View Full Version : A&G nin Yaptığı En Çok Taraftar Kimde Anketi Sonuçlandı.
Nedvedmania
13.Nisan.2010, 17:07
'En çok taraftar Galatasaray’da'
A&G Araştırma Şirketi, Türk futboluyla kapsamlı bir ankete imza attı. Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan araştırmaya göre Türkiye'de en çok taraftara sahip olan takım Galatasaray...
A&G Araştırma Şirketi’ne yaptırılan anket sonucunda en ateşli, en çok taraftara sahip, en çok kızılan takımlar belirlendi
NTV Spor
Güncelleme: 14:42 TSİ 13 Nisan. 2010 Salı
Hürriyet Gazetesi'nde, Adil Gür yönetimindeki A&G Araştırma Şirketi’ne yaptırılan anket,Türk Futbolu hakkında çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı. Anket sonucunda en ateşli, en çok taraftara sahip, en çok kızılan takımlar belirlendi.
Araştırma, Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesinde, 165 ilçeye bağlı 201 mahalle ile köyde, 15 yaş ve üstü nüfusu temsil eden kesimle yapıldı. Araştırma sonucuna göre en çok taraftarı olan takım yüzde 33.8 ile Galatasaray... Ardından yüzde 26.6 ile Fenerbahçe geliyor. Beşiktaş ise 18.4 ile üçüncü.
Ankette, diğer takım taraftarları tarafından en çok kızılan takım olarak Fenerbahçe dikkat çekiyor. Sarı-lacivertliler'i, Galatasaray izliyor.
En ateşli taraftar yüzde 44.8 ile Beşiktaş taraftarı. Onları Fenerbahçe, Galatasaray ve Bursaspor takip ediyor. Takımına en bağlı taraftar ise Galatasaray'ın. Futbol için en çok taraftarı bulunan Galatasaraylılar futbola en çok vakti ayırıyor. Futbola en çok parayı harcayan taraftar ise Fenerbahçe'nin...
NTV SPOR'da yayınlanan 14-16 programına da katılan Adil Gür araştırmanın ayrıntıları anlattı.
http://www.ntvmsnbc.com/id/25081522/
eXcitinG
13.Nisan.2010, 17:10
Son zamanLarda duyduğum, veriLeri en doğru, düzgün veriLmiş anket.
Flawless Victory
13.Nisan.2010, 17:16
Nihayet doğru sayıları söylüyor biri.
fenerbahce_1907
13.Nisan.2010, 17:19
Galatasaray belki en yüksek olabilir ama kulübüne bağlılık bakımından Fenerbahce ve Beşiktaş'ın arkasında kaldığı kesin.
RaSenGan
13.Nisan.2010, 17:36
Galatasaray belki en yüksek olabilir ama kulübüne bağlılık bakımından Fenerbahce ve Beşiktaş'ın arkasında kaldığı kesin.
Neye dayanarak bu karara vardın merak ettim açıkçası.
C h A o S
13.Nisan.2010, 17:37
Allah Allah neye göre kesin?
nannar
13.Nisan.2010, 17:42
:) Yaaa neden soruyorsunuz ki "niye" diye ? Yıllardır FB taraftarı daha çok diye iddaada bulunanlar anket sonuçlarını görünce sığınacak başka bir veri bulmaları lazım :) Bunu da bu arkadaş bulmuş... Onu da resmi bir anketle çürütseler, bu kez de "en çok maddi yardımı FB yapıyor" ya da "GS taraftarı sayı olarak çok ama çoğu da küçük çocuklar" gibi bir veriye sığınmaya çalışırlar... En ateşli taraftarın Beşiktaş olduğuna da katılıyorum...
fenerbahce_1907
13.Nisan.2010, 17:44
Kulüpün stad doluluk oranına göre,resmi ürünlerin satıldığı Feneruim,Gstore,Kartal Yuvasına göre,kombine oranına göre,Fenercell'e göre,taraftar karta göre vs vs daha sayayım mı?
C h A o S
13.Nisan.2010, 17:52
Kulüpün stad doluluk oranına göre,resmi ürünlerin satıldığı Feneruim,Gstore,Kartal Yuvasına göre,kombine oranına göre,Fenercell'e göre,taraftar karta göre vs vs daha sayayım mı?
