View Full Version : Bilica'ya Ceza Yok !
Alicanfmfan
20.Nisan.2010, 14:59
Bilica'ya ceza yok!
Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi'nin tartışılan ismi Bilica, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevkedilmedi.
Bu durumda ekstra bir ceza almayacak olan Fenerbahçeli oyuncu, sadece sarı kart cezası nedeniyle Kasımpaşa maçında forma giyemeyecek.
Derbi maçta penaltı vuruşundan önce noktayı kramponları ile kazan ve büyük bir tepki toplayan savunma oyuncusu sahaya zarar vermekten sarı kart gördüğü için Hukuk Kurulu, Bilica'yı ceza kuruluna sevketme gereği duymadı.
Bilica'nın yayıncı kuruluş görüntülerinden de anlaşılan ve hakem Hüseyin Göçek'in söylemlerinde bulunan "Sahayı eşelediği için sarı kart verdim" açıklaması nedeniyle, bu oyuncunun cezasını sahada çektiği düşünülerek böyle bir uygulamaya gidildiği belirtildi.
Kaynak : DHA
KaPaLı
20.Nisan.2010, 15:02
3 maç alması lazım Bilica'nın.
di canio
20.Nisan.2010, 15:03
Ben asıl Fenerbahçe yönetiminden ceza bekliyorum. Kadro dışı bırakılmalı ve sezon sonu gönderilmeli. Fenerbahçe'ye yakışmıyor.
izmer96
20.Nisan.2010, 15:09
Bence ilerisi icin yanlis bir karar olmus , yarin obursugun baska bir oyuncuda ayni seyi yaparsa nede olsa cezasi sari kart diye bu isin icinden cikilmaz
yaman76hakanFB
20.Nisan.2010, 15:22
Di Canio'ya katılıyorum... Aynen... Bu adama oldum olası ısınamadım zaten... Bu skandal eşeleme hareketi olmasa da gönderilmesi gerektiğine inananlardandım... savunmanın göbeğinde bir mayın tarlası... her an infilak edebilir... Bu son yakışıksız hareketi işin tuzu-biberi oldu... Kesinlikle bir ceza verilmeli... "Kamuoyu öyle istiyor" diye değil; hakettiği için... Kamuoyuna bıraksan fenerbahçeli futbolcuların yarısını Taksim meydanında ipe çeksen yine kurban isterler, yine kurban isterler... Bizim bir oyuncumuz öksürse "bilinçli olarak etrafa mikrop yayıyor" diye yaygarayı basarlar... Ben kendimi bildim bileli bu çark böyle döner... (Aynı sıkıntıları rakibimiz galatasaray'da yaşar... Onların etrafındaki medyada çok acımasızdır... Sürekli kurban ister... Bizi en fazla onların anlaması lazım...)
Bilica'ya şu anda bir ceza vermek fenerbahçe adına sistemin baskısına boyun eğmek gibi anlaşılabilir... Ama sezon sonu mutlaka hesabı görülmeli...
LaigLeNoiR
20.Nisan.2010, 15:52
Doğru bir karar, cezayı gerektirecek bir hareket yok ortada.
Sekopej
20.Nisan.2010, 15:57
Tomas olayında olduğu gibi, sezon sonuna kadar beklenmeli ve cezası sezon sonu kesilmeli.
Disiplin Kurulan sevkedilmesini bekleyenler de neyi dayanak gösterip sevk edilmesini bekliyorlardı acaba? Bu kadar saçma şey olabilir mi? O zaman rakip atağa çıkarkan hızlı atağı kesen birine faul verilmediğinde de o oyuncu sevkedilsin disiplin kuruluna. Bilica'nın yaptığı hareketin kurallarda ihtar verilmesi gerektiği yazıyor, siz de ceza verilmesini bekliyorsunuz, önce kuralları öğrenin (Tabi uydurma olan bilnen ne usulu 17. maddenin c fıkrası gibi olanları değil, gerçekleri) sonra yorum yapın.
fenerbahce_1907
20.Nisan.2010, 16:01
Doğru kararı vermiş Federasyon.
