PDA

View Full Version : Ülke Ve Lig Seçimi

nastiest
22.Nisan.2010, 20:51
Arkadaşlar oyuna başlarken Ülke ve Lig seçiyoruz ordan ülke ve ligleri seçince ne oluyor bazı arkadaşlar bilgisayar kaldırmadığından az lig seçmiş ama ben anlamadım fazla seçince ne oluyor

Addolorato
22.Nisan.2010, 20:54
Bilgisayarın hızlı değilse fazla lig seçersen oyun yavaş ilerler. Az lig seçersen hızlı ilerler. Bilgisayarın iyiyse az ligde seçsen çok ligde seçsen hızlı oynarsın.

nastiest
22.Nisan.2010, 21:45
Az ligle Çok Lig arasındaki fark neki :S

sentugo
22.Nisan.2010, 22:11
İşte az lig seçersen sadece o liglerde oynayabiliyorsun, çok lig seçersen o liglerde de oynayabiliyorsun.. Ne kadar çok lig seçersen o kadar bilgiasyarında yavaşlama gözükür..

Benim bilgisayarım kötü olduğundan sadece bir lig seçip oynayabiliyorum, öbür türlü çok yavaş olup kasıyor zevki çıkmıyor..

Mesela Türkiye ligini oynuyorsun bir ara sıkıldın ya da başka bir ülkeden teklif geldi, oraya da gidebiliyorsun çok lig açınca.. Ama tek lig açınca böyle bie şansın yok..

Bir de sadece bazı liglerde çıkan oyuncular var.. Onlarıda trasnfer etme gibi bir seçeneğin oluyor.. Bilhgisyarın iyise birden çok lig aç derim..

nastiest
22.Nisan.2010, 22:25
2 Gb ram 1 gb ekran kartı 3.1 işlemci kasmaz galiba çok lig seçeyim

sentugo
23.Nisan.2010, 09:50
kasmaz herhalde :D

Flawless Victory
23.Nisan.2010, 10:28
5 ligden fazla açma. Eğer FM'de yeniysen oyunun yavaşlığı seni sıkabilir. :) Ama bir süre sonra sen oyunun başından kalkmayarak etrafındakileri sıkabilirsin. :) Şimdi olayı şöyle açıklayayım, arkadaşlar da yazmış zaten :

Çok lig açınca ve oyun açarken diğer bir seçenek de "bu ülkenin oyuncularını oyuna ekle" seçeneği vardır, orada kaç ülkenin oyuncularını seçersen oyun o kadar yavaşlıyor. Çünkü sen seçtiğin bütün liglerin maçlarının oynanmasını bekliyorsun. Bir maç ortalama 10-15 saniyede oynanıyor, ne kadar maç oynanıyorsa bekleme ekranlarında o kadar beklersin. Tabi yukarıda dediğim gibi, çok sayıda ülkenin oyuncularını da oyuna eklersen bu sefer her bir oyuncunun istatistiği vs. oyuna her "ileri" dediğinde işlendiği için ayrıca bir yavaşlatmaya sebep oluyor. Bunun için oyunun sağ tarafında hani oyunu kaydettiğin menü var ya orada "detail" diye ayrıntı seviyesini ayarladığın bir yer var, oraya gir ve tümünü minimuma getir. Girince görürsün zaten. Ne kadar ayar varsa hepsini minimum yap. Oyun bir miktar hızlanır. Oyuna başlarken lig seçtiğin ekranda oyunda toplam kaç oyuncu olacağını gösteriyor. Orada 78.000 üst sınırının geçmemeye çalış. Ben de 4 GB ram, 2 Ghz işlemci 2 GB ekran kartı var ama bende bile kasıyor bazen çok lig açınca. İyi oyunlar. Umarım açıklayıcı olmuştur. ;;)