Log in

View Full Version : Brezilyalı mı, asla!

Revolution
31.Mart.2010, 19:00
Yönetim, ‘disiplin suçlusu’ Jo ile yola devam etmeyi düşünmüyor. 3.5 aylığına kiralanan sambacının bonservisi için City ile masaya oturulmayacak!

31/03/10 09:33
GAZETE HABERTÜRK

Devre arasında İngiltere’nin Manchester City takımından kiralanarak sezon sonuna kadar G.Saray forması giydirilen Jo Alves’le yola devam edilmeyeceği öğrenildi. Futbol şubesinin gerçekleştirdiği zirvede, Jo’nun dizginlenemeyen gece hayatı masaya yatırılırken, futbolcuya ağır bir para cezasının verilmesinin düşünüldüğü ancak kontratındaki özel
madde sebebiyle sıkıntı yaşandığı ifade edildi. Jo’yu bonservis bedeliyle almak için yoğun mücadele veren Sarı-Kırmızılı yöneticiler şimdilerde “İyi ki, bonservisini almamışız” yorumunu yapıyor. Yarım sezon için 1 milyon Euro alan Jo’nun geldiğinden beri gece kulüplerini arşınlaması, her maçtan sonra yöneticilere gelen şikayet telefonları ve komşularıyla yaşadığı problemler, Brezilyalı yıldız için‘ayrılık’ seçeneğinden başka bir yol bırakmadı.

UYARILARA KULAK ASMIYOR
Jo’nun bu konular yüzünden defalarca uyarılmasına rağmen bu uyarıların hiçbirini aldırış etmemesi de sabırları taşırıyor. Sivasspor maçı öncesinde Jo’yu kadro dışı bırakmayı düşünen ancak bu kez de Milan Baros’un sarı kart cezası nedeniyle sıkıntıya giren teknik direktör Frank Rijkaard’ın da çaresiz kaldığı öğrenildi.

ELANO DA POSTALANACAK!
Cimbom’un ikinci planı geldiği günden bu yana beklenen performansı bir türlü sergileyemeyen Elano Blumer ve istenileni ortaya koyamayan Leo Franco’yla ilgili... Elano’yu 7.5 milyon bonservis bedeli ve yıllık 3.5 milyon Euro ücretle transfer eden G.Saray, şimdi bu oyuncunun yüksek paraları hakedecek bir oyun sergilemediğini düşünüyor. Bu durumda en iyi yolun Elano’nun Afrika’da Brezilya Milli Takım formasını giyeceği 2010 Dünya Kupası’nda satılması olarak görülüyor.

----------------------------------------------------------------------------------

Jo zaten kiralık ve üst düzey bir performans ortada eğer gönderilirse karar ne derece tartışılır o meçhul.. Ama Elano'nun gönderilmesi çok büyük yanlış olur,Elano'nun sürekli geriden topu oyuna sokup gol yollarında çok iyi olmamasının sebebi orta sahadaki partnerleri. Elano'nun partnerleri topu oyuna sokmakta açıkçası özürlü olunca onun da yapacağı tek şey kalıyor. Elano'nun gönderilmemesi gerekir

yunusgs
31.Mart.2010, 20:12
Şu Brezilyalıların çoğundan nefret ediyorum.Ruhsuz,çıt kırıldım,sorumluluk almaktan kaçan tipte oyuncular oldukları için takımımda Brezilyalı görmek istemiyorum.

ForsakeN
31.Mart.2010, 20:18
Fenerbahçe'de de sene sonu böyle bir operasyon görürüz inşallah. Deivid,Vederson,Cristian...

Fernando Gago
31.Mart.2010, 21:35
Türk Futbolu olarak bu Brezilyalı sevdasından vazgeçmek gerek . 2 sambacıdan fazlası zarar .

