View Full Version : "Alex Milli Takım'a alınmalı!"
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
27.Nisan.2010, 20:59
"Alex Milli Takım'a alınmalı!"
Fenerbahçe'nin Brezilyalı kaptanı Alex de Souza, Turkcell Süper Lig'de çok heyecanlı bir üç hafta yaşayacaklarını söyleyerek, "Şampiyonluğun anahtarı bizim elimizde" dedi.
Alex kendisine ait internet sitesinde yaptığı açıklamada Kasımpaşa galibiyeti için "Futbolu güzel, gol fırsatının bol olduğu, ancak topun kaleye girmekten korktuğu bir maçı kazandık. Galatasaray-Bursaspor maçından çıkan beraberlik de bizi liderlik koltuğuna oturttu" dedi.
Ligin sona ermesine üç hafta kaldığını hatırlatan Alex "Aşmamız gereken çok zor bir yol var ama ipler bizim elimizde. Üç maçı da kazanırsak şampiyonuz. Yani önümüzde 9 puan var ve biz bu 9 puandan önce ilk olarak 3 puanı düşünmeliyiz. Bu yüzden, artık Eskişehirspor'a karşı oynayacağımız maça yoğunlaştık. Çok zor bir maç olacak ve kazanmak için çok iyi oynamamız lazım" değerlendirmesinde bulundu.
Alex bunları söylerken, sarı lacivertlilerin eski teknik direktörü Zico, Brezilyalı yıldızı göklere çıkardı.
Brezilya'da katıldığı bir televizyon programında Alex'in mutlaka milli takıma alınması gerektiğini vurgulayan Zico, "Alex çok fantastik ve müthiş bir oyuncu... Ayrıca süper profesyonel. Ben Fenerbahçe'de iyi bir dönem geçirdiysem, Alex buna çok yardımcı oldu. Görev aldığım her kulüpte Alex'i de yanımda görmek isterim" dedi.
Sarı lacivertliler Eskişehirspor maçını düşünmeye başlarken Teknik Direktör Christoph Daum'un kart cezası biten Bilica'yı oynatıp oynatmama konusunda kararsız oldugu belirtildi.
Attığı golle Kasımpaşa maçında takımına hayat veren Bekir'in göstermis oldugu performansla büyük beğeni topladığı ve Daum'un bu futbolcusuna Eskişehirspor karşısında da sahaya çıkacak on birde görev vermeyi düşündügü ögrenildi.
Sakatlığı devam eden ve ameliyat olması gereken Gökhan Gönül'ün bıçak altına yatması ise yine askıya alındı. Daum'un Gökhan'dan biraz daha sabretmesini istedigi belirtildi.
LigTv
Cengo
27.Nisan.2010, 22:09
Alex fazlası ile haketti.
Brezilya'da Dunga'ya inanan da yok zaten.
ozaniel
27.Nisan.2010, 22:47
Alex eskiden hakediyordu, ama 32 yaşındayken ve önünde Kaka, Ronaldinho, Diego gibi adamlar varken alınmaması normal.
TR.CaPTaiN
27.Nisan.2010, 23:24
Ronaldinho'nun bile alınmadığı kadroya Alex'in alınmaması şaşırtıcı değil ama ben de Alex'in en azından aday kadroyu hakettiğini düşünüyorum. Hatta Dunga'nın bu seçimleri yüzünden Brezilya'nın Dünya Kupasında başarılı olamamasına da sevinirim.
Cengo
27.Nisan.2010, 23:27
Alex eskiden hakediyordu, ama 32 yaşındayken ve önünde Kaka, Ronaldinho, Diego gibi adamlar varken alınmaması normal.
Hâlâ hakediyor, 32 yaş bir futbolcu için yaşlı olduğunu anlamına gelmemeli.
Diego,Kaka,Ronaldinho gibi oyuncular varken...Alınsa bile 90 dakika boyunca kenardan izler maçları.
Fearless Coward
27.Nisan.2010, 23:41
Tamam hakediyor bir şey demem ama 32 yaşına gelmiş ve onun mevkisinde o kadar oyuncu varken sanmıyorum artık çağırılacağını zaten oynadığı kadarda oynamış bu yaşından sonra artık çağırılmaz bence..Ama futbolu bıraktıktan sonra antrenör falan olabilir Brezilya'da..
