Log in

View Full Version : Turksportal Tarih Bölümü

KaPaLı
09.Nisan.2010, 09:58
Bu konu daha öncede açılmıştı. Tarih bölümü açılması için konular vardı. Ama her açılışında işin içine siyaset girdi. Şimdi bir daha denesek olmazmı ? En azından o zamanki yaş sınırıyla şimdiki yaş sınırı arasında çok fark var. O zaman 16-17 yaşında ergenliğini yeni tamamlamış insanlar artık 20 yaşında azda olsa olgunluğa erişmiş kişiler oldular artık. Çok sıkarsa canınızı kaldırırsınız. Veya belli şablonlar - konular belirlersiniz. Buna göre konular açarız. Tarihle kalmaz veyada. Güncel makaleleride ekleyebiliriz. Ben her sabah gazete köşelerini okuyorum. Çok güzel yazılar denk geliyo bazen.

Flawless Victory
09.Nisan.2010, 10:01
Tarihle siyaset zaten iç içedir. Yakın tarih olmazsa belki biraz kurtarır.

GeNç KaRTaL
09.Nisan.2010, 13:31
Üye profilinin değişmesi alınan kararın değiştirilmesi için bence geçerli bir sebep değil.Tabii bu benim düşüncem.

KaPaLı
09.Nisan.2010, 20:14
İstenildiği anda çok güzel mesajlar çıkabiliyo ama Şemsi. Benim tek korkum var. Biri gelir X görüşü eleştirir Y görüşlü biri gelir buna olmadık cevap verir. Sonra olay uzar. Ama aklı başında olan kimse böyle bişey yapmaz zaten. Güzel paylaşımlar olur zevk alırız. Hem boş zamanlarımızı değerlendiririz hemde bilgileniriz. Ben Tarih'i çok okurum ama belki bilmediğim binlerce konu var.

barahir
09.Nisan.2010, 20:44
Osmanlı ve Öncesi için Türk Tarihi konusu açılabilir, faydalı olabilir.. Ancak yakın tarihin konuşulması risklidir şuan.. Siyasete kayar çünkü..

RaSenGan
09.Nisan.2010, 20:46
MÖ'den 1900'ün başına kadar konuşulsa bir sorun olmaz bence :)

DenizlispoR
09.Nisan.2010, 20:50
İstenildiği anda çok güzel mesajlar çıkabiliyo ama Şemsi. Benim tek korkum var. Biri gelir X görüşü eleştirir Y görüşlü biri gelir buna olmadık cevap verir. Sonra olay uzar. Ama aklı başında olan kimse böyle bişey yapmaz zaten. Güzel paylaşımlar olur zevk alırız. Hem boş zamanlarımızı değerlendiririz hemde bilgileniriz. Ben Tarih'i çok okurum ama belki bilmediğim binlerce konu var.

Benimde böyle İsmail abi tarihe büyük ilgim var benim de bu bölümün açılması çok iyi olacaktır :).

KaPaLı
09.Nisan.2010, 21:06
Osmanlı ve Öncesi için Türk Tarihi konusu açılabilir, faydalı olabilir.. Ancak yakın tarihin konuşulması risklidir şuan.. Siyasete kayar çünkü..

Bende zaten böyle diyorum. Yakın tarih konusunda sağcı solcu tartışması çok olur. Konuşmasını bilene münazara yapmasını bilene çok güzel malzeme çıkabilir. Ama Münazara ve Münakaşa arasındaki farkı anlamayan için çok zor olur. Anadolu'da kurulan uygarlıklardan başlar Osmanlı yıkılış dönemi Cumhuriyet dönemini kapsar.

Münazara ve Münakaşa'nın ne demek olduğunu hala bilmeyenler varsa;

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=m%C3%BCnaka%C5%9Fa

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=m%C3%BCnazara

Melekovic
09.Nisan.2010, 21:10
MÖ'den 1900'ün başına kadar konuşulsa bir sorun olmaz bence :)

O zaman bir ben vardım abisi :n:

İsocuma hak veriyorum,bencede güzel bir uygulama olur.

