PDA

View Full Version : FM 2010 minibook



ercan045
04.April.2010, 17:42
arkadaşlar bende bir minibook var ve bu bilgisayarda fm oynayamıyorum, herşeyi yapıyorum ama oyuna tıkladığımda açılmıyor, tekrar tıklıyorum oyunun zaten çalıştığı uyarısını alıyorum ama yaklaşık 5 saat bekledim bir kere açıldığı falan yok... bilgisayarın özellikleri ise LG X130 ATOM N270 1.6GHZ-1024MB-INTEL GMA950 224 MB-250GB-10.1".... lütfenn yardım edin lütfen.

Aydin
04.April.2010, 19:43
Oyun belki minibooklara uyumlu olmayabilir. işletim sistemi nedir? xp, vista, win7?

ercan045
04.April.2010, 19:58
win 7 starter. sorduğum herkes çalışır dedi ama olmuyo işte. allah için yardım ya... fm olmadan olmuyo hiç bişey:) bide gidip 55 lira verip oyunu satın aldım ya...

Aydin
04.April.2010, 20:06
pratikte çalıştırabilir. pratikten kastım minibook özelliklerin fm oynamaya yetecek derecededir. ama şöyle birşey var, minibooklarnı çözünürlüğü çok düşüktür. bazı oyunlar vardır, pencere modda oynadığın zaman pencereyi çok küçük hale getirebilirsin. ama fm'yi pc'de pencere modunda oynadığın zaman farketmişsindir, belli bir çözünürlükten aşağı düşmez.

minibookta da çözünürlük düşük olduğundan dolayı kaldıracağını zannetmiyorum.

Uchiha Itachi
04.April.2010, 22:06
pratikte çalıştırabilir. pratikten kastım minibook özelliklerin fm oynamaya yetecek derecededir. ama şöyle birşey var, minibooklarnı çözünürlüğü çok düşüktür. bazı oyunlar vardır, pencere modda oynadığın zaman pencereyi çok küçük hale getirebilirsin. ama fm'yi pc'de pencere modunda oynadığın zaman farketmişsindir, belli bir çözünürlükten aşşağı düşmez.

minibookta da çözünürlük düşük olduğundan dolayı kaldıracağını zannetmiyorum.

İşaretlediğim yer sorunun %80 lik cevabıdır.%20 lik bir oranı işletim sistemine vb vurabiliriz.Mesela fm ye sağ tıklayıp özellikler>uyumluluk altından 640 x 480 çözünürlüğünde çalıştır sekmesinin yanına bir tik koyup uygulayıp tekrar deneyebilirsiniz.Bir de oyunu yönetici olarak açmayı deneyin.Dediğim gibi %80 lik kısmını Aydın abi söylemiş.%20 lik kısmı ise bir çok neden olabilir.

ercan045
05.April.2010, 01:35
tşk ederim. anladım ki olmuyor ve sebebi ise dediğiniz gibi çözünürlük meselesi... çözürnürlük 1024-640 ama olmuyomuş...

baristayfur
05.April.2010, 09:30
FM en düşük 1024x768 de çalışıyor die biliyorum ben.

Ah be kardeşim 128 pixelle kaçırdın oyunu...

slmsoyle
08.April.2010, 20:51
benimde asus eee 1000h var. pencere modunda oynanıyor. başka türlü olmuyor. masaüstüne kısayol oluştur.
oyunun kısayoluna sağ tıklayıp özellikler de, ardından
"C:\Program Files\Sports Interactive\Football Manager 2010\fm.exe" goreceksin..

tek yapman gereken arkasina -small_screen -windowed .


Yani : "C:\Program Files\Sports Interactive\Football Manager 2007\fm.exe" -small_screen -windowed

DIKKAT : son " ve - arasinda boşluk olacak.. sonrasında nette minibook skinleri var onları indirirsen yazılar tam sığıyor ekrana iyi oyunlar....