Cengo
27.Nisan.2010, 23:41
Diego,Kaka,Ronaldinho gibi oyuncular varken...Alınsa bile 90 dakika boyunca kenardan izler maçları.
Ronaldinho mu? =)
http://img.dailymail.co.uk/i/pix/2007/02_02/ronaldinhoCOMOB_228x151.jpg
http://www.javno.com/slike/slike_3/r1/g2007/m02/x74133300521068208.jpg
Alex hele şu an formdayken hakediyor, neye göre haketmiyor söyleyin açıkça? Kleberson nedir, ne gereksiz isimdir Milli Takım'da..
eXcitinG
27.Nisan.2010, 23:45
BreziLya miLLi takımın 90 dakika sahada gezip, 90+1 de tek vuruş iLe goL atacak ya da duran toptan goL attıracak adama ihtiyacı oLmadığı için haketmiyor.
Fearless Coward
27.Nisan.2010, 23:47
Dunga zaten neredeyse Alex'i tanımıyor diye biliyorum..Çağırmaması normal sayılır..
nannar
28.Nisan.2010, 00:42
Diego ve Kaka olunca çağırmaması normal bence de ;)
Trabzonspor
28.Nisan.2010, 00:54
Alex'in yaptığı işi yapan çok adam var o takımda alınmaması normal.
Sheriff
28.Nisan.2010, 01:00
Biroyuncu formdaysa çağırılır yahu. Bizim Alex yıllardır formda ama çağrılmıyor, artık pekte önemsemiyor sanırım.
Aydin
28.Nisan.2010, 01:38
Ronaldinho mu? =)
Alex hele şu an formdayken hakediyor, neye göre haketmiyor söyleyin açıkça? Kleberson nedir, ne gereksiz isimdir Milli Takım'da..
Cengiz kusura bakma ama Ronaldinho'nun ölüsü bile Alex'ten iyidir bana göre. Alex 40-50 küsür kez milli takıma çağırılmasına rağmen hiç büyük turnuvalarda forma giydiğini görmedim ben Brezilya'da. Çağırılmışsa bile genç olduğunda formda olmuşken çağırılmıştır. Ve yedek kulübesinde oturtulmuştur. Onun dışında çoğunlukla Copa America'da forma giymiştir ki bunun için Alex'in kariyerinde Brezilya için hangi maçlarda forma giydiğine bakmanız yeterli.
Fenerbahçe yıllardır düşük tempoda oyun oynuyor. Alex hızlı tempoda oynayan bir takımı yavaşlatır. Bunun için Brezilya milli takımı ile uyuştuğunu düşünmüyorum. Fenerbahçe ile yüksek performansının sebebini de buna bağlıyorum. Şimdi çağırılsa bile yedek kulübesinden öteye gidemez.
Alex bu kadar yüksek performans gösterirken, Elano'nun çağırılmasına ben şaşıyorum doğrusu, o da ayrı bir konu. Belki de Elano yüksek tempodaki futbola alışık olduğundandır diyeceğim ama hiç görmedim Türkiye'de Elano'nun bu özelliğini. Avrupa'da da fazla yakından takip etmediğim için bilemeyeceğim.
nannar
28.Nisan.2010, 01:42
Elano defansif anlamda da biraz işler yapıyor da ondan çağrılıyor sanırım :) Ön liberodan attığı uzun mesfeli paslar da genelde yerini buluyor. Hücumda her ne kadar etkisin olsa da çift yönlü bir oyuncu görünümünde Alex'e göre...
Alicanfmfan
28.Nisan.2010, 02:25
Elano-Kaka-Diego gibi isimler varken Alex çağrılmaz...