I3esiktas
20.Nisan.2010, 16:13
Madalyasınıda vermişlermi ?. Dogru karar diyen fenerli arkadaşlar acaba kendi takımlarına olsaydı bu kadar ılımlı konuşabilirlermiydi merak ediyorum
izmer96
20.Nisan.2010, 16:18
Tomas olayında olduğu gibi, sezon sonuna kadar beklenmeli ve cezası sezon sonu kesilmeli.
Disiplin Kurulan sevkedilmesini bekleyenler de neyi dayanak gösterip sevk edilmesini bekliyorlardı acaba? Bu kadar saçma şey olabilir mi? O zaman rakip atağa çıkarkan hızlı atağı kesen birine faul verilmediğinde de o oyuncu sevkedilsin disiplin kuruluna. Bilica'nın yaptığı hareketin kurallarda ihtar verilmesi gerektiği yazıyor, siz de ceza verilmesini bekliyorsunuz, önce kuralları öğrenin (Tabi uydurma olan bilnen ne usulu 17. maddenin c fıkrası gibi olanları değil, gerçekleri) sonra yorum yapın.
Burdan adminlere sesleniyorum , birisi SERKAN'in kullanici adi ile sifresini calmis , onun adina girip yaziyor galiba yoksa Serkan boyle sinirli , agresif yazicak adam degil :D
di canio
20.Nisan.2010, 16:22
Yahu Bilica'nın yaptığı hareketin cezası sarı kart. Bilica hakemin raporundan da, maç görüntülerinden de anlaşıldığı üzre o yaptığı hareket yüzünden sarı kartı gördü. Daha neyi kasıyosunuz anlamıyorum. Ne yapması gerekiyordu federasyonun? Ha tekrar ediyorum Fenerbahçe yönetimi sezon sonunda yollarını ayırmalıdır Bilica ile. Sadece bu olay yüzünden de değil, sezon başından beri yaptıkları yakışmıyor Fenerbahçe'ye.
goosfraba
20.Nisan.2010, 16:23
Federasyon ceza vermediyse bile, hesap takım içinde görülmelidir. Şuan için ceza verileceğini sanmıyorum çünkü takım şampiyonluğa gidiyor. Sezon sonu mutlaka gönderilmeli.
Fearless Coward
20.Nisan.2010, 16:25
TFF'den bu beklenirdi zatende TFF'yi geçelim cezayı FB yönetiminin vermesi lazım Bilica'ya..Bana kalırsa sezon sonu bu adam gönderilmez seneyede burada kalacaktır..Hele ki şampiyon olursa FB kesin kalır.. :)
di canio
20.Nisan.2010, 16:30
TFF'den bu beklenirdi zatende TFF'yi geçelim cezayı FB yönetiminin vermesi lazım Bilica'ya..Bana kalırsa sezon sonu bu adam gönderilmez seneyede burada kalacaktır..Hele ki şampiyon olursa FB kesin kalır.. :)
Ben de yönetimden beklentilerimi yazdım. Ancak yönetim muhtemelen senin dediğin gibi davranacaktır. Yönetimimizin maalesef etik sorunu var bana göre.
Melekovic
20.Nisan.2010, 16:30
17. maddenin c fıkrası der ki,
17. maddenin c fıkrası önceki halinde,devlet ormanlarında yapılaşmaya izin verilmez ve konteynır,karavan ile sulama amaçlı su deposuna ve toprak sulama havuzuna izn vermekte idi.Yönetmeliğin son düzenlemesi ile ağaçlandırma alanlarında bunlara ek olarak,"hangar,depo,yangın havuzu gibi" yapı ve tesislerin yapılmasına izin verilmektedir.
Bu sebeple Fenerbahçe Stadında kaçak yapılaşma teşebbüsünde bulunan Bilica'ya maliyenin ceza vermesi gerekmektedir.
