PDA

View Full Version : Fenerbahçe'ye 15'lik 'Messi'

TR.CaPTaiN
24.Mart.2010, 16:16
http://www.yukleresim.com/images/mh9mwwwb2qrgi84nwzy.jpg (http://www.yukleresim.com/)

Fenerbahçe, Denizlispor'un "Messi" lakaplı 15 yaşındaki yıldızı Recep Niyaz'ı transfer etti.

Galatasaray, Manchester United ve Ajax'ın da peşinde olduğu U-16 Milli Takımı'nın golcü futbolcusu ile ön protokol imzalayan sarı lacivertli yönetimin, resmi sözleşmeyi haziran ayında yapacağı öğrenildi.

Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Sami Çölgeçen'in yönetimden transfer edilmesini istediği Denizlispor Koleji 10. sınıf öğrencisi Recep için Denizlispor Başkanı Ali İpek 3 milyon euro bonservis ücreti talep etmişti.

Henüz 12 yaşındayken profesyonel olan ve 3 yıllık sözleşme imzalayan genç yıldız, yönetimin tüm ısrarına rağmen sezon sonunda bitecek mukavelesini uzatmadı.

Fenerbahçe'nin gizlice anlaştığı Recep Niyaz'ın ailesine 200 bin TL ödeme yaptığı ayrıca bir ev ve otomobil alacağı öğrenildi. Önümüzdeki sezondan itibaren Fenerbahçe formasını giyeceği bildirilen genç oyuncu, eğitimine de İstanbul'da devam edecek.

Son olarak U-16 Milli Takımı'nın Denizli Atatürk Stadı'nda dün Rusya ile oynadığı özel maçta forma giyen Recep bir gol attı, bir de penaltı kaçırdı.

DHA

nannar
24.Mart.2010, 16:22
3 milyon istemiş başkan :D koptum :) Hayırlı olsun FB'ye... Ucuza kapatmış Messi'yi.İnşallah sadece tipi benzemiyordur :D :p

KaPaLı
24.Mart.2010, 16:35
Ali İpek zaten tam bomba : ) Ehh hadi bakalım inşAllah gösterir farkınıda A takıma çıkar.

TR.CaPTaiN
24.Mart.2010, 16:37
12 Kasım 2009

...
AA muhabirine açıklama yapan 15 yaşındaki Denizlispor Koleji öğrencisi Niyaz, kendisini mahalle arasında top oynarken babasının keşfettiğini ve 7 yıldır Denizlispor altyapısında futbol oynağını ifade etti.

Recep Niyaz, isminin Galatasaray Kulübü Divan Toplantısı'nda geçmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Doğuştan Fenerbahçeliyim. Önceliğim Fenerbahçe olur. Kulübüm ve ailem izin verirse Galatasaray'a da gidebilirim. Ben ekmek paramı futboldan kazanmak istediğim için kulüp fark etmez. Profesyonelce oynarım. 7 yıldır Denizlispor altyapısındayım. Daha uzun yıllar kulübümde oynayıp tecrübe kazandıktan sonra yükselmeyi çok istiyorum.''

Babasının da daha önce futbol oynadığını ve futbola çok meraklı olduğunu belirten Niyaz, ''Beni babam keşfetti. Mahallede arkadaşlarımla futbol oynarken keşfedip Denizlispor'a yazdırdı. Ağabeyim de profesyonel futbolcu. Denizlispor'un A genç bölümünde 2,5 yıldır profesyonel futbol oynuyor. Kardeşim de iki yıldır Denizlispor'un altyapısına gidiyor'' dedi.