Bence kulübe bağlılık maddi durumla ölçülmemeli.Belki Galatasaray'ı tutan büyük bir kesim formaydı,taraftar kartıydı,kombineydi felan bunları alıcak maddi durumda değil.Kaldıki bilet fiyatları,forma ve kombineler felan pahalı şeyler.Kulübe bağımlılık başka bir şey bence.Formayla taraftar kartıyla alakası yok bana göre.
Bence kulübe bağlılık maddi durumla ölçülmemeli.Belki Galatasaray'ı tutan büyük bir kesim formaydı,taraftar kartıydı,kombineydi felan bunları alıcak maddi durumda değil.Kaldıki bilet fiyatları,forma ve kombineler felan pahalı şeyler.Kulübe bağımlılık başka bir şey bence.Formayla taraftar kartıyla alakası yok bana göre.
Bence taraftarda bile belli oluyor bu.Şampiyonluk yolunda büyük bir derbide gelen 1000 kişiden daha fazla sesin çıkmaması mesela buna bir örnek.Ayrıca stad doluluk oranı Mertcan'ın dediği gib.
Aydin
13.Nisan.2010, 17:57
Bu söylediğin şeyler maddi durumla alakalı şeyler. Fenerbahçe'nin 2002 yılından beri maddi anlamda güçlenmesi Aziz Yıldırım'ın sayesindedir. Bu sayede diğer takımlara karşı olanakları artmıştır.
Ben Türkiye'deki hiçbir takım taraftarının kulübüne bağlı olduğunu düşünmüyorum. Fb,Gs,Bjk ve diğer takımlar şampiyonluktan koptuğu zaman maça sadece kombine alan taraftarlar gidiyor genellikle ve geri kalan kısımlar boş oluyor.
Bağlılıktan kasıt, ne olursa olsun takımının yanında olmak ise Türk taraftarlar olarak bu konuda sınıfı geçemeyiz. Anca kötünün iyisi diye sıralayabiliriz. Fenerbahçe kötü sonuçlar aldığı zaman taraftarlar samandırayı basar. Galatasaraylılar tribüne gitmez. Beşiktaşlılar yönetime tezahurat yapar.
O yüzden bağlılık konusunda yurtdışındaki takımlar arasında karşılaştırma bile yapılmaz. İyi günde takımın yanında olmayı herkes yapar çünkü. Kötü günde ise bunu yapacak, sonuna kadar tribünleri dolduracak taraftar Türkiye'de yok.
E.Cartman
13.Nisan.2010, 17:58
Aydın abi aynen katılıyorum ama ek olarak bi kaç şey söylemek istiyorum...
daha bitmeyen stadın localarının %99'u satıLdı farkında mısın arkadaşım bunun ayrıca son dönemdeki GSStore - Fenerium satış oranlarını karşılaştır ikisi de birbirine çok yakın Fenercell GSMobile'dan yaklaşık 1 yıl önce çıktı ve hatırladığım kadarıyla 5000 kişilik fark var. Ayrıca ASY'nin bu sezon son Diyarbakır maçı hariç her maç yüksek bi oranda dolu olduğunu hiç görmedin sanırım ZTK maçlarında bile...
Aydin
13.Nisan.2010, 17:59
Bence taraftarda bile belli oluyor bu.Şampiyonluk yolunda büyük bir derbide gelen 1000 kişiden daha fazla sesin çıkmaması mesela buna bir örnek.Ayrıca stad doluluk oranı Mertcan'ın dediği gib.
Kadıköy'de de ben Galatasaray taraftarının 52 bin kişiden daha fazla yüksek sesle tezahurat yaptığını duydum da kıstasınız bu mudur yani? O zaman Beşiktaş taraftarı varken bu konuda hiçbir takım taraftarının söze sahip olmaması gerekir.
Bağlılık göreceli bir kavramdır. Bu konuda fikir yazacakken başka konuları katmayalım ortaya.
fenerbahce_1907
Bence kulübe bağlılık maddi durumla ölçülmemeli.Belki Galatasaray'ı tutan büyük bir kesim formaydı,taraftar kartıydı,kombineydi felan bunları alıcak maddi durumda değil.Kulübe bağımlılık başka bir şey bence.Formayla taraftar kartıyla alakası yok bence.
