PDA

View Full Version : Bayanlar Voleybol Kupası Vakıfbank Güneş Sigorta TT - Fenerbahçe Acıbadem Serisi

Universal
11.Nisan.2010, 18:36
Türkiye Kupası Final 1.Maç Karşılaşması

Tarih: 11.04.2010
Saat: 20:00
Yayın: NTVSPOR
Salon: 50. Yıl Spor Salonu

KaPaLı
11.Nisan.2010, 21:40
Maçta 3. set oynanıyo şu anda.

1. Set

25 - 18 Fenerbahçe Acıbadem

2. Set

25-16 Fenerbahçe Acıbadem

KaPaLı
11.Nisan.2010, 22:17
3. Set 25 - 23 Vakıfbak Güneş Sigorta Türk Telekom

KaPaLı
11.Nisan.2010, 22:55
Çok yazık oldu. 2-0 öne geçtiği maçı 3-2 verdi Sarı Melekler. Maç sonunda Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom oyuncularına kupayı verseler bu kadar sevinmezlerdi : )

Universal
11.Nisan.2010, 23:46
Fenerbahçe Acıbadem, Avrupa yorgunluğunu yaşıyor. Bu sebepten böyle bir yenilgi aldıklarını düşünüyorum. Güneş Sigorta'da iyi motive oldu maça ve kazandı.

tarikko
12.Nisan.2010, 17:54
Maci 2-0'dan vermek kotu oldu ama saglik olsun.Carsamba gunu Sari Melekler kupayi kaldiracaklar insallah..Inancimiz tam..

yaman76hakanFB
12.Nisan.2010, 23:17
Bu yenilgi ilerisi için psikolojik anlamda çok kötü oldu... Rakipler karşımıza yenilgiyi kabullenerek çıkarken ve bizim "yenilmez armada" olduğumuzu düşünürken; artık, bizim de kaybedebileceğimiz, zaaflarımız olduğu gerçeğini gördüler... Malesef karizma çizildi...

Tabii; maç yine 3-0 bitmek üzereyken, 20'li sayılarda aleyhimize verilen iki hatalı karar (voleybolda iki kararın karşılığı DÖRT sayıdır, senin alacağın iki sayı rakibe yazıldığı için) bu mağlubiyette rol oynadı... Bir top taşıma hadisesini es geçtiler, hemen ardından temas olmadığı halde "blok aut" verdiler... Daha sonra da çorap söküğü gibi ne olduğunu anlayamadan dağıldık...

Çarşamba ne olur? Açıkçası ben korkmaya başladım... İlk defa böyle bir baskı altındayız... Üzerimizde stres olacak... Rakip ise güven tazeledi... Final oynamak, altın vuruşu yapmak başka şey... Ne Şampiyonlar Ligi yarı finalinde, ne finalde, ne de Vakıfbank'a karşı hiçbir altın vuruşu öldüremedik... Hatırlarsanız, yarı finaldeki 5. sette de tam beş defa maç sayısı kullanmamıza rağmen finali getiren vuruşu biz yapamadık; rakip çok kötü bir hücumla topu auta attı...

Bu takım 5.set oynamaya alışık değil ve malesef 5.set sendromu yaşıyor... Umarım korktuğum başıma gelmez... Çünkü final oynamak bambaşka birşey...

Sekopej
13.Nisan.2010, 00:48
Ben tersini düşünüyorum, Türkiye'de alınan bu yenilgi takıma olumlu etki edecektir, artık üzerlerinde yenilmezliğin verdiği baskı yok. Set vermeden maçı ve kupayı alırız, sonra da lige odaklanırlar diye düşünüyorum.

yaman76hakanFB
13.Nisan.2010, 10:48
Ben tersini düşünüyorum, Türkiye'de alınan bu yenilgi takıma olumlu etki edecektir, artık üzerlerinde yenilmezliğin verdiği baskı yok. Set vermeden maçı ve kupayı alırız, sonra da lige odaklanırlar diye düşünüyorum.

İnşallah öyle olur... Normal şartlarda 10 defa karşılaşsak 8 tanesini güle oynaya kazanırız... Ama ben oyuncuların duygusal durumundan endişe ediyorum... Malum; bayanlardan bahsediyoruz... her ne kadar profesyonel olsalar da, yapıları gereği çok hızlı iniş ve çıkışlar yaşamaya müsaitler... Umarım herşey istediğimiz gibi gelişir... Aksi takdirde gerçekten yazzık olacak... Buraya kadar gümbür gümbür gelip; finalde 2.defa takılmak... Final oynama alışkanlığını kupa kazanma alışkanlığı ile değiştirme zamanı geldi; sadece Fenerbahçe olarak değil, Türk sporu olarak...Bütün branşlarda... Ve Fenerbahçe Acıbadem şu anda bunu gerçekleştirmeye en müsait organizasyon...