Denizlispor altyapısındaki antrenörlerin kendisini Barcelona'nın ünlü oyuncusu Messi'ye benzettiklerini ifade eden Recep Niyaz, şunları kaydetti:

''Stil olarak topu ayağımda iyi tutuyorum, çabuk adam geçiyorum. Bu nedenle beni genelde forvet arkasında oynatıyor hocalarım. Oyun sıkıştığı anda paslarımla oyunu açabiliyorum. Forvet ve kanat oyuncularını besliyorum. Süratim ve tekniğim nedeniyle birebir de çok çabuk adam geçebiliyorum. Son vuruşlarım da iyi olduğu için takımda güzel goller de atıyorum. Bu özelliklerimden dolayı hocalarım bana 'Messi' diye hitap ediyorlar.''

14 Kasım 2009
http://www.yukleresim.com/images/9lfhriwemfr8qevcebkg.jpg (http://www.yukleresim.com/)

Hayırlı olsun, inşallah ilerde hem Fenerbahçe hem de Türk futbolu için büyük bir yıldız olur.

deniz.91
24.Mart.2010, 17:44
Ülkemizde ne kadar messi var maşallah hayırlı olsun diyelim

DenizlispoR
24.Mart.2010, 18:09
Tekme tokat girişilecek adamsın Ali İpek.Recep'i izleseniz 3 milyon €'yi bu yaşında hakettiğini görürdünüz.Fenerbahçe'ye hayırlı olsun ne diyeyim,23-24 yaşında Avrupaya gider.35 metreden frikik atıyor bu yaşta adam ve isabetli :/.

Invincible
24.Mart.2010, 18:15
Hayırlı olsun ne diyek

Melekovic
24.Mart.2010, 18:43
18-19 yaş barajını atlatırsa büyük yetenek olur yoksa kayar gider futbol diyarından.

Bu tür haberler kolaj yapılsa son 10-15 senede en az 100 oyuncu sayılır bu şekilde,kaçı hala futbol oynamaya devam etti iki elin parmaklarından az.kaçı iyi futbolcu oldu bir yerlere geldi bir elin parmaklarından az.

Böyle bir futbolcu yetiştirme sistemine sahibiz.

Sheriff
24.Mart.2010, 18:53
Son yıllarda alt yapı için birşeyler yapmaya çalışıyor yönetim. Bunlardan birkaç tanesi tutarsa bizim için yeterli olur..

Fernando Gago
24.Mart.2010, 19:06
Elimizde patlamasın yeter artık :) Umarım hayırlı olur .

di canio
24.Mart.2010, 19:31
Son yıllarda alt yapı için birşeyler yapmaya çalışıyor yönetim. Bunlardan birkaç tanesi tutarsa bizim için yeterli olur..

Yapıyor da oynatacak hoca nerde? Hala son 1-2 dakika kala Selçuk giriyor oyuna. Soksana Gökay'ı bir kere maça, o kadar 18'e aldın. Altyapıdaki oyuncuları inandıramazsan A Takımda oynayacağına verim alamazsın ki o çocuklardan. Altyapından son 10 yılda çıkarabildiğin tek oyuncuna da takımdan ayrılmaya zorlar gibi tavırlar sergilersen hangi altyapı oyuncusu inanır A takımda oynayabileceğine.

tarikko
24.Mart.2010, 19:32
Hayirlisi olsun..

Hugo
24.Mart.2010, 20:15
Yazık olmuş. Denizli'de kalsaydı en azından en geç 18inde falan A takımda oynamaya başlardı.

GeNç KaRTaL
24.Mart.2010, 20:39
Umarım beklentileri karşılar ve Türk futbolu yetenekli bir gence sahip olur.

Universal
24.Mart.2010, 23:48
Messi bu yaşlarda a takımda antremanlara çıkıyordu. Recep, eğer Messi gibi ise 18-19 yaşında Fenerbahçe'nin ilkonbir oyuncusu gibi oynaması gerekiyor.

Fenerbahçe'ye hayırlı olsun.

di canio
25.Mart.2010, 00:11
Messi bu yaşlarda a takımda antremanlara çıkıyordu. Recep, eğer Messi gibi ise 18-19 yaşında Fenerbahçe'nin ilkonbir oyuncusu gibi oynaması gerekiyor.

