View Full Version : Arda : Tribüne Gitmedim Çünkü ...
Nedvedmania
22.Nisan.2010, 16:30
Tribüne gitmedim çünkü...
Son günlerin olay adamı Arda Turan, Fanatik'e konuştu: “Manisa'da maçtan önce rakip taraftarlar kız arkadaşıma küfür ediyordu. Bizim tribünden de onlara destek geldi. Bu durum biraz canımı sıktı. Yoksa benim taraftara küsmem söz konusu bile olamaz”
Sami Yen’deki taraftar protestosuyla şok oldu, ardından Manisa’da o tavır koydu. İdmanda takım arkadaşı Caner ile yaşadığı olay manşetlere taşındı, özel hayatı ise hep gündemde. Son günlerde nereye bakarsanız bakın Arda Turan’ı görüyorsunuz. Ortada bir gerçek var ki, henüz 23 yaşında Galatasaray’da hem kaptanlığı hem de 10 numarayı alan Arda, bir hayli sıkıntılı ve zor günler geçiriyor. Ancak genç yıldız her şeyin tekrar eskisi gibi çok güzel olacağına inanıyor...
‘Takım içinde olur’
“Öncelikle Caner’le yaşadığımız tatsızlık konusunda, o olayın geride kaldığını söylemeliyim. O benim kardeşim, zaman zaman takım içinde böyle şeyler yaşanır. Taraftar konusunda ise benim onlara küsmem söz konusu bile değil. Beni onlar Arda Turan yaptı, beni onlar kaptan yaptı. Bana ‘Büyük Kaptan’ diye bağıran taraftarlara ben şimdi ıslıkladılar diye nasıl küserim. Benim öyle bir lüksüm olamaz. Küsmek ne demekmiş...”
‘Durumu düzeltmeliyiz’
“Manisa’da yaşanan olay ise farklıydı. Maçtan önce Manisalılar tribünde kız arkadaşıma küfür ediyorlardı. Ancak bizim tribünden bana değil, onlara destek geldi. Bu canımı sıktı. O yüzden de tribüne gitmedim. Bundan sonra benim ve arkadaşlarımın üzerine düşen, takımın durumunu düzeltmek. Ligi en iyi şekilde bitirmek için elimizden geleni yapacağız.”
Bu işler böyledir Arda
70’li yıllarda Galatasaray’da Genel Kaptan’lık yapan (bugünün futbol şube sorumlusu) Turgan Ece, Arda’ya nasihat verdi. Deneyimli futbol adamı, o dönem yaşadığı bir anıyı genç yıldıza anlattı: “Trabzonspor’la oynayacağımız Türkiye Kupası maçından önce 5 as futbolcuyu kadro dışı bıraktım, deplasmanda tek golle yenildik. İstanbul’a döndüğümüzde herkes beni yuhalıyor, ıslıklıyordu. Rövanşta takımımız öndeydi, penaltılarla da tur atladık. Bu kez sahaya indiğimde beni omuzlara aldılar. Bu işler böyledir Arda. Kazanınca senden iyisi yok, ama kaybedince ilk seni protesto ederler. Bunlara alışman lazım, böyle zamanlarda dik durman lazım.”
Raşit Altun / Fanatik Çok Özel
goosfraba
22.Nisan.2010, 16:35
“Manisa'da maçtan önce rakip taraftarlar kız arkadaşıma küfür ediyordu. Bizim tribünden de onlara destek geldi. Bu durum biraz canımı sıktı. Yoksa benim taraftara küsmem söz konusu bile olamaz”
adam küsmekte haklı. taraftar resmen yemiş Arda'yı.
Alicanfmfan
22.Nisan.2010, 22:22
Ben oradaydım ve öyle birşey duymadım inanın ki ...
Fernando Gago
22.Nisan.2010, 22:24
Tribünlerin Arda'ya karşı tavrını anlamak mümkün değil ..
Universal
22.Nisan.2010, 22:27
Kaynak: Fanatik Çok Özel
Alican'da dediğine göre bu haber yalandır o zaman...
Nedvedmania
22.Nisan.2010, 23:02
Tribünlerin Arda'ya karşı tavrını anlamak mümkün değil ..
Ardaya karşı bir tavrımız yok. Diyarbakır maçında ıslıklanmasının sebebi Gol sevincini taraftarla paylaşmak isteyen baros'a engel olması.
