View Full Version : Chicago Bulls Ömer Aşık'ı Hazırlık Kampına Davet Edecek
http://i1004.hizliresim.com/2010/4/25/3014.jpg
Fenerbahçe'nin 2.13'lük dev pivotu Ömer Aşık NBA kervanına katılıyor. 23 yaşındaki yıldızın NBA haklarını elinde tutan Chicago Bulls'un milli oyuncuyu ekimde hazırlık kampına davet etmeye karar verdiği öğrenildi.
Fenerbahçe Ülker yönetimiyle yaşadığı mali sorunlar nedeniyle sarı-lacivertli kulüpten neredeyse afaroz edilen ve omzundaki sakatlığı iyileşmesine rağmen kadroya alınmayan Ömer Aşık'ı NBA'deki draft haklarını elinde tutan Chicago Bulls kancayı taktı.
Bulls yönetiminin, geleceğinin önemli bir parçası olarak gördüğü 2.13'lük milli pivotu 2010-11 sezonundan itibaren kadroya dahil etmeyi planladığı ve bu yüzden de başarılı oyuncuyu ekim ayında hazılık kampına çağıracağı öğrenildi.
27 Haziran 2008 tarihinde düzenlenen 2008 NBA Draft'ında 2.tur 28. sırada Portland Trail Blazers tarafından seçilen Ömer Aşık'ın draft haklarını aynı gün 3 takımla yapılan bir takasla devralan Chicago Bulls'un Ömer'i yakın takipte tuttuğu, sağlık ve form durumu ile ilgili sürekli olarak rapor aldığı bildirildi.
Kaynak: Gazete Habertürk/Spor
Ömer in NBA temposunda çok sakatlanacağını düşünüyorum öte yandan ise Bulls Noah ın yedeğini buldu ve brad miller yolllanır diye düşünüyorum
Revolution
27.Nisan.2010, 20:52
Ömer fiziğini geliştirirse ve Chicago'da basketboluna bayağı katkıda bulunursa çok iyi bir oyuncu olur çok potansiyelli iyi bir oyuncu.
yaman76hakanFB
27.Nisan.2010, 21:14
Üyesi olduğum bir basketbol forumuna bu konuyla ilgili şunları yazdım:
"Basketbol emperyalizmi böyle birşey oluyor demek ki... Yani sömürgecilik-emperyalizm sadece silahla, atom bombasıyla, tankla ülkeleri işgal ederek ve petrol kaynaklarını ele geçirerek olmuyor...
Sen bir oyuncuyu ufak yaşta altyapıda keşfedeceksin, onu yetiştirsin diye altyapı koçlarına para vereceksin, hastalanacak kendi çocuğun gibi ilgileneceksin, kendini geliştirsin diye altyapı takımını o kadar masrafa katlanıp turnuvalara göndereceksin... Büyüyüp A takıma gelecek, sakatlanacak; tedavisi için yüzbinlerce lira harcayacaksın... Ne için? Altyapından yetiştirdiğin oyuncularla euroleaguede bir başarı umuduyla... Sonra? O ilk fırsatta kapağı NBA'e atacak...
Bu forumu ziyaret eden misafir kulüp yöneticileri varsa... KAPATIN ALTYAPILARINIZI... Yetiştirdiğiniz oyuncu İYİ olursa nimetini Amerikalılar yiyecek, kötü olursa size kalacak? Bırakın nafile yere altyapılara yatırım yapmayı?
Bu SÖMÜRGECİ DÜZEN ne gün sona erecek?"
Bilmiyorum; belki biraz duygusal davranıyorum... Fenerbahçe taraftarı olduğum için canım yanıyor... NBA gibi bir ligde fazladan bir Türk daha olabilir... Bu müthiş birşey aslında... Ama ya onları yetiştiren kulüplerin yaşadığı boşluk... Alt-üst olan planlar... Önce Enes Kanter gitti, şimdi Ömer gidecek gibi... Oyuncular kendilerince haklı... Her basketbolcu bir NBA posterinde efsaneleşmenin rüyasını görür... Ama en azından belli bir süre onları yetiştiren kulüplerin üzerlerinde hakkı olmalı... Yahut altyapıları kapatalım; olsun,bitsin...Hazır oyuncuya yönelelim...