Bahsedilen şok madde ve fıkrası hatta temeli ve dursunu bu idi.
goosfraba
20.Nisan.2010, 16:31
taraftar bilica'yı istemiyor. hem sezon başından beri saha içerisinde yaptığı gereksiz hareketlerinden dolayı istemiyor hem de beşiktaş maçında yaptığı davranıştan dolayı istemiyor. yönetim antu'yu takip ediyorsa, ki bana göre ediyordur, taraftarın sesine kulak verip gönderir. üstelik bilica, fenerbahçe'yi hedeflenen yere götürebilecek kadar da iyi değil.
KaPaLı
20.Nisan.2010, 16:32
Olmayan 17. Maddenin C fıkrasının tartışalım hadi :n:
Oyun Alanıyla ilgili maddeler 56'dan itibaren başlıyo :p
http://www.tff.org/resources/tff/documents/tff/ligler/oyunkurallari-2008-09.pdf
Var.Hakem verdi sarı kart.
Melekovic
20.Nisan.2010, 17:18
MADDE ŞÖYLE DİYOR.
56
Oyun Alanının işaretlenmesi
Oyun alanının kesik, kırık çizgiler veya yarıklar ile işaretlenmesine izin verilmez.
Eğer bir oyuncu ayağıyla oyun alanına izin verilmeyen işaretler yaparsa, sportmenlik dışı
davranıştan dolayı ihtar verilecektir. Eger hakem, bunun maç sırasında yapıldığını fark ederse,
top oyun dışı olduğu zaman kusurlu oyuncuya sportmenlik dışı davranıştan dolayı ihtar
vermelidir.
Oyun alanı sadece Kural 1’de belirtilen çizgilerle işlaretlenecektir.
yani tartışılması gereken konu sadece Bilica'ya sarı kart verdi mi vermedi mi olmalıydı.
Bilica'ya o yüzden sarı kart verdiyse sorun yok. Vermediyse çift sarıdan kırmızı olmalıydı diye tartışma olabilir anca. O kadar
Onun dışında kural hatası tekrarlanmalı diye bir şey yok.
Ya da Bilica'ya ceza verilmeside söz konusu değil ayrıca.
Bu arada 17. Madde c bendi diye kim işletmişse çok güzel bir gecikmiş 1 Nisan esprisi yapmış :n:
Bilica'nın yaptığı çok büyük ahlaksızlık,o ayrı konu. Tabi farklı takımlardan farklı şeyler yapan bir sürü oyuncu örneğide var Bilica gibi.
Onunda cezasını anca Fenerbahçe Spor Kulubü verir,başka kimse değil.
Universal
20.Nisan.2010, 17:30
Benim için Bilica bitmiştir. Yaptığı şey takıma şampiyonluk getirecek bunun için mutlu olurum; ama yaptığı davranış her zaman insanların kafasında olacak.
Çıkan sarı kartın ise, eşelemesinden dolayı gördüğü, pozisyondan dolayı görmediği açıklandı.
I3esiktas
20.Nisan.2010, 18:19
Sarı kart raporlarınında yarım saatten fazla bir sürede geçiktigi söyleniyor
Ilhan
20.Nisan.2010, 18:22
Zaten futbol olarak da Fenerbahçe'ye yakışmayan bir futbolcu. Ahlaksızlığı da üzerine eklersen = Fenerbahçe sezon sonu gönderir.
Trabzonspor
20.Nisan.2010, 18:32
Federasyon nerede doğru ve tutarlı kararlar aldıki bunu tartışıyorsunuz?
Bizim son 10 sn kala maçımızda 2 adam sahaya girdi diye maçı hükmen kaybettimiz maçın ardından bu yıl bütün Diyar taraftarı sahaya indi ama hükmen yok.Diyolar ki provakatif ee o zamanda provakatifti.Dua etsinler taraftarın tümü inmemişti yoksa ordan çıkamazdı kimse.
Böyle ilginç olaylar varken buna da adil bir kararı kimse beklemesin.
Sezon başında geldiğindede söylemiştim bu adam Fene'e yakışmaz bileti kesilmeli.Önder'den ne fazlası var ki.
