PDA

View Full Version : 4. Lig takımı yarı finalde!

Börk
24.Mart.2010, 13:50
Fransa 4. Futbol Ligi'nde mücadele eden amatör Quevilly takımı, birinci lig takımlarından Boulogne'u eleyerek Fransa Kupasında yarı finale çıktı.

http://foto.fanatik.com.tr/test/423x238/fft1mm928150.jpg

Quevilly, dün Boulogne ile evinde oynadığı çeyrek final maçını 3-1 kazanarak yarı finale çıkma başarısını gösterdi. Maçta Quevilly’nin gollerini 11. dakikada Florian Coquio, 28. dakikada Anthony Laup ve 67. Abdel Ouahbi, Boulogne’un golünü 45. dakikada Marcq attı.

Önceki turda bir diğer birinci lig takımı Rennes’i eleyen Quevilly, 1968’de de Fransa Kupası’nda yarı final oynamış ve Bordeaux’ya elenmişti. Quevilly’nin dün elediği Boulogne, 20 takımın mücadele ettiği Fransa Birinci Ligi’nde 18. sırada yer alıyor.

Fransa Kupası’nda dün oynanan diğer çeyrek finalde, Auxerre’i normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten maçın ardından penaltılarla yenen Paris Saint Germain yarı finalist oldu.

Fransa Kupası’nda son iki yarı finalist, bugünkü Monaco-Sochaux ve Lens-Saint-Etienne maçlarıyla belirlenecek. Kupada, Quevilly dışındaki takımların tamamı birinci ligde mücadele ediyor.

di canio
24.Mart.2010, 14:41
Fransa Kupası'nın yapısını merak ettim. Daha önce de alt liglerden Calais diye bir takım final oynamıştı yanılmıyorsam. Kupanın yapısından kaynaklanmıyorsa da takdir etmek gerek alt liglerinin kalitelerini.

Fearless Coward
24.Mart.2010, 15:24
Geçen sezonda alt liglerden bi takım final oynamıştı bu kupayı önemsemiyor güçlü takımlar genç oyuncularını oynatıyor genellikle..Öyle biliyorum ben..

KaPaLı
24.Mart.2010, 16:41
Fransa'da takımlar pek kupayı önemsemiyolar. Direk eleme sistemi var bizdeki gibi grup sistemi yok. Tek maç olduğu için alt lig takımları kendilerini göstermek ve prim alabilmek için saldırıyolar.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
24.Mart.2010, 17:06
Helal Olsun...
Geçen Senede Guingamp Almıştı kupayı 2.ligte olmasına rağmen.

Börk
24.Mart.2010, 21:03
Eğer kupayı alırsalar 4.lig takımını Uefa'da izleyeceğiz:D