Bordo61Mavi
28.Nisan.2010, 05:09
Ronaldinho'nun olmadigi bi milli takimda Alex nasil cagrilmayi beklesin :) Dunga almis dunyanin en yetenekli futbolcularini kendi takimini kurmus, Fatih Terimin yaptigi gibi. Form grafigine bakmiyor bile, hatta bana gore mac izlemek icin yardimci hoca bile gondermiyordur :) 23 kisilik kadrosu belli
A.FaruK
28.Nisan.2010, 08:45
Ronaldinho'nun olmadigi bi milli takimda Alex nasil cagrilmayi beklesin :) Dunga almis dunyanin en yetenekli futbolcularini kendi takimini kurmus, Fatih Terimin yaptigi gibi. Form grafigine bakmiyor bile, hatta bana gore mac izlemek icin yardimci hoca bile gondermiyordur :) 23 kisilik kadrosu belli
Aynen katılıyorum dunganın en az 20 oyuncusu bellidir kafadan belki bi iki kişi istisna girer kadroya.Oyuncuların dışarıdaki performanslarıyla ilgilendiğini pek zannetmiyorum.O yüzden normal karşılıyorum.
World Hollow o1
28.Nisan.2010, 10:38
Elano-Kaka-Diego gibi isimler varken Alex çağrılmaz...
Elano Kaka diego mu :D
Güldürme Elano kimki çağırmasınlar alex'i Elano'nun olduğu mevki mi Alex'inki GS'de oynadığı pozisyonla aynımı.
KanaKe
28.Nisan.2010, 10:43
Alex cagirilmaz fakat Andre Santos kesinlikle cagirilmali.
KaPaLı
28.Nisan.2010, 11:07
Aman aman Alican görmesin :p Şimdi gelir Elano nutukları atar görürsün :n:
Dunga ilk geldiğinden beri böyle. Sürekli aynı kadro. Eğer biri sakatlanırsa onun yerine yine yedek listesinden birini alıyo sadece. Alex senede 40 gol atsa 30 asist yapsa yine çağrılmaz. Zaten bunu kafasınada takmıyo adam.
Sekopej
28.Nisan.2010, 11:22
Alex milli takım beklentisi olmadığını kendisi açıklamıştı, oyuncu seçiminde formda olmak yetmiyor gibisinden. Zaten Zico eğer milli takımı yönetiyor olsa Alex çağrılırdı, Dunga ile herhangi bir tanışıklığımız yok demişti Alex.
Ama bakıyorum, Elano milli takımda duran top harici hiçbir şey yapmıyor, hatta bazen duran top olmasa dı bile duyulmadığı anlar olmuştu. Hal böyleyken sadece duran top kullansın diye kadroda birisi olacaksa, Alex kat ve kat daha iyi duran top kullanıyor.
Dunga diğer arkadaşların da dediği gibi, kendi bildiği, inandığı, güvendiği isimleri kadroya çağırıyor, çağıracak. Bu nedenle diğer oyuncuların artık şansı yok, Santos belki yeniden çağrılabilir, son haftalardaki maçlarını eğer takip ediyorsa Dunga ama takip etse Alex'in ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu görür, takip etmiyordur muhtemelen.
GeNç KaRTaL
28.Nisan.2010, 11:55
Ronaldinho mu? =)
Bu fotoğraf Ronaldinho'nun Barcelona'daki son dönemlerine ait yalnız.Bu sezon Ronaldinho Milan'da baya iyi bir performans sergiledi,buna rağmen kadroya çağrılmadı.Dunga'nın tercih kriterleri farklı olduğu için şu varken şu çağrılmaz zaten diye kıyas yapmak çok mantıklı değil.
Del Piero_10
28.Nisan.2010, 12:10
Ronaldinho ve Diego varken çağırılmaz diyorsunuz ama bu ikisi zaten 1 senedir milli takımda yoklar.
El Barto
28.Nisan.2010, 13:04
Ne Brezilya'nın Alex'e ne Alex'in Brezilya'ya ihtiyacı yok. Çağırmasalar Alex Alexliğinden bir şey kaybetmez. Brezilya Brezilyalılığından.