Maddi olarak ölçmesekde yine arkamızda kaldığınızı düşünüyorum.Hani ''Galatarasaray'lıyım ama futbolla fazla ilgilenmiyorum'' diyen kesim Galatasaray'da çok var ha bu Fenerbahce'de yok mu elbetteki var ama sizden cok daha az sayıda,doğuda yaşayan halkımızın %95 i Galatasaray'lıdır ama bunların %60ına Galatasaray'ın 11 ini say desen sayamaz bunada bizzat şahit olmuşumdur birçok ortamda ayrıca eminim ki bu sitede'de 12-20 yaş grubu arasında küçükken Fenerbahçe'li ve ya Beşiktaş'lı olup Uefa'dan sonra Galatasaray'lı olan gerçek(!) taraftarlarda vardır onlarıda ben taraftar olarak saymam başarıya göre takım tutan skor taraftarının gözümde değeri yoktur.Tabi bunlar benim düşüncem herkesin gözünde kulübe bağımlılıgın,gerçek taraftarlıgın tanımı ayrıdır.
C h A o S
1000 kişi 20.000 kişiden daha çok bağırdı diye kulübe bağlı değil miyiz?
1000 kişi taraftarın Kadıköy'de 50.000 kişiden daha fazla ses çıkardığı günleride biliyoruz.E ne oldu şimdi Fenerbahçe taraftarı kulübüne bağlı değil mi? : )
Ahmet Göktaş
13.Nisan.2010, 18:03
Allah aşkına Galatasarayın , Fenerin yada Beşiktaşın 100 milyon taraftarı olsa ne olacak ? O stada 50.000 kişi girecek öyle yada böyle. Ha taraftar ürünleri bakımından çok gelir elde eder derseniz , kendinizi kandırırsınız. Şahsen takımımın şuanki Türk tarftar profili gibi 200 milyon taraftarı olacağına , İngiliz taraftar profili gibi 200.000 taraftarı olsun isterim.
O kadar milyonluk kitleleri sürükleyen kulüplerimizi neden kongrelerinde 5 -6 bin kişi gelebiliyor oy kullanmaya.
Bugün İngiltere sınırları içinde sadece 3 milyon taraftara sahip olan Manchester'ı taraftarları para toplayarak Glazer'lardan satın almak için uğraşıyor.
Türkiyede bırakın Anadolu takımlarını , Üç büyük İstanbul kulübünün bile önemli yada derbi maçlar harici tribünlerinde boşluklar oluşuyor. E hani benim milyonlarca taraftarım ?
Neden İngiltere 3.-4. liginde bile ufak ufak takımlar full stada , ortalama 15.000 kişiye oynuyorlar ?
Öncelikle bunların değişmesi gerek , sonra önem kazanır taraftar sayısı. Yoksa şuan çok sevdiğim bir atasözünden ileri gidemiyor önemi malesef.
fenerbahce_1907
13.Nisan.2010, 18:03
Aydın abi aynen katılıyorum ama ek olarak bi kaç şey söylemek istiyorum...
daha bitmeyen stadın localarının %99'u satıLdı farkında mısın arkadaşım bunun ayrıca son dönemdeki GSStore - Fenerium satış oranlarını karşılaştır ikisi de birbirine çok yakın Fenercell GSMobile'dan yaklaşık 1 yıl önce çıktı ve hatırladığım kadarıyla 5000 kişilik fark var. Ayrıca ASY'nin bu sezon son Diyarbakır maçı hariç her maç yüksek bi oranda dolu olduğunu hiç görmedin sanırım ZTK maçlarında bile...
Loca dediğin 100-200 bin dolarlık şey onu alan insanlar zaten halk tabiriyle burjuva kesim oluyor onları hiç katmaman gerekirdi.Hem loca dediğin kaç tane ki?Tam emin değilim ama Gsmobile bizden yakşalık 2 a y sonra çıktı öyle 1 yıl falan yok.Ben bu sezondan bahsetmiyorum genelden konuşuyorum bunuda hatırlatayım.
Kadıköy'de de ben Galatasaray taraftarının 52 bin kişiden daha fazla yüksek sesle tezahurat yaptığını duydum da kıstasınız bu mudur yani? O zaman Beşiktaş taraftarı varken bu konuda hiçbir takım taraftarının söze sahip olmaması gerekir.
Bağlılık göreceli bir kavramdır. Bu konuda fikir yazacakken başka konuları katmayalım ortaya.