Bursa maçına ben gidemeyeceğim ama gidecek olan taraftarlar eminimki gereken desteği verecektir.
Sekopej
23.Nisan.2010, 13:06
İyi de o ıslık olayı olmadan önce taraftar bağırmıyor muydu kimisi sinama peşinde falan diye? İlk taraftar tavır koyduğu için maçta gol olunca da Arda engel olmuştur.
Ardaya karşı bir tavrımız yok. Diyarbakır maçında ıslıklanmasının sebebi Gol sevincini taraftarla paylaşmak isteyen baros'a engel olması.
Bursa maçına ben gidemeyeceğim ama gidecek olan taraftarlar eminimki gereken desteği verecektir.
Sinema peşinde başka oyuncu da mı var ?
uAburak89
23.Nisan.2010, 15:59
O bahsettiğiniz tezahürat sadece, Arda(sinema) ve Jo(gece alemi) için yapılmadı ki. Ayrıca yaptıkları kötü şeyler değil, sadece futbollarının önüne geçmeye başladığı için tezahüratla tepki yoluna gidildi. İsimlere göre yapılmış olsaydı, Lucas Neill için hiç kimse bir şey demiyor, o da tribüne çağırılırdı. Ama çağrılmadı, tezahüratın o şekilde yapılması en belirgin örnekler Arda ve Jo olduğu içindir. Ayrıca Arda kaptan, kendini toparlaması yetmez takımı da toparlaması gerekir.
Sinemayı kapattırmışmış.Ne yani bende haftalık o kadar para alsam alışveriş merkezini de kapatırım.Çok büyütüyorsunuz çok.
O bahsettiğiniz tezahürat sadece, Arda(sinema) ve Jo(gece alemi) için yapılmadı ki. Ayrıca yaptıkları kötü şeyler değil, sadece futbollarının önüne geçmeye başladığı için tezahüratla tepki yoluna gidildi. İsimlere göre yapılmış olsaydı, Lucas Neill için hiç kimse bir şey demiyor, o da tribüne çağırılırdı. Ama çağrılmadı, tezahüratın o şekilde yapılması en belirgin örnekler Arda ve Jo olduğu içindir. Ayrıca Arda kaptan, kendini toparlaması yetmez takımı da toparlaması gerekir.
Arkadaş tepki yoktu demiş.Aksine tezahüratta direk ona tepki vardı.
Sekopej
23.Nisan.2010, 16:15
Ben büyütmüyorum, Arda sinema kapatarak yanlış bir şey yaptı da demiyorum. Ülkede karnını zor doyuran milyonlar varken, futbolcuların kazandıkları parayla krallar gibi yaşama şansları var, ben de o kadar para kazansam, her istediğimi yapabilirim. O nedenle yaptığı benim açımdan yanlış bir şey değil.
Arda'ya tepki olmadı dendiği için yazdım ben de mesajı. Belli ki yapılan tezahurattan çok alınmış Arda, gece aleminde dolaşan Jo'nunsa umrunda olduğunu sanmıyorum, adam parasını alacak, gidecek ama Arda'nın kırıldığı belli ve bu nedenle golden sonra tepki koymuş, o tepkisine karşı taraftar da ıslıkladı. Zaten bu ıslık olaylarında ıslıklayanları protesto edenler de tepki gösterince çok büyük uğultu çıkıyor ve tüm sesin oyuncuyu protesto etmek için çıktığı sanılıyor aksine, protesto edenleri protesto edenlerin sesi de hayli fazla oluyor.
uAburak89
23.Nisan.2010, 16:19
Arkadaş tepki yoktu demiş.Aksine tezahüratta direk ona tepki vardı.
Ne demek istediğini anlamadım, belki de sen benim yazdığımı anlayamadın. O yüzden daha açık yazayım, tepki vardı, ama sadece iki oyuncuya değil, bütün takıma. Ayrım yapılmadı. Zaten oyuncu ayrımı yapılmış olsaydı o gün, Lucas Neill tribüne çağırılırdı maçtan önce, Harry Harry Kewell diye de bağırılırdı. Maçı yerinde izlemediysen, lütfen çok kesin ifadeler kullanma herşeyi biliyormuş gibi. ;)
Ne demek istediğini anlamadım, belki de sen benim yazdığımı anlayamadın. O yüzden daha açık yazayım, tepki vardı, ama sadece iki oyuncuya değil, bütün takıma. Ayrım yapılmadı. Zaten oyuncu ayrımı yapılmış olsaydı o gün, Lucas Neill tribüne çağırılırdı maçtan önce, Harry Harry Kewell diye de bağırılırdı. Maçı yerinde izlemediysen, lütfen çok kesin ifadeler kullanma herşeyi biliyormuş gibi. ;)
Bravo tokat gibi cevap oldu bana.Ortada tartışma yokken böyle birşey yazmanı anlayamadım.Ben anlatamadım herhalde.Bir daha deniyeyim.