SAİT71
28.Nisan.2010, 13:58
Bence Brezilya'da o adamlarla felaket top oynar Alex... Çağrılırsa en göze çarpan oyuncu olabilme ihtimali yüksek... Tabi Dunga'nın denildiği gibi belli oyuncular dışındakileri önemsediği yok... Elano'nunda çok birşey verdiği söylenemez.. Onun oynadığı oyunu Alex koşmadanda oynayabilir...
yaman76hakanFB
28.Nisan.2010, 16:54
Bütün kabahat Maradona'nın... Çocukluğumdan beri Arjantin Milli takımına tutkunum ve oldum olası Brezilya futboluna ve milli takımına hep antipatiyle baktım... (2004-06 arası form grafiğini eğer dünya şampiyonasına taşıyabilseydi belki Ronaldinio kıracaktı o içimdeki antipatiyi... Ama o bile başaramadı...)
Koyu, hem de çok koyu bir Fenerbahçeliyim... Bu bir itiraftır: Hiç ama hiçbir zaman Alex hayranı olmadım... O kadar büyük işler yaptı, bizi öyle sıkıntılı anlarda sevince boğdu ve zaferler yaşattı... Fenerbahçe tarihine altın harflerle yazılacak... Bunu inkar eden nankördür... Ama benim için futbol takımımızın SON KAHRAMANI Pier van Hoojdonk'tur... Basketbolda Mrsiç ve Cappie Phondexter neyse Hoojdonk'ta "yıllar geçse de üstünden...bu kalp seni unutur mu" diye hatırladığım futboldaki son kahramanımdır...
Alex'e gelince... Ona kocamaaaan teşekkür borcum olduğunu biliyorum... Ama sevmiyorum Brezilya futbolunu... Çıtkırıldım oyuncuları, sertliğe karşı geri adım atıp sinen durağan futbolu... Ateşli, tutkulu, Latin çılgınlığına âşığım...
Bir yandan ÇILDIRASIYA Fenerbahçe aşkı; diğer yandan Brezilya futboluna uyuz olan bir zevk kriteri... "Bu ne yaman çelişki anne... "
Açıkçası ne Brezilya Milli takımı umrumda, ne de Alex'in oraya seçilip seçilememesi... "Ne gün şu ruhsuz Brezilyalılardan kurtulacağızın" hayalini görenlerdenim...
Ronaldinho'da çağırılmıyo zaten.Elano-Alex kıyaslaması ise ilginç olmuş :) Alex'i tanımıyor bile diyenler var.Milli takımda 55 maç oynayan birini tanımamak nasıl birşey merak ettim.Ayrıca Alex'in çağırılmaması da normal bir olay bence.
Ben de Dunga'ya inanmıyorum.Çok saçma seçimleri var Ronaldinho çağırmıyor Elano'yu çağırırken.Andre Santos'u bu form durumundayken çağırmıyor mesela.
Fearless Coward
28.Nisan.2010, 17:06
Elano kötü oynamıyorki çağırması gayet normal adamı defansif oynatan Rijkaard..Dunga Elano'yu nerede nasıl kullanacağını çok iyi biliyor..Brezilya'da çok farklı bir mevkiide oynadığından başarılı bir grafik çiziyor Brezilya'da Elano bence çağırılmasında hiç bir sorun yok.. :)
di canio
28.Nisan.2010, 17:13
Elano kötü oynamıyorki çağırması gayet normal adamı defansif oynatan Rijkaard..Dunga Elano'yu nerede nasıl kullanacağını çok iyi biliyor..Brezilya'da çok farklı bir mevkiide oynadığından başarılı bir grafik çiziyor Brezilya'da Elano bence çağırılmasında hiç bir sorun yok.. :)
Zaten Dunga kafasında kurmuş DK kadrosunu. Ekstra durumlarda 1-2 değişiklik olur. Bu kadroda da Elano da var muhtemelen. Ve benim düşünceme göre DK'na kadar maç kondisyonu eksikliği yaşamaması için Galatasaray'da. Galatasaray'da oynarken de ekstra şeyler yapmıyor, zorlamıyor kendini. Sakatlık yaşamak istemiyor. Tabi bunlar benim görüşüm. Kimseyi suçlamak değil amacım. Harry Kewell da geçenlerde Avustralya Milli Takımı ile ilgili açıklama yaptı. Amacı DK'na hazırlanmak. Galatasaray'ı düşündüğü yok bence şu anda.