Benim demek istediğim bu değil.Kadıköy'de daha fazla bağırdı dediğiniz ligin ilk yarısında olan bir olay.Yani şampiyonluk havası taraftar takım kenetlenmesi benim bahsettiğim maçta daha çok olmalıydı.Kadıköyde'ki olayı zaten nadir bir olay olarak nitelendirebiliriz.
Bu tek kıstas değil tabi ben sadece örnek gösterdim.Şu anki gidişatta belli zaten.
Ahmet Göktaş
13.Nisan.2010, 18:10
Benim demek istediğim bu değil.Kadıköy'de daha fazla bağırdı dediğiniz ligin ilk yarısında olan bir olay.Yani şampiyonluk havası taraftar takım kenetlenmesi benim bahsettiğim maçta daha çok olmalıydı.Kadıköyde'ki olayı zaten nadir bir olay olarak nitelendirebiliriz.
Bu tek kıstas değil tabi ben sadece örnek gösterdim.Şu anki gidişatta belli zaten.
Yahu daha 2-3 hafta önce Güizayı ağlatan Beşiktaş taraftarımıydı :) Gündelik durumlara göre kıstas alıyorsun sende.
E.Cartman
13.Nisan.2010, 18:11
Loca dediğin 1 milyon dolarlık şey onu alan insanlar zaten halk tabiriyle burjuva kesim oluyor onları hiç katmaman gerekirdi.Hem loca dediğin kaç tane ki?Tam emin değilim ama Gsmobile bizden yakşalık 2 a y sonra çıktı öyle 1 yıl falan yok.Ben bu sezondan bahsetmiyorum genelden konuşuyorum bunuda hatırlatayım.
147 tane loca var 12 ve 24er kişilik sonuçta o burjuva dediğin kısımda Galatasaray'lı mı değil mi ona bakmak lazım...
Yahu daha 2-3 hafta önce Güizayı ağlatan Beşiktaş taraftarımıydı :) Gündelik durumlara göre kıstas alıyorsun sende.
Bunun benim dediklerimle ne alakası var?Taraftar-takım kenetlenmesi sözlerimden anladıysan tribündeki atmosferden bahsediyorum.Başka vereceğin bir örnek var mı?
Ahmet Göktaş
13.Nisan.2010, 18:15
Tamam işte o tribündeki muhteşeeeem atmosfer çok çabuk değişiyor Fenerbahçe spor kulübünde.
fenerbahce_1907
13.Nisan.2010, 18:17
Tamam işte o tribündeki muhteşeeeem atmosfer çok çabuk değişiyor Fenerbahçe spor kulübünde.
Sırf Fenerbahce Spor Kulübün'de değişmiyor,Beşiktaş Jimnastik Kulübün'de de değişiyor.Bknz:Ahmet Dursun,Seba Gitsin.
vuque
13.Nisan.2010, 18:18
Ben Hepinizden Daha Uzağa İşiyorum Nokta!!!
Atmosfer çok çabuk değişiyorsa iyi o zaman atmosfer iyi olursa kulübe daha bağlıyız değişirse değiliz.Benim kıstaslarımdan bahsediyorsun.Maç içerisinde taraftarın tavrının değişmesi mi senin için kıstas.Mesela Antep maçı 4-3'lük günlük olayları ele almıyoruz ya.O maçı kıstas alalım :)
Aydin
13.Nisan.2010, 18:22
Atmosfer çok çabuk değişiyorsa iyi o zaman atmosfer iyi olursa kulübe daha bağlıyız değişirse değiliz.Benim kıstaslarımdan bahsediyorsun.Maç içerisinde taraftarın tavrının değişmesi mi senin için kıstas.Mesela Antep maçı 4-3'lük günlük olayları ele almıyoruz ya.O maçı kıstas alalım :)
Ben de 3-2'lik Real Madrid maçını söyleyebilirim.
vuque'nin dediği gibi sidik yarıştırmadan öteye gitmez bu olay. çünkü herkes için göreceli kavramdır bağlılık konusu. herkes takımını bir şekilde överken o takımın binbir türlü açığı da vardır yanında.
Universal
13.Nisan.2010, 19:55
Hürriye Gazetesi bu araştırmayı çok güzel bir halde yayınlıyor. Dün Galatasaray'ı bu gün ise Fenerbahçe hakkında olan araştırmalarını yazdılar.
