi tablo.. Kötü mü yani GSnin FB nin avrupa takımlarını gol atmada geçmesi...Avrupa takımları bile bu tür istatistikleri inceliyolardr... Ok ligler arasında tabiki kalite farkı var ancak bize göre samsunspor ney ise juventusa göre de siena o...(örneğin)

Burak Duran
28.Nisan.2006, 15:56
YA hurmetcm ztn dünyanın en iyisiyiz diyen yok ki..Sadece hoş bi tablo.. Kötü mü yani GSnin FB nin avrupa takımlarını gol atmada geçmesi...Avrupa takımları bile bu tür istatistikleri inceliyolardr... Ok ligler arasında tabiki kalite farkı var ancak bize göre samsunspor ney ise juventusa göre de siena o...(örneğin)
kardeş sen beni yanlış anladın ya ben fenerin istatiği için demedim. orda bi arkadaş galatasaraya böyle bişey olsa dünya nın en iyisi gibi şeyler dersiniz demiş bende ona istinaden yazdım yoksa kimse burda fener en iyi demedi ona lafım yok...

Neron_FB
28.Nisan.2006, 16:52
kardeş sen beni yanlış anladın ya ben fenerin istatiği için demedim. orda bi arkadaş galatasaraya böyle bişey olsa dünya nın en iyisi gibi şeyler dersiniz demiş bende ona istinaden yazdım yoksa kimse burda fener en iyi demedi ona lafım yok...
ok abi pardon o zmn görmemişm dediğn yazıyı ;;)