View Full Version : Bir grup Beşiktaş taraftarından büyük ayıp!
KaPaLı
21.Nisan.2010, 09:08
Fenerbahçe-Beşiktaş maçı sonrası sinirlerine hakim olamayan bir grup taraftar, forzabesiktas.com sitesinin forumlarında Türkiye'nin EURO 2016 Adaylığını kazanamaması için adeta bir kampanya başlattı.Bir kullanıcının açmış olduğu konuda çok sayıda desteğin yanında karşı görüşlerde vardı.
İşte Almanca'ya da çevrilmiş olan ve FİFA'ya yollanan o metin;
Alakası olan herkese,
gelecek ay Euro 2016'ya ev sahipliği yapacak olan ülke açıklanacak.
Adaylar arasında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) de var.
Ama maalesef bilmekteyiz ki, Türk Futbolunda olan önemli detaylar, futbolu yönetenlerin bilincinde değil.
Türkiye Ligindeki liderlik yarışında haksız rekabet var. Maalesef Beşiktaş MHK tarafından şampiyonluk yarışından dışlanmıştır. Prof. Dr. Mete Düren, Beşiktaş JK yönetiminden bir şahıs, basına yaptığı açıklamayla; hakem Hüseyin Göçek'in FB - BJK derbisini yönetmemesi gerektiğini, bu hakem daha önceden Beşiktaş'ın maçlarında barız hatalar yaptığını ve kaderini açık bir şekilde etkilediğini söylemişti. Görüldüğü gibi Beşiktaş'ın penaltısı verilmedi, Fenerbahçe'nın oyuncuları cezalandırılmadı ve Beşiktaş'a verilen 2 kırmızı kart da haksızdı.
Ama bizim için önemli olan bu değil, çünkü biz alıştık:
Maalesef Türk Futbolunda haftalık olaylar yaşanarak, Türkiye Futbol Federasyonunun Kürt taraftarları olan Diyarbakırspor'a karşı ırkçı bir tavır düzenlendiği kanıtlanıyor. Maçları bir çok kez manipule edildi. Diyarbakırspor'un başkanı Cetin Sümer bir çok kez TFF ve MHK'nin başkanlarına ulaşmaya çalıştı, ama sonuç hep olumsuzdu. Hiç bir zaman cevap verilmedi, lakin Fenerbahce baskanı Aziz Yildirim en küçük dertlerini anlatabiliyordu. Bu herşey mi? Hayır! 26.09.2009 tarihinde Türkiye Liginde Bursaspor ve Diyarbakırspor arasında bir maç oynandı. Bursaspor taraftları 90 dakika boyunca 'PKK dışarı' diye bağırdı. Diyarbakırspor bayraklarını yaktılar ve Diyarbakır'dan gelen Diyarbakırspor'lu taraftarlara koltuk attılar. Maalesef Bursaspor'a verilen bir ceza yoktu, bu Türk medyasında şok etkisi yarattı. İkinci maçta, Bursaspor Diyarbakır'da oynadığında, maç 17. dakikada tatil edildi. Maalesef taraftarların yapmış olduğu aksyonlar Diyarbakırspor'un üzerine itildi ve Diyarbakırspor maçı 3-0 hükmen kaybetti. Bu herşey değildi, çünkü ağır para ve 6 maç ceza almışlardı. Türkiye ırkçılığa aşırı derecede karşı olan bir ülke. TFF'nin ırkçı kararları Diyarbakırspor'u küme düşmeye yaklaştırdı. Maalesef Diyarbakırspor'u hiç bir zaman kaale almadılar, söz hakkı tanımadılar. TFF unutmamalı ki, Diyarbakır Türkiye'nin şehiri.
GS - FB derbisinin 2 hafta öncesinde, GS - Ankaragücü maçında bir insan maç esnasında üst tribünden alt tribüne atıldı. PFDK'nın standart kararlarına göre, Galatasaray'a en az 2 maç ceza verilmeliydi. Bunun tarihte örnekleri var. FB-Everton ve BJK - Rize maçları. Gs neden ceza alamıyor? Derbi var diye mi? Türkiye'de bir standart yok mu? Galatasaray neden korunuyor?