nedvedmania isimli üye Arda'ya karşı alınan bir tavır yok demişti.Ben zaten sadece iki oyuncuya tepki var demedim.
Ama bahsettiğim tezahuratta "sinema peşinde" kelimeleri sonuçta Arda'ya değil mi?O zaman nasıl Arda'ya karşı alınan bir tavır yok?
Her ihtimale karşı bir daha yazayım.Ben sadece Arda'ya tepki var demiyorum.
uAburak89
23.Nisan.2010, 16:34
Ben Cihan'ın mesajını görmemiştim haliyle anlamadım ne dediğini, karışıklığın sebebi bu yani. Tezahüratın söyleniş amacı bütün takıma tepkidir, Arda, Jo, Servet, Leo vs. vs... Sonuçta her oyuncunun kendi nedenleri olabilir kafasını futbola verememek için, en bilineni Arda ve Jo olduğu için tezahürat onlar üzerinden oldu. Leo'nun da lens muhabbeti var mesela, onun için de kimisi lens peşinde denilebilir. :D Anlatmak istediğim Arda'ya özel bir tepki yok, hem Türk oyuncu, hem de takım kaptanı olduğu için o şekilde düşünebilir, Arda'nın kendisi de öyle düşünüyor belki. Bu habere bakıp Arda'nın durumunu yorumlamak da mümkün değil bence, çünkü büyük ihtimal yalan haber.
Sekopej
23.Nisan.2010, 16:40
Belki Cihan da sadece Arda'ya tepki yoktu demek istedi ama öyle anlaşılmadı olabilir.
Bir de medyada çıkan çoğu habere zaten ben inanmıyorum da artık, bu haberi yapan Raşit bey, burada transfer döneminde, bu transfer olacak dedi forumda, onun dedikleri çıkar denilen Raşit beyle aynı kişi mi, ben mi karıştırıyorum acaba?
Nedvedmania
23.Nisan.2010, 17:37
Anlatmak istediğim Arda'ya özel bir tepki yok, hem Türk oyuncu, hem de takım kaptanı olduğu için o şekilde düşünebilir, Arda'nın kendisi de öyle düşünüyor belki. Bu habere bakıp Arda'nın durumunu yorumlamak da mümkün değil bence, çünkü büyük ihtimal yalan haber.
Bravo Burak Abi bu kaçıncı oldu :) Bundan sonra ben mesaj yazmıyacağım sana mesaj atarım sen yazarsın ben yazınca anlamıyorlar çünkü :) Yada Yeni üyelik mi alsam :)
Ardaya tepki yok cümlesinden çıkarıcağımız anlam şu :
"Arda" ismine tepki yok. Burak abinin de dediği gibi Leo lens peşinde bile denilebilirdi. Tezahuratı yapanlar Jo ve Arda nın yaptığı davranışları ele almışlar. Ardanın sinema işi özel hayattır takıma etkisi vardır yoktur orasını bilemem ama tezahuratta Ardanın kişiliğine laf edilmedi. Zaten edilemezde.
Takımda kim Galatasaray ruhuyla oynamıyorsa onlara tepki koyarız. Buda çok doğal bir durum. En ön planda olan kişi Arda ve en hayal kırıklığı transfer olan Jo olduğu için tezahuratta ikisinin yaptığı şey geçiyor.
Her neyse o tezahurat bir maçlıktı. Herkes gereken dersi almış (Gerçi jo hala aynı jo ama neyse :)).
Bir kez daha söylüyorum. Bu tepki takımın kötü gidişatına yönelik olarak yapılan ve 1 maç boyunca süren bir tepkiydi. Hafta sonu gereken destek takımımıza verilir.