IcedEarth
31.Mart.2010, 23:33
Bizde şu anda 8 yabancı var: Franco, Neill, Elano, Santos, Jo , Baros , Kewell, Keita.
Bunlardan yolcu olacaklar : Franco , Jo, Kewell gibi görünüyor. Umarım bu 3 yabancı yerine Güney Amerika'dan futbolcu alınmaz, umarım artık 1 Afrikalı, 2 Avrupalı ile eksiklerimizi doldururuz.

KaRaBükLü KraL
01.Nisan.2010, 07:54
Aman Elano oynayamıyo Jo eh Lincoln geldi gitti 2 senede çok az bir iş yaparak kaçtı bıraksınlar şu Brezilya sevdasını gitsinler İngiliz Alman futbolcu alsınlar daha iyi

KaPaLı
01.Nisan.2010, 09:07
Elano nasıl oynamıyo ya. Rijkaard adamı defansa gömüyo naısl başarılı olsun. Galatasaray'ı ileriye taşıyo adam ama görevi gereği geriye dönüyo sonra. Başarılı olması demek sadece gol atması demek değilki. Jo - Franco anlarım ama Elano'yu Lincoln'le kıyaslamak bile saçma. Aynı pozisyonlarda oynamıyolarki.

nessus
01.Nisan.2010, 09:54
Dün Arsenal-Barcelona maçını izlerken düşündüm, aslında bizim yabancı transferinde Güney Amerikalılardan fazla bir alternatifimiz yok.

F.Bahçenin her sene transfer hamlelerine bakın. Avrupada birilerinin peşine düşer, adam gelmeye yanaşmaz biri atlar brezilya uçağına olay biter.

Sene başı Paulsen'i istedik Cristianı aldık mesela. Böyle örnekler çok. Lille maçında Hazard'ı izledik hayran kaldık. Ama transfer olsa Türkiye tercihi olur mu? Olmaz. Ya Avrupada biraz çaptan düşmüş adam getireceksin, ya göze çok batmayan görev adamı. (ernst) Diğer türlü Türkiye öncelikli tercihleri değil ve bana kalırsa haklılar da.

Bir tek Gs'ın ribery transferi istisna oldu, onu da elde tutamadılar.

Böyle bir tabloda elde güney amerikalılara yönelmekten başka tek çare kalıyor. Kendi futbolcunu kendin yetiştirmen. Özer'lerin Arda'ların sayısının artması. Onu da senelerdir ve senelerdir (!) beceremiyoruz.

ForsakeN
01.Nisan.2010, 12:07
Dün Arsenal-Barcelona maçını izlerken düşündüm, aslında bizim yabancı transferinde Güney Amerikalılardan fazla bir alternatifimiz yok.

F.Bahçenin her sene transfer hamlelerine bakın. Avrupada birilerinin peşine düşer, adam gelmeye yanaşmaz biri atlar brezilya uçağına olay biter.

Sene başı Paulsen'i istedik Cristianı aldık mesela. Böyle örnekler çok. Lille maçında Hazard'ı izledik hayran kaldık. Ama transfer olsa Türkiye tercihi olur mu? Olmaz. Ya Avrupada biraz çaptan düşmüş adam getireceksin, ya göze çok batmayan görev adamı. (ernst) Diğer türlü Türkiye öncelikli tercihleri değil ve bana kalırsa haklılar da.

Bir tek Gs'ın ribery transferi istisna oldu, onu da elde tutamadılar.

Böyle bir tabloda elde güney amerikalılara yönelmekten başka tek çare kalıyor. Kendi futbolcunu kendin yetiştirmen. Özer'lerin Arda'ların sayısının artması. Onu da senelerdir ve senelerdir (!) beceremiyoruz.