Bilgiden korkmamak lazım,ısırmaz,zarar da vermez :)

E.Cartman
09.Nisan.2010, 21:13
yakın tarih olmadığı sürece sorun çıkacağını sanmıyorum ben ve bende destekliyorum bu konuyu Tarihi öğrenmek ve bilmek güzel bişeydir ve eğlencelidirde :)

Ahmet Göktaş
09.Nisan.2010, 21:19
Yakın tarihten niye bu kadar korkuyorsunuz yahu ? Yakın tarihte iyisi ile kötüsü ile bizimdir, geçmişimizdir. Hatalarıyla yanlışlarıyla doğrularıyla denildiği gibi "münazara" olarak , yapmasını bilene çok iyi konular çıkabilir. Tabi TV'lerimizdeki münazara programlarında bile koca koca adamlar "münakaşa"ya çevirdikleri için bu ikisi arasındaki farklı anlayamıyor vatandaş.

Yakın tarih - Uzak tarih diye ayırmaktansa benim gibi ilgili olan arkadaşlar için TÜRK TARİHİ bölümü açılmalı , tartışmasını bilene...

KaPaLı
09.Nisan.2010, 21:26
Ahmet bende biliyorum bizim tarihimiz olduğunu. Bu konular yasaklı olarak görüldüğü için ben sürekli bu konularla ilgili kitap okuyorum. Ama burda herkes X görüşü desteklemiyo. Ve sende diyosun Münazara yapmayı '' BİLENE '' güzel bu konular.

GeNç KaRTaL
09.Nisan.2010, 21:28
Yakın tarihten niye bu kadar korkuyorsunuz yahu ? Yakın tarihte iyisi ile kötüsü ile bizimdir, geçmişimizdir. Hatalarıyla yanlışlarıyla doğrularıyla denildiği gibi "münazara" olarak , yapmasını bilene çok iyi konular çıkabilir. Tabi TV'lerimizdeki münazara programlarında bile koca koca adamlar "münakaşa"ya çevirdikleri için bu ikisi arasındaki farklı anlayamıyor vatandaş.

Yakın tarih - Uzak tarih diye ayırmaktansa benim gibi ilgili olan arkadaşlar için TÜRK TARİHİ bölümü açılmalı , tartışmasını bilene...

Kusura bakmayın ama üyelerin büyük çoğunluğu tartışmasını bilmiyor bence.Bu dediğin gibi genel olarak ülke insanının problemi.Tartışmak demek karşı görüşün fikirlerine karşı kendi fikirlerini savunmaktır.Biz ne yapıyoruz? Bir konu açıldı mı direk karşı tarafın zayıf noktasından vuruyoruz.Konuyu bambaşka noktalara çekiyoruz.(bkz.Türkiyen Futbol)

En basitinden sen Ahmet.Her seferinde hoşuna gitmeyen fikirlere alaycı bir şekilde yaklaşıyorsun.Bir tek sen değil genel olarak üyelerin yaklaşımı senin gibi olduğu için bu tür hassas konularda seçici davranıyoruz.Çünkü bu karar alınırken bazı tecrübeler yaşandı.Öyle durduk yere alınmış bir karar değil yani.

Yine belirteyim bu benim düşüncem.Diğer yöneticiler farklı düşünürlerse açılabilir.Ancak açılmazsa da bu tür paylaşımlar yapabileceğiniz yerler mevcut sanal alemde.(Yanlış anlaşılma olmasın,beğenmiyorsanız gidin manasında söylemiyorum)

Ahmet Göktaş
09.Nisan.2010, 21:41
Şimdi burada kendimi savunmayacağım ancak genel için konuşmak gerekirse , yetişkin , aklı başında kişilerin Futbol ile Siyaseti aynı kefeye koymayacağını ve daha tutarlı ve düzgün üsluplu mesajlar yazacağını düşüyorum. Tabiiki bir yaş sınır koymak , format olarak mümkün olmadığı için sizlerde haklısınız.