Umarım anlaşılmıştır :)
Alicanfmfan
24.Nisan.2010, 00:18
Arkadaslar beste kafiyeli olsun diye girildi rahat olun , dokunmustur dogru olabilir ama gol atan arkadasının elinden cekip gol sevincini taraftarlarla yasatmayacaksan dokunmamıstır hiçbişey sana.
Revolution
24.Nisan.2010, 00:57
Arkadaslar beste kafiyeli olsun diye girildi rahat olun , dokunmustur dogru olabilir ama gol atan arkadasının elinden cekip gol sevincini taraftarlarla yasatmayacaksan dokunmamıstır hiçbişey sana.
Belki de Arda onu taraftara tepki olarak değil de takım olduklarını,takımla beraber sevinerek göstermek istediği için yapmıştır hani o kafiye olsun diye koyuldu ya bu da onun içindir belki.. Kimse kimin ne düşündüğünü bilemez ki orada tepki göstermesi doğal bence anlayış gösterilmeli.
Alicanfmfan
24.Nisan.2010, 01:06
O zaman baros taraftara gider sevinci yaşar Arda tekrardan cagırır takımıyla kutlatırdı :)
di canio
24.Nisan.2010, 01:15
Belki de Arda onu taraftara tepki olarak değil de takım olduklarını,takımla beraber sevinerek göstermek istediği için yapmıştır hani o kafiye olsun diye koyuldu ya bu da onun içindir belki.. Kimse kimin ne düşündüğünü bilemez ki orada tepki göstermesi doğal bence anlayış gösterilmeli.
Haklısın bence de. Buna en güzel örneklerden birisi de Runje idi bence. Futbolcular da insan, hata yapacaklar. İyi para kazandıkları için, iyi-güzel-pahalı kıyafetler giyecekler, lüks evlerde yaşayıp son model arabalara binecekler. Maç gelecek coşacak, atacak, attıracak -Kaleci ise tutacak :)- . Maç gelecek sakat sakat oynayıp kariyerini riske atacak, maç gelecek yapmak istediklerinin hiçbirisini yapamayacak. Daha sezon başında yönetim tarafından, bir takım için hocadan da önemli gördüğüm sıfat olan kaptanlığı ve Galatasaray futbol takımı için önemli bir forma olan 10 numara verilerek önemli bir göreve getirilen, taraftar tarafından da bu payelerle daha da yüceltilen genç bir oyuncunun ilk başarısızlıkta üzerine gidilmesi, özel hayatında yaşadıklarına laf edilmesi yanlış. Daha 23 yaşında bir gençten söz ediyoruz. Tepki göstermesi çok normal. Önemli olan bu tepkinin anlık olması ve bundan sonra hem Arda hem de taraftar tarafından sürdürülmemesi. Umarım da sürdürülmeyecektir.
Revolution
24.Nisan.2010, 01:18
O zaman baros taraftara gider sevinci yaşar Arda tekrardan cagırır takımıyla kutlatırdı :)
10 dakika mı sevineceklerdi pardon da :D
managerci
24.Nisan.2010, 05:49
Arda'nın eski Arda olmadığı bir gerçek.Ne futboluyla,ne davranışlarıyla.Arda'nın hatalarını"Yüklenmeyin çocuğa,helal olsun sana Arda"diye kapatanlar,en çok Arda'ya zarar vermiş olurlar.
RodRiGOtELLo14
24.Nisan.2010, 07:19
Sinema olayını ne kadar da çok büyüttüler ya. Arda olsam bende kapatırım salonu yoksa rahat izleyemez ki.. Hem sinemacı içinde iyi, o kazanırsa ailesi harca aile harcarsa başkaları kazanır :)
Flawless Victory
24.Nisan.2010, 09:29
Taraftar denilen kişilerin profiline iyi bakmak lazım. Tribünlerde akıl almaz işler oluyor. Eskiden küfürü önlemek için tribüne çekilen bayanlar, şimdi küfürlerde tempo tutuyor.
Revolution
25.Nisan.2010, 00:23
Arda'nın eski Arda olmadığı bir gerçek.Ne futboluyla,ne davranışlarıyla.Arda'nın hatalarını"Yüklenmeyin çocuğa,helal olsun sana Arda"diye kapatanlar,en çok Arda'ya zarar vermiş olurlar.