GodfatheR
27.Nisan.2010, 21:15
Uzun olarak neredeyse sadece Noah'ı bulunduran Bulls için Ömer biçilmiş kaftan.
A.FaruK
28.Nisan.2010, 09:15
Üyesi olduğum bir basketbol forumuna bu konuyla ilgili şunları yazdım:
"Basketbol emperyalizmi böyle birşey oluyor demek ki... Yani sömürgecilik-emperyalizm sadece silahla, atom bombasıyla, tankla ülkeleri işgal ederek ve petrol kaynaklarını ele geçirerek olmuyor...
Sen bir oyuncuyu ufak yaşta altyapıda keşfedeceksin, onu yetiştirsin diye altyapı koçlarına para vereceksin, hastalanacak kendi çocuğun gibi ilgileneceksin, kendini geliştirsin diye altyapı takımını o kadar masrafa katlanıp turnuvalara göndereceksin... Büyüyüp A takıma gelecek, sakatlanacak; tedavisi için yüzbinlerce lira harcayacaksın... Ne için? Altyapından yetiştirdiğin oyuncularla euroleaguede bir başarı umuduyla... Sonra? O ilk fırsatta kapağı NBA'e atacak...
Bu forumu ziyaret eden misafir kulüp yöneticileri varsa... KAPATIN ALTYAPILARINIZI... Yetiştirdiğiniz oyuncu İYİ olursa nimetini Amerikalılar yiyecek, kötü olursa size kalacak? Bırakın nafile yere altyapılara yatırım yapmayı?
Bu SÖMÜRGECİ DÜZEN ne gün sona erecek?"
Bilmiyorum; belki biraz duygusal davranıyorum... Fenerbahçe taraftarı olduğum için canım yanıyor... NBA gibi bir ligde fazladan bir Türk daha olabilir... Bu müthiş birşey aslında... Ama ya onları yetiştiren kulüplerin yaşadığı boşluk... Alt-üst olan planlar... Önce Enes Kanter gitti, şimdi Ömer gidecek gibi... Oyuncular kendilerince haklı... Her basketbolcu bir NBA posterinde efsaneleşmenin rüyasını görür... Ama en azından belli bir süre onları yetiştiren kulüplerin üzerlerinde hakkı olmalı... Yahut altyapıları kapatalım; olsun,bitsin...Hazır oyuncuya yönelelim...
Yazdıklarında sonuna kadar haklısın bende aynen senin gibi düşünüyorum.Çok saçma bi düzen.Böyle giderse hiç bi basketçimiz alt yapıdan yetişip uzun yıllar takımımızda oynayamıcakmı.Biz yetiştiriyoruz kaymağını onlar yiyo.Haksız bi durum.
KaPaLı
28.Nisan.2010, 11:18
Sen bir oyuncuyu ufak yaşta altyapıda keşfedeceksin, onu yetiştirsin diye altyapı koçlarına para vereceksin, hastalanacak kendi çocuğun gibi ilgileneceksin, kendini geliştirsin diye altyapı takımını o kadar masrafa katlanıp turnuvalara göndereceksin... Büyüyüp A takıma gelecek, sakatlanacak; tedavisi için yüzbinlerce lira harcayacaksın... Ne için? Altyapından yetiştirdiğin oyuncularla euroleaguede bir başarı umuduyla... Sonra?
Bu oyuncu NBA'e gitmek için yönetime karşı gelecek. Ücretini bahane ederek maçlara çıkmayacak.
Sonrası böyle abi. Yazık oluyo takımlara. Enes Kanter çıkıyo derken gitti Amerika'ya. Şimdi Ömer. Seneye Sloven Preldzic gidecek. Ne anlamı kaldı bu adamları yetiştirmenin. Ben hatırlıyorum Preldzic geldiğinde doğru düzgün top süremiyodu. Şimdi izliyorum o boyuna rağmen oyun kurucu oynayacak düzeye geldi. Hedo ışığı görüyorum onda. Ama seneye oda gidecek. Hemde şaka gibi bir ücretle.
A.FaruK
28.Nisan.2010, 13:21
Çok saçma bi sistem yaa yapacak bişey yok
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
28.Nisan.2010, 22:50
Chicago Ömer için,Ömer'de Chicago için biçilmiş kaftan...:)