Bu konuyla alakasız ama hal böyleyken; Galatasaray taraftarı tarafınadan, sakatlığı geçmeden neredeyse idmana bile çıkmayıp kendini DK'na saklayan Kewell'a gösterilen tolerans ile sakat sakat oynayıp kariyerini riske atan daha 23 yaşında ki Arda'ya gösterilen tepki bir futbolsever olarak içimi acıtıyor.
anilton
28.Nisan.2010, 17:53
Daha Bobo'yu çağırmıyorlar,Alex'in işi ne...:D
Estranged
28.Nisan.2010, 18:12
Andre Santos'a sol bekte oynamazsan milli takımı göremezsin dediği söylenen Dunga bu Dunga,Elano'nun Rijkaard'ın seçimleri yüzünden performans düşüklüğünü yaşadığını ve milli takımı hak ettiğini söylemek bence bir zıtlık yaratıyor,Elano'nun orta sahanın ortasında gösterdiği performans Brezilya Milli Takımı için yeterli değil kanaatimce.Bunun yanında Alex bence küçük takımın büyük kurtarıcısı konumunda(dünya çapında baktığımızda),Brezilya gibi bir yıldızlar karmasında ve hem çalışkan hem teknik olan bir sürü oyuncu arasında kendi farkını fazla gösteremez.29-30 yaşındayken formayı hak ettiğini söyleyebilirim,fakat eskiden düşük olan koşma isteğini şimdi daha da yitirince Brezilya Milli Takımı kalibresine pek ulaşamayan bir oyuncudur Alex.
Tabii bu konuya Ülke takımı olarak baktığımızda göz önüne gelen bir durum,dünya üzerindeki kulüp takımlarının %99.9 unda rahatça oynayabilecek bir profesördür Alex,orası ayrı.
Cengo
28.Nisan.2010, 20:06
Cengiz kusura bakma ama Ronaldinho'nun ölüsü bile Alex'ten iyidir bana göre. Alex 40-50 küsür kez milli takıma çağırılmasına rağmen hiç büyük turnuvalarda forma giydiğini görmedim ben Brezilya'da. Çağırılmışsa bile genç olduğunda formda olmuşken çağırılmıştır. Ve yedek kulübesinde oturtulmuştur. Onun dışında çoğunlukla Copa America'da forma giymiştir ki bunun için Alex'in kariyerinde Brezilya için hangi maçlarda forma giydiğine bakmanız yeterli.
Fenerbahçe yıllardır düşük tempoda oyun oynuyor. Alex hızlı tempoda oynayan bir takımı yavaşlatır. Bunun için Brezilya milli takımı ile uyuştuğunu düşünmüyorum. Fenerbahçe ile yüksek performansının sebebini de buna bağlıyorum. Şimdi çağırılsa bile yedek kulübesinden öteye gidemez.
Alex bu kadar yüksek performans gösterirken, Elano'nun çağırılmasına ben şaşıyorum doğrusu, o da ayrı bir konu. Belki de Elano yüksek tempodaki futbola alışık olduğundandır diyeceğim ama hiç görmedim Türkiye'de Elano'nun bu özelliğini. Avrupa'da da fazla yakından takip etmediğim için bilemeyeceğim.
Aksine hızlandırır, koşan oyuncularının yanında bir oyuncunun daha saklanarak oynaması oyunu yavaşlatmaz, etkilemez. Yavaş bir takımda daha aktif olmak zorundasın.
Alex topu alıp saklayıp kafasını kaldırarak pas veren bir oyuncu, Robinho'nun koşu alanına vereceği pasları Kaka dışında kimse denemiyor (ya da yapamıyor mu desek?).
Alex Konfederasyon Kupası Şampiyon Takım Kaptanı.
Copa America Şampiyon Takım Kaptanı.
Hangi büyük turnuvadan bahsediyorsun?
Alex oyunu yavaşlatan değil, hızlandıran bir oyuncu, topla düşünmez, toptan önce oyunu görür, topu eveleyip gevelemez, doğru yere hemen çıkarır.