Bak sen de diyorsun. Ribery gibi henüz popüler olmamış ama ünlü olmaya aday oyuncular getirmeliyiz. Baliç,Okocha,Ribery gibi oyuncular getirmeliyiz ki az maliyetlerine rağmen takımlarımız büyük paralar kazansın.

nessus
01.Nisan.2010, 12:22
tamam getirmeliyiz onda hemfikirim ama, gelen yok? hazard örneğini onun için verdim farzı misal. öncelikli tercih değil burası. Anilton, Kleberson ile dalga geçerken kameralar yakalamıştı, Sen M.United'tan gel burda ç. rize ile maç yap diye. Dalga geçiyo adam. Böyle görüyorlar ligimizi.

en çok para harcamada rusya ile 6.cılığı paylaşıyoruz başarıda 11nciyiz. zaten transferlerin kötü olduğu sonucu burdan rahatlıkla cıkıyor. Adamlar haliyle sana gelmek yerine bırakın büyük ligleri Portekizden, Rusyadan takımlarla anlaşıyor.

Bize de çaptan düşmüş adamlar ya da Güney Amerikalılar kalıyor. İstikrarlı bir başarıyla (Porto gibi) iyi adamları transfer edebilirsin, diğer türlü Katar muamelesi görürsün. Ya da yapman gerekeni yapar oyuncu yetiştirirsin.

Şunu da söylim, üç büyükler fmanager mantığıyla çalışmaz. Git Badelj'i getir 19 yaşında yetiştir falan öyle bir dünya yok. Başarı beklentisi çok yüksek.

ForsakeN
01.Nisan.2010, 12:27
Zaten Hazard'ı Lille'e gelmeden önce Türkiye'ye getirebilmeliyiz.Bunu söylemye çalışıyorum.Lille'de meşhur olduktan sonra alamayız tabii ki.

BeeTLeJuiCe
01.Nisan.2010, 13:51
Zaten Hazard'ı Lille'e gelmeden önce Türkiye'ye getirebilmeliyiz.Bunu söylemye çalışıyorum.Lille'de meşhur olduktan sonra alamayız tabii ki.

hazard lile alt yapısından yetişme :)

goosfraba
01.Nisan.2010, 14:10
hazard lile alt yapısından yetişme :)

demek istediği, potansiyelli oyuncuyu yıldız olmadan alabilmek. ben böyle anladım.

Trabzonspor
01.Nisan.2010, 14:23
Bence de zamanın daTevez ve Mascheranoyu bizden biri izledi mi ki acaba nerdeee?Yada şuan Avrupa da oynayan birçok genç oyuncu izleniyor mu ki.Ben hiç bizim takımların potansiyeli olan bir adam getirdiğini görmedim başta olanlar yapmadı.Başa geçmek isteyenlerde yapacağa benzemiyor.

Adnan Öztürk aday oluyor vaadleri arasında Henry getirmek var.Tamam Henry dünya yıldızı ama sana ne kadar süre faayda sağlar ne kadar para kazandırır?

Porto 3 yılda sattığı oyunculardan 500M€ yakın para kazanmış bu adamalr nasıl yapıyor işte potansiyeli olan adamları transfer edip sonra onları büyük takımlara servis ediyorlar ben görmedim şöyle alıp da süper kar edilen bir transfer çok nadir.

Biz 2 isim sattık 20 M€ Fatih,Gökdeniz.Çok karlı olmasa da Aurelio,Stepanov,Eller birkaç isim daha var aklıma gelmiyor artık bunlar yuapılmalı.Futbol ekonomimiz fena yolda takımlar borç batağında,sorumsuz yöneticiler batırıyor işler.

nessus
01.Nisan.2010, 14:36
o kadar erken keşfedemezsin, hadi diyelim buldun getiremezsin yabancı sınırlaması klüplerin belini büküyor bu konuda. Dediğim gibi fm mantığı işlemiyor 18 yasında adam getir geliştir diye. Biz zaten oyuncu yetiştiremiyoruz ki, genç yaşta alsak yıldızını söndürürüz en fazla.

söylüyorum bu işin iki çözümü var; ya kendin yetiştireceksin ya da istikrarlı bir başarı elde edeceksin ki bu tür adamlar için klübün cazip bir seçenek olacak.

