View Full Version : Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı Şampiyon Oldu
yaman76hakanFB
15.Nisan.2010, 21:12
Türkiye Erkekler Voleybol Ligi final serisi 2.maçını deplasmanda 3-2 kazanan Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı, seride durumu 2-0'a getirdi ve şampiyonluk yolunda dev bir adım attı.
Serinin İstanbul'da Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde oynanan ilk maçını da aynı sonuçla kazanan sarı-lacivertli ekip, böylece üç galibiyete ulaşan takımın şampiyon olacağı lig finalinde çok önemli bir avantaj ele geçirdi.
Final serisinin 3.maçı yine Ankara'da, 17.04.2010 Cumartesi günü Ziraat Bankası'nın ev sahipliğinde oynanacak. Sarı-Lacivertli ekip bu karşılaşmayı kazanması durumunda 2009-10 sezonunun şampiyonu olacak. Ziraat Bankasının kazanması durumunda ise seri İstanbul'a taşınacak ve 4.maç ile gerek olursa 5.maç Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde oynanacak.
tarikko
16.Nisan.2010, 00:53
Cumartesi oyuncularımız Ankara'dan kupayla dönecekler inanıyoruz..
barahir
16.Nisan.2010, 00:55
Voleyboldaki son 3 yılda yapılan büyük yatırımların meyveleri fazlasıyla alınmaya başlandı.. Bu konuda yönetimi tebrik, takdir etmek lazım..
Umarım Ankara'dan kupayla dönerler..
Sekopej
16.Nisan.2010, 00:57
Geçen sene kaybedilen şampiyonluktab sonra bu sene de finalde kaybetmek olmaz, seri 2-0 oldu. Cumartesi oynanacak maçı kaybeder ve seyircimiz önünde şampiyonluğa ulaşırız diye düşünüyorum.
Sezonun ilk şampiyonluğu olacak, bayan voleybolcular da büyük bir ihtimalle şampiyon olacaklar ve voleybolu zirvede tamamlamış olacağız. Bayan basketbolculara da inancım tam, sonra futbol takımına. Şampiyon olamayacağını düşündüğüm tek takımımız erkek basketbol takımı.
yaman76hakanFB
16.Nisan.2010, 08:22
İyi hoş... Kazanmak çok güzel... Geçen yıl istanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 1-0 önde olduğumuz serinin 2.maçını trajik biçimde kaybederek,daha sonra toparlanamamış ve şampiyonluğu hediye etmiştik. Ama kardeşim; bizim her maçımız 5.sete kalmak zorunda mı? Ömrümüzden ömür gidiyor yaaa? "Heyecan kalbe iyi" gelir diye mi yapıyorlar,nedir? Son haftalarda bayanları da aynı, erkekleri de... İlla bir 5.set gerilimi yaşayacağız yani... Erkek takımı da aynı şekilde son bölümüne büyük avantajla girdiği 4.seti çok basit hatalarla hediye etti rakibine... Ama artık en azından 5.setleri kazanmasını biliyoruz... İnşallah Cumartesi 2009-10 sezonunu bitirir ve şampiyonluğumuzu Ankara'da ilan ederiz... Rakibi yeniden umutlandırmanın lüzumu yok... Şampiyonluk şampiyonluktur; deplasmanda, iç sahada, farketmez...
yaman76hakanFB
17.Nisan.2010, 19:44
Final serisi 3.maçında şu anda Fenerbahçe setlerde 2-0 öne geçti.
Sezonun ilk lig şampiyonluğuna sadece BİR set kaldı. İnşallah bir terslik olmaz ve buraya kadar getirmişken, işi burada bitiririz...
yaman76hakanFB
17.Nisan.2010, 20:08
Hakemler Ziraat bankasını oyunda tutabilmek için her çabayı harcıyor sanki... Bir karış içerideki topa çizgi dışı dediler ve bu sette bu tam iki defa oldu... 21-20 öndeyiz.. Şampiyonluğa dört sayı kaldı.
KaF KeF
17.Nisan.2010, 20:15
Hakemler sağolsun,Şampiyonluğu bir set ertelediler..:)
yaman76hakanFB
17.Nisan.2010, 20:16
Bir hakem rezaleti yaşanıyor... 23-22 öndeyken bir karış yukarıdan giden topa blok aut verdiler... 24-22 olacak set 23-23'e geldi ve Ziraat 26-24'le seti alıp maçı 2-1'e getirdi...