Fenerbahçe'ye hayırlı olsun.

Vazgeçtim Messi gibi olmasın ama 23-25 yaşında bile olsa şu takımın 11'inde banko yer bulabilsin, yeter bana. :)

TR.CaPTaiN
25.Mart.2010, 23:16
Denizlispor'un Messi lakaplı U16 Milli Takım oyuncusu 15 yaşındaki Recep Niyaz, Fenerbahçe'ye transfer olması ve babasının 200 bin TL aldığı yönündeki söylentilerin dedikodudan ibaret olduğunu söyledi.

Türkiye 16 Yaş Altı Milli Takım kadrosunda bulunan ve Rusya ile oynanan iki hazırlık maçında da ilk on birde forma giyen Recep Niyaz, bugün Türk Milli Takımı'nın kazandığı 2-0'lık maçta da oynadığı futbolla herkesin beğenisini kazandı. Maçın son bölümlerinde oyundan alınan genç oyuncu, son günlerde Fenerbahçe'ye transfer olduğu ile ilgili soruları da cevaplandırdı.

Fenerbahçe'ye transferi ile ilgili bir bilgisi olmadığını söyleyen Recep Niyaz, "Ben Milli Takım kampındayım ve sadece Milli Takım'ı düşünüyorum" dedi. Babasının Fenerbahçe ile gizlice anlaştığı yönünde bir bilgisinin de bulunmadığını belirten Niyaz, "Babamın Fenerbahçe ile görüşmesi yok. Benimle ilgili bütün görüşme hakkı menajerimde. Ben Denizlispor'un futbolcusuyum ve sözleşmem bitmedi. Böyle bir imza yok. Bunlar sadece duyumdan ibaret ama öyle bir şey yok" dedi. Babasının Fenerbahçe'yle sözleşme imzaladığı ve 200 bin TL para alındığının dedikodulardan ibaret olduğunu belirten genç oyuncu, "Görüşme olmadı. Ağabeyimin Denizlispor'daki sözleşmesi feshedildi ama benim sürüyor.

Yaşananların hepsi benim dışımda ve haberim yok" dedi. Birçok takımın transfer listesinde olmasının kendisi için güzel olduğunu söyleyen Recep Niyaz, "Ama ne olacağını zaman gösterecek. Bu konuyla ilgili söyleyebilecek bir şeyim yok. Bu konuyla ilgili bütün yükümlülük babam ve menajerimde" dedi.

İHA

A.FaruK
26.Mart.2010, 11:34
fenerbahçemize hayırlı olsun ne diyelim :D

DenizlispoR
26.Mart.2010, 13:32
Denizlispor'un Messi lakaplı U16 Milli Takım oyuncusu 15 yaşındaki Recep Niyaz, Fenerbahçe'ye transfer olması ve babasının 200 bin TL aldığı yönündeki söylentilerin dedikodudan ibaret olduğunu söyledi.

Türkiye 16 Yaş Altı Milli Takım kadrosunda bulunan ve Rusya ile oynanan iki hazırlık maçında da ilk on birde forma giyen Recep Niyaz, bugün Türk Milli Takımı'nın kazandığı 2-0'lık maçta da oynadığı futbolla herkesin beğenisini kazandı. Maçın son bölümlerinde oyundan alınan genç oyuncu, son günlerde Fenerbahçe'ye transfer olduğu ile ilgili soruları da cevaplandırdı.

Fenerbahçe'ye transferi ile ilgili bir bilgisi olmadığını söyleyen Recep Niyaz, "Ben Milli Takım kampındayım ve sadece Milli Takım'ı düşünüyorum" dedi. Babasının Fenerbahçe ile gizlice anlaştığı yönünde bir bilgisinin de bulunmadığını belirten Niyaz, "Babamın Fenerbahçe ile görüşmesi yok. Benimle ilgili bütün görüşme hakkı menajerimde. Ben Denizlispor'un futbolcusuyum ve sözleşmem bitmedi. Böyle bir imza yok. Bunlar sadece duyumdan ibaret ama öyle bir şey yok" dedi. Babasının Fenerbahçe'yle sözleşme imzaladığı ve 200 bin TL para alındığının dedikodulardan ibaret olduğunu belirten genç oyuncu, "Görüşme olmadı. Ağabeyimin Denizlispor'daki sözleşmesi feshedildi ama benim sürüyor.