Ahmet Göktaş
01.Nisan.2010, 14:44
Yahu alırken dünya starı , yok brezilya milli takımında orda burda diyorlar , zaman geçincede "Brezilya lımı asla" oluyor , ilginç.

Trabzonspor
01.Nisan.2010, 14:49
o kadar erken keşfedemezsin, hadi diyelim buldun getiremezsin yabancı sınırlaması klüplerin belini büküyor bu konuda. Dediğim gibi fm mantığı işlemiyor 18 yasında adam getir geliştir diye. Biz zaten oyuncu yetiştiremiyoruz ki, genç yaşta alsak yıldızını söndürürüz en fazla.

söylüyorum bu işin iki çözümü var; ya kendin yetiştireceksin ya da istikrarlı bir başarı elde edeceksin ki bu tür adamlar için klübün cazip bir seçenek olacak.

Ben fm mantığı işlesin demiyorum.Yabancı sınırı diyorsun da gereksiz isimlere yer açıyorlar kaldıki ilk 11e 6 adam alıyorsun madem ıyı 6 adam al 2 kişi de geleceği olan isimlerle anlaş ama iistense yapılır istenmiyor.

KaRaBükLü KraL
01.Nisan.2010, 22:28
Elano nasıl oynamıyo ya. Rijkaard adamı defansa gömüyo naısl başarılı olsun. Galatasaray'ı ileriye taşıyo adam ama görevi gereği geriye dönüyo sonra. Başarılı olması demek sadece gol atması demek değilki. Jo - Franco anlarım ama Elano'yu Lincoln'le kıyaslamak bile saçma. Aynı pozisyonlarda oynamıyolarki.

Maçlarda defansif anlamda yardımcı oluyor ama bu adam ofansif oyuncu ofansif anlamda iş görmüyo Rijkaar adam alışsın diye her maç oynatıyo 2 gol 3-4 asist vardır galiba.O kadar faydalıysa asist yönünden coşması lazım.Ayrıca adam frikik ustası deniyodu kaç kere frikik golü gördün Elano'dan:DAyrıca şunu da söyleyeyim Elano FM'de AMC diye tabir edilen kısımın oyuncusu normalde ama Rijkaard onu orda uygun gördüğü için oynatıyo:)

Alicanfmfan
01.Nisan.2010, 23:15
Hani cok klişe bir laf vardır kötü oynar , yere batırmamak için yada her zaman için gizli kahraman terimini kullanırız , işte Elano bana kalırsa müthiş bir topcudur gerek karakteri gerekse mücadele teknik pas olarak , Elano cıktıgı saman galatasaray top yapamaz ki gördük bunları , Elano'dan defansif anlamda yararlanmasa Rijkaard daha iyi bir Elano izleyebiliriz , adamı ne gece dısarıda görürsün nede alemlerde nede 213218 bavul toplayıp ''ne zaman geleceksin sorusuna '' yarın' diye cevap verenleride görmüştük. Elano umarım uzun süre bize hizmetleri olur.

KaRaBükLü KraL
02.Nisan.2010, 07:48
Hani cok klişe bir laf vardır kötü oynar , yere batırmamak için yada her zaman için gizli kahraman terimini kullanırız , işte Elano bana kalırsa müthiş bir topcudur gerek karakteri gerekse mücadele teknik pas olarak , Elano cıktıgı saman galatasaray top yapamaz ki gördük bunları , Elano'dan defansif anlamda yararlanmasa Rijkaard daha iyi bir Elano izleyebiliriz , adamı ne gece dısarıda görürsün nede alemlerde nede 213218 bavul toplayıp ''ne zaman geleceksin sorusuna '' yarın' diye cevap verenleride görmüştük. Elano umarım uzun süre bize hizmetleri olur.
İşte istediklerimden biride bu Elano hücum oynamalı:)

