Log in

View Full Version : Pele: "Messi benden iyi değil"

Lionel Andres Messi
13.Nisan.2010, 19:37
Barcelona’nın yıldızı Lionel Messi’nin son zamanlarda gösterdiği olağanüstü form, birçok kişinin Arjantinli yıldızı dünyanın gelmiş geçmiş en büyük futbolcusu ilan etmesine bile yol açmıştı. Tartışmaya, söz konusu unvanın bugüne kadar belki de en çok yakıştırıldığı isim olan Pele de katıldı.

Daha önceleri Diego Maradona ile kıyaslandığı dönemde de Maradona hakkında “sağ ayağıyla topa çok iyi vuramıyordu ve kafayla da pek gol atmazdı” ifadesini kullanan Pele, Messi’ye karşı da benzer bir tavır takındı.

Her zaman birilerini kendisiyle kıyaslama çabası içinde olduklarını dile getiren Pele, buna karşılık kendisinin Arjantinli dostlarına, önce Arjantin’in en iyi futbolcunun kim olduğuna karar vermeleri gerektiğini, daha sonra da seçilen kişinin 1000 gol atması halinde konuşmaya başlayabileceklerini söylediğini belirtti.

Messi’nin Barcelona formasıyla çok iyi maçlar çıkardığını ifade eden Pele, ancak yıldız futbolcunun yeteneklerini Arjantin Milli Takımında da sergileme konusunda başarısız olduğunu da vurguladı.

Messi, Castrol Football Rankings listesinde de şu anda ilk sırada yer alıyor.

goal.com

ben anlam veremedim bu açıklamaya sanki messi ben peleden iyiyim diye açıklama yapmış gibi.70 yaşındaki bir adamın bu tarz açıklama yapmasına şaşırdım.</IMG>

Homer J.S
13.Nisan.2010, 19:39
Töbe yarabbim, senden iyi değil ama iyi olacağı kesin. :n:

gerrrard
13.Nisan.2010, 19:43
"Messi benim gibi 1000 golü geçmediği sürece asla bir efsane olamaz."

ben bildim bileli pele böyle :n:

KaPaLı
13.Nisan.2010, 19:48
Ben o zamanki futbolla şimdikini karıştırmam bile. O zaman ne oyuncuyu korumak vardı nede böyle güzel sahalar. Futbol toplarının ağırlığı - kramponlar formalar hepside o dönemin şartlarında çok iyiydi. Ama şu andaki teknolojiye göre hepsi taş devrinden kalma. Şu anda Messi için belkide 2 tane özel masör çalışıyo. Toplar - formalar - kramponlar hepsi sağlıklı şekilde. O dönemdeki topla Messi şu anda oynamaya çalışsa 2 gün basamaz ayağının üstüne.

Universal
13.Nisan.2010, 19:50
Pele çok şanslı oyuncu, dünyada onu izleyen çoğu kişi öldü, diğer kişilerde zaten o zamanlarda kısa şort giyordu. Birde kaldı ki Dünya'da Televizyon yoktu. Maç izlemeye herkes kahvelere, barlara gidiyordu. Dünya'da da sadece Brezilya maçları yayınlandığını düşünürsek Pele bu konuda çok avantajlı. Önce Maradona şimdi bu...

Melekovic
13.Nisan.2010, 19:52
Pele haklı bence ama Pele'de Puskas'tan iyi değil :p

Romario bile bu son yeniliklere sahip olsaydı neler neler yapardı :D

Messi faal oyuncular içinde en iyisi ama daha efsane olmak için vakti var :)

Fernando Gago
13.Nisan.2010, 20:29
Pele kendi köyünde atmışın o kadar golü bir de sıkılmadan aynı şeyleri tekrar edip duruyorsun :D

Lucas Neill
13.Nisan.2010, 21:17
Pele avrupada futbol oynayamamis sallio millete :D Pele de iyiymis zamaninda ama Messi farkli.