Öyle üç kritik karar var ki bu sette... Metin Şentürk hakemlik yapsa görür... Gerçekten bu faciaya imza atanlar ya göz muayenesi olmalı, yahut... Rezalet...
tarikko
17.Nisan.2010, 20:17
Ben boyle hakemin..Tovbe ya..Durum 23-22 iken top blokta hicbir oyuncumuza temas etmedi ama hakem temas karari verdi ve seti kaybettik ondan sonra.Sayiyi alsak buyuk ihtimalle seti alacak ve sampiyon olacaktik ama hakem rezilliklerine devam etti.Setlerde durum 2-1 oldu.Yine avantajliyiz bu seti alirsak sampiyonuz..
yaman76hakanFB
17.Nisan.2010, 20:19
Ben boyle hakemin..Tovbe ya..Durum 23-22 iken top blokta hicbir oyuncumuza temas etmedi ama hakem temas karari verdi ve seti kaybettik ondan sonra.Sayiyi alsak buyuk ihtimalle seti alacak ve sampiyon olacaktik ama hakem rezilliklerine devam etti.Setlerde durum 2-1 oldu.Yine avantajliyiz bu seti alirsak sampiyonuz..
hakemin bu seti vermeye de niyeti yok... adamlar topu kepçeliyor; kör olsa görür; karar devam...
KaPaLı
17.Nisan.2010, 20:40
22 - 17 son set. Şampiyonluk geliyor az kaldı...
yaman76hakanFB
17.Nisan.2010, 20:42
Gelen şampiyonluk sayısı...24-19
KaPaLı
17.Nisan.2010, 20:43
Şampiyonluk sayısı geliyor...
Off off off :D
yaman76hakanFB
17.Nisan.2010, 20:43
şaaaampiyooooon.... şampiyonuz...
KaPaLı
17.Nisan.2010, 20:46
3 yılda 2 şampiyonluk 1 final var yanlış hatırlamıyosam.
Bayan Voleybol takımı 4 yıl önce 1. lige çıktı baktığımzda Avrupa'da final oynadı Türkiye Kupasını aldı. Erkek Takımımızın esamesi okunmazken 3 senedir final takımı oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkürler. Fenerbahçe'nin SPOR kulubu olduğunu gösterdiler herkese...
KaF KeF
17.Nisan.2010, 20:46
Yılın İlk Şampiyonluk kupası geldi..Tebrikler.
tarikko
17.Nisan.2010, 20:50
Sampiyonuzzz..Helal olsun bu takima.Canla basla oynadilar ve kupayi aldilar.Darisi bayan takimina.. :)
yaman76hakanFB
17.Nisan.2010, 20:53
Yarın akşam Kadıköy'de futbol maçı öncesi Türkiye Kupası sahibi Bayan Voleybol takımı kupayla birlikte taraftarın karşısına çıkacaklardı... Fenerbahçe Erkek Voleybol takımını da lig şampiyonluğu kupası ile orada görmek istiyoruz... (Gerçi bayan voleybol takımının yarın öğle Ankara'da playoff ilk tur maçı var... Nasıl yetişecekler, bilmem ki...)
tarikko
17.Nisan.2010, 20:58
Yarın akşam Kadıköy'de futbol maçı öncesi Türkiye Kupası sahibi Bayan Voleybol takımı kupayla birlikte taraftarın karşısına çıkacaklardı... Fenerbahçe Erkek Voleybol takımını da lig şampiyonluğu kupası ile orada görmek istiyoruz... (Gerçi bayan voleybol takımının yarın öğle Ankara'da playoff ilk tur maçı var... Nasıl yetişecekler, bilmem ki...)
Yarin mac 12:00'da..Yetisirler buyuk ihtimalle..
KaF KeF
17.Nisan.2010, 20:59
futbol
erkek basketbol
erkek voleybol
kız basketbol
kız voleybol
dünyada varmı böyle her branşta şampiyonluğu oynayan bir kulüp? Boşuna demiyoruz Fenerbahçe Spor Kulubü diye..Şuan 5/1 Darısı 5/5'e..