KaPaLı
02.Nisan.2010, 09:25
Maçlarda defansif anlamda yardımcı oluyor ama bu adam ofansif oyuncu ofansif anlamda iş görmüyo Rijkaar adam alışsın diye her maç oynatıyo 2 gol 3-4 asist vardır galiba.O kadar faydalıysa asist yönünden coşması lazım.Ayrıca adam frikik ustası deniyodu kaç kere frikik golü gördün Elano'dan:DAyrıca şunu da söyleyeyim Elano FM'de AMC diye tabir edilen kısımın oyuncusu normalde ama Rijkaard onu orda uygun gördüğü için oynatıyo:)

Karar ver defansifmi oynatsın hucummu. Adam katkı yapıyo diyosun hemde çok kötü oynuyo diyosun. Rijkaard alışsın diye oynatıyo ama 60'dan sonra oyundan alıyo. O dakikadan sonra Galatasaray ortasahayı zor geçiyo. AMC oyuncusuysa ve Rijkaard ondan DMC - MC yaratmaya çalışıyosa o zaman suçlu kim burda ?

nessus
02.Nisan.2010, 09:30
Rijkaard geçenlerde Elano'nun üstünde çok fazla baskı var Milli takımda burdaki gibi maç kazandırmasını beklemiyorlar ondan demişti. onu yargılarken bunu da hesaba katın.

ayrıca şu da var gördük ki elanoda hiç amc tipi yok, fm değeriyle konuşursak tam mc, sönük yeşil amc diyorum :)

gsın taktiğinde elano en oynayabileceği mevkide oynuyor, rijkaard hücum oynatsın derken ne kastediyorsunuz? xavi barcelonada ne kadar hücum yapıyor? gsın şablonu da aynı, haliyle rijkaardın orjini belli.

bjk4ever
02.Nisan.2010, 12:13
Cok basit sekilde soyleyim, GS'liler bu adami cok, ama cok abartti. Iyi bir topcu, ama onun otesinde degil. Vay efendim 2 yonlu oynarmis, Ingiltere liginin kalburustu oyuncularindanmis, Brezilya milli takiminin vazgecilmeziymis vs. Geciniz efendim....

Alicanfmfan
02.Nisan.2010, 13:03
Cok basit sekilde soyleyim, GS'liler bu adami cok, ama cok abartti. Iyi bir topcu, ama onun otesinde degil. Vay efendim 2 yonlu oynarmis, Ingiltere liginin kalburustu oyuncularindanmis, Brezilya milli takiminin vazgecilmeziymis vs. Geciniz efendim....

Milli takımın vazgeçilmezi hala :) , Ronaldinho'yu cagırmadı Dunga =)

KaPaLı
02.Nisan.2010, 13:20
Alican o konu hiç açılmaması gereken bir konu. Dunga sadece güvendiği adamları alıyo. Kaka'yı alıyo ama ondan daha formda olan Ronaldinho'yu almıyo mesela.

Arbitre
02.Nisan.2010, 13:30
Fenerbahçe'de de sene sonu böyle bir operasyon görürüz inşallah. Deivid,Vederson,Cristian...

wederson türk sratüsünde neden göndersinler ki.işe yarayan adamı

ForsakeN
02.Nisan.2010, 13:37
Sonuçta kökeni Brezilyalı ve o kültürü almış. Daha fazla Brezilya tarzı futbol görmek istemiyorum.Sahada savaşan,fizikli oyuncular görmek istiyorum. Vederson Türk statüsünde olmasaydı çoktan gönderilmişti gerçi.

Arbitre
02.Nisan.2010, 13:40
kalmalı performansını hep koruyor iyi bir yedek

bjk4ever
02.Nisan.2010, 13:44
Milli takımın vazgeçilmezi hala :) , Ronaldinho'yu cagırmadı Dunga =)

I.Toraman cagrilmazken G.Zan da milli takimin vazgecilmezi.;)
Yine Nuri Sahin oynamiyorken Huseyin Cimsir ve Selcuk Sahin de cagriliyordu milli takima.
Yine Seedorf yillarca milli takima alinmazken yeteneksiz tonla adam alindi.
Yani milli takim kistas degildir.....