Sekopej
15.Nisan.2010, 00:54
Fenerbahçe çok rahat alacağı maçı yine sıkıntıya soktu, 4. seti 20-15 yapmışken hatta 23-21 yapmışken kaybetmeyecektik.

5. sette durum 11-9 olduğunda kupa gitti diye düşünmüştüm ama kızlar kendilerine yakışanı yapıp, bu seti aldılar.

6. set ise rakibi göremedik bile, 15-5 ve kupa Fenerbahçe'nin.

Fenerbahçe daha büyük başarılar hedefliyorsa mutlaka iyi bir libero olmalı, neredeyse kupa gidecekti alamadığı setler sebebiyle. Nati ve Gamova'ya laf yok zaten. Rakipte de Neslihan takımı taşımaya çalıştı, 5. setin son bölümünde smaçlarını durdurunca morali bozuldu, son sette de etkili olmadı bu nedenle. Neslihan'ı Fenerbahçe'de görmek isterdim açıkcası.

Neron_FB
15.Nisan.2010, 01:01
Fenerbahçe çok rahat alacağı maçı yine sıkıntıya soktu, 4. seti 20-15 yapmışken hatta 23-21 yapmışken kaybetmeyecektik.

5. sette durum 11-9 olduğunda kupa gitti diye düşünmüştüm ama kızlar kendilerine yakışanı yapıp, bu seti aldılar.

6. set ise rakibi göremedik bile, 15-5 ve kupa Fenerbahçe'nin.

Fenerbahçe daha büyük başarılar hedefliyorsa mutlaka iyi bir libero olmalı, neredeyse kupa gidecekti alamadığı setler sebebiyle. Nati ve Gamova'ya laf yok zaten. Rakipte de Neslihan takımı taşımaya çalıştı, 5. setin son bölümünde smaçlarını durdurunca morali bozuldu, son sette de etkili olmadı bu nedenle. Neslihan'ı Fenerbahçe'de görmek isterdim açıkcası.
6. set mi ? :S açabilirmisin biraz abi nasıl 6. sete uzadı maç :D

Sekopej
15.Nisan.2010, 01:05
İlk maçı Fenerbahçe Acıbadem 3-2 kaybetti, aslında o maçı da rahat kazanabilirdik, 2-0'dan verdik, bu maçı 3-2 kazanınca Altın Set oynandı. 5. set kurallarıyla, Altın Set'i kazanan kupayı kazanacaktı ve Fenerbahçe Acıbadem 15-5 kazanarak toplanda 4-2 yenip, kupayı kazandı.

Türkiye'de ilk defa böyle bir eşitlik olmuş ve ilk defa Altın Set oynandı.

Futbol maçından daha çok zevk vermeye başladı artık voleybol maçları bana, daha heyacanlı geçiyor ve izlerken keyif alıyor insan.:D

Neron_FB
15.Nisan.2010, 01:07
amaan ve ben de ilk kez duydum bunu :D enteresan ve hoş :D kesinlikle özellikle o şampiyonlar ligi final four acayip zevk verdi :) Tebrikler sarı meleklerimize

Sekopej
15.Nisan.2010, 01:09
Altın gol gibi altın set.:D Avrupada maçız maçlarda olmuş ama Türkiye'de ilk, zaten yeni getirilmiş bir uygulama sanırım, ben de duymamıştım hiç.:)

Neron_FB
15.Nisan.2010, 01:23
Bence mantıklı olmuş boşuna 3. bi maça gerek yok :) yeter ki ilerde altın golü dönüştürdükleri gibi bunu da gümüşe çevirmesinler :D

Ilhan
15.Nisan.2010, 08:12
Maçı canlı izledik babamla. Açıkçası bu maç Vakıfbank'ı tuttum çünkü Neslihan vardı. Gamova ile karşılaştırdığımda boyu daha kısa olmasına rağmen daha atik, daha zeki ve smaçları çok etkili. Gamova'nın en büyük kazancı boydan. Zaten fiziksel olarak Gamova'nın smacını blokla karşılayamazsınız. Açıkçası Gamova yerine başka bir smaçör olsaydı ben bu maçı Vakıfbank'ın çok rahat kazanacağını düşünüyorum.