Yaşananların hepsi benim dışımda ve haberim yok" dedi. Birçok takımın transfer listesinde olmasının kendisi için güzel olduğunu söyleyen Recep Niyaz, "Ama ne olacağını zaman gösterecek. Bu konuyla ilgili söyleyebilecek bir şeyim yok. Bu konuyla ilgili bütün yükümlülük babam ve menajerimde" dedi.

İHA
Rahatladım yahu :D.Geleceğimizi bari satma Ali İpek :D.

ForsakeN
26.Mart.2010, 14:02

İHA

15 yaşında çocuğun uğraştırıldığı şey bakın. Rahat bırakın adamı da kendini geliştirsin.

bjk4ever
26.Mart.2010, 15:12
Yazik olmus, keske FB disinda bir kulube gitseydi. 20 yasina geldiginde buyuk ihtimalle hala Alex'in arkasinda yedek olarak bekler veya baska bir yabancinin....

ForsakeN
26.Mart.2010, 17:44
Yazik olmus, keske FB disinda bir kulube gitseydi. 20 yasina geldiginde buyuk ihtimalle hala Alex'in arkasinda yedek olarak bekler veya baska bir yabancinin....

Bu dediğin olay sadece Fenerbahçe de oluyor değil mi? (Batuhan,İsmail Köybaşı...)

Eğer yerinde daha iyi bir yabancı/yerli yoksa neden oynamasın. Özer,uğur Boral,Selçuk ...

Ne zaman genç bir futbolcunun adı FB ile geçse aynı muhabbetler dönüyor.Ama maalesef ki her takımımızın sorunu gençlere şans verilmemesi.

Arbitre
26.Mart.2010, 18:28
hayırlısı olsun

Knightmare
26.Mart.2010, 19:25
Türkiye'de işin yok Recep, kaç Avrupa'ya :) at bir ingiliz ya da hollanda takımına kapağı! Ajax çok şık olur ya da Arsenal :)

ForsakeN
26.Mart.2010, 19:27
Türkiye'de işin yok Recep, kaç Avrupa'ya :) at bir ingiliz ya da hollanda takımına kapağı! Ajax çok şık olur ya da Arsenal :)
Aynen, kariyeri için büyük şans olur o hamle.

bjk4ever
26.Mart.2010, 22:37
Bu dediğin olay sadece Fenerbahçe de oluyor değil mi? (Batuhan,İsmail Köybaşı...)

Eğer yerinde daha iyi bir yabancı/yerli yoksa neden oynamasın. Özer,uğur Boral,Selçuk ...

Ne zaman genç bir futbolcunun adı FB ile geçse aynı muhabbetler dönüyor.Ama maalesef ki her takımımızın sorunu gençlere şans verilmemesi.

Batuhan'in oynamamasinin nedeni saha disi olaylar. Ismail ise 14u ilk 11 olmak uzere tam 17 mac oynadi bu sene, azimsanacak bir rakam degil. Bende daha fazla genclere onem verilmesini isterim, fakat FB'nin bu konuda GS ve BJK'den cok daha kati davrandigi kabul edilmesi gereken bir gercek. Ki son 5-6 sene Gokhan Gonul disinda bir genc oyuncu parlatmamistir FB herhalde. Ki parlatamamasini gectim, sans bulan genc oyuncular yok denecek kadar az.