Kelimesi kelimesine katılıyorum.. Arda'nın kendine bir an önce çekidüzen vermesi gerekir ama Arda bu camiada yetişmiş bir isim. Öncelikle taraftarının ona destek verip sahip çıkması gerekir. İyi olunca aslanım Arda,formsuz olunca sinemacı Arda olmaması gerekir..
Alicanfmfan
25.Nisan.2010, 01:46
Arda zaten her zaman Galatasaraylı Arda olarak bilinio bütün Galatasaray taraftarı her zaman arkasında oldu Arda'nın , bi iki kere protesto oldu tamam ama Manisa'da oraya gelecekti arkadas , gelecektin ki seni protesto edenlere kapagı verecektin , bursa macında cagırırlar tribününe ama ben Arda Turan diye tempo tutmucam şahsen :)
Revolution
25.Nisan.2010, 02:56
O da onun "protesto"su.. :) Ama ne olursa olsun sen takımın kaptanısın taraftarına küsemezsin herşeyin zamanını bilmesi gerekir.
Aydin
25.Nisan.2010, 04:07
Bence Galatasaray taraftarı haksız. Ne olursa olsun, şartsız bir şekilde başarıya odaklanmak ve buna göre tezahurat yapmaktan başka birşey değildir Arda'ya yaptıkları. Arda bu takımın en ağır işçisiydi şu zamana kadar ve bilmiyorum kaç tane maça çıktı sezon başından beri. Leo Franco'dan sonra belki de en fazla forma giyen oyuncu Arda'dır.
Özel hayatında ne yaptığı sadece onu ilgilendirir. İster sinema kapatır, ister sinema alır. Ama Türk taraftarlarının genel zihniyeti bu. Fenerbahçe'de Alex'in bile yuhalanmıştı. Galatasaray'da Arda'nın yuhalanmasını garipsemiyorum. Arda'nın "beni tribünler buralara getirdi" lafını da samimi bulmuyorum. Herşeyi kendi yeteneğiyle başardı. Bunu kendi de biliyor ama bu cümleyi söyleyemez. Lakin Arda'yı Galatasaray'dan, futboldan soğutacak etkenlerden biri işte o tribünler olur. Başarı olunca herkes Arda'nın yanında olur tabii. Alkışlarsınız, maçtan sonra tribünlere çağırırsınız, oley çektirirsiniz falan filan. O zaten 3. lig takımlarında da olan birşey. Bir futbolcunun performansını yükseltmeyi özel hayatına, kız arkadaşına laf atarak mı başaracak Galatasaray taraftarı?
Jo için bunu kabul edebilirim ama Arda için bunu kabul edemem. Arda Galatasaray'ın çocuğudur. Nasıl "sen takımın kaptanısın, küsemezsin" gibi şeyler söylüyorsanız, kötü gününde de diğer yabancı oyunculara yaptığınız gibi ona laf atamazsınız bence. Hem de iğneyle oynadığı Fenerbahçe maçında ıslıklamak büyük bir ayıptı. Galatasaraylılığımdan utandım.
Sadixx
25.Nisan.2010, 06:14
Arda'nın "beni tribünler buralara getirdi" lafını da samimi bulmuyorum
ben buluyorum şimdi tribünler olmasa seyirci olmasa arda bu kadar ünlü olabilirmiydi para kazanabilirmiydi hayır . Ama ben demiyorumki kendi yeteneğiyle değil her ikisi sayesinde
Sirius Black
25.Nisan.2010, 10:41
Bence Galatasaray taraftarı haksız. Ne olursa olsun, şartsız bir şekilde başarıya odaklanmak ve buna göre tezahurat yapmaktan başka birşey değildir Arda'ya yaptıkları. Arda bu takımın en ağır işçisiydi şu zamana kadar ve bilmiyorum kaç tane maça çıktı sezon başından beri. Leo Franco'dan sonra belki de en fazla forma giyen oyuncu Arda'dır.
Özel hayatında ne yaptığı sadece onu ilgilendirir. İster sinema kapatır, ister sinema alır. Ama Türk taraftarlarının genel zihniyeti bu. Fenerbahçe'de Alex'in bile yuhalanmıştı. Galatasaray'da Arda'nın yuhalanmasını garipsemiyorum. Arda'nın "beni tribünler buralara getirdi" lafını da samimi bulmuyorum. Herşeyi kendi yeteneğiyle başardı. Bunu kendi de biliyor ama bu cümleyi söyleyemez. Lakin Arda'yı Galatasaray'dan, futboldan soğutacak etkenlerden biri işte o tribünler olur. Başarı olunca herkes Arda'nın yanında olur tabii. Alkışlarsınız, maçtan sonra tribünlere çağırırsınız, oley çektirirsiniz falan filan. O zaten 3. lig takımlarında da olan birşey. Bir futbolcunun performansını yükseltmeyi özel hayatına, kız arkadaşına laf atarak mı başaracak Galatasaray taraftarı?
