PDA

View Full Version : FM'yi LAN üzerinden oynamak



La BruJiTa
09.Nisan.2010, 23:15
Herkese Merhaba;

Fm'yi LAN üzerinden oynayabiliyormuyuz.Yoksa illa ki internet üzerinden mi oynamamız gerekiyor.Konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum...Saygılar...

Aydin
10.Nisan.2010, 00:42
Lan üzerindeki bir bilgisayarda oyun kurulduğunda, diğer bilgisayar bunu network'e girdiği zaman görebilir.

KaPaLı
10.Nisan.2010, 08:08
Oynarsın oynarsın. Sitede Xxvolkan09xX var o geliyo yanıma yaz aylarında Türkiye'ye geldiğinde biz bol bol yapıyoruz : ) Ama ağı çok kişi kullanıyosa aynı anda kasma yapar.

Oyunu kurun bir PCde. Ama run as server seçili olsun. Diğer PC Network girdiği zaman görebilir oyunu.

La BruJiTa
10.Nisan.2010, 13:37
çok saolun bilgilendirme için. peki 2 laptop arasında ağ kurarak oynasam bu değişmez değimi aynı şekilde oynayabilirim sanırım

Matteo Ferrari
10.Nisan.2010, 15:08
Hamachi ile oynamanın amacı zaten budur. Bilgisayarları aynı ağdaymış gibi göstermek. Sonuç tabii ki oynanabilir.

La BruJiTa
10.Nisan.2010, 18:30
Hamachi ile oynamanın amacı zaten budur. Bilgisayarları aynı ağdaymış gibi göstermek. Sonuç tabii ki oynanabilir.
Hamachi sadece net üzerinden değil mi? Ben Ağ üzerinden oynamak istiyorum internet üzerinden değil.

Aydin
11.Nisan.2010, 01:01
Hamachi net üzerinden oynamayı sağlıyor elbette ama onun mantığı oyuncuları sanki aynı lan'daymış gibi göstermek.

Tireless MF
14.Nisan.2010, 12:05
Bilgisayarlar aynı modeme bağlıysa hamachiye gerek yok. Ben şu an oynuyorum. Sadece modemin ev ağına bağlı olmanız yeterli wireless veya kabloyla bağlanmış farketmez ayrıca. Bilgisayarları da birbirine bağlamana gerek yok. Evdeki internet modemin yeterli :)

La BruJiTa
15.Nisan.2010, 07:04
Bilgisayarlar aynı modeme bağlıysa hamachiye gerek yok. Ben şu an oynuyorum. Sadece modemin ev ağına bağlı olmanız yeterli wireless veya kabloyla bağlanmış farketmez ayrıca. Bilgisayarları da birbirine bağlamana gerek yok. Evdeki internet modemin yeterli :)
iyide benim için önemli olan da zaten internet üzerinden değil normal ağ üzerinden oynamak.2 kişi işyerinde laptoplar ile kendi aramızda ağ kablosu çekerek oynamayı planlıyoruz amaç o.yoksa internetimiz olsa zaten bu kadar üzerine düşmezdim :D

Tireless MF
15.Nisan.2010, 12:31
iyide benim için önemli olan da zaten internet üzerinden değil normal ağ üzerinden oynamak.2 kişi işyerinde laptoplar ile kendi aramızda ağ kablosu çekerek oynamayı planlıyoruz amaç o.yoksa internetimiz olsa zaten bu kadar üzerine düşmezdim :D

Öyle de oynayabilirsin. Cross kablo lazım bunun için. Ama biraz uğraştırabilir. Yeni bir workgroup oluşturup IP'leri otomatik değil manuel girmen lazım.