ForsakeN
26.Mart.2010, 22:50
fakat FB'nin bu konuda GS ve BJK'den cok daha kati davrandigi kabul edilmesi gereken bir gercek. Ki son 5-6 sene Gokhan Gonul disinda bir genc oyuncu parlatmamistir FB herhalde. Ki parlatamamasini gectim, sans bulan genc oyuncular yok denecek kadar az.

Oyuncuların parlayamaması biraz da onların suçu.Yoksa FB transfer ettiği genç oyunculara genelde gerekli şansı veriyor.Son 3-4 yılda Uğur Boral,Selçuk,Gökhan Emreciksin gibi oyunculara birçok maçta şans verildi.Ama bir türlü istenilen performans alınamadı.Mesela Can ne zaman oynasa kesin maça damgasını vurdu hatalarıyla.

Bu seneki transferlerden genç diyebileceğimiz Özer de bayağı forma şansı buldu,sakat olmadığı dönemlerde.

Bir diğer konu; altyapıdan oyuncuları çıkaramıyoruz,o konuda haklısın.Ama şu da bir gerçekki altyapımızda FB'de direk oynayacak oyuncu yok şuan için. :)

bjk4ever
26.Mart.2010, 23:26
Selcuk'un neresi genc yahu, adam 30 yasina gelecek neredeyse. Ugur Boral da FB'ye geldiginde 18 yasinda degildi, 25-26 yaslaridaydi. Gokhan Emreciksin gecen sene kac mac oynadi bilmiyorum, ama ilk 11'de ciktigi mac sayisi bir elin parmagini gecmez herhalde.
Yillardir Deniz, Selcuk, A.Bilgin gibi adamlar bu takimda rotasyona giriyorsa gencler niye girmesin? Ki FB altyapisi ne kadar kotu olabilir ki, ligde kac tane oyuncunun FB altyapisindan ciktigini ogreniyoruz sonradan. En basitinden altyapi olmasa bile Abdulkadir Selcuk kadar oynamaz mi? Veya Ozgur Cek bir Wederson olamaz mi? Surekli oynasinlar bile demiyorum, ama FB'nin Turkiye kupasinda ve Avrupa liginde iddiasiz maclari da oldu, bunlarda bile 10 dakika oynayamadi gencler.....

Sheriff
27.Mart.2010, 08:32
Chelsea'nın da Gökhan Töre'yi a takıma almadığını düşünürsek, avrupa takımlarında da genç oyuncular için verilen şans belli. Sadece Barcelona, Arsenal gibi takımlar yetenekli gençlerin değerini biliyor ve bu sayede 100-200 bin euro ya mal ettikleri oyuncuların değerleri 2-3 yıl sonra 60-70 milyon euro oluyor.

KaPaLı
27.Mart.2010, 09:13
Yanlışın var Burak. Gökhan Töre TFF'nin Tam Saha dergisine verdiği röportajda söylemişti A takımla antrenman yapıyorum diye.

Chelsea seni rezerv takımında kullanıyor değil mi?
A takımla antrenmanlara, rezerv takımla da maçlara çıkıyorum. Zaten lig de yeni başladı. Rezerv takımdaki ilk maçta oynayıp iki de asist yaptım.
A takımda ne zaman oynayabileceğini düşünüyorsun?
Chelsea beni A takımı için transfer etti. A takım oyuncusuyum ve onlarla antrenmana çıkıyorum. İsmimin yazılı olduğu formam var. Sırt numaram 48. Sadece şu ana kadar 18 kişilik maç kadrosunda yer alamadım. Ama stada kadar takımla birlikte gidiyorum ve maç sırasında da yedek kulübesinin hemen arkasında, kadroya giremeyen oyunculara ayrılan bölümde oturuyorum. Yani ben de o takımın bir parçası olduğumu sürekli hissediyorum. Bu sezon A takımda oynama şansı yakalayacağıma da inanıyorum.

http://www.tff.org/default.aspx?pageID=286&ftxtID=8074 Tamamı...