Jo için bunu kabul edebilirim ama Arda için bunu kabul edemem. Arda Galatasaray'ın çocuğudur. Nasıl "sen takımın kaptanısın, küsemezsin" gibi şeyler söylüyorsanız, kötü gününde de diğer yabancı oyunculara yaptığınız gibi ona laf atamazsınız bence. Hem de iğneyle oynadığı Fenerbahçe maçında ıslıklamak büyük bir ayıptı. Galatasaraylılığımdan utandım.
Kelimesi kelimesine katılıyorum.
gerrrard
25.Nisan.2010, 11:06
arda'nın ne zamandır takındığı bir tavır var. "en büyük galatasaraylı benim, en iyi galatasaray taraftarı benim." gibisinden. kendisinde taraftar seviye ölçme aleti olması gerekir muhtemelen.
zor zamanlarda yanında olmalı tribünler. fakat protesto hakkı da her zaman oldu, olmalı. o maçı seyretmek için para veriyorlar dolayısı ile söz hakkının da olması gerekir. arda'ya yapılan hareket belki fazla ağır kaçtı fakat arda'ya-jo'ya veya diğer tüm oyunculara yapılması belkide galatasaray tribünlerinde ayrımcılığın olmadığının ispatı olabilir. birini yuhalarken birini alkışlamak bana kalırsa olmazdı.
arda'nın tribünlere küsmesi "şimdi büyük kaptan oldu dimiii" diye triplere girmesi kendisini "en büyük galatasaraylı" "en iyi galatasaray taraftarı" gibi gördüğündendir. böyle gördüğü sürecede kendisini fazla ileriye götüreceğini sanmıyorum.
umarım sene sonunda avrupa'ya gider kurtulur bu ülkeden.
Flawless Victory
25.Nisan.2010, 14:43
Şimdi bir tarafta lafını sözünü esirgemeyen Balotelli var, herkes tepkili, İnter taraftarı gitmesini istiyor ama yetenekli bir oyuncu. Diğer tarafta kendini hiçbir zaman ön planda tutmamış hep taraftarım, takımım diyen bir Arda var ama herkes tepkili, Galatasaray taraftarı gitmesine sebep olacak nerdeyse. Bu durumda hangi futbolcunun tavrı doğru? Demek ki suçu biraz kendisinde arayacak taraftar. Arda, Hakan Şükür gibi klübe bağlılığı olan bir oyuncu. Daha bu yaşında böyle küstürülürse, bizden nasıl Messiler, Ronaldolar çıkacak. Protesto dediğiniz şey, takımın yıldızlarını küstürüp, sevgilisine küfredip ondan sonra da Arda tribüne niye koşmadı demek değildir. Türkiye'de çok kazanan insanlar hiçbir zaman hazmedilemiyor. Sana ne kardeşim. Parası varsa boğazı kapatır. Sen de kazan, sen de yap. Anlam veremiyorum bu tavırlara. Babanın oğlu mu senin Arda ki böyle davranıyorsun ona. Bakın bir Hakan Şükür yetişti bizden. Üstelik bizim alt yapımızdan değildi. Ama şimdi çıktı spor programında bile Galatasaray'dan hâlâ "biz" diye bahsediyor. Böyle değerli insanları kırmamak lazım. Onlar hata yapabilir elbette, gerek oyunculuğuyla, gerek sözleriyle ama kişiliği değişmez. Arda da çok aklı başında bir insan. Daha dün Ç.Rize'ye umutsuz vaka diye kiralanmıştı. FM'de bile özellikleri 5-6 diye geçiyordu.
Nedvedmania
25.Nisan.2010, 21:54
Arda bugün oyundan çıkarken alkışlarla ayrıldı. :)
Nedvedmania
25.Nisan.2010, 22:29
TRT yi açın birazdan ardanın çarpıcı açıklamalarını yayınlayacaklarmış. Protestodan transfere kadar sorulara cevap vermiş.