Bunu hiç kimse bilmiyor: 20.03.2010, FB Gaziantepspor'a karşı oynarken, Aziz Yıldırım hakem odasını basarak, hakeme hakarette bulundu. Bunun nedeni sarı kart sınırındakı futbolcular ve haftaya oynanacak GS derbisi. Ceza verildi mi? Tabii ki hayır.
Maalesef Fenerbahçe Türk Futbolunu yönetiyor, FBli taraftarlar her maçta hakeme küfür ediyor, ancak Digitürk sesini kısıyor ceza gelmesin diye.
Lütfen bize söyleyin, bir kulüp başkanı nasıl bir sezon öncesinde '3 yil üst üste şampiyon olacağiz' der? İşte tam bunu Fenerbahçe başkanı söyledi. Eskişehir'de 1-0 kaybettikleri maçtan sonra basına 'Hakemler aklını başına alacak, yoksa düdüklerini asarlar' dedi. Bir sonraki maçta ödüllendirildiler, Ankaragücü'nün 92. dakikada golü verilmedi ve FB 3-2 kazandı. Ertesi hafta, zorlu TS maçında, TSli futbolcu 1'e 1 pozisyondayken ofsayt düdüğü çaldı. Ancak ölçülen rakkamlara göre, bu futbolcu rakibin 3,20 m gerisindeydi.
Tüm Dünya biliyor ki, Türk Futbolu temiz değil. Bunu son olarak Bochum Savcılıği da kanıtladı. 100lerce insan tutuklandı Türkiye'de.
Söylemek istediğimiz, Euro 2016 Türkiye'ye verildiği taktirde, TFF'yi ödüllendirmiş olacaksınız. Lütfen 1 kez daha düşünün bu kritik karar öncesinde.
Saygılarımızla
Haklı futbolun taraftarı
KAYNAK (http://www.sppor.com/haber_detay.asp?haberID=7856)
Gelipte kolpa basın demeyin.
http://forum.forzabesiktas.com/viewtopic.php?f=10&t=25524 Konu (::)
di canio
21.Nisan.2010, 09:31
Dün Sinan Vardar da açıklama yapmış. Futbolu futboldan gelenler yönetmeli diye. Bence de öyle olmalı. Ancak bu federasyon Fenerbahçe-Beşiktaş maçından sonra yönetime gelmedi. Daha önce neden bu kadar hassas değildiniz? Şampiyonluk umudu vardı, Şampiyonlar Ligi umudu vardı. Şimdi oldukça azaldı. Ama biz başarısız değiliz, bizi federasyon engelledi. Ne güzel valla. Beşiktaş taraftarı yürüyüş düzenleyecekmiş bir de. Demirören'den bahseden yok. Yönetimin de başarısıdır taraftarını federasyona karşı doldurmak. Devam etsinler böyle, Beşiktaş dışındakilerin de işine gelir. Ne de olsa Demirören yerini sağlamlaştırır.
Beşiktaş taraftarı CIA gibi sanırım, her yerde ajanları var. Çetin Sümer o kadar ulaşmaya çalışmış ulaşamamış federasyona, ama Aziz Yıldırım en ufak bir şeyde hemen ulaşabiliyormuş. Diyarbakırspor'a Bursaspor taraftarı 90 dakika 'PKK dışarı' diye bağırmış. Aziz Yıldırım hakem odasını basarak hakarette bulunmuş. Bunlar kesin bir dille yazılmış. Orada olan birisi sanırım buun yazan. İşlerine gelenleri yazmışlar. Fenerbahçe federasyonu yönetiyor ama ligin bitmesine 3 hafta kala hala Bursaspor'un gerisinde. Fenerbahçe lehine ofsayt olmayan bir oyuncu için ofsayt çalınmış. Fenerbahçe'nin aleyhine olanlar peki? Muhasebesini burada yapmayacağım. Zaten defalarca yazıldı çizildi. Fenerbahçe lehine de aleyhine de hatalar yapıldı. Beşiktaş lehine de aleyhine de yapıldığı gibi.
