PDA

View Full Version : Voleybolda Karar 3 Yabancı

Universal
28.Nisan.2010, 17:50
Voleybolda gelecek sezon birinci lig takımları 3’er yabancı oyuncu oynatabilecek.

http://media2.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/Spor%C3%96zel/voleybolhaber61523671231234.widec.jpg

Voleybolda bir süredir tartışılan ''yabancı oyuncu sınırlaması'' konusu, sonuca bağlandı.

Gelecek sezon voleybol birinci liglerinde takımlar, 3'er yabancı oyuncu oynatabilecek. Fenerbahçe Acıbadem'in Maslak Acıbadem Hastanesi binasında organize ettiği toplantıda, Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Erol Ünal Karabıyık ile Aroma Bayanlar ve Erkekler birinci liglerinde mücadele eden tüm kulüplerin yetkilileri bir araya geldi.

Karabıyık, görüşme sonrası ''3 yabancı''da karar kıldıklarını bildirdi. Yabancı oyuncu sayısının 3 2'den 2 2'ye düşürülmek istenmesindeki amacın, yerli oyunculara daha çok forma şansı vererek kendilerini geliştirmelerini sağlamak olduğunu ifade eden Karabıyık, ''Görüşmelerimiz sonucunda 2 2 yerine 3 yabancıda karar kıldık. Böylece yerli oyuncular, 3 2 uygulamasına göre çok daha fazla forma şansı bulabilecek. Ayrıca sezonun 6. haftasından itibaren oynanan toplam sayı ve setin 3'te 1'i oranında forma giymemiş oyunculara kulüp, geçici transfer hakkı verecek. 3 yabancı oynatmayan takımlar, geçici transfer zorunluluğundan muaf tutulacak'' dedi.

Kaynak: NTVSpor

Sekopej
28.Nisan.2010, 17:53
Sanırım + uygulaması kaldırıldı. Sadece 3 yabancı olabilecek, doğru olan da bu zaten, futbolda da tez zamanda şu + uygulaması kaldırılır umarım.

KaPaLı
28.Nisan.2010, 17:56
Fenerbahçe'nin iyi yabancılarından birisi gidecek bu kararla :) Neslihan gelebilir takıma.

Universal
28.Nisan.2010, 20:15
Neslihan'ı bende destekliyorum, alabileceğimiz en iyi yerli oyuncu...

GodfatheR
28.Nisan.2010, 20:29
Neslihan'ı bende destekliyorum, alabileceğimiz en iyi yerli oyuncu...

Son maçta ki antipatik hareketlerinden sonra istemiyorum Neslihan'ı.

yaman76hakanFB
28.Nisan.2010, 20:36
Sanırım + uygulaması kaldırıldı. Sadece 3 yabancı olabilecek, doğru olan da bu zaten, futbolda da tez zamanda şu + uygulaması kaldırılır umarım.

Sekan'a sonuna kadar katılıyorum... Kenarda oturmak için yabancı alınmayacak... Zaten kaliteli yabancı da kenarda oturmak için gelmez... "Ben yaptım oldu" inadına girmediği için Federasyonu da tebrik etmek lazım...

Universal
28.Nisan.2010, 20:37
Son maçta ki antipatik hareketlerinden sonra istemiyorum Neslihan'ı.

Rakip oyuncuların büyük bir bölümü anipatik gelir, Emre bize gelmeden önce nefret ederdim, Tümer'den de aynı şekilde. Ama şimdi seviyorum. Gelirse hepiniz sevinirsiniz. :)

yaman76hakanFB
28.Nisan.2010, 20:42
Ve Nati bu seti de bitirdi: 25-22

yaman76hakanFB
28.Nisan.2010, 20:43
Yanlış konuya yazdım yukarıdaki yorumu... Silinirse sevinirim...