Nedvedmania
25.Nisan.2010, 22:43
Arda ayrılık sinyalini verdi. Üzüldüm gerçekten. Takımdan böyle ayrılmasını istemezdim. Kimse istemezdi heralde.
Flawless Victory
25.Nisan.2010, 23:23
Ne dedi ki?
Nedvedmania
25.Nisan.2010, 23:26
Arda'dan veda sinyali!
Galatasaray'ın kaptanı Arda Turan, geçen haftalarda taraftarların kendisine gösterdiği tepkiye üzüldüğünü ve ''Kusurum olsaydı büyüklerim gereken uyarıyı yapardı'' dedi.
Bursaspor ile yapılan karşılaşma sonrası basın toplantısı düzenleyen, ancak stattan ayrıldığı sırada bir kez daha basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arda, kendisinin robot olmadığını belirterek, ''Ben Tugay'ı, Arif'i ıslıklamadım. Ben de onlar gibi olmak istiyorum. Onların geldiği yerden geldim. Kusurum olsaydı, büyüklerim gereken uyarıyı yapardı. Ben robot değilim. Kimseye kırgın değilim ama onların da aileme ve sevdiklerime saygılı olmalarını bekledim'' dedi.
Şampiyonluk konusunda hangi takımı şanslı gördüğü yönündeki soru üzerine yıldız oyuncu, ''Biz olamıyorsak, kimin olduğu önemli değil'' ifadesini kullandı.
Şampiyonluğun kaçış nedenleri konusundaki soruya imalı yanıtlar veren sarı-kırmızılı oyuncu, ''Sebebi benim herhalde. Benim bireysel performansım oldu. Bana öyle gösterdiler'' diye konuştu.
Galatasaray'da kaptanlığı isteyerek ve severek aldığını kaydeden Arda, ''Buna layık olmaya çalıştım. İşler iyi gitmiyor ve bu da bende yıkıma neden oluyor. Beni asıl üzen şey bir şeyleri kazanamamak'' dedi.
Arda, ''Gelecek sezon olacak mısın'' sorusunu da ''Bu yönetimin vereceği bir karar. Her karara saygılıyım. Avrupa'da da oynamak istiyorum. Herhalde taraftar da burada daha fazla faydalı olamayacağımı düşünüyor. Bana 'Kal' derlerse kalırım, 'Git' derlerse giderim. Ben hiçbir zaman 'Yıldızım' demedim. Ne isterlerse onu yaparım. Kalsam da gitsem de her zaman Galatasaraylıyım'' diye yanıt verdi.
Başarılı oyuncu, bu sözleri sonrası ''Fenerbahçe'de forma giyen Emre Belözoğlu da bu şekilde söylüyordu'' sözü üzerine ise ''O Emre'nin kişisel fikridir'' dedi
Fearless Coward
25.Nisan.2010, 23:38
Adnan başkan Arda ve Mehmet Topal'ı Avrupa'da kupa almadan bırakmam diyordu bakalım sözünü tutacakmı iki oyuncuda haberlerle sarsılıyor bakalım neler olacak..Arda'yı bence kolay kolay bırakmazlar..
Sekopej
26.Nisan.2010, 00:00
Arda'yı dinledim, kalmak istemediği belli yoksa sürekli ben Galatasaraylıyım, Seyrantepe'de maça çıkmadan bırakmam vs açıklamaları yaparken, bugün net konuşmaktan kaçındı, kalacağım demedi.
Diğer sitemleri de gösterilen tepkilerden alındığını belli ediyordu açıkca. Bakalım transfer döneminde neler yaşanacak?
Arda her türlü sonuna kadar haklı bana göre. Galatasaray büyüklüğü demesin kimse bana. 20bin kişi sana ve kız arkadaşına laf söylerse gol olunca da gitmesin onların önüne bu kadar basittir. İşleri çok büyütüyorsunuz.
eXcitinG
26.Nisan.2010, 18:11
Abi adama küfür et, aşağıLa, yerden yere vurda. Anneye, babaya, sevgiLiye küfür ne demek. Tabi ki hakLı adam.