KaPaLı
21.Nisan.2010, 09:43
Birol Yuksel
Forza yüklen bu federasyon yarın öbür gün alır bu 2016'yı sonra çıkar biz çok iyiyiz diye övünür.Yüklenki elimizden geldiği kadar bi ders verelim fenerasyona.
Yani Akdemir
inşallah alamıcaz inşallah!!! bu federasyon bu ülkede yıldızlar karması maçı bıle yapamıyacak inşallah!!! hak yıyen .ok yermiş yiyin ulan hepinizz http://forum.forzabesiktas.com/images/smilies/icon_evil.gif http://forum.forzabesiktas.com/images/smilies/icon_evil.gif http://forum.forzabesiktas.com/images/smilies/icon_evil.gif
Mustafa Sensoz
benim için BEŞİKTAŞ daha önemli. Birde TFF'ye destek mi verelim.. lütfen yapma,
Serhat Denk
ben bu çirkeflerin oynadığı milli takımı tutmuyorum benim milli takımım Beşiktaş ve nerde nasıl ne şekilde oynadıklarınıda sallamam bu fedarasyonu başarılıymış gibi gösterecek herşeyede karşıyım euro 2016 bunların başarısıymış gibi sunulacağı için
Şikayete devam
Gokhan Paldemir
allah izniylede bize vermicekler zaten bu adamlar neyi başardıda bunu başarabilecekler sankim fransa alsın isterim ben öylede olacak zaten
Kursad Canturk
bende hem fifa ve hem uefaya gönderdim...umarım dikkate alınır..facebooktan filan herkese yayıcam..gerekirse lyon -marsilya forumlarınada koyucam bu yazıyı fransa ile çekişiyoruz sonuçta onlar daha etkili olur.Cevap olarak
Ozan Burak Karagulle
Evet super olur..Hatta kazayla Turkiye'ye verirlerse, Turkiye maçlarinda rakip takim tribunune geçip uçlu falan çekelim, Turkiye kazanirsa oturup ağlayalimBuna verilen cevap daha ürkütücü...
Kursad Canturk
yıllarca aglanacak halimize gülmedikmi zati..çarşının a sını anarşi harfi yapmışşsınız ama iş anarşiye gelince eee ülkemiz zarar görmesin..ee hani anarşi yapıyoduk..
Mustafa Sensoz
onlar bizim için en önemli şey olan Beşiktaş'ı çok haince vurdular,
bizde onları, en çok önem verdikleri şeyle vuruyoruz..
Kadir Kerim Degirmenci
senelerdir benim hakkım yeniyor banane be 2016'sından..Vermesinler gerek yok ben zaten bu ülkede doğduğuma lanet ediyorum kaldı ki zaten bize vermeyecekler organizasyonu,bu kadar zamandır sustukça olayların dozu artıyor,Milyonların gözü önünde oyunlar oynanıyor,bizim bu tepkimizi iplemeyenler böylesine bir olayla cezalandırılırlar inşallah verilmez 2016 bu mailler sayesinde.Belki o zaman birşeylere farklı açıdan bakmasını öğrenirler...
Gokhan.Yildirim
2016 İTALYANIN HAKKIDIR !
