PDA

View Full Version : 'Timsah' yürüyüşüne patent istiyor!

DisCo
01.Nisan.2010, 16:04
http://im.htspor.com/2010/04/01/504881_detay.jpg

Lille-Montpellier maçında atılan golden sonra Lille futbolcuların timsah yürüyüşü yapması, Bursaspor'u harekete geçirdi.

Yeşil-Beyazlı takımın başarılı futbolcuları Sercan ve İbrahim Öztürk, timsah yürüyüşünün Bursaspor'a ait olduğunu belirterek patentinin alınmasını istedi.

Bursaspor'da ilk olarak İnter Toto döneminde Ugandalı golcü Majid Mususi'nin yapmasıyla Türkiye'nin tanıdığı Timsah yürüyüşü, ardından bir çok kulüp oyuncuları tarafından kullanılmıştı. Ancak Bursa ile bütünleşen ve yeşil-beyazlı oyuncuların hemen her galibiyetin ardından sevinçlerini ortaya koydukları bu gösteri, şimdi yurt dışında da kullanıldı. Timsah Yürüyüşü, geçtiğimiz hafta Fransa'da oynanan Lille-Montpellier maçında da yapıldı. Lille'den Gervinho'nun önderliğini yaptığı Lille'li futbolcular attıkları gol sonrasında sevinçlerini Timsah yürüyüşü yaparak kutladı.

Genç yıldız Sercan Yıldırım, Timsah yürüyüşünün kendilerine ait olduğunu dile getirdi. Timsah yürüyüşünün Mususi Bursaspor'da başladığını hatırlatan Sercan Yıldırım "İlk o yaptı ve ondan sonra Bursaspor'un sevinç şovu haline geldi. Ben de son Denizli maçında yapmıştım. Çok güzel bir şey. Bütün takımlar bizden görüp yapmak isteyecektir. Biz bundan sonraki maçlarda da Timsah yürüyüşümüzü yaparak tüm dünyaya tanıtacağız." Dedi. Defans oyuncusu İbrahim Öztürk da Timsah yürüyüşünün Bursaspor'a ait olduğunu herkesin bildiğine dikkat çekerek "Bu Bursaspor'a ait olduğu için patenti de Bursaspor'dadır. Yani alınmasına bile gerek yok bence. Sonuçta herkes biliyor ki bu Bursaspor'un." Diye konuştu.

Bursaspor İkinci Başkanı Haluk Özkıyıcı ise Timsah yürüyüşünün Mususi ile Bursaspor'un başlattığını herkesin bildiğine işaret etti. Fransa'nın Lille takımının timsah yürüyüşü yapmasının hoşuna gittiğini belirten Özkıyıcı, "Bursaspor'un timsah yürüyüşünün oralara kadar gitmesi çok güzel bir olay. Bu Bursaspor'un da Avrupa çapında bir takım olduğunu gösterir." dedi. Bursaspor'un isminin ve logosunun tescilli olduğunu ifade eden Özkıyıcı, Timsah yürüyüşünün de tescil edilmesi için girişimlere başladıklarını belirterek takımlarının sevinç şovu olan yürüyüşün, tüm dünyada Bursaspor'a ait olduğunun bilinmesi gerektiğini söyledi.

AHT / BURSA / Uğur USLUBAŞ

El Barto
01.Nisan.2010, 16:09
a) Başvuru yapacağınız konu bir problemin çözümünde işe yarayan teknik özellikleri olan yeni bir buluş ise Patent ya da Faydalı Model Başvurusu yapabilirsiniz.

b) Bir ürün, hizmet ya da firma unvanınıza ilişkin ad, logo, işaret vb bir tescil talebiniz varsa Marka Başvurusu adımlarını takip edebilirsiniz.

c) Bir ürünün dış görünüm özelliklerini korumak istiyorsanız, Endüstriyel Tasarım Başvurusu Yapabilirsiniz.

d) Yörenize özgü bir ürüne ilişkin tescil talebiniz varsa Coğrafi İşaret Tescili Başvurusu yapabilirsiniz.

Hangi maddeye sokup patent isteyecekler merak ettim doğrusu? Patent Enstitüsü patent vermez buna. Hem buna da patent alınmaz zaten. Allah akıl fikir versin başka uğraşacak iş kalmadı.

Nedvedmania
01.Nisan.2010, 16:12
Yok artık :D Ben Halısahada gol attıktan sonra Timsah Yürüyüşü yapsam bana davamı açacaklar :D

Böyle birşeye engel olamazlar. Adam derki sizden önce biz bulmuştuk :)

KaPaLı
01.Nisan.2010, 16:16
Lille takımı yaptı bu hafta sonu : )

Neye göre isteyecekler oda ilginç tabi.

DisCo
01.Nisan.2010, 16:20
a) Başvuru yapacağınız konu bir problemin çözümünde işe yarayan teknik özellikleri olan yeni bir buluş ise Patent ya da Faydalı Model Başvurusu yapabilirsiniz.

Gol sevinci problemine çözüm oluyor. Buradan kılıfına uydururlar.

El Barto
01.Nisan.2010, 16:26
Ahahaha hiç güleceğim yoktu ilahi DisCo. :zuhaha

eXcitinG
01.Nisan.2010, 16:32
Zaten biLen biLiyor Bunun Bursaspor dan çıkma bir oLay oLduğunu. Patent aLmaya gerek yok.

O zaman Beşiktaş kuLübü de 132 desibeL`i patentLesin. Kimse 132 DesibeL bağıramasın bundan sonra meseLa.

El Barto
01.Nisan.2010, 16:36
Ya yok abi patent vermezler zaten böyle bir şeye. Ha tut ki DisCo'nun dediği gibi kılıfına uydurdular ve aldılar patent. Çift sıra yaparlar olur biter. :D

Anlamadığım şey Bursaspor neden bunun kullanılmasından rahatsız? Tamam işte senin ile başlamış tee Fransa'nın bilmem ne kulübünün bir oyuncusu attığı bir golden sonra yapmış bu hareketi. Eee tamam ne güzel işte. :)

DisCo
01.Nisan.2010, 16:39
Haberde zaten neden kullanılıyor demiyor yada birisi kullanırsa patent sayesinde dava ederiz durumuda yok.

Sadece bu gol sevincinin Bursaspor'a ait olduğunun bilinmesi için patent almak istiyorlar.

Trabzonspor
01.Nisan.2010, 16:43
Biz da kolbastıya patent alalım bari çalmasınlar:D

El Barto
01.Nisan.2010, 16:47
Ben de onu diyorum işte gereksiz.

eXcitinG
01.Nisan.2010, 17:01
BiLinmesi için yapaLım diyorLarda, adam zaten demek biLiyorda yapıyor. Patent oLmadan zaten duyurmuşLar isimLerini :)