Ancak 200.000'i aşkın insanı barındıran bir sitenin sadece FM ile sıkışıp kalması yeterli olmuyor artık. Tabiki burası FM forumu diyebilirsiniz ancak hobi olarak bile olsa en azından eski Türk tarihinin bölümü mutlaka açılması gereken bir bölüm diye düşünüyorum , kendi fikrim tabii.Hatta çeşitli fikirler ortaya atılarak çok güzel birşeyler yapılabilir. Eski Türk tarihinde de "Abdülhamid şöyleydi" , "Vahdettin böyleydi." olacağını pek sanmıyorum, emin değilim tabi.

RaSenGan
09.Nisan.2010, 21:48
Bir sınırlandırılma olması iyi olur.Zamanında Siyaset yüzünden yöneticinin atıldığı bile olmuştu bu forumda.Tarihle siyaset iç içe sayılır.O yüzden belirli bir sınırlandırılma olması herkes açısından iyi olur.

Crocodile1963
09.Nisan.2010, 21:53
Tarih, siyasetçilerin işi olmamasına rağmen siyasetin, tarihin içine bu kadar çok girmesi üzücü bir durum. . .

Fernando Gago
09.Nisan.2010, 21:56
İnsanların diri diri yakıldığı bir katliamın anma konusuna bile siyaset karıştıysa açılacak hemen her konunun tartışmalara yol açacağını düşünüyorum . Açılan konu Osmanlının Kanuni Fatih dönemi olacaksa elbet tartışma olmaz ama bunun da pek ilgi göreceğini sanmıyorum .

Sekopej
09.Nisan.2010, 22:10
Futbolda, basit saçma bir olayda bile burada herkes birbirine girerken, siyasetin neler getireceğini az çok tahmin edebiliriz. Zaten fanatiklik nedeniyle kutuplaşma yaşanırken, bir de siyasi görüşleri işin içine katarsak, daha fazla kutuplaşma doğabilir.

Burada tarihe önem vermiyoruz ya da konuşmak istemiyoruz diye bölüm açılmıyor düşüncesinden ziyade, bu bölümlerin açılmasıyla fikirlere saygı duymayıp, tartışmaların artacağı düşüncesi var. Bu nedenle siyaset konuşmak isteyenler, bu yönde açılmış siteleri tercih ediyor diyoruz.

Yakın tarih olmasın, daha eski olsun diyenler var, ben tarih bölümü varken, çok da yakın tarih olmayan bir konunun ısrarla açılmasını ve faraziden şeylerin yazılması nedeniyle bazılarının banlandığını hatırlıyorum zaten o dönemde de bu bölüm kapatılmıştı sanırım.

Keşke medeni şekilde tartışabilsek, herşeyin fanatizmine kaçmasak, savunduğumuz görüşü körü körüne savunmak yerine, evet hata yapmış bu görüştekiler de diyebilmek.

Tarih önemlidir ama tarih hakkında tartışma çıkarmayacak şeyleri paylaşmak ne kadar ilgi çeker? Atatürk Bölümümüz var, ne kadar ilgi çekiyor, orada da çok hoş paylaşımlar oluyor nadiren de olsa.

Yine de bu konu üzerinde konuşuruz ama biz oyun sitesi olduğumuzu unutmadan bazı bölümlerin kapatılmasını dahi düşünürken, yeni bölümler açma ihtimali biraz düşük, yine de kesin açılmayacaktır diyemem şu anda.