GodfatheR
17.Nisan.2010, 21:03
Fenerbahçe SPOR Kulübü =) Tebrikler çocuklar çok rahat bir final serisi oldu, geçen sene A.Ekşi sakatlanmasa şimdi üst üste 3. şampiyonluğumuzu kutluyor olucaktık ama neyse artık =)
Universal
17.Nisan.2010, 21:10
Şampiyonlarımızı tebrik ediyorum, darısı Sarı Meleklerin başına... :)
Bir kez daha Fenerbahçe SPOR KULUBÜ olduğumuzu kanıtladık.
yaman76hakanFB
17.Nisan.2010, 21:19
Rahat olmadı aslında... İlk iki maçı 5.sette kopardık... Hatta ilk maçta sanırım, maç gitmek üzereydi, 6-7 sayı geriden gelip seti aldık, maça tutunduk,5.sete taşıdık... Ama bu son maçı resmen sürklase ettik... Aslında 3-0 bitiyordu... Ama çok, gerçekten çok yanlış kararlar verildi... İşin acısı, başhakemin gözünün önünde oldu olanlar... kamera tekrarını gösteriyor, milimetrik hatalar değil, bariz, apaçık, bir karışlık hatalar... Demek ki, insanın nutkunun tutulduğu bir an oluyor... Son sette de açıkça Ziraat aleyhine bir karar verdi... Gözünün önünde... Yani resmen dağıttı hakem ve sonra toparlayamadı...
Herşey geride kaldı... Sezonun ilk şampiyonluğu KUTLU olsun...
Sekopej
17.Nisan.2010, 21:26
Şampiyonluk sayısı gerçekten çok güzeldi, servisten gelen direk sayıyla, yakışır şekilde şampiyonluğa ulaştık. Seri uzar diye düşünüyordum ama uzamadı ve şampiyonluğa ulaştık.
Yarın derbi öncesi kupa turu atacaklardır, bayanlar da olur diye düşünüyordum, sonra maçları olduğu aklıma geldi, maçın erken saatte olmasını öğrendim, demek ki yarın derbi öncesi 2 takımımız da tur atacaklardır.
Erkek basketbol hariç diğer branşlarda hedefe ulaşacağız diye düşünüyorum, ayrıca unutulmasın kürek, yüzme, atletizm ve masa tenisinde kazanılan başarılar da. 9 branşta da hep zirveyi sonuna kadar zorlayan bir kulübüz, şimdi diğer branşlarda şampiyonluğu beklemeye kaldı.
Tebrikler, teşekkürler Fenerbahçe...
yaman76hakanFB
17.Nisan.2010, 21:42
Erkek basketbol hariç diğer branşlarda hedefe ulaşacağız diye düşünüyorum, ayrıca unutulmasın kürek, yüzme, atletizm ve masa tenisinde kazanılan başarılar da. 9 branşta da hep zirveyi sonuna kadar zorlayan bir kulübüz, şimdi diğer branşlarda şampiyonluğu beklemeye kaldı.
Serkan... Hiç belli olmaz; erkek basket takımı şampiyon olur, belki bayanlar takılır... İnşallah ikisi de takılmaz ama...
Erkek basketbol takımının potansiyeli gerçekten çok üst düzeyde... (Futbol takımı için aynısını söyleyemiyorum...) Ama tanjeviç'in elindeki kadro gerçekten bu ligin kalitesinin çok üstünde... Yani un var, şeker var, yağ var... sadece helvanın kıvamını tutturamıyoruz... Bu kadroya Ömer Aşık ve Roko Ukiç'in de dahil olacağını düşünsene... (Ömer Aşık'la olan problemler var ve belki onu oynatmazlar...) Demek istediğim erkek basketbol takımı başında koç olmasa dahi rahatlıkla finale yürür... Finalde ise Efes'in kadro kalitesi olarak bizden daha yukarıda olduğunu iddia edemeyiz... Kim havasını bulur, daha sakin ve motive olursa bir adım öne geçer... Bayan basketbol takımı ise bazı problemler yaşadı... Şimdiden yeni bir yapılanmadan sözediliyor... Taurasi başta, yeni yabancılarla görüşülüyormuş... Mevcut oyunculara nasıl yansır, kestiremiyorum... Galatasaray'ın 3.olmalarına rağmen çok geniş ve kaliteli bir kadrosu var ve son haftalarda toparlandılar, savunmayı oturttular... Bizim ilk beşimiz onlardan daha iyi ama rotasyonumuz dar... Üstelik koç değişikliği oldu...