World Hollow o1
20.Nisan.2010, 18:39
Madalyasınıda vermişlermi ?. Dogru karar diyen fenerli arkadaşlar acaba kendi takımlarına olsaydı bu kadar ılımlı konuşabilirlermiydi merak ediyorum
Kardeş o sahanın zemnini bozduysa sana ne zararı oldu?
Asıl senın bılıca'yı tebrık etmen lazım senın takımına penaltı kazandırdı yahu sen kendi adamına madalya vermen lazım boylesıne kırıtık bır macta penaltı kacırdı dıye.
sadece bilica'mı suçlu Bjk'nın maglubıyetınde
Fernando Gago
20.Nisan.2010, 20:35
Sezon sonu yönetim gerekli cezayı kesecektir Sabırlı olmak lazım
Federasyonun kararı doğru ama, eğer şuan ki gibi sessiz kalırsak Bilica'ya karşı, o zaman bizim kararımız yanlış olur.
anilton
20.Nisan.2010, 22:11
BILICA HAKKINDA
Kulübümüz profesyonel futbolcusu Fabio Bilica ile ilgili olarak; ulusal basın organlarında çıkan 'akıl dışı' haberleri şiddetle kınıyoruz.
Bilica'nın; futbol sahasında yaptığı sportmenlik dışı davranışın cezası, futbol oyun kuralları kitabında saptanmış olup; müsabakanın hakemi de bu kurala uygun şekilde; sarı kart ile futbolcumuzu cezalandırmıştır.
Bunun ötesine geçilerek; futbolcumuzun eğitimi, aile yaşantısı gibi konu ile uzaktan yakından ilgisi olmayan farklı olayların basınımızda yer alması; 'Futbolcumuzun, kişilik haklarına yönelik saldırı' mahiyetindedir.
Futbolcunun eğitim ve aile yaşantısı; yaptığı iş ile doğrudan alakalı değildir. Nitekim; benzer eğitim ve aile şartlarına sahip binlerce futbolcu da tüm dünyada, üst düzey seviyedeki liglerde top koşturmaktadır.
Kulübümüzün, futbolcumuza yapmış olduğu önemli bir yatırım ve bunun da kulübümüze yansıyan ciddi bir maliyeti vardır. Keza, futbolcu ile kulüp arasındaki sözleşme ilişkisi; uluslararası kurallara göre yürütülmektedir.
'Sözleşmeye saygı prensibi' olarak adlandırılan bu ilişkinin; tek taraflı olarak değiştirilmesi ya da sonlandırılması mümkün değildir. Kaldı ki, ortada bunu gerektirecek bir kural ihlali de yoktur.
Yakın tarihte, benzer örneklerini İngiltere ve Brezilya gibi ülkelerde de gördüğümüz olayın; ülkemizde olduğu şekilde ve seviyede tartışma konusu yapılmadığı da bilinmektedir. Sonuca baktığımızda; cezası verilmiş bir eyleminden ötürü basın tarafından futbolcumuza yapılanlar ve söylenenler; açıkça bir 'linç girişimidir.'
Kendi eğitim düzeylerini göz ardı edip; futbolcumuzun eğitimini sorgulayanların linç girişimi şeklindeki bu yaklaşımları, bu kişilerin kafalarının arkasındaki kötü niyetli düşüncelerin adeta dışa yansımasıdır.
Kulübümüz; kendi iç disiplin talimatları, sözleşmesel şartlar ve bunlara ilişkin hukuki düzenlemeler çerçevesinde, olayın gereğini yapmıştır. Kulübümüz için; bu konu kapanmıştır.