Aydin
09.Nisan.2010, 22:18
Ben forumda herşeyin tartışılmasından yanayım. Bu öneri de çok güzel bir öneri. Açılacak forumu da güzel içerikle donatacak üyeler vardır burada şüphesiz. Ancak şöyle bir durum var ki daha futbol gibi basit bir konuda birbirlerine hakaret edebilen üyelerin de bulunduğu bir forum burası.

Türk Tarihi gibi derin ve ince bir konu için gerekli hassasiyeti gösterebilecek kişilerin olduğunu sanmıyorum. Bu forumda olmasını istediğimiz düzen, ne kadar karşıt fikirler olursa olsun bu fikirleri karşılıklı saygı ile savunmaktır. Bazı konuları ve bazı görüşleri savunan arkadaşlar var ki onların karşısında saygı ile durmayı becerebileceğimizi zannetmiyorum. Ve bu konular açıldıktan sonra kurunun yanında yaşın da yanmasını istemem.

Bu yüzden pek sıcak bakmıyorum.

KaPaLı
09.Nisan.2010, 22:37
Peki denemekten ne çıkar. En azından deneme bölümü olarak 1 ay veya 2 açık kalabilir. Sonrasında gelen tepkilere göre bu bölüm tamamen kaldırabilir veya sabit olarak devam eder.

Del Piero_10
09.Nisan.2010, 23:52
Bence tarih bölümü olabilir ancak dostların bile arasını açabilecek ve birbirlerine bakışlarını değiştirme ihtimali olan mevzulara girilecektir. Eğer bu sonuçlar peşin olarak kabul ediliyorsa sorun yok. Yok biz FM forumunda FM/Futbol dışına çıkmayız denilirse bu da anlaşılabilir bir karar olur çünkü bu tartışmalar için ayrı olarak birçok forum bulunmakta. Bana göre herkesin tarihi ve siyasi mevzularda az buçuk fikir sahibi olması gerekliliktir ancak burası doğru yer mi, emin değilim.

ozaniel
10.Nisan.2010, 13:18
Tarih yoruma dayalı bir bilim olduğu için tartışma potansiyeli çok yüksek. Bence hiç olmaması daha iyi olur ama deneme amaçlı 1 veya 2 ay olması da çok şey kaybettirmez.

Estranged
10.Nisan.2010, 16:27
Şahsi fikrim,yöneticilerin kendi seçtikleri 30-40 kişi dışında konu açma sınırlandırması ile birlikte bence Tarih Bölümü nün açılmasında bence bir sorun yok. Herhangi bir tartışmada üyelerin Tarih Bölümü yazarlığının 1-1.5 ay süreyle elinden alınması şartıyla böyle bir bölüm hem okuyanlara hem de yazanlara büyük bir kafa dağıtma kaynağı olacaktır.

goosfraba
10.Nisan.2010, 16:33
Şahsi fikrim,yöneticilerin kendi seçtikleri 30-40 kişi dışında konu açma sınırlandırması ile birlikte bence Tarih Bölümü nün açılmasında bence bir sorun yok. Herhangi bir tartışmada üyelerin Tarih Bölümü yazarlığının 1-1.5 ay süreyle elinden alınması şartıyla böyle bir bölüm hem okuyanlara hem de yazanlara büyük bir kafa dağıtma kaynağı olacaktır.

böyle birşey kafamızda var ancak şuan sadece konuşuyoruz.

KaPaLı
11.Nisan.2010, 22:08
Bu konuda bir gelişme varmı ?

KaPaLı
21.Nisan.2010, 14:10
09-04-2010 tarihinde açmıştım konuyu aramızda tartışıyoruz demiştiniz ama herhangi bir cevap gelmedi.. Zaten site çok durgun biraz aktivite olur hiç değilse bizim için...

Aydin
21.Nisan.2010, 14:49
Böyle bir forum açmama kararı almıştık. Yazmamışız.

Universal
21.Nisan.2010, 17:16
Karar oy birliği ile alınmıştır. Bunu belirtmemiz gerek.