Vakıfbank çok daha fazla inanarak, efor sarfederek bu Gamova duvarını yıkmaya çalıştı ama setlerde durum 3-2 olunca babama, "Bu maç bitti." dedim. Altın seti Fenerbahçe'nin farklı kazanacağını söyledim. Çünkü psikolojik bir duvar aşılmıştı Fenerbahçe adına.

Neslihan'ın favorim olmasının sebebini bu maç tekrar tekrar anladım.

KaPaLı
15.Nisan.2010, 09:46
Dün maçı izleyemedim sabah yorumları okudum Neslihan çok antipatik hareketler yapmış. Herkes ona tepki gösteriyo.

Kazanmaları çok iyi oldu Sarı Melekler'in. Geçen maçta yenildikten sonra herkes onları bittiler diye görmüştü ama bu takım ilk kez yenilmişti. Önemli olan düşmek değil. Düştüğünden daha güçlü olarak ayağa kalkmak :j:

yaman76hakanFB
15.Nisan.2010, 11:23
Eğer bu maçı da 2-0'dan verseydik; bir daha voleybol maçı izlememe kararı alabilirdim... Protesto amacıyla değil; belli bir yaştan sonra bu tür gerilimleri kaldıramıyor insan... Çok bunaldım; mübalağa etmiyorum, ateşim yükseldi...

Taraftarlık hayatımda iki büyük hayal kırıklığı yaşadım ve uzun süre etkisinden kurtulamadım... 1)14 Mayıs 2006-Denizli maçı... 2) Geçen sezon 2-0'dan Efes'e 4-2 ile kaybedilen Beko basketbol Ligi finali...

Eğer 5.sette o geri dönüşü yapamasalardı, o kritik virajı dönemeselerdi benzer şiddette bir travma yaşayacaktım... 3.büyük hayal kırıklığım olacaktı... gerçi geçen pazar gününden itibaren kendimi kötü bir sürprize hazırlamaya ve hayal kırıklığının şiddetini böylece hafifletmeye çalışıyordum ama yine 2-0'dan maç vermek; yine 4.seti 23-21'den vermek tahammül edilemez bir acı verecekti...

NBA'de meşhur bir laf vardır: "Normal sezon yetenekli çocukların işidir; playofflar ise erkeklerin..." Burada "erkeklerden" kastedilen daha sert ve zihinsel direnci yerinde olanlar... Napolyon'un da bu konuda meşhur bir askerlik teorisi vardır: "SAVAŞI GÜÇLÜ ASKER DEĞİL; DAYANIKLI ASKER KAZANIR" der... Sanki playofflar için söylenmiş bir söz...

Final oynamak bambaşka bir şey... İstediğin kadar yetenekli ol; yetmiyor... Normal şartlarda bu takımı 10 maçın beşinde 3-0'la, dördünde 3-1'le geçeriz... Bir tanesi sürprize açıktır... Ama her zamanki "Türk sporunun kanayan yarası" FİNAL SENDROMU geldi ve üzerimize çöktü... Daha dirençli olan VakıfBank az kalsın bir tarih yazacaktı...

İşin güzel yanı ise bu kadar rahat ve kolay bir sezondan sonra böyle bir dirençle karşılaşmanın ve herşeye rağmen yüzakıyla çıkmanın ilerisi adına getirisi... Kupa kadar final sendromunu aşma adına da önemli bir zafer... Eğer bu kupa finalini de güle oynaya geçip, aynı dirençle lig finalinde karşılaşsaydık daha kötü bir son olabilirdi... Ama Nitzche'nin dediği gibi: "BİZİ ÖLDÜRMEYEN ZEHİR GÜÇLENDİRİR."

tarikko
15.Nisan.2010, 20:14
Tebrikler Sarı Melekler..Müthiş bir mac oldu çok heyecanlıydı.Takım macı altın sete taşımayı başardı ve altın sette VGSTT'u resmen dağıttık.İste altın sette kalite farkını gördük..Taraftarda muhtesemdi gercekten helal olsun.Süper destek verdiler..

Bu arada mac sonunda Kaptan Çiğdem kupayı Aziz Baskan ve M. Ali Aydınlar'ın yanına götürdü.Aydinlar Aziz Baskan'a kupayı beraber kaldıralım dedi ve Aziz Baskan'da: Ben futbolda kupayı kaldıracağım dedi..Güzel bir andı :)

Armanın Gururu Sarı Melekler..