Gokhan.Cicek
Hemen gönderdim, Alamayacağız inşaallah
Gokhan Paldemir
ya Beşiktaşın hakları nolacak onları kim savunacak bu ülkede adalet mi var sanki yeni statlar yapılacak bana mı yapılacak yapılacak statlar belli bana ve benim takımıma yararı yok kimse kusura bakmasın nasıl ezikler ben,m statım nasıl maç yapılmaz 2016 için diye aglıyorsa bende 2016 için kazanılmaması için elimden ne geliyorsa onu yaparım zaten söylede bir gercek var mahmut özgener kaç yıllık futbolla deneyimi var toplasan 4 yıl hasan doganı katarak bu adam göreve geldiğinden beri ne yaptı ne kazandık terime maaşı için herkes bas bas bagırıyordu cıkıpta görevindeki hocayı uefa ve fifanın başkanları fransız ve fransa aday allah aşkına bize mi verecekler sanıyorsunuz geciniz bu tff gelmiş geçmiş en kötü başkanı mahmut özgenerdir ben bunca yıl bu kadar alalen resmen gözlerimle şikeli bir liğ görmedim
Gokhan Sarikaya
Benim ülkemin milli takımına kadrolu oyuncular çağırılıyorsa ve Beşiktaşımın oyuncuları haketseler dahi çağırılmıyorlarsa , Tff her takıma ayrı adalet sistemi yöntemini kullanıyor , bazı takımlara destek sağlayıp bazı takımları mağdur ediyorsa , bazı ezik takım başkanlarının bir sözüne yıllarca hakem atamayıp bazılarının ise şampiyonluk maçı öncesi tek bir isim verip bunu istemediğini belirtmesine ve istatistikler verilmesine rağmen resmen inadına verilip futbol tarihinin en kötü yönetilen maçında katlediliyorsak , papermoon'da yemekler yeniliyor voleybol maçlarına gidiliyorsa , herhafta saha olayları yuzunden cezamız kesin ama 90dakka küfür eden rakiplerimizin sesi kısılıyor görüntüleri basına yansımıyorsa , bizim en büyük rakibimiz ligdeki rakiplerimiz değil tff , mhk ve basın ise istemiyorum 2016 falan milli takımıda desteklemiyorum benim için önce Beşiktaş gerisi traş...
YÜKLENİN MAİLLERE ARKADAŞLAR...
Yani Akdemir
hep canı yanan bız olmayacağız Allahın izniyle bu organızasyonu alamayacağız...! mahmut özgener mı nedir onun federasyonu bu organızasyonu alırsa sittin sene gitmezler başımızdan herkes hakkettığınce yaşar o projelerde elınızde patlasın
Omer Turkmen
Seve seve büyük bir mutlulukla gönderdim...
Mustafa Sensoz
EURO 2016 türkiyeye verirse, bu adamlar SITTIN SENE tffde kalacaklar.. her gecen gün dahada bitirmeye calisiyorlar..
insallah vermezler ve besiktaslilar sayesinde denir de, fb usaklarinin kiminle ugrastigini anlamis olurlar.. TFFnin menfaatleri besiktastan önemli degildir benim icin
Burak Mutluay
ikisine de gönderdim. Beter olsunlar
Caner Mehmet Gedik
anlamanız gereken şey bunu ülkenin iyiliği için yapıyor olduğumuz. Ülkemiz bu turnuvayı hak etmiyor, bu kadar pisliğin olduğu bir yerde o turnuvanın işi yok. Bu beceriksizler zaten alamazlar o turnuvayı, bizim yaptığımız serefsizliklerini tüm dünyaya afişe etmektir.
Olayı ülke sevgisine, milliyetçiliğe çekmeyin. Yaptığımızı ülkemiz için yapıyoruz.
eXcitinG
21.Nisan.2010, 10:17
Kendini biLmez 100-150 kişiLik bir grubun yaptıkLarını koskoca Beşiktaş taraftarına yıkamazsınız. ELinize koz geçti, saLdırın bakaLım :)
Beşiktaş taraftarını biLen biLiyor.
anilton
21.Nisan.2010, 10:39
Ülkenin değerlerini,milli kimliğini yaptığı sosyal eylemler ve pankartlarla en çok savunan takımın taraftarından bahsediyorsunuz...
Şampiyonlar Ligi maçında Beşiktaş'tan çok Türkiye diye bağıran ve her golden sonra Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez diye bağıran taraftardan bahsediyoruz...
Adamlar bu yönetimle bu işin yapılmaması gerektiğini düşünüyorlar.Bana görde yanlış ama buda onların görüşüdür.Kaldı ki bu başlık altında çok sayıda karşıt görüş var.
Bu aynen şuna benziyor;F.Terim varken Türkiye'yi desteklememek.Milyonlarca F.Bahçeli'nin zamanında böyle düşündüğüne eminim...