Redrum
02.Nisan.2010, 13:51
Elano'yu gönderip, Elano'dan iyisini bulması imkansızdır Galatasaray'ın şu anda.

bjk4ever
02.Nisan.2010, 14:43
Belki kagit uzeri Elano'dan daha iyi oyuncu bulamaz, ama takima Elano'dan daha fazla katki yapacak oyuncu kolaylikla bulunur.

anilla
02.Nisan.2010, 15:01
Bence Elano'nun gönderilmesinden ziyade asıl pozisyonuna geçirilmesi daha fazla katkı sağlayabilir.Adamın kumaşı ortada,muhtemelen Arda bu sene sonunda Avrupa'ya gidecek Elano da asıl yerinde paşa paşa oynar

nerazzuri
02.Nisan.2010, 15:31
Elano'yu göndermeyi düşünmek mi? Şaka mı yapıyorsunuz. Elano kanat oyuncusudur.
Rijkaard hala anlamadığım bir biçimde defansif olarak kullanıyor Elano'yu.

gerrrard
02.Nisan.2010, 15:43
elano giderse çok üzülürüm.

baristayfur
02.Nisan.2010, 17:14
Elano takıma Lincolnden sonra gelen En zeki futbolcudur. Attığı paslar,oyunu açması, kritik şutlarıyla takıma inanılmaz bir katkısı var.

Evet skora etki edemiyo olabilir fakat bunun nedeni Rijkaardın onu tam olarak MC bölgesinde oynatmasından dolayı.

Fark etmişsinizdir zaten,Elano oyundan alınınca GS nasıl top yapamaz hale geliyor,oyun hep bi yere sıkışıyor.

Elano yu maçlarda dikkatli takip edin,attığı 50-60 mt lik paslar var. Sol bekten sağ açığa ayağa top atabilen bi oyuncu Elano!!

Bizim görmek istediğimiz şık hareketler yapan mükemmel top süren birisi değil fakat Elano takımdan giderse Bu takım pas YAPAMAZ.

Çünkü ne Barış ne M.Topal ne de M.Sarp aklıyla top oynamıyor. Sadece Fizik üstünlüklerini kullanıyorlar.

Çoğunun 10 mt den ileriye attığı paslar isabetsiz.

Takımda belkide en iyi pas yüzdesine sahip oyuncu Elano(Geri pasları çıkardığımızda). Ve attığı paslarn Çoğu abartısız 20+mt ileri..

Gerisini siz düşünün...

Hugo
02.Nisan.2010, 20:41
Afrika'dan ön libero alsınlar, gerisine karışmam :)

Alicanfmfan
02.Nisan.2010, 23:49
I.Toraman cagrilmazken G.Zan da milli takimin vazgecilmezi.;)
Yine Nuri Sahin oynamiyorken Huseyin Cimsir ve Selcuk Sahin de cagriliyordu milli takima.
Yine Seedorf yillarca milli takima alinmazken yeteneksiz tonla adam alindi.
Yani milli takim kistas degildir.....

Brezilya milli takımı kistas degil , birşeylerin kanıtıdır.

bjk4ever
03.Nisan.2010, 00:05
Brezilya milli takımı kistas degil , birşeylerin kanıtıdır.

Ricardinho, Kleberson, Josue vs........

Revolution
03.Nisan.2010, 00:10
Bir oyuncunun milli takımı da kıstas olarak kabul edilmiyorsa daha ne edilebilir ki yani bazı istisnalar olabilir evet ama gayet de kıstastır milli takım. Altın Ayakkabı filan mı alması lazım kıstas kabul edilmesi için ?