İnşallah BEŞTE BEŞ yaparız... Ama dediğim gibi; erkek basketbolundan o kadar umudunu kesme... Bu takım şampiyonluğun kokusunu aldığında -Tanjeviç'e rağmen- şampiyon olabilecek potansiyele sahip... Bugün normal sezonu namağlup bitiren bayan basketbol takımımız da şampiyonluğun BİR NUMARALI adayı; ama onlar da (ALLAH KORUSUN) beklenmedik bir final serisi yaşayabilir...
İyi düşünelim iyi olsun... HEDEF BEŞTE BEŞ...
Sekopej
17.Nisan.2010, 21:52
Sıralama yaparsak, bayan voleybol-erkek voleybol-bayan basketbol-futbol-erkek basketbol sıralasını yapmıştım şampiyonluk şansları açısından. Erkek basketbol takımının hava yakalaması lazım, Tanjevic'in durumu ortada, belki O'nun hastalığının da etkisiyle oyuncular koçları için oynarlar diyeceğim ama oyuncuların Tanjevic'e çok bağlı olduğunu düşünmüyorum.
Muhtemelen de Tanjevic eğer bizi Dünya Şampiyonu yapmazsa, gönderilecek, final bile oynatsa milli takıma, Fenerbahçe'de kalamaz artık. Finale de zaten rahat ulaşacaklarını düşünüyorum, Efes maçları da dediğin gibi takımın o dönemdeki ruh haline bağlı.
Voleybola dönersek, federasyon yabancı sayısını düşürdü, seneye bakalım ne olacak? Ligde finale ulaşmak ve şampiyon olmak artık çok zor değil 2 takımımız için de, avrupada bu yabancı oyuncu durumu nasıl olacak görmeden bilemeyiz.
Basketbolda + yabancılar sorun yaratmıyor, rotasyon daha sık oluyor ama voleybol bir futbol gibi, 6 oyuncun ve libero sürekli oynuyor, kaliteli yabancıyı yedek oturtamazsın, yedek oturacak ve sık oynamayacak yabancının, kalitesi ve avrupa maçlarındaki katkısı ise ne kadar olumlu olabilir ki?
Diğer yandan, milli takıma oyuncu yetişmesi için sayı düşürülüyor deniyor, federasyon altyapları kontrol etmeli o zaman ve kulüplerin yeterli önemi vermelerini sağlamalı.
yaman76hakanFB
17.Nisan.2010, 22:04
Voleybol federasyonuyla aramızda olan sorunlar yeni değil malesef... Bundan 3-4 yıl önce Can Ayvazoğlu diye bir voleybolcumuz vardı; bir rakibimiz transferi için devreye girdi, Federasyon onun bizden koparılmasına onay vermek için bir gecede transfer yönetmeliğini değiştirdi... Yabancı sınırlandırması kesinlikle önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına olumsuz yansıyacaktır... Ama şu durumda Fenerbahçe'ye hayır diyecek yerli bir voleybolcu olacağını sanmıyorum... Bizde fazladan kaliteli bir yerli daha alırız ve muhtemelen bu sınırlandırmanın acısını bizden fazla iyi yerlilere sahip diğer kulüpler çeker...
Tanjeviç'ten bir şey beklemiyorum... Ama bizim oyuncularımız gerçekten Ömer Onan başta olmak üzere harika profösyoneller... Ne zaman vites yükselteceklerini çok iyi biliyorlar... Geçen yıl yaşananlar 10 yılda bir olacak türdendi... Her terslik üst üste geldi... Yani takımın final serisine nasıl bir halet-i ruhiye ile çıkacağını bekleyip görmek lazım... 4-0 süpürebiliriz de; 4-0 (Allah korusun) süpürülebiliriz de... Şampiyonluk şansımız %50...