Antu'yu araştırsan bir ton başlık bulursun "ayıp" denilebilecek nitelikte.Bugün ki görsel başlı başına bir "ayıp" mesela.Bu tür şeyler bütün taraftar forumlarında var...
Örneğin Bilica'yı harcatmayalım diye bir başlık var.Dediğim gibi her forumda var bu tür başlıklar...
Mesajın yeri GMA'dır diye düşünüyorum...
El Barto
21.Nisan.2010, 11:47
Beşiktaş taraftarının hemen hepsi bu düşüncede olsa da bu turnuvayı almamızı engeller mi sizce? Akıl var mantık var. Almanca'ya çevirip FİFA'ya yollayınca onlarda tamam vermeyelim diyecek değil mi? Yollanan metinde metin olsa o maçta penaltımız verilmedi, şu maçta haksızlık yapıldı falan. Bugüne kadar turnuva düzenleyen ülkelerin hepsinde ligler günlük gülistanlık mıydı acaba?
Ben de Beşiktaşlıyım ve bu turnuvayı almayalım istiyorum tabii farklı gerekçelerle, ben de mi ayıp ediyorum?
Bir kasa elmadan bile çürük çıktığına göre milyonlarca insan arasından sağlıklı düşünemeyen çıkacaktır. Bunu Beşiktaş taraftarından büyük ayıp diye lanse etmeye gerek yok.
İlk aklıma gelen mesela Leeds-Galatasaray maçlarında insanlar öldü bütün Galatasaray taraftarı mıdır suçlu? D.Bakır-Bursa maçında olaylar çıktı bütün D.Bakır taraftarı mıdır suçlu?
O yüzden böyle şeyleri haber yapan adamlardan da korunmak lazım. Bunlar hep nifak tohumları eken, milleti birbirine düşüren ve bu işlerden prim yapan, para kazanan adamlar.
Benim şu forumda yazdığım her şey sadece beni bağladığı gibi, o metin de metni yazanı bağlar. Bunu Beşiktaş taraftarına mal etmek aptallıktır.
World Hollow o1
21.Nisan.2010, 11:49
Kendini biLmez 100-150 kişiLik bir grubun yaptıkLarını koskoca Beşiktaş taraftarına yıkamazsınız. ELinize koz geçti, saLdırın bakaLım :)
Beşiktaş taraftarını biLen biLiyor.
Abi yaşları 20 üstü bakıyorum şuan çocukda değiller hani.!
park sanıp oynasınlar..
Flawless Victory
21.Nisan.2010, 11:53
Bizim maça şu hakem gelmesin demek, bizim maçları kendi hakemlerimiz yönetsin demektir. Bu kadar basit.
El Barto
21.Nisan.2010, 11:59
Ha bu arada metni yanlış yere göndermişler bak dikkatimi çekti. EURO 2016'yı UEFA düzenliyor FİFA değil. :)
Türkiye Liginde Bursaspor ve Diyarbakırspor arasında bir maç oynandı. Bursaspor taraftları 90 dakika boyunca 'PKK dışarı' diye bağırdı
Bir de şu var zamanında İnönü stadında da pkk dışarı diye bağırıldı.
World Hollow o1
21.Nisan.2010, 12:03
UEFA
Route de Genève 46
CH-1260 Nyon 2
İsviçre
Telefon: +41 (0) 848 00 2727
Fax: +41 (0) 848 01 2727
E-Mail:
[email protected]
Abi ikisinede yükleniyorlar :)
FİFA
FİFA'ya mail göndermek için bu linke tıklayınız.
http://www.fifa.com/contact/form.html
Fédération Internationale de Football Association (FIFA)
FIFA-Strasse 20
8044 Zürich
İsviçre
anil luque
21.Nisan.2010, 12:06
Ohh gündoğdu bazılarına şimdi vurun kamçıyı koskoca taraftara.. Bütün toplumsal yardımlaşma ve dayanışma olaylarında başı çekeriz ne var biz de yaparız derler bi helal olsun diyen çıkmaz ama şimdi Beşiktaş taraftarı bu işte reziller bilmem neler diyen çıkar adım gibi eminim.. Aziz Yıldırım demiyor muydu zamanında kendini bilmez 3-5 tane densizin yaptığını koskoca Fenerbahce taraftarına mal edemezsiniz diye.. Buyrun aynı olay ..