Alex çağrılmıyorsa Dunga'nın yetersizliğinden dolayı, Konfederasyon Kupası'ndaki kötü futbolun etkisi henüz geçmiş değil.Alex Elano'da çok daha formda ve daha başarılı bir dönem geçiriyorken çağrılmıyorsa ve siz bunu normal kabul ediyorsanız söylenecek söz yok. Takımınızı düşünmeden bakarsanız Alex'in orda oynaması gerektiğini görürsünüz. Oynamasa da problem değil, sakatlanmasın daha iyi. (Lafım sana değil Aydın)
Ülkemizde 171 maçta 93 gol atan bir oyuncu hâlâ başarısız diye adlettiriliyor, hâlâ çekilemiyorsa yazıklar olsun.
Cengo
28.Nisan.2010, 20:13
Elano şu an vasat üstü bir performans çiziyor çünkü çok geride oynamak zorunda kalıyor taktik gereği.Defansif bir oyuncu da değil, çok koşup alan daraltayım derken fizik-kondüsyon olarak yetersiz kalıyor, pas alanlarına çok uzakta kalıyor.Dolayısı ile Mustafa Sarp'ın yaptığı işten bir farkı kalmıyor, bu performansına iyi diyebilmek çok zor.
Elano daha ilerde, gerçek bölgesinde oynasa ne olur bilemem ama Alex'in şu performansı çok daha iyi durumda, yadsınamaz derecede. Elano savunma özellikli bir oyuncu değil, Aragones de Alex'i geriye çekti, çaba da sarfettiğini gördük ama oyuna katkısı Elano'nun şu anki durumu gibiydi.
Alex Dunga'nın kaprislerine yenik düşmüş durumda.
Universal
28.Nisan.2010, 20:33
İkisinide takımlarına verdiklerine göre karşılaştırırsak, Alex Ronaldinho'dan daha iyi.
Ronaldinho'lu Milan'ın bir çok maçınızı izledim. Tamamen kişisel bir oyun tercih ediyor. Takım anlayışı yok. Önce Şampiyonlar Liginden sonra bir çok kez eline gelen fırsatı değerlendirememesinden dolayı bu sezona erkenden havlu atıp, milyonlarca sempatizanını üzdü. Özellikle Napoli maçında kahraman olacam havası onları liderlikten değil, ikinciliktende elde edip bir anda adı sanı olmayan Roma'yı yukarı çıkardı ve seneye ön eleme oynayacaklar. Ronaldinho'dan Barcelona tam zamanında kurtuldu ve artık Ronaldinho'nun bundan sonra gideceği hiçbir kulüpte katkısı olmaz. Kalkar, Türkiye'ye Hollanda'ya İskoçya'ya giderse orada takımını şampiyon yapar; ama hiçbir büyük ligde oynamayaz.
Alex, kişisel oynuyor ama; takımı kullanarak kişisel oynuyor. Fenerbahçe'de taktik ona göre yapılıyor ve Fenerbahçe son beş sezondur hep zirve hep Şampiyonlar Liginde. İlk geldiği iki yıl Alex'e hayran olmayanımız yoktu. Yaşından dolayı artık o müthiş performansını gösteremiyor; ama bu sezon toparlanmamızda tamamen Alex'in katkısı oldu ve ilk sezonuda yaptıklarını tekrar uyguluyor. Alex, Fenerbahçe'ye verdikleri ile hiç olmassa Dünya Kupası öncesinde o hazırlık kampına davet edilmeli ve orada izlenmeli. Tabii ki Kaka vaar iken Alex'in adı bile geçmez; ama verdiği mücadele onu o takıma ismini yazdırır.
Son olarak Alex eğer 49 defa bu milli takımın formasını giydi ise boş oyuncu değildir. Hiçbir boş oyuncuya 49 defa o takımın formasını giydirmezler. Bu tek Brezilya için değil, bütün milli takımlar için geçerlidir.
RaSenGan
28.Nisan.2010, 20:49
İkisinide takımlarına verdiklerine göre karşılaştırırsak, Alex Ronaldinho'dan daha iyi.
O zaman şu karşılaştırmayı da yap abi.Oyuncuların takımlarını değiştir.Hangisi o takımlara daha fazla katkı yapardı karşılaştır.
IcedEarth
28.Nisan.2010, 20:53
Her Brezilya maçından önce bu konu açılmasın artık bence ya. Açalım sabit bir başlık, Alex'in Milli Takım durumu diye her maçtan önce oraya yazalım Alex seçilmiş mi seçilmemiş mi...