Tamamını okuya

KaPaLı
27.Mart.2010, 09:28
O biraz eski kaynakta yeni yazılmış bir haber daha gördüm.

http://www.cezasahasi.net/2010/03/gokhan-tore-chelseayi-sirtliyor.html

Sheriff
27.Mart.2010, 09:32
Okadar içeriğini bilemem, sadece rezerv takımla maçlara çıktığını ve çok iyi oynadığını biliyorum. A takımın oyuncusu olsada şu ana kadar herhangi bir maçta forma giymedi. Bu yaşta o formayı birkaç kez giyip yeteneklerini a takım maçında da göstermiş olsa, forma için mücadele eder. Şu anda forma mücadelesi vermesine bile izin verilmiyor.

KaPaLı
27.Mart.2010, 09:52
Söylüyo zaten Ancelotti daha çok gençsin biraz daha sabret demiş. Aslında haksız değil. Malouda - Zhirkov - Joe Cole hiç olmadı Kalou forma için savaşmak zorunda olduğu adamlar. Daha 18 yaşında mutlaka onada şans gelecektir. Zaten güvendiklerini forma vererek göstermişler. Maçlarda hep yedek oyuncularla oturtuyomuş Ancelotti. Milli takımın değişmezi olacaklar Necip - Gökhan - Ömer - Nuri - Emre. Arda - Tuncay 'ı silip geçeceğini düşünüyorum Gökhan'ın.

Ömer Toprak içinde Milli takım yetkilileri devreye girmişler bu arada. Ömer'i A Milli Takıma kazandıracaklarmış. Gökten taş yağacak ya hadi hayırlısı :)

HooijDonk07
27.Mart.2010, 10:19
Kaptan değilmiydi bu arkadaş zaten u 16 da arkadaşım var oynayan alt yapıda kaptan filan demişti yanlış anlamadıysam.

bjk4ever
27.Mart.2010, 10:42
Chelsea'nın da Gökhan Töre'yi a takıma almadığını düşünürsek, avrupa takımlarında da genç oyuncular için verilen şans belli. Sadece Barcelona, Arsenal gibi takımlar yetenekli gençlerin değerini biliyor ve bu sayede 100-200 bin euro ya mal ettikleri oyuncuların değerleri 2-3 yıl sonra 60-70 milyon euro oluyor.

Di Santo gecen sene oynamisti, yine bu sene Sturridge ve Borini oynadilar. Ki Chelsea'nin nasil hayvani bir kadroya sahip oldugunu biliyoruz, onlar bile dakika veriyor. FB'nin ise en cok tartisilan yani kulubedeki yerlilerin yetersizligi, buna ragmen gencler sans bulamiyorsa bence bu konu uzerinde biraz dusunmeli FB'liler......

Knightmare
27.Mart.2010, 10:52
teknik direktörle de alakalı. Daum'un tercihi bu yönde oluyor.

SAİT71
27.Mart.2010, 16:37
Bu sistemde keşke avrupaya gitseymişte bize gelmeseymiş diyorum.. Ama bir yandanda o kadar methediliyorsa kendini gösterip formayı alabilir diyorum.. hayırlı olsun

C h A o S
27.Mart.2010, 16:42
Sporx'de izlediğim videoda yalan haber olduğunu söyledi.

semih99999
29.Mart.2010, 03:02
valla fenere gitmesi kötü olmuş 25 ine kadar ilk 18 girer daha sonra yedekten girer messiye benzemek için ugraşmış saçlar falan :D

GodfatheR
29.Mart.2010, 20:48
valla fenere gitmesi kötü olmuş 25 ine kadar ilk 18 girer daha sonra yedekten girer messiye benzemek için ugraşmış saçlar falan :D

Espiri mi bu? Espiriyse nerede gülecektik kaçırdım kusura bakma : )

RasAnt
01.Nisan.2010, 17:48
fenerbahçeye geldi adını duymayız artık onun yazık olmuş çocuğa keşke arsenal fln alsaydı