Ilhan
26.Nisan.2010, 18:22
Arda'nın onu takip eden kesim tarafından çok imrenilecek bir yaşamı var. Galatasaray kaptanı oldu genç yaşta. Çok başarılı. Parası var. Güzel de bir sevgilisi var. Tam imrenilecek bir adam olduğu için çok kıskanılıyor. O yüzden en ufak performans düşüklüğünde sebep olarak sahip oldukları ortaya vuruluyor (ki aslında herkes onun sahip olduklarına sahip olmak ister).
Bizim halkımızda görmemiş sayısı oldukça fazla olduğu için kimisi bunu hasetle yapıyor Arda'ya, kimisi de koyun gibi diğerlerine katılıyor.
Arda'ya katılıyorum. Hatta yerinde olsam Galatasaray'dan giderim. Harcatmam kendimi.
Nedvedmania
27.Nisan.2010, 13:15
Zorunlu Açıklama: Hürriyet Gazetesi
Bugün yayınlanan Hürriyet gazetesinin ilk sayfası ve spor
sayfalarında “Bu plaka 50 bin euro” başlığıyla yer alan imzasız
haber tamamıyla asılsızdır.
Dikkatli sporseverlerin aynı haber daha önce basında geniş yer
aldığında, bu konuda yapmış olduğum açıklamaları anımsadığından kuşku
duymuyorum.
Sporseverlerden, tiraj sağlamak amacıyla dayanaksız dedikodulardan
üretilen bu spekülatif haberlere ve bu tarz haberciliğe itibar
etmemelerini rica ederim.
Kamuoyuna saygılarımla,
Arda Turan Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı Kaptanı
;;)
Nedvedmania
27.Nisan.2010, 16:45
Buda Adnan Polatın Açıklaması. Sonuç olarak Arda Takımda 1 sene daha kalıyor. :)
"Boşa hayal kurmasınlar!"
Adnan Polat Lig TV'ye konuştu, Arda Turan'ı savundu !.. Eleştirilen kaptan Arda Turan'a sahip çıkan Polat, "Arda'ya yapılanlara demir dayanmaz! Arda hiç bir yere gitmiyor! Arda'yı hayal edenler bunu epeyce ertelemek zorunda!" diye konuştu.
Lig TV'den Bahri Havadır'a konuşan ve Arda'nın sistemli olarak yıpratıldığını iddia eden Polat "Arda'ya yapılanlara demir dayanmaz; eğilir ve bükülür. Sportif başarısızlıkta günah keçisi olarak gösterilmek isteniyor. Üç yılda 200 maç oynamış bir futbolcuya yapılanlar yanlış. Lütfen herkes onu rahat bıraksın" dedi.
Sık sık ortaya Arda'nın yurt dışına gönderileceği şeklinde iddialar atıldığını hatırlatan Polat "Benim Arda ile yolları ayırmak, başka takıma transfer etmek, para kazanmak gibi bir düşümcem asla yok. Artık dilimde tüy bitti. Aynı şeyleri söylemekten utandım. Arda hiç bir yere gitmiyor. Ne biz gönderiyoruz, ne de kendisinin ayrılma gibi bir isteği oldu. Çünkü bana sözü var" ifadelerini kullandı.
Arda'nın 15 milyon Euro bonservis ile yurt dışına gönderileceği haberlerine de değinen Polat "Kaptanımızla beş yıllık sözleşmemiz var. Çocuğu artık herkes rahat bıraksın. Benim kaptanımın parayla pulla işi olmaz. Yazılıp çizilen rakamları ne ben telafuz ettim, ne de başkaları. Olsa böyle bir teklif açık açık söylemekten çekinmem. Arda 'Kupa kaldırmadan hiçbir yere gitmem' dedi. Ama bazıları sanki Arda'nın gitmesi için çaba harcıyor... Arda gibi bir oyuncuya sahip olduğumuz için her açıdan şanslıyız. Arda'yı hayal edenler bunu epeyce ertelemek zorunda. Çünkü Arda artık Galatasaray ile özdeşleşmiş durumda" diye konuştu.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
27.Nisan.2010, 19:27
Gitmese bile artık bu kalp kırıklığından sonra...:)
Revolution
27.Nisan.2010, 20:08
Git Arda kurtar kendini ..
RaSenGan
27.Nisan.2010, 20:25
Bu şekilde oynamaya devam ederse gelecek seneyi kulübede ilbe geçirebilir.Bir an önce kendine çeki düzen vermeli yoksa ne o kadar para eder ne takımı şampiyon yapar.
ya yok söz möz git arda git.. semihi de al git..