Yarın Beşiktaş hakkında bilgiler verecekler.
GeNç KaRTaL
13.Nisan.2010, 20:02
Takımına en bağlı taraftar bence Beşiktaş taraftarıdır.Son dönemlerde başarı kazanma açısından diğer 2 rakibimizden geri kalmamıza rağmen bu kadar çok taraftar potansiyelini barındırmamız beni böyle düşündürüyor.
Ayrıca en çok taraftara sahip felan bunlar önemli değil.Kulübüne en az zarar veren ve en çok katkı sağlayan taraftar önemli diye düşünüyorum.
Melekovic
13.Nisan.2010, 20:06
Ya da 4-2'lik Bursa maçı,gerçi çoğunuz hatırlamaz küçüktünüz :p
Yahu ne kadar masumca açılan bir konu nerelere gelmiş.
Ne diyeyim bravo diyorum :D
Evet benim babam senin babanı döver :D
Sekopej
13.Nisan.2010, 20:11
Taraftar sayısı önemli değil, ben Fenerbahçe'yi tutuyorum, o nedenle en iyi, en değerli kulüp Fenerbahçe'dir.
Homer J.S
13.Nisan.2010, 20:18
Taraftar sayısı önemli değil, ben Galatasaray'ı tutuyorum, o nedenle en iyi, en değerli kulüp Galatasaray'dır.
BlackEagle19o3
13.Nisan.2010, 20:32
Taraftar sayısı önemli değil, ben Beşiktaş'ı tutuyorum, o nedenle en iyi, en değerli kulüp Beşiktaş'tır.
:)
RaSenGan
13.Nisan.2010, 20:34
Herkes yazsın mesajı :D
Taraftar sayısı önemli değil, ben Galatasaray'ı tutuyorum, o nedenle en iyi, en değerli kulüp Galatasaray'dır.
Bu mesajı 10 kişiye gönder takımın şampiyon olsun.:p
Ahmet Göktaş
13.Nisan.2010, 21:43
...........
Flawless Victory
13.Nisan.2010, 22:05
Taraftar sayısı önemli değil, ben Fenerbahçe'yi tutuyorum, o nedenle en iyi, en değerli kulüp Fenerbahçe'dir.
En güzel yorum bu bence.
ForsakeN
13.Nisan.2010, 22:35
Sonuçlar doğru gibi.
Takıma bağlılık kişiden kişiye değişir.Üzerinde araştırma yapılamaz zaten.
anilla
13.Nisan.2010, 23:27
komik olmuş biraz fenerbahcenın yıllardır cekirdek cıtlayarak mac izleyen taraftarı vardı noldu o bi anda Galatasarayı yenınce gonulden bi bağlılık mı oluştu hem de son 20 dakika--konuya gelirsek takıma bağlılık görecelidir araştırılması saçma olmuş bence
ozaniel
14.Nisan.2010, 00:24
En bağlı taraftar Beşiktaş'ınki çünkü şampiyonluklarla dolu bir dönemimiz, Uefa Kupamız olmadığı için popülerliğimiz daha az. Böyle olunca fanatik taraftar oranımız artıyor. Ama umrumda değil, çünkü ben fanatik bir taraftar değilim ve beni etkilemiyor.
Gncl1905
18.Nisan.2010, 17:45
Zaten bilinen şeylerdi sadece kanıtlanması gerekiyordu :)
Ayrıyeten Galatasaray'ın Avrupa'da ki Türk'ler tarafından da tutulduğunu biliyoruz(bknz. UEFA ve Süper Kupa).UEFA Kupası'nı alan tek Müslüman Ülke ve Türk kulübü olduğumuz için muhtemel diğer İslam ülkelerinde ve diğer Türki Cumhuriyet'lerde bile taraftarlarımız vardır...
O Kupalar küçük görülsede manevi olarak bize çok şey kattığını düşünüyorum ben...
Revolution
20.Nisan.2010, 17:55
Aynen katılıyorum..
Ancak kulübe bağlılık konusunda Beşiktaş taraftarının yanına yaklaşamayız bence.
A.FaruK
21.Nisan.2010, 11:47
Bence bu konu hakkkında kimse kimseye üstünlük kuramaz çünkü herkes haklı :D