TR.CaPTaiN
20.Nisan.2010, 23:31
Reha Muhtar'ın gündemde kalabilmek amacıyla alakasız bir şekilde ortaya attığı iddialara cevap verilmiş. Bundan önce ''Toraman Galatasaray'a gitmek üzere'', '' Semih Galatasaray'a gitmek üzere'', '' Leo Franco'nun yediği golde pis kokular alıyorum''(güya maçı satmış) gibisinden açıklamalarıyla aklınca kendini esrarengiz, derinlerden bilgi alabilen, flaş haberlerin 1 numaralı ismi gibi göstermeye çalışan Reha Muhtar, Bilica'nın eğitim düzeyinin ilkokul terk olduğu, okuma yazmasının iyi olmadığı gibi bir bilgiye ulaşmış ve bunu dünkü programda saatlerce ''Bilica hakkında gerçeği açıklıyoruz'' şeklinde reklam yaptılar. Çok bilmiş Reha Muhtar dünyada ilkokul düzeyinde eğitiminin zorunlu olmasından falan bahsetti. Sanki Bilica 2010 yılında ilkokuldan atılmış gibi.(Gerçekten Bilica ilkokuldan terk midir değil midir onu da bilmiyoruz) Gerçi ne alakaysa onu da pek anlamadık ama resmi sitenin cevap verdiği olayın özeti budur.
Saha içinde yaptığı hareket nedeniyle sarı kartla cezalandırılan bir oyuncunun PFDK'ya sevkedilmesini beklemek de işin ayrı ilginç kısmı.
Fenerbahçe'de oyuncuya içerde gereken uyarı yapılır, lig sonuna kadar medyanın linç kampanyasına çanak tutulmadan idare edilir ve lig sonunda yapılan değerlendirmeyle hakkında gereken yapılır.
The.Crow
20.Nisan.2010, 23:53
Oyun alanı kurallarına göre verilen sarı kart her şeyi açıklıyor. Neden ceza verilecekti ki hala anlayamadım. O zaman kameralardan neler neler yakalanıp eskiye dönük cezalar verilmeli. Mesela X takımının penaltısı verilmedi diyelim ki o da kameralardan izlenince penaltı o oyuncuya bir sarı kart eklenir vs.. Yok daha neler. Gayet normal bir karar bu.
NOT : Aziz Yıldırım bu hakemlerle federasyonla bu lig bitmez diye açıklamalar yapıp kulüp para cezası aldığında başkan hak mahrumiyeti aldığında kimse bu konuları konnuşmuyordu kıs kıs gülüyordu. Demek ki Aziz Yıldırım haklıymış şimdi herkes konuşmaya başladı.
Sekopej
21.Nisan.2010, 00:06
Kulübünün, şampiyonluk yarışında oyuncusunu koruması doğru olan, eleştiremem ta ki sezon sonu Bilica gönderilmezse. Yönetim doğru olanı şimdi yaptı, bakalım sezon sonu yapabilecekler mi bir doğru daha?
ozaniel
21.Nisan.2010, 01:08
Hakem Hüseyin Göçek'in ileriyi gören biri olduğu anlaşıldı, yanlımıyorsam Bilica'ya sarı kartı Bilica eşelemeden vermişti.
Sekopej
21.Nisan.2010, 01:16
Hakem Hüseyin Göçek'in ileriyi gören biri olduğu anlaşıldı, yanlımıyorsam Bilica'ya sarı kartı Bilica eşelemeden vermişti.
Penaltı verdiğinde kart çıkmadı, daha doğrusu penaltı noktasını gösterip, oyuncular etrafını çevrelediğinde kart çıkarmaya niyeti yok gibi duruyordu.
Bilica'nın kazdığı ana bakarsak, daha Uğur yerde, yani hemen düdükten sonra yapıyor sanırım. Sarı kartın gösterilmesi, kazılma anının gösterilmesi canlı olarak verilmediği için, ikisi de banttan verilirken önce sarı kartın gösterilmiş olması, önce sarı verildi anlamını çıkarmaz. Lig tv normal akışı gösterirse oradan anlayabiliriz sadece.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
22.Nisan.2010, 23:44
Çok doğru bir karar vermiş federasyon...Ceza almasını gerektiren bir durum yok ki ortada,sadece kazı çalışması yapıyor Bilica orada :)
GeNç KaRTaL
23.Nisan.2010, 21:31
Kurallarda Bilica'nın PFDK'ya sevk edilmesini gerekterecek bir durum olmadığı için,dolayısıyla ortada tartışılacak bir şey olmadığı için konu kilitlenmiştir.