RaSenGan
13.Nisan.2010, 21:19
Pele şimdi oynasa Messi'nin yanına yaklaşabilir miydi acaba :)

bySilver
13.Nisan.2010, 21:28
Aradaki zaman ve şart farkları olmasaydı Pele hala dünyanın en iyisiydi.

yunusgs
13.Nisan.2010, 21:34
Bu,en iyi futbolcu tartışması öznel bir durum.O yüzden tartışmanın yersiz olduğunu düşünüyorum.Hele hele eski futbolcularla kıyaslamak daha da yersiz geliyor.O zaman şartları ile bu zamanın şartları bir değil.O zaman bu tartışmaya hiçbir zaman nokta konulamayacak.

Ahmet Göktaş
13.Nisan.2010, 21:40
Ahanda prostat olmuş ihtiyar tribi.

Bordo61Mavi
13.Nisan.2010, 21:52
Brezilyali wonderkid kalmadiya Avrupayi kasip kavuran Pele yine konusmaya baslamis

bySilver
13.Nisan.2010, 21:57
Ahanda prostat olmuş ihtiyar tribi.

yerlerdeyim :n:

E.Cartman
13.Nisan.2010, 21:59
tamam Pele'ye laf yok kötü değildi 1300 küsür maçta 1000 küsür gol atmakta kolay değil ama Messi'nin ondan iyi olduğunu ne Messi ne de kimse söylemedi zaten Messi'yle arasında kıyaslama yapan olmadı hep Maradona'yla yaptılar sanırım gündemde kalmak için böyle konuştu...

bide başka bi sitede okudum bu haberin biraz değişik versiyonunu, Messi efsane olmak için 1000 goLü geçmesi lazım gibi bi şey demiş Pele golle mi efsane olunuyor o zaman 13'lük Cem Felek'de 1000 golü geçmiş :D:D böyle bi olay daha var sonuçta...

Flawless Victory
13.Nisan.2010, 22:08
Pele'yi izlemedik ki ne bilelim. İyi diyorlar ama. :D

Maksic
13.Nisan.2010, 22:58
Ahmet Çakar buna yancı diyordu doğruymuş.

burzum34
13.Nisan.2010, 23:15
eskiden önliberomu vardı..

goosfraba
13.Nisan.2010, 23:20
eskiden doğru dürüst savunmacı da yoktu. maradona'yı da canlı canlı izlemedim fakat o zamanki şartlarda bir ankaragücü, manisaspor denginde olan napoli'ye serie a, uefa kupası kazandırmak da bir hayli zor olsa gerek.

istatistik de bir yere kadar :)

gerrrard
13.Nisan.2010, 23:34
eskiden savunmacı falan yoktu doğrudur. ama kartta yoktu. istenildiği kadar tekme savurma serbestliği :p

Redrum
13.Nisan.2010, 23:34
Bence Pele'den de, Maradona'dan da iyidir; olmasa bile az kalmıştır.. Fazla konuşmasınlar ;)

ozaniel
14.Nisan.2010, 00:10
Napoli Maradona'yı aldığı zaman tarihin en pahalı transferini yapmıştı. Napoli'nin o kadar zayıf olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca şu ana kadar Pele'yi izleyebilen herkes Pele'nin daha iyi olduğunu iddia ediyor. Ama Pele'nin bu tip bir açıklama yapması çok gereksiz olmuş.

ForsakeN
14.Nisan.2010, 00:22
Pele sen hiç Terry ile Ferdinand ile karşılaştın mı dostum ?

Melekovic
14.Nisan.2010, 00:26
Aman abisi Terry i Ferdinand'ı falan karıştırma şimdi de bir de Bobby Charlton'lar falan devreye girmesin :p

Sadixx
14.Nisan.2010, 00:27
Pele egosu çok yüksek hiç mütevazi değil . Sürekli böyle cins dünyayı ben yarattım aslında tavırları ve söyleşileri çok var.

ForsakeN
14.Nisan.2010, 01:08
Aman abisi Terry i Ferdinand'ı falan karıştırma şimdi de bir de Bobby Charlton'lar falan devreye girmesin :p

Bobby Charlton kim yav :p 1.73lük adam :D

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
15.Nisan.2010, 18:44
Yersiz bi konu... Bu bundan iyidir demek göreceli bi kavramdır,herkese göre değişebilir...