Not: İronik bir mesajdır, cevap verecekseniz ona göre :zuhaha
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
28.Nisan.2010, 22:31
Herkesin dediği gibi Dunga'nın kafasında oluşturduğu bir milli takım aday kadrosu var...Bu yüzden bende Alex'in çağrılacağını düşünmüyorum -ki bildiğim kadarıyla Alex'de pek fazla üzülmüyordur bunun için...
Universal
28.Nisan.2010, 22:59
O zaman şu karşılaştırmayı da yap abi.Oyuncuların takımlarını değiştir.Hangisi o takımlara daha fazla katkı yapardı karşılaştır.
Varsayımlar üstüne konuşmak vakit kaybıdır. İş dikiş meselesi...
sananes
29.Nisan.2010, 02:21
hadi alex'i tek yönlü bi oyuncu diye çagırmıyor deyip kabul edilebilir bir gerekçe diycem ama andre santos çagırılmazsa milli takıma bravo dunga derim yani bu adam bence en iyi sol bek brezilyalı çok begeniyorum ben.carlos'u da çagırabilir ama bak dunga bi garip:)
Sheriff
29.Nisan.2010, 02:36
Ronaldinho'dan zaten artık kimse medet ummuyor, Ronaldinho futbolda yakalanabilecek bütün başarıları yakalamış, yakalayamadığı tek başarı efsane olma başarısı. Bence 27 yaşında kariyeri gözle görülür bir biçimde düşüşe geçmiş bir oyuncu. Milli takıma alınmazsa normal karşılarım. Teknik oyuncu tamam belkide dünyadaki en teknik oyuncu ama sadece teknik yetmiyor.
Alex'e gelince, Alex devamlı oynadığı bütün takımlara katkı yapmıştır. Buna Brezilya milli takımıyla çıktığı turnuvalarda dahildir. Dünya kupasında değerlendirilmediyse bu Alex'in suçu değildir. Bende o kadar topsuz alanda hareket etmesini bilen oyuncunun olduğu bir takımda Alex'in fazlasıyla iş yapacağını düşünüyorum. Bi denense sonucu göreceğiz hep birlikte ama yok işte, bu kadar başarılı bir oyuncu Türkiye'ye geldi geleli doğru düzgün milli forma yüzü görmedi, daha da zor görür kendimizi kandırmayalım. Dünya kupasına çağrılacak adam bu zamana kadar bir çok kez denenirdi..
(karşılaştırma yapmadım iki oyuncuyu ayrı ayrı değerlendirdim)
di canio
29.Nisan.2010, 03:50
Alex'i DK'nda görmeyi ben de çok isterim. Ancak önceki mesajlarda da yazıldığı gibi Dunga'nın kadrosu belli sanki. Sanmıyorum çağırılacağını. Andre Santos konusunda da; takip etmedim ama Brezilya Ligi'nde bile daha iyileri bulunabilir milli takım için. Son haftalarda yükselişte gerçi. Ben daha önceki maçlara göre genel olarak yapıyorum yorumumu.
Aydin
29.Nisan.2010, 04:12
Ronaldinho'lu Milan'ın bir çok maçınızı izledim. Tamamen kişisel bir oyun tercih ediyor. Takım anlayışı yok. Önce Şampiyonlar Liginden sonra bir çok kez eline gelen fırsatı değerlendirememesinden dolayı bu sezona erkenden havlu atıp, milyonlarca sempatizanını üzdü. Özellikle Napoli maçında kahraman olacam havası onları liderlikten değil, ikinciliktende elde edip bir anda adı sanı olmayan Roma'yı yukarı çıkardı ve seneye ön eleme oynayacaklar. Ronaldinho'dan Barcelona tam zamanında kurtuldu ve artık Ronaldinho'nun bundan sonra gideceği hiçbir kulüpte katkısı olmaz. Kalkar, Türkiye'ye Hollanda'ya İskoçya'ya giderse orada takımını şampiyon yapar; ama hiçbir büyük ligde oynamayaz.
Alex, kişisel oynuyor ama; takımı kullanarak kişisel oynuyor. Fenerbahçe'de taktik ona göre yapılıyor ve Fenerbahçe son beş sezondur hep zirve hep Şampiyonlar Liginde. İlk geldiği iki yıl Alex'e hayran olmayanımız yoktu. Yaşından dolayı artık o müthiş performansını gösteremiyor; ama bu sezon toparlanmamızda tamamen Alex'in katkısı oldu ve ilk sezonuda yaptıklarını tekrar uyguluyor. Alex, Fenerbahçe'ye verdikleri ile hiç olmassa Dünya Kupası öncesinde o hazırlık kampına davet edilmeli ve orada izlenmeli. Tabii ki Kaka vaar iken Alex'in adı bile geçmez; ama verdiği mücadele onu o takıma ismini yazdırır.
Son olarak Alex eğer 49 defa bu milli takımın formasını giydi ise boş oyuncu değildir. Hiçbir boş oyuncuya 49 defa o takımın formasını giydirmezler. Bu tek Brezilya için değil, bütün milli takımlar için geçerlidir.
Bir oyuncuyu büyük turnuvalara çağırmıyorlarsa da çağırmayanların bir bildiği vardır. Dunga hakkında söylediklerinize katılıyorum. Kafasında çoktan kurmuş kadrosunu. Ama Dunga'dan önceki teknik adamlar da çağırmıyordu. Alex'in 2003 yılında konfederasyon kupasında sonradan oyuna girip bize gol attığını hatırlıyorum. Copa America'da birkaç kez forma giydiğini hatırlıyorum.
Yanlış hatırlamıyorsam, bir dönem Brezilya milli takımına büyük turnuvaların olmadığı zamanlar Avrupa'daki futbolcular çağırılmıyordu ya da çok seyrek çağırılıyordu. Hatta Ronaldo'nun ve diğer futbolcuların milli takımdan affını istediğini hatırlarım. Zamanında konuşulmuştu bu konu çok. 6-7 sene önceydi. Bu olaya Brezilya'nın oyuncu pazarlama stratejisi bile denmişti. Vitrin olarak Brezilya milli takımı kullanılıyordu.
Alex'in, yüksek tempoda oynayan Brezilya'ya yakışmayacağını düşünsem de şu anki performansıyla iyi bir yedek olabilir Brezilya'da. Ama hala Ronaldinho'nun ölüsü bile yeter o takıma. Ronaldinho'nun en büyük hatası alışkın olduğu yüksek tempolu bir takımdan, yayvan İtalyan ligine gitmekti. İtalya liginde iki yönlü oynamadıkça nice Brezilyalı oyun kurucunun telef olduğunu biliyoruz. Diego bile geçen seneki Diego'dan çok uzak. Bu bakımdan ben Ronaldinho'nun bitmediğine inanıyorum.
RaSenGan
29.Nisan.2010, 21:34
Varsayımlar üstüne konuşmak vakit kaybıdır. İş dikiş meselesi...
Şimdi de varsayımlar konuşulmuyor mu Alex olsa şunun yerinde çok daha iyi oynar diye ?
goosfraba
29.Nisan.2010, 21:39
alex iyi oyuncudur, iyidir haketmiştir veya etmemiştir taam mı. fakat lakin ki çağırılmayacağı da kesindir.
üstad söylemiş bize laf düşmez artık :D
ozaniel
29.Nisan.2010, 23:37
Ricardinho da 23 kere Brezilya milli takımında oynadı. Çünkü Brezilya Ligi'nde oynuyordu. Alex'in de durumu öyle bence. Alex Ricardinho'dan çok daha yetenekli ama Alex'in markaj altında nasıl oynadığını da biliyoruz. Alex Türkiye Ligi için inanılmaz bir oyuncu çünkü Türkiye ligi tempolu bir lig değil. Ama Brezilya milli takımında temposu düşük oyuncu oynayamaz.
ThersoN
29.Nisan.2010, 23:42
BreziLya miLLi takımın 90 dakika sahada gezip, 90+1 de tek vuruş iLe goL atacak ya da duran toptan goL attıracak adama ihtiyacı oLmadığı için haketmiyor.
%100 katılıyorum