Del Piero_10
21.Nisan.2010, 12:13
FIFA'nın pek ciddiye alacağını sanmıyorum.
Valla bu olayı sevmiyorum.Beşiktaş forumlarında 3-5 "klavye delikanlısı" kalkıp bişeyler yapıyor.Bu Beşiktaş'a mal ediliyor.Bunu daha önce Fenerbahçe'ye yapmışlardı aynı olay olmuştu.Tüm Fenerbahçe taraftarına ve antu'ya mal edilmişti.Şimdiki olay da aynı Beşiktaş'ın başına geldi.
eXcitinG
21.Nisan.2010, 13:11
Valla bu olayı sevmiyorum.Beşiktaş forumlarında 3-5 "klavye delikanlısı" kalkıp bişeyler yapıyor.Bu Beşiktaş'a mal ediliyor.Bunu daha önce Fenerbahçe'ye yapmışlardı aynı olay olmuştu.Tüm Fenerbahçe taraftarına ve antu'ya mal edilmişti.Şimdiki olay da aynı Beşiktaş'ın başına geldi.
ALkış.......
A.FaruK
21.Nisan.2010, 13:27
ALkış.......
Aynen bendende alkış ...
izmer96
21.Nisan.2010, 14:17
Yahu 200 - 300 kisi yazsa ne olur yazmasa ne olur ulkenin nufusu 80 milyon bunun 40 milyonu futbolla ilgileniyor desek bunun 300 - 500 kisisi 100 er tane e-mail yollasa ne olur , devlet guvence vermis turnuva icin bu demekki cogunluk istiyor hic bisey cikmaz bu olaydan
Ayrica bu densizlerin yaptiklari BJK taraftarina mal edilemez hepimizin bildigi gibi her grubun icinde kendini bilmez kisiler vardir ama bu grubun tamamina maledilemez
di canio
21.Nisan.2010, 15:00
Benim bu haberle ilgili yorumum Beşiktaş taraftarının hepsi böyle düşünüyoru savunmak değildi. Yanlış anlaşılmasın diye yazmak istedim. Yazdıklarımın çoğu sadece Beşiktaş ile de ilgili değildir. Takım başarısız olunca Federasyon-hakemler kötü diyen sadece Beşiktaş yönetimi de değil. Fenerbahçe yönetimi bir sunu hazırladı daha geçenlerde. O an ki Fenerbahçe'nin durumu şampiyonluk uzak, şampiyonlar ligi amaç gibi idi. Aziz Yıldırım'ın 3 sene şampiyonluk sözü ilk sezondan balon olacaktı. Hemen federasyon ve hakemlere yüklendiler ki kendileri rahat etsin. Başarısızlığı kendi üzerlerinden atsınlar. Dün Sinan Vardar'ın ve Beşiktaş yönetiminin yaptığı açıklama da bu doğrultudadır. Geçen sezon Beşiktaş iki kupayı birden alırken farklı bir federasyon mu vardı diye sormak gerekir o açıklamayı yapanlara.
Yazdıklarım konunun anahatlarıyla doğrudan değil ama dolaylı yönden ilintili.
Matteo Ferrari
21.Nisan.2010, 19:28
Zaten Türkiye'ye vermezler.
GeNç KaRTaL
21.Nisan.2010, 19:43
Herkes saygılı bir şekilde konuyu tartıştığı sürece açık kalacaktır.Ayrıca bu hareketin bütün Beşiktaş taraftarları tarafından desteklenmemesi,hatta site yönetimince konunun kapatılması yüzünden başlık daha doğru bir ifade ile değiştirilmiştir.Lütfen konuyu saptırmayacak,karşı tarafı rencide etmeyecek şekilde görüşlerinizi paylaşmaya devam ediniz.
tarikko
22.Nisan.2010, 15:13
Katiliyorum..
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
22.Nisan.2010, 23:22